• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Eduskuntavaalit 2023

Liittynyt
02.06.2018
Viestejä
4 425
Kokonaista 200 miljoonaa saadaan valtiolle tuloja tuolla ammattilliiton maksun verovähennyksen poistolla. Ja paljon positiivistä me henkeä.
 

Paapaa

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 479
200M on jo todella iso lisätulo. Ja raha menee järkevämpään kohteeseen kuin lihottamaan AY-liittojen osakeomistuksia. Ei tuo mikään läpihuutojuttu ole, eli en pidättelisi hengitystä. Mutta hyvä että tuota pohditaan.

Itse toivon, että samalla AY-maksusta tulee oikea lasku, eikä mikään piilovero joka se nyt on. Jokaiselle lasku, jonka suuruuden näkee aina maksettaessa ja joka itse pitää verkkopankissa maksaa. (Sama kirkollisverolle).

Ja lisäksi se kaikkein tärkein: kaikille automaattinen kuuluminen kassaan. Ei liittymisiä, ei enää AY-liittojen harhaanjohtavaa markkinointia, jolla ne kalastelevat liiton jäseniä kassan varjolla.
 
Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
556
Orpo näköjään oikeasti yrittää saada yleislakkoa aikaan.
Jännä juttu, että vain AY-liikettä ehdotetaan verolle.

Mites työnantajajärjestöt?

Te jotka kannattate tätä ja käytte ihan palkkatöissä, olette kyllä hyödyllisiä idiootteja johon on mennyt EK:n propaganda hienosti perille.
Toivottavasti te kärsitte eniten, jos tämää menee läpi ja näätte miten työnantajat oikeasti täysin häikälemättä hyödyntävät sen jos TESiä ei enää ole.
Hienoa larpata menestyjää jos on oikeasti duunari :D
 

JLM

Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 119
Kyllä, saastuttamalla urakalla. Kun ei ollut vielä valtavaa määrää ihmisiä niin tämä toimi, ei toimi enää.
Jos vaihtoehtona on se ettei pysty elämään, niin siinä ei ihan hirveästi tarvitse miettiä vaihtoehtoja. Historian aikana on tehty teknologisia läpimurtoja, mitkä ovat mahdollistaneet puhtaampia tuotantotapoja ja niitä on otettu käyttöön sitä mukaa kun taloudellinen tilanne sen sallii. En todellakaan ripottele tuhkaa päälleni asian takia, koska ilman sitä asuisimme edelleen luolassa eliniän odotteen ollessa sen 30v max.

Kun se vastapuolen argumentti on ollut vuosikausia että ilmastotalkoisiin osallistuminen tulee Suomelle kalliiksi, niin onhan sen nyt taas koomista että kun se näköjään tuokin tänne isoja investointeja, niin PS:n fanittajat alkavat välittömästi vähätellä sillä, että "toisihan kivihiileenkin panostaminen investointeja".
No sehän tulee kalliiksi aivan väistämättä. Jotta tällaisilla investoinneilla olisi kannattavuutta, se vaatii että energian hinnan on oltava korkea ja se tekee meidän kaikkien elämisestä kalliimpaa. Eikä siinä mitään JOS tulotasot nousevat samassa suhteessa että siihen on varaa. Nyt huolen aihe on se, että ollaan rakentamassa järjestelmää mihin suurella osalla tavallisista ihmisistä ei ole varaa. Huomioiden sen, että tähän asti ympäristöystävällisyys on tarkoittanut ihan tarkoituksellakin kaikkea hankalaa, kallista, epäluotettavaa ja tehotonta, niin pieni skeptisyys nostaa päätään - jopa henkilöllä kuka on kuitenkin työskennellyt cleantechin parissa jo ennen nykyistä buumia. Silloinkin oli teknologiaa, mutta se kelpasi vähän huonosti ympäristöväelle koska se toimi "liian helposti..." :)
 

JLM

Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 119
Orpo näköjään oikeasti yrittää saada yleislakkoa aikaan.
Jännä juttu, että vain AY-liikettä ehdotetaan verolle.

Mites työnantajajärjestöt?
Jos nyt oikein luin uutisoinnista, niin VM ei olisi jostain syystä suositellut vastaavaa työnantajajärjestöille. En tiedä miksi, olisi toki mielenkiintoista tietää millä järkeilyllä tällaiseen on päädytty. Toki pieni piru takaraivossa ajattelee että onkohan taas mittatilaustyöpaperi kun pitää saada poliittisille intohimoille tukea asiantuntijalausunnoista... muissa asiayhteyksissä ei sovi ollenkaan kyseenalaistaa moista. :)

AY-liikettä ei ole mahdollista laittaa verolle yksin, vaan se vaatisi myös muiden yleishyödyllisten instanssien, säätiöiden yms. verottamista. Ja RKP ("sattuneesta syystä") tulee kyllä estämään sen.
 
Liittynyt
21.06.2019
Viestejä
1 802
Orpo näköjään oikeasti yrittää saada yleislakkoa aikaan.
Jännä juttu, että vain AY-liikettä ehdotetaan verolle.

Mites työnantajajärjestöt?
Ei AY-liikettä ehdotettu verolle vaan työntekijäjärjestöille tehtävien jäsenmaksujen verovähennyksen poistoa henkilön verotuksessa. Et toki saa tälläkään hetkellä työnantajajärjetölle maksamaasi vähennettyä verotuksessa eli sikäli samalle viivalle joutuvat. :)
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
15 407
Riippuu meneekö kyseinen vety vientiin vai lähinnä Suomen (liikenteen?) tarpeisiin.

Jos vain Suomeen, sitten tuo ei ole yhtään sen merkittävämpää kuin että sitoutumalla entistä enemmän kivihiileen, turpeenpolttoon ja öljynjalostukseen, saattaisimme hyvinkin saada Suomeen entistä enemmän kyseisten alojen investointeja, myös ulkomailta.

Jos taas vety menee vientiin, sitten Suomen hallituksen ilmastositoumuksilla ei ole merkitystä, vaan niiden maiden minne sitä vetyä halutaan myydä. Eniten merkitsee se saako Suomesta halpaa sähköä (tai maakaasua) jolla valmistaa vetyä.

Otan jälleen esimerkeiksi Teslan ja kiinalaiset aurinkopaneelien valmistajat. Kummatkaan superinvestoinnit eivät syntyneet siitä että Trump tai Ding Xiaoupingpong olisivat määränneet Yhdysvalloille ja Kiinalle muuta maailmaa kunnianhimoisemmat ilmastotavoitteet. Kyseisten valtioiden ns. ilmastotavoitteilla ei ollut juurikaan merkitystä kyseisten bisnesten synnylle, USA:ssa ei kaavailtu polttomoottoriautojen myyntikieltoa tai Kiinassa suljettu kivihiilivoimaloita, jne.
Paitsi, että fossiilisiin energianmuotoihin ei enää saataisi investointeja, koska ketään ei enää kiinnosta investoida niihin länsimaissa, ja etenkään EU:ssa. Ne tiedetään kuolevaksi alaksi ja EU:ssa on jo paikallaan mekanismit jotka varmistavat niiden kuoleman.
Lisäksi parasta olisi se, että se vety todellakin menisi kotimaiseen kulutukseen. Ainakin mahdollisimman paljon. Koska se tarkottaisi, että myös sitä vetyä käyttävät tuotantolaitokset rakennettaisiin Suomeen. Mitä korkeammalle me saadaan vetytalouden jalostusaste Suomessa, sitä parempi.

Ja olet täysin väärässä Teslan ja Kiinan aurinkopaneelien valmistajien kohdalla.

Kun Kiina tajusi siinä 2000-luvulla, että niiden energiankulutus ei voi mitenkään olla kestävää fossiilisella energialla, niin siellä tuli korkeimmalta taholta mahtikäskyt. Investoikaa tuuli-, aurinko- ja ydinvoimaan. Ja niin maan perkeleesti. Aurinkovoiman kohdalla Kiina alkoi pumppaamaan massiivisia määriä rahaa niin niiden paneelien tuotantoon, kuin niiden aurinkovoimaloiden pystyttämiseen. Jonka seurauksena kolmannes kaikesta asennetusta aurinkovoiman kapasiteetista löytyy Kiinasta.
Eli Kiinan aurinkopaneelien valmistajien tilanne on hyvin pitkälle seurausta siitä, että Kiina valtiona haluaa vähentää hiili-intensiivisyyttänsä. Toki se, että samalla saa hyvän vientituotteen ei haittaa.

Teslan taustalla myös näkyy erittäin vahvana Yhdysvaltojen liittovaltion (ja osavaltioiden, etenkin Kalifornian) auttava käsi. Ensinnäkin siellä on niitä liittovaltion erittäin edullisia lainoja Teslalle, joita se sai pankkikriisin jälkimainingeissa. Mutta tärkeämpiä (olettaen, että Tesla ei olisi täysin kaatunut ilman noita lainoja) ovat ne massiiviset summat rahaa, joilla liittovaltio on tukenut sähköautojen ostamista.
Siellä on saanut liittovaltiolta $7000 verotukea sähköauton hankintaa varten, ja esim. Kalifornian kohdalla liittovaltiolta suoraa hyvitystä $7000, jotka alentavat merkittävästi niitä sähköauton hankintakustannuksia. Ja kun katsotaan sitä, että kuinka veitsenterällä Tesla oli taloudellisesti vuosien ajan, voidaan sanoa käytännössä varmasti, että Tesla olisi kaatunut aikoja sitten ilman noiden tukien tuomaa boostia myyntiin.
Eli Teslan nykyinen olemassaolo on hyvin pitkälle seurausta siitä, että Yhdysvaltojen liittovaltio ja osavaltiot ovat erittäin avokätisesti tukeneet vähäpäästöisten autojen kehitystä ja myyntiä.

*edit*
Korjattu liittovaltion tuki käteisestä verotueksi ja Kalifornian tuki hyvitykseksi. Noin se taitaa tarkalleen ottaen mennä
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
15 407
Vähän huolettaa nuo "energiainvestoinnit" kun vaarana on että Suomesta yritetään tehdä tuulipuistoa luonnonsuojelun kustannuksella. Etenkin kun olisi vielä tarpeen pysäyttää lajikato Suomessakin.
No tämähän käytiin läpi jo tässä ketjussa, tai jossain toisessa, aiemmin, ja tuulivoiman tarvitsema pinta-ala on todella pieni verrattuna kokonaiskuvaan. Joten tuon ei pitäisi olla hirveän suuri huoli.
 
Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
556
Ei AY-liikettä ehdotettu verolle vaan työntekijäjärjestöille tehtävien jäsenmaksujen verovähennyksen poistoa henkilön verotuksessa. Et toki saa tälläkään hetkellä työnantajajärjetölle maksamaasi vähennettyä verotuksessa eli sikäli samalle viivalle joutuvat. :)
Tätä tarkoitin, mutta tartu vaan lillukanvarsiin.
Yrittäjä voi tehdä vähennyksiä, työntekijä oikeastaan ei.

A09B30E2-FC91-49D4-867E-E6D460E54287.jpeg
Jännä juttu
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
1 140
Tätä tarkoitin, mutta tartu vaan lillukanvarsiin.
Yrittäjä voi tehdä vähennyksiä, työntekijä oikeastaan ei.


Jännä juttu
On tuossa se pointti, että työntekijä saa ne tessit ihan siitä riippumatta, kuuluko liittoon vai ei. Työnantajalla tilanne on räikeästi eri varsinkin pk-yrittäjillä.

Järjestäytymätön yritys ei saa niitä etuja joita työnantajaliittoon kuuluva yritys saa, mutta joutuu silti noudattamaan muiden sopimia ehtoja. Ihan perusteltua, että yritysten liittomaksut katsotaan tulonhankkimisvähennyksiksi. Jos tuosta 200M irtoaa niin antaa mennä vaan.
 

Paapaa

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 479
Sekin selvisi, että jakeluvelvoite ei laske. Sitä ei myöskään jäädytetä kokonaan vaan ainoastaan vuodeksi. Jakeluvelvoite nousee 22,5 %:iin vuoteen 2027 mennessä.

Saavutetussa sovussa jakeluvelvoite jäädytetään vielä ensi vuodeksi nykyiseen 13,5 prosenttiin. Sen jälkeen sitä on määrä nostaa kolmena vuotena asteittain niin, että velvoite nousee 22,5 prosenttiin hallituskauden lopussa vuonna 2027.
Hallitusneuvotteluissa on sovittu HS:n tietojen mukaan, että valtio tavalla tai toisella hyvittää polttoaineiden hinnannousun kuluttajille.

Aika näyttää, paljonko hyvitetään, jos hyvitetään.
 
Liittynyt
05.08.2017
Viestejä
3 804
Sekin selvisi, että jakeluvelvoite ei laske. Sitä ei myöskään jäädytetä kokonaan vaan ainoastaan vuodeksi. Jakeluvelvoite nousee 22,5 %:iin vuoteen 2027 mennessä.
Aika näyttää, paljonko hyvitetään, jos hyvitetään.
Toki se olisi noussut aika paljon rajummin ilman persuja. Eikös edellinen hallitus ollut nostamassa sitä suoraan 28%:iin ensi vuonna, ja sitten 34%:iin 2030 mennessä?
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
15 407
Sekin selvisi, että jakeluvelvoite ei laske. Sitä ei myöskään jäädytetä kokonaan vaan ainoastaan vuodeksi. Jakeluvelvoite nousee 22,5 %:iin vuoteen 2027 mennessä.


Aika näyttää, paljonko hyvitetään, jos hyvitetään.
Alkaa kyllä käymään jännäksi tämä lopputulos.
Näyttäisi, että ilmastoasioissa ei olla joustamassa hirveästi persujen suuntaan.
EU-asioiden osalta ei ole kuulunut mitään draamaa, joten tuskin sielläkään on mitään nykylinjasta hirveästi poikkeavaa tulossa.
Työperäisessä maahanmuutossa näyttäisi tulevan vain nimellinen ojennus persujen suuntaan.
Turvapaikanhakijoiden osalta ei ole tullut paljon muuta vinkkiä, kuin RKP:n tuskailu. Mutta noiden osalta merkittävimpien asioiden osalta tulevan hallituksen kädet ovat aikalailla sidotut, joten ei sieltäkään mitään hirveän suurta ole tulossa.

Joten mikä selittää RKP:n kipuilun? Oletan, että leikkaus kiintiöpakolaisiin?
Mikä on juurikin se paskamaisin paikka leikata humanitaarisesta maahanmuutosta. Siinä missä voidaan aina kyseenalaistaa noiden turvapaikanhakijoiden tarve sille turvapaikalle, kiintiöpakolaisten kohdalla se tarve on käytännössä aina varmistettu ennen kuin he edes saapuvat Suomeen.
 
Liittynyt
20.07.2019
Viestejä
2 382
Orpo näköjään oikeasti yrittää saada yleislakkoa aikaan.
Jännä juttu, että vain AY-liikettä ehdotetaan verolle.

Mites työnantajajärjestöt?

Te jotka kannattate tätä ja käytte ihan palkkatöissä, olette kyllä hyödyllisiä idiootteja johon on mennyt EK:n propaganda hienosti perille.
Toivottavasti te kärsitte eniten, jos tämää menee läpi ja näätte miten työnantajat oikeasti täysin häikälemättä hyödyntävät sen jos TESiä ei enää ole.
Hienoa larpata menestyjää jos on oikeasti duunari :D
Vaikka en ammattiyhdistysliikkeistä oikein välitäkkään, niin kyllähän tässä palkansaajalle tulisi lunta tupaan. Palkansaajilla ei ole muutenkaan juuri verovähennysoikeuksia ja samaan aikaan työnantajien monihyväisiin vähennysoikeuksiin ei vastaavasti puututtaisi.

Ehkä TES:äkin suurempi murhe on työntekijän oikeuksien puolustaminen käräjillä. Insinööriliitto ja TEK ovat ammattijärjestöinä yksi suuri vitsi, mutta eräät duunarien ammattijärjestöt lähtevät kärkkäästi käräjille mm. epäselvissä irtisanomistapauksissa.

Verovähennysoikeuden vieminen ajaisi pienipalkkaiset duunarit pois liittojen jäsenyyksistä ja mahdollistaisi käytännössä näiden laittomat irtisanomiset. Harva lähtee omilla varoilla käräjöimään yritystä vastaan.

Todellakin toivon, etteivät Persut lähde Audin nahkapenkeille Kokoomuksen ja EK:n juoksupojaksi.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
15 407
Lupaavalta näyttää kyllä tämäkin firma, kauhea pöhinä ilman pääomaa tai tuottoja. Sama tarina tuntuu toistuvan jokaisen kehutun megainvestoinnin kohdalla.
Kun kyse on isolla rahalla uuteen teknologiaan investoivasta yrityksestä, niin tuolta ne talousluvut tuppavat näyttämään. Siellä näyttäisi olevan taustalla todella isoja sijoitusrahastoja, jotka kyllä ilolla puskevat vuosien ajan satoja miljoonia firmaan, jos se tarkoittaa, että sieltä lopulta sitten kiskoo miljardeja.
Tuo ei tietenkään takaa, että se tulee onnistumaan. Mutta kyllä siellä on ihan homman tosissaan ottavaa väkeä ja helvetisti rahaa.
 

ATE

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
11 653
Sekin selvisi, että jakeluvelvoite ei laske. Sitä ei myöskään jäädytetä kokonaan vaan ainoastaan vuodeksi. Jakeluvelvoite nousee 22,5 %:iin vuoteen 2027 mennessä.
Aika näyttää, paljonko hyvitetään, jos hyvitetään.
Laskeehan se tuosta Marinin hallituksen kaavailemasta hullusta 28% ja 34% -> 22,5%. Iso loivennus tuohon.

"VÄISTYVÄ Sanna Marinin (sd) hallitus päätti velvoitteen nostamisesta 28 prosenttiin ensi vuonna ja 34 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Tuleva hallitus aikoo siis loiventaa aiemmin päätettyä velvoitteen nostoa."
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
15 407
Laskeehan se tuosta Marinin hallituksen kaavailemasta hullusta 28% ja 34% -> 22,5%. Iso loivennus tuohon.

"VÄISTYVÄ Sanna Marinin (sd) hallitus päätti velvoitteen nostamisesta 28 prosenttiin ensi vuonna ja 34 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Tuleva hallitus aikoo siis loiventaa aiemmin päätettyä velvoitteen nostoa."
No kai tuotakin voi ”laskuksi” kutsua, jos oikein haluaa spinnata. Ehkä rehellisempää olisi sanoa, että jakeluvelvoite ei tule nousemaan niin paljon kuin alunperin sen piti nousta.
 

ATE

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
11 653
No kai tuotakin voi ”laskuksi” kutsua, jos oikein haluaa spinnata. Ehkä rehellisempää olisi sanoa, että jakeluvelvoite ei tule nousemaan niin paljon kuin alunperin sen piti nousta.
Tuoko on rehellistä kertoa että "Jakeluvelvoite ei laske" kun kukaan ei edes ole vaatinut sen laskemista nykyisestä 13.5%? Itse ainakin sain PaaPaan "Jakeluvelvoite ei laske" lauseesta käsityksen että se ei laskisi Marinin hallituksen nostosta kun ei missään vaiheessa tietenkään ollut laskemassa nykyisestä jo alennetusta ja olin jo että "Voi vittu, vituiksi meni ilmastopolitiikan osalta" Kun sitten tajusin että laskeehan se helvetisti 34% -> 22,5%.

Ehkä oli PaaPaalta ihan virhe ja tuo jäi jutusta huomaamatta.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
11 606
Lupaavalta näyttää kyllä tämäkin firma, kauhea pöhinä ilman pääomaa tai tuottoja. Sama tarina tuntuu toistuvan jokaisen kehutun megainvestoinnin kohdalla.


Valtiolta ja muilta hölmöiltä mukava laina ennen konkurssia?
Jahas, taas aiotaan hukata sitten veronmaksajien rahoja. Nyt kuvitellaan saatavan vetyä, mutta tuollaisen kusetusfirman kanssa on melkoisen selvä, että saadaan aikaan vain iso lasku ja muita ongelmia..!
 
Liittynyt
07.12.2018
Viestejä
475
Vaikka en ammattiyhdistysliikkeistä oikein välitäkkään, niin kyllähän tässä palkansaajalle tulisi lunta tupaan. Palkansaajilla ei ole muutenkaan juuri verovähennysoikeuksia ja samaan aikaan työnantajien monihyväisiin vähennysoikeuksiin ei vastaavasti puututtaisi.
Yritys saa tottakai vähentää kulut, järjestöön kuuluminen on sama kuin maksaisi vaikkapa lakimiehen tai aliurakoitsijan laskun. Pitäsikö suomeen saada joku kekkos-instituutti joka tarkastaisi onko yrityksen maksama palvelulasku aiheellinen vai aiheeton, joku tarveharkintayksikkö? Vähennysoikeudella tarkoitetaan sitä, että ko. summaa ei lasketa tulokseksi tilikauden päättyessä.
 

Hellsinki

Kapteeni pienkonekorjaaja
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
1 982
Jahas, taas aiotaan hukata sitten veronmaksajien rahoja. Nyt kuvitellaan saatavan vetyä, mutta tuollaisen kusetusfirman kanssa on melkoisen selvä, että saadaan aikaan vain iso lasku ja muita ongelmia..!
Paskasta saa biokaasua. Hyvin tehokkaasti valtio on sen kieltänyt. Arlan jäätelötehtaan piti sillä aikanaan toimia. Vetyä ei voi tuottaa järkevästi.
 
Liittynyt
20.07.2019
Viestejä
2 382
Yritys saa tottakai vähentää kulut, järjestöön kuuluminen on sama kuin maksaisi vaikkapa lakimiehen tai aliurakoitsijan laskun. Pitäsikö suomeen saada joku kekkos-instituutti joka tarkastaisi onko yrityksen maksama palvelulasku aiheellinen vai aiheeton, joku tarveharkintayksikkö? Vähennysoikeudella tarkoitetaan sitä, että ko. summaa ei lasketa tulokseksi tilikauden päättyessä.
En ala tässä ketjussa keskustelemaan siitä, mitkä yritysten vähennysoikeudet ovat ok ja mitkä ei.

Mutta jos työntekijöiltä otetaan työntekijäjärjestön jäsenmaksun vähennysoikeus pois, niin vastaavien maksujen ja kulujen vähennyskelpoisuuden poisto pitää sitten tapahtua myös työnantajapuolella.

Kokoomuksella tuntuu olevan kova hinku tehdä suomalaisista palkansaajista (poislukien lääkärit, lakimiehet jne) koko Euroopan alinta sakkaa. Sinne tuntuu kohdistuvan kaikki säästötoimet.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
7 651
Kokoomuksella tuntuu olevan kova hinku tehdä suomalaisista palkansaajista (poislukien lääkärit, lakimiehet jne) koko Euroopan alinta sakkaa. Sinne tuntuu kohdistuvan kaikki säästötoimet.
Ja löytyi hyvä kumileimasinpuolue tekemään tätä oikeistolaista politiikkaa. Sitähän tässä on kokoajan sanottu että näissä talousjutuissa ps kyllä on mukana, joka tekee näistä myös ps politiikkaa.

Todellakin toivon, etteivät Persut lähde Audin nahkapenkeille Kokoomuksen ja EK:n juoksupojaksi.
Miksi? Eikös ps kuitenkin ole saavuttanut neuvotteluissa... No ei varsinaisesti paljoa mitään kuin sen audi jutun, mutta sanoohan Purra aina välillä että oltiin tiukkoja jne? Kai sekin johonkin riittää?


Jännä lopulta nähdä lopputulos ja miten se kelpaa itse kullekkin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 104
Miten tuo jakeluvelvoite toimii? Otetaan esimerkiksi normaali bensa-auto, johon tankataan 95e10, eli 10% etanolia. Jos mitään muuta ei tankata kuin "normaalia bensaa", tuo velvoite ei voi täyttyä. Monet autot eivät sellaisenaan toimi e85:llä. 30% velvoite tarkoittaisi sitä, että jokaista 5:ttä bensa tai normidiesel tankillista kohden tarvitaan vähintään 1-2 biodiisseliä tankkaava, eli dieseliä käyttäviä pitäisi olla suurin osa, tai pitäisi myydä kaikille diesel autoilijoille biodieseliä. Eihän tuossa ole mitään järkeä? Kuitenkin suuri osa varsinkin vanhoista kuluttavista autoista toimii bensalla.
 

ATE

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
11 653
Vuoden päästä tietty hyvät saumat vielä yrittää estää korotusta jakeluvelvoitteeseen jonkin "muuttuneet olosuhteet" tai jonkin syyn varjolla tai siirtää vaan taas eteenpäin. :smoke:
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 128
Jos mitään muuta ei tankata kuin "normaalia bensaa", tuo velvoite ei voi täyttyä.
Lähinnä pitää lisätä normaaliinkin dieseliin ja PÖ enemmän biokomponenttia, kun bensaan ei helposti voida. Tämä on tietysti kiva, ja toisaalta tulee ihan helvetin kalliiksi kun lisäämistahti on älyttömästi moninverroin liioiteltu.

Eihän tuossa ole mitään järkeä?
Ihan hyvin bongattu. Ei sitten yhtään.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 752
Miten tuo jakeluvelvoite toimii? Otetaan esimerkiksi normaali bensa-auto, johon tankataan 95e10, eli 10% etanolia. Jos mitään muuta ei tankata kuin "normaalia bensaa", tuo velvoite ei voi täyttyä. Monet autot eivät sellaisenaan toimi e85:llä. 30% velvoite tarkoittaisi sitä, että jokaista 5:ttä bensa tai normidiesel tankillista kohden tarvitaan vähintään 1-2 biodiisseliä tankkaava, eli dieseliä käyttäviä pitäisi olla suurin osa, tai pitäisi myydä kaikille diesel autoilijoille biodieseliä. Eihän tuossa ole mitään järkeä? Kuitenkin suuri osa varsinkin vanhoista kuluttavista autoista toimii bensalla.
Unohdit raskaan liikenteen. Diseliä myydään Suomessa eniten.
 

InarinIhme

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
01.01.2019
Viestejä
340
Kun kyse on isolla rahalla uuteen teknologiaan investoivasta yrityksestä, niin tuolta ne talousluvut tuppavat näyttämään. Siellä näyttäisi olevan taustalla todella isoja sijoitusrahastoja, jotka kyllä ilolla puskevat vuosien ajan satoja miljoonia firmaan, jos se tarkoittaa, että sieltä lopulta sitten kiskoo miljardeja.
Tuo ei tietenkään takaa, että se tulee onnistumaan. Mutta kyllä siellä on ihan homman tosissaan ottavaa väkeä ja helvetisti rahaa.
sunny car center, Uros.. Ehkä myös oriveden kultakaivos. Kyllähän näitä miljardidiilejä tehdään koko ajan. Ja aina toimii hyvin ja ilosia uutisia koska hyvin tulee rahaa.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
15 407
sunny car center, Uros.. Ehkä myös oriveden kultakaivos. Kyllähän näitä miljardidiilejä tehdään koko ajan. Ja aina toimii hyvin ja ilosia uutisia koska hyvin tulee rahaa.
Missasin täysin ne uutiset siitä, että Vanguard ja Blackrock olisivat sijoittaneet Sunny Car Centeriin :kahvi:
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
15 407
Jahas, taas aiotaan hukata sitten veronmaksajien rahoja. Nyt kuvitellaan saatavan vetyä, mutta tuollaisen kusetusfirman kanssa on melkoisen selvä, että saadaan aikaan vain iso lasku ja muita ongelmia..!
Kai tämä on jotenkin perus suomalainen asenne, että ensinnä valitetaan siitä, miten Suomi on paska maa yrityksille ja miksi kukaan haluaisi tänne investoida. Sitten kun kansainvälinen yritys, jonka taustalta löytyy muun muassa maailman kaksi suurinta sijoitusfirmaa ja Etelä-Korean toiseksi suurin konglomeraatti, ilmoittaa aikomuksestaan tehdä useiden miljardien sijoitukset Suomeen, niin reaktiot siihen ovat mallia "Vittu mitä paskaa, kai tuokin on joku huijaus".
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
162
Mikäköhän siinäkin on, että suvaitsevaistolle tuntuu kelpaavan vain tälle maalle haitallinen maahanmuutto.

Ei kelpaa kunnon tulorajat, mutta toisaalta ei kelpaa minimitoimeentulolla 12 h päivässä grindaavat aasialaiset, eikä edes seksityöläiset. Verotuksella ja yleisellä vihamielisyydellä hyvin ansaitsevia kohtaan varmistetaan, etteivät oikeat osaajat tule tänne. Itäisen Euroopan hitsareillakin on liian konservatiiviset ja tunkkaiset ajatukset.

Ainoastaan arabit ja afrikkalaiset, joista varmaan 90+ % huonontaa joko heti tai ainakin tulevaisuudessa huoltosuhdetta ja yhteiskunnan turvallisuutta, tuntuvat kelpaavaan maahanmuutoksi.
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 175
Jaa a. Vihreätkin olisi ihan hyvä puolue jos haluaisivat ennemmin halata kotimaisia puita kuin ulkomaalaisia.

Voihan tuo afrikkaintous tulla yksinkertaisesti siitä että niitä on tulossa sieltä miljoonittain nyt joka vuosi ja joka vuosi enemmän. Joku alkeellinen hoivavietti? Joka sekoittuu maahanmuuttoon syystä x.
 
Liittynyt
26.04.2017
Viestejä
796
Tuo onkin se ikuisuus kysymys, että miksi vihervasemmisto haluaa tänne vain miehiä Afrikasta ja Lähi-Idästä, niitä ketkä kaikkein vähiten haluavat integroitua ja tehdä yhtään mitään työtä.

Oma teoriani on, että se on osaltaan hoivaviettiä, osa haluaa esittää omaa paremmuuttaan, moni nainen haaveilee tummasta, äärivasemmisto toki haluaa huumeita, katuväkivaltaa ja anarkiaa, ja sitten vielä muutama cuck-mies roikkuu mukana toivoen että jos pääsisi edes jälkiliukkaille.

Jos haluat hoivata, niin osta koira. Tai jos haluat hoivata afrikkalaista, niin elätä se itse, ei verovaroista. Tunnen ja tiedän niin monia suomalaisia naisia ketkä ovat ottaneet afrikkalaisen puolison ja taitaa lähes kaikki olla työttömiä ja useat lapsentekokoneita.

Jos pitää esittää paremmuuttaan, niin lahjoita omista rahoistasi kehitysapuun, älä verovaroista, varsinkin kun tilastollisesti vasemmistopuolueet ovat eniten työttömien puolueita, niin epäreilua lahjoittaa muiden rahat ja itse hyveposeerata.

Sinne Afrikkaan pääsee lentokoneella eikä seksiturismia pidä häpeillä. Miehet menee Thaimaahan, joten se on ihan ok että naiset lentää Gambiaan. Mutta älä tuo ongelmia mukanasi, älä kuppaa, äläkä hiviä, jne.

Äärivasemmiston anarkia ja terrorismifanatismi on niin sairasta, että nuo pitäisi julistaa rikollisiksi järjestöiksi.

Cuck mies voisi kasvattaa pallit ja ajatella omilla aivoillaan.

Olisihan se aivan kauheaa ottaa tänne ahkerasti työtä tekeviä ja menestyviä aasialaisia, kun sitten ei afrikkalaiset voi enää vedota syrjintään ja rasismiin, kun he eivät menesty, mutta muut ulkolaiset kyllä pärjäävät oikein hyvin, oppivat kielen ja työllistyvät.
 
Liittynyt
17.12.2018
Viestejä
108
Kai tämä on jotenkin perus suomalainen asenne, että ensinnä valitetaan siitä, miten Suomi on paska maa yrityksille ja miksi kukaan haluaisi tänne investoida. Sitten kun kansainvälinen yritys, jonka taustalta löytyy muun muassa maailman kaksi suurinta sijoitusfirmaa ja Etelä-Korean toiseksi suurin konglomeraatti, ilmoittaa aikomuksestaan tehdä useiden miljardien sijoitukset Suomeen, niin reaktiot siihen ovat mallia "Vittu mitä paskaa, kai tuokin on joku huijaus".
Onko tästä tietoa kuinka tätä vetyä on tarkoitus tuottaa kun hyrrät pysähtyy kun ei tuule ja aurinko ei paista? Talvella täällä on sähkö niin kallista että silloin viimeistään järki loppuu tästä touhusta.
 
Liittynyt
07.07.2017
Viestejä
2 382
Onko tästä tietoa kuinka tätä vetyä on tarkoitus tuottaa kun hyrrät pysähtyy kun ei tuule ja aurinko ei paista? Talvella täällä on sähkö niin kallista että silloin viimeistään järki loppuu tästä touhusta.
Ei sitä silloin kannata tehdäkään kun sähkö on kallista.

Esim. tänään sähkön spottihinta on korkeimmillaan 0,1c/kWh.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
2 206
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
15 407
Mikäköhän siinäkin on, että suvaitsevaistolle tuntuu kelpaavan vain tälle maalle haitallinen maahanmuutto.

Ei kelpaa kunnon tulorajat, mutta toisaalta ei kelpaa minimitoimeentulolla 12 h päivässä grindaavat aasialaiset, eikä edes seksityöläiset. Verotuksella ja yleisellä vihamielisyydellä hyvin ansaitsevia kohtaan varmistetaan, etteivät oikeat osaajat tule tänne. Itäisen Euroopan hitsareillakin on liian konservatiiviset ja tunkkaiset ajatukset.

Ainoastaan arabit ja afrikkalaiset, joista varmaan 90+ % huonontaa joko heti tai ainakin tulevaisuudessa huoltosuhdetta ja yhteiskunnan turvallisuutta, tuntuvat kelpaavaan maahanmuutoksi.
En nyt tiedä mistä olet saanut tuollaisen kuvan "suvaitsevaisten" kannoista maahanmuuttoon. Taitaa Perussuomalaiset olla ainoita, jotka haluavat rajoittaa niiden itä-euroopan hitsareiden tuloa Suomeen.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
15 407
Eipä taida olla ollut puhetta, että EU:n vapaata liikkuvuutta oltaisiin rajoittamassa.
Kyllä on ollut, toki ei eduskuntavaalien aikana, kerta se ei ole Suomen eduskunnan päätettävissä oleva asia.
Mutta EU-vaaleissa taaskin:
Isänmaiden Euroopassa EU-maita yhdistävät sisä- markkinat ja siihen liittyvä sisämarkkinalainsäädäntö. EU:n sisämarkkinoiden nykyisestä ”neljästä vapaudesta”, pääomien, tavaroiden, palveluiden ja työvoiman vapaasta liikkumisesta, tulee työvoima tiputtaa pois.
 
Liittynyt
21.06.2019
Viestejä
1 802
Tästä tulee suuri ongelma pienipalkkaisille duunareille jos tapahtuu.

Miksi siitä tulee ongelma? Rahallisesti muutos ei ole (varsinkaan pienipalkkaiselle) suuri, koska veroprosenttikin on niin alhainen. Automaattisesti palkasta perittävistä jäsenmaksuista olisi joka tapauksessa syytä luopua ja tehdä pienipalkkaisellekin työntekijälle selväksi paljonko jäsenyydestä maksaa, jotta voi punnita liittoon kuulumisen hyötyäkin aidosti. Liiton jäsenmaksunhan voi jättää maksamattakin ja se voi olla pienipalkkaiselle usein se paras vaihtoehto.
 
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
8 409
Tuo onkin se ikuisuus kysymys, että miksi vihervasemmisto haluaa tänne vain miehiä Afrikasta ja Lähi-Idästä, niitä ketkä kaikkein vähiten haluavat integroitua ja tehdä yhtään mitään työtä.

Oma teoriani on, että se on osaltaan hoivaviettiä, osa haluaa esittää omaa paremmuuttaan, moni nainen haaveilee tummasta, äärivasemmisto toki haluaa huumeita, katuväkivaltaa ja anarkiaa, ja sitten vielä muutama cuck-mies roikkuu mukana toivoen että jos pääsisi edes jälkiliukkaille.

Jos haluat hoivata, niin osta koira. Tai jos haluat hoivata afrikkalaista, niin elätä se itse, ei verovaroista. Tunnen ja tiedän niin monia suomalaisia naisia ketkä ovat ottaneet afrikkalaisen puolison ja taitaa lähes kaikki olla työttömiä ja useat lapsentekokoneita.

Jos pitää esittää paremmuuttaan, niin lahjoita omista rahoistasi kehitysapuun, älä verovaroista, varsinkin kun tilastollisesti vasemmistopuolueet ovat eniten työttömien puolueita, niin epäreilua lahjoittaa muiden rahat ja itse hyveposeerata.

Sinne Afrikkaan pääsee lentokoneella eikä seksiturismia pidä häpeillä. Miehet menee Thaimaahan, joten se on ihan ok että naiset lentää Gambiaan. Mutta älä tuo ongelmia mukanasi, älä kuppaa, äläkä hiviä, jne.

Äärivasemmiston anarkia ja terrorismifanatismi on niin sairasta, että nuo pitäisi julistaa rikollisiksi järjestöiksi.

Cuck mies voisi kasvattaa pallit ja ajatella omilla aivoillaan.

Olisihan se aivan kauheaa ottaa tänne ahkerasti työtä tekeviä ja menestyviä aasialaisia, kun sitten ei afrikkalaiset voi enää vedota syrjintään ja rasismiin, kun he eivät menesty, mutta muut ulkolaiset kyllä pärjäävät oikein hyvin, oppivat kielen ja työllistyvät.
Ikävä tuhota teoriasi mutta haemme eniten aasialaisia (Afganistanilaisia Iranista). Vain pieni osa on Afrikasta.

Sitten turvapaikanhakijoiden suhteen otamme ne jotka tulevat. Ei ole näkyvissä että tuleva hallitus olisi ohjaamassa painopistettä kiintiöpakolaisiin taikka kehitysapuun.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
224 936
Viestejä
3 981 518
Jäsenet
67 973
Uusin jäsen
-xtract-

Hinta.fi

Ylös Bottom