Se, että ei aleta sallimaan ziljoonaa eri tapaa tehdä asioita vain asennevammaisten opiskelijoiden nirsouden tai typerien periaatteiden takia ei ole mitään "ei haluta etteivät nämä valmistu"-salaliittoilua. Vaan se on sitä, että niiden ziljoonan muun tavan salliminen/tukeminen teettäisi koululle lisätöitä ja lisäkustannuksia.
Se koulu nimenomaan haluaa päästä niistä hankalista tapauksista eroon, koska niistä eroon pääseminen helpottaa kaikkien työtä siellä koulun hallinnossa yms.
Ja helpoin tapa päästä siitä hakalasta tapauksesta eroon on antaa se tutkinto käteen, joten välillä näiden asennevammaisten hankalien tapausten asennevammasekoilua katsotaan läpi sormien ja päästetään ne valmistumaan vaikka asioita jää sen asennevamman takia tekemättä.
Nykyään voisi sanoa, että asiat on olleet niinkin hyvin, että kouluissa on pärjännyt täydellisen hyvin viime vuosina avoimen lähdekoodin nörttiohjelmilla. Jos miettii ihan lukiosta alkaen, Abitti on Linux-pohjainen. HY:llä on oma Cubbli-distro ja ainakin yliopistoissa it-opinnoissa monen muunkin oppilaitoksen ohjelmat ovat toimineet avoimilla ja ilmaisilla alustoilla ja ohjelmissa on ollut valinnanvaraa. Alustoista Zoom, Teams, Moodle, ViLLE, TIM, Aplus, Peppi, Sisu, maili, Discord, Slack, VPN:t, Office 365, Google workspace, Overleaf, Gitlab jne. ovat toimineet avoimen koodin käyttiksillä ja selaimillakin. VirtualBox, QEMU, Docker, Git, Java, VS Code, IDEA ja muut tyypilliset paikalliset devausohjelmat ovat toimineet myös. Monet formaatit ovat myös muuttuneet patenttivapaiksi ja H.264-patenteilla ei ole koskaan isommin kiusattu taviksia. Myös LibreOfficella voi tehdä opinnäytetyöt ja esseet eikä kukaan ikinä saa tietää, että teit "väärällä" ohjelmalla, kun formaattilistasta voi valita docx:n tai pdf:n odt:n sijaan.
Moni nykyinen veeti ei muista sitä, että avoimen koodin käyttö on aina ollut pientä askartelua ja vääntämistä ja kokonaisuutena tilanne on parantunut huomattavasti. Työnkulku on myös mennyt niin, että jos joku on halunnut pärjätä Linuxilla, on pitänyt itse selvittää, miten se tapahtuu. Ei virallisilta tahoilta ole saanut tukea vaikkapa mailiohjelman asetusten säätöön tai johonkin asx-tiedostojen parserointiin ja poro-koodekkien asentamiseen omaan mplayeriinsä. Esim. yliopistoissa hallinto on yksi persereikä, jonka elämäntehtävä on kaikkien muiden työtehon romahduttaminen. Hallinto on silleen tasapuolinen, että se tunnistaa opiskelijoiden lisäksi myös professorien ja keskiryhmän työtavoista ja ohjelmista toimivat käytännöt ja suunnittelee niiden korvaamiset resurssiensa puitteissa. /humör
Tuota MS:n autentikaattorin käyttöä voi hiukan kritisoida siitä, jos se ei ole yhteensopiva avointen vaihtoehtojen kanssa. Joku toinen oppilaitos sallisi geneerisen autentikaattorin (esim. Aegis) käytön. Ylipäänsä MFA:lla voi varmasti pilata monet aiemmin sujuvasti toimivat käytännöt, jos ohjelmissa on kiireessä kyhätyt integraatiot ja koodeja saa jatkuvasti syöttää eri systeemien kirjautumissivuihin ilman mitään tietoa toimivasta SSO:sta.