Tämä yksinkertaistaa ihan liikaa. Analogisia radiotekniikoita on AM ja FM. AM on vähentynyt huomattavasti. Ihan yhtä lailla voi sanoa, että analogilähetykset ovat 50% kuolleet.
Digiradio kattaa monta lähetystekniikkaa ja digiradiota on myös internetissä ja osana digi-tv-lähetyksiä. Alkuperäinen DAB "epäonnistui" ja siihen on monta syytä. Sehän on 80-luvun tekniikkaa ennen MP3-aikaa ja oli jo auttamattoman vanhentunut kun YLE otti sen koekäyttöön 1997. DAB:n tekniikka on MP2 eikä 1995 ilmestynyt MP3. Nyttemmin on tullut DAB+, DMB ja muita uudempia tekniikoita. DAB+:aa on otettu käyttöön vasta viimeisen 10 vuoden aikana eri maissa.
Uusin Wikipediassa listattu siirtymä on 2022 Ranskassa. On ihan liian aikaista sanoa, onko se epäonnistunut.
En laittaisi paljoakaan painoa Suomen teknologiavalinnoille. Suomessa siirryttiin matalapiirto-digitelkkuun juuri kun teräväpiirtoa oltiin speksaamassa. Myöhästyttiin muutamalla kuukaudella. Sama juttu kun ATSC 3.0 ja uudet ovat siirtymässä 4k-aikaan, niin Suomessa tehdään vuoden päästä pikkuhiljaa siirtymää fullhd-aikaan. Pääsevät 200 Hz ruudunpäivitykseen pystyvät hdr-4k-telkut viimein oikeuksiinsa kun Suomi alkaa näyttää 50 Hz 1080i-lähetyksiä matalalla bittitasolla ja hdmi-rajoitetuin väriarvoin 16-235 eikä koko skaalalla 0-255, jippii. Suomessa DAB lopetettiin 2006 lopussa kun DAB+ tuli heti seuraavana vuonna. Suomessa on koko ajan tehty päin helvettiä digivalintoja. Tähän yhteyteen voi mainita myös UMTS-ostot Saksasta. Suomi on myös jääräpäisesti pakottanut mobiiliverkkoja, kun muualla on investoitu kuituun. Tällä logiikalla voisi sanoa, että yli gigabitin kuituliittymät on kuollut vanhanaikainen tekniikka ja 22 Mbps 3G tai 100 Mbps 4G on tulevaisuutta.