Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS-foorumin Piparkakkutalokisa 2024 -äänestys käynnissä! Käy äänestämässä 22 osallistujan joukosta kolme mielestäsi hienointa kilpailutyötä ja osallistu arvontaan! Linkki äänestykseen >>>
Nii, no 0dB tapauksessa (kuuntelupaikalta havaittu äänenpaine) kaijuttimesta kuuluu jokatapauksessa vahvistimesta, tai mistä lie koostuva kohina. Joka esim. Genelecien G-sarjalaisten tapauksessa tais olla <5dB.
Geneleceistä puheen ollen: ne tukee suurempaa line-inniä, mitä on spekseissä. Tai ainakin oon lukenut, et monista linjatasoista signaalia tuuppaavista vehkeistä loppuu dynamiikka ennen kuin Geneistä.
Mut kysymys kuuluukin, et onkohan mitään levyjä, joilla olis yli 90dB dynamic range?
Ihmiskorvan dynamic range on 120dB. Se selviää siitä SACD-linkistä, jonka pastesin aijemmin.Eipä sillä ole edes väliä, kun ei taida ihmiskorvillakaan olla moista dynistä. Korjasin vaan asiavirheen, vaikka tämä vaatikin metritolkulla rautalankaa.
Mut joku tossa, et bittisyys vastais suoraan dynamiikkaa, ei päde. Tuol: DVD-Audio vs. SACD vs. CD lukee, et SACD:n dynamiikka on max 108dB, mut bittejä on vain yks. Mitenhän se selittyy?
Jos ei kiistellä siitä että onko mailmassa jotain yksilöitä joilla poikkeukselliset kyvyt, niin 16bit vs 24 bit eroa ei kuuntelussa havaitse.(* Keskiverto voi erottaa viinissä makueroja, varsinkin jos vähän harrasteneisuutta.Siunattu on ihminen joka ei havaitse 16bit -> 24bit eroa, laajempi tarjonta ja musiikinkuuntelu paljon halvempaa. Vielä parempi jos kokee että spotify tarjoaa täydellisen äänenlaadun.
Olen myös aidosti kateellinen ihmisille joiden mielestä se alle 10€ kyykkyviini on ihan yhtä hyvää kuin 50€ amarone
Kirjoitinkin tuossa jo välissä, että on mahdollista että 16bit -> 24bit testissäni saattoi nousta myös näytteenottotaajuus, vaikka hämärä muistijälki onkin, että totesin bittisyvyyden kasvun vaikuttavan enemmän. Mikäli todella on niin, että lisäbitit mahdollistavat ainoastaan suuremman vaihtelun min -> max äänenvoimakkuuksien välillä, niin tässä tapauksessa lienee uskottava, ettei lisäbiteistä iloa ole. Onko siis varmaa, ettei missään streamauspalvelussa 16bit -> 24bit tuo ääneen lisää resoluutiota, vaan ainoastaan mahdollistaa suuremman maksimiäänenvoimakkuuden?Jos ei kiistellä siitä että onko mailmassa jotain yksilöitä joilla poikkeukselliset kyvyt, niin 16bit vs 24 bit eroa ei kuuntelussa havaitse.(* Keskiverto voi erottaa viinissä makueroja, varsinkin jos vähän harrasteneisuutta.
En tässä sano etteikö biteistä ole hyötyä, mutta jos nyt kommentilla viittaat kuunteluun , ei digitaaliseen käsittelyyn ja taso säädetään analogisesti tai vastaavasti.
Jos kotikuuntelua niin voi miettiä millaisen laitteiston tarvii että 16bittisen dynamiikan saa kokonaan käyttöön ja onko se terveellistä , voidaan toki maalailla jotain teosta jossa 40 minuuttia enimmäkseen hiljaista, jotain 80db, ehkä jopa yli 90db, ja sitten joku loppu kohtaus sadan pintaan, harvassa ne olosuhteet joissa päästään toistoon jossa oli edellytys erottaa. Jos on yksilöitä jotka vielä pystyvät erottaa, niin siitä vielä matkaa siihen että olisi yksilölle jotain valinta merkitystä.(**. Jos teos alkaisi >90db tasoista, niin voisin kuvitella että vielä vähemmän.
(**
Kokemuksen kannalta voi olla myös hyvin merkittävää se että tieto, ei niinkään se pystyykö erottamaan, vaan se tieto, sama voi olla myös juomien kanssa.
Toistoa, en tässä nyt dissaa bittejä, riippuen tuetteesta niin bittien avulla voi olla kustannustehokasta tehdä halutta laatua, analogia maksaa.
Teoksen media/koodaus/bittisyys ei vaikuta äänenvoimakkuuteen (*, vaan se on ihan riippuvainen siitä äänentoistolaitteistosta ja nupin asennosta. Eli LP levyllä, C-kasetilla, CDllä, jollain suoratoistopalvelun jakelulla saa sitä äänenpainetta ihan se mukaan mitä se ketjun jälkiosa kykenee.Onko siis varmaa, ettei missään streamauspalvelussa 16bit -> 24bit tuo ääneen lisää resoluutiota, vaan ainoastaan mahdollistaa suuremman maksimiäänenvoimakkuuden?
Eli ymmärränkö oikein, että teoriassa 24bit ei tuo mitään lisäarvoa kuuntelukäytössä, mutta käytännössä teoksesta riippuen eroa voikin olla? Vaikka teoreetikasta olenkin kiinnostunut, nyt kai oli puhe siitä, onko ero laadussa kuultavissa vai ei käytännön toteutuksissa....
16 vs 24 bitti on toki järkyttävän iso ero "resoluutiossa", ja erijakelumuodoissa voi olla ihan "eri" teokset, siis ihan tarkoituksella, eli dynamiikassa voi olla iso ero, voi ihan miettiä millaisessa teoksessa tarvisi 16bittista koko dynamiikkaa. Moni teos on puristettu lähemmäksi 8 bittistä, ja jaellaa 16bittisessä paketissa, sitten puristamaton voitasiin myydä samassa, mutta myydään 24 bittisessä paketissa. Bitit on halpoja, ja jos siellä toistopäässä tehdään jotain digitaalista muokkausta niin ylimääräisistä biteistä on hyötynsä.
...
Jos, yhtiöt ei ole tehnyt tarkoituksellisesta eroa, toistoketju ei pilaa , niin ei eroa. (*Eli ymmärränkö oikein, että teoriassa 24bit ei tuo mitään lisäarvoa kuuntelukäytössä, mutta käytännössä teoksesta riippuen eroa voikin olla? Vaikka teoreetikasta olenkin kiinnostunut, nyt kai oli puhe siitä, onko ero laadussa kuultavissa vai ei käytännön toteutuksissa.
Jos tuo 16bit vs 24bit jaarittelu vielä jotain kiinnostaa niin täällä ihan pätevän oloinen keskustelu aiheesta 24bit vs 16bit, the myth exploded! 10 sivua luettu, 469 jäljellä
On tuokin kyllä melkoinen bisnes jos kaikki yli CD-tasoisen on vain myynnin lisäämiseksi. Tarvitaan enemmän levytilaa, enemmän tiedonsiirtokapasiteettia streamauksessa, enemmän virran kulutusta... ja ne luopiot olisi voinneet tarjota saman äänenlaadun huomattavasti vähemmällä datamäärällä. Eli jos "hi-ressin" ja CD-tasoisen välillä huomaa eroa, on kyse todennäköisesti jostain äänen peukaloinnista tai sitten "hi-ressi" on vain tehty paremmasta alkuperäistallenteesta yms. Tai ainakaan 16bit -> 24bit eroa ei pitäisi havaita jos sama alkuperäistallenne. Näin sitä oppii.
CDllä on myyty ihan laadukasta , ja näissä pitää erottaa se että ääniteoksia on erilaisia, erittäin hyvä laadukas teokselle riittää kymmenen bitti erinomaisesti, ollut ihan järkevää ajella sitä CD tasoisena,Jos tuo 16bit vs 24bit jaarittelu vielä jotain kiinnostaa niin täällä ihan pätevän oloinen keskustelu aiheesta 24bit vs 16bit, the myth exploded! 10 sivua luettu, 469 jäljellä
On tuokin kyllä melkoinen bisnes jos kaikki yli CD-tasoisen on vain myynnin lisäämiseksi. Tarvitaan enemmän levytilaa, enemmän tiedonsiirtokapasiteettia streamauksessa, enemmän virran kulutusta... ja ne luopiot olisi voinneet tarjota saman äänenlaadun huomattavasti vähemmällä datamäärällä. Eli jos "hi-ressin" ja CD-tasoisen välillä huomaa eroa, on kyse todennäköisesti jostain äänen peukaloinnista tai sitten "hi-ressi" on vain tehty paremmasta alkuperäistallenteesta yms. Tai ainakaan 16bit -> 24bit eroa ei pitäisi havaita jos sama alkuperäistallenne. Näin sitä oppii.
Mutta kummatkin tuotteet voi jaella CD tasoisella medialla jos siis tarkoitetaan sitä bittisyyttä.Menee jo vähän offtopiciksi. Mutta kyllähän siinä tuotantoketjun kaikki osat vaikuttaa siihen lopputulokseen. Jos halutaan tehdä hi-res julkaisu kappaleesta, tarkoittaa se vähintään uutta masterointia, jotta siitä on oikeasti jotain iloa. Bittisyyttä ym ei voi suoraan nostaa siitä CD tason julkaisusta, kun ei sitä dataa sinne tyhjästä saada. Alkuperäisen studio tallenteen laadulla on iso merkitys sille, mitä siitä saa aikaiseksi. Tietenkin jos vedetään lopuksi kompressorilla kaikki dynamiikka kuitenkin pois, niin ei kai sillä niin suurta merkitystä. Hyvin tuotetusta ja masteroidusta materiaalista saanee enemmän irti sekä perinteisenä CD tasoisena että hi-res audiona.
Kolmas iFi zen air DAC menossa itellä.
Kaksi edellistä lahonnut 1-2kk sisään siitä kun otti käyttöön. Ei yhtäkkiä anna enään mitään ulos, pelkkää kohinaa.
Nykyinen kestänyt tällä hetkellä jo varmaan sen yli 6kk. Onneksi sai aina uuden rikkoutuneen tilalle..
Muilla vastaavia kokemuksia? mikälie sunnuntai-erä sattunut sinne.
Arvokasta tietoa, mielenkiinnosta, kerro miten myyjä hoitaa tämän loppuun, eli rivien välistä tulkkaan että kaupanpurku on vaatimuksesi.Ja nyt sitten hajosi tämä kolmaskin. Virta tulee laitteeseen, kone tunnistaa sen, mutta ääntä ei tule ulos. Ei enää ikinä iFin laitetta, ainakaan vastaavaa.
Uutta Schiittiä näköjään tullut. Magni Unity dac/amp -kombo, jossa käsittääkseni sama DAC-piiri kuin Modi+:ssa.
At Last Unity - Magni - Schiit Europe
AT LAST, UNITY Magni Unity: The Only Affordable, Modular, Fully Discrete Headphone Amp & Preamp November 22, 2023, Corpus Christi, TX. Today, Schiit Audio debuted the all-new Magni Unity, the first modular Magni, with an optional, internal Unison USB™ DAC card. An all-new, super-linear...www.schiit-europe.com
joo, mutta en saa pihtejä tuohon väliin kun on tuollanen tasapäämallinen@julmuri Kokeilitko kääntää ruuvia esim pihteilla jos puristat pään sen verran kovaa että ruuvi liikahtaa?
Älä laita väliin, vaan purista ruuvin pään ylhäältä pihtien ollessa kohtisuorassa.joo, mutta en saa pihtejä tuohon väliin kun on tuollanen tasapäämallinen
joo en saa otettaÄlä laita väliin, vaan purista ruuvin pään ylhäältä pihtien ollessa kohtisuorassa.
Olisiko mitään ideoita, miten tuollasen pienen ruuvin saisi ulos, vai kannattaisiko vaan heittää ongelmajätteeseen koko laite?
Hyvin soi kuulokkeet myös kaiuttimille tarkoitetulla Topping LA90:llä. Ei kuulu myöskään minkäänlaista kohinaa toisin kuin esimerkiksi valmistajan MX5:n kaiutinlähtöihin kuulokkeet tökätessä.
No MX5:n Tripla-Tupla-Ominaisuudet ovat aika kunnianhimoiset. Varsinkin noin pieneen purkkiin.
kattelin tommosta kun saisin muutamalla satkulla erillisine powereineen...on tosin 10 vuotta vanhakin mutta lähinnä kiinostas kokeilla onko vielä ihan järkevä ostos, ainakin uutena ollu kallis setti.
Osta 5.1 vahvistin ja käytä sitä 2.1 tilassa (niin kuin minä teen Denon vahvistimellani).Onko olemassa 2.1 vahvistinta, jossa olisi HDMI?
Onko olemassa 2.1 vahvistinta, jossa olisi HDMI?
Olisiko suosituksia vahvistimesta Hifiman Arya kuulokkeille? Kuuntelu pääasiassa äänitasoltaan kohtuu matalia biisejä.
Jos kertoisit mille Kuulokkeille, niin helpottaisi asiaa.Auttakaas gurut kun näitä laitteita on niin helvetisti. Tarve dac/preamp/headphone amp combo laitteelle, hintaluokassa ~400€. Nykyinen Project Pre Box S2 digital kuulokevahvari on aika heikko eikä tahdo jaksaa.
Tämmöinen osui silmään kun googlailin tuon Fiion hintaluokkaa:mitäköhän kuulokevahvistin + dacia sitten seuraavaksi katsottaisiin. Fiio K9 Pro Ess