"Riittävä" on paras. Jos looppi ei ole
poikkeuksellisen ahdistava, niin yksi D5 ~50-60% teholla riittää hyvin. Omassa yksi pyöritti hommaa 55% tehoilla 50l/h, joka on täysin riittävä. Kierrossa on siis CPU, GPU, 2x360, MoRa 420, kaksi paria pikaliittimiä ja aika monta 90 asteen kulmaa. Lisäsin toisen pumpun koska kaksi on isompi luku kuin yksi ja jotain ihmisen pitää nysvätä.
Jos neste on järkevän lämpöistä ja komponenttien lämmöt ovat kurissa, niin virtaus on riittävä. Ei siitä tarvi sen enempää murehtia. Virtausnopeuden mittaaminen on säätämistä säätämisen ilosta (jossa ei sinänsä ole mitään vikaa). Jos haluaa varmistua riittävästä kierrosta, voi nesteen lämpötilaa mitata parissa paikassa kiertoa. Jos ne ovat (lähes) samat, kiertonopeus on riittävä. Jos eri osissa looppia on eri lämpötilat, on varsin todennäköistä, että enempi kiertonopeutta olisi parempi.
*muoks*
Aika paljon nestejäähdytyksen teoriasta selittää veden erittäin korkea ominaislämpökapasiteetti. Vesi kykenee varastoimaan hirvittävän määrän energiaa - mikä näkyy esim. siinä, kuinka hemmetin hankala on saada litra vettä kiehumaan liedellä. Asteen lämpötilamuutos vedessä on aika iso, lämpöenergiana. Tästä seuraa pari juttua;
- vesi ei lämpene kovin paljon kun se kulkee jäähdytyselementin läpi, mutta siitä huolimatta se vastaanottaa melkoisen määrän energiaa elementistä
- vesi ei jäähdy kovin paljon kun se kulkee radiaattorin läpi, mutta koska ilman ominaislämpökapasiteetti on matala, radiaattorin läpi kulkeva ilma lämpenee aika paljon enemmän kuin vesi jäähtyy (siis C -asteina)
Jos vesi kiertää hyvin hitaasti, se viettää enemmän aikaa sekä jäähdytyselementissä että radiaattorissa, jolloin lämpötilanvaihtelu nesteessä on suurempi kuin jos se kiertää nopeasti. Siksi siis "jos veden kiertonopeus on riittävä", nesteen lämpötila tasaantuu tehokkaasti koko loopissa.