Bill Gates valotti Windows Phonen epäonnistumisen taustoja

:facepalm: Nyt vasta sekaisin menikin, kun ei ole olemassa sellaisia asioita kuin Windows Phone 10 tai Windows phone 5.1...

Ensin oli Windows Mobile x.x sitten Windows phone x.x ja lopuksi Windows 10 Mobile.

Lumioissa oli 7, 8 ja 10.
Käsi pystyyn virheen merkiksi, en tosiaan muistanut että se oli Windows mobile ja muuttui siihen seiskaan phoneksi.

Ei silti muuta viestini sisältöä, koska siinä nimen omaan se kuseminen tapahtui kun se muutos tuli ja se vanha ja kaikkien tuntema ja heavy usereiden rakastama käyttis muutettiin laatikkohelvetiksi.
 
Kyllähän se suurin ongelma alkoi kun WM vaihdettiin WP:ksi ja kaikille kehittäjille todettiin ettei teidän vanhat sovellukset joita olette ylläpitäneet koko Windows Mobilen elinajan enää toimi. Ja sitten kun työkalut ja rajapinnat tuli esille kehittäjät huomasivat etteivät pysty edes tekemään sovelluksia uudelle alustalle kun ei ole rajapintoja ja avointa järjestelmää.

Minkäänasteista porttausta ei ollut mahdollista tehdä joten eipä juuri kiinnostanut enää sitten kehittäjiäkään.
 
Ei silti muuta viestini sisältöä, koska siinä nimen omaan se kuseminen tapahtui kun se muutos tuli ja se vanha ja kaikkien tuntema ja heavy usereiden rakastama käyttis muutettiin laatikkohelvetiksi.
No ne laatikot oli ruman näköisiä, mutta ideana ihan hyvä, eli softat pistäisi niihin näkyviin jotain tilastaan/uutisia. Vähän samaa olen säätänyt nykyiseen Android 9 luuriini kalenterin muodossa. WP7:ssa ne ruudut oli vain vielä kovin vajavaisia toiminnoiltaan. Desktoppiin ne ruudut sitten olikin ihan väärä juttu tai oikeammin ihan väärin toteutettu ja sovellusten lukittaminen tietyn kokoisiksi tiettyyn kohtaan siinä windows 8:ssa oli kyllä ihmeellistä ajattelua.
 
Olivat liian ylimielisiä käyttöliittymädesignin kanssa.
Yrittivät pakottaa käyttäjät opettelemaan aivan uudenlaiset käyttötavat, mikä johti todella sekavaan käyttökokemukseen.
Eiköhän vuonna 2010 kaikki modernit älypuhelimet edustaneet vähän "uudenlaista käyttötapaa" suurimmalle osalle kuluttajista... Sitä paitsi Windows Phone oli varmaankin lähtökohtaisesti helpompi keskivertokuluttajalle kuin Android. Tai ainakin "lähestyttävämpi"? Mutta tämä on aika akateemista pohdintaa, ja käytettävyysvertailussa tuskin oli mitään ratkaisevaa eroa sinänsä.

Anyways, se on yksi asia, että Microsoft mokaa ja tuo Windows Phonen liian myöhään markkinoille (ja liian viimeistelemättömänä), mutta toinen asia on se, että Nokia tyhmyyksissään laittaa kaikki munansa tuohon yhteen koriin! Huh huh! Mä pidin sitä käsittämättömänä päätöksenä jo silloin ja olen facepalmannut monet kerrat sen koommin. Nokia käytännössä päätti lyödä kaikilla rahoillaan vetoa väärän hevosen puolesta, ja vieläpä sellaisen hevosen, joka oli jo valmiiksi alakynnessä... Miksi, oi miksi? Miksi piti Nokian kokoisen firman lähteä tuollaiseen uhkapeliin, kun olisi yhtä hyvin voinut varmistaa selustansa ja pelata useampaa hevosta... (Joo tiedän, että virallinen selitys kuului, että Android-puolella on vaikea erottua kilpailijoista ja markkinat on jo saturoituneet ja vaikea sinne on väliin tunkea, tai jotain... :facepalm:)
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä on tosiaan kovasti tekosyiden etsimistä, jos jollain oikeusjutulla selitellään puutteita softassa.
Eihän ne kehittäjät siellä oikeussalissa ravaa, vaan lakimiehet. (joita on MS:llä ollut iso osasto jo pitkään)
Kehittäjät eivät tietenkään istuneet oikeussalissa mutta oikeuskäsittelyn seuraukset ovat varmasti vieneet resursseja ihan eri suuntiin kuin käyttöjärjestelmän kehittämiseen. Microsoft joutui aloittamaan massiivisen lisensoinnin ja dokumentoinnin tuotteistaan. Ylipäätänsä on varmasti ollut vähän hakusessa, mitä voidaan edes kehittää, ettei viranomaiset haasta yhtiötä kilpailuaseman väärinkäytöstä. Osittain Microsoftin ja Yhdysvaltojen välisestä oikeudenkäynnistä johtuen Androidista tuli "avoin" käyttöjärjestelmä. Siinä mielessä onkin hieman huvittavaa, että Google on kohdannut ihan vastaavia syytöksiä nykyään.
My recollection was that the the strategy that evolved over the first year, which would be roughly 2000 and — 2006, was to build a platform — which, again, we previously discussed -- that would be free and clear of some of the other licensing restrictions that were slowing down the industry, and that would, in fact, create a viable alternative to the then key players at the time. As you've earlier seen in the documents.

So our idea was that if we made something that was generally available, it would provide a lot of customer value; it could be a very large platform; and it would grow very quickly. All of which has, indeed, occurred.
Kotinäkymän kustomointi on varmaan hyvä juttu niille (sanotaan vaikka) 30 000 asiaan vihkiytyneelle, jotka jaksoivat sen tehdä.
Mutta kun puhelimen pitäisi sopia 6 miljardille tavalliselle pulliaiselle, jotka heittävät puhelimen roskiin, kun työpöydältä ei löydy niitä tuttuja ja turvallisia ikoneita.
Custom launchereiden käyttäjiä on huomattavasti enemmän kuin kymmeniä tuhansia. Tämän voi todeta esimerkiksi launchereiden latausmääristä. Lisäksi AndroidPolicen kyselyn mukaan jopa 68% vastaajista käytti custom launcheria. OnePlus on myös kommentoinut, että alussa 30% sen käyttäjistä asensi Nova Launcherin.
Joillekin käyttäjille on hyvin tärkeää, että puhelimesta saa tehtyä oman näköisensä. Se on kuitenkin hyvin henkilökohtainen laite.
 
Viimeksi muokattu:
Upea ulkonäkö ei myöskään kestänyt aikaa juurikaan, toisin kuin esim. klassiset iPhone-mallit. Nykyinen luuri (Note 9) latautuu edelleen keltaisella Fatboyn lataustyynyllä. ;)

Makuasioita. Mielestäni toi Lumia 800 myötä lanseerattu polykarbonaattikuori oli ja on hieno ja erottuva tekele. Oma Lumia 925 oli jo tylsempää muotoilua mutta aikanaan puhelin vakuutti muuten; softapuoli vaan kuntoon niin tällä lähtee, onneksi en ole pörssimeklari tms. sen verran kristallipallossa häiriöitä. Tosin puolusteluksi pitää sanoa, että Suomessa elettiin Nokian myötä jonkinlaisessa Lumia kuplassa. Isossa maailmassa, varsinkaan rapakon takana eivät kuluttajat, operaattorit saati muut valmistajat eivät ikinä innostuneet Windows puhelimista.
 
Aika hassua... Lumiat on olleet ainoita laitteita joiden kanssa ei ole itsellä ollut mitään ongelmia Bluetoothin kanssa. (920 ja 1020).

Tavallaan lohduttavaa kuulla etten ole seonnut, sillä omat kokemukset ovat aika samat. Lumia 950:llä kaikki kodin kymmenkunta erilaista audiolaitetta toimivat ongelmitta. Automaattinen yhdistäminen ei parilla laitteella aina toiminut, mutta se taisi johtua enemmän ko. laitteen iästä (samoja ongelmia androidillakin).
Kahdella eri android-tabletilla ja nykyisellä luurilla yhdistäminen on toiminut hyvin, mutta mikrofonilla varustettujen laitteiden kanssa ääniprofiiliksi on tullut useamman kerran hands free. Yksillä vanhoilla bt-kuulokkeilla android jostain järjettömästä syystä käyttää AAC koodekkia, joka niissä luureissa kuulostaa aivan paskalta/tunkkaiselta vs. SBC. Moodin voi vaihtaa androidin dev optionsista, mutta sille ei pitäisi olla tarvetta. Asetus ei jää edes muistiin, vaan se pitää tehdä joka kerta uudestaan.

Niin ja MS toi mustan teeman jo Windows Phone 7:ssa, minkä nyt vasta Google on tuonut androidiin.

System wide dark mode oli herkkua Lumia 950:ssa. Käsittämätöntä ettei se ole vieläkään yleistä. Nokialla oli tummia/mustia teemoja jo ensimmäisistä oled-näytöllisistä luureistaan lähtien (jo ennen kosketusnäyttöjä), luulisi olevan ihan perusjuttuja.

Myös windows alustan päivitystahti oli 10 version kohdalla oli todella hyvä jos vertaa android puhelimiin kun se on suorastaan umpisurkea jos valitsee väärän puhelimen.

Tämä. Windows phone 10 ei ehkä ole saanut merkittäviä käyttöjärjestelmäuudistuksia pitkään aikaan, mutta turvapäivityksiä tms. tippuu vieläkin. Joulukuussa tulee neljä vuotta Winpho 10:n julkaisusta. Apple taitaa olla ainoa joka pistää paremmaksi.

Ummikko ottaa intuitiivisen Windows phonen paljon nopeammin haltuun kuin Androidin tai minkä tahansa muun vastaavan ikoni- ja valikkohelvettivirityksen. Meego ehkä pääsi lähelle.

Tosi kuin vesi. Winpho 7 oli paha raakile, mutta kasista eteenpäin niitä oli helppo suositella tumpeloille, vanhemmille sukulaisille. Muutamat olivat kokeilleet androidia, mutta eivät he niillä oikein toimeen tulleet. Pöytäkoneen windowsista tutun näköiset kuvakkeet ja logiikka oli helpompi omaksua luurillakin. Pakon edestä kolme näistä neljästä siirtyivät androidiin, mutta winpho 10:n näköisellä Launcher 10:llä varustettuna. Asensin itsekin kun ei sitä androidin technicolor-ripulia kestänyt viikkoa pidempään.

Hassua, että Windows-puhelimiin tykästyneet eivät sitten ole Jollaa ja Sailfishiä ottaneet omakseen. Muutamaa Lumiaa olen räplännyt "teknisenä tukena", ja aika kankeaa niistä oli mitään löytää äkkiseltään, vaikka Windowsia olen käyttänyt ns. ikäni. Jopa iOS, jota en ole "koskaan" käyttänyt, tuntui loogiselta ensimmäisellä kerralla kun siitä jotain yritti löytää. Sailfish taas on alusta asti ollut nimenomaan intuitiivinen.

Aika rankka yleistys. Suurin osa tekniikkaa harrastavasta tuttavapiiristä minä mukaan lukien tykkäsimme Maemosta/Meegosta ja Sailfishistä. En sanoisi ainakaan jälkimmäistä intuitiiviseksi, mutta lyhyen opettelun jälkeen se oli erittäin tehokas. Androidiin on kopioitu aivan liian vähän Sailfishiä. Sääli ettei sitä saanut kunnon raudalle.

Makuasioita. Mielestäni toi Lumia 800 myötä lanseerattu polykarbonaattikuori oli ja on hieno ja erottuva tekele.

Kestävät polykarbonaattikuoret takaisin! Menee hermo näihin nykyisiin lasi- ja metallivirityksiin. Kuituvahvistettua polykarbonaattia käytetään työkaluissakin ihan hyvästä syystä. Metallia on vain jäykisteenä. Trendikkäät "premium" materiaalit eivät kestä elämää. En edes muista milloin olisin viimeksi nähnyt modernia luuria ilman suojakuorta (muualla kuin kaupassa).
 
No ne laatikot oli ruman näköisiä, mutta ideana ihan hyvä, eli softat pistäisi niihin näkyviin jotain tilastaan/uutisia. Vähän samaa olen säätänyt nykyiseen Android 9 luuriini kalenterin muodossa. WP7:ssa ne ruudut oli vain vielä kovin vajavaisia toiminnoiltaan. Desktoppiin ne ruudut sitten olikin ihan väärä juttu tai oikeammin ihan väärin toteutettu ja sovellusten lukittaminen tietyn kokoisiksi tiettyyn kohtaan siinä windows 8:ssa oli kyllä ihmeellistä ajattelua.
Ei sillä ole merkitystä oliko laatikot rumia vai ei ja tuottaako ne sisältöä mitä käyttäjä ei halua vai ei. Yksinkertaisesti se koko käyttöjärjestelmän idea tuhottiin sillä laatikkotouhulla. Aivan sama tapahtui sitten tietokonepuolella myöhemmin ja samaa jatkuu edelleen internetissä, kun sivustot yksi kerrallaan on muuttuneet laatikkohelvetiksi. On hukattu se syy miksi alunperin jokin asia on tehty siten kuin se on tehty. Menty muka käytettävyys ja ulkonäkö edellä, kun oikeasti ihminen haluaa sen järjestelmän tarjoavan kaiken mahdollisen mahdollisimman tehokkaasti. Eli nettisivuilta ihminen hakee tietoa ja mitä tehokkaammin se sen saa, sitä parempi, nykyään se saa jumalattoman kokoisen kuvan ja helvetin vähän tietoa. Samaten käyttöjärjestelmän pitäisi olla se rajapinta minkä kautta ihminen pääsee tekemään sen miksi ihminen otti sen puhelimen kouraansa, ei mikään ylimääräisen tiedon tarjoaja, jos ei sen ihmisen tarkoitus ole saada sitä ylimääräistä tietoa.

Windows on (oli) ennen laatikkohelvettiä oikeasti toimiva kokonaisuus, hiiri ei tarvitse ruudulla monen sentin kokoista laatikkoa osuakseen siihen, vaan se on tuhlattua näyttöpinta-alaa. Sama koskee puhelinta, kyllä siihen näytölle mahtuu monia asioita ja mitä samankaltaisempi se järjestelmä on suhteessa tietokoneeseen sitä nopeammin käyttäjä osaa sitä tehokkaasti käyttää tehdäkseen sen mitä sillä haluaa tehdä. Laatikot tuhosivat tämän synkronisaation. Ihmisen eivät juosseet into piukeena käyttämään Windows 8:ia kiitos laatikoiden, vaan jäivät tehokkaampaan seiskaan. Samaan tapaan ihmiset eivät juosseet into piukeana käyttämään laatikoita puhelimissaan, vaan vaihtoivat tehokkaampaan. Ne tehokäyttäjät jotka käytti windows mobilea, koska se oli rakennettu Windows CE:n ympärille ajettiin pois. Kyseessä ei ollut mikään suuri markkinasegmentti käyttäjistä, vaan ns. enthusiast segmentti joka muodosti HTC:n osalta sen käytännössä koko markkinaosuuden. Microsoft yritti keksiä pyörän uudestaan ja epäonnistui.
 
Viimeksi muokattu:
Itsekin pidin Lumiastani ja olisin jatkanut Windows Phoneilla, jos ei olisi käynyt miten kävi. Sovellusten puute verrattuna iOS:ään ja Androidiin oli mielestäni isoin puute ajatellen isompaa ostajakuntaa, varsinkin nuorten joukossa.

Tuohon on varmaan suurin syy miksei mikään käyttöjärjestelmä pysty ainakaan toistaiseksi haastamaan älypuhelimissa Androidin ja iOS:n valta-asemaa. Eli ne puuttuvat sovellukset ja niiden sovellusten paska laatu ja vajavaiset ominaisuudet verrattuna Android ja iOS versioiden samoihin sovelluksiin. Lisäksi närästystä aiheuttaa se, että nekin pelit ja muut sovellukset jotka tulevat tulevat sitten kuukausien tai pidemmällä viiveellä. Se ei paljoa lämmitä jonnea kun nyt saa jonkun viime joulun suosikkipelin puhelimeensa kun jonnen muut jonnekaverit ovat ajat sitten päätyneet sen pelaamisesta toisen uuden pelin pelaamiseen joka sekin taas puuttuu siltä käyttöjärjestelmältä.

Vaikka joku onnistuisi tekemään uuden sata kertaa kilpailijoita tehokkaamman älypuhelimen jossa olisi mullistavan hieno käyttöjärjestelmäkin vielä ja hintaa luurilla alle 100 euroa, niin eihän sellaisella normaali ihminen mitään tee jos sovellukset puuttuvat ja ne pitäisi itse koodailla. Itseasiassa jo pelkän yhden ystäväpiirissä de facto -standardiksi nousseen sovelluksen puuttuminen olisi jo murhaavaa vaikka muuten sovelluksia löytyisi iso kasa. Tyyliin WhatsApp puuttuu niin se älypuhelin voi päätyä pöytälaatikkoon pölyttymään tai roskiskirpparille annettavaksi ja tilalle ostaa sitten puhelimen jossa se toimii.
 
Yksinkertaisesti se koko käyttöjärjestelmän idea tuhottiin sillä laatikkotouhulla.
Kyllä se tuhoaminen tapahtui jollain ihan muulla kuin tällä "laatikkotouhulla". Ne syyt oli siellä pinnanalla ja käyttiksen ulkonäöllä nyt ei ollut siinä vaiheessa mitään tekemistä asian kanssa.
 
Kyllä se tuhoaminen tapahtui jollain ihan muulla kuin tällä "laatikkotouhulla". Ne syyt oli siellä pinnanalla ja käyttiksen ulkonäöllä nyt ei ollut siinä vaiheessa mitään tekemistä asian kanssa.
Väittäisin pikemminkin että tuo Gatesin selitys on todennäköisemmin paikkaansa pitävä, eli suurin syy oli yksinkertaisesti myöhästyminen
 
Kyllä se tuhoaminen tapahtui jollain ihan muulla kuin tällä "laatikkotouhulla". Ne syyt oli siellä pinnanalla ja käyttiksen ulkonäöllä nyt ei ollut siinä vaiheessa mitään tekemistä asian kanssa.
Ai niinkuin tapahtui Windows 8 kanssa? Mistäs se myöhästyi, vai miksi kansa ei juossut kieli vyöhön sidottuna siihen kelkkaan? Kyllä se todellisuus löytyy ihan vastaavista esimerkeistä, eikä mistään myöhästymisistä, että mitä epäintuitiivinen käyttöjärjestelmä tekee koko laitteelle. Luulisi, että tällä palstalla missä tietokoneet on lähellä sydäntä ymmärrettäisiin tämä esimerkki ja miksi se muutos jäi tapahtumatta ja osattaisiin sitä verrata suoraan siihen mitä kävi puhelinpuolella. Moniko io-techissä vaihtoi seiskasta kasiin ja moniko hakkui koko laatikkotouhun ihan lyttyyn? Pakotti Microsoftin muuttamaan suuntaansa kympin suhteen. Sitten ihmetellään miksi ne laatikot haukuttiin puhelimissa, vaikka toki ne paremmin kosketusnäytöllä toimiikin kuin tietokoneessa, mutta vahinko tehtiin jo. Ensin vuosia annettiin ihmisille työpöytä ja pikakuvakkeet ja sitten lyötiinkin isot laatikot naamalle. Kummasti se työpöytä asenne kuitenkin edelleen porskuttaa sekä iOS, että Android puolella.
 
Väittäisin pikemminkin että tuo Gatesin selitys on todennäköisemmin paikkaansa pitävä, eli suurin syy oli yksinkertaisesti myöhästyminen
Niin se käyttis oli teknisesti käyttäjävalmis WP8.1 aikaan. Mutta väite että oikeustaistot aiheutti myöhästymisen on puhdasta BS:ää. Ja siltikin jos joku meni kauppaan kattomaan uutta puhelinta ja vertasi Iphone ja WP:tä rinnakkain pari minuuttia, niin WP:llä ei tuossa ensivaikutelmassa asiakkaaseen ollut mitään jakoa.

Edit. Unohtui pointti. -> eli WP oli neliöineen niin ankean näköinen, ettei valmis käyttiskään olisi ollut mikään tae menestyksestä. Nyt siis vain myönnetään se ettei se ollut silloin aikoinaan valmis.
 
Niin se käyttis oli teknisesti käyttäjävalmis WP8.1 aikaan. Mutta väite että oikeustaistot aiheutti myöhästymisen on puhdasta BS:ää. Ja siltikin jos joku meni kauppaan kattomaan uutta puhelinta ja vertasi Iphone ja WP:tä rinnakkain pari minuuttia, niin WP:llä ei tuossa ensivaikutelmassa asiakkaaseen ollut mitään jakoa.

Edit. Unohtui pointti. -> eli WP oli neliöineen niin ankean näköinen, ettei valmis käyttiskään olisi ollut mikään tae menestyksestä. Nyt siis vain myönnetään se ettei se ollut silloin aikoinaan valmis.
Käyttöliittymän osalta väittäisin että helposti oli jakoa, itse luurit sitten asia erikseen, joku tykkäsi toinen ei, mutta valikoima oli varsin rajallista vrt mitä se olisi voinut olla jos olisivat päässeet peliin vähän aiemmin ja saaneet esim sen Motorolan mukaan
 
Käyttöliittymän osalta väittäisin että helposti oli jakoa, itse luurit sitten asia erikseen, joku tykkäsi toinen ei, mutta valikoima oli varsin rajallista vrt mitä se olisi voinut olla jos olisivat päässeet peliin vähän aiemmin ja saaneet esim sen Motorolan mukaan
Ei noiden WP luurien hardis ja muotoilu olleet ikinä mikään suuri ongelma. Rauta oli yleensä jopa kilpailevia järjestelmiä parempaa jos samanhintaisia luureja vertaillaan.
 
Ja siltikin jos joku meni kauppaan kattomaan uutta puhelinta ja vertasi Iphone ja WP:tä rinnakkain pari minuuttia, niin WP:llä ei tuossa ensivaikutelmassa asiakkaaseen ollut mitään jakoa.

Edit. Unohtui pointti. -> eli WP oli neliöineen niin ankean näköinen, ettei valmis käyttiskään olisi ollut mikään tae menestyksestä.

Sen aikainen iPhone näytti, ja näyttää edelleen vanhentuneelta. Niistä tulee mieleen lähinnä Symbian 3 (esim. Nokia N8) pyöristettyine ikoneineen. Voi olla winpho oli liian erilainen, mutta ei sitä nyt ainakaan ankeaksi voi väittää.
 
Ai niinkuin tapahtui Windows 8 kanssa? Mistäs se myöhästyi, vai miksi kansa ei juossut kieli vyöhön sidottuna siihen kelkkaan? Kyllä se todellisuus löytyy ihan vastaavista esimerkeistä, eikä mistään myöhästymisistä, että mitä epäintuitiivinen käyttöjärjestelmä tekee koko laitteelle. Luulisi, että tällä palstalla missä tietokoneet on lähellä sydäntä ymmärrettäisiin tämä esimerkki ja miksi se muutos jäi tapahtumatta ja osattaisiin sitä verrata suoraan siihen mitä kävi puhelinpuolella. Moniko io-techissä vaihtoi seiskasta kasiin ja moniko hakkui koko laatikkotouhun ihan lyttyyn? Pakotti Microsoftin muuttamaan suuntaansa kympin suhteen. Sitten ihmetellään miksi ne laatikot haukuttiin puhelimissa, vaikka toki ne paremmin kosketusnäytöllä toimiikin kuin tietokoneessa, mutta vahinko tehtiin jo. Ensin vuosia annettiin ihmisille työpöytä ja pikakuvakkeet ja sitten lyötiinkin isot laatikot naamalle. Kummasti se työpöytä asenne kuitenkin edelleen porskuttaa sekä iOS, että Android puolella.
Tietokoneet sikseen, mutta se WM-> siirtymä oli kiinni ihan muista asioista kuin siitä että UI koostui laatikoista.

Ensinnäkin tulivat huomattavan myöhässä markkinoille ja porukka oli tottunut että luurista löytyy ne sovellukset mitä käyttäjät kaipasivat ja olivat jo tottuneet löytämään käytännöllisiä sovelluksia Androidin ja iOS:n puolella. Tottakai odotettiin että nämä tulee myös WP:ole kun MS on niin iso ja mahtava. Eivät tulleet kun kehittäjät jätettiin oman onnen nojaan ja kehityskalut ja järjestelmän rajapinnat olivat niin surkeassa jamassa. Ei kehittäjiä kiinnostanut alkaa käyttämään aikaansa, varsinkin kun alussa jo nähtiin ettei myynti oikein suju.

Sitten wp8.1 aikaan kun ominaisuudet oli siinä kunnossa mitä niiden olisi pitänyt olla heti alussa oli jo ihan liian myöhäistä kun ei niitä sovelluksia enää ollut, ostajien kiinnostus oli loppunut aikoja sitten. MS "heräsi" ja alkoi yrittää saada sovelluksia maksamalla kehittäjille niiden tuomisesta. Muutamat isot tähän lähtivät mukaan mutta ne jatkokehitykset unohdettiin sillä istumalla kun se rahatukko oli tullut tilille.
 
Niin se käyttis oli teknisesti käyttäjävalmis WP8.1 aikaan. Mutta väite että oikeustaistot aiheutti myöhästymisen on puhdasta BS:ää. Ja siltikin jos joku meni kauppaan kattomaan uutta puhelinta ja vertasi Iphone ja WP:tä rinnakkain pari minuuttia, niin WP:llä ei tuossa ensivaikutelmassa asiakkaaseen ollut mitään jakoa.
Oikeustaiston seuraamukset aiheuttivat Microsoftinkin kokoiselle yritykselle paljon lisätyötä eikä alkuperäiseen määräaikaan saatu toteutettua kaikkia vaatimuksia. Lausuntojen mukaan kyse ei edes ollut siitä, että Microsoft olisi tahallaan hidastellut, vaan yhtiö ei yksinkertaisesti saanut urakkaa valmiiksi ajoissa.
The regulators said in their court filing that they were concerned Microsoft was moving too slowly in delivering technical documentation to rivals licensing its Windows communication protocols. Kollar-Kotelly had echoed those concerns at a recent status conference in her courtroom. The government was careful to note, however, that it did not believe the company had "willfully violated" those provisions of the judgment...

...Microsoft attorney Charles "Rick" Rule described the difficulties the company had encountered in finding engineers familiar enough with the protocols to perform the documentation work, deeming the project "new" and "unprecedented" in the level of knowledge and resources required.
Kaiken lisäksi oikeustaisto aiheutti epävarmuutta siihen, mitä ylipäätänsä voidaan, että ei olla jatkossa lakimiesten hampaissa.
 
Kaiken lisäksi oikeustaisto aiheutti epävarmuutta siihen, mitä ylipäätänsä voidaan, että ei olla jatkossa lakimiesten hampaissa.
Vaikka ollaan epävarmoja, voidaan silti koodata ja olettaa, että jokin asia tehdään. Niin sitä Nokiallakin tehtiin ja sitten puolen vuoden päästä ilmoitettiin, että tää juttu meneekin roskiin. Pitäisin MS:ää Nokiaa isompana softatalona. Tosin voi olla että resurssit oli niin tumpeloita, että esimerkiksi vasta se työpytä windows 7 tuntui valmiilta windows käyttikseltä. Tosin sekin jaettujen verkkolevyjen suhteen kaipasi vielä hiontaa.
 
Vaikka ollaan epävarmoja, voidaan silti koodata ja olettaa, että jokin asia tehdään. Niin sitä Nokiallakin tehtiin ja sitten puolen vuoden päästä ilmoitettiin, että tää juttu meneekin roskiin. Pitäisin MS:ää Nokiaa isompana softatalona. Tosin voi olla että resurssit oli niin tumpeloita, että esimerkiksi vasta se työpytä windows 7 tuntui valmiilta windows käyttikseltä. Tosin sekin jaettujen verkkolevyjen suhteen kaipasi vielä hiontaa.
Kyllä, voi tehdä kuten Nokia teki, kaikki tietää miten hyvin se päättyi. Tai sitten voi käyttää sen ajan panostaakseen projekteihin mihin voi panostaa kun koitetaan samaan aikaan painia selvyys mitä pitää ja mitä ei saa tehdä tuolla saralla.
 
Tietokoneet sikseen, mutta se WM-> siirtymä oli kiinni ihan muista asioista kuin siitä että UI koostui laatikoista.

Ensinnäkin tulivat huomattavan myöhässä markkinoille ja porukka oli tottunut että luurista löytyy ne sovellukset mitä käyttäjät kaipasivat ja olivat jo tottuneet löytämään käytännöllisiä sovelluksia Androidin ja iOS:n puolella. Tottakai odotettiin että nämä tulee myös WP:eek:le kun MS on niin iso ja mahtava. Eivät tulleet kun kehittäjät jätettiin oman onnen nojaan ja kehityskalut ja järjestelmän rajapinnat olivat niin surkeassa jamassa. Ei kehittäjiä kiinnostanut alkaa käyttämään aikaansa, varsinkin kun alussa jo nähtiin ettei myynti oikein suju.

Sitten wp8.1 aikaan kun ominaisuudet oli siinä kunnossa mitä niiden olisi pitänyt olla heti alussa oli jo ihan liian myöhäistä kun ei niitä sovelluksia enää ollut, ostajien kiinnostus oli loppunut aikoja sitten. MS "heräsi" ja alkoi yrittää saada sovelluksia maksamalla kehittäjille niiden tuomisesta. Muutamat isot tähän lähtivät mukaan mutta ne jatkokehitykset unohdettiin sillä istumalla kun se rahatukko oli tullut tilille.
Pikkusen nyt laitat liikaa kuluttajien käyttäytymistä softiin, joiden olemassaolosta ne keskimäärin ei edes tiedä mitään ennen kuin niillä se uusi puhelin on kourassa. 2010 oli kilpailijana esim. Iphone 4, siitä menikin käytännössä 2 vuotta, ennenkuin Apple toi uuden puhelimen markkinoille. 2 vuotta oli siis aikaa niitä ohjelmia tehdä ja vallata markkinoita. Toki saahan sitä kuvitella, että jonkun pieruappsin puuttuminen on se miksi joku ei jotain tuotetta osta. Minä vain ihan hieman epäilen. Osaat varmaan nimetä jonkun sellaisen appsin mikä oli tuohon aikaan niin tärkeä ja mikä WP:stä puuttui, että ihmiset osti ennemmin sen Applen tai Samsungin? Googlella en löytänyt yhtään sellaista WP7 appsia mikä olisi puuttunut eniten käytetyistä. Kaikki facebookit yms. oli jopa oikein integroituna koko systeemiin.

Huomaa vain hyvin sen tästä keskustelusta, että kun ei vieläkään suostuta ymmärtämään sitä miksi oikeasti se WP kaatui, sitä ei ole ymmärtänyt Gatesit, eikä Nokian työntekijät jne. vedotaan appseihin eikä ymmärretä, että se käyttöliittymä vaan oli aivan perseestä.
 
Huomaa vain hyvin sen tästä keskustelusta, että kun ei vieläkään suostuta ymmärtämään sitä miksi oikeasti se WP kaatui, sitä ei ole ymmärtänyt Gatesit, eikä Nokian työntekijät jne. vedotaan appseihin eikä ymmärretä, että se käyttöliittymä vaan oli aivan perseestä.
Se ei siis ole mielestäsi vaihtoehto, että sinun käsityksesi käyttöliittymän paskuudesta ei välttämättä olisikaan se syy, etenkin kun monen muun mielestä se käyttöliittymä oli hyvä tai jopa paras ja muut tahot sanoo myös että syy oli jokin muu?
 
Ei sillä ole merkitystä oliko laatikot rumia vai ei ja tuottaako ne sisältöä mitä käyttäjä ei halua vai ei. Yksinkertaisesti se koko käyttöjärjestelmän idea tuhottiin sillä laatikkotouhulla. Aivan sama tapahtui sitten tietokonepuolella myöhemmin ja samaa jatkuu edelleen internetissä, kun sivustot yksi kerrallaan on muuttuneet laatikkohelvetiksi. On hukattu se syy miksi alunperin jokin asia on tehty siten kuin se on tehty. Menty muka käytettävyys ja ulkonäkö edellä, kun oikeasti ihminen haluaa sen järjestelmän tarjoavan kaiken mahdollisen mahdollisimman tehokkaasti. Eli nettisivuilta ihminen hakee tietoa ja mitä tehokkaammin se sen saa, sitä parempi, nykyään se saa jumalattoman kokoisen kuvan ja helvetin vähän tietoa. Samaten käyttöjärjestelmän pitäisi olla se rajapinta minkä kautta ihminen pääsee tekemään sen miksi ihminen otti sen puhelimen kouraansa, ei mikään ylimääräisen tiedon tarjoaja, jos ei sen ihmisen tarkoitus ole saada sitä ylimääräistä tietoa.

Windows on (oli) ennen laatikkohelvettiä oikeasti toimiva kokonaisuus, hiiri ei tarvitse ruudulla monen sentin kokoista laatikkoa osuakseen siihen, vaan se on tuhlattua näyttöpinta-alaa. Sama koskee puhelinta, kyllä siihen näytölle mahtuu monia asioita ja mitä samankaltaisempi se järjestelmä on suhteessa tietokoneeseen sitä nopeammin käyttäjä osaa sitä tehokkaasti käyttää tehdäkseen sen mitä sillä haluaa tehdä. Laatikot tuhosivat tämän synkronisaation. Ihmisen eivät juosseet into piukeena käyttämään Windows 8:ia kiitos laatikoiden, vaan jäivät tehokkaampaan seiskaan. Samaan tapaan ihmiset eivät juosseet into piukeana käyttämään laatikoita puhelimissaan, vaan vaihtoivat tehokkaampaan. Ne tehokäyttäjät jotka käytti windows mobilea, koska se oli rakennettu Windows CE:n ympärille ajettiin pois. Kyseessä ei ollut mikään suuri markkinasegmentti käyttäjistä, vaan ns. enthusiast segmentti joka muodosti HTC:n osalta sen käytännössä koko markkinaosuuden. Microsoft yritti keksiä pyörän uudestaan ja epäonnistui.

Se on ihan yhtä typerä idea tunkea kosketusnäytölle hiirelle ja suurelle näytölle suunniteltua ikoni/hakemisto käyttöliittymää kuin tunkea niitä kosketusnäytölle ja mobiililaitteille suunniteltuja tiiliä tietokoneen ruudulle.
 
Pikkusen nyt laitat liikaa kuluttajien käyttäytymistä softiin, joiden olemassaolosta ne keskimäärin ei edes tiedä mitään ennen kuin niillä se uusi puhelin on kourassa. 2010 oli kilpailijana esim. Iphone 4, siitä menikin käytännössä 2 vuotta, ennenkuin Apple toi uuden puhelimen markkinoille. 2 vuotta oli siis aikaa niitä ohjelmia tehdä ja vallata markkinoita. Toki saahan sitä kuvitella, että jonkun pieruappsin puuttuminen on se miksi joku ei jotain tuotetta osta. Minä vain ihan hieman epäilen. Osaat varmaan nimetä jonkun sellaisen appsin mikä oli tuohon aikaan niin tärkeä ja mikä WP:stä puuttui, että ihmiset osti ennemmin sen Applen tai Samsungin? Googlella en löytänyt yhtään sellaista WP7 appsia mikä olisi puuttunut eniten käytetyistä. Kaikki facebookit yms. oli jopa oikein integroituna koko systeemiin.

Huomaa vain hyvin sen tästä keskustelusta, että kun ei vieläkään suostuta ymmärtämään sitä miksi oikeasti se WP kaatui, sitä ei ole ymmärtänyt Gatesit, eikä Nokian työntekijät jne. vedotaan appseihin eikä ymmärretä, että se käyttöliittymä vaan oli aivan perseestä.

Ameriikan ihmemaassa ja muualla takapajuloissa oli ilmeisesti huomattavasti tärkeämpää löytää joka kaupalle ja laitokselle oma pierusovellus kuin täällä. Liittyiköhän yleiseen sähköisten palveluiden paskuuteen? Vaikea sanoa täältä.
 
Se ei siis ole mielestäsi vaihtoehto, että sinun käsityksesi käyttöliittymän paskuudesta ei välttämättä olisikaan se syy, etenkin kun monen muun mielestä se käyttöliittymä oli hyvä tai jopa paras ja muut tahot sanoo myös että syy oli jokin muu?
Kansa äänesti jaloillaan. Luulisi riittävän perusteluksi. Melkoisen hyvä käyttöliittymä siis, kun Android ja iOS on pysyneet samoina edelleen. Mistähän johtuu? Mistä johtuu Windows 8 menestymättömyys? Sitä on helppoa vedota appseihin, mutta todellisuus oli aika muualla, esim. siinä miten siihen aikaan markkinoitiin että sama windows 8 kännykässä ja kun windows 8 floppasi totaalisesti, niin se liitettiin myös siihen puhelimeen. Mikäli käyttöliittymä olisi ollut niin loistava olisi joku sen jo tuonut Androidin päälle ja se olisi laajassa käytössä, ilmeisesti kansan mielestä se ei ollut niin loistava.
Se on ihan yhtä typerä idea tunkea kosketusnäytölle hiirelle ja suurelle näytölle suunniteltua ikoni/hakemisto käyttöliittymää kuin tunkea niitä kosketusnäytölle ja mobiililaitteille suunniteltuja tiiliä tietokoneen ruudulle.
Niin asiat voi tehdä monella tapaa, laittamalla puhelimen näytölle isokokoisia ruutuja tai sillä työpöydällä mikä on tänäänkin käytössä molemmissa markkinoiden eniten myydyissä laitteissa. Kumpi voitti, laatikot vai työpöytä pikakuvakkeineen? Se start valikko oli stylus aikaan aivan loistava. Kyse on siitä, että keksitäänkö pyörä uudestaan vai ei. Logistisissa rakenteissa taustalla. Tunnetko olevasi heti kotona sen käyttöjärjestelmän kanssa vai et? Minulla on tänäkin päivänä ongelmia Androidin kanssa kun yrittää vaikka tiedostojen kanssa pelata. Toki paljon linuxia käyttäneenä ja kännyköiden kanssa pelanneena siinä on se idea edelleen taustalla. Windows tietokoneella taas tidostojen kanssa pelataan ihan luonnostaan, jokainen sen osaa ja se systeemi on suorastaan looginen.
 
Niin asiat voi tehdä monella tapaa, laittamalla puhelimen näytölle isokokoisia ruutuja tai sillä työpöydällä mikä on tänäänkin käytössä molemmissa markkinoiden eniten myydyissä laitteissa. Kumpi voitti, laatikot vai työpöytä pikakuvakkeineen? Se start valikko oli stylus aikaan aivan loistava. Kyse on siitä, että keksitäänkö pyörä uudestaan vai ei. Logistisissa rakenteissa taustalla. Tunnetko olevasi heti kotona sen käyttöjärjestelmän kanssa vai et? Minulla on tänäkin päivänä ongelmia Androidin kanssa kun yrittää vaikka tiedostojen kanssa pelata. Toki paljon linuxia käyttäneenä ja kännyköiden kanssa pelanneena siinä on se idea edelleen taustalla. Windows tietokoneella taas tidostojen kanssa pelataan ihan luonnostaan, jokainen sen osaa ja se systeemi on suorastaan looginen.

Kuka käyttää jotain stylusta? Joskus kannattaa yrittää keksiä se pyörä, eikä yrittää pyörittää kuutiota vain koska niin on aina ennenkin tehty :)

Ja omalla logiikallasi Androidin tiedostorakenteessa ei voi olla mitään ongelmaa, koska se on suosituin järjestelmä.

Mä olen heti kotonani myös Dossin ja Linuxin konsolin kanssa. Ne ovat myös täysin ylivoimaisia käyttöliittymiä mihinkään graafiseen rimpulaan verrattuna kunnon tietojenkäsittelyssä. En minä silti kuvittele, että Linuxin terminaali olisi parasta millä puhelinta voi käyttää.
 
Kuka käyttää jotain stylusta? Joskus kannattaa keksiä se pyörä, eikä yrittää pyörittää kuutiota vain koska niin on aina ennenkin tehty :)

Ja omalla logiikallasi Androidin tiedostorakenteessa ei voi olla mitään ongelmaa, koska se on suosituin järjestelmä.
Stylusta käytettiin WM versiossa ja se oli siihen aikaan täysin looginen kosketusnäytöllisen puhelimen käyttötapa. Sitten vasta iPhonen jälkeen yleistyi ihan sormella tökkiminen. Se ei poista sitä, että tänäkin päivänä sä tökit hiirellä Windowssissa yhtä nurkkaa avataksesi sen loogisesti toimivan rakenteen mitä on windows 95 asti sinulle tarjoiltu ja sinua siihen opetettu. Sitten on se työpöytä missä on pikakuvakkeet ja mikä on edelleen käytössä Androidissa ja iOS:ssä.

Enkö minä juuri sanonut, että Androidin tiedostorakenteessa on ongelmia? Kyse on siitä miten ihminen suhtautuu siihen mitä se näkee. Ihminen on laiska olento ja isot laatikot on luotaantyöntäviä. Windowssissa on paljon hyviä juttuja, yksi niistä on sen tiedostorakenne. Ei muuten Windows olisi mailman eniten käytetty (tietokoneiden) käyttöjärjestelmä. Sen sijaan WP:ssä (ja Windows 8) ne päätti hylätä sen loogisen jatkumon minkä olivat luoneet ja se löi takaisin ja kovaa. Molemmat floppasi. Silti täällä väännetään jostain pieruappseista, eikä suostuta näkemään ilmiselvää yhteyttä asioiden välillä. Mun puolesta me voidaan sopia, että appsien puutteen vika ja liian myöhään tuli jos se jonkun tekee onnelliseksi. Minä tiedän miksi aika helskutin moni ei siirtynyt windows 8 käyttäjäksi ja hommannut WP puhelinta ja kukaan ei valittanut pieruappsien puuttumisesta, ne ei edes tienneet koko appseista mitään, vaan kun ne otti sen käteen niin koko laatikot näytöllä sai ne pistään sen puhelimen Gigantissa pöydälle ja ottamaan paljon tutummalta ja loogisemmalta näyttävän Androidin tai iPhonen käteen.

Ne laatikot oli isoja, kömpelöitä, luotaan työntäviä ja rumia silloin, ne laatikot on sitä tänään. Opeta ihmiset ensin käyttämään työpöytää persoonallisine taustakuvineen ja pikakuvakkeita, sitten anna niille muutamia isoja laatikoita tilalle ja ihmettele, kun ne ei syty sille. Ihmiset luo mielikuvansa hetkessä, sulla on se yksi hetki aikaa luoda se mielikuva minkä perusteella ne toimii. Markkinoinnissa nää on ihan perus juttuja, WP mokasi sen hetken ja pahasti.
 
Viimeksi muokattu:
Stylusta käytettiin WM versiossa ja se oli siihen aikaan täysin looginen kosketusnäytöllisen puhelimen käyttötapa. Sitten vasta iPhonen jälkeen yleistyi ihan sormella tökkiminen. Se ei poista sitä, että tänäkin päivänä sä tökit hiirellä Windowssissa yhtä nurkkaa avataksesi sen loogisesti toimivan rakenteen mitä on windows 95 asti sinulle tarjoiltu ja sinua siihen opetettu. Sitten on se työpöytä missä on pikakuvakkeet ja mikä on edelleen käytössä Androidissa ja iOS:ssä.

Niin minä tökin hiirellä työpöydällä olevan tietokoneen ruutuja. En minä käytä puhelinta millään hiirellä.

Enkö minä juuri sanonut, että Androidin tiedostorakenteessa on ongelmia? Kyse on siitä miten ihminen suhtautuu siihen mitä se näkee. Ihminen on laiska olento ja isot laatikot on luotaantyöntäviä. Windowssissa on paljon hyviä juttuja, yksi niistä on sen tiedostorakenne. Ei muuten Windows olisi mailman eniten käytetty (tietokoneiden) käyttöjärjestelmä. Sen sijaan WP:ssä (ja Windows 8) ne päätti hylätä sen loogisen jatkumon minkä olivat luoneet ja se löi takaisin ja kovaa. Molemmat floppasi. Silti täällä väännetään jostain pieruappseista, eikä suostuta näkemään ilmiselvää yhteyttä asioiden välillä. Mun puolesta me voidaan sopia, että appsien puutteen vika ja liian myöhään tuli jos se jonkun tekee onnelliseksi. Minä tiedän miksi aika helskutin moni ei siirtynyt windows 8 käyttäjäksi ja hommannut WP puhelinta ja kukaan ei valittanut pieruappsien puuttumisesta, ne ei edes tienneet koko appseista mitään, vaan kun ne otti sen käteen niin koko laatikot näytöllä sai ne pistään sen puhelimen Gigantissa pöydälle ja ottamaan paljon tutummalta ja loogisemmalta näyttävän Androidin tai iPhonen käteen.

Tai sitten vanha koira ei vain opi uusia temppuja, ja yrittää keksiä kaikkia pseudotieteellisiä selityksiä omalle fakkiutuneisuudelleen?

Jos ei ole elänyt elämäänsä tynnyrissä stylusta pyöritellen on varmasti huomannut, että ne appsit olivat ihan oikea ongelma:

Windows Phone has a new app problem

Yksi (suurin) syy miksi MS ylipäänsä toi ne tiilet työpöydälle oli, että samoja softia voitaisiin ajaa kummallakin järjestelmällä.
 
Niin minä tökin hiirellä työpöydällä olevan tietokoneen ruutuja. En minä käytä puhelinta millään hiirellä.
Nyt en ihan ymmärrä. Oletettavasti sinulla on puhelin ja siinä on sulla kyllä työpöytä ja sä tökit siitä tänäänkin sormellasi pikakuvakkeita auki.
Tai sitten vanha koira ei vain opi uusia temppuja, ja yrittää keksiä kaikkia pseudotieteellisiä selityksiä omalle fakkiutuneisuudelleen?
Jep hukkaan on mennyt esim. markkinoinnin kurssit kun en ymmärrä. Onneksi esim. sinä tiedät paremmin miksi ihmiset toimii esim. kaupassa miten ne toimii ja millä perusteilla ne tekee ostopäätöksiään. Se on hyvä, että kaikelta pseudotieteellisyydeltä päästiin näiden faktojen pariin joita sinäkin niin autuaasti jaat.
 
Lumia 950 kohdalla se käyttöliittymä ja logiikka oli helposti parasta mitä puhelinmarkkinoilla oli (eikä vieläkään ole päästy muiden toimesta samalle tasolle) :bored:

jep... itse kanssa tykkäsin käyttiksestä todella paljon! Ongelma oli ettei appeja tullut kuin hitaasti ja niitäkin harvoja. Mutta itse käyttöliittymä ja pohja sen alla oli oikeinkin kurantti, sitä ihan alkua ehkä lukuunottamatta.
 
Nyt en ihan ymmärrä. Oletettavasti sinulla on puhelin ja siinä on sulla kyllä työpöytä ja sä tökit siitä tänäänkin sormellasi pikakuvakkeita auki.Jep hukkaan on mennyt esim. markkinoinnin kurssit kun en ymmärrä. Onneksi esim. sinä tiedät paremmin miksi ihmiset toimii esim. kaupassa miten ne toimii ja millä perusteilla ne tekee ostopäätöksiään.

Fyysinen työpöytä. Sellainen jolla on näppäimistö, hiirimatto ja pari todella isoa näyttöä. Niin ja se hiiri.

Minä, ja suurinpiirtein kaikki maailman IT-journalistit, mutta ei BlackWolf...
 
Fyysinen työpöytä. Sellainen jolla on näppäimistö, hiirimatto ja pari todella isoa näyttöä. Niin ja se hiiri.

Minä, ja suurinpiirtein kaikki maailman IT-journalistit, mutta ei BlackWolf...
Mitähän sinä nyt yrität oikein selittää? Nyt menee niin pahasti jo harakoille sun jutut että alta pois. Toi aiempi linkkisi oli muuten 2015 jolloin se WP juna meni jo. Silloin kun se tuli, niin sille kyllä sai kaikki eniten käytetyt ohjelmat, osa oli jopa integroitu siihen käyttikseen.

Taitaa olla sinulla nykyaikasta tahallaan väärin ymmärtämistä nyt jutuissa aika roppakaupalla mukana, kun en nyt tiedä mitä tämä "ei BlackWolf" pitää sisällään.
 
Mitähän sinä nyt yrität oikein selittää? Nyt menee niin pahasti jo harakoille sun jutut että alta pois. Toi aiempi linkkisi oli muuten 2015 jolloin se WP juna meni jo. Silloin kun se tuli, niin sille kyllä sai kaikki eniten käytetyt ohjelmat, osa oli jopa integroitu siihen käyttikseen.

Yritän, ilmeisen turhaan, vääntää sinulle ratakiskosta, että en halua käyttää, eikä kukaan muukaan ei-masokistinen täysijärkinen ihminen, samaa ohjauslaitetta, enkä edes samaa käyttöliittymää ohjatakseni näitä 27" näyttöjä, joiden yhteisleveys on yli metrin ja sitä kämmenellä olevaa läpyskää, jonka leveys ei ole edes kymmentä senttiä.

Toista näistä laitteista käytetään peukalolla ja toista sillä hiirellä. (Kumpaakaan ei käytetä styluksella)

Taitaa olla sinulla nykyaikasta tahallaan väärin ymmärtämistä nyt jutuissa aika roppakaupalla mukana, kun en nyt tiedä mitä tämä "ei BlackWolf" pitää sisällään.

Samat ongelmat oli alusta loppuun. Muitakin ongelmia oli, mutta käyttöliittymä ei kuulunut niihin.
The Apps Windows Phone Lacks - MSPoweruser
 
Aikanaan pari luuria oli microsoftin alustalla. Oli siinä puolensa. Käyttöliittymä oli selkeä ja mielestäni ihan kliffan näköinen, ja muistaakseni se tapa yhdistää somesyötteitä eri alustoilta oli ihan toimiva.

Mutta ei ollut softia, tunnelma oli kuin jossain 2004 vuoden värinäyttökapulassa, kun iosille ja androidille löytyi vaikka mitä vempainta. Ja tuntui että oli supervaikeaa laittaa edes omaa biisiä soittoääneksi. Siitä jäi sellainen fiilis, että laite oli jotenkin puolittain älykäs, ja puolittain vanhan liiton kapula.
 
Yritän, ilmeisen turhaan, vääntää sinulle ratakiskosta, että en halua käyttää, eikä kukaan muukaan ei-masokistinen täysijärkinen ihminen, samaa laitetta, enkä edes samaa käyttöliittymää ohjatakseni näitä 27" näyttöjä, joiden yhteisleveys on yli metrin ja sitä kämmenellä olevaa läpyskää, jonka leveys ei ole edes kymmentä senttiä.

Toista näistä laitteista käytetään peukalolla ja toista sillä hiirellä. (Kumpaakaan ei käytetä styluksella)
Olen jo ihan selvästi sanonut että ennen WP:tä oli stylukset, koska teknologia nyt vaan oli silloin se. WM oli paras käyttis styluksille, tai no Windows CE oli, se oli jopa kuuluisa sen tuesta niille. Se ei nyt liity WP:hen millään tavalla.

Enkä minä ole missään sanonut, että pitäisi käyttää samalla tavalla. Olen puhunut logiikan muutoksesta. Se työpöytä, ei fyysinen, vaan siinä näytöllä oleva virtuaalinen voitti. Edelleen puhelimissa on työpöytä missä pikakuvakkeita, eikö? Edelleen tiekoneilla on työpöytä missä pikakuvakkeita, eikö? Eli sähän käytät molempia samalla tavalla, eikö? Onko se sitten joku sivupyyhkäsy toiselle työpöydälle, tai joku valikko mikä aukeaa, työpöytä mitä voi rullata alas, kansio missä lisää kuvakkeita jne. on täysin kiinni preferensseistä. Kaikille on nykyaikana ihan hyvät pohjat olemassa tietokoneilla ja kännykät käyttää samaa logistista rakennetta. Sen sijaan laatikkoja ei käytä kukaan koska ne nyt vaan eivät ole tehokkaan näköisiä ja loogisia. Yksi yritys yritti ja sai nenilleen, muut jatkaa virtuaalisen työpöydän käyttöä ja kansa hurraa.

Samat ongelmat oli alusta loppuun. Muitakin ongelmia oli, mutta käyttöliittymä ei kuulunut niihin.
The Apps Windows Phone Lacks - MSPoweruser
Edelleen kyse ei ole siitä oliko WP hyvä niille jotka siihen tottui, vaan siitä minkä kuvan se antaa kun sä mene Giganttiin sen puhelimen luokse, otat sen käteesi ja avaat sen mustan ruudun. WP oli ja on luontaantyöntävin tekele mitä olen ikinä nähnyt ja saman näin monen muun toimesta, kun ne laittoi sen syrjään ja meni sinne missä sai työpöydälle pikakuvakkeita joista sormella painamalla aukesi haluttu sovellus. Sinä saat edelleen uskoa, että WP:stä puuttui just ne pieruappsit jos haluat, mutta se ei siellä kaupassa merkkaa mitään sille joka sitä hypistelee. Siellä ei asenneta sovelluksia, siellä otetaan puhelin käteen ja yritetään saada nopeasti kuva siitä, sillä luodaan ne mielikuvat ja WP mokasi sen täysin.

Sitten jos luet tuon oman linkkisi, niin tuon kirjoittaja on sitä mieltä, että peliä ei missään nimessä ole WP:n osalta menetetty. Eli ne appsit ei olekkaan se merkkava hänen mielestään, sitä tukea vaan pitäisi parantaa ja siihen panostaa, jännä juttu.
 
Viimeksi muokattu:
Olen jo ihan selvästi sanonut että ennen WP:tä oli stylukset, koska teknologia nyt vaan oli silloin se. WM oli paras käyttis styluksille, tai no Windows CE oli, se oli jopa kuuluisa sen tuesta niille. Se ei nyt liity WP:hen millään tavalla.

Enkä minä ole missään sanonut, että pitäisi käyttää samalla tavalla. Olen puhunut logiikan muutoksesta. Se työpöytä, ei fyysinen, vaan siinä näytöllä oleva virtuaalinen voitti. Edelleen puhelimissa on työpöytä missä pikakuvakkeita, eikö? Edelleen tiekoneilla on työpöytä missä pikakuvakkeita, eikö? Eli sähän käytät molempia samalla tavalla, eikö? Onko se sitten joku sivupyyhkäsy toiselle työpöydälle, tai joku valikko mikä aukeaa, työpöytä mitä voi rullata alas, kansio missä lisää kuvakkeita jne. on täysin kiinni preferensseistä. Kaikille on nykyaikana ihan hyvät pohjat olemassa tietokoneilla ja kännykät käyttää samaa logistista rakennetta. Sen sijaan laatikkoja ei käytä kukaan koska ne nyt vaan eivät ole tehokkaan näköisiä ja loogisia. Yksi yritys yritti ja sai nenilleen, muut jatkaa virtuaalisen työpöydän käyttöä ja kansa hurraa.

Edelleen kyse ei ole siitä oliko WP hyvä niille jotka siihen tottui, vaan siitä minkä kuvan se antaa kun sä mene Giganttiin sen puhelimen luokse, otat sen käteesi ja avaat sen mustan ruudun. WP oli ja on luontaantyöntävin tekele mitä olen ikinä nähnyt ja saman näin monenmuun toimesta, kun ne laittoi sen syrjään ja meni sinne missä sai työpöydälle pikakuvakkeita joista sormella painamalla aukesi haluttu sovellus. Sinä saat edelleen uskoa, että WP:stä puuttui just ne pieruappsit jos haluat, mutta se ei siellä kaupassa merkkaa mitään sille joka sitä hypistelee. Siellä ei asenneta sovelluksia, siellä otetaan puhelin käteen ja yritetään saada nopeasti kuva siitä, sillä luodaan ne mielikuvat ja WP mokasi sen täsin.

Edelleen, kyllästymiseen asti, se mihin sinä tai kaverisi olette tottuneet ei millään tavalla korreloi sen kanssa mikä on oikeasti hyvä ja intuitiivinen.

Kun pyskologiasta puhuttiin, ihminen on laiska eläin ja käyttää mielummin paskaa järjestelmää kuin opettelee uuden.
 
Asiaton käytös
...vaan siitä minkä kuvan se antaa kun sä mene Giganttiin sen puhelimen luokse, otat sen käteesi ja avaat sen mustan ruudun. WP oli ja on luontaantyöntävin tekele mitä olen ikinä nähnyt ja saman näin monenmuun toimesta, kun ne laittoi sen syrjään ja meni sinne missä sai työpöydälle pikakuvakkeita joista sormella painamalla aukesi haluttu sovellus.


Ps. ne pikakuvakkeet sai näkyville ihan saman tyylisestä napista painamalla kuin muillakin.

--Mode-edit: Poistettu asiaton osuus viestistä
 
Kansa äänesti jaloillaan. Luulisi riittävän perusteluksi. Melkoisen hyvä käyttöliittymä siis, kun Android ja iOS on pysyneet samoina edelleen. Mistähän johtuu? Mistä johtuu Windows 8 menestymättömyys? Sitä on helppoa vedota appseihin, mutta todellisuus oli aika muualla, esim. siinä miten siihen aikaan markkinoitiin että sama windows 8 kännykässä ja kun windows 8 floppasi totaalisesti, niin se liitettiin myös siihen puhelimeen. Mikäli käyttöliittymä olisi ollut niin loistava olisi joku sen jo tuonut Androidin päälle ja se olisi laajassa käytössä, ilmeisesti kansan mielestä se ei ollut niin loistava.
Kyllä, kansa äänesti lompakoillaan tai jaloillaan kuten totesit, mutta missä kohtaa se kansa totesi että se oli käyttöliittymästä kiinni?
Kyllähän noita Windowsin käyttöliittymää imitoivia on ollut vaikka miten paljon Androidillekin, niitä custom settejä vaan harrastaa ylipäätään niin pieni pisara meressä, että ei sieltä mikään menestykseen tule ikinä nousemaan. Firmojen kohdalla siellä voi olla tiellä erinäköisiä patenttiviidakoita.
 
Edelleen, kyllästymiseen asti, se mihin sinä tai kaverisi olette tottuneet ei millään tavalla korreloi sen kanssa mikä on oikeasti hyvä ja intuitiivinen.

Kun pyskologiasta puhuttiin, ihminen on laiska eläin ja käyttää mielummin paskaa järjestelmää kuin opettelee uuden.
Niin ihminen ottaa mieluummin sen missä on mahdollisimman monta sovellusta mahdollisimman vähien painallusten, eleiden ja tekojen takana. Eli työpöydän millä on miljoona tavaraa. Sama näkyy ihmisten tietokoneissa, kun työpöydät täys kuvakkeita, koska laiskuus. Siinä ei ole minulla tai kavereilla mitään merkitystä, vaan isolla massalla ja minä ja kaverini ollaan osa sitä isoa massaa. Iso massa on valinnut sen virtuaalisen työpöydän ja äänestänyt jaloillaan. Ihme, että on vaikea uskoa vaikka muutama miljardi teki sen.
Ps. ne pikakuvakkeet sai näkyville ihan saman tyylisestä napista painamalla kuin muillakin.

--Mode-edit: Poistettu asiaton osuus viestistä
Suosittelen vähän tutustumaan siihen WP7 puhelimeen, ei ne nyt ihan auennut vaan napista, kun toisilla ne aukesi suoraan eteesi. Tuollaisia ala-arvoisia henkilöön meneviä juttuja en viitsi edes kommentoida.
Kyllä, kansa äänesti lompakoillaan tai jaloillaan kuten totesit, mutta missä kohtaa se kansa totesi että se oli käyttöliittymästä kiinni?
Kyllähän noita Windowsin käyttöliittymää imitoivia on ollut vaikka miten paljon Androidillekin, niitä custom settejä vaan harrastaa ylipäätään niin pieni pisara meressä, että ei sieltä mikään menestykseen tule ikinä nousemaan. Firmojen kohdalla siellä voi olla tiellä erinäköisiä patenttiviidakoita.
No siinä vaiheessa kun ne osti sen Android tai iOS puhelimen ennemmin? Ensivaikutelma, kuten jo olen väsyksiin asti toistellut. Isot laatikot oli vaan todella huono myyntivaltti. Muilla oli 10 appsia ruudulla, toisella puoli näyttöä peittävä "et osu tähän" puhelimen kuva. Tänne on jo linkattu se kysely mitä launchereita porukka käyttää sieltä voi sitten käydä tihrustamasta, että monellako on laatikot käytössä. Vaikka customsetit on pisara meressä, niin kyllä sieltä näkee ihan riittävästä massasta, että mitä ne preferoi.

Uskallan myös väittää, että Apple ja Samsung on tutkinut asiaa hyvinkin paljon ja siksi niiden käyttöjärjestelmä on sellainen kuin se on. Laatikoita ei ole kauheasti näkynyt.
 
Niin ihminen ottaa mieluummin sen missä on mahdollisimman monta sovellusta mahdollisimman vähien painallusten, eleiden ja tekojen takana. Eli työpöydän millä on miljoona tavaraa. Sama näkyy ihmisten tietokoneissa, kun työpöydät täys kuvakkeita, koska laiskuus. Siinä ei ole minulla tai kavereilla mitään merkitystä, vaan isolla massalla ja minä ja kaverini ollaan osa sitä isoa massaa. Iso massa on valinnut sen virtuaalisen työpöydän ja äänestänyt jaloillaan. Ihme, että on vaikea uskoa vaikka muutama miljardi teki sen.

Pitäisikö sinun nyt ensin vaikka käyttää sitä Windows Phonea ennenkuin jatkat tätä paskan suoltamista?

Kun se painallusten, eleiden ja tekojen määrä on nimenomaan pienempi käyttöliittymässä, joka on suunniteltu puhtaalta pöydältä mobiililaitteelle.
 
No siinä vaiheessa kun ne osti sen Android tai iOS puhelimen ennemmin? Ensivaikutelma, kuten jo olen väsyksiin asti toistellut. Isot laatikot oli vaan todella huono myyntivaltti. Muilla oli 10 appsia ruudulla, toisella puoli näyttöä peittävä "et osu tähän" puhelimen kuva. Tänne on jo linkattu se kysely mitä launchereita porukka käyttää sieltä voi sitten käydä tihrustamasta, että monellako on laatikot käytössä. Vaikka customsetit on pisara meressä, niin kyllä sieltä näkee ihan riittävästä massasta, että mitä ne preferoi.
Sanoivatko he siis kassalla, että "olisin ton Windows-luurin ostanut mutta paska käyttöliittymä"? Vai voisiko kuitenkin olla niin, että siihen ostopäätökseen on vaikuttanut muut syyt ja kenties jopa niin, että ne muut syyt ovat kävelleet yli käyttöliittymästä mikä olisi voitu nähdä jopa ostoa puoltavana seikkana?

Se mikä tässä nyt hiertää niin monilla on se, että vaikka kuinka moni muu olisi toista mieltä, ihan alan asiantuntijoista, softakehittäjistä, rautakehittäjistä ja muista lähtien, väität että vain sinun tulkintasi voi olla se oikea syy riippumatta siitä kuinka moni seikka puhuu sitä vastaan.

Uskallan myös väittää, että Apple ja Samsung on tutkinut asiaa hyvinkin paljon ja siksi niiden käyttöjärjestelmä on sellainen kuin se on. Laatikoita ei ole kauheasti näkynyt.
Aika harvakseltaan hypätään totutusta käyttöliittymästä uuden tyyppiseen, vaikka se uusi olisi kaikilla tai useimmilla mittareilla parempi.
 
Se pitää sanoa että vasta tuli leikittyä HTC:n HD2 Windows Mobile 6.5 luurilla ja pitää ihmetellä miksi aikoinaan en tommosta ostanut vaan meni androidiin Galaxy S:n myötä.
Tuohan oli/on paljon parempi mitä ios ja android olivat siihen aikaan.
Yritin tuolle etsiä ohjelmia mutta ei niin yllättäen ei löydy enää nykyään mistään.

Mitä taas tulee Windows 8:n niin itse tykkään siitä paljon enemmän kuin ei niin sulavasta Windows 7:sta. Ja taas 10:ssä ms rikko lähes kaiken.
Kun käytin w8 samallalailla kuin Linux puolella Gnomea eli win-näppäintä ja kirjoita mitä haluat ja enter.
Toimi hemmetin hienosti, mutta edelleenkään tuo ei toimi W10:ssä silleen kuin pitäis.

8 ei vaan menestynyt kun porulla ei halunnut opetella uutta parempaa tapaa eli kirjoittamista. Vaan mentiin vanhalla start-valikko hiirellä klikkailulla.
Myöskin 8 toimii Tableteissa hienosti, toisin kuin 10:ä on tuska käyttää tabletilla.
 
Pitäisikö sinun nyt ensin vaikka käyttää sitä Windows Phonea ennenkuin jatkat tätä paskan suoltamista?

Kun se painallusten, eleiden ja tekojen määrä on nimenomaan pienempi käyttöliittymässä, joka on suunniteltu puhtaalta pöydältä mobiililaitteelle.
Mitähän paskaa olen suoltanut? Väität siis, että Androidilla ja iOS:llä ei ole ollut enemmän ohjelmia avattavissa kuin WP:llä kun puhelimesta avaa sen näytön? Minä väitän toista. Voisit myös tehdä tutkimuksen siitä, että kuinka monen pyyhkäisyn ja näppäilyn takana on ihmisillä ne ohjelmat joita ne eniten käyttää. Minä uskallan väittää, että mahdollisimman suuri osa on siinä aloitusnäytön työpöydällä ja se on sullottu aika täyteen juurikin niitä ohjelmia.

Olen käyttänyt WP:tä, on edelleen vanha Lumia laatikossa, kiitos vain kysymästä.
 
Se pitää sanoa että vasta tuli leikittyä HTC:n HD2 Windows Mobile 6.5 luurilla ja pitää ihmetellä miksi aikoinaan en tommosta ostanut vaan meni androidiin Galaxy S:n myötä.
Tuohan oli/on paljon parempi mitä ios ja android olivat siihen aikaan.
Yritin tuolle etsiä ohjelmia mutta ei niin yllättäen ei löydy enää nykyään mistään.

Mitä taas tulee Windows 8:n niin itse tykkään siitä paljon enemmän kuin ei niin sulavasta Windows 7:sta. Ja taas 10:ssä ms rikko lähes kaiken.
Kun käytin w8 samallalailla kuin Linux puolella Gnomea eli win-näppäintä ja kirjoita mitä haluat ja enter.
Toimi hemmetin hienosti, mutta edelleenkään tuo ei toimi W10:ssä silleen kuin pitäis.

8 ei vaan menestynyt kun porulla ei halunnut opetella uutta parempaa tapaa eli kirjoittamista. Vaan mentiin vanhalla start-valikko hiirellä klikkailulla.
Myöskin 8 toimii Tableteissa hienosti, toisin kuin 10:ä on tuska käyttää tabletilla.
OT:ksi vähän rupeaa lipsumaan, mutta ihan yhden käden sormilla voin laskea kerrat kun ei ole Win10:llä minulla käynnistynyt se mitä yritän käynnistää kun painan win-näppäintä ja naputan pari ekaa kirjainta halutusta softasta.
Kuvien tai dokumenttien avaamisen suhteen en tiedä miten kävisi.
Ja Photoshop oli yhdessä vaiheessa poikkeus, se ei haulla löytynyt, mutta käsittääkseni vika oli Adoben puolella ja korjasivat pätsillä x ajan päästä
 
Sanoivatko he siis kassalla, että "olisin ton Windows-luurin ostanut mutta paska käyttöliittymä"? Vai voisiko kuitenkin olla niin, että siihen ostopäätökseen on vaikuttanut muut syyt ja kenties jopa niin, että ne muut syyt ovat kävelleet yli käyttöliittymästä mikä olisi voitu nähdä jopa ostoa puoltavana seikkana?

Se mikä tässä nyt hiertää niin monilla on se, että vaikka kuinka moni muu olisi toista mieltä, ihan alan asiantuntijoista, softakehittäjistä, rautakehittäjistä ja muista lähtien, väität että vain sinun tulkintasi voi olla se oikea syy riippumatta siitä kuinka moni seikka puhuu sitä vastaan.


Aika harvakseltaan hypätään totutusta käyttöliittymästä uuden tyyppiseen, vaikka se uusi olisi kaikilla tai useimmilla mittareilla parempi.
Ensin sanot yhtä ja sitten toista. Jos porukka harvakseltaan hyppii käyttöliittymästä toiseen, niin miksi silti ihmettelet sitä floppaamista? Niistä asiantuntijoista ottaisin mielelläni lisää tietoja jotka on sanoneet muuta, eli ihan tutkimuksia aiheesta, varmaan jostain löytyy, jään odottelemaan, sinä selvästi ne olet lukenut minä en ole, olen nähnyt vain tuollaisia väitteitä Bill Gates tyyliin.

Ja ei ne ihmiset eivät kassalla sanoneet mitään, vaan ne otti sen Windows luurin käteen pitivät sitä rumana ja kömpelönä ja kokeilivat seuraavaa missä oli enemmän asioita tarjolla heti ekalla vilkaisulla ilman mitään ihmeellisiä "people" alavalikoita ja puolen ruudun puhelinkuvia ja totesivat niiden käytön luontevammaksi.
 
Mitähän paskaa olen suoltanut? Väität siis, että Androidilla ja iOS:llä ei ole ollut enemmän ohjelmia avattavissa kuin WP:llä kun puhelimesta avaa sen näytön? Minä väitän toista. Voisit myös tehdä tutkimuksen siitä, että kuinka monen pyyhkäisyn ja näppäilyn takana on ihmisillä ne ohjelmat joita ne eniten käyttää. Minä uskallan väittää, että mahdollisimman suuri osa on siinä aloitusnäytön työpöydällä ja se on sullottu aika täyteen juurikin niitä ohjelmia.

Olen käyttänyt WP:tä, on edelleen vanha Lumia laatikossa, kiitos vain kysymästä.
Mistä WP:n versiosta nyt puhutaan? Jos tiilistä niin niitä mahtuu 60 siihen ruudulle kerrallaan. Kehtaan väittää että Androidilla (valmistajien vakioversiot, customit asia erikseen) tai iOS:lla et saa 60 ohjelmaa aloitusruudulle suoraan. Kansioiden kautta voi onnistua, mutta niitä saa siihen Windows-luuriinkiin ihan samalla tavalla.


Ensin sanot yhtä ja sitten toista. Jos porukka harvakseltaan hyppii käyttöliittymästä toiseen, niin miksi silti ihmettelet sitä floppaamista? Niistä asiantuntijoista ottaisin mielelläni lisää tietoja jotka on sanoneet muuta, eli ihan tutkimuksia aiheesta, varmaan jostain löytyy, jään odottelemaan, sinä selvästi ne olet lukenut minä en ole, olen nähnyt vain tuollaisia väitteitä Bill Gates tyyliin.

Ja ei ne ihmiset eivät kassalla sanoneet mitään, vaan ne otti sen Windows luurin käteen pitivät sitä rumana ja kömpelönä ja kokeilivat seuraavaa missä oli enemmän asioita tarjolla heti ekalla vilkaisulla ilman mitään ihmeellisiä "people" alavalikoita ja puolen ruudun puhelinkuvia ja totesivat niiden käytön luontevammaksi.
Ihan tästä ketjusta löytyy noita mainintoja kehittäjäpuolelta. WP:ssä mahtuu etusivulle enemmän sisältöä kuin Androidilla tai iOS:lla. Ei "People" ollut mikään alavalikko vaan kontakisovellus siinä missä Androidin ja iOS:n vastaavat.
 
Mitähän paskaa olen suoltanut? Väität siis, että Androidilla ja iOS:llä ei ole ollut enemmän ohjelmia avattavissa kuin WP:llä kun puhelimesta avaa sen näytön? Minä väitän toista. Voisit myös tehdä tutkimuksen siitä, että kuinka monen pyyhkäisyn ja näppäilyn takana on ihmisillä ne ohjelmat joita ne eniten käyttää. Minä uskallan väittää, että mahdollisimman suuri osa on siinä aloitusnäytön työpöydällä ja se on sullottu aika täyteen juurikin niitä ohjelmia.

Olen käyttänyt WP:tä, on edelleen vanha Lumia laatikossa, kiitos vain kysymästä.

Kyllä WP:n tiiliä mahtuu paljon enemmän näytölle kuin Androidin kuvakkeita. Mikäli ja kun tämä oli ilmeisesti ainoa kriteeri käytettävyydelle sinun maailmassasi WP on täysin ylivoimanen mihin tahansa verrattuna.
 
Lumia 950 kohdalla se käyttöliittymä ja logiikka oli helposti parasta mitä puhelinmarkkinoilla oli (eikä vieläkään ole päästy muiden toimesta samalle tasolle) :bored:

Olen kyllä samaa mieltä, että Lumia-luuri oli käyttökokemukseltaan parempi kuin Android.
Itsekin pidin Lumiastani ja olisin jatkanut Windows Phoneilla, jos ei olisi käynyt miten kävi. Sovellusten puute verrattuna iOS:ään ja Androidiin oli mielestäni isoin puute ajatellen isompaa ostajakuntaa, varsinkin nuorten joukossa.
Nämä aika vahvasti allekirjoitan.
Itselläni oli L930 ja luovuin pääasiassa selaimen surkeuden takia ja koska muita ei ollut ollenkaan.
Järkyttävää miten siitäkin pökäleestä pitivät kynsin hampain kiinni, ennemmin antoivat kosahtaa koko roskan. :facepalm:

Lumia-puhelimen omistaneena on jotenkin täysin mahdotonta ymmärtää näitä ylistäviä kommenteja WP-puhelinten käyttömukavuudesta. Mutta välillä tulee yo. kaltaisia viestejä, joissa ylistetään WP:tä niin kai se sitten joillekin oli kova juttu. :bored:
Itse tykkäsin tiilivalikosta ja minusta valikot olivat selkeämmät kuin androidissa, jonka valikoissa nykyäänkin helposti pyörii kuin pässi narussa.

Eniten ehkä tykkäsin sulavuudesta, puhelin sai olla piri pintaan täynnä ja toimi moitteetta, toisin kuin androidit.

Vakio kalenteri oli kanssa Mieleen, tiili päivittyi näyttämään sujuvasti aina uusinta seuraavaa merkintää.
Tällä hetkellä rupuinen Nokia 5 ja ruudulla kalenteri widget, mutta jotenkin ei ole yhtä hyvä kuin WP:n stokkikalenteri.
 
OT:ksi vähän rupeaa lipsumaan, mutta ihan yhden käden sormilla voin laskea kerrat kun ei ole Win10:llä minulla käynnistynyt se mitä yritän käynnistää kun painan win-näppäintä ja naputan pari ekaa kirjainta halutusta softasta.
Kuvien tai dokumenttien avaamisen suhteen en tiedä miten kävisi.
Ja Photoshop oli yhdessä vaiheessa poikkeus, se ei haulla löytynyt, mutta käsittääkseni vika oli Adoben puolella ja korjasivat pätsillä x ajan päästä

[OT2]

Searchilla ja enterillä käynnistäminen nyt ei varsinaisesti ollut "ihan" uusi ominaisuus Windows 8:ssa (Olin jo unohtanut, että tuo 8 hirvitys ikinä julkaistiin. btw.). Ei se siis oikein ollut mikään korvaaja start valikolle. Start valikon hyvyys on nimenomaan löytää kohtuullisen nopeasti kaikki softat mitä siellä koneella on (kertynyt). Sille ei tuotu mitään järkevää korvaajaa ja se oli se ongelma.
 
[OT2]

Searchilla ja enterillä käynnistäminen nyt ei varsinaisesti ollut "ihan" uusi ominaisuus Windows 8:ssa (Olin jo unohtanut, että tuo 8 hirvitys ikinä julkaistiin. btw.). Ei se siis oikein ollut mikään korvaaja start valikolle. Start valikon hyvyys on nimenomaan löytää kohtuullisen nopeasti kaikki softat mitä siellä koneella on (kertynyt). Sille ei tuotu mitään järkevää korvaajaa ja se oli se ongelma.
Juu ei, olihan se Vistassa jo
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
257 112
Viestejä
4 469 390
Jäsenet
73 894
Uusin jäsen
sampo_af

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom