Autorahoitus ja auton hankinta - Tarjousketju

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja kjns, 06.06.2017.

 1. hypodermic

  hypodermic

  Viestejä:
  274
  Rekisteröitynyt:
  31.08.2017
  Yleisesti ottaen: jos saat 0,9% koron ja vieläpä kuluitta, niin sehän on autorahoitukseksi todella hyvä diili eikä ainakaan itselläni siinä vaiheessa olisi väliä onko laina-aika esim. 4 vai 5 vuotta vaan säätäisin rahoituksen sen mukaan että kk-erä on itselle sopiva. Tietysti myös isommalla viimeisellä erällä voi tuota kk-erää helposti kikkailla pienemmäksi, jos a) tietää että pystyy sen aikanaan maksamaan kerralla pois tai b) tietää vaihtavansa taas autoa ennen laina-ajan päättymistä.

  Aika vähän tuollaisia 1% tai sitä pienempiä rahoitustarjouksia vaihtoautoihin on näkynyt, saati sitten kuluttomia sellaisia. Tai jos on niin kestävät yleensä esim. vain muutamia päiviä liikkeessä x. Siihen kun ynnätään suht tarkat kriteerit autolle / automallille, niin ei oo helppoo löytää "sitä oikeaa". :D Esimerkiksi bongaat kiinnostavan auton --> liike tarjoaa rahoitusta parhaimmillaan 2,9% + kulut.
   
 2. tstv

  tstv

  Viestejä:
  144
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  itsellä on 2 viimeistä lainaa (ml. nykyinen ) ollut 0% todellinen vuosikorko, molemmat joulun välipäivinä otettu mutta on noita välillä muutenkin kun esim. uuden liikkeen avajaiset. Jatkossakin ajoitan autonvaihdot tarjousten mukaan kun tulee sopiva vaihdokki oikeaan hintaan vastaan. aikaahan siihen toki voi mennä mitä vaan viikosta vuosiin mutta toimii kun ei ole kiirettä vaihtaa ja vastaavasti mahdollisuus vaihtaa koska vaan

  Edit: nykyinen auto on 4v vanha uutena 100k maksanut VAG - paska
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2019
 3. Joymään

  Joymään

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  05.03.2017
  Voisi luulla, että esim VAG-paskoja joutuu myymään hyvien rahoitustarjousten siivittämänä, kun eivät kaiken järjen mukaan muuten käy kaupaksi? Sinne vaan vänkäämään, jos niillä rojuilla voi kuvitella ajavansa.
   
  Farendlöse tykkää tästä.
 4. taski

  taski

  Viestejä:
  445
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuntuu VAG-paskoilla kauppa rekisteröintitilastojen mukaan käydä aika hyvin. Niin Suomessa kuin Euroopan -tasollakin. Eli tuskinpa on rahoitustarjouksista kiinni. Itsellekin kelpaisi oikein hyvin tuollainen uusikoppainen Passatti vaikka 2.0TDI -mosalla.
   
 5. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  647
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Alustan osissa on sanomista samaan tapaan kuin muissakin Renaultin tuotteissa ja tämä valitettavasti näkyy katsastustilastoissa. Ilmeisesti oli jonkunnäköistä tyyppivikaa noissa alkupään Sanderoissa. Osa noista yksilöistä saa myös erittäin säälimätöntä kohtelua osakseen. Tosiasiassa suhteellisen edullista vaihtaa muutaman kympin alustan osat uuteen. Käytettynä ovat yllättävän haluttuja ajokkeja ja tästä syystä arvonalenema jää vaatimattomaksi.

  Alusta mukaanlukien kaikki muut osatkin on ihan samoja mitä käytetään vastaavissa Renaultin valmisteissa. Useimmiten osissa onkin Renaultin merkki. Halpa hinta yllättäen pitää hakea esim. edullisemmista materiaaleista. Metelin suhteen tuo ei käytännössä eroa esim. uudesta Nissan Qashqaista, joka sekin on saman emoyhtiön valmiste.

  Renaultilla on todennäköisesti suunnitelmana tehdä Daciasta VW:n Skodan veroinen menestystarina. Osa muuten luulee edelleen, että Skodassa käytettäisiin jotenkin maagisesti paskempia osia, kuin Audissa.
   
  SR50La tykkää tästä.
 6. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 068
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Alapallonivelethän noista Dacioista tuntuu hajoavan ensimmäisenä. Ja tilastoissa kun prosentteina ilmoitetaan hylätyt niin pitää ottaa huomioon myös ne määrät.
  Joku Dacia 50 vs VW 5000 katsastettua autoa.

  Toissa syksynä ostin tuon Logan MCV:n, taisi rahoituskorko olla 0,9%. Olisi voinut maksaa kerrallakin, mutta fiksumpaa sijoittaa nekin rahat ;)
  Nyt odottelen syksyä että tulee Dusterista 4x4 Tce 130 ja 150 versiot JA toivon mukaan joku kiva korkotarjous niin voi taas vaihtaa uudempaan.
   
 7. taski

  taski

  Viestejä:
  445
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä noista dacioista vaan väkisin jää se piensäästäjän fiilis. Jos autoissa kerran jatkuvasti sanomista, alustaan saat vaihtaa palikoita joka vuosi leimalle, niin kyllä ennemmin itse panostaisin sen pari tonnia lisää ja ostaisin jonkun ihan oikean auton.

  Trendi tuntuu olevan se että muut eivät oikein merkistä välitä ja omistajat puolustelevat ja selittelevät ko. laitosten hyvyyttä "vääräuskoisille". Ei kunnon laitteiden omistajien tarvitse puolustella valintojaan ja keksiä tarinoita tyyliin "mutta kun"...
   
  Farendlöse ja Poppamies tykkäävät tästä.
 8. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 189
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  En ole havainnut, että Dacian omistajat mitenkään joutuu selittelemään autovalintaansa. Lähinnä ne on näitä puhkipiereskeltyjen Audien ostajat, jotka siitä mesoaa miten huono auto Dacia on. Siitähän se yleensä liikkeelle lähtee. Kehtaisin oikeasti väittää, että jos istuttaa sokkona ihmisen Dusteriin tai Qashqaihin, niin ei mitään eroa huomaisi, vaikka jälkimmäistä sitten yllättäen "pidetään hyvänä perheautona". Eiköhän Daciassa ole sama meno, kuin Skodalla oli vielä vuosikymmen sitten.

  Muutenkin mitä halvempi auto, sitä vähemmän omistaja siitä ylipäänsä pitää huolta ja ajaa niin pitkään kunnes jokin totaalisesti antaa periksi tai vastaavasti ei vaan kiinnosta pistää kuntoon. Tää ei edes liity siihen automerkkiin, mutta toki korostuu alkuhinnaltaan huokeammissa ajoneuvoissa.
   
  mineraalimies, SR50La ja Zyrppa tykkäävät tästä.
 9. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  2 673
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 10. hypodermic

  hypodermic

  Viestejä:
  274
  Rekisteröitynyt:
  31.08.2017
 11. Incredible Buff

  Incredible Buff

  Viestejä:
  1 027
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä ne hyvät rahoitustarjoukset ihan muun merkkisissä paskoissa tuppaa olemaan. Tavismerkeistä VAG ja Toyota melkeinpä ainoat joiden myyntiä ei tarvitse jatkuvasti boostata nollakorkotarjouksin, kuten Fordien, Opelien sun muiden romujen.
   
 12. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 189
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
 13. Joymään

  Joymään

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  05.03.2017
  No onhan Fordit ja Opelit nyt paljon parempia, kuin VAG:t. Kuinka pihalla sitä voi olla, jos noihin haksahtaa?
   
  mineraalimies, Farendlöse, JL79 ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 14. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 041
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Mitäs jos pysyttäisiin aiheessa eli autorahoituksessa, eikä eri merkkien paremmuudessa?
   
  marcopel, jarhu, Poppamies ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 15. Ronttosaurus

  Ronttosaurus

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  14.02.2018
  Olikos yhtään isommille autoille kuin tuolle Fiestalle vastaavia tarjouksia tällä hetkellä? Sellaiselle että saa 3 koiraa ja muijan mahtumaan kyytiin.
   
 16. Mariini

  Mariini

  Viestejä:
  342
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ronttosaurus tykkää tästä.
 17. Koskis

  Koskis

  Viestejä:
  143
  Rekisteröitynyt:
  20.01.2017
  Onko kenellekään kokemusta tuosta OPn autoapuri rahoituksesta. Pitäisi saada luottopäätös 24h. Olisi tarkoitus huomenna lähteä hakemaan autoa ja huvikseni tuota rupesin tekemään. Ei myönnetä luottoa. Ei mitään maksumerkintöjä tai muuta vastaavaa. Tulotkin pitäisi olla sillä tasolla että siitä ei jää kiinni. Ei tuo toki niitä edes kysy.

  Tämmöinen viesti vain tulee:

  Hei,

  Kiitos rahoitushakemuksestasi. Valitettavasti emme tällä kertaa voineet myöntää hakemaasi ajoneuvorahoitusta.

  Tässä prosessissa rahoituspäätös tehdään automaattisesti. Automaattiseen päätöksentekoon sisältyy profilointia luottokelpoisuuden arvioimiseksi. Prosessissa käytetään hyväksi rahoitushakemuksessa ilmoitettujen tietojen lisäksi luottotietorekisteristä sekä OP ryhmän yhteisöjen asiakasrekistereistä saatavia, erityisesti maksukykyä kuvaavia tietoja.

  Saatuasi kielteisen luottopäätöksen, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun 0102525843 tai sähköpostiosoitteeseen auto.asiakaspalvelu@op.fi saadaksesi tietää kielteiseen päätökseen johtaneet syyt ja asian uuteen, manuaaliseen käsittelyyn.

  Ystävällisin terveisin,
  OP Yrityspankki Oyj

  Tietenkään puhelinpalvelu ei ole käytössä kun arkisin. Uskaltaako tuota nyt lähteä ajelee toiselle puolelle Suomea...
   
 18. uhs_

  uhs_

  Viestejä:
  60
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Ootko liikkeestä hakemassa ?
  Tinkaat sieltä rahoituksen ja myöhemmin pankista, jolla kuittaat tuon rahoituksen. Takkiin tuossa tulee se pari satkua ellet tinkaa rahoituksen perustamiskuluja alemmas.
   
 19. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  647
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Autoverkkokauppa.fi liikkeestä löytyy Renault Kadjaria ja Citroën C3 0% korolla. Toki kyseiset merkit on essonpaaarin mukaan täysiä paskoja ja ranskalaiset kannattaa ostaa grilliltä ja se puhkipiereskelty saksan tuontiaudi tai vastaavalla tekniikalla oleva Nissan Qashqai on paljon parempi.

  Autoverkkokauppa.fi — Kampanjat - CITROËN C3: KORKO 0 %, KULUT 0 €, KÄSIRAHA 0 € + 500 €:LLA VARUSTEITA KAUPAN PÄÄLLE!

  Autoverkkokauppa.fi — Kampanjat - Renault Kadjar automaatti manuaalin hinnalla
   
 20. Köntsä-Ana

  Köntsä-Ana

  Viestejä:
  53
  Rekisteröitynyt:
  26.06.2017
  Onhan noissa Relluissa kaikenlaista. Konepellit ja ovet lähtenyt kuulemma kesken ajon pois.
   
 21. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  647
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Suhteellisen vaatimattomia vikoja jos selviää oven tai konepellin takaisin kiinnittämällä. Valitettavasti en Googlella löytänyt ainuttakaan tapausta. Lieneekö tämäkin essonpaarin juttuja?
   
  hooki ja Mariini tykkäävät tästä.
 22. Jims

  Jims

  Viestejä:
  196
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ei noissa suurempia vikoja ole, varmasti kulkevat takuuajan ja vielä sen jälkeenkin suhteellisen pienellä huollolla.

  Tyypilliset vikakohteetkin ovat yleensä edullisia korjata.

  Tietyistä ratkaisuista noissa ranskalaisissa kyllä välillä huomaa, että niiden suunnittelussa ei ole otettu kylmiä/kosteita/rapaisia olosuhteita kovin hyvin huomioon, mutta toisaalta ei se aina onnistu saksalaisiltakaan ja suurin osa asiakkaista asuu kuitenkin lämpimillä leveysasteilla, jossa ei lumi vaivaa ja kaikki ei ole talven jäljiltä suolan/mudan/ravan kyllästämää.

  PSA:n lausunnon mukaan heidän autojensa suunniteltu kestoikä on 8 vuotta / 160 000 km, jonka jälkeen auto pitäisi romuttaa ja ostaa tilalle uusi.

  Pahin ongelma uuden ranskalaisen auton ostajalla on raju arvon pudotus ja negatiiviset mielikuvat, mikä taasen koituu hyvää vähän käytettyä ostavan iloksi.
   
 23. Joymään

  Joymään

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  05.03.2017
  @Jims missä tällainen PSA:n lausunto on tullut julki?
   
  SR50La tykkää tästä.
 24. Mariini

  Mariini

  Viestejä:
  342
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  #OT

  Mitä itte olen parikymmentä vuotta kattellu kollegan kohellusta Citroen merkkisillä Hdi koneisilla autoilla, voin todeta, että helvetin kestäviä pelejä on, kunhan ees noudattaa huolto-ohjelmaa. Itsellä on iso Rellu diesel toisena työautona, enkä voi olla kuin tyytyväinen, auto on hyvä ajaa, huollot on ranskalaisissa (PSA/Renault) edullisia, osia saa pilkkahintaan autovaraosaliikkeistä (ei marmoripakkoa) ja varusteet suhteessa hintaan on runsaat. Ei tule Renaultia myyjältä haettaessa öljypulloa mukaan kuten VAG ryhmäläisissä eikä sitä kulukaan, pitkät huoltovälit menee ilman turhia vaivoja eivätkä jakopäät pärähtele tai DSG:t poksu. Mutta ainahan ne parhaat ranskalaiset saa vain grilliltä... :rolleyes: Mukavia autoja, mielikuvat ja mutut riippana. /OT

  Ja Kadjar on mukavampi ajaa kuin Qashqai. :tup:

  e: Renaultilla rahoitustarjoukset 0% korolla Megane sekä Kadjar
  Kampanjat - Renault Suomi
  Citroen C3 CITROËN C3: KORKO 0 %, KULUT 0 €, KÄSIRAHA JOPA 0 € - Citroën Suomi
   
  Viimeksi muokattu: 24.04.2019
 25. Marko76

  Marko76

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä juurikin näin ja me kaikki uskotaan. Tsiisus mitä paskaa ihmiset oikeesti suoltaa sieltä reiästään pihalle. Yritä nyt päästä siitä katkeruudestasi eroon ja palaa takaisin tähän Universumiin.
   
 26. Sonic Empire

  Sonic Empire

  Viestejä:
  369
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo kyllä aina puhkipiereskelty 90-luvun penari nämä voittaa ja muita Aku Ankan parhaita.
   
  mineraalimies ja hooki tykkäävät tästä.
 27. taski

  taski

  Viestejä:
  445
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo kyllä noi vähän sellasta b-luokan kalustoo on. Käyttikseks OK mutta ei kauheesti tunteita herätä. Mulla kans lähti sisusta yhdestä kerran veks kokonaan. Oli komeeta ajella talvella kun jääpuikot valu katosta.
   
  Tonnin Seteli tykkää tästä.
 28. Poppamies

  Poppamies Que pasa, ese?

  Viestejä:
  473
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikä malli ja vuosimalli? Kuullostaa naurettavalta.
   
 29. Jims

  Jims

  Viestejä:
  196
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Hämäriä muistikuvia, mutta olisiko tämän lausunut PSA:n suunnittelujohtaja tai vastaava jossain televisioidussa haastattelussa Pariisin autonäyttelyssä 2-3 vuotta sitten.

  Haastattelun aiheena oli tietenkin nykyisen trendin mukaisesti ilmastonmuutos ja se miten autonvalmistajat pyrkivät siihen vaikuttamaan.
  Lisäksi siinä haastattelussa oli jotain juttua silloin voimaan astuneista EU:n säännöksistä autojen kierrätettävyydelle ( oliko tavoite materiaalien kierrätettävyydelle 95% vaiko peräti 98% ) ja EU:n uusista päästörajoista / tavoitteista.
   
 30. Joymään

  Joymään

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  05.03.2017
  Ei kuulosta ainakaan markkinointiosaston touhulta. Onkohan muilta autonvalmistajilta vastaavia puheita?
   
 31. Jims

  Jims

  Viestejä:
  196
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Onhan niissä kaikkea pientä, itselläni on pakettiautona 2016 mallinen Opel Movano 2.3 BiTurbo ( eli uudelleen brändätty Renault Master ) sekä 2005 mallinen Grand Scenic 2.0T

  Movanossa on esiintynyt nyt kahden vuoden ja 60 000 kilometrin aikana kolme pientä vikaa.

  1.Koneen yli menevän ahtoputken onnettomat läkkipelti kiinnikkeet pettivät, eikä Länsiauto suostunut vaihtamaan putkea takuuseen ( alle 5 € arvoinen musta peltiputki maksaa varaosana 300 € + työt eli kahden pultin ja kahden klemmarin irroitus ja kiinnitys 200 € ).
  Tein itse putkeen kunnon kiinnikkeet happoisista putkisangoista ja latasta.

  2.Liukuoven tiivisteeseen pääsee valumaan vettä, mikä aiheuttaa sahaavissa syksy ja kevät keleissä liukuoven jäätymisen kiinni.
  Silikoni ei ole oikein auttanut ongelmaan.

  3.Tavaratilan kattoon kondensoituva vesi pääsee esteettä ruostuttamaan maalaamattomat katon vahvikepalkkien pistehitsit.


  Grand Scenic:issä on taas esiintynyt kolmen vuoden aikana useampi pikku vika, jotka ovat kaikki tunnettuja tyyppivikoja.

  1.Sähköinen käsijarru ja takasatulat menivät uusiksi, ensin vaihdoin pelkät jumittavat käsijarruvaijerit ja auto toimikin hienosti hetken, ennen kuin boksista katosi äly ja se kiristi vaijerit niin kireälle, että satulat ja boksi olivat entiset.

  2.Takaikkunan nostimen muovirullat hajosivat pakkasessa, jonka seurauksena ikkuna tippui oven sisään, ennen piti ostaa koko mekanismi kalliina varaosana, nyt uusia rullia saa muutamalla eurolla ja vaihtaminen on plug and pray.

  3.Molemmat vetarit antautuivat huiman 120 kW tehon edessä ( autolla on ajettu nyt alle 120 tkm )

  4.Puhaltimen moottori ja etuvastus menivät vaihtoon

  5.Kattoluukun mekanismi ei ole kovinkaan suojattu ja vaatii huolellisen puhdistuksen + rasvauksen vähintään joka kevät, moitteettoman toiminnan takaamiseksi.

  Oikeastaan romujen naurettavan halpaan hintaan nähden nämä viat ovat aivan minimaallisia ongelmia.

  Tuon vuoden vanhan ja 25 tkm ajetun Movanon hinnalla olisin saanut ostettua vaihtoehtoisesti 8 vuotta vanhan ja 200 tkm ajetun Sprintterin.

  Scenicin ikäisestä ja samalla ajomäärällä olevasta 1.8T Golfista tai vastaavasta 1.8T Sharanista saisi maksaa 10 k€ molemmin puolin, itse maksoin Scenic:istä työkaverille 3 k€.
   
  dot1q ja mineraalimies tykkäävät tästä.
 32. Jims

  Jims

  Viestejä:
  196
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ei tuota taideta kovinkaan julkisesti esille tuoda, uskoisin kyllä että kaikkien autojen suunnitellut kestoiät löytyvät jostain EU:n tiedoista, koska viimeistään tämän kierrätettävyys direktiivin yhteydessä valmistajat ovat joutuneet laatimaan selvityksen tuotteen valmistuksesta, jakelusta, oletetusta tai suunnitellusta käyttöiästä, romutuksesta ja materiaalien kierrätettävyydestä.

  Toisaalta 8 vuotta vanhan ja 150 tkm ajatun auton ostajat eivät kuulu muutenkaan autotehtaiden asiakassegmenttiin, joten asia ei ole autotehtaille niin merkityksellinen.
   
 33. hypodermic

  hypodermic

  Viestejä:
  274
  Rekisteröitynyt:
  31.08.2017
  Eikö nämä patonki vs sakemanni ja muut Essonbaari-jutut voisi pitää toisessa ketjussa kuten "mikä auto minulle" tai muu vastaava. Tästä ketjusta olisi kiva löytää helposti ja nopeasti - kuten otsikkokin sanoo - tarjouksia auton hankintaan liittyen.

  Hoks:
  Nämä tuli äkkiseltään vastaan Nettiautoa selaillessa, vaihtoautoihin:

  Auto-Suni 0,90%, ei muita kuluja
  Levoranta 0,99%
  Kymppiplus 1,49%
  Autosalpa 1,9%
  MetroAuto 1,9%
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2019
  Hiivatti tykkää tästä.
 34. Jims

  Jims

  Viestejä:
  196
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Joo, tämä merkkien / valmistus maiden välinen jatustelu sopii paremmin vaikka "mikä auto minulle"-ketjuun.
   
 35. Ronttosaurus

  Ronttosaurus

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  14.02.2018
  Tuli tartuttua Auto-Sunin kamppikseen ja ostettua sieltä vaihtoauto. Eikös tuo ole aika poikkeuksellinen tarjous? Taitaa mennä nollakorollakin todellinen vuosikorko pitkälti yli yhden prosentin normaalisti :D
   
 36. Jims

  Jims

  Viestejä:
  196
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  En tiedä tämän hetken tilanteesta, mutta ainakin joku vuosi sitten autoverkkokaupalla ja länsiautolla ainakin oli täysin korottomia ja kuluttomia rahoituksia tarjolla.
  Toisaalta näissä taisi olla lainamäärä rajattu 10-20 tuhanteen euroon.
   
 37. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 037
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Ainahan noita 0% ja 0 kulut tarjouksia välillä jossain on, mutta ei niitä ihan koko aikaa ja kaikille autoille ole tarjolla. Noissa tosiaan usein lainamäärät ja -ajat rajattu aika alas, esim. lainaa voidaan myöntää maks, 15k€ /36kk tai jotain sellaista. Kyllä 0,9% ilman kulujakin on jo ihan hyvä tarjous jos mieleisen auton löytää sellaista tarjoavasta firmasta.
   
 38. hypodermic

  hypodermic

  Viestejä:
  274
  Rekisteröitynyt:
  31.08.2017
  Rahoitustarjous-autoja metsästäessä kannattaa myös vähän tarkastella itse auton hintaa; onko lyöty pari tonnia "korkoa" itse auton hintaan lisää kun rahoitus lähtee niin halvalla. Liekkö vaikuttaa myös mahdolliseen tinkimiseen, riippunee ihan myyjästäkin.
   
 39. Pyrres

  Pyrres

  Viestejä:
  1 024
  Rekisteröitynyt:
  18.07.2017
  Itselle tuttu myyjä sanoi suoraan että omassa tapauksessani ei kannattanut tarttua korkotarjoukseen vaan ottaa etu alennuksena (piti maksimoida vaihdokin arvo). Seuraavassa autossa taas se kannatti ottaa kun oli kuulema merkin järkkäämä eikä liikkeen oma.
   
 40. Ronttosaurus

  Ronttosaurus

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  14.02.2018
  No omassa autossa tuntui olevan muutaman tonnin yleistä hintatasoa alempana ja nyt puhutaan n. kymppitonnin paikkeilla olevasta autosta eikä mistä 50K autosta. Tähän lisättynä 0.90% todellinen vuosikorko oli ihan älytön. Yhtä varustetasoa ylempänä oleva sama auto 15K vähemmän ajettuna oli hintaa enemmän 4000 + korosta 3000 lisää.
   
 41. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  647
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Autoverkkokaupalla oli vielä viime syksynä kuluton 0% korko eikä muistaakseni ollut mitenkään summaa rajattu ja maksimi laina-aikakin oli 72kk. Yllätyin kun tarjouksen sai myös olemattomalla myyntikatteella myytävään Dacia-mallistoon. Tarkkana miehenä tietysti poistin yhden ajoneuvon ja laitoin säästyneet rahat osakkeisiin.
   
 42. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  972
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Autoverkkokaupalla on vaan ilmeisesti nykyään pakko ottaa heidän vakuutus jollain SmartDrive-isoveli-ajotapaseurannalla, ainakin mitä sivuja katselen. Ainakin itseltä karsii aika rankasti ostohaluja noihin (tai siis karsisi jos ei tökkäisi jo kilometrirajoihin).

  Mielenkiintoisesti tuosta vakuutuksesta ei tunnu löytyvän perustietoja vakuutustasosta (kuulooko lasivakuutus, kuuluuko sijaisauto jne.) mistään, ainoastaan tuon seurannan yksityiskohdista kerrotaan.
   
 43. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  647
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Ei ole mikään pakko ottaa ko. vakuutusta jos ostat ajoneuvon itsellesi. Mahdollisesti noihin uusivuodeksi ja melkeinuusi ajoneuvoihin nykyään sitä tuputetaan, mutta kannattaa kysyä myyjältä. Tuostahan voi yksinkertaisesti kieltäytyä siihen vedoten ettei ole älypuhelinta käytössä ja toistaiseksi älypuhelimen omistaminen ei ole sellainen ominaisuus joka edellytetään jokaiselta kansalaiselta.
   
 44. taffeli

  taffeli

  Viestejä:
  139
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
 45. itarumaa

  itarumaa

  Viestejä:
  911
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Autokauppaa pitäs tehdä, väliraha 11K. Svea rahoitus olis ainakin tarjolla.

  Onko mitään järkeä hakea puolelle tuosta summasta rahoitusta, minkälaiset kulut on yleensä noissa? En ole ikinä autoa rahoituksella ostanut, niin en tiedä noista mitään.

  Lähinnä voisi jakaa tuota auton oston kustannusta esim 12k:kk ajaksi tuolla 5,5k summalla versus se, että maksan suoraan tuon 11k kertamaksulla. Molemmat onnistuu, mutta onko rahoitus nyt oikeasti niin halpaa mitä sanotaan?
   
 46. uhs_

  uhs_

  Viestejä:
  60
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Kulut 12e/kk + 100-400e aloitusmaksu + 0-7% korkoa, että ei se nyt ihan ilmaista tuo perusrahoitus ole.
  Jos suhteita, tehty ennenkin kauppaa, kovat neuvottelutaidot jne niin tuosta saa jotain raavittua alemmas.
  pl. jos olet ostamassa uutta autoa, niin niihin saa kyllä hyviä rahoituksia.

  Pankista voisit saada halvemmalla
   
 47. itarumaa

  itarumaa

  Viestejä:
  911
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Juu, käytettyä autoa katselen. Onko tuolla maksuajalla kovin paljoa merkitystä, itse olen aina kuvitellut että nopeampi maksutahti on parempi, eli 1v mutta onkohan se oikeasti näin.
   
 48. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  972
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Jos lainalle ei ole mitään tarvetta, ei sitä ole koskaan järkevää ottaa, aivan kuten mitään muutakaan tarpeetonta ei kannata ostaa vain "kun oli halpaa". Jos taas tarvi eikä muualta halvemmalla saa niin sitten voi kannattaa. Täällä tasaisin väliajoin nouseva velkavivulla sijoittaminen on sitten minusta auton hankinnasta erillinen kysymys, mutta senkin kannalta lyhyessä lainassa pienellä pääomalla tuskin on järkeä kun todellinen vuosikorko nousee helposti yli keskimääräisen markkinatuoton, riskipreemioista puhumattakaan.

  Tottakai mitä lyhyempi laina (ja pienempi velkasumma) niin sitä vähemmän korkoa ja rahoituksen kuukausimaksuja kertyy, eli euroissa mitaten mitä nopeampi maksutahti sen edullisempaa (absoluuttisesti).

  Todellinen vuosikorko (suhteellinen) taas on tyypillisesti sitä korkeampi, mitä lyhyempi laina-aika ja mitä pienempi velkasumma, kun tuo suhteutetaan velkaan ja laina-aikaan.
   
  itarumaa tykkää tästä.