Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mökkikäytössä jos on pakastin niin pakastimeen kuppi vettä, odottaa että jäätyy ja laittaa päälle kiven tjsp. Jos tuo painava objekti jossain kohtaa katoaa jään sisään niin tietää että sulanut on.Itse olen monesti miettinyt kuinka kätevää olisi jos jääkaapissa tai pakastimessa olisi sellainen sähköjen poikkikäymisestä ilmoittava merkkivalo.
Jopa hieman halvemmalla:Taidan päätyä ostamaan esim. tämän: SINIAALTOINVERTTERI 1500W 12/24V Nordic Power ellei jollain ole linkata parempaa vaihtoehtoa?
Miksi pitkät kaapelit akulta ja sulake? Invertterissä on sulake (1000W /150A) , en laittaisi lisäsulaketta jännitettä pudottamaan.Paljon tullut hyviä viestejä/infoa aiheesta.
Taidan päätyä ostamaan esim. tämän: SINIAALTOINVERTTERI 1500W 12/24V Nordic Power ellei jollain ole linkata parempaa vaihtoehtoa?
1500W/24V ja siniaalto toiminee varmemmin, mihin olen päätymässä. Huonosti ilmoitettu noissa inverttereissä DC-puolen max kaapelikoko. 35mm2 MKEMiä saisin entiseltä työpaikalta sen 5+5m pätkät, mikä pitäisi riittää laskurien mukaan tuolle etäisyydelle.
Mahtaisko akustolle riittää 100A-sulake esim: 4Connect Automaattisulake 100A 50/20mm2 liitännällä | Motonet Oy vai onko riskinä että suuremmilla piikeillä tuo laukeaa. Saatavilla olisi kuitenkin myös 200A-malli.
Miksi pitkät kaapelit akulta ja sulake? Invertterissä on sulake (1000W /150A) , en laittaisi lisäsulaketta jännitettä pudottamaan.
Invertteri kannattaisi olla lähellä akkua lyhyillä johdoilla , 240V AC johdolla häviöt pienemmät.
Vaihtovirtapiireissä näennäisteho (tunnus S) on tehollisen jännitteen U ja tehollisen sähkövirran I tulo. Jos vaihtovirran jännite ja virta ovat samassa vaiheessa, näennäisteho on yhtä suuri kuin pätöteho P. Jos vaihe-ero on olemassa, näennäisteho on suurempi kuin todellisuudessa kulutettu teho.Tuo on vaan teholtaan pykälää pienempi, seuraava isompi olisi 1600VA
Invertteri 1600VA Victron Energy - ThermoSunEco Oy
www.thermosun.fi
Tuo Victron Energy ilmoittaa tehon näennäistehona, eli Voltti Ampeereina, mikä on käsittääkseni ainoa oikea tapa, koska kytkettävän kuorman aiheuttama vaihekulma ei ole tunnettu. Teho on watteina sama luku jos kuorma on resistiivinen. Korjatkaa jos menee väärin.
Tuo on vaan teholtaan pykälää pienempi, seuraava isompi olisi 1600VA
Tuo Victron Energy ilmoittaa tehon näennäistehona, eli Voltti Ampeereina, mikä on käsittääkseni ainoa oikea tapa, koska kytkettävän kuorman aiheuttama vaihekulma ei ole tunnettu. Teho on watteina sama luku jos kuorma on resistiivinen. Korjatkaa jos menee väärin.Invertteri 1600VA Victron Energy - ThermoSunEco Oy
www.thermosun.fi
Victronin phoenixia parempaa onkin sitten saman merkin multiplus sarja. Saa vaikka kolmivaihetta kolmella samanlaisella vehkeellä tai tuplattua tehon toisella samanlaisella. Tai aggren jatkoksi akkuvirtaa (1kW aggre + 1kW akusta/auringosta = 2kW jatkuvaa tehoa). Hintakin toki melkein tuplat.Juu, kyllä minäkin suosittelisin kysyjälle ennemmin Victron Energyä, tai riippuu budjetista ja kuinka kriittiseen käyttöön. Jos tasan 1500VA pitäisi saada jatkuvasti ulos niin en tiedä onko 1200VA nimellinen alakanttiin vaikka onkin Victron Energy.
Ei tuo Nordic Power mikään huono kuitenkaan ole, sanoisin että reilusti keskitason yläpuolella, ja jos ebayn kura otetaan mukaan niin Nordic Power on jo ammattitason huippuluokkaa. Ehkä toiseksi paras merkki jonka tiedän.
SShadow:lle suurimmat kiitokset "hattuvakion" selvennyksestä!
Täältä vahva suositus tälle. Itsellä kaksi kesää jo mökillä EasySolar 1600VA käytössä. En voisi tyytyväisempi laitteen toimintaan olla.Ketjun otsikkoon liittyen sanoisin että jos joku on tekemässä uutta mökkisähköä ja haluaa hyvän niin Victron EasySolar on aika lailla parasta mitä saa. Tarvitsee vain paneelit ja akut tuon laitteen lisäksi.
Vertaillessa kannattaa ottaa huomioon 0.5 tehokertoimella 1600 VA invertteri onkin vain 800W invertteri induktiivisella kuormalla. Tätä monikaan asiakas tajua ja voi aiheuttaa negatiivista palautetta.Näinhän se on, kannattaa myydä VA-merkinnällä, kun se maksimi virta määrää miten paikat lämpenee. Moottorikuormat ovat induktiivisia ja valaistus kapasitiivista. Lisäksi mitoituksessa voi käyttää jotain hattuvakiota kertoimena, ettei osta 1600W kuormalle, eikä edes 1600VA kuormalle, tuota 1600VA inverteriä. Onhan noissa lisänä käynnistysvirrat ja muut mietittävänä, yliaallotkin saattavat syödä osan kapasiteetista.
Ja 700W tehoinen mikroaaltouuni vaatii yli 1kW tehoa verkosta.Monesti tuntuu aiheuttavan sekaannusta myös teholähteeltä otettu pätöteho, ja laitteesta ulossaatava teho, joiden erotusta kuvataan n-kirjaimella (n=antoteho/ottoteholla). Esim. teollisuusmoottoreissa on tyypillisesti ilmoitettu akselilta saatava mekaaninen teho, ja verkosta otettu pätöteho tulee
Tavallisesti estokelaparistoissa häviöteho taitaa olla alle watin per kVar, eli täysin mitätön. Tuon voi jo säästää kaapelihäviöissä, kun on vähemmän virtaa lämmittämässä johdinta. Noissa isommissa siis kondensaattorin lisäksi estokela, ettei verkko lähde resonoimaan. En nyt löytänyt hinnastoa, mutta eipä tuollaisia 1 kVar estokelaparistoja taida olla säädettävinä?Tuliko ollenkaan mieleen kompensointikonkan aiheuttamaa tehon lisäystä ja millainen AC konkka kestää sen tehon.
Eli onko mitään järkeä mökki-invertterin tapauksessa.
Onko tarkoitus pitää kaappi päällä ns. 24/7 kesällä? Pakastimella vai ilman? Jos paneelit saa hyvään paikkaan niin noilla pärjää aika pitkälle, mutta pimeillä keleillä voi akut kulua jonkin verran.Tutun urakoitsijan kautta tulee varmaan hankittua 2x280W paneelia ja 2x180Ah AGM-akkua, asennukset itse. Käyttö lähinnä valoihin, jääkaappiin ja saunan vesien pumppaamiseen.
Kannattaa miettiä valmiiksi että onko tulevaisuudessa tarve esimerkiksi tuplata paneelien määrä ja miten sen toteuttaa. MPPT säätimen kanssa mahdollisimman korkea jännitekesto on aina hyvä suunnitelma, jolloin paneelit saa vähän kauemmas tarpeen mukaan.Onko halvemmista hybridipalikoista mihinkään, eli olisi invertteri, säädin ja laturi samassa? Vai vituttaako vaan että kaikki kolme hajoaa sitten kerralla? Ilmeisesti säätimen kanssa ei kannata näätäillä vaan ottaa kerralla se oikesti hyvä (kuten kaiken kanssa..).
Victronin laitteista saa kivasti dataa ulos esim raspille, jos on harrasteluintoa.Onko ehdotuksia mikä olisi hyvä säädin? Tarvisi löytyä RS485/vastaava että saa jatkossa dataa kulkemaan.
24/7 ei olisi huono. Suurimmalta osin toki viikonloppukäyttöä, eli voisi tehdä vaikka etäohjauksen jotta voi laittaa päivää ennen jäähtymään kotoa käsin. Onko akkukapasiteetti tähän liian pieni?Onko tarkoitus pitää kaappi päällä ns. 24/7 kesällä? Pakastimella vai ilman? Jos paneelit saa hyvään paikkaan niin noilla pärjää aika pitkälle, mutta pimeillä keleillä voi akut kulua jonkin verran.
Jees, eli kannattaa tehdä varaukset että voi vaikka lyödä neljä tuollaista paneelia sarjaan kahden sijasta?Kannattaa miettiä valmiiksi että onko tulevaisuudessa tarve esimerkiksi tuplata paneelien määrä ja miten sen toteuttaa. MPPT säätimen kanssa mahdollisimman korkea jännitekesto on aina hyvä suunnitelma, jolloin paneelit saa vähän kauemmas tarpeen mukaan.
Juurikin tätä harrasteluintoa löytyy, eli dataa kaivataan.Victronin laitteista saa kivasti dataa ulos esim raspille, jos on harrasteluintoa.
Budjettia en tiedä, mutta EasySolar 1600VA kanssa on kaikki valmiina. Mukana sulakkeet, vikavirtasuojat ja kaikki muukin kivasti. Hinta ei tietenkään halvimmasta päästä, mutta eipähän tarvitse voivotella myöhemmin. Toki halvemmalla saa kun ostaa palikka kerrallaan ja tekee itse.
Ihan mielenkiintoinen kyllä, onkohan kellään täällä kokemuksia? Vai meneekö yöunet että kärähtääkö mökkiAliexpressistä Puolasta löytyy kyllä aika edullista 24V hybridi invertteriä:
US $206.55 15% OFF|POWLAND 3kva Solar Inverter 2400W 220V 40A MPPT 3Kva Pure Sine Wave Inverter 50Hz Off Grid Inverter 24V Battery Charger inversor|Solar Inverters| - AliExpress
Tällä voi päästä alle 1000 Euron budjettiin.
Eu maasta tulee ilman alvia (alv jo hinnassa).
Kommenteista poimittuja:Ihan mielenkiintoinen kyllä, onkohan kellään täällä kokemuksia? Vai meneekö yöunet että kärähtääkö mökki
Itsellä ei kokemusta noista, mutta kyllähän ne silloin aikanaan houkutteli. Kun vain lueskeli riittävästi noiden $300 ihmelaitteiden kokemuksia niin alkoi hieman ymmärtää kuinka pommeja ne on. Porukka innoissaan kun laite toiminut jo vuoden hajoamatta!Mulla oli joku vastaava kiina-inverrteri. Luvattu 5kW joten ajattelin että käytän max 1kW, niin saattaa kestää. Siinä oli tehokas akkulaturi samassa, joten tyhmyyttäni kokeilin sitäkin. 560Ah akkupaketti vähän tyhjän puoleinen niin toimintasavut karkasi noin 15min latauksessa ja sinne meni 500€.
En liputa erityisesti mitään merkkiä mutta oma kiina-invertterien käyttö loppui siihen, jos kiina-invertterin mitoittaa vaikka 10% tai 20% sen ilmoitetusta kapasiteetista niin samalla hintaa alkaa saamaan jo huippuluokkaista invertteriä, jota voi kuormittaa 100% nimellisestä ja jopa enemmän.
Polaroid PS300 -varavirtalähde 358,90 tai vastaava.Onko olemassa jonkunlaista kannettavaa aurinkokenno / akku/ lataussysteemiä?
Käyn mökillä pari kolme kertaa kesässä, enkä viittis sinne hommata kiinteitä laitteita.
Eli akku, minkä vois ladata kotona sähköllä, siihen paneeli, että saa lisää virtaa mökillä (jos aurinko paistaa)
Lähinnä puhelimiin virtaa, radio ja jonkunlaiset valot, ehkä läppäriin virrat saisi.
Joku tollainen ja satasella akku niin eipä ole kovin iso investointi
BrightSolar 200W kannettava ja taitettava aurinkopaneeli, sis. säätimen | Karkkainen.com verkkokauppa
Laadukas Brigtsolar 200W kannettava ja taitettava monikide aurinkopaneeli edustaa uudensukupolven vihreää energiaa. Laite on suunniteltu tyylikkääksi ja toimivaksi. Paneeli on pienikokoinen ja tehokas ja sen hyötysuhde on erittäin hyvä. Tuote koostuu pääasiassa kahdesta aurinkopaneelista ja...www.karkkainen.com
Talvella aurinkovoimalla viikko jääkaappia.. vaatisi tuhottomasti akkuja ja monen kW paneelit lähes täydellisellä sijainnilla esim kohti etelää järvelle.Hei kysyisin vähän vinkkejä, jos täältä löytyisi asiaan perehtyneitä. Vanhempien mökille sähkö järjestelmää. Haluisivat tietysti normaalin sähkön ihan kaapelilla, mutta kustannukset nousevat pilviin, kun pitäisi kaapeli aika kaukaata vedellä.
Joten aurinkosähköjärjestelmä jossa 230v ja toimia pitäisi jääkaappi mahdollisesti mikro yms. Kesällähän ei ongelmia monestikkaan ole, mutta haaveilevat että talvellakin voisi tehdä viikon pyrähdyksiä. Joten minkälainen järjestelmä olisi järkevä teholtaan? Harkittu myös, josko talvella pitäisi olla kevyt tuulivoima apuna? Ideoita kellään heittää mistä lähteä kyselemään tai suoraan valmis järjestelmä jota harkita. Hintaa en nyt mitenkään rajoita, mutta ei sinne nyt voimalaa olla rakentamassa...