Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Käsittääkseni noista islanti pankeistakin sai talletussuojan kautta rahat takaisin?Jahas, sama porukka taas suosittelemassa ties mitä tilejä ja sijoituksia kun parempi korko. Joko unohtunut mitä kävi Islannin pankkien huippukorkoisille tileille ja korkovoitoille? Vain satasen tähden.
Bank Norwegianille tehtävät talletukset kuuluvat Norjan Bankenes Sikringsfond pankin talletussuojan piiriin. Tämä tarkoittaa sitä, että rahat on suojattu talletussuojalla. Suoja koskee norjalaisia pankkeja, 2 000 000 Norjan kruunuun*
*Google: 2 000 000 Norwegian kroner =
209 453.9 Euros
Meinaatko, että Norjan valtiolle voisi tulla jossain vaiheessa rahapula?Jahas, sama porukka taas suosittelemassa ties mitä tilejä ja sijoituksia kun parempi korko. Joko unohtunut mitä kävi Islannin pankkien huippukorkoisille tileille ja korkovoitoille? Vain satasen tähden.
Itse sain lupauksen marginaaliksi 0.5% tuossa pari kuukautta sitten.Marginaalitarjouksen jälkeen op tarjosi 113k lainalle 0,8 marginaalia (oli 1,4). Lisäksi virkailija lupasi yrittää pitää nykyisen 3kk euriborin kun nykyään saa vain 12kk.
Onko tuo 0,8 asiallinen nykyään? Ei ole vielä ehtinyt muualta tulemaan tarjouksia.
Sent from my H60-L04 using Tapatalk
Kuulemma bonukset huomioiden todellinen marginaali olisi 0,55... Tuo on tietty vaan pankin sanomisen varassa.Itse sain lupauksen marginaaliksi 0.5% tuossa pari kuukautta sitten.
Joo noinhan ne mainostaa, mutta todellinen hyöty riippuu siitä onko sulla esim. vakuutuksia joita ne bonukset maksais pois. Itse kilpailutin asuntolainan Pirkanmaalla n. 4kk sitten ja nykyään 0.65% marginaali ja 12kk euribor (OP). Myös Nordea tarjosi saman marginaalin.Kuulemma bonukset huomioiden todellinen marginaali olisi 0,55... Tuo on tietty vaan pankin sanomisen varassa.
Sent from my H60-L04 using Tapatalk
Vakuutukset on OP:ssa, joten tarkoittaako se silloin että menetän tuon bonushyödyn marginaalissa, kun bonuksilla maksellaan (=vähennetään) vakuutusmaksuja?Joo noinhan ne mainostaa, mutta todellinen hyöty riippuu siitä onko sulla esim. vakuutuksia joita ne bonukset maksais pois. Itse kilpailutin asuntolainan Pirkanmaalla n. 4kk sitten ja nykyään 0.65% marginaali ja 12kk euribor (OP). Myös Nordea tarjosi saman marginaalin.
Tuossa on huomioitavaa että uusissa lainoissa ei tuo negatiivinen euribor taida enää alentaa korkoa, ainakaan OP:ssa. Minulla tuo kävi ihan vanhan lainan muutoksena jolloin tuo säilyi eli kokonaiskorko tällä hetkellä n. 0,46%. Eli jos otat uutta lainaa jossa euribor ei voi vaikuttaa alentavasti niin luulisi että tuo 0,8:ssa on pankilla pelivaraa, mutta voi vaatia että sinulla on parempi tarjous toisesta pankista.
En tiedä (en usko), mutta eiväthän ne yleensä ole voimassa kuin viisi vuotta tms.Ei itsellä ole mutta aloin pohtimaan, että pääseekö noista esim. Nordean korkoputkista eroon kesken kaiken? Muuten kuin vaihtamalla pankkia.
Se hyötyhän tulee juuri siitä että sillä bonuksella maksetaan niitä vakuutusmaksuja. Jos sinulla ei olisi siellä vakuutuksia ja sitä kautta mitään mihin bonuksen voisi käyttää niin sitten niiden hyöty olisi olematon.Vakuutukset on OP:ssa, joten tarkoittaako se silloin että menetän tuon bonushyödyn marginaalissa, kun bonuksilla maksellaan (=vähennetään) vakuutusmaksuja?
Sent from my H60-L04 using Tapatalk
Ei itsellä ole mutta aloin pohtimaan, että pääseekö noista esim. Nordean korkoputkista eroon kesken kaiken? Muuten kuin vaihtamalla pankkia.
Onko S-Pankista kukaan kysellyt lainoja? Tai pikemminkin miten suuntaa antava heidän suhtautuminen on tähän alkukartoituslaskelmaan?
Kiitos teille kaikille aktiivisesta kirjoittelusta, tästä on ollut itsellenikin hyötyä!
Juuri kilpailutettu neljä pankkia ~300k lainasta. Marginaalit 0,47-0,53, 12kk euribor, tasaerä ja nostokulut 0-300€. Näissä ei ole mukana bonuksia tmv. kikkoja alentamassa marginaalia. Päädyimme OP:n josta paras kokonaistarjous ja paras palvelu.
Kuinkas pitkälle Norjan valtio takaan ulkomaisten sijoittajien rahoja?
Ei siitä pitkä aika ole kun "ilman riskiä" Islantilaisiin pankkeihin sijoitetut rahat katosivat taivaan tuuliin.
Jahas, sama porukka taas suosittelemassa ties mitä tilejä ja sijoituksia kun parempi korko. Joko unohtunut mitä kävi Islannin pankkien huippukorkoisille tileille ja korkovoitoille? Vain satasen tähden.
Nordealla tuo omatakaus on melko fiksu valinta jos vakuuksia ei tarvita kovin paljoa lisää. Sen hinta ei mielestäni ole kauhean kova jos kyse ei ole useammasta kymmenestä tuhannesta.
Kuinka olet tämän tehnyt? Vaatiiko käynnin pankissa vai ihan puhelimitse? Marginaalin tiputuksella säästää vuodessa jo muutaman satasen, joten pitäisi alkaa itsekkin ruveta näkemaan vaivaa tämän eteen.Laskevien marginaalien aikana olen noin vuoden välein tarkistuttanut marginaalia alaspäin. Aina onnistunut niin, että nykyinen pankki vaan tiputtaa suoraan kilpailijoiden tasolle eikä tarvitse alkaa häslätä pankinvaihdon kanssa. Kohta näyttäisi olevan taas aika tarkistuttaa, kun perusjampatkin näyttävät saavan alhaisempia marginaaleja kuin nykyisessä lainassa enkä ole asiakkaana sieltä huonoimmasta päästä. Eli jotain hyötyä tämänkin ketjun silmäilystä
Eiköhän tuo ole melko tapauskohtaista ja kuinka tärkeä asiakas olet, vai tuotko vaan hiekkaa konttorin lattialle.Kuinka olet tämän tehnyt? Vaatiiko käynnin pankissa vai ihan puhelimitse? Marginaalin tiputuksella säästää vuodessa jo muutaman satasen, joten pitäisi alkaa itsekkin ruveta näkemaan vaivaa tämän eteen.
Itse olen vain laittanut verkkopankista viestiä omaan pankkiin ja muiden pankkien nettisivuilta täyttänyt yhteydenottolomakkeeseen tms asian. Sitten ovat soitelleet minulle tarjouksiaan, kannattaa kyllä koska vaivana on pari puhelua ja parhaimmillaan isokin säästö jos marginaali on kovinkin iso.Kuinka olet tämän tehnyt? Vaatiiko käynnin pankissa vai ihan puhelimitse? Marginaalin tiputuksella säästää vuodessa jo muutaman satasen, joten pitäisi alkaa itsekkin ruveta näkemaan vaivaa tämän eteen.
Pyydä tarjous kilpailevilta pankeilta, lähetä (esim. verkossa) viesti omaan pankkiin ja pyydä tarkistamaan marginaalia kun se ja toi ja tää paikka tarjoaa tällaista ja tuollaista. Yleensä tiputtavat mukisematta edes käymättä konttorilla, jos heidän algoritminsa osoittaa että sinulle myönnettäisiin tällä hetkellä (uusi) laina alhaisemmalla marginaalilla. Jos algoritmien mukaan et saisi uutta lainaa halvemmalla (eli olet heille huono asiakas), pahoittelevat ja sanovat että olisi kiva kuitenkin pitää teidät asiakkaana, mutta tällä hetkellä eivät voi tiputtaa marginaalia.Kuinka olet tämän tehnyt? Vaatiiko käynnin pankissa vai ihan puhelimitse? Marginaalin tiputuksella säästää vuodessa jo muutaman satasen, joten pitäisi alkaa itsekkin ruveta näkemaan vaivaa tämän eteen.
Me laitettiin lainahakemuksia useampaan pankkiin viikonlopuna aikana. Lainasumma ~300k. Kämppää katseltu Espoo-Kirkkonummi akselilta. Hyposta tuli ensimmäinen tarjous, missä marginaali 0,48% ja 12kk euribor. Pääsi vähän yllättämään itseni, että heti noinkin alhainen marginaali.
Tästä onkin hyvä jäädä odottelemaan muiden pankkien tarjouksia ja vääntämään ehdoista, kun on kohtuu hyvä tarjous alla.
Lisäksi loppusummalle kyselivät takausta. Henkilötakaus ei kuulema käy vaan pitäisi olla talletus tms. En kyllä tiedä kuka pässi jäädyttäisi varojaan vaikka 20ke jonnekin pankin tilille takaukseksi. Jäi itsellä hieman monttu auki.
Millähän ehdoilla Hypo löi tuon tarjouksen pöytään? PK-seudun ulkopuolella asunnon arvosta 60% hyväksytään takaukseksi. Lisäksi loppusummalle kyselivät takausta. Henkilötakaus ei kuulema käy vaan pitäisi olla talletus tms. En kyllä tiedä kuka pässi jäädyttäisi varojaan vaikka 20ke jonnekin pankin tilille takaukseksi. Jäi itsellä hieman monttu auki.
Samaan aikaan toisaalla ei tarvita mitään ylimääräisiä takauksia. Tuon Hyponkin laskukaavan mukaan "takaamatonta" lainaa jäisi joku 40ke, jonka 2 vakinaisessa työssä olevaa ihmistä hoitaa pois helposti.
Mielenkiintoisesti heittelee pankkien sijainnit kun laittaa netin kautta lainahakemusta. Esimerkiksi Nordea tarjosi lainaa pienemmän kylän pankista 200km päästä kaupungista. Olisi kait Jyväskylässäkin ollut Nordean konttori joka olisi voinut tarttua tähän lainahakemukseen..
Pankin mukaan henkilötakausta ei saisi enää käyttää kun säännökset ovat muuttuneet, tai näin ainakin meille kerrottiin reilu viikko sitten. Edellinen laina (8v sitten) otettiin henkilötakauksen avulla ja henkilötaattu osuus maksettiin 2 vuoden sisään pois. Nykyään vaihtoehtoina on muut takaukset, esimerkiksi siivu vanhempien talosta/kesämökistä/säästöistä tai sitten maksullinen takaus joka kulkee eri nimillä eri pankkien välillä.Kerrottiinko Danskella, että minkähän takia henkilötakaajat eivät kelpaa?
Ei siinä, että itsellä nyt tarvetta olisi, mielenkiinnosta haluaisin tietää...
Lainakaton laskennassa ei käytännössä oteta huomioon valtiontakausta eikä vakuutusyhtiön tai toisen luottolaitoksen myöntämiä täytetakauksia. Lisäksi henkilötakaus on rajattu hyväksyttävien vakuuksien ulkopuolelle.
Kerrottiinko Danskella, että minkähän takia henkilötakaajat eivät kelpaa?
Pari pikku pointtia vaan unohdat..Vaikka tässä viime sivut on keskusteltu lähinnä lainoista, marginaaleista ja koroista niin tämäkin liittyy olennaisesti tänne:
Tilastokeskus: Vuokrien nousu kiihtyi 2,5 prosenttiin 2017
Vuokralla asuminen on kallista ja kallistuu vain. Mihin perustuu noinkin hurja nousu? Ehkäpä asumistukiin, siellä on ainakin voimakas kivijalka jolle vuokrankorotuksia "rakentaa".
Itse olen miettinyt että jos oletan asuvani jossain ainakin 3v (vähintään tuo siis) niin kannattaa ostaa asunto ja maksaa lainaa ennemmin kuin vuokraa. Asunnosta pääsee eroon jos muuttaa (voi jopa tehdä voittoa) tai sen voi aina laittaa vuokralle eteenpäin. Varainsiirtovero on oikeastaan ainoita ostoa jarruttavia tekijöitä.. Vuokrakämpän etuja on ainoastaan helppo irtipääseminen ja joskus satunnaisesti voi päästä pienemmällä rahalla parempaan asumismukavuuteen. Maksetun vuokran hyöty itselle = 0.
Vaikka tässä viime sivut on keskusteltu lähinnä lainoista, marginaaleista ja koroista niin tämäkin liittyy olennaisesti tänne:
Tilastokeskus: Vuokrien nousu kiihtyi 2,5 prosenttiin 2017
Vuokralla asuminen on kallista ja kallistuu vain. Mihin perustuu noinkin hurja nousu? Ehkäpä asumistukiin, siellä on ainakin voimakas kivijalka jolle vuokrankorotuksia "rakentaa".
Itse olen miettinyt että jos oletan asuvani jossain ainakin 3v (vähintään tuo siis) niin kannattaa ostaa asunto ja maksaa lainaa ennemmin kuin vuokraa. Asunnosta pääsee eroon jos muuttaa (voi jopa tehdä voittoa) tai sen voi aina laittaa vuokralle eteenpäin. Varainsiirtovero on oikeastaan ainoita ostoa jarruttavia tekijöitä.. Vuokrakämpän etuja on ainoastaan helppo irtipääseminen ja joskus satunnaisesti voi päästä pienemmällä rahalla parempaan asumismukavuuteen. Maksetun vuokran hyöty itselle = 0.
Asunnosta pääsee eroon jos muuttaa (voi jopa tehdä voittoa) tai sen voi aina laittaa vuokralle eteenpäin. Varainsiirtovero on oikeastaan ainoita ostoa jarruttavia tekijöitä..
Me laitettiin lainahakemuksia useampaan pankkiin viikonlopuna aikana. Lainasumma ~300k. Kämppää katseltu Espoo-Kirkkonummi akselilta. Hyposta tuli ensimmäinen tarjous, missä marginaali 0,48% ja 12kk euribor. Pääsi vähän yllättämään itseni, että heti noinkin alhainen marginaali.
Tästä onkin hyvä jäädä odottelemaan muiden pankkien tarjouksia ja vääntämään ehdoista, kun on kohtuu hyvä tarjous alla.
Nostat vuokran liian korkeaksi niin käykin niin ettei siihen ole tulijoita jotka saa niitä asumistukia(jotka joidenkin mukaan nostaa sitä vuokraa ).Ja ne jotka joutuu maksamaan koko kämpän vuokran itse ei ole halukkaista muuttamaan siihen kämppään sillä vuokran hinnalla koska samalla/halvemmalla hinnalla vastaavan/paremman paremmalta paikalta.kun lueskelee porukan juttuja niin huomaa että eka kämppä vasta menossa eikä ole oikein käsitystä mitä kuluja niistä kämpistä tulee.Vaikka tässä viime sivut on keskusteltu lähinnä lainoista, marginaaleista ja koroista niin tämäkin liittyy olennaisesti tänne:
Tilastokeskus: Vuokrien nousu kiihtyi 2,5 prosenttiin 2017
Vuokralla asuminen on kallista ja kallistuu vain. Mihin perustuu noinkin hurja nousu? Ehkäpä asumistukiin, siellä on ainakin voimakas kivijalka jolle vuokrankorotuksia "rakentaa".
Itse olen miettinyt että jos oletan asuvani jossain ainakin 3v (vähintään tuo siis) niin kannattaa ostaa asunto ja maksaa lainaa ennemmin kuin vuokraa. Asunnosta pääsee eroon jos muuttaa (voi jopa tehdä voittoa) tai sen voi aina laittaa vuokralle eteenpäin. Varainsiirtovero on oikeastaan ainoita ostoa jarruttavia tekijöitä.. Vuokrakämpän etuja on ainoastaan helppo irtipääseminen ja joskus satunnaisesti voi päästä pienemmällä rahalla parempaan asumismukavuuteen. Maksetun vuokran hyöty itselle = 0.