Asunnon ostaminen ja asuntolaina

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kuka_kusi_muroihini, 19.10.2016.

 1. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 514
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ensinnäkin se ei ole 30€ vaan se on 30€/kk mahdollisesti seuraavat 25 v, eli tuhansia euroja. Ja monesti riittää verkkopankista laitettu viesti, että kilpaileva pankki tarjosi x% marginaalin, annatteko halvemmalla vai vaihdanko. (Katsoo vaikka täältä io techistä mitä tarjouksia muut ovat saaneet niin ei tarvitse itse edes kysyä muualta turhaan ja kuluttaa siihen aikaa, ei ne siellä pankissa tiedä oletko kysynyt muualta vai et)

  Mutta jokainen tyylillään, itse kilpailutan aina kaiken mitä voi, ihan turhaa maksaa yhtään ylimääräistä ja kilpailuttaminen on nykyään todella helppoa useimmissa asioissa.
   
  eba, tsube552, Tonnin Seteli ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 2. zepi

  zepi

  Viestejä:
  3 910
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No, se on aluksi 35€ ja loppua kohden vähenee. Mutta ekat vuodet dominoivat kuitenkin nettonykyarvolaskelmaa, joten heti säästäminen on fiksuinta.
   
 3. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  1 728
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Riippuu monesta. Esimerkiksi pytyn mallista, lämpötilasta vessassa jne. Voi kuivua melko äkkiäkin, ja jos vaikkapa pönttö tiputtaa, ei lainkaan kuivu. Pytystä se oikein tappava ilma alipaineiseen kämppään tulee. Käryää kuivuttuaan niin, ettei huuhtomisen jälkeenkään tilassa pysty tuntikausiin lainkaan oleskelemaan. Saattaa koko huoneisto myrkyttyä ulko-ovelle asti. Joku suihkun saati keittiön kuivunut lukko ei yleensä niin pahasti haise, vaan pelkästään kymmeneltä hometalolta.
   
 4. killerm

  killerm

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  04.03.2017
  Kun ostaa ensimmäisen asunnon aspi lainalla, niin onko siinä jotain aikarajaa, joka siinä pitää asua ennenkuin voi esim. Myydä uuden asunnon tieltä poista tai vuokrata?

  Minkälaisis marginaaleja yleensä aspi lainalla saa? Täällä puhutaan paljon 0,4-0,7, mutta päteekö sama aspiin? Muuttujia varmaan paljon, muttta jotai haarukkaa jos on :)
   
 5. OD.

  OD.

  Viestejä:
  454
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Kohta on Dansken kanssa lainaneuvottelu. Päivitän tänne mitä tarjoavat.
   
 6. Dalle

  Dalle

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei ole mitään aikarajaa myynnissä, laina ei siirry sit vaan uuteen asuntoon eli uudessa asunnossa on ”normaali” asuntolaina. Vuokrata ei saa kuin maks. 6kk ajaksi.

  Vero-teknisistä syistä kannattaa omistaa&asua väh. 2vuotta ennen seuraavaan siirtymistä.

  Taitaa aika samoissa mennä marginaalit, itsellä ASP:ssa 0,64% viime kesänä tiputettu pankkiin yhteydenoton jälkeen.
   
 7. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  412
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  No jos on paljon voittoa tulossa myydessä, niin silloin. Säästää myyntivoittoveron. Eli jos et ole myymässä kalliimmalla kuin ostit, ei mitään merkitystä.
  Jos on voittoa tulossa, niin kannattaa miettiä veroseuraamusta. Ei toi nyt ihan mustavalkoistakaan ole. Voihan se olla, että olet asunut vuoden ja saisit 10% enenmmän kuin ostohinta. Vuoden päästä voikin myyntihinta olla vaikka alempi kuin ostohinta. Ei asunnon hinnnanousu ole mikään automaatti...
   
 8. Dalle

  Dalle

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toki toki, olisi pitänyt kirjoittaa 'kannattanee' :)
   
 9. Qrc

  Qrc

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  20.03.2017
  Vuokrata saa 2 vuodeksi:

   
 10. grandi

  grandi

  Viestejä:
  19
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  0.5 oli alin mitä sain ASP-lainalle marginaaliksi nyt keväällä. Tosin lainasumma reilusti alta 100k ja kohteena oli pieni kaakkois-suomen kaupunki.
   
 11. Kurjimus

  Kurjimus Boctok - Cдeлaho B Poccͷͷ

  Viestejä:
  71
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Täällä paljon puhutaan pelkästä rahasta mutta itse esimerkiksi kun olen ollut vuosia saman pankin asiakas ja opetellut käyttämään heidän verkkopankkia yms yms, niin en todellakaan lähtisi vaihtamaan pankkia 35€ /kk rahasta. Itselle niin vastenmielistä hommaa opetella joku uusi käyttöliittymä + asentaa jotain ohjelmia kännykkään ja tabletille.

  Ja toisekseen asian vierestä, jos 35€/kk on tuntuva summa rahaa niin 200 000€ lainaa on aivan liikaa.
   
 12. Cube

  Cube

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2017
  2,5 vuodessa tuolla summalla tekee jo tonnin.

  Itselläni on varaa heittää 35e taivaan tuuliin jos siltä tuntuu. Päätän olla heittämättä ja keksin parempia kohteita kuin tuttu verkkopankki.

  Tuntipalkka muutamien tuntien opettelusta ja säätämisestä on valtava kun katsoo yhtään pitemmällä tähtäimellä.
   
  Datsyuk13, Riksteri, eba ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 13. zepi

  zepi

  Viestejä:
  3 910
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuka tässä puhui mitään pankin vaihdosta? Jos marginaalimarkkina on kiristynyt, niin yleensä se oma pankki suostuu pudottamaan marginaalia ihan sillä, että tiedustelee asiasta.

  Voi olla, että pankkia vaihtamalla pääsisi vielä parempaan lopputulokseen, mutta osan hyödystä saa yleensä pelkällä yhden viestin kirjoituksella.
   
  eba tykkää tästä.
 14. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  3 187
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Mulla on asuntolaina ja päivittäinen pankkiasiointi eri pankeissa, koska nuo peruspalvelut ovat vain OP:ssa paljon parempia. Ei siellä asuntolainapankissa tarvi kuitenkaan käydä kuin kerran kuussa varmistamassa, että tilillä on rahaa.
   
 15. mopnex

  mopnex Make ATK Great Again

  Viestejä:
  188
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Ei ole helppoa näiden välittäjien kanssa (ollaan ostamassa). Hommat sujuu muitta mutkitta kun puhutaan rahasta, mutta heti kun on kysymyksiä kohteesta niin täysi radiohiljaisuus. Ei herätä luottamusta niin meni muuten oikein hyvä kohde ohi, kun mihinkään ei suostuttu vastaamaan. Eikä liiemmin auttanut sekään, että puhelimessa sovitut asiat oli kirjattu eri tavalla ostotarjoukseen. Parempi onni ensikerralla, mutta on tässä mallissa jotain vikaa jos välittäjän ainoa tehtävä asunto-osakekaupoissa on hymyillä ja avata ovea.
   
 16. Kurjimus

  Kurjimus Boctok - Cдeлaho B Poccͷͷ

  Viestejä:
  71
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itse en kyllä toista tiliä pitäisi jos säästöt olisivat 35€/kk. Ja jotenkin olen niin vanhanaikainen että jos jossain on parempaa palvelua kuin muualla siitä kuuluu asianmukainen korvaus palvelun tarjoajalle.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 17. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  3 187
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Häh? Eihän se toinenkaan pankki minulle niitä palveluja ilman vastinetta tarjoakaan, tosin koska samassa konsernissa on muuta rahaliikennettä ja vakuutuksia kuin asuntolaina, niin käytännössä ei tarvi tuosta erikseen maksaa palvelumaksuja. Pankki saa sen rahansa minun rahoistani.

  Ei ne pankit nyt mitään hyväntekeväisyysjärjestöjä ole.
   
 18. Cube

  Cube

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2017
  Ja tästä palvelusta maksetaan tuhansia euroja. Itsekin useammilla näytöillä käyneenä komppaan että ei useimmat viitsi edes perustasolla tutustua myymäänsä kohteeseen. Eilen esim. ei ollut edes käynyt läpi mistä löytyy taloyhtiösauna ja kellarikomero (ei ollut vaan vintillä oli lopulta varasto kun tarpeeksi pyörittiin ympyrää). Remonteista taisin itse olla paremmin perillä yhtiöpapereiden perusteella.

  Yksi piristävä poikkeus on ollut, mutta pääosin paremman kuvan on saanut eräästä itse kämppäänsä myyneestä ja esitelleestä herrasmiehestä. Talo oli näytöllä täynnä ja meni nopeasti kaupaksi (en tarjonnut, hältä jäi kertomatta asioita esim julkisivun kunnosta jotka kyllä huomasi sokeakin).

  Itse varmaan myisin ilman välittäjää näillä ostokokemuksilla. Tai sitten käyttäisin tuota ainutta joka on onnistunut positiivisen kuvan jättämään. Toivottavasti näitä tulee vielä lisää ja on käynyt vaan huono tuuri.
   
 19. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 620
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Juuri tuon takia aloin itse nauhottamaan kaikki puhelut joita kävin välittäjän ja pankin kanssa. Suosittelen sitä muillekin ja varsinkin jos kyseessä on välittäjä joka tykkää soittaa vastauksensa vaikka tälle lähettää kysymykset sähköpostitse.
   
 20. Jorsetti

  Jorsetti

  Viestejä:
  294
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Ylläolevaan liittyen käyttäisinkö välittäjää vai myisinkö itse:

  Tuli tällainen haiseva kohde vastaan. Ilmoitettiin välittäjälle ja sitä kautta myyjälle, että menkää päästämään sitä vettä (ja siivoamaan rivien välistä sanottuna) etukäteen, että tietää onko tuo se oikea syy. Sama juttu seuraavalla kerralla, taas ollut käyttämättömänä päivijä tai viikkoja. Luulisi välittäjän huolehtivan edes sen, että myyjä käy hoitamassa tällaiset perusasiat kuntoon tai viime kädessä menisi itse ensin hoitamaan homman.
   
 21. eba

  eba

  Viestejä:
  17
  Rekisteröitynyt:
  04.09.2018
  Nauhoititko ilman lupaa, vai kysyitkö välittäjän suostumuksen, ennenkuin menitte asiaan? Ja mikäli kysyit, mitenkäs välittäjä tuohon suhtautui? :D
   
 22. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 620
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Yksityishenkilönä saan nauhoittaa omat puhelut ilman vastapuolen informointia tai suostumusta. Taltiointioikeus on turvattu perustuslailla ja äänittämistä ei ole kriminalisoitu rikoslaissa.

  Puhelut
   
  demo69, Datsyuk13, marcopel ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 23. eba

  eba

  Viestejä:
  17
  Rekisteröitynyt:
  04.09.2018
  Hyvä tietää, kiitos :)
   
 24. OD.

  OD.

  Viestejä:
  454
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Danskelta tarjottiin 0,45 marginaalia. Vaikea uskoa, että nykyinen pankki (Nordea) tulee tuohon vastaan, mutta kokeillaan.
   
 25. Paolo Pastarino

  Paolo Pastarino

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vaikka saisikin tallentaa, mihin sitä saa käyttää?
   
 26. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣ Premium-jäsen

  Viestejä:
  2 334
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noh ensimmäisenä tulisi mieleen, esim. suullinen sopimus.

  Jos pystyt todistamaan että sopimus on olemassa se on pitävä, teoriassa suullinen ja kirjoitettu sopimus ovat yhtä pitäviä mutta jos et pysty todistamaan suullista sopimusta toisen ei tietysti tarvitse sitä noudattaa...

  Muutenkin jos ihan tätä asiaa miettii niin: jos teet useita kysymyksiä kirjallisena ja toinen päättää soittaa ja kertoo vastaukset sen pitäisi olla yhtä sitovaa kuin jos hän laittaisi ne myös kirjallisena => jos tulee myöhemmin jotain ongelmaa sinulla on nauhoitettuna hänen sanansa joiden perusteella olet tehnyt esim. ostopäätöksen jne.
   
  demo69, Datsyuk13, abish ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 27. Riksteri

  Riksteri

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  14.03.2017
  Meille tarjottiin toissaviikolla 0,40 marginaalia Nordealta, ei kk kuluja ja lainanjärjestely 200€.
   
 28. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 620
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  @Taneli- tuossa vastasikin, että viimekädessä nuo ovat suullisen sopimuksen todistamiseen, mutta omassa käytössä ne ovat olleet lähinnä muistinvirkistykseksi. Meillä koko kauppaprosessi kesti kolme kuukautta ja kun puolet vastauksista tuli puolen tunnin puheluina työpäivän aikana, niin pariin otteeseen noista nauhotteista oli hyötyä. Meillä oli myös ihmeellistä sähläämistä ASP-ehtojen kanssa kun pankki ja välittäjä ehdotti ASP:n purkavia toimintatapoja. Pankilla tuntui myös lipsahtavan vääriä marginaaleja lainasopimusluonnokseen, joten nauhotteet olivat ihan vain sitä varten jos olisi ollut sana sanaa vastaan. Saahan noita soittaa tarvittaessa toiselle osapuolelle.
   
 29. OD.

  OD.

  Viestejä:
  454
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Aika kova. Millä spekseillä tollasen sai?
   
 30. mopnex

  mopnex Make ATK Great Again

  Viestejä:
  188
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Ensikerralla kyllä pitää nauhoittaa. Itse hölmönä luotin välittäjän sanaan. Onko porukalla vinkkejä sopivasta Android softasta em. puheluiden nauhoitukseen?
   
 31. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 299
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Androidissa on nykyään aika tehokkaasti blokattu puheluiden nauhoitus koska laitonta joissain maissa.
   
 32. Seizera

  Seizera

  Viestejä:
  79
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Uusimmassa Android versiossa kyllä (Pie? 9.0? kai?)
  Mutta sitä aikasemmissa versioissa ACR niminen softa on erittäin hyvä. Oli itsellä käytössä koti&työpuhelimessa. Meni vaan S8 päivittämään itsensä piirakkaan niin lakkasi toimimasta.
   
 33. Riksteri

  Riksteri

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  14.03.2017
  260t€ laina, 4h+k+s uudiskohde Helsingissä, omarahoitus 40t€, talouden bruttotulot 110t€/a, tasalyhenteinen 25v, ei korkosuojauksia ja 12euribor.
   
 34. OD.

  OD.

  Viestejä:
  454
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Kiitos tiedosta. Meillä siis menossa nykylainan kilpailutus, jota on puolet vähemmän ja tuloja pikkasen enemmän. Katsotaan mitä Nordea vastaa Dansken tarjoukseen.
   
 35. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  970
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mistä päin Helsinkiä saa 4h uudiskohteen 300ke pintaan? Vai olisiko vielä yhtiölainaa päälle?
   
 36. Riksteri

  Riksteri

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  14.03.2017
  Puoli-Hitas Malmilla
   
 37. munse

  munse

  Viestejä:
  237
  Rekisteröitynyt:
  09.10.2018
  Meille luvattiin Danskesta sama eli 0,4 % ja 12 kk euribor, ei korkosuojauksia. Noin 230k OKT keskisuuren kaupungin lähiympäristössä, lainaa jäljellä ~130k. Talouden bruttotulot ~80k/v.
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2019
 38. tohtori-no

  tohtori-no

  Viestejä:
  147
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitäs mieltä kumpi kannattaa? Kyselin itsekin omasta pankista marginaalia alemmas niin tarjos 6kk euriborilla 0.65% ja 12kk euriborilla 0.45%. Lainaa jäljellä reilu 20v niin tuo tekee n. 4000€ 12kk eurin hyväksi, kuitenkaan ei taas tiedä mihin korot nouseepi..
   
 39. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 514
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ottaisin pienemmän marginaalin ja kilpailuttaisin uusiksi jos euriborit nousee nollan yläpuolelle. Toki ei välttämättä sitten enää saakkaan hyvää diiliä ja lyhyttä euriboria.
   
 40. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  412
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Noissa vanhoje lainojen kilpailutuksissa on sellainen juttu, että meilläkin on 3kk EB+0,6, niin koska 3kk EB on -0,31%, niin lainan korko on 0,29%.
  Uusissa lainoissa ei tota negatiivista korkoa huomioda, eli tarttis saada alle 0,29% marginaali nyt, että tulisi halvemmaksi. Itsekin sain OP:n nettipalvelusta 0,43% marginaalin suorilta lainalupaukseen, kun huvikseen testailin. Mutta eipä tota vanhaan lainaan saa. No jos EB:t nousee, pitänee harkita. 2009 ei enää saatu 1KK EB:a, vaan piti ottaa 3kk EB.
   
 41. nakkirakki

  nakkirakki

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Jääkö teillä omarahoituksen jälkeen säästöjä? Luulisin, että vielä pitäisi olla varaa tinkiä marginaalista noilla tuloilla ja sijainnilla.

  Meille Nordea tarjosi 0,38% 12 kk euriborin päälle. 240 k rivari, josta lainaa jäljellä 163 k ja alle 20 vuotta. Tulot ei ole kuin 70-75 k vaimon ollessa opintovapaalla, toki vakityö taustalla.
   
  eba tykkää tästä.
 42. malagon

  malagon

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Pistin huvikseni tiedot tuonne ja en tiedä onko tuo joku vitsi kun vastaukseksi tuli max 120 000€ lainaa 0.77% marginaalilla. Tämä siis lähes 4k nettotuloilla ja muun omaisuuden arvo on yli 300k.
   
  Viimeksi muokattu: 02.05.2019
 43. Oravamedian käpy

  Oravamedian käpy

  Viestejä:
  880
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Katselin tuossa muutamaa omakotitaloa huvikseni, ja pisti silmiin kiinteistöön kohdistuvat rasitteet ja kiinnitykset.

  Esim. Melko alhainen myyntihinta tasokkaasta omakotitalosta mutta lisätiedoissa mainitaan 120k arvoisesta kiinnityksestä. Tuleeko kiinnityksen purkamisesta lisäkuluja kaupanteon yhteydessä ja pitääkö kiinnistyksen osuus maksaa vielä myyntihinnan päälle?
   
 44. tohtori-no

  tohtori-no

  Viestejä:
  147
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ei kiinnityksiä kannata pelätä eikä niitä kannata lähteä mihinkään purkamaan, ostaessa täytyy vain varmistaa että ne ovat velattomia. Kiinnityksiä vastaan voi hakea lainaa pankista ja niitä käytetään vakuutena lainassa. Todennäköisesti kiinnitys on tuossa haettu jotain remppalainaa varten jossa ollut vakuutena arvolla ei sinällään ole väliä eikä kerro mitään paljonko esim velkaa on otettu.
   
 45. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣ Premium-jäsen

  Viestejä:
  2 334
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikäli siellä on olemassa haettu (vanha) kiinnitys se on bonusta, eli et joudu (teoriassa) hakemaan sitä uusiksi jos joskus joudut hakemaan lainaa em. paikkaa vastaan. Toki kannattaa varmistaa että saat kaupan yhteydessä osakkeet ja kirjat itsellesi (eli tuo esim. rakentamisen yhteydessä haettu laina on jo kokonaan maksettu eikä lankea sinulle).

  Tässä vielä hieman asiasta:
  "
  Hae kiinnitystä, jos haluat käyttää kiinteistöä tai vuokraoikeutta velan vakuutena.


  Jotta kiinnitys voidaan vahvistaa, tulee lainhuudon tai vuokraoikeuden olla kirjattuna lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin. Lainhuutoa ja kiinnitystä voi hakea samaan aikaan. Tieto kiinnityksestä näkyy rasitustodistuksesta.


  Kiinnitys voi kohdistua kiinteistöön, sen määräalaan tai määräosaan. Vuokraoikeus voidaan kiinnittää, jos se täyttää tietyt edellytykset.


  Sinulle ilmoitetaan, kun kiinnitys on ratkaistu ja sähköinen panttikirja merkitty lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin.


  Kiinnitys on voimassa toistaiseksi. Se pitää erikseen kuolettaa.


  Sähköinen panttikirja

  Sähköinen panttikirja tarkoittaa lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin tehtyä merkintää, josta käy ilmi, että kiinnityksestä on annettu sähköinen panttikirja. Rekisteriin merkitään, kuka on sähköisen panttikirjan saaja. Sähköisestä panttikirjasta ei anneta hakijalle paperista panttikirjaa vaan vain päätös kiinnityksen vahvistamisesta. Sähköisen panttikirjan siirtoa voi hakea panttikirjan saajaksi merkitty taho.


  Kirjallisia panttikirjoja ei enää myönnetä. Kirjalliset panttikirjat ovat kuitenkin edelleen täysin päteviä ja käyttökelpoisia. Muutosta kirjallisesta panttikirjasta sähköiseksi panttikirjaksi voi hakea, mutta muutos on maksullinen. Kun haetaan mitä tahansa muutosta kiinnitykseen, josta on annettu kirjallinen panttikirja, muunnetaan panttikirja automaattisesti sähköiseksi maksutta.

  "
  +
  "
  • Tarkista aina kiinteistökauppaa tehtäessä, mitä kiinnityksiä tai rasituksia ko. kiinteistöön liittyy. Asunto-osakkeiden osalta tutustu huolella isännöitsijäntodistukseen ja sen liitteisiin.
  • Kiinteistönvälittäjä on velvollinen selvittämään kaupankohteeseen kohdistuvat kiinnitykset ja rasitteet ennen kaupantekoa. Yksityishenkilöiden välisessä kaupassa kyseisiä tietoja saa mm. maanmittauslaitoksen kiinteistörekisteristä tai isännöitsijäntodistuksesta.
  • Varmista, että saat kaupanteon yhteydessä haltuusi kiinteistöä koskevat panttikirjat ja asunto-osakkeita koskevat osakekirjat. Näin varmistat, että ostamaasi kiinteistöä tai asunto-osakkeita eivät rasita vanhat velkavastuut.
  • Muista, että kiinteistöön liittyvillä rasituksilla on yleensä vaikutusta myyntihintaan. Esimerkiksi leskelle annettua elinikäistä asumisoikeutta voi olla vaikeaa purkaa.
   "
   
 46. SandWiz

  SandWiz

  Viestejä:
  288
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuten tuossa jo pari kertaa mainittiin niin ne valmiina olevat kiinnitykset on vain hyvä asia. Jos aiot käyttää ostettavaa taloa lainan vakuutena niin ne kiinnitykset on jokatapauksessa haettava, joten se on vain säästöä jos ne on valmiina. Samaten noilla kiinnitysten arvoilla ei ole suoraa yhteyttä niiden todelliseen vakuusarvoon. 150ke asuntoon voi ihan hyvin hakea ns. tulevaisuuden varalle jo valmiiksi 200ke edestä kiinnityksiä, jolloin ne on sitten jo valmiina jos asunnon arvo tulevaisuudessa kasvaa. Ainoa olennainen homma on tuo, että ne kiinnitykset on vain velattomia, ts se että ne ei ole ostohetkellä muiden velkojen vakuuksina.
   
 47. fang

  fang

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Oli pakko itsekin testata. Nykyisessä lainassa OPllä 0.5% marginaali ja laskuri ehdotti 0.435. Pistin aspalle viestin ja screenshotin että niiden oma laskuri ehdottaa pienempää marginaalia kuin nykyinen. Soittivat sitten aika äkkiä takaisin ja pahoittelivat että AI nyt toimii vähän miten sattuu ja on niin uusi palvelu jne eivätkä pysty laskemaan marginaalia 0.5stä. Erittäin innokkaasti kuitenkin ehdotti korkosuojausta :facepalm:
   
  eba, vipe, tatulpin ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 48. 599gtb

  599gtb

  Viestejä:
  246
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Hei
  Mulla on vaimon kanssa asuntolaina
  25 vuotta lainan pituus ja valtion takaus laina
  Nyt lainasta maksettu pois noin puolet
  ja asunnon arvo nousut noin 50000e
  Siitä kun asunto ostettu (välitäjä arvioinut asunnon nyt uudestaan)
  Nyt on valitevasti tulossa paljon lisää menoja
  Ja haluttaisiin pidentää asuntolainaa jota kuukausi erä pienentyisi.
  Voisiko lainan neuvotella uusiksi että laina aika pitenee ? Yli 25 vuoden?
  Op pankki kyseessä joka ei myönnä yleensä pitkiä asuntolainoja
  Asunnon arvo on siis nykyään välitäjän mukaan 450000e asunto pks aluella okt
  Lainaa jäljellä noin 200000
   
 49. Persojet

  Persojet

  Viestejä:
  1 809
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kannattaa laittaa viestiä sinne pankkiin niin varmasti saa jotain puljattua. Jos oma pankki ei suostu niin hakemuksia vaan muualle sisään.
   
 50. OD.

  OD.

  Viestejä:
  454
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Pitäisi onnistua. Just kysyin pankista voinko nostaa laina-ajan 20 vuoteen, eikä ollut mitään ongelmaa.