Karkkia tuli ostettua sieltä paljon ja viimesin muisto Rabattista taitaa olla 1kg pussi kuivatuista herneistä ja kotoa tietty osa hengaria. Tietäjät tietääRabatti ja rahat riittää ♫♪♬
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Karkkia tuli ostettua sieltä paljon ja viimesin muisto Rabattista taitaa olla 1kg pussi kuivatuista herneistä ja kotoa tietty osa hengaria. Tietäjät tietääRabatti ja rahat riittää ♫♪♬
Onko noilla oikeasti eroa? Siis missä noi on määritelty eri asiaa tarkoittavaksi? e: jaa nii tarkoitit ihan tota vaakasuuntaista viivaa.. vaikea kirjoittaessa käyttää.Jakopisteen käyttö laskuissa pitäisi kyllä kieltää. Jakoviivaa käyttämällä saadaan yksiselitteisesti tietää, mitä laskun laatija on halunnut tarkoittaa.
Joo, tai sit käyttää sulkuja niin, että ei jää epäselvyyttä. Mut sehä noissa some-jutuissa ei ole päällimmäinen tarkoitusTarkoitin siis tähän tyyliin. Nyt molemmat laskut ovat oikein ja ilman mitään epäselvyyttä.
Mikä siinä on vaikea kirjoittaessa käyttää? senkuin vain vetää viivan vaakasuuntaisesti.Onko noilla oikeasti eroa? Siis missä noi on määritelty eri asiaa tarkoittavaksi? e: jaa nii tarkoitit ihan tota vaakasuuntaista viivaa.. vaikea kirjoittaessa käyttää.
Kirjoita viestinä ilman kuvia? Kai nyt jokainen (paitsi yksi) ymmärsi, että puhuin tässä näppiksellä kirjoittamisesta..
vinoviiva /, ei kaksoisoiste :Kirjoita viestinä ilman kuvia? Kai nyt jokainen (paitsi yksi) ymmärsi, että puhuin tässä näppiksellä kirjoittamisesta..
Ootko nyt ihan varma ja haluat lukita vastauksen? Annatko esimerkin luvuista a ja b joilla vastaus muuttuu riippuen laskeeko ensin yhteenlaskun vai kertolaskun.Netissä kiertävä "helppo matikkatehtävä" raastaa hermoja – osaatko itse vastata tähän?
Helppo matikkatehtävä kuumentaa tunteita sosiaalisessa mediassa. Ratkaisuksi on tarjottu kahta eri vaihtoehtoa. Asiantuntijoiden mukaan molemmat ovat oikein.www.mtvuutiset.fi
Tämä tapa jolla saadaan 1 tulokseksi tulee enemmän käytettyä varmaan fysiikassa ja matikassa missä on muuttujia. 2(a+b)=2a+2b. tuossa et voi laskea sulkujan sisältöä yhteen vaan ne pitää kertoa auki.
no siis miten lasket laskun 6/3(a+b), onko se 2a+2b vai 2/(a+b).Ootko nyt ihan varma ja haluat lukita vastauksen? Annatko esimerkin luvuista a ja b joilla vastaus muuttuu riippuen laskeeko ensin yhteenlaskun vai kertolaskun.
Laskujärjestyksen tahallaan monitulkintaisesti merkitseminen on vanha leikki, jolla saadaan ihmiset kinastelemaan.
Jep, trollimatematiikan klassikko. Tiesitkö, että 4=5? Joo-o.Joo.
Samaten yhtälöt, joilla todistetaan 0 = 1 ovat lähes poikkeuksetta tapauksia, joissa todistuksessa on implisiittinen nollalla jako jossakin kohtaa. Tai vaihtoehtoisesti otetaan juuri "väärin".
No tähän kuvaan juurikin törmäsin aamulla ja piti omalla puhelimella testata ja järkyttyä.
Eikä peruslaskimesta varmaan löydy diffrentiaaleja, matriiseja, imaginääri lukuja tai muuta edistyneempää. suosittelen esim hiper laskinta, erittäin monipuolinen laskin. ja voi tosiaan muokata tuon laskujärjestyksen priorisoinnin monen muun säädön lisäksi. toimii hyvin esim. insinöörimatikassa. sen kun asentaa esim. 7" tablettiin niin toimii hyvin.No tähän kuvaan juurikin törmäsin aamulla ja piti omalla puhelimella testata ja järkyttyä.
Ja tuolla ylempänä mainittua laskimen asetuksien muuttamista asian korjaamiseksi en kyllä omasta puhelimestani löydä.
Tuohan on nyt eri lasku kyseessä. Ja koska tuon ilmaisu tuossa tekstimuodossa on epämääräinen ovat molemmat tavat oikein. Itse pääasiassa tulkitsin jälkimmäisenä.no siis miten lasket laskun 6/3(a+b), onko se 2a+2b vai 2/(a+b).
6/2(1+2)
C/B(A+B)
1)
C/B*(A+B)
A*C/B+B*C/B
(AC)/B+(BC)/B
(AC)/B+C
(1*6)/2+6
6/2+6
3+6
9
2)
C/(B(A+B))
C/(B*A+B*B)
C/(AB+B^2)
6/((1*2)+(2^2))
6/(2+4)
6/6
1
Tässähän on vain kysymys implikoidaanko kertolasku vai sulkeet. Minun mielestä 9 on oikein koska sulkeita ei pitäisi jättää tulkinnan varaan.
Onkohan tuossa nyt kirjoitettu kaikki välivaiheet auki molempiin tapoihin
Koodi:6/2(1+2) C/B(A+B) 1) C/B*(A+B) A*C/B+B*C/B (AC)/B+(BC)/B (AC)/B+C (1*6)/2+6 6/2+6 3+6 9 2) C/(B(A+B)) C/(B*A+B*B) C/(AB+B^2) 6/((1*2)+(2^2)) 6/(2+4) 6/6 1
Itellä oli lukio ja amk aikoina sharpin graafinen laskin jolla pystyi kirjoittaan kaavat noin. Oli minusta paljon parempi kuin ti:n vastaavat aikalaiset ti85 ja ti86. Laskin vieläkin satunnaisessa käytössäKirjoita viestinä ilman kuvia? Kai nyt jokainen (paitsi yksi) ymmärsi, että puhuin tässä näppiksellä kirjoittamisesta..
Ja monesti lasketaan tarinassa valmiiksi ja sinne otetaan turhaa tai väärää, esim. näitä "kolme miestä tulee hotelliin ja ..." sitten yhtäkkiä rahaa jääkin yli/liian vähän kun mukaan lasketaan aulabaarissa otettu olut vaikka se maksettiin jo erikseen tms.Yleensä nämä huijaukset on sanamuodossa, tarinana: houkutellaan laskemaan väärässä järjestyksessä.
Samanlainen pätee muuten aika moneen muuhunkin japanilaiseen suuyritykseen. Ja onhan sitten Henry Ford esimerkkinä, ja varmaan paljon muitakin esimerkkejä, joita ei tule ajateltua.Toyota merkin perusti Toyoda niminen henkilö.
Myös Audi on perustajansa mukaan nimetty, kun vähän venytetään. Yksi myöhemmin Auto Unionin muodostaneista saksalaismerkeistä oli Horch. August Horch kammettiin ulos firmasta jolle jäi oikeudet tähän nimeen, joten Horch perusti Audiwerken. Audi on latinaksi sama kuin vanhanaikaisella saksan kielellä horch. Lopulta nämä yhdistyivät ja muita yhdistyi samaan ja käyttöön jäi nimi Audi.Toyota merkin perusti Toyoda niminen henkilö.
Juurikin tuo yhden kirjaimen ero.Samanlainen pätee muuten aika moneen muuhunkin japanilaiseen suuyritykseen. Ja onhan sitten Henry Ford esimerkkinä, ja varmaan paljon muitakin esimerkkejä, joita ei tule ajateltua.
ellei sitten pointti ollut, että firman nimi eroaa yhdellä kirjaimella perustajastaan.
Dragostea din teissä on kuitenkin paljon enemmän tolkkua kuin iso yleisö on luullut.
Vastoin yleistä käsitystä kappaleen sanoitus ei ole siansaksaa vaan romaniaa. Se kuuluu romaanisiin kieliin ja on läheistä sukua vaikkapa italialle ja latinalle.
Toyota merkin perusti Toyoda niminen henkilö.
"Pieniä" nimien samankaltaisuuksia Japanissa huomaa
hän tietää: "joo, taistelulaiva Yamamoto!" -tarkoittaen tietenkin taistelulaiva Yamatoa
Ainakin puolitotuus suoraan toyon sivuilta.
Joo tätähän on paljon Suomessakin (ja muutenkin ympäri maailmaa): Stockmann, Finlayson, Kärkkäinen jne.ja juu, aika moni valmistaja on perustajansa niminen, kuten Honda tai Suzuki.
Joo tätähän on paljon Suomessakin (ja muutenkin ympäri maailmaa): Stockmann, Finlayson, Kärkkäinen jne.
Ja toki paikannimiä kuten Nokia. Itse ostin tuossa Pomarin talvikengät ja paljastui että firma on perustettu Pomarkussa. Loogista, mutta ei ollut tullut mieleen
Alkuperäinen "asia, jota ei oo hokannu" oli, että perustajan nimi ei olekkaan iha sama kuin tuote. Toi Toyota/Toyoda. Kellekkää nyt varmaa yllätyksenä ole tullut, että on tuotteita ja yrityksiä, jotka on nimetty keksijän/perustajan mukaan.ja juu, aika moni valmistaja on perustajansa niminen, kuten Honda tai Suzuki.
Veijo Esso.
Se on vain epäselvästi tehty lasku jonka tarkoitus on aiheuttaa ristiriitaisia tulkintoja sen mukaan mennäänkö ala-aste matikalla vai "edistynemmällä" tyylillä.Jaksaako joku vääntää rautalangasta mikä tuossa edeltävässä laskujärjestys-himmelissä oli kyse? Minä en jaksa ajatella tänään.
Siinähän on se, että lasketaanko "näkymättömät" kertomerkit ennen näkyviä kerto- ja jakomerkkejä vai ei. Kyllähän tuo käytännössä kirjoittamaton sääntö on ylemmillä tasoilla että lasketaan vaikka se klassisia matematiikan sääntöjä vastaan on.Uff... Tämä on kyllä mun aivosolulle semmonen kunnon mind f*ck. Luettuna molemmat pitää paikkaansa, mutta voisitko selittää ns. kansankielellä ja vääntää ratakiskosta mikä juttu tässä on? Sen verran matikka taittuu, että molemmat menee nopeasti päässälaskuna vaan tuo yhtälön esittäminen pistää pään sekaisin. Periaattessehan molemmat on sama kaava, siis periaatteessa.
Aivan, ja tälle minulla olikin yksi taistelulaiva tarjolla.Alkuperäinen "asia, jota ei oo hokannu" oli, että perustajan nimi ei olekkaan iha sama kuin tuote. Toi Toyota/Toyoda.
Nimenomaan. Lisäksi tulee mieleen John Cocacola ja Ronald McDonald.Veijo Esso
Onko tästä jossain mainintaa?On myös hattufirma Stetson&Harrison. En tiedä miksi tuo Harrison on jätetty pois lakki mallille tulleesta yleisnimestä, liekkö uskottavuus juttuja.
taisi vitsi mennä ohi tässä tapauksessa.Onko tästä jossain mainintaa?
Ei ainakaan seuraavassa Harrisonia mainittu: Stetson - Wikipedia
Luulen että tuo oli ihan täysin hatusta vedetty tai hihasta ravistettu juttu.Onko tästä jossain mainintaa?
Ei ainakaan seuraavassa Harrisonia mainittu: Stetson - Wikipedia
Tämä on Yleistä keskustelua, ei räbätaisi vitsi mennä ohi tässä tapauksessa.
Stetson-Harrison -menetelmä | Urbaani Sanakirja
Mitä tarkoittaa Stetson-Harrison -menetelmä. Stetson-Harrison -menetelmä - Omasta päästä keksiminen, hatusta vetäiseminen, ns. "valistunut arvaus". Stetson viittaa tunnettuun hattumerkkiin, Harrison on mukana antamassa "menetelmälle" lisää arvovaltaa.urbaanisanakirja.com
Se on vain epäselvästi tehty lasku