Tavallaan kuulostaa kyllä uskottavalta, mutta säännös(silloinen vai myös nykyinen) sitäkin järjettömämmältä.
Sorbitoli (tai ksytoli) on toki tarpeetonta sontaa, jossa on melkein saman verran energiaa kuin sokerissa, ei vastoin yleistä luuloa ole kokonaan soveltumatonta kariesbakteerien ravinnoksi, maistuu paskalta ja pierettää. Ei se hydratuista sokereista oikeaa sokeria tee. Niillä kyllä on jonkinlainen glykeeminen indeksi(ellei se ääritapauksessa pyöristy nollaan, katso edellä) mutta niin on melkein kaikella syötäväksi kelpaavalla.
Järkevä sokerialkoholi on lähinnä
E968, joka oikeasti palvelee tarkoitustaan vähäkalorisena ja hammasystävällisenä. Jos kuitenkin keinomakeutusta halutaan, niin siihen on yleensä parempiakin vaihtoehtoja kuin sokerialkoholit, jotka ovat markkinointihuuhaata. Siis siinä tarkoituksessa; voihan tuotteen rakenteen parantaminen tai laksatiivinen vaikutus itsessään olla nimenomaan lisäaineen tarkoitus.
Osa yksityiskohdista oli jäänyt minulta huomaamatta. Siksi kirjoitin.