Tuo pitää paikkansa. Nykyisin jos muistutetaan liiallisen punaisen lihan syömisen nostamasta suolistosyöpäriskistä, löytyy aina öyhöttäjiä mesoamaan siitä, että aina on lihaa syöty eikä ollut mitään ongelmaa. Kyllä, mutta nykyiset lihansyöntimäärät ovat todellakin aivan eri tasolla kuin takavuosikymmeninä. Joskus 1960-luvulla liha oli jo niin kallistakin, että ei keskituloinen kaupunkilaisperhe välttämättä edes olisi pystynyt syömään lihaa lähellekään niitä määriä kuin nykyisin kun vielä perhekootkin olivat nykyistä suurempia ja naisten työssäkäyminen jonkin verran vähäisempää.
Kun olin itse kakara, saattoi koulussakin olla parikin päivää viikossa, että lihaa ei ruokana ollut. Silloin ne oli vaan tavallisia päiviä ja kun kukaan ei keksinyt nimetä niitä kasvisruokapäiviksi, ei kukaan myöskään pillastunut aiheesta. Ennen tosin ei muutenkaan pillastuttu mistä tahansa pikkujutuista samoissa määrin kuin nykyisin.