Tarkoittanee päivätyöntekijöitä, jotka ovat sen normaalin 7-16/8-17 töissä.
Itse teen keskeytymätöntä kolmivuoroa, ja koska työpaikalla on 4 viikon kesäseisakki on kesälomat aina tuolloin. Tänä vuonna on heinäkuun ensimmäinen maanantai 2. päivä tarkoittaa käytännössä sitä, että itselläni viimeinen työvuoro ennen kesälomaa päättyy sunnuntaina 1. klo. 22.00, ei perjantaina työpäivän päättyessä kuten päivätyöläisillä yleensä. Kesäloman pituus on tänäkin vuonna se minimi mitä voi olla, eli 28 päivää, koska loman jälkeinen maanantai on normaali työpäivä kuten muillakin.
Talvilomaa ei käytännössä ole, vaikka se virallisesti on vuorolistaan merkittykin. Talviloma vain jaksotetaan niille normaaleille vuorovapaapäiville, eli käytännössä maksetaan rahana. Mahdollisuutta talvilomaan on kysytty johdolta useamman kerran, mutta aina on tullut kieltävä vastaus.
Taitaa harvemmassa työpaikassa olla enää sitä löysää niin paljon, että olisi ylimääräisiä työntekijöitä odottamassa mahdollista tarvetta. Omalla työpaikalla vuorojen vajaukset hoidetaan ylitöillä. Eikä ole varmaa, että yleensä olisi halukkaita tekemään noita ylitöitä. Omakin vuoro on ollut pahimmillaan kolmasosan vahvuusesta vajaa eikä ole ylitöihin ollut tulijoita, joten on joko jätetty osa työistä tekemättä tai on yritetty parhaansa mukaan venyä. Ylitöihin ei ole pakko jäädä/tulla.
Ymmärrän, että on vaikea käsittää vastustusta tuohon arkipyhien poistamiseen. Mutta jos ajatellaan, että päivätyöläiselle tuo tarkoittaisi yhden päivän lisää työtä, mutta esim. omalla kohdalla se tarkoittaisi kahden päivän palkan (arkipyhä on 200% korotuksella) pois jääntiä. Käytännössä sitä lomaa ei voida antaa samassa suhteessa kuin tuloja katoaa, jos laskee esim. omalla kohdalla jos kaikki arkipyhät poistettaisiin ja korvattaisiin ylimääräisillä lomilla, tarkoittaisi se KTA:lla laskien 23 (11% vuosityöajasta) lisä lomapäivää. Jos en voi edes tällä hetkellä pitää talvilomaa niin miten voisin pitää noita ehdotettujakaan.