- Liittynyt
- 23.10.2016
- Viestejä
- 364
Testailen curve optimizeria Ryzen 5 5600X ja Asus ROG Strix B550-F. Yksinkertainen johtopäätös on, että suorituskyvyn kannalta paras tulos saavutetaan all core, negative ja 30 (Cinbench R20 ja CS:GO).
Hierotteko te noita siis ydinkohtaisesti, että jollain arvolla joku ydin boostaa vieläkin ylemmäs?
Itsekin tulin samaan johtopäätökseen omalla kokoonpanolla Curve Optimizerin kanssa eli paras menetelmä on syöttää kaikille ytimille yhteinen negatiivinen arvo sen sijaan, että alkaisi niitä hieromaan ydinkohtaisesti erikseen (oman 5800X:n kohdalla -15 -arvo kaikille ytimille on ollut kaikessa käytössä toistaiseksi täysin vakaa, -20 ja -25 -arvoilla voi vielä ajella benchmarkkeja muttei muuta).
Yritin itsekin ensin hieroa jokaisen ytimen korkeimman negatiivisen arvon erikseen testaamalla jokaisen ytimen yksitellen Set affinity -ominaisuutta (Task Manager) käyttäen Cinebenchin singlecore -benchmarkissa. Cinebenchit ja muut benchmarkit toimivat kyllä tuolla menetelmällä, mutta pelit kaatuilivat jatkuvasti, joten jätin Curve Optimizerissa yksittäisien ytimien hieromisen sikseen ja sen sijaan syötin kaikille ytimille yhteisen negatiivisen arvon ja ainakin tuolla menetelmällä saa aidosti vakaan kokoonpanon kaikkeen käyttöön.
Jotkut ovat ilmeisesti saaneet lisää singlecore -suorituskykyä hieromalla Curve Optimizerilla prossun kaksi parasta ydintä yksilöllisesti mahdollisimman agressiivisille arvoille (negatiivinen) eli periaatteessa tuollakin menetelmällä voi saada hyviä tuloksia. Mutta käyttämällä kaikille ytimille yhteistä negatiivista arvoa saavutetaan omien kokeilujen perusteella paras mahdollinen multicore -suorituskyvy sekä myös huomattava lisä singlecore -suorituskykyyn, aivan kuten sinä itsekin nähtävästi onnistuit saavuttamaan.