PcLayerin kanssa samoilla linjoilla. Kun on ollut isossa korpissa töissä, missä jokainen yksikkö ajetaan omilla ap:llä ja kpi:llä maksimiinsa, niin tietää, että se tuoteputki menee karkeasti yksinkertaistaen näin:
- johto visoi, straegoi ja budjetoi
- kehitys arvioi tulevaisuutta ja yrittää maksimoida tuotekehityksestä saatavan tuloksen ajan ja riskin funktiona, tietyllä budjetilla
- putkesta on luvattu ulos jotain ja myyjien/markkinoijien/pr-tyyppien täytyy alkaa hehkuttamaan sitä, ennen kuin on edes simulaatiota valmis. Eli myydään lupauksia.
- budjetit elävät, pörssikurssit notkahtelevat, yrityksen gearingiä joudutaan säätämään lennossa
- tämä kaikki heijastuu kehitykseen, jossa tapellaan myös joskus sisäisten klikkien, valtataisteluiden ja kilpailijoiden tekemien aggressiivisten avaintiimin rekrytointien kanssa
- tuotekehityksestä putkahtaa ulos todellisessa elämässä jotain muuta, kuin mitä kukaan halusi tai osasi pelätä
- tietoa pettymyksestä yritetään pimittää niin kauan kuin mahdollista, jotta omat bonarit eivät menisi ja mokat paljastuisi - ts. tieto firman sisällä ei kulje
- kun lopulta alkaa selvitä mitä on kehitetty, täytyy myynnin poikien silti myydä se: tavaraa tulee kuitenkin liukuhihnalta, velkojat haluavat rahojaan, osakkeenomistajat voittoaan ja bonarit on jo etukäteen käytetty ja asuntolainatkin täytyy maksaa. Myyjä saa bonarinsa myyntituloksesta, vaikka myytävänä olisi paskaa kilon pusseissa.
- myynnissä ja markkinoinnissa kehitetään ideointipalaverissa erilaisia ideoita, viestintästrategioita, bundlauksia, targetointeja, segmentointeja ja positiointeja, joilla yritetään epätyydyttävä muuttaa myytäväksi
- sitten alkaa valmistus, jakelu, myynti ja kaikki pitävät peukkujaan pystyssä, toivoen, että ihme tapahtuu
... ja se ihme harvoin tapahtuu tai ainakaan se harvoin kestää kovin pitkään.
Mutta aika näyttää.
Toki on mahdollista, että lähdekoodin vääntäjät saavat tunkkauksen jälkeen Vega 56:n tietyillä power-profiililla tietyssä kryptovaluutassa todella kannattavaksi mainauskortiksi ja erilaisten ICOjen/kryptovaluuttojen kupla ei puhkea. Silloin on ihan sama, miten pelitehojen käy ja tuleeko mukana Wolfenstein XVII vai ilmaiset VR-lasit. Hinta ratkaisee ja AMD saa ehkä silloin myytyä riittävän määrän tavaraa, kunnes seuraava versio on valmis.
Tätä nyt itse tietenkin toivon, kun pelaajana, tilastoanalyytikkona ja videorunttaajana en näe tuolle kortille itse ainakaan kovin suurta käyttöä. Olisi kiva, että AMD saisi omansa pois ja lisää rahaa tuotekehitykseen. Kukaan ei halua nVidian monopolia.
Jos mainaus-ihmettä ei tapahdu, niin nVidia voi lähes tappaa Vegan pois pelimarkkinoilta laskemalla vielä vähän 1070:n ja/tai 1080:n hintoja (katteissa on varaa) tai rykäisemellä markkinoille 1070Ti mallin, tms.
Ei nyt suoraan sanoen käy kateeksi AMD:n GPU-puolen työntekijöitä juuri nyt. Eihän tuo nyt mikään fiasko ole, mutta aika haasteellinen myydä, ellei jotain mainaus-ihmettä tapahdu.