AMD-spekulaatioketju (Navi / RDNA2 / RDNA3)

Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 391
Igors lab postasi jälleen, nyt on analysoitu RDNA2 biosta, joka oli peräisin Patrick Schurilta. Uutisessa on morepowertool screenshotteja asetuksista. Eli kaikesta päätellen on 6800XT käsittelyssä. Oletettavasti AIB kortti ja siten kai 6800XT.

- Kellojen säätövaran maksimi on 2800mhz, mutta sehän on LN2 osastoa.
- 1.15v on gpu jännite, eli piiri on vedetty aika koville kelloille.
- +15% on maksimi powerlimit. Eli arviolta 293W TGP ja 315W kellotettuna. Noin siis nvidia yhteensopivina watteina.
- Muistikellot on 1000mhz, eli 16Gbs
- GPU kello oli asetettu 2577mhz lukemaan, Igors arvioi, että 2.3-2.4Ghz on maksimiboostit ja pelikellot käytännössä 2.1-2.3Ghz välillä.
- Vähän vihjailua, että RBE:llä saataisiin vielä muistien ajoitukset editoitaviksi.
- Tuuletin seuraa hotspottia, jonka target on 95c. Fanstop näyttää myös löytyvän.
 

Nerkoon

Se ainoa oikea
Platinum-jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 365
Ei suljekkaan, mutta tuosta tulee inhottavat hypejunan ainekset. Coreteks käytännössä väittää, että noin 10% lisäys kelloihin ja 80% lisäys ytimiin tuottaisi vain 50-55% lisää nopeutta. Kuulostaa sille, että ajurit on tosiaan "testimoodissa".

Toisaalta ei tee mielikään mennä kommenttipalstojen hypejunankaan mukaan. Niissä maailmoissa ne AMD:n benchmarkit oli ajettu 6800XT:llä ja 6900XT kisaisi 3090:n kanssa.
Jos tuo lisäys olisi oikea se merkitsisi, että AMD olisi kussut piirin suunnittelun aika lailla täysin. Tehot olisivat suhteessa huonommat kuin edellisellä sukupolvella. Ei tuollaista munausta tuotaisi edes kauppoihin
 
Liittynyt
22.01.2019
Viestejä
314
Jos saatavuus on parempi kuin nvidialla niin sekin ois jo jytky. Pitänee tämä kortti katsoa vielä. Ehtiin jo perua ton 3080 tilauksen. Toisaalta gsync näyttö ja TV niin vähän hankalaa, tosin nyt tulossa kakkosnäyttö jossa AMD freesync
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
956
Tässä on käynyt niin että suorituskykyä ja speksejä enemmän kiinnostaa miten käy saatavuuden ottaen huomioon mitä viime aikoina on tapahtunut...tuleeko tästäkin täysi fiasko :)

edit: itse veikkaan että tulee 3800 toisinto. Hyvä suorituskyky, kohtuuhinta, alkuun muutama kappale sinne tänne ja massat voikin siirtää katseen vuoteen 2021.
 
Viimeksi muokattu:

BOT

Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
2 326
Pistää miettimään Videocardzin julkaisema taulukko että käyttääkö RDNA2 jotain rankkaa kompressointitekniikkaa vai mistä on kyse kun siinä RX 6700 XT vain 192-bitin kaistaleveydellä varustettu verrattuna RX 5700 XT:n 256-bittiin. Ei jotenkin kuulostaa mieluiselta kehityssuunnalta tuollainen, vaan lieneekö pakollinen jotta virrankulutus ei nousisi, jos taulukkoon on uskominen. CU:ita kuitenkin saman verran mitä RX 5700 XT:ssä, joten pitäisi olla tehokkaampi kortti kapeammalla muistikaistalla ja toivon mukaan viedä sähköäkin vähemmän, ottaen huomioon hehkutukset 50 % energaitehokkuuden noususta. Totta kai tuo lukema on poimittu jonkin ihanneaseteleman tiimoilta, joten ei yllätä jos aivan vastaava energiatehokkuus ei lopulta toteudukaan parhaissa malleissa. Turhan kuristettuja ovat kortit joka tapauksessa kaistaleveyden puolesta, joten en eritoten tahdo uskoa taulukon paikkansa pitävyyteen. Muistimäärät siinä sentään todella mainiot.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
15 120
Pistää miettimään Videocardzin julkaisema taulukko että käyttääkö RDNA2 jotain rankkaa kompressointitekniikkaa vai mistä on kyse kun siinä RX 6700 XT vain 192-bitin kaistaleveydellä varustettu verrattuna RX 5700 XT:n 256-bittiseen. Ei jotenkin kuulostaa mieluiselta kehityssuunnalta tuollainen, vaan lieneekö pakollinen jotta virrankulutus ei nousisi, jos taulukkoon on uskominen. CU:ita kuitenkin saman verran mitä RX 5700 XT:ssä, joten pitäisi olla tehokkaampi kortti kapeammalla muistikaistalla ja toivon mukaan viedä sähköäkin vähemmän, ottaen huomioon hehkutukset 50 % energaitehokkuuden noususta. Totta kai tuo lukema on poimittu jonkin ihanneaseteleman tiimoilta, joten ei yllätä jos aivan vastaava energiatehokkuus ei lopulta toteudukaan. Turhan kuristettuja ovat kortit joka tapauksessa kaistaleveyden puolesta, joten en eritoten tahdo uskoa taulukon paikkansa pitävyyteen. Muistimäärät siinä sentään todella mainiot.
Riippumatta niiden taulukkojen paikkansa pitävyydestä, miten niin ei olisi mieluisa kehityssuunta? Eikö se nimenomaan olisi hyvä jos kortista saadaan enemmän irti pienemmällä muistikaistalla? Unohtamatta sitä, että muistiväylän leveys on vain yksi tekijä muistikaistassa. Kehumasi musmistimäärätkin ovat käytännössä suoraan riippuvaisia niiden muistiväylien leveydestä (on mahdollista käyttää eri kapasiteetin siruja mutta se on epätodennäköistä)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
636
Nvidiahan on tuon kompression ja muistikaistan säästämisen suhteen edelläkävijä. Sillähän pascalitkin olivat niin paljon nopeampia kuin kilpailijansa. Toki se sitten näkyy joissain tilanteissa kuvanlaadussa kun oikein mikroskoopilla katsotaan, mutta sama juttuhan se on DLSS:nkin suhteen. Ehkä AMD on nyt todennut että kuluttajat viis veisaavat siitä viimeisestä pisarasta kuvanlaadun suhteen kunhan vaan fps on tarpeeksi.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
690
Pistää miettimään Videocardzin julkaisema taulukko että käyttääkö RDNA2 jotain rankkaa kompressointitekniikkaa vai mistä on kyse kun siinä RX 6700 XT vain 192-bitin kaistaleveydellä varustettu verrattuna RX 5700 XT:n 256-bittiin. Ei jotenkin kuulostaa mieluiselta kehityssuunnalta tuollainen,
No eipähän kelpaa mainaajille jos kortti pärjää vähemmällä muistikaistalla pelikäytössä. Mainausbuumi voisi olla tälläkertaa onnenpotku AMD:lle.
 
Liittynyt
09.12.2016
Viestejä
405
Nvidiahan on tuon kompression ja muistikaistan säästämisen suhteen edelläkävijä.
Tuo ei kyllä ihan täysin pidä paikkaansa. 5700XT ja 2070S kun ovat hyvin lähellä toisiaan suorituskyvyssä ja niissä on identtinen kaista. Jos siis oletetaan, että kunpikaan valmistaja ei ole laittanut hirveää määrää ylimääräistä kaistaa niin voisi sanoa, että aika tasoissa ovat.
 
Liittynyt
12.01.2019
Viestejä
76
Tuo ei kyllä ihan täysin pidä paikkaansa. 5700XT ja 2070S kun ovat hyvin lähellä toisiaan suorituskyvyssä ja niissä on identtinen kaista. Jos siis oletetaan, että kunpikaan valmistaja ei ole laittanut hirveää määrää ylimääräistä kaistaa niin voisi sanoa, että aika tasoissa ovat.
Moukula sanoi, että Nvidia oli edelläkävijä ja käytti esimerkkinä pascaleita. Tuo nykyisten korttien tasaväkinen tilanne ei siis sinänsä käy kumoamaan väitettä. Viikingit olivat edelläkävijöitä vaikka sinne Amerikkaan eksyi myöhemmin moni muukin.

Tuo kapeampi muistikaista ja välimuistit lähempänä kuulostaa sinänsä varsin fiksulta. Toki se kuulostaa maallikolle myös ratkaisulta joka vaatii hyvää tukea niin peleiltä kuin ajureilta ja saattaa aiheuttaa varsinkin ensimmäisten vuosien aikana hieman epätasaista suorituskykyä eri pelien välillä. Ennustan että huuto AMD:tä ja Nvidiaa "suosivien" pelien ympärillä tulee kiihtymään.
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
490
Toki se sitten näkyy joissain tilanteissa kuvanlaadussa kun oikein mikroskoopilla katsotaan,
Ihmisillä menee jatkuvasti nämä sekaisin. Eli Pascalin muistipakkaus koskee vain Framebuffer-käsittelyä ja on häviötöntä, eli kuvanlaatuun sillä ei ole merkitystä. Häviöllistä ei voi tuossa käyttää, koska se rikkoisi mahdollisen logiikan.
NVIDIA GPUs utilize several lossless memory compression techniques to reduce memory bandwidth demands as data is written out to frame buffer memory.

Kehittäjät voivat luonnollisesti pakata pelissä olevat tekstuurit esim. häviöllisellä ETC2:lla, mutta samat tekstuurit ovat silloin kaikilla näytönohjaimella käytössä.
 

BOT

Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
2 326
Viestissäni ajattelin vain ettei muistikaistasäästely ole paras asia yleistyvän 4K-resoluution suhteen. Suosittelen tarkkailemaan joka tapauksessa entistä tarkemmin juuri 4K-tuloksia kun kortit tulevat, ne kertovat ehkä paremmin "totuuden" koskien tulevia pelejä. Konsolitkin on varustettu leveämmillä (PS5 256-bit, Xbox Series X 320-bit), olikohan niille koskaan 192-bit edes vaihtoehto? En usko että tuollaista on pyöritelty, sillä 4K tulee monessa grafiikkaan panostavassa pelissä olemaan vakioresoluutio ja ei tiedä miten uudet ja uudistetut pelimoottorit hamuavat kaistaa. Uskon itse että Nvidia, nyt kuten ennenkin, on parhaiten perillä pelistudioiden touhuista eli tulevista laitevaatimuksista, eivätkä he kaistaa ole varsinaisesti säästelleet. Muistetaan silti että viimeisin vuoto ei pakosti sekään pidä paikkaansa.

Tehokkaampi kompressio ei ole pakosti huono juttu, mutta riippuu siitä miten universaalisti se toimii, ettei mene ajurien kanssa härkkimiseksi AMD:n osalta aina jokaisen uuden pelin kohdalla sen sijaan että kortti toimisi optimaalisesti pelin kuin pelin kohdalla ilman suurempaa säätöä. Olen sitä mieltä tosin että kuvanlaadusta voi sen mikroskooppisen hivenen tinkiä jos kompressoinnilla saavutetaan merkittävästi alempi virrankulutus, eikä pahitteeksi olisi pienemmän piirin muodossa myöskään halvempi hinta. Keinoja tulee keksiä että virrankulutus pysyy kurissa, mihin Nvidia ei ole syystä tai toisesta kovin mainittavasti panostanut. Taitaa olla paukkuja enemmän jossain tulevassa arkkitehtuurissa. Selvää on kuitenkin se että Pascalin tyylisesti voidaan myydä niin sanotusti heppoisempaa rautaa jos ajuritasolla ja kortin suunnittelussa osataan kikkailla hommat oikein, mikä vaatii aina taustalle taitavan ja laajan ajuritiimin. Nythän AMD:llä on rahaa millä mällätä ja kokeilla.
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 192
Konsolitkin on varustettu leveämmillä (PS5 256-bit, Xbox Series X 320-bit), olikohan niille koskaan 192-bit edes vaihtoehto?
Täytyy muistaa että konsoleissa samaa kaistaa käyttää myös CPU. Siellä ei ole erikseen DDR rameja, vaan kaikki menee GDDR:n puolelle.

Viestissäni ajattelin vain ettei muistikaistasäästely ole paras asia yleistyvän 4K-resoluution suhteen.
Perinteisesti ei, mutta katsotaan nyt millaisen cacheratkaisun AMD on sinne viritellyt. Jos saavat vaikka puolet kaistantarpeesta pois cachella (hatusta heitetty arvio), niin silloin puolet pienempi kaista riittää muistien suuntaan.
 
Liittynyt
06.02.2017
Viestejä
1 058
Big Navi twitteröintihuhujen Fire Strike scoret:
Fire Strike Ultra: 11500 - 12800
TS: 16700
TSE: 8000
 
Liittynyt
06.02.2017
Viestejä
1 058
Ensi viikolla voit quotata sitten kun pöyristyt hinnasta.

E:sinänsä ihan sama maksaako se paras 1400 1500 vai 1600 koska ei näytönohjaimesta tulisi maksaa niin paljoa. Ei ne ole massoille suunniteltu.
En kyllä usko että AMD:n 16-GB GDDR6 256-bit huippumalli maksaa lähellekään RTX 3090:n hintaa. Ei sitä kukaan ostaisi, ellei se olisi merkittävästi RTX 3090:ää parempi. Ihmettelen suuresti jos menee yli 1000€ hintaluokkaan.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 391
En kyllä usko että AMD:n 16-GB GDDR6 256-bit huippumalli maksaa lähellekään RTX 3090:n hintaa. Ei sitä kukaan ostaisi, ellei se olisi merkittävästi RTX 3090:ää parempi. Ihmettelen suuresti jos menee yli 1000€ hintaluokkaan.
Veikkaisin max 1300€. Siis se vain AMD:n kautta saavata täysi piiri. 3090 on käytännössä 1600€ ja sen yli ei voi mennä, ellei ole nopeampi ja parempi featuresetti.
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 192
3090 on käytännössä 1600€ ja sen yli ei voi mennä, ellei ole nopeampi ja parempi featuresetti.
Vaikka olisi nopeampi ja parempi niin ei silti voi tuota enempää maksaa. Mikään ei estäisi nvidiaa tiputtamasta hintaa alemmas kilpailun takia, vaikka kortteja ei tietysti mistään saa.

Ihmettelen suuresti jos menee yli 1000€ hintaluokkaan.
Veikkaisin max 1300€.
Itse kallistuisin näistä tuohon alle 1000€ hintaluokkaan, ellei sitten oikeasti olisi jotain ässää hihassa ja tuleekin nopeampi kuin 3090.

E:sinänsä ihan sama maksaako se paras 1400 1500 vai 1600 koska ei näytönohjaimesta tulisi maksaa niin paljoa. Ei ne ole massoille suunniteltu.
Tämä on totta. Itse en maksaisi edes 500€ kortista.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
750
Aika mottipäistä touhua AMD:lta jos alkaa jotain reilusti yli tonnia pyytämään ja on kuitenkin hitaampi kuin 3090. Tietysti Nvidiaa se ei estänyt pyytämästä järkyttäviä summia vaikka tehot 4k:lla ei juuri parempaa ole.
 
Liittynyt
01.12.2016
Viestejä
701
Kyllä AMD ilmeisesti jonkinasteista omaa halo-tuotettaan virittelevät siitä täydestä piiristä, kun eivät kerta AIB-partnereille aio tarjota ja ovat vielä laittamassa sen "sarjaa ylemmäs" mallinimeltään. Veikkaan aika aggressiivista hinnoittelua niille kahdelle leikatulle piirille, ja sitten huomattavan isoa hintahyppyä XTX:ään. Mutta paljonko niillä on pokkaa pyytää... Ehkä se 999 dollaria vois olla se, jää rikkomatta iso psykologinen raja. Suomessa sillä tosin mennään juuri sen tonnin rajan yli.

Heitetään nyt arviona RX 6800 $499, 6800XT $599 ja 6900XT $999. Tuo 6800 lyö todennäköisesti 3070:n ja tarjoaa tuplat muistia, 6800XT on keskimäärin suht tasoissa 3080:n kanssa ja 6900XT on juuri siinä 3080:n ja 3090:n puolivälissä.
 
Liittynyt
03.05.2020
Viestejä
128
3090 on suunniteltu rendaajille, 3dmallinnukseen jne eikä serious samin pyörittämiseen ultra asetuksilla. Se tuntuu ihmisiltä välillä unohtuvan.

Amd prossut oli jo niin kalliita, 1000egee parhaasta, niin kyllä uskon että gpu puolellakin on päästy jo rahan makuun.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
443
Kyllä AMD ilmeisesti jonkinasteista omaa halo-tuotettaan virittelevät siitä täydestä piiristä, kun eivät kerta AIB-partnereille aio tarjota ja ovat vielä laittamassa sen "sarjaa ylemmäs" mallinimeltään. Veikkaan aika aggressiivista hinnoittelua niille kahdelle leikatulle piirille, ja sitten huomattavan isoa hintahyppyä XTX:ään. Mutta paljonko niillä on pokkaa pyytää... Ehkä se 999 dollaria vois olla se, jää rikkomatta iso psykologinen raja. Suomessa sillä tosin mennään juuri sen tonnin rajan yli.

Heitetään nyt arviona RX 6800 $499, 6800XT $599 ja 6900XT $999. Tuo 6800 lyö todennäköisesti 3070:n ja tarjoaa tuplat muistia, 6800XT on keskimäärin suht tasoissa 3080:n kanssa ja 6900XT on juuri siinä 3080:n ja 3090:n puolivälissä.
No olisi aika huumorihinnoittelua 67% hinnan nosto, jos suorituskykyä on 15% enemmän. Toki samaa luokkaahan se on 3090. Aika jännä kyllä, jos tätä kokonaista piiriä ajetaan vielä korkeammilla kelloilla. Silloinhan joko melkein kaikkien piirien pitää kulkea näillä kelloilla tai sitten joudutaan binnaamaan, mutta tällöin luulisi tulevan sitten ehjiä piirejä, joissa ei vaan kellot riitä. Niistäkö sitten tehdään leikattuja ihan huvikseen?
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
551
Amd prossut oli jo niin kalliita, 1000egee parhaasta, niin kyllä uskon että gpu puolellakin on päästy jo rahan makuun.
Tuossa oli vaan se ero, että CPU puolella Zen 2 tultiin ensin ns "tasalle" kilpailijan (Intel) kanssa, ja nyt Zen 3:lla hinnalla ohi.

Epäilisin, että tässä on nyt sama homma. Nyt ensin kurotaan takamatka kiinni Nvidiaan ja hinnoitellaan aggressiivisesti ja voitetaan massat puolelle. Seuraavassa julkaisussa ryystöhinnat kehiin.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 391
No olisi aika huumorihinnoittelua 67% hinnan nosto, jos suorituskykyä on 15% enemmän. Toki samaa luokkaahan se on 3090. Aika jännä kyllä, jos tätä kokonaista piiriä ajetaan vielä korkeammilla kelloilla. Silloinhan joko melkein kaikkien piirien pitää kulkea näillä kelloilla tai sitten joudutaan binnaamaan, mutta tällöin luulisi tulevan sitten ehjiä piirejä, joissa ei vaan kellot riitä. Niistäkö sitten tehdään leikattuja ihan huvikseen?
Eiköhän kokonainen piiri ole suht. harvinainen ja hyvillä kelloilla kulkeva vielä harvinaisempi. Vähän tulee sellainen fiilis, että siitä tehdään tarkoituskella "halo" tuote, jonka kysyntää jarrutetaan hinnalla. Saadaan arvosteluihin komea palkki AMD:lle (sitähän 3090 tekee nytkin).

Sitten kun kiviä alkaa kerääntyä varastoon, niin ne päätyy kai firepro kortteihin. Eri asia meneekö sinne ne kaikista parhaat kivet, vai vähän hitaammin kulkevat.
 
Liittynyt
01.12.2016
Viestejä
701
No olisi aika huumorihinnoittelua 67% hinnan nosto, jos suorituskykyä on 15% enemmän. Toki samaa luokkaahan se on 3090. Aika jännä kyllä, jos tätä kokonaista piiriä ajetaan vielä korkeammilla kelloilla. Silloinhan joko melkein kaikkien piirien pitää kulkea näillä kelloilla tai sitten joudutaan binnaamaan, mutta tällöin luulisi tulevan sitten ehjiä piirejä, joissa ei vaan kellot riitä. Niistäkö sitten tehdään leikattuja ihan huvikseen?
Halo on halo. Kyllä se on ihan normibisnestä, että huipulla on tuote, jonka price/perf ei vastaa millään lailla pykälää alemman mallin lukemia.

Siitähän on jo vuotoja, että AIB-malleissa noista leikatuista piireistä otetaan selvästi kovempia kelloja. Luulen, että about kaikki ehjät piirit pystyy 6900XT:lle suunniteltuihin kelloihin, ja alemmat mallit on reffuina speksattu alemmille kelloille ihan tuotesegmentoinnin takia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
87
Kertokaas paremmin alaa tuntevat miten on mahdollista että AMD kirii nyt jo toisessa segmentissä suurempia kilpailijoitaan? Prossuissa mennään ainakin hetkeksi reippaalle etumatkalle Zen 3 mukana eikä tuo näyttispuolikaan pahalle näytä.

Luulisi kuitenkin että AMD vs. Intel ja Nvidia (eri segmenteissä) asettaisi AMD:n todelliseen altavastaajan asemaan jos arvioidaan kehitysresursseja?
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
551
Kertokaas paremmin alaa tuntevat miten on mahdollista että AMD kirii nyt jo toisessa segmentissä suurempia kilpailijoitaan? Prossuissa mennään ainakin hetkeksi reippaalle etumatkalle Zen 3 mukana eikä tuo näyttispuolikaan pahalle näytä.

Luulisi kuitenkin että AMD vs. Intel ja Nvidia (eri segmenteissä) asettaisi AMD:n todelliseen altavastaajan asemaan jos arvioidaan kehitysresursseja?
a) kilpailijoilla ei ole ollut kilpailua -> kehitys lakkaa -> jäädään housut kintuissa kiinni kun joku kaunis päivä muut saa hommat taas kasaan.

b) kilpailijat uskaltavat tehdä uusia asioita eikä vain pysyttäytyä vanhassa (prosessit, arkkitehtuurit jne).
 
Liittynyt
03.05.2020
Viestejä
128
Kertokaas paremmin alaa tuntevat miten on mahdollista että AMD kirii nyt jo toisessa segmentissä suurempia kilpailijoitaan? Prossuissa mennään ainakin hetkeksi reippaalle etumatkalle Zen 3 mukana eikä tuo näyttispuolikaan pahalle näytä.

Luulisi kuitenkin että AMD vs. Intel ja Nvidia (eri segmenteissä) asettaisi AMD:n todelliseen altavastaajan asemaan jos arvioidaan kehitysresursseja?
Syytän jotain aasialaista insinööriä asiasta, eikä varmaan kauaksi heitä totuudesta:cool:
 
Liittynyt
01.12.2016
Viestejä
701
Nvidian osalta kyse on jossain määrin ahneudesta. Mun käsityksen mukaan ne ottaa aika tavalla persnettoa Amperen suorituskykypuolella, kun menivät Samsungin kelkkaan rahasyistä. Eli tässä tapauksessa AMD kirii parempien TSMC-suhteidensa avulla, ja lisäksi tietenkin iso osa hyppyä on se että tekevät taas ison piirin, mitä ei Navin ensimmäisestä sukupolvesta tullut lainkaan.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 391
Tuon FSU taulukon mukaan AMD olisi 1-5% nopeampi kuin 3090 riippuen 3090 mallista.

Voihan se olla että pelistä riippuen isoin RDNA2 on 3090 +/- 15%
Joo, firestrike muistaakseni kulkee AMD:lla kivasti ja timespy vastaavasti Nvidialla. Eli en nyt pitäisi noita testejä ihan hyvänä indikaatorina käytännön pelisuorituskyvystä.
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 192
Tuon FSU taulukon mukaan AMD olisi 1-5% nopeampi kuin 3090 riippuen 3090 mallista.

Voihan se olla että pelistä riippuen isoin RDNA2 on 3090 +/- 15%
Jos tuo vain korreloisi oikeisiin peleihin.

Olisihan se kyllä aika hienoa jos AMD ja Nvidia olisi käytännössä täysin tasoissa tehojen osalta. Odotetaan nyt kuitenkin. ;)
 
Liittynyt
10.12.2016
Viestejä
144
No olisi aika huumorihinnoittelua 67% hinnan nosto, jos suorituskykyä on 15% enemmän. Toki samaa luokkaahan se on 3090...
Toki nää AMD:n hinnoittelut oli mutuilua, mut näihin mutuihin perustuen, ei sentään samaa luokkaa. Nvidialla se ero 3080 (739€) ja 3090 (1589€) välillä on 115%. Eli siinä ois vielä 48% enemmän huumoria, jolla saa peleihin ehkä keskimäärin 10-15% lisää hönkää :rolleyes:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
01.12.2016
Viestejä
701
Vähemmän yllättäen vuodoissa ei Port Royal -tuloksia... Se nyt kuitenkin olisi se suurin auki oleva tekijä, että löytyykö RT-suorituskykyä vai ei. Kuvaa vain sitä, että AMD hallitsee edelleen kaikkia vuotoja. Eli vuodot kertovat vain sen, minkä AMD haluaa kertoa.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 391
Oli noita tuloksia enemmänkin:

Firestrike Ultra: 12800
TimeSpy: 16700
TimeSpy Extreme: 8000

Edit: Näähän olikin jo, mutta oli vielä yksi:

Firestrike extreme: 24200
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 192
Vähemmän yllättäen vuodoissa ei Port Royal -tuloksia... Se nyt kuitenkin olisi se suurin auki oleva tekijä, että löytyykö RT-suorituskykyä vai ei. Kuvaa vain sitä, että AMD hallitsee edelleen kaikkia vuotoja. Eli vuodot kertovat vain sen, minkä AMD haluaa kertoa.
En yhtään ihmettelisi jos saatavilla olevista ajureista olisi koko RT disabloitu tai rampautettu. Hyvin harvalla olisi syytä saada RT-enabled ajuri käyttöönsä. AIB puolelta noita vuotoja kuitenkin tulee aina, eikä siellä todellakaan tarvita RT ajuria mihinkään testaukseen. Pelitalojen kanssa sitten voidaan mennä paikan päälle istumaan ja testaamaan tuotteita yhdessä.
 
Liittynyt
01.12.2016
Viestejä
701
En yhtään ihmettelisi jos saatavilla olevista ajureista olisi koko RT disabloitu tai rampautettu. Hyvin harvalla olisi syytä saada RT-enabled ajuri käyttöönsä. AIB puolelta noita vuotoja kuitenkin tulee aina, eikä siellä todellakaan tarvita RT ajuria mihinkään testaukseen. Pelitalojen kanssa sitten voidaan mennä paikan päälle istumaan ja testaamaan tuotteita yhdessä.
En minäkään muuta selitystä löydä. Tässä vaiheessa näin kuuma peruna vuotaisi väkisinkin jostain, jos vaan joku saisi testattua. Mutta saas nähdä, kuinka hyvin ne ajurit julkaisupäivänä toimii RT:n osalta.
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 192
Mutta saas nähdä, kuinka hyvin ne ajurit julkaisupäivänä toimii RT:n osalta.
Eiköhän siellä paiskita edelleen täyttä häkää niiden ajurien kanssa. Toivotaan tosiaan että day1 arvostelut eivät kusahda huonojen ajurien takia.
 
Liittynyt
06.02.2017
Viestejä
1 058
Vielä kun tietäisi mikä se Day1 on tässä tapauksessa. Toivottavasti myyntiintulo ei mene kauhean pitkälle marras/joulukuuta. Polte uudelle kortille on jo valtava.

Iigorslabilta tullut RT-benchivuoto:
Rtx 3080:aa perässä, hieman 2080 Tin edellä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
01.12.2016
Viestejä
701
No ei pitkään tarvinnut enää odottaa sitä RT-vuotoa sitten :lol:

Näyttää ihan uskottavalta, luulen että tässä se suunnilleen on tuo tilanne suorituskyvyn osalta. Tosin heiluntaa puoleen ja toiseen saattaa olla vähän normaalia enemmän. Myös kellottuvuus on ihan kiva nähdä, AMD saattaa saada vähän enemmän lisäpotkua irti kuin Nvidia.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
107 581
Viestejä
2 159 522
Jäsenet
44 001
Uusin jäsen
Walluri

Hinta.fi

Ylös Bottom