Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kiitos kaikille vastauksista, joo tuntuu että tuo prossu alkaa olee syypää, laitoin virranhallinnasta minimiksi 100% ja nyt ei idlessä kaatuile, eli ei tarvitse olla rasitusta taustalla, joku whea error 18 löytyi tuolta (Cache Hierarchy Error).
Hankala tapaus kyllä. Mutta pitäisi mennä takuuseen. Prossu luultavasti mutta voisi se olla emokin, en tosin sellaisesta tapauksesta ole kuullut.Eipä kyllä käynyt tälläinen ollenkaan mielessä, melkosta jos saattaa jollain X emolla jokin tietty 5900X yksilö toimia ilman ongelmia ja toisella ei ilman säätöä, onko prosessori siis viallinen?... Eihän tälläistä voisi edes testata vialliseksi, jos käyttäytyy eri emoilla eri tavalla.
Kiitos kaikille vastauksista, joo tuntuu että tuo prossu alkaa olee syypää, laitoin virranhallinnasta minimiksi 100% ja nyt ei idlessä kaatuile, eli ei tarvitse olla rasitusta taustalla, joku whea error 18 löytyi tuolta (Cache Hierarchy Error).
Heitetään tähän, ihan yleisesti, sellainen asia joka avasi itseltä silmät CO:n ja 5000-sarjan kanssa.
Tuossa videossa tuo Effective Clock-osuus. Itse olin tyytyväinen omiin asetuksiin, kunnes löysin tämän tiedonjyväsen ja huomasin, että itselläni oli yksi core, joka jumitti sitten huomattavasti pienemmille kelloille rasituksessa.
Noilla ohjeilla se näkyi selvästi ja CO:sta hieman lisää hönkää em. corelle ja sitten kellot pysyivät muiden corejen kanssa samassa. Olen tuohon videoon postannutkin kiitokset tuosta vinkistä...
Ehkä on kaikille selvää pässinlihaa, mutta itselleni ei ollut silloin
Tuossa tilanteessa, jos takuu on voimassa, niin heti RMA:ta kehiin...Mun 3700X alkoi jäätyilemään harvakseltaan idlenä, kun laitoin uusimman (agesa 1.2.0.7) biosin. C-States disablointi tuntui korjaavan, mutta mielellään pitäisi sen päällä joten nyt on koeajossa +0.05V offset.
Ja jos vika jostain syystä biosissa, niin pahimmillaan saa takaisin täsmälleen identtisen laudan. Varmaan helpompi korjata softavika softalla, eli vaihtamalla biosin.Tuossa tilanteessa, jos takuu on voimassa, niin heti RMA:ta kehiin...
Mikä emo? Ei sillä, että minä osaisin siihen mitään sanoa. Googlea kehiin, löytyykö em. BIOS-versiolla muilla samanlaisia kokemuksia.Ja jos vika jostain syystä biosissa, niin pahimmillaan saa takaisin täsmälleen identtisen laudan. Varmaan helpompi korjata softavika softalla, eli vaihtamalla biosin.
Mistäs tuon pystyy tarkistamaan?
EDIT: Juu löysinkin tuon ja Fail siellä lukee.
Eikä tuo nyt suostu kyllä asentumaan vaikka pari kertaa koitin. Tietääkseni näin se aikaisemminkin on mennyt. Eikös se oo vaan vanhemmille prossuille tarkotettu eikä 5000-sarjalle?
Mun 3700X alkoi jäätyilemään harvakseltaan idlenä, kun laitoin uusimman (agesa 1.2.0.7) biosin. C-States disablointi tuntui korjaavan, mutta mielellään pitäisi sen päällä joten nyt on koeajossa +0.05V offset.
Nyt on vakaa kun otti noi c-statet pois päältä, täytyy myöhemmin säätää PBO ja kumppanit kuntoon, nyt ei enään jaksa.
Itsellä oli kahdella uusimmalla biosilla epävakautta eikä coret meinanneet kulkeaa 5Ghz, +offsettia sen verran että piikatessa käy 1,51v ja taas kulkee niin maan perhanasti ja vakaa. Muistelen että varhaiset biosit kulkivat kovaa ja jännitettä oli tuon verran piikeissä. CO käytössä toki myös sekä tehot ja virrat niin että 3 tunnin videonpakkauksessa 89 astetta max, yleensä paljon matalammatItselläkin kaatuili 5950x ja Asus X570 Strix E useamman kerran päivässä Idlessä. Laitoin All-Core 4GHz, niin on huomattavasti vakaampi. Kaatuu ehkä kerran viikossa. Muuten perusasetuksissa paitsi muistit DOCP.
Tuon aiheutti ainakin omalla kohdalla se kun näyttö ei ehtinyt herämään tarpeeksi nopeasti bootissa. Asuksen vg27bq oli todella hidas heräämään ja se aiheutti tuota ellei sitä ensin herättänyt ja sitten vasta kone päälle. "Ongelma" katosi samalla kun päivitin näytön toiseen malliin. Ei siitä mitään haittaa ole, on vaan aika ärsyttävän kirkas valkoinen ledi.Liekkö tuo kovin normaalia että vga-ledi palaa vaikka kone/näyttis toimii ihan hyvin? Emona Asus strix B550-F gaming.
Liekkö tuo kovin normaalia että vga-ledi palaa vaikka kone/näyttis toimii ihan hyvin? Emona Asus strix B550-F gaming.
5950X lukuunottamatta kaikki, jos ei ole tarkoitus ylikellottaa ja kotelossa käy edes jonkinlainen ilmavirta.Minulla on tällä hetkellä koneessa Asus prime x470-pro emolevy ryzen 2600 suorittimella.
Kuinka tehokkaan suorittimen tähän voisi/kannattaisi päivittää jos sattuu löytymään edulliseen hintaan?
5600x menisi vissiin heittämällä mutta miten 5700/5800/5900 mallit?
Minulla on tällä hetkellä koneessa Asus prime x470-pro emolevy ryzen 2600 suorittimella.
Kuinka tehokkaan suorittimen tähän voisi/kannattaisi päivittää jos sattuu löytymään edulliseen hintaan?
5600x menisi vissiin heittämällä mutta miten 5700/5800/5900 mallit?
Mikä näytönohjain koneessa? Jos näyttiksessä riittää potkua niin 5800X3D olisi varmaan hyvä valinta.
Itellä MSI X470 Gaming Plus- emo, uusi RX6600 toimii muuten hyvin, mutta WT-pelissä pysähtyy ja "tööttää" lyhyesti ajoittain, muita pelejä en pelaa eikä töksäys näy muualla. Saattaa olla tuota PCI-E 3/ 4 häikkää, emon biosi vielä keväältä -18.
Piirisarja ajurit kannattaa aina ottaa suoraan AMD:n sivuilta. Emolevyjen valmistajat ovat laiskoja päivittämään niitä sivuilleen.Kun kattoo esim. tota Mortar Maxin ajuriosastoa niin viimeiset piirisarjanajurit on melkein vuoden vanhat.
Ainakin AsRock on julkaissut uuden 2.30 BIOSin B550-emoille, joka sisältää AGESA Combo V2 1.2.0.7:n:
![]()
ASRock > Support
www.asrock.com
Ainakin AsRock on julkaissut uuden 2.30 BIOSin joillekin B550-emoille, joka sisältää AGESA Combo V2 1.2.0.7:n:
![]()
ASRock > Support
www.asrock.com
Löytyy manuaalista: alempi on liitin on PCIe 2.0 4x jonka teoreettinen maksimi on 2GB/s.Onko muilla ollu halvemman pään emoissa mystistä rajoitinta kahden m2 kovon kanssa? Mortar max:lla alemman m2 kovon kirjoitus eikä luku nouse kuin reiluun 1,5GB/s, ylemmässä paikassa on normaalit nopeudet.
Jotenkin ei yllätä, kun näissä on aina jotain kikkailua harrastettu ja tietysti se alempi pcie16 ei myöskään toimi.Löytyy manuaalista: alempi on liitin on PCIe 2.0 4x jonka teoreettinen maksimi on 2GB/s.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_chipsets#AM4_chipsetsJotenkin ei yllätä, kun näissä on aina jotain kikkailua harrastettu ja tietysti se alempi pcie16 ei myöskään toimi.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_chipsets#AM4_chipsets
AMD:n 300- ja 400-sarjojen piirisarjat olivat itsessään hyvin rajoittuneita, joten rajoitteet väistämöttömiä. Mutta näkyihän se myös emolevyjen hinnassa kun vertaa Inteliin.
Mites minulla on ollut tuo 2.20 BIOS, samoilla updateilmoituksilla, jo pidemmän aikaa koneessa. Julkaisupäivämäärä vaan on nyt muuttunut...Tänks, ainakin omalle taichille oli tullut.
Joo, tää uus on eri kokonen ja eri päaivämäärä. Eli jotain eroa on. Edellinen tais olla heinäkuulta, samalla 2.2 numerolla.Mites minulla on ollut tuo 2.20 BIOS, samoilla updateilmoituksilla, jo pidemmän aikaa koneessa. Julkaisupäivämäärä vaan on nyt muuttunut...
Ja siis, B550 Taichi...
Lähinnä niiden kanssa joutuu tosiaan pärjäämään yhdellä nopealla m.2 -asemalla, eipä niiden kanssa muuten ole väliä.
Pcie 2.0 x4 on kolminkertaista vauhtia sata-levyyn verrattuna. Ei tuo ole kotikäytössä ja pelikäytössä mikään jarru, eroa nopeampaan liittimeen tuskin edes huomaa.
Eikö ensimmäiseen m.2-paikkaan tule väylät ihan suoraan prossulta? Vaan kakkoslevy joutuisi siis toimiman PCIe 2.0 -nopeudella...
Ogge, onpas taas ihme säätämistäJoo, tää uus on eri kokonen ja eri päaivämäärä. Eli jotain eroa on. Edellinen tais olla heinäkuulta, samalla 2.2 numerolla.