Tarvitsee ihan oikean nettiyhteyden pilvipalveluita varten.
Mites tuo Hue sitten eroaa näistä toisten valmistajien WiFi lampuista jos saan vielä kysyä? Iotechin artikkelissa jossa käydään läpi Philips Huen valoja kerrotaan näin
"Aloituspakettiin kuuluvat sekä lamput että
Philips Hue Bridge -silta, jonka avulla voit ohjata valaistusta langattomasti. Hue Bridge on Philips Hue -järjestelmän ydin ja se on helppo asentaa. Sen kautta voidaan hallita jopa 50 lamppua. Hue Bridge -silta muodostaa yhteyden reitittimeen ja Internet-yhteyden kautta voit hallita valojasi missä tahansa. Huomaa, että et kuitenkaan tarvitse Internet-yhteyttä valojen käyttöön."
Ajattelin ottaa Nediksen valoja kun ovat edullisempia kuin Huen. Löytyy myös motonetista mm tuollainen
Nedis® SmartLife Zigbee Yhdyskäytävä, Zigbee -> Wi-Fi | Motonet Oy
"
Zigbee on vaihtoehtoinen langaton yhteysprotokolla, jonka suurin etu on alhainen virrankulutus. Tämän ansiosta pienet langattomat anturit pysyvät toimintakuntoisina yhdellä paristolla useita vuosia.
Skip to the end of the images gallery
Skip to the beginning of the images gallery
Yksityiskohdat
Tämä yhdyskäytävä muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon, joten Ethernet-kaapelia ei tarvita. Asenna se Nedis® SmartLife -sovellukseen, niin voit yhdistää jopa 50 Nedis® Zigbee -laitetta yhden yhdyskäytävän kautta.
Kaikki yhdistetyt laitteet näkyvät SmartLife-sovelluksessa, ja ne on mahdollista automatisoida samalla tavalla kuin Wi-Fi-verkon kautta.
Zigbee on vaihhto Wi-Fi-yhteydelle, ja takaa alhaisemman virrankulutuksen. Tämän ansiosta pienet langattomat anturit pysyvät toimintakuntoisina yhdellä paristolla useita vuosia"
Niin sitä vaan, että jää mun osalta sitten älylamput laittamatta jos jatkuva internet pitää olla kun ainoastaan puhelinliittymän netti ja sitä jaan tarvittaessa mobiilitukiasemana ps4 > tietokone jne.. Mutta ei sitä viitsisi jatkuvasti pitää päällä että saisi älyvalot toimintaan / viitsisi ottaa toista maksullista nettiliittymää valojen takia. Tietty jos kerran vaan pitää saada yhteys nettiin ohjelmoimisen ajaksi kuten tuossa iotechin artikkelissa sanottiin, niin se onnistuisi tietysti.
Jos näihin saisi vielä selvyyden