Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
Jäi perunanlaatikkoa yli joulusta ja ajattelin jatkojalostaan niistä airfryerissa perunarieskasia, ettei mene hävikkiin 😋

DSC09144.JPG DSC09146.JPG
 
Millaset paistoajat?
1. Paista 160°C asteessa 45 minuuttia.
2. Poista alumiinifoliot varovaisesti murekkeen ympäriltä ja anna paistonesteiden jäädä vuoan pohjalle.
3. Ruskista murekkeiden pintaan kaunis väri pitämällä niitä vielä 180°C asteessa noin 10 minuuttia.
 
Moro,
Onko vinkkejä tai joku valmistanut normi sulatettuja pakaste katkarapuja, niitä pieniä/keskisuuria air fyerillä niin että paneroi ne ravut ensin?
 


Kumpi kone pitäisi valita? Philipsin koko pienempi, sovellus resepteineen ilmeisesti ihan kiva. Ninjalla tilavuus ja teho vähän isompi, ehkä joskus voisi käyttää kahta aluetta ja hinta 50€ pienempi.

Itsellä ekana tavoitteena tehdä koko 5h perheen makkaraperunat kerralla, ei haittaa vaikka tarvitsisi useamman kerran ravistella, ja philips kyllä lupailee että 2kg menisi kerralla...
 
Jos täällä on Facebook käyttäjiä, nyt löytyy airfryer ryhmä, jossa näitä kirottuja "Kiitos ryhmään pääsystä!" julkaisuja ei hyväksytä.

Itselläni on vähän oma lehmä ojassa, mutta sallinette pienen mainostuksen 🤔

 
Itsellä ekana tavoitteena tehdä koko 5h perheen makkaraperunat kerralla, ei haittaa vaikka tarvitsisi useamman kerran ravistella, ja philips kyllä lupailee että 2kg menisi kerralla...
Me hankittiin 8l Princess slimfry. Valitettavasti tulos ei ole niin hyvä kun laittaa sekaisin perunoita ja lihaa. Lisäksi alkaa helposti epätasaisesti kypsyä jo kun lähentelee kiloa perunamäärä. Kahden korin laite on hyvä kypsentää erikseen potut ja liha, mutta kapasiteetti voi ahdistaa vielä enemmän. En osaa sanoa mikä olisi parempi. Ja toimisko Philipsi paremmin laatuvehkeenä.
 
Sun pitäis laittaa näistä joku oma repetsi lanka kasaan, joka kerta tekis mieli tulla kyselemään😅

Ps. Kiitoksia edellisestä, oli hyvää mureketta.
Facesta löytyy jos on käytössä. Linkki löytyy muutama postaus ylempää.

Hyvä, että mureke maistui 🙂
 
Mutakakkua.
MUTAKAKKU

Ainekset:

• 150g voita
• 2 dl sokeria
• 2 kananmunaa
• 1½ dl vehnäjauhoja
• 3/4 dl kaakaojauhetta
• 2 tl vanilja- tai vaniliinisokeria
• 1 tl leivinjauhetta

Valmistaminen:
1. Sulata voi airfryerissa samassa vuoassa missä paistat mutakakun.
2. Kaada voisula kulhoon ja sekoita sokeri ja kananmunat sulatetun voin kanssa keskenään.
3. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne märkien aineksien joukkoon.
4. Älä vatkaa taikinaa, vaan sekoita haarukalla vain sen verran, että taikina on tasaista.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista 180°C asteessa 18 minuuttia tai sen aikaa kunnes mutakakku on kypsä.
DSC09236.JPG
 
Tää on kunnon asiaskaspalvelua, tuli tänään posti, et hyvittävät ostoksestani 17.99€ kun ovat laskeneet tuotteen hintaa nyt. Enkä tietääkseni ostanut millään hintalupauksella tota.

Ostitko Black Friday aikana? Ainakin BF aikana ostettuihin tuotteisiin sai erotuksen takas (tämä on osa BF campanjaa, luki joissain kohtaa Amazonin sivustolla). Eli esim itse maksoin 140€ tuosta Cosorista, mutta hinta kävi BF aikana hetkellisesti 123€ myöhemmin BF aikana, joten tuosta Amazon maksoi 17€ takaisin. Toki itse en jaksanut odottaa automaattista palautusta vaan otin yhteyttä asiakaspalveluun ja maksoivat sitten nopeammin takaisin.
 
Ostitko Black Friday aikana? Ainakin BF aikana ostettuihin tuotteisiin sai erotuksen takas (tämä on osa BF campanjaa, luki joissain kohtaa Amazonin sivustolla). Eli esim itse maksoin 140€ tuosta Cosorista, mutta hinta kävi BF aikana hetkellisesti 123€ myöhemmin BF aikana, joten tuosta Amazon maksoi 17€ takaisin. Toki itse en jaksanut odottaa automaattista palautusta vaan otin yhteyttä asiakaspalveluun ja maksoivat sitten nopeammin takaisin.
Mäki sain 1,09 € takaisin kun tilasin 126,55 € hintaan alun perin :D
 
Dual basket mallia katsellut, mutta mitään järisyttäviä tarjouksia niistä ei vaikuttaisi olevan tällä hetkellä päällä.

Onko raadilla kokemusta Philipsin 1000-sarjalaisista? Ovatko nuo jollain tavalla huonompia kuin 2000 tai 3000 sarjalaiset?

Oheinen 150€ malli tuli vastaan: Buy the Philips 1000 Series Kaksoiskori-Airfryer NA150/00 Kaksoiskori-Airfryer

Tuossa philipsissä pikaisella vilkaisulla näyttäisi olevan 1 iso kori, eikä 2 pienempää. Mitä itse tuota Cosorin 8.5l dual baskettia käyttänyt, niin 2 erillistä koria on ollut kyllä erinomainen ominaisuus. Eli voit jättää yhdet ruuat vielä lämpimään ja tarvittaessa vaikka lisätä aikaa ja toisen ruuan voit ottaa kokonaan ulos.

Noista dual basket malleista oli varsinkin BF aikaan paljon keskustelua niin tässä kuin myös esim Philipsin dual basket mallin gigantin BF tarjousketjussa. Lyhyesti sanottuna, youtuben airfryen "kuningatar" käyttää tuota Cosorin 8.5l dual baskettia ja mitä itsekkin sitä käyttänyt BF lähtien, aivan huippu vehje ja olen tyytyväinen että en ostanut esim vastaavaa Philipsin versiota jossa olisi ollut 2 erikokokista koria koska mitä omia ruokia tehnyt, philipsin pienempi kori olisi aivan liian pieni "normaaliin" käyttöön.
 
Karjalanpaistia possun niskasta, eli kasslerista.

En viitsinyt mennä sotkemaan postaa kokkauskuvia ketjua näillä airfryer ruokakuvilla, joten laitoin ainoastaan tänne.
KARJALANPAISTIA PORSAAN KASSLERISTA

Ainekset:

• Porsaan kassleria tai karjalanpaistilihoja
• Pieneksi pilkottu sipuli
• Tilkka ruokaöljyä
• Pikkuporkkanoita
• Vettä

Mausteet lihan paistamiseen:
• Viiden pippurin maustetta
• Valkopippurijauhetta

Mausteet lihan paistamisen jälkeen:
• Kokonaisia mustapippureita
• Lihaliemikuutio
• Laakerinlehtiä

Valmistaminen:
1. Laita lihat, ruokaöljy, sipulit, porkkanat ja ensimmäiset mausteet vuokaan ja sekoita kaikki keskenään.
2. Paista 180°C asteessa 25 minuuttia (paistoaika riippuu lihojen määrästä) ja sekoittele noin 5 minuutin välein.
3. Lisää vuokaan loputkin mausteet ja sen verran (kiehuvaa) vettä, että lihat peittyvät.
4. Hauduta 135°C asteessa 2 tuntia tai enemmän. Sekoita noin 45 minuutin välein ja lisää loppuvaiheessa vettä jos on tarvetta.

💡 Keitä kiehuva vesi jos haluat jouduttaa karjalanpaistin hauduttamista.
💡 Tähän karjalanpaistiin leikkasin Kivikylän kilon kasslerpalasta lihat.

karjalanpaisti.PNG
 
Ninja Foodi DT200EU monitoimiuuni - Power.fi kokemuksia? Tuosta Ninjan DT200:sta on DT251 versio, jossa on paistomittari mukana, mutta sitä en ole nähnyt Suomen markkinoilla.

Osassa airfryer uuneissa tuuletin on katossa(?), jolloin ei voi mitenkään onnistua kahden pellin kypsentäminen järkevästi. Toisissaa uuneissa puuttuu alavastukset kokonaan, jolloin ei saa tasaista lämpö aikaiseksi. Esim. Tuotteen OBH Nordica Easy Fry Oven & Grill 9-in-1 -air fryer, 11 L arvostelut (Aty nimerkillä tuonne kirjoittanut ihan hyvän arvion.). Obh-nordican sivuilla ennemmänkin kuvia arvosteluissa ja tuuletin on katossa näköjään: Easy Fry Oven & Grill 9 in1

Aika monessa airfryereista teflon peltejä, jotka on helppo puhdistaa, mutta eivät ehkä ole yhtä pitkäikäisiä kuin teräksestä tehdyt. Liekö muutenkaan hyväksi PFAS pinnoitteet.

Edit: Youtubessa olleessa arviossa sanottiin, että tuo Ninjan pöhinä on melko äänekäs.
 
Viimeksi muokattu:
Ninja Foodi DT200EU monitoimiuuni - Power.fi kokemuksia? Tuosta Ninjan DT200:sta on DT251 versio, jossa on paistomittari mukana, mutta sitä en ole nähnyt Suomen markkinoilla.

Osassa airfryer uuneissa tuuletin on katossa(?), jolloin ei voi mitenkään onnistua kahden pellin kypsentäminen järkevästi. Toisissaa uuneissa puuttuu alavastukset kokonaan, jolloin ei saa tasaista lämpö aikaiseksi. Esim. Tuotteen OBH Nordica Easy Fry Oven & Grill 9-in-1 -air fryer, 11 L arvostelut (Aty nimerkillä tuonne kirjoittanut ihan hyvän arvion.)

Aika monessa airfryereista teflon peltejä, jotka on helppo puhdistaa, mutta eivät ehkä ole yhtä pitkäikäisiä kuin teräksestä tehdyt. Liekö muutenkaan hyväksi PFAS pinnoitteet.

Edit: Youtubessa olleessa arviossa sanottiin, että tuo Ninjan pöhinä on melko äänekäs.
Aliexpressistä saa vaikka minkälaista verkkokoria/peltiä tai pyörivää koria jos sellainen mahdollisuus rakkineessas on
 
Aliexpressistä saa vaikka minkälaista verkkokoria/peltiä tai pyörivää koria jos sellainen mahdollisuus rakkineessas on
Ei vielä mitään pöhistintä löydy, mutta tuota Ninjan DT200:Sta harkitsin. Hieman hintava vain ja hintahistoriassa ei parina viime vuotena näytä olleen mitään alennuksia.
 
Viimeksi muokattu:
Ei vielä mitään pöhistintä löydy, mutta tuota Ninjan DT200:Sta harkitsin. Hieman hintava vain ja hintahistoriassa ei parina viime vuotena näytä olleen mitään alennuksia.
Gigantissa on vielä viikonlopun ajan hyviä tarjouksia. Mitä nyt käyttäjien mielipiteitä olen kuullut tai lukenut, niin Philipsiä tunnutaan pitävän ihan perushyvänä merkkinä. Tuolta nyt sitten vaikka 6,3 litran pöhötin 90 eurolla kokeiluun.

 
KANAN SIIVET JA KOIPINUIJAT

Nämä olin jo aikaisemmin maustanut:

• Chilin makuisella oliiviöljyllä
• Sitruunapippurilla
• Currymausteella
• Chilijauheella
• Suolalla

Kokeilin ensimmäistä kertaa kauan sitten tilaamaani silikonivuokaa ja kotkottajien harmiksi he joutuivat olemaan hiukan ahtaissa oloissa hetken aikaa, mutta ilman isompia selkkauksia kuitenkin selvittiin 🐔

Paistoin 180°C asteessa 15 minuuttia nurjalta puolelta aloittaen ja käännön jälkeen vielä 20 minuuttia lisää.

Jätin siipiveikot vielä vartiksi aifryerin sisälle jälkilämpöihin löylyttelemään, ennen niiden työntämistä tuulensuojaan.

DSC09382.JPG
 
Jos nyt tämän vielä laittaisi ja sitten pitäisi taukoa, ettei ketju täyty ainostaan minun ruokakuvista.

Fajitas-maustettuja kanan sisäfileitä pekoniin käärittynä ja valkosipulinmakuisessa oliiviöljyssä sekä perunamausteessa paistettuja Annabelle perunoita 😋

DSC09393.JPG
 
Juu yhdyn edellisiin kommentteihin täysin!

Omalla kohdalla nyt vaan näyttää, että tämä AF into unohtu yhtäkkiä. Viimeksi käytin ko. vekotinta joskus ennen joulua. Unohtu vaan ja olen tehny kaiken "perinteisesti" uunissa. Itellä tuo laite on siis kaapissa piilossa mistä otan sen pöydälle tarvittaessa eikä pöydällä näkösällä. Ei välttämättä syy-seuraus kun tuossa aikasemmin kaiken tein tuolla mitä ikinä piti uunissa käyttää.
 
Noista kahdesta vaihtoehdosta ottaisin prinsessan.

Tristarissa on verkkopellit ja niihin tarttuu ruoka aika tiukasti kiinni ja niiden puhdistaminen on vaikeampaa kuin prinsessan pelleistä.

Tristariin ei saa myöskään pyörivää kanavarrasta, joka on kanssa kätevä kokonaisen broilerin tai isojen lihakimpailen paistamisessa.

Prinsessaan mahtuu vielä varmuuden tämä vuoka, joka on todella kätevä kaikessa ruoanvalmistuksessa.
 
Kyllä tuota prinsessaa on helppo suositella. Nopea ja hiljainen käyntiääni eikä piippauksetkaan ärsytä. En ihan helpolla suostu enää pönttömallista hommaamaan. Mukana hyvä pyörivä kori esim ranskiksille sekä varrasraudat lihalle.
 
Eli vaikka ei olisi vartaalle tarvetta niin kannattaa silti princess ottaa eikä tuota halvempaa 50€ laitetta? Saako sille parille kympille hyötyä?
 
No eikös tommonen 20€ putoa taskusta jo kun vie roskat? Prinsessa on ainakin pari litraa suurempi ja mahtuu tuo living deathin mainitsema vuoka sisään.
 
Tarkemmin katsottuna varrashan ei ollutkaan tuon uunin mukana, pelkästään pyöriväkori. Tuo lisätarvike-setti, jossa varras mukana, on kaikkialta loppuun myyty, jopa tehtaan sivuilta. Harmi. Käyköhän tuohon mikään muu tarvikevarras tai vastaava? Ehkä siihen saa sitten joskus jotain askarreltua jos ei muuta löydy.
 
Mikähän ton prinsessasta lähtevän käryn taustalla on? Itellä oli kaksi testissä ja molemmista lähti kova sellainen muovin ja elektroniikan käry joka tarttui ruokaankin.

Verkkokaupan arvosteluissa oli pari joilla oli sama homma. Vai onko tässä jotain samaa kun jollekin korianteri maistuu saippualle.
 
Mikähän ton prinsessasta lähtevän käryn taustalla on? Itellä oli kaksi testissä ja molemmista lähti kova sellainen muovin ja elektroniikan käry joka tarttui ruokaankin.

Verkkokaupan arvosteluissa oli pari joilla oli sama homma. Vai onko tässä jotain samaa kun jollekin korianteri maistuu saippualle.
Halpislaitteen laatuvaihtelua(?), jotain pakkaus tms. materiaalia jää väärään paikkaan ja kärisee. Ei tuollaiset hajut normaalia ole.
 
Mikähän ton prinsessasta lähtevän käryn taustalla on? Itellä oli kaksi testissä ja molemmista lähti kova sellainen muovin ja elektroniikan käry joka tarttui ruokaankin.

Verkkokaupan arvosteluissa oli pari joilla oli sama homma. Vai onko tässä jotain samaa kun jollekin korianteri maistuu saippualle.
Tääläkin ollut juttua ja ainakin joku palautti koska käry ei hahtunut.
 
Olisiko voinut lentää styroksinmurusia lämpövastuksen taakse piiloon 🤔

Nehän sähköistyy aina kun alkaa käsittelemään ja jäävät kiinni helposti mihin sattuu.
 
Nuo styrokdipurut olivat itselläkin alkuun vähän työläitä kun olivat staattisia. Rikkaimurilla sai kaikki helposti pois.
 
Viljapossun sipuli-mustapippurimaustettua kasslerpaistia 84°C asteen sisälämpötilaan.
VILJAPOSSUN KASSLERPAISTI

Tämä oli valmiiksi sipuli-mustapippurimaustettu ja painoa sillä oli 1,12kg.

Valmistaminen:
1. Paista 130°C asteessa 45 minuutin ajan.
2. Käännä liha ympäri ja lisää paistomittari lihan viileimpään kohtaan.
3. Jatka paistamista 130°C asteessa, kunnes lihan sisälämpötila on saavuttanut 84°C asteen lämpötilan.

Sisälämpötilat:
• Mehukas ja kiinteä liha on 75–80°C asteinen, jolloin liha on yhä kypsää, mutta säilyttää enemmän mehukkuutta ja rakennetta.
• Täysin kypsä on 85–90°C asteinen ja antaa murean ja helposti haarukalla hajoavan lopputuloksen, joka on hyvä esimerkiksi nyhtöpossun tapaan valmistettuna.

💡 Anna lihan vetäytyä folion alla vartin verran ennen syömistä, jotta nesteet tasaantuvat ja lopullinen lihan maku pääsee oikeuksiinsa.

Princess 182065 (1500W)
DSC09429.JPG
 

Statistiikka

Viestiketjuista
280 476
Viestejä
4 821 143
Jäsenet
78 109
Uusin jäsen
Jftech

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom