Nyt kun taloudessa on kaksi airfryeria niin päätin tehdä "low effort ex tempore" -testin. Testissä oli mukana:
Lähtötilanne, Philips vasemmalla ja Xiaomi oikealla (helppo erottaa kahvasta):
Koneet käynnissä, 180 astetta ja 10 min:
Viiden minuutin kohdalla sekoituksen jälkeen:
Kahdeksan minuutin kohdalla sekoituksen jälkeen:
Valmista, philips:
Valmista, Xiaomi:
Huomioita: ranskalaiset sekoituskuvissa eivät ole täysin vertailukelpoisia eri valaistusolosuhteista johtuen, huomasin olleeni kattovalon tiellä Xiaomin ranskalaisten kohdalla. Valmiskuvat on otettu samalla lautasella samassa valaistuksessa. Kuvia kun katsoo niin Xiaomin ranksalaiset näyttävät paremmin paistuneilta, kuitenkin sekoittaessa Philipsin ranskalaiset kuulostivat rapeammilta.
Makutesti: molemmilla isot ranskalaiset hieman pehmeitä sisältä ja pienemmät ranskalaiset kypsiä, ei eroa tässä. 180 astetta ja 10 minuuttia oli selvästi liian vähän molemmille, mutta testausmielessä tällä ei ole merkitystä. Tasapeli.
Käyttömukavuus: Philipsin irrotettava sisäkori oli sekoitettaessa mukavampi (heittelin ranskalaisia ilmaan korin kanssa), Philipsin kori meni helpommin paikalleen, Philips piippaili vähemmän, Xiaomi vaati ruoan sekoitusta kun aikaa oli kaksi minuuttia jäljellä (molemmissa käytetty manuaalista asetusta) ja Xiaomissa on ärsyttävä kolo pohjassa, johon melkein aina jää ranskalaisia jumiin:
Philips selvä voittaja tässä.
Yhteenveto: testi oli siinä mielessä huono, että ranskalaisia ole melko vähän. Isommassa ruokamäärässä ja eri ruoilla tulisi varmasti eroja esiin, mutta nyt mentiin sillä mitä pakastimesta löytyi ja mitä halusin syödä
Philips vei siis voiton, mutta vain paremmalla käyttökokemuksella kun ruoassa ei ollut eroja.