- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 1 541
Höpö höpö. Yksityinen viesti suljetussa ryhmässä ei ole julkaisu. Lue vaikka ajatuksen kanssa aiheeseen liittyvää lainsäädäntöä.Julkaiseminen on ihmisten ilmoille saattamista. Suljetussa ryhmässä kohdeyleisö on vain rajattu mutta ei poista tosiasiaa että laki koskee myös yksityisiä ryhmiä. Tästä on ennakkotapauksia että suljettun ryhmän sisällä julkaistuista asioita voi napsahtaa syyte, esim kunnianloukkaus jne.
Laki sananvapauden käyttämisestä… 460/2003 - Ajantasainen lainsäädäntö - FINLEX ®
Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
www.finlex.fi
Yksityinen viestikin voi toki olla niin herjaava että siitä voi nostaa kunnianloukkaussyytteen tai muita syytteitä (jos esim. minä lähettäisin sinulle uhkauksia postitse). Niin kuin melkein mistä tahansa herjasta, mutta julkaisu tuo ei ole.
Huomaa pykälä 10 ja yksityiselämän suoja (erityisesti ns. viestinnän suoja).
Suomen perustuslaki 731/1999 - Ajantasainen lainsäädäntö - FINLEX ®
Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
www.finlex.fi
Julkaisu ja yksityinen viesti ovat lainsäädännön näkökulmasta kovin eri asioita, ja noihin kohdistuu kovin eri säätelyä.
Lisäys: Se mitä arvioin tässä tapahtuneen on seuraavaa. Muuhun asiaan liittyvän tutkinnan yhteydessä on käynyt ilmi tiettyihin henkilöihin liittyvää uhkaavaa viestittelyä (sanotaan tuota vaikka paineen puruksi yksityisessä WhatsApp ryhmässä), koska kyseessä on polittisesti merkittävä taho, tämä on heille tuotu tietoon. Varmasti vastaavaa kohdistuu suljetuissa keskusteluissa moniin politikkoihin. Mutta kokonaistilanne huomioiden näkivät tuossa mahdollisuutensa ohjata keskustelua toisille raiteille, ts. uhriutumisen mahdollisuus, sekä mahdollisuus ohjata Haavisto keskustelua syrjemmälle. Muuten tästä ei olisi varmaan mitään kuultu julkisuudessa.
Asian tutkiminen ilman tuota muuta rikostutkintaa ei olisi edes mahdollista. Ei yksityisiä viestejä Suomen lainsäädännön näkökulmasta voida ryhtyä tutkimaan, periaatteella että etsitäänpäs jos joku puhuu vaikka Haavistosta pahaa ihmisten posteista. Näin toki toimittiin esim. Neuvostoliitossa. Sinänsä outoa että tätä täytyy selittää, kun ne minun tuntemani vasemmalle kallellaan olevat tahot onkyllä olleet kovinkin yksityisyydensuoja orientoitunutta väkeä.
Viimeksi muokattu: