Epäreiluksi koettu verotus aiheuttaa vain yhä suurempaa verojen välttelyä. Seuraavaa toimintaa saadaan lisää, kun sitä ilmeisesti niin halutaan:
Yrityksen perustaminen Viroon | Miten se hoituu? Mitä pitää tehdä?
Lukemani mukaan yli 11 000 yritystä (ja tästä on jo aikaa, sekin vielä) on jo käyttänyt hyväkseen sitä, että oman yrityksen tilille esim. Eestissä voi säästää rahaa, ja sitä ei joku vain yritä jotenkin viedä. Tai esim. verotuksellisella painostamisella pakota järjettömästi investoimaan tilanteessa jossa ei ole mitään järkevää investoitavaa. Näin on sitten yrityksellä omaa puskuria huonoja aikoja vastaan, tai varaa myös isompiin investointeihin, jotka vaativat ensin etukäteen säästämistä. (Väärällä tavalla verottamalla yritys ikään kuin pakotetaan ottamaan aina velkaa. Ei se ole verottajan tehtävä ohjata yritystä tuohon suuntaan eli velkaantumaan pankeille. Miksi näin tehdään?)
Jo '80 -luvulla "atk-alalla" toimineilla kavereillani olivat jo omat yhden miehen osakeyhtiönsä, ja oikeastaan kaikilla yksityistä lääkärintointa harjoittavilla ovat jo moiset metodit käytössä. Näitä itsestään selvyyksiä sitten välillä julkisuudessa paheksutaan. On pikku juttu enää siirtää ne yritykset kirjoille Eestiin, ja Eestissä se kirjanpitäjäkin on vielä halvempi kuluerä. Hommaa voi viedä vieläkin pidemmälle ostamalla vielä toisen yhtiön, jonka tarkoituksena on omistaa muita yhtiöitä, eli ns. holding yhtiön, ja se voi olla rekisteröitynä vaikka jonnekin helevetin kuuseen. Se voi sitten vielä omistaa sen oman "työ" -yhtiön. Asiaa on pähkäilty tuolla:
Holding-yhtiö - Sijoitusyhtiö
Mainitsen vielä, että luottokortit ovat luottokortteja aivan kaikkialla.
Jos yhteiskunta oikein innolla tätä "kansainvälistymis -kehitystä" tällä tavalla haluaa ajaa eteenpäin, niin sitten se lopuksi myös saa tämän kyseisen kansainvälisen lopputuloksen. Todellakin... 11 000 yritystä... ajettu pois toiseen maahan ja hyödyttämään sitä toista vierasta maata. Vastaanottajia näille pienemmillekin ko. yhteisöille täysin ilmaisille verotuloille tulee AINA löytymään tästä maailmasta. Uskooko joku, että mahdollisuus tähän kikkailuun jotenkin suljettaisiin? Koko globalisaatiohan aivan perustuu näihin järjestelyihin, joilla suuret yritykset vapautuvat aivan täysin kansallisista lainsäädännöistä. Ymmärtämättä vain jotenkin jää, että myös me pienet sammakkoperspektiiviläiset osaamme kyllä ottaa mallia... Näitä valmiiksi tehtyjä järjestelypalveluja voinee myös ostaa pakettiratkaisuina valmiina.
Voiko tämän huonommin enää tätä omaa maataan hoitaa? Sama koskee näitä institutionaalisten sijoittajien rahastoja... jos niitä aletaan liikaa vainoamaan, ne vain siirtyvät toiseen maahan. Kyllä veroja pitää kerätä ja niitä myös maksaa, mutta jossain menee myös sen toiminnan hyväksyttävyyden raja. Yhteiskunnan voi arvella ja selkeästi mieltää rankaisevan yrittäjyydestä, jos yhteiskunnan toiminta näyttää yrittäjyyden rankaisemiselta.
Jos kotona makaamisesta ja pleikkarin pelaamisesta saa käytännössä saman elintason kuin pienyrittämisestä, ja vielä runsaan vapaa-ajan kaiken muun päälle tuohon yrittämiseen verrattuna, niin onhan se silloin niin, jos se siltä niin näyttää. Ja nyt se näyttää jo siltä. On näyttänyt jo hyvin pitkän aikaa.
Silloin imelät juhlapuheet yrittäjyyden jostain suosimisesta ovat pelkkää paskan puhumista. Paheksuttavaa toimintaa, jolle pitäisi ääneen buuata, ja jonka harjoittajat pitäisi hyvin kiireellisesti saattaa aktiivisen työllistämismallin pariin.
On mitä ilmeisin virhe erottaa äänioikeus verojen maksusta. Nyt tulonsiirtojen avulla elävät ja myös holtittomasti lisääntyvät (holtiton lisääntyminen = lisääntyminen tilanteessa, missä ei kykene edes itse elättämään itseään.) köyhät ihmiset pystyvät äänestämällä ryöstämään kaikki itseään varakkaammat, ja röyhkeästi vain vaatimaan yhä enemmän ja enemmän ansaitsemattomia ja vastikkeettomia etuuksia itselleen. Lopputulos on kohtalaisen ilmiselvä näitä asioita hiukankaan pidemmälle ajatteleville ja historiaa tunteville ihmisille. Hyvinvointiyhteiskunta hajoaa omaan mahdottomuuteensa. Näin käy, kun päättäjiksi äänestetään ihmisiä, joilla eivät edes perusasiat ole enää selvillä. Toivon syvästi, että todella luette tuon seuraavan:
Onko kestävyysvaje unohtunut hallitusneuvotteluissa?
Mies ihan vakavissaan kiistää taloudellisen kestävyysvajeen jatkuvine lainanottoineen ja pitää käsitettä poliittisena? Tuo on aivan puhdasta kreikkalaistyylistä sosiali- tai sosiaalidemokratiaa, jonka jäljet lienevät kaikille jo tuttuja? Nyt alkaa taloudellinen vahingonteko olemaan jo sellaisissa mitoissa, että Hussein al-Taee alkaa vaikuttamaan jo ihan vakavasti otettavalta valtiomieheltä. Edes hänkään ei luule yli varojen elämistä joksikin ansaitsemiseksi.
Kirjaimellisesti: Tuo mies puhuu nyt taskussa olevien ensikuun ruoka- ja vuokrarahojen käyttämisestä tämän illan syömisien ja huvittelujen maksamiseen kasinolla. Tilanne ensi kuussa lienee silloin ymmärrettävissä?
Ko. poliitikko on iso mies jolla on iso pää. Ne kai edelleen riittävät äänestäjien mielestä lauman johtajuuteen. Oma uskoni demokratiaan vähenee päivä päivältä.
T -.-