1. TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

  Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

  Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

  Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

2019 Vaalien(14.04.) jälkeinen tilanne (hallitus/eduskunta/tavoitteet/tulevaisuus)

Viestiketju alueella 'Politiikka ja yhteiskunta' , aloittaja DJEzko, 14.04.2019.

 1. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  5 507
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Puhut "vääristä tulkinnoista" mutta mitä tulkintoja Hesari tuossa tekee? Hesari ei tee mitään tulkintoja vaan lainaa Halla-ahon tekstejä suoraan ja vielä laittaa linkit alkuperäisiin kirjoituksiin.
  Oikaisut ovat tarpeellisia jos on jotain faktuaalisia virheitä. Kerta tuossa lainataan suoraan Halla-ahon kirjoittamia tekstejä ja toimitetaan vielä linkit alkuperäisiin, en näe mitään syytä miksi Hesarin pitäisi tehdä oikaisuja.

  Hesarilla ei myöskään ole mitään velvoitetta toimia Halla-ahon PR-henkilönä ja katsoa tuntitolkulla vanhoja haastatteluja ja pressiklubin jaksoja kunnes löytää ne Halla-ahon kommentit jotka saavat hänet näyttämään parhaassa mahdollisessa valossa.
  Hesarilla on hyvän journalistisen tavan mukaan veloite kysyä Halla-aholta kommentteja häntä itseään koskevasta artikkelista, jonka Hesari teki mutta jota Halla-aho ei käyttänyt. Ja jos Halla-aho sittemmin selittelee lisää kirjoituksiaan niin eiköhän Hesari nekin selitykset julkaise.
   
  draco76 tykkää tästä.
 2. draco76

  draco76

  Viestejä:
  2 749
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Oikeat mielipiteet ja tulkinnat täytyy kysyä persujen puoluetoimistosta. Sen verran leniniläisyyttä heistä löytyy.
   
 3. taxman

  taxman

  Viestejä:
  708
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kun nyt haluat muutamaan sanaan puuttua, niin huomaa, että puhuin tarkoituksella vääristä tulkinnoista, en vääristä tulkinnoista. Näemmä harrastat HS:n linjaa tässä, ja lainaat sieltä ja täältä leikaten. Tuollainen ei ole - vaikka toisin väitätkin - asiallista toimintaa, vaan toisen viestin vääristelyä.

  Yksi kohta, jossa HS tekee tulkinnan on tämä otsikko: "Kaipasi Kreikkaan sotilasjunttaa". Halla-aho ei ole kaivannut Kreikkaan sotilasjunttaa, vaan ainoastaan sanonut, että sotilasjuntta kaikessa epädemokraattisuudessaan on ainoa hallinto, joka saisi ei-toivottuja uudistuksia aikaan. Miten tuo muka ei ole tulkintaa?

  Eli HS kyllä julkaisee Halla-ahon uudet selitykset, mutta ei vanhoja kommentteja? :confused:
   
  Melbac tykkää tästä.
 4. Diziet Sma

  Diziet Sma

  Viestejä:
  723
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tämä on varmaankin kaikille selvää. Tuskin Halla-ahokaan epäilee, etteikö rajat auki -porukka pitäisi B:tä ja C:tä tärkeämpänä kuin D:tä. Mutta jos Halla-aho itse pitää D:n haittoja liian suurina verrattuna B:n ja C:n hyötyihin, niin miksi hän ei saisi sanoa sitä - ja myös sanoa sitä niin kärjekkäästi kuin haluaa?

  Ainakin minusta B:n ja C:n hyödyt jäävät todella vähäisiksi, kun kyseessä ovat turvapaikkajärjestelmää hyväksikäyttävät elintasoturistit, puhumattakaan joukossa mahdollisesti olevista sota- ja muista rikollisista.

  Kyseessä on joka tapauksessa mielipide. Ei ole mitään objektiivista mittaria, jolla voidaan todeta hyödyt suuremmiksi kuin haitat, tai päinvastoin. Siksi olisi vain reilua, että Orpo, Rinne & kumpp. sanoisivat yhtä avoimesti oman mielipiteensä asiasta. Ehkä jokunen määrä äänestäjiä saattaisi livetä muihin puolueisiin, jos he ilmoittaisivat julkisesti pitävänsä suomalaisiin kohdistuvia raiskauksia ja muita rikoksia vähemmän tärkeinä kuin 5-10 turvallisen maan läpi tulleen "hädänalaisen" oikeutta päästä Suomeen. Mutta ei kai jakamattomasta ihmisarvosta voi kuitenkaan tinkiä pelkän vaalimenestyksen takia?
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2019
  Maniac ja taxman tykkäävät tästä.
 5. JLM

  JLM

  Viestejä:
  534
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Todennäköisesti suurin osa suvakeista näkee asian juuri noin, siitä huolimatta että suurin turvallisuusuhka syntyy siitä että niitä äärimuslimeja päästetään tänne ja yritetään asettaa asemaan, missä niiden tekemisiä ei saa kyseenalaistaa. Kun pitää olla niin pirun suvaitsevainen.

  Maailma toimii pääsääntöisesti vähän niin että sitä saa mitä tilaa. Poliitikkojen osalta se menee valitettavasti vähän niin että tilaaja ja saaja ovat eri henkilö.
   
  MasaA tykkää tästä.
 6. Stargate2017

  Stargate2017 BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 855
  Rekisteröitynyt:
  02.09.2017
  Ei niillä ole mitään ongelmia. Uusi hallitus noudattaa vai tätä toiminta tapaa hehe:
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  No hieman vakavammin kunniotan tätä threadia. Jännittää edelleen minkälaisen hallituksen nyt saavat kasaan?
   
 7. Melbac

  Melbac

  Viestejä:
  3 046
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  SDP:llä taitaa olla vaikeuksia lunastaa niitä lupauksiansa,tosin itse epäilen että valtion velka lähtee reippaasen nousuun kuten aina kun sdp on hallituksessa mutta niitä vaalilupauksia ei pidetä.Siellä on taas luvattu vaikka mitä kuten noi on tehneet aina ja taas porukka on äänestäneet niitä..:rofl::kahvi:

  /offtopic
  Mitä tulee tohon h-a juttuun niin aika ylimielisiä toimittajia kun luulevat että sen pitäisi niille antaa jotain selityksiä heti kun he kysyvät.Muutenkin se on selittänyt noi asiat eri toimittajille varmaan yli kymmenen kertaa vuosien mittaan.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2019
  taxman ja kekkeruusi tykkäävät tästä.
 8. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 177
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Satanen eläkeläisille, hoitotakuu kaikille – Antti Rinteen 10 vaalilupausta

  Siinä on yksi kymmenen kohdan lista Rinteen demarien vaalilupauksista.

  Eiköhän suunnilleen nuo kaikki lennä roskiin samantien kun Kokoomus sanelee solisaliratteille kaapin paikan.
   
  Melbac tykkää tästä.
 9. draco76

  draco76

  Viestejä:
  2 749
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Tommy Goldfish tykkää tästä.
 10. shaminy

  shaminy

  Viestejä:
  492
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tavallaan tämä näin pieni voitto oli voitto Rinteelle itselleen, sillä nyt hän voi vedota tiukkoihin hallitusneuvotteluihin kun luopuu vappusatasistaan.
   
  taxman tykkää tästä.
 11. Melbac

  Melbac

  Viestejä:
  3 046
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Eikös siellä ollut ilmainen toisen asteen koulutuskin eli porukan ei tarvitsisi ottaa opintolainaa?.Se että poistaa sen sipilän työtön jutun taitaa olla kaikkein helpoin.
   
 12. draco76

  draco76

  Viestejä:
  2 749
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  En usko että tuo tarkoittaa sitä. Elämiseen joudut ottamaan lainaa mutta työkaluihin et.
   
 13. Holotna

  Holotna

  Viestejä:
  884
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Arvopohja jeesustelijat on kaikessa läpinäkyvyydessään noin koiranpaskan arvon ansaitsevia typeryksiä. Tämmösten kanssa on pakko tulla toimeen mutta pitäisi olla selvä asia yrittää päästä siihen että ainoastaan asiat ratkaisevat.
   
  kusiainen ja taxman tykkäävät tästä.
 14. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  690
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  En usko, että Halliksella on oikeasti edes tahtoa mennä hallitukseen. Muutenhan hän peruisi näitä lausuntojaan. Niin yksinkertaista se on, jos siis tähän hallitukseen menemiseen viittaat tällä.
   
 15. Holotna

  Holotna

  Viestejä:
  884
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Mitä sen pitäisi perua?

  Kaksinaismoraali pitäisi ymmärtää nauraa pellen tempuksi mitä se aina on ollut ja varsinkin nyt hallitusneuvottelujen aikana.
   
  kusiainen, emviiex ja taxman tykkäävät tästä.
 16. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  690
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  En ole Halla-aho, mutta sen, mitä tiedän hänen kirjoittaneensa (ja niistä sakotkin saaneen), niin on siel aika härskiä kamaa. Räpellyksessä olis just joku lainaus sieltä, et musulaamit pomppii muna jäykkänä jne... Ei voi ottaa oikein vakavasti henkilöä, joka seisoo sellaisten mielipiteiden takana.
   
 17. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 177
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Jos jostakin asiasta on jotain mieltä, niin vellihousuhan sitä on jos alkaa puheitaan perua ja valehdella vain muita miellyttääkseen. Varsinkin jos asiassa on oikeassa.

  Otetaan esimerkiksi hatusta vetäisemällä vaikka joku suomalainen poliitikko joka on kotoisin vaikka Iranista ja sen alueen shiia ja on syntymästään saakka kasvanut ja opetettu vihaamaan Isrealin valtiota ja juutalaisia ja suurin haave on molempien ongelmien ratkaisu ydinpommilla. Sitten kyseinen shiia valitaan Suomessa vaikka eduskuntaan, niin mitä ihmettä se kaverin mielipiteisiin oikeasti vaikuttaa vaikka hän valehtelisi taqiyya hengessä että on kasvanut ihmisenä ja rakastaa juutalaisia ja Isrealin valtiota ja katuu aktiivisesti aikaisempia kirjoituksiaan niiden nukettamisesta ja lopullisesta ratkaisusta?

  Tuollainen on silkkaa tekopyhää valehtelua johon joku hölmö on muka uskovinaan.
   
  emviiex tykkää tästä.
 18. Holotna

  Holotna

  Viestejä:
  884
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Toisinsanoen puhut sontaa tai olet toisen käden tiedon varassa. Siinä ei ole mitään uutta koska tieto luo tuskaa joten on parempi toistella muiden harhoja.
   
  taxman tykkää tästä.
 19. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 177
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Ei kuulosta kyllä Halla-ahon tyyliltä että kirjoittelisi omalla nimellään ainakaan muna pystyssä pomppivista musulaameista.

  Onko sinulla esittää jotain tarkistettavaa lähdeviitettä tuollaiselle vai onko kyseessä oma fantasiasi muna pystyssä pomppivista musulaameista?
   
 20. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  690
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Räpellyksestä ne threadit kai häviää joka 24h, joten ei ole, mutta siellä sen viittauksen näin.
   
 21. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  690
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Voi olla, mutta hallitukseen ei sitten ole asiaa.
   
 22. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  690
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Kuten yllä sanoin, luin sen räpellyksestä. Voit kysyä sieltä lähdettä. Itselleni se vaikutti hyvin uskottavalta, vaikken ole Halliksen teksteihin niin paljoa perehtynyt.
   
 23. Holotna

  Holotna

  Viestejä:
  884
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  "Kuulin räbästä" pohjalta tuntuu kaikki muutkin tiedot Halliksesta olevan peräisin.
  Kuinka vaikea on lukea mitä se itse on sanonut ja vetää sitten johtopäätökset?
   
  taxman tykkää tästä.
 24. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 676
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jos nyt tässäkin ketjussa ei vängättäisi jostain halliksen vanhoista kirjoituksista...
   
  draco76 tykkää tästä.
 25. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  690
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Ei kiinnosta lukea jotain 400:aa blogikirjoitusta usean vuoden ajalta. Asia ei niin paljoa minua kiinnosta.
   
 26. Holotna

  Holotna

  Viestejä:
  884
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Jokaisen vaalivoiton jälkeen ne löydetään uudelleen koska tarkoituksenmukaisuus.
   
  taxman ja ttjm tykkäävät tästä.
 27. Holotna

  Holotna

  Viestejä:
  884
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Eipä niin mutta sitä suuremmalla varmuudella sopii kauhistella mikä natsifasisti se on.
  Naurettavaa ja säälittävää.
   
 28. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  690
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Mulle riitti, kun luin oikeudenkäyntipöytäkirjat siitä kirjoituksesta, josta hän sai sakot.

  Edit: ja itse olet naurettava ja säälittävä.
   
 29. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 177
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Onhan sä räbä, ylilauta, 4Chan ja muutenkin koko internet todella luotettava lähde. Suoraan voi vaikka väitöskirjaan laittaa lähteiksi ne kaikenlaisille faktoille.
   
 30. Holotna

  Holotna

  Viestejä:
  884
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Jumalanpilkkatuomio 2000-luvulla on kieltämättä erikoista. Jos viitsisi miettiä niin suorastaan hullua kaksinaismoraalissaan. Hihamerkkigate oli ehdoton hulluuden ylistys siitä ettei suomessa ole muuta kuin agenda mitä noudatetaan. Se meni jo niin yli että kukaan halua muistellakaan.
   
  emviiex ja taxman tykkäävät tästä.
 31. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  690
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Eikös nykyään Persujenkin mukaan merkitse enemmän se, miten asiat koetaan ;)
   
 32. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  690
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Jokatapauksessa Hallis on kerran jo tuomittu scriptan kirjoittelujensa perusteella oikeudessa, eli hän on rikollinen. Eikö edes siitä kannattaisi sanoutua eroon?
   
  draco76 tykkää tästä.
 33. Holotna

  Holotna

  Viestejä:
  884
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Miten voi sanoutua siitä eroon että on rikollinen?
   
 34. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 177
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Miksi pitäisi sanoutua irti asioista jotka ovat totta ja joiden mielipiteiden takana seisookin?

  Vähän sama kuin että Neuvosto-Suomessa joutui paitsioon jos erehtyi arvostelemaan Neuvostoliittoa millään tavalla. Varmaan se vitutti suunnattomasti Suomen kommunisteja jos joku julkesi olemaan katumatta sitä ajatusrikosta ja pyytelemään sitä loputtomasti anteeksi.
   
 35. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  690
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Ei kai loppupeleissä mitenkään (suuri yleisö tuomitsee aina), mutta katumusta jos osoittaa, niin se on askel oikeaan suuntaan.
   
 36. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  690
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Jotta osoittaisi olevansa arvopohjaltaan hallituskelpoinen.
   
 37. Holotna

  Holotna

  Viestejä:
  884
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Eli arvopohja tarkoittaa sitä että valehtelee päin naamaa.
   
  Piikki lihassa, emviiex ja taxman tykkäävät tästä.
 38. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 177
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Liekkö Antti Rinne irtisanoutunut siitä huomattavasti vakavemmasta rikoksesta johon syyllistyi josta tuomittiin kymmenien tuhansien eurojen sakkoihinkin? Entä osoittanut tehokasta katumusta siitä?
   
 39. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 759
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Kirjoitus oli ihan asiallinen ja siinä oli hyvä pointti, eikä Hallis SIITÄ halua irtisanoutua eikä pidäkään. Sen sijaan jostain aiemmista kirjoituksista se on nyt vähän irtisanoutunut vaikka häntä ei ole mistään rikoksista tuomittukaan NIIDEN perusteella.

  Kun ottaa huomioon, että toi kirjoitus oli osoitettu valtakunnansyyttäjälle provosointimielessä ja sitten napsahtaa tuomio, niin eiköhän ole aika selvää että tässä oli ajojahdista kysymys ja tuomio napsahti hyvin heppoisin perustein. Kannattaa lukea se kirjoitus. Kaipa se jostain löytyy alkuperäisessä muodossaankin.
   
  MasaA, Pahviukko, emviiex ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 40. Tlapio

  Tlapio

  Viestejä:
  619
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Ehkä pitäisikin kääntää tuo kysymys toisinpäin.
  Mikä persujen arvopohjassa, suomalaisten etu ensin ja Suomen etujen ajaminen ei kiinnosta muita puolueita?
   
  MasaA, Pahviukko, Piikki lihassa ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 41. Holotna

  Holotna

  Viestejä:
  884
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Näin päin kun laittaa palikat niin viimeinen 20 vuotta näyttäytyy juuri sinä mitä se on, haluna muuttaa Suomi johonkin mille ei ole kannatusta.
   
  MasaA ja taxman tykkäävät tästä.
 42. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  690
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Hallis lienee arvopohjaltaan sellainen, että vaikka hänet kuinka kääntäisi tai vääntäisi, ei hänestä hallituskelpoista saa (sikäli kuin sun näkemykseen on luottaminen).
   
 43. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  690
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Rikos on eri tyyppinen. Halliksen rikos kertoo paljon enemmän hänestä ihmisenä kuin Rinteen rikos. En haluaisi Hallista Suomeen säätämään lakeja.
   
 44. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  690
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Vihjannet nyt siihen, että jumalanpilkkasäädös on mielestäsi vanhanaikainen?
   
 45. Holotna

  Holotna

  Viestejä:
  884
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Olemme siis samaa mieltä että kyllä Hallis hallitukseen mahtuu.
   
 46. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  690
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Siitä en tiedä, vaikka olishan se mielenkiintoista nähdä. En tosin usko, että hänen nykyisellä arvopohjalla sitä ihmettä tulemme näkemään.
   
 47. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 759
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Todellakin on, ja lisäksi sitä on Halliksen tapauksessa sovellettu hyvin köykäisesti. Toi kirjoitus ei todellakaan ollut minkään tuomion arvoinen.
   
  MasaA, emviiex ja taxman tykkäävät tästä.
 48. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 177
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Eihän tuollaiset "rikokset" ole edes rikoksia sellaisissa maissa joissa on sananvapaus. Esimerkkinä vaikkapa Yhdysvallat.

  Jumalanpilkkalakien vuoksi Suomi on harvinainen poikkeus jopa eurooppalaisten diktatuurien joukossa.

  Jos joku Suomessa esimerkiksi toistaisi Friedrich Nietzschen ajatuksen Jumala on kuollut (saks. Gott ist tot), niin siitä päätyy puoleksi vuodeksi vankilaan kun herjaisi jumalaa.
   
  emviiex ja taxman tykkäävät tästä.
 49. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  690
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Tavallaan nyt on hyvin ironista, että kyseistä lakia varmaan kovasti muuttamaan haluava Hallis ei ole pääsemässä muuttamaan tätä lakia, koska hänet on kerran sen perusteella tuomittu :rofl:
   
 50. draco76

  draco76

  Viestejä:
  2 749
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Olet harvinaisen väärässä tuosta viimeisestä. Miitkin väitteesi lienee samaa tasoa.
   
  Jeesbox tykkää tästä.