13th/14th Gen K -prossuissa ongelmia?

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 908
Intelille kai tuollaiset Vminit on ihan sama, tuskinpa missään takuuehdoissa tuollaista edes luvataan?, ns kunhan prossu toimii takuuajan niin kaipa se Intelille välttää

edit: Ja ennenkuin joku tässä leimaa minut Intelin faniksi niin ei, takaisinkutsu kaikille 13/14xxx gen omistajille olisi ollut oikea vaihtoehto (imho).
Joo, jos ei takaisinvetoja tee niin vaikka 5v takuu olisi kiva.
 
Liittynyt
14.05.2021
Viestejä
507
jos prossujen voltit ahistaa ja omistaa gigabyten (muut valmistajat kysymysmerkki) emolevyn eikä jaksa säätää alivoltituksen kanssa niin voit laittaa rajoituksen max vid requestille. luonnollisesti suorituskyky tipahtaa jonkin verran riippuen miten alhaisen rajoituksen laittaa ja miten hyvä silikonilotto on mutta jos tätä keinoa haluaa käyttää niin on tarjolla. buildzoidin video aiheesta (ohjeet 12:11 kohdasta eteenpäin).

tl;dw, biosissa advanced mode, tweaker valikko-> advanced voltage settings-> cpu/vrm settings-> internal vr control-> ia vr control enable-> ia vr voltage limit esim 1400

edit: myös asuksella mahdollisuus vastaavaan
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
14.01.2020
Viestejä
605
Mitenhän muuten suomessa yleisesti näiden kanssa kannattaa toimia jos/kun omalle kohdalle tällainen sattuisi. Kannattaako jälleenmyyjän kautta vai suoraan Inteliin olla yhteydessä? Riippuen varmaan jälleenmyyjästä niin voi oma aikansa viedä...

Myyjä vastaa virheestä. Kohtuullisessa ajassa on tuokin mun mielestä hoidettava (eli luokkaa pari viikkoa).
Näissä on hyvä muistaa myös se, kun kyseessä on selkeä valmistajan tunnustama valmistusvirhe, ei myyjän/valmistajan virhevastuu todellakaan pääty takuun päättyessä. Älkää antako periksi vaan vaatikaa myyjiä noudattamaan lakia.

Myyjäliike sitten tappelee tukkurin/valmistajan kanssa, jos on mielestään kokenut vääryyttä tai tappioita. Valmistajan nihkeä suhtautuminen ei ole kuluttajan ongelma, vaan myyjäliikkeen.
 
Liittynyt
14.05.2021
Viestejä
507
Kuva Asuksen manuaalista:

Tuo on ihan hyvä turva jos säätelee AC/DC loadline arvoja. Voihan sitä joskus vahingossa laittaa arvon jota ei tarkoittanut.
ahaa asuksellakin on vastaavaa, itsellä ei ole noista kokemuksia, referoin vain buildzoidia joka puhui pelkästään gigabyten lankuista, editoinpa tuota aiempaa viestiä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
248 402
Viestejä
4 332 486
Jäsenet
72 206
Uusin jäsen
Efton

Hinta.fi

Ylös Bottom