On. Vähintään hinnan tuplausOnko noissa jotain erityistä kikkaa joka tekee noista parempia kuin muiden valmistajien?
On. Vähintään hinnan tuplausOnko noissa jotain erityistä kikkaa joka tekee noista parempia kuin muiden valmistajien?
Tuskimpa. Kunhan ilma kiertää ja briketit/hiilet pysyvät halutussa paikassa. Korit ovat kuitenkin kätevät silloin kun brikettejä ei tule poltettua loppuun asti. Helpottaa seuraavaa grillausta kun kopistelee vaan tuhkat pois ja sytyttää briketit uudelleen. Toki ilmankin pärjää.Onko noissa jotain erityistä kikkaa joka tekee noista parempia kuin muiden valmistajien?
Piippusytytin on mielestäni aivan must, ellei jo joku maininnut.Nuo korit ja smokenator on ilmeisesti ne "pakko hankinnat", onko muilla muita suosikkihärpäkkeitä grilleihin?
Korit hengittävät liikaa, joten savustuspalat syttyvät helpommin tuleen, eivätkä vain savua, ja vastavuoroisesti liian harvassa olevat briketit ei pala kunnolla. Ei tuo smokenator pakollinen missään nimessä ole, mutta erittäin kätevä varsinkin sellaisessa pidemmässä savustuksessa, jossa joutuu lisäämään brikettiä.En kyllä näe smokenatoria mitenkään pakollisena tai ylipäätään tarpeellisena. Mikä siinä on niin erityistä? Käytännössä saman asian ajavat nuo korit ja niiden päälle asetettu folivuoka joka täytetään vedellä.
Pizzakivi sen sijaan on itselläni seuraavana hankintalistalla.
Tärkeimmät jutut itse grillin lisäksi on kunnolliset grillipihdit ja puhdistusharja.
Joo piippusytytin kyllä ihan ehdottomasti. Se on niitä juttuja, jonka hankkimisen jälkeen pitää itseään ihan idioottina, kun on ennen lotrannut sytytysnesteen kanssaPiippusytytin on mielestäni aivan must, ellei jo joku maininnut.
Kunnon pihdeille ja kolmiomallin puhdistusharjalle ääni myös.
En ole tuollaista tyyliä koittanut, mutta jos tavoitteena on saada tasainen hiillos, eli kaikki briketit/hiilet syttymään jotakuinkin samanaikaisesti, niin kuvittelisin piippusytyttimen soveltuvan siihen aika paljon paremmin? Kuitenkin piipusytytin on tosi vaivaton systeemi. Kauanko tuo tohon kanssa täytyy sohia brikettejä?Kyl piippusytytin jäi jo viime kesänä varastoon pölyttymään, briketit kekoon ja toholla tulta perään vaan.
En nyt haluaisi olla mikään weber fanboy joka asiassa mutta nämä nyt vaan on hyvät, eivätkä ole mitenkään törkeän hintaiset:Mistä ja millaiset on hyvät grillipihdit? Mitään bargaineja tarjolla? Aika heikkoja ovat kyllä pääosin olleet mitä summassa tullut ostettua..
Lähetetty minun SM-A320FL laitteesta Tapatalkilla
Onko tosiaan Weberin laatu vajonnut noin alas. Vai oliko niin ettet kuitenkaan edes tutkinut mikä siinä Weberissä maksaa?kyseessä kaksi eläkeläistä ja jotka välillä grillaa sen makkaran tai pihvin niin ei sitä voi mitenkään perustella 400€ weberillä... mitä tulee tuohon hinnat alkaen mallin weberiin niin ei se fyysisesti eronnut mitenkään tuosta 179€ laitteesta. Molemmat oli samasta pellistä väännettyjä ja molemmissa kolme poltinta, halvemmassa sitten se sivukeitin plussana. Käyttötarkoitus ja hinta/laatu ratkaisi nyt halppiksen hyväksi...
Mä ymmärrän että weberuskovaisena se ottaa koville kun joku kehtaa sitä parasta arvostella "webbimeeminä" , Mutta pointti ei edelleenkään ollut se onko weber paras vai paska. Homma lähti siitä että jos pari eläkeläistä grillaa 10krt kesässä niin miksi ostaa se 400 kahden polttimon weber ilman sivukeitintä, kun 179€ saa kolmen rst-polttimon ja sivukeittimellä varustetun grillin ja varsinki kun edellinen 100€ grilli kesti 10v niin miksi tämä ei kestäisi vähintään saman aikaan?Onko tosiaan Weberin laatu vajonnut noin alas. Vai oliko niin ettet kuitenkaan edes tutkinut mikä siinä Weberissä maksaa?
Halvat Weberin Spirititkin on nimittäin valu-alumiini -palopesällä ja emaloidulla kannella. Kun vertaa markettigrillin maalattuun peltiin, niin tuota halpaa Weberiä et saa grillaamalla puhki, kun taas peltinen on muutamassa kesässä entinen. Siksi noille halvoillekin Webereille annetaan 10v takuu.
Tuo ”samasta pellistä ne on väännetty” on muuten webbimeemi, jota moni pitää totuutena kun ei asioista ole itsellä mitään hajua.
Tuohon käyttöön sopii paremmin halvempi pallogrilli.Homma lähti siitä että jos pari eläkeläistä grillaa 10krt kesässä niin miksi ostaa se 400 kahden polttimon weber ilman sivukeitintä, kun 179€ saa kolmen rst-polttimon ja sivukeittimellä varustetun grillin ja varsinki kun edellinen 100€ grilli kesti 10v niin miksi tämä ei kestäisi vähintään saman aikaan?
Miten olis Muurikan grillipihdit ? Ei pahan hintaiset, ainakin omaan käytöön sopivat ja parin kesän jälkeen uudenveroisessa kunnossa.Mistä ja millaiset on hyvät grillipihdit? Mitään bargaineja tarjolla? Aika heikkoja ovat kyllä pääosin olleet mitä summassa tullut ostettua..
Lähetetty minun SM-A320FL laitteesta Tapatalkilla
No ei hiiligrillausta tarvitse ihannoida aivan sokeasti.Tuohon käyttöön sopii paremmin halvempi pallogrilli.
Ei ole. Helpompi se on hiiltynyt tavara on vetää pois kuin kostea töhnä grillauksen jälkeen, joka jää harjaan.Ei ole yhtä helppoa. Se on helpompaa.
En kyllä ymmärrä jengiä joka ostaa monen sadan euron arvoisia grillejä, mutta eivät jaksa käyttää paria minuuttia grillauksen jälkeen aikaa sen hoitamiseen (aikaa siihen on jo siinä, kun antaa niitten pihvien tasaantua folion alla muutaman minuutin). Sitten itketään vuoden päästä ja haukutaan grillin valmistaja netissä, koska on grilli ruosteessa yms.
Joo en ymmärrä näitä grillin kiillottajia. Ehkä ne on niitä pahimpia Weber uskovaisia? (tämä oli kyllä jo ala-arvoinen kommentti. Jätän kuitenkin keskustelun herättämiseksi)Ei ole. Helpompi se on hiiltynyt tavara on vetää pois kuin kostea töhnä grillauksen jälkeen, joka jää harjaan.
Mihin se ritilä siitä menee jos ne rippeet onkin siellä vaikka sen viikon? Kun grillin pistää tulille seuraavan kerran ja on tunkemassa tavaraa sisään, niin samalla ne hiiltyneet sieltä lähtee sitten ihan kerta pyyhkäisyllä
Grillin sisäpuolta nyt ei tarvitse ´koskaan´ pestä, makuja sieltä vain voi tulla ja valuvat möhnät tiivistävät kannenkin
Ei tule, jos kun toimitus osoitteen mukaan ItävallastaWeber Master Touch GBS Slate Blue - www.grillshop.at
Postikulut 25€, yhteensä 270€ weber master touch. Viisaammat kertoo tuleeko mitään tulliylläreitä päälle.
Kyllä.Joo en ymmärrä näitä grillin kiillottajia. Ehkä ne on niitä pahimpia Weber uskovaisia? (tämä oli kyllä jo ala-arvoinen kommentti. Jätän kuitenkin keskustelun herättämiseksi)
Mielestäni mitä enemmän vanhaa tauhkaa grillissä niin sitä enemmän makua
Köyhän miehen Weber kopio palautettu ja tilalle haettu originaali Weber Master Touch.Köyhän miehen Weber kopio ostettu. Pitää vielä tilata ritilä ja smokenator, sekä teettää töissä brikettilaarit. Ei vielä voi ottaa käyttöön grilliä ennenkuin varmistan weberin osien käypäsyyden.
Kerroppas omia huomioita, mitä eroja havaitsit.Köyhän miehen Weber kopio palautettu ja tilalle haettu originaali Weber Master Touch.
Tuli teetettyä brikettikorit rosterista ennen palautusta.
Ostin juuri Ikeasta isot pihdit vitosella. En ole vielä ehtinyt testata grillatessa, mutta hintaisekseen vaikuttavat ihan hyviltä. Lukituksen puutteesta miinusta, mutta jos tuote maksaa 1/4 siitä mitä vastaavan kokoluokan muut metalliset pihdit, niin veikkaisin pihtien ajavan asiansa.Mistä ja millaiset on hyvät grillipihdit? Mitään bargaineja tarjolla? Aika heikkoja ovat kyllä pääosin olleet mitä summassa tullut ostettua..
Lähetetty minun SM-A320FL laitteesta Tapatalkilla
En ottanut sitä clas ohlsonin grilliä käyttöön koska halusin palauttaa sen. Odottelin weberin ritilää saapuvaksi ja sinä aikana päätin jo luopua koko grillistä.Kerroppas omia huomioita, mitä eroja havaitsit.
Saapuiko Landmann jo? Jos saapui, laita ensituntumia.Tervehdys vaan kaikille.
Landmann Big Kamado lähti Ohlsonilta tilaukseen. Tuo 20/10v takuu perusteena. Tähän asti grillailu ja smoukkaus hoidettu BeefEater Discovery 1000:lla ja Weber WSM37:lla.
Tänään WSM:llä hoitui muuten beef jerkyt teryiaki Jack Daniels marinoituna, hyvää on.
Tätä odotellessa. En todellakaan ole mikään Weber uskovainen tai ylipäänsä palvo mitään merkkiä ja vielä ensimmäistäkään rillausta weberillä, epäilen vahvasti 300 rillin hintaa vs. 20 purtilo. Ei vaan mahdu kaaliin miten se voisi olla NIIN paljon parempi.enkä halua enää edes muistella kuinka hankalaa hommat ennen oli noilla halpisversioilla. Kun on monta vuotta saanut joka kerta helpot grillaukset tehtyä niin ei se hintakaan enää tunnu pahalta.
Isoin ero itselle oli että lämpö on tasainen ilman hotspotteja. Ei tarvitse miettiä missä kohtaa ritilää lihat on missäkin vaiheessa grillausta, varsinkin kun grilli on täynnä niin ennen oli todella haasteellista saada kaikki mitä ritilältä löytyy kypsäksi samaan aikaan ja halutulla kypsyysasteella/pinnalla. + kaikki ritilästä raavittu tuhka tippuu omaan lokeroonsa.Tätä odotellessa. En todellakaan ole mikään Weber uskovainen tai ylipäänsä palvo mitään merkkiä ja vielä ensimmäistäkään rillausta weberillä, epäilen vahvasti 300 rillin hintaa vs. 20 purtilo. Ei vaan mahdu kaaliin miten se voisi olla NIIN paljon parempi.
Landmann saapui torstaina. Iso paketti, jonka aukomisessakin meni reilu tunti nSaapuiko Landmann jo? Jos saapui, laita ensituntumia.
Oma Landmann Big lähti tilaukseen tänään, kun tarjoukset Clas Ohlsonilla vielä ovat voimassa.Landmann saapui torstaina. Iso paketti, jonka aukomisessakin meni reilu tunti n
iin, että osat oli esillä ja käsillä. Tuon vaunun kasaamiseen meni reilut 2tuntia, sai olla tarkkana mitenpäin ja kummalle puolelle mikäkin samannäköinen putki kuuluu. Vaunu on kyllä tukevaa tekoa, muovia ei löydy kuin pyöristä, jotka nekin laakeroidut. Siinä vaiheessa kuitenkin tuli melko levee hymy, kun saatiin mötikkä nostettua vaunun kyytiin. On vaan melkosenkokonen mötikkä pienellä pihalla. Eilen lauantaina päästiin sitten koeponnistaan, Marienburgin hiilet pesään ja parilla sytytyspalalla tulta. Grillailin Picanhaa ja maissia. Hyvin onnistuivat. Tuon huomasi, että lämmöt saa kyllä helposti kohoon, mutta laskemaan huomattavasti hitaammin. Lämpöjä en ensimmäisellä kerralla uskaltanut kovin korkealle nostaa, olisko ollu parhaimmillaan lämmöt n. 220. Tänään kokeillaan valurautaritilä (Bastard) ja vähän korkeempia löylyjä, käristellään Prismasta käteen jäänyt kilonen tomahawk-piffi.
Itse katselin ensin Weberin Master Touch:ia, sitten Minimanin Kamadoa (18" 379e, 21" 399e, saattaavat jo olla loppu), toi takuun pituus/hls kuitenkin sai ostamaan tuon Landmannin. Minimanin Kamado saattaa muuten olla samaa alkuperää kuin Motonetinkin, takuukin vuoden tai 2. Motonetin Kamadossa vain yksinkertainen ritilä, palotilassa ei taida olla halkiota lämpölaajenemista vastaan. Landmannissa mukana 2-taso-ritilä ja tukeva vaunu. Weberilläkin kyllä taatusti pärjää ja savustelee, mutta onhan toi muna kyllä vielä pari askelta ylöspäin.ite olen tässä pähkäillyt ja lueskellut näitä juttuja hiiligrilleistä.
ei vaan nyt osaa päättää, motonetin keraamine muna vai weber master touch. ei raaski kyllä enempää kuin tuon 600e laittaa
nyt joku "inferno" kaasugrilli ja sähköinen savustus pönttö. lihoja grillailee ja kalaa tulee savusteltua.
vähän kyllä kiinnostaisi lihojen savustelu, jolloin tuo muna kyllä puoltaisi hankintaa..
Munasta ei kokemusta paitsi weberin master touchista. Noi on samaa sarjaa mikä olikaan se design suomalainen pallogrilli mikä kaikilla oli.ite olen tässä pähkäillyt ja lueskellut näitä juttuja hiiligrilleistä.
ei vaan nyt osaa päättää, motonetin keraamine muna vai weber master touch. ei raaski kyllä enempää kuin tuon 600e laittaa
nyt joku "inferno" kaasugrilli ja sähköinen savustus pönttö. lihoja grillailee ja kalaa tulee savusteltua.
vähän kyllä kiinnostaisi lihojen savustelu, jolloin tuo muna kyllä puoltaisi hankintaa..