Kryptovaluuttakeskustelua (Bitcoin, Ethereum, Litecoin ja altcoinit)

Nom

homo debilis obēsus
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 817
Miten tämä ulostulosi kumoaa minkään kirjoittamani asian? Lotossakin joku hermanni vetää monen elinikäiset tulot viikoittain. Silti lottokuponginkaan P/E-arvoa ei voida määrittää koska E=0.
Kun sillä on konkreettinen arvo niin sitä voisi pitää konkreettisena omistuksena. Lottokuponkikin vanhenee vuodessa, mutta 7 oikein kupongilla on konkreettinen arvo. Kryptoa tai lottokuponkia ei voi verrata suoraan P/E-luvulla, eikä edes rinnastaa osakkeisiin. Tuollainen höpinä on lähinnä vain hassua (pellehermanni?).
 
Liittynyt
04.01.2017
Viestejä
146
Jos joku osaa tehdä osakekauppaa (pitkällä aikavälillä) paremmin kuin keskimääräinen kurssikehitys, niin jotain on pahasti – todella pahasti – pielessä... eli selvästi kenenkään ei kannata käydä kryptovaluuttakauppaa. (Riskinhallinnan takana on muuten aika paljon ihan vaan kylmää matematiikkaa, ja no, ...)
Jaa, miksikö näin? Riippuu toki aikavälistä, jos se kasvatetaan riittävän isoksi, niin voin ollakin samaa mieltä. Ja jos nyt puhutaan yhtään keskiverrommasta sijoittajasta, sen ei tarvitse olla edes kovin pitkä. Oli miten oli, jos odottaa osakkeiden kurssilta korkeintaan keskimääräistä kehitystä, niin sehän tekee kryptoista vain entistä paremman diilin.

Kylmää matematiikkaahan siellä riskinhallinnan takana on ja siksi monen kryptoskeptisyys täällä onkin niin, noh, kryptistä. Joko ei tosiaan osata sitä matematiikkaa tai sitten ollaan niin isoja sijoitusguruja, että on biitattu markkinat jo monen monta vuotta. Tai siis ei vielä, koska se kupla ei ole puhjennut, mutta kyllä se vielä hei joku vuosi puhkeaa! Ihan varmasti. Heikommalla itseluottamuksella varustettu kaveri alkaisi jo tässä vaiheessa epäilemään omia arvioitaan.

Jos nyt lasketaan skeptikkojen viestit tästä ketjusta ja jokainen olisi shortannut bitcoinia viestin kirjoitushetkellä, niin moniko näistä olisi voitolla nyt? Entä viiden vuoden päästä? Huutelu on aina helppoa, se kun ei maksa mitään.

Joku voisi myös sanoa, että valuutta ei ole koskaan hyvä sijoituskohde. Se voi ehkä tässä tapauksessa antaa (pitkällä aikavälillä) inflaatiosuojan, kun sitä ei kerran paineta lisää (toisin kuin muita valuuttoja). Ei yhtään sen parempaa tuottoa. Toisin sanottuna tuotto-odotus olisi tasan 0. Ei hyvä, vaan aika huono. Vain hieman sukanvarressa olevia seteleitä parempi.

Nykyvirtuaalivaluutat toki eivät vielä ole näinkään hyviä, valuutan kun soisi olevan vähän vähemmän volatiili.
Aikamoista semantiikalla leikkimistä. Tuhansien prosenttien tuotto nyt vaan on parempi kuin viisi tai viisitoista prosenttia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
282
Se on vaan ikävä kryptohermannien kannalta, että kolikoilla ei ole P/E-lukua koska nollalla ei voi jakaa. Kolikko ei myöskään anna osuutta minkään oikean omistamisesta, jonka tulevaa tuloksentekokykyä voi sentään ennustaa.
Onneksi ketään kateellista suomalaista ei haittaa, kun se ei ole heiltä pois, koska nollalla ei voi jakaa vai voiko? Minua niin kiinnostaa miten ihmeessä, esim USD/EUR vaihdoillakin voi tehdä rahaa ja mihin se sitten perustuu noin ikään kuin mielenkiinnosta, kun meillä mahdollisesti on oikean kohtelias pörssimeklari joukossa(?)
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Onneksi ketään kateellista suomalaista ei haittaa, kun se ei ole heiltä pois, koska nollalla ei voi jakaa vai voiko? Minua niin kiinnostaa miten ihmeessä, esim USD/EUR vaihdoillakin voi tehdä rahaa ja mihin se sitten perustuu noin ikään kuin mielenkiinnosta, kun meillä mahdollisesti on oikean kohtelias pörssimeklari joukossa(?)
Voithan sä yrittää vaurastua vaikka hevosenlannan kurssikehityksellä spekuloiden, joskin volyymien on syytä olla aika suuria. Ja edelleen, toisin kuin kryptorahalla, on hevosenlannallakin jotain todellista käyttöä ja sitä kautta arvioitavissa oleva todellinen arvo. Euron ja dollarin kursseilla kikkaillessa voi myös lyödä rahoiksi mutta siinä tosiaan pankki ottaa siivun ja peli on miinusmerkkistä. Silti homma on sikäli hyvällä mallilla, että jos et nyt koko pääomaasi vivuta niin tappiolle jäädessäkin niillä euroilla ja dollareilla on aika vankka arvostus takanaan. Jos sulle sattuu vielä jäämään kotimaan valuuttaa taskuun niin niillä voi aina vaikka lyhentää samassa valuutassa olevia velkoja tai maksaa veroja.

Joku mainitsi futuurit ja muut sijoitusinstrumentit. Nehän on toki vähän kuin pelailua koska sijoitat oletettuun kurssikehitykseen eikä sijoitustasi ole suoraan sidottu esimerkiksi tiettyyn määrään jotain raaka-ainetta. Tosin niissäkin on se kytkös konkreettisiin asioihin eli voit esimerkiksi teknologia- ja talousuutisia seuraten päätellä, että nikkelin kurssikehitys tulee olemaan nousujohteinen ja perustaa sitten nää päätökset johonkin todelliseen.
 
Liittynyt
06.01.2018
Viestejä
76
Euron ja dollarin kursseilla kikkaillessa voi myös lyödä rahoiksi mutta siinä tosiaan pankki ottaa siivun ja peli on miinusmerkkistä. Silti homma on sikäli hyvällä mallilla, että jos et nyt koko pääomaasi vivuta niin tappiolle jäädessäkin niillä euroilla ja dollareilla on aika vankka arvostus takanaan. Jos sulle sattuu vielä jäämään kotimaan valuuttaa taskuun niin niillä voi aina vaikka lyhentää samassa valuutassa olevia velkoja tai maksaa veroja.
Eikö sun mielestä voida todeta myös että Bitcoinilla on vankka arvostus takanaan jo nyt? Vaikka dollarin suhde euroon liikkuu erittäin minimaalisesti verrattuna bitcoinin arvonvaihteluun, niin bitcoin on kuitenkin vakauttanut paikkansa kryptomaailmassa jolloin sillä on aina arvoa ja voit yhtäläillä niillä lyhennellä lainojasi vaikka joudutkin muuttamaan ne ensiksi euroiksi.

Ainoa tapa millä arvo oikeastaan voisi tippua (lähes) nollaan on että siitä paljastuisi jokin massiivinen bugi jolla pystyttäisiin manipuloimaan lohkoketjua ja sen korjaaminen jälkikäteen ehtisi aiheuttamaan peruuttamattomia ongelmia. Bitcoin on kuitenkin jo osoittanut toimivuutensa vuosien saatossa ettei mikään ulkoinen lähde pääse käsiksi lompakkoihin sillä lähdekoodi on avoin eikä suljettujen ovien takana piilotteleva reikäinen purkkaviritelmä. Toisin sanoen varas pystyy aina viemään lompakon sun taskusta jos et ole tarpeeksi varovainen, mutta varas ei koskaan pysty murtautumaan pankin järjestelmään (vrt. bitcoinin lohkoketju).

Voithan sä yrittää vaurastua vaikka hevosenlannan kurssikehityksellä spekuloiden, joskin volyymien on syytä olla aika suuria. Ja edelleen, toisin kuin kryptorahalla, on hevosenlannallakin jotain todellista käyttöä ja sitä kautta arvioitavissa oleva todellinen arvo.
Seuraavaksi olisit varmaan listaamassa bitcoinin ongelmia, mutta sama päteen muihinkin kuten esim. Ethereum, Litecoin, Monero ja omasta mielestä kaikista lupaavin tällä hetkellä: Nano (/Raiblocks). Monet muut kryptot toimii paremmin valuuttana kuin bitcoin joilla ei ole samanlaisia hitaus ja kalleus ongelmia.

Kryptorahan käyttötarkoitus on juurikin se mitä rahalla tehdään eli vaihdon väline, arvon mitta, omaisuuden muoto sekä valuutta. Kryptovaluutan arvoa verrataan yleisessä käytössä oleviin valuuttoihin aivan samalla tavalla kuin verrataan euron arvoa dollariin.
Vai, mitä arvoa esimerkiksi sulle on kympin setelillä jos pitelet sitä kädessäsi? Voit ostaa sillä kaupasta ruokaa jolloin olet käyttänyt sitä vaihdon välineenä ja omaisuuden muotona. Se samainen kymmenen euron seteli on aina kymmenen euroa, mutta jos oletkin ulkomailla ja yrität maksaa samaisella setelillä joka käy myyjälle, mutta tuotteella on kiinteä hinta dollareissa niin sun kymmenen euron setelin arvo dollareissa liikkuu koko ajan(vaikkei kuitenkaan huomattavasti niin silti). Yhtäläillä jos bitcoin-pohatta ostaa lambon bitcoineilla, käytettiin sitäkin valuuttana ja omaisuuden muotona.

Mikäli sun isoin ongelma on ymmärtää kryptojen arvojen muodostusta niin sen määrää yksinkertaisesti kysyntä ja tarjonta. Yleensäkin sillä on arvoa valuuttana niin kauan kuin se on toimiva siihen. Valuutat ei ole rinnastettavissa osakkeisin koska ne ei jaa tuottoa/osinkoa (löytyy joitakin poikkeuksia mutta suurimmalta osin sellaisista ei nyt ole kyse). Kryptoihin sijoittaminen ja niillä tienaaminen on vain valuuttakauppaa jolloin toivotaan että valuutan arvo nousee koska sen kysyntä lisääntyisi. Tällä hetkellä sen odotetaan tapahtuvan saamalla kyseinen valuutta yleistyvään käyttöön. Yhtäläillä valuuttakauppa toimii kryptojen kuin yleisten valuuttojenkin välillä. Isona erona on vain isommat arvonheilahtelut jotka mahdollistaa sen että pörssien välityspalkkiot ei syö kaikkia voittoja. Perus jampalle tosin päiväkauppa ei ole kovin kannattavaa, vaan on varmempaa tehdä pidempiaikaisia sijoituksia ja toivoa arvonnousua pidemmällä aikavälillä.

Missä niitä sitten pitäisi pystyä käyttämään? Käyttäisin ainakin itse nopeata ja kulutonta(tai erittäin pienikuluista) virtuaalivaluuttaa maksuvaihtoehtona paljon mielummin kuin maksaisin monessa paikassa mihin tarvitsen paypalia ja vielä enemmän kaipaan paikoissa jotka vaativat pankki- tai luottokortin. En myöskään näe mahdottomana että maksaisin joskus tulevaisuudessa esim. lähimaksun tai vastaavan tapaisella tavalla puhelimesta kaupassa virtuaalivaluutalla jos se olisi yksi maksuvaihtoehto. (avainasiana on kuitenkin se nopea siirto ja kuluton tai erittäin pienet siirtokulut)
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Eikö sun mielestä voida todeta myös että Bitcoinilla on vankka arvostus takanaan jo nyt? Vaikka dollarin suhde euroon liikkuu erittäin minimaalisesti verrattuna bitcoinin arvonvaihteluun, niin bitcoin on kuitenkin vakauttanut paikkansa kryptomaailmassa jolloin sillä on aina arvoa ja voit yhtäläillä niillä lyhennellä lainojasi vaikka joudutkin muuttamaan ne ensiksi euroiksi.
Ei kun just tuossa on ero. Bitcoinin arvostus on kaikkea muuta kuin vankkaa jos kaksi kolmannesta arvosta voi sulaa hetkessä ja mikään ei osoita, että se yleistyisi hyväksyttynä maksuvälineenä, päin vastoin. Ja nimenomaan sillä ei ole "aina arvoa" koska kukaan ei noteeraa sitä valuuttana vaan kaiken arvo on aina sidottu johonkin oikeaan valuuttaan ja bitcoineina määritelty päivän hinta elää sen mukaan voimakkaastikin. Jos sulla on tililläsi maksettavaa verosummaasi ja asuntolainaasi vastaava summa euroina, se on ihan sama sulle, miten se euron kurssi heittelee kun ne velkojat on velvoitettuja ne maksut siinä valuutassa ottamaan.

Kryptorahan käyttötarkoitus on juurikin se mitä rahalla tehdään eli vaihdon väline, arvon mitta, omaisuuden muoto sekä valuutta. Kryptovaluutan arvoa verrataan yleisessä käytössä oleviin valuuttoihin aivan samalla tavalla kuin verrataan euron arvoa dollariin.
Vai, mitä arvoa esimerkiksi sulle on kympin setelillä jos pitelet sitä kädessäsi? Voit ostaa sillä kaupasta ruokaa jolloin olet käyttänyt sitä vaihdon välineenä ja omaisuuden muotona. Se samainen kymmenen euron seteli on aina kymmenen euroa, mutta jos oletkin ulkomailla ja yrität maksaa samaisella setelillä joka käy myyjälle, mutta tuotteella on kiinteä hinta dollareissa niin sun kymmenen euron setelin arvo dollareissa liikkuu koko ajan(vaikkei kuitenkaan huomattavasti niin silti). Yhtäläillä jos bitcoin-pohatta ostaa lambon bitcoineilla, käytettiin sitäkin valuuttana ja omaisuuden muotona.
Niin paitsi kun ei. Kukaan ei ota palkkaansa kryptorahana ilman, että summan määrää oikea valuutta kulloisellakin hetkellä. Kukaan ei hinnoittele tuotteitansa kryptorahassa.

Nyt on kyllä sellainen talouden fundamenttien ymmärrys ja tuulipukujen kahina kryptorahamarkkinoilla, että all in pojat :facepalm:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
282
Ei kun just tuossa on ero. Bitcoinin arvostus on kaikkea muuta kuin vankkaa jos kaksi kolmannesta arvosta voi sulaa hetkessä ja mikään ei osoita, että se yleistyisi hyväksyttynä maksuvälineenä, päin vastoin. Ja nimenomaan sillä ei ole "aina arvoa" koska kukaan ei noteeraa sitä valuuttana vaan kaiken arvo on aina sidottu johonkin oikeaan valuuttaan ja bitcoineina määritelty päivän hinta elää sen mukaan voimakkaastikin. Jos sulla on tililläsi maksettavaa verosummaasi ja asuntolainaasi vastaava summa euroina, se on ihan sama sulle, miten se euron kurssi heittelee kun ne velkojat on velvoitettuja ne maksut siinä valuutassa ottamaan.
Hyvää tekstiä välillä tulee kiitos siitä. Ei onneksi ole vielä venezuelan voittanutta, kun oikea valuuttakin voi heittää härän keikkaa (olisikohan joku venezuelan asukas tehnyt tällä pienen pesämunan vaikkapa pörssivaihdannalla) :)
Venezuela's economy so weak locals weave bags from CURRENCY as they are worth more
VENEZUELAN street sellers are making baskets out of banknotes after massive 13,000 percent inflation made them practically worthless.
The Latin American nation’s currency has spiralled out of control after losing 87 percent of its value against the euro.


Päästään asiaan mikä määrittelee rahan oikean arvon, onneksi meillä sentään on asiat vielä hyvin ;) Vapaat markkinat vs controlloidut valtion tai valtioiden toimesta...
Nyt on kyllä sellainen talouden fundamenttien ymmärrys ja tuulipukujen kahina kryptorahamarkkinoilla, että all in pojat :facepalm:
Tähän minä bettaankin ja moni muukin ennustanut tästä vuodesta ;)
 
Viimeksi muokattu:

Nom

homo debilis obēsus
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 817
Hyvää tekstiä välillä tulee kiitos siitä. Ei onneksi ole vielä venezuelan voittanutta, kun oikea valuuttakin voi heittää härän keikkaa (olisikohan joku venezuelan asukas tehnyt tällä pienen pesämunan vaikkapa pörssivaihdannalla) :)
Venezuela's economy so weak locals weave bags from CURRENCY as they are worth more
VENEZUELAN street sellers are making baskets out of banknotes after massive 13,000 percent inflation made them practically worthless.
The Latin American nation’s currency has spiralled out of control after losing 87 percent of its value against the euro.


Päästään asiaan mikä määrittelee rahan oikean arvon, onneksi meillä sentään on asiat vielä hyvin ;) Vapaat markkinat vs controlloidut valtion tai valtioiden toimesta...

Tähän minä bettaankin ja moni muukin ennustanut tästä vuodesta ;)
Toisaalta, kun krypto romahtaa niin siitä ei tehdä edes koreja. :think:

Kyllä tuolla vielä vuoden tai korkeintaan kaksi keplotellaan, mutta ennemmin tai myöhemmin se crashaa pysyvästi. Tuollainen heittely on kuitenkin jo lopun alku ja heikentää luottoa valuuttaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
282
Toisaalta, kun krypto romahtaa niin siitä ei tehdä edes koreja. :think:

Kyllä tuolla vielä vuoden tai korkeintaan kaksi keplotellaan, mutta ennemmin tai myöhemmin se crashaa pysyvästi. Tuollainen heittely on kuitenkin jo lopun alku ja heikentää luottoa valuuttaan.
Aikalailla samaa mieltä. Toinen vaihtoehto voi olla regulointi, jolloin tulee myös romahdus ja hintojen taivastelu loppui kuin seinään. Itse tekniikalla on paljon käyttökohteita ja Bank of America ottanut patentteja itselleen tiedä sitten miksi
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
386
Keskustelu kryptojen ympärillä on harvinaisen polarisoitunutta. Toisessa ääripäässä on himohodlaaja ja toisessa nocoineri (The Real Problem With Nocoiners - CoinDesk). Välillekin mahtuu muutama muu.

Kryptojen tulevaisuutta mielenkiinnoisempaa on nykyhetki ja se miten kryptomiljonäärejä tupsahtelee vähitellen lisää. Voi vaan kuvitella miten sitä kaikkea vastustavaa nocoineria syö sisältä, kun naapurin hikinen nörtti ajaa uuden auton pihaan. Onneksi ympäriltä löytyy usein joku onnettomammin selvinnyt, jonka karkkirahojen menetykselle voi ilkkua. Tässä pelissä on valitettavasti myös isoja häviäjiä. Sääliksi käy perheitä, joissa ahneus menee kykyjen ja järjen edelle. Ihmisen ahneus on loputon voimavara.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Kryptojen tulevaisuutta mielenkiinnoisempaa on nykyhetki ja se miten kryptomiljonäärejä tupsahtelee vähitellen lisää. Voi vaan kuvitella miten sitä kaikkea vastustavaa nocoineria syö sisältä, kun naapurin hikinen nörtti ajaa uuden auton pihaan. Onneksi ympäriltä löytyy usein joku onnettomammin selvinnyt, jonka karkkirahojen menetykselle voi ilkkua. Tässä pelissä on valitettavasti myös isoja häviäjiä. Sääliksi käy perheitä, joissa ahneus menee kykyjen ja järjen edelle. Ihmisen ahneus on loputon voimavara.
Niin no, oletko kuullut sellaisesta kuin miinussummapeli? Jokaista voittanutta kohden häviää joku vähän enemmän kun "kolikkopalveluita" tuottavien tahojen voitot otetaan pois ensin. Niinhän se on ruletissakin, että koko pelipöytä ei itsessään tuota mitään mutta pöydän omistaja vetää muiden kierrättämästä rahasta vähän välistä. Täällä toki kaikki on huipulla myyneitä tai "hodlaajia", jotka on ostanut jo alkuvaiheessa mutta ketjujen vilkkaudesta huippuhetkillä päätellen aika moni on nyt hiljaa ja nuolee haavojaan. "Sijoittamista" todellakin :facepalm:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
282
Täällä toki ei koskaan ole "minä olin taas oikeassa", kun downtrend alkaa. Tärkeintä vain on, että ei ole hyväksytty missään oikeaksi valuutaksi, mutta maksuvälineenä hyväksytty ja käytössä.
Pörsseissäkään ei osteta pohjalta, eihän? Kaikkihan osasivat ostaa black market:sta 6000$ bitcoineja, joka meni mielikuvituksen voimalla 11000$ ja parissa viikossa. Mikä on seuraava askel? Romahdus, korjaus, paikallaan pysyminen vai alkuräjähdys kevättä kohti? Eihän sillä väliä P/E luku sama kuin eurolla, tartte edes keskustella
 
Liittynyt
20.02.2018
Viestejä
1
Olis vähän kysymyksiä tommosista bittimaateista, ketään niitä käyttänyt? Tällä hetkellä coinbasessa bitcoineija jotka sain lahjana ja tarkoitus olisi saada ne vaihdettua rahaksi.
Pystyykö bittimaatista suoraan nostamaan coinbasesta vai tarviiko bitcoinit siirtää johonki muuhun lompakkoon, kyseessä 1000-2000e summa.
Kuinka helppoa rahan saaminen bittimaatista ulos on?
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 609
Olis vähän kysymyksiä tommosista bittimaateista, ketään niitä käyttänyt? Tällä hetkellä coinbasessa bitcoineija jotka sain lahjana ja tarkoitus olisi saada ne vaihdettua rahaksi.
Pystyykö bittimaatista suoraan nostamaan coinbasesta vai tarviiko bitcoinit siirtää johonki muuhun lompakkoon, kyseessä 1000-2000e summa.
Kuinka helppoa rahan saaminen bittimaatista ulos on?
Ite oon kotiuttanu bitcoinit vaan kauppapaikalta pankkitilille. Ainakin krakenilla onnistuu
 

OD.

Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 313
Tyhmä kysymys, mutta mikset myy niitä bcoineja Coinbasessa ja siirrä rahoja tilillesi? Sitähän varten koko pulju on olemassa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
737
Tyhmä kysymys, mutta mikset myy niitä bcoineja Coinbasessa ja siirrä rahoja tilillesi? Sitähän varten koko pulju on olemassa.
Tyypillisesti eletään tukien varassa ja louhitaan vähä kolikoita kellarissa. Tällöin rahoja ei voi omalle tilille siirtää kun sossu näkisi ja tuet menisi -> tomaatista rahat ulos
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
1 422
Eikai hullukaan 10% kuluja maksa, jotta ottaisi bittimaatista ulos, kun voi suoraan omalle tilille siirtää ja nostaa otosta :D Sossua jne. kiinnostaa pankkitilin toiminta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
737
Eikai hullukaan 10% kuluja maksa, jotta ottaisi bittimaatista ulos, kun voi suoraan omalle tilille siirtää ja nostaa otosta :D Sossua jne. kiinnostaa pankkitilin toiminta.
Niin eli siirrät rahat pörssistä x omalle pankkitilille ja kävelet tämän jälkeen ottomaatilta nostamaan? Tilillä näkyy tällöin pano x euroa joka on tuloa eli pois sossurotan rahoista puhumattakaan niistä veroista mitkä pitäisi myös maksaa. Yhtäkkiä 10% välistäveto yhteiskunnan rahoilla elävälle ei tunnu niin pahalta. Vai missasinko jotain?
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
1 422
Niin eli siirrät rahat pörssistä x omalle pankkitilille ja kävelet tämän jälkeen ottomaatilta nostamaan? Tilillä näkyy tällöin pano x euroa joka on tuloa eli pois sossurotan rahoista puhumattakaan niistä veroista mitkä pitäisi myös maksaa. Yhtäkkiä 10% välistäveto yhteiskunnan rahoilla elävälle ei tunnu niin pahalta. Vai missasinko jotain?
Niin tätä juuri tarkoitin, hiukka heikosti muotoiltuna. En näi noille automaateille mitään muuta virkaa :sgiggle:
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 274
Voisko tästä ketjusta saada peelo (lue Mr. Pink, Jurppii ja kumppanit) vapaan vyöhykkeen ja luoda niille oma ketju tyyliin https://bbs.io-tech.fi/threads/linux-vs-windows-vs-mac-os-jne-vaeittelyketju.4496/ jossa saavat väitellä onko cryptocoineissa järkee vai ei?! Tai sitten nimetä tää ketju uusiksi ja luoda uus ketju.

Tuossa noiden Jurppiin ja muiden itkemisessä oo mitään keleen järkeä ku asia ei heitä selvästikkään koske niin en ymmärrä miksi siitä pitää tänne tulla vaahtoamaan et hommassa ei heidän mielestä oo ideaa. Antaisivat miedän muiden olla kun se ei heille millään tavalla kuulu mitä kukin omilla rahoillaan tekee.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 123
Voisko tästä ketjusta saada peelo (lue Mr. Pink, Jurppii ja kumppanit) vapaan vyöhykkeen ja luoda niille oma ketju tyyliin Linux vs Windows vs Mac OS jne. väittelyketju jossa saavat väitellä onko cryptocoineissa järkee vai ei?! Tai sitten nimetä tää ketju uusiksi ja luoda uus ketju.

Tuossa noiden Jurppiin ja muiden itkemisessä oo mitään keleen järkeä ku asia ei heitä selvästikkään koske niin en ymmärrä miksi siitä pitää tänne tulla vaahtoamaan et hommassa ei heidän mielestä oo ideaa. Antaisivat miedän muiden olla kun se ei heille millään tavalla kuulu mitä kukin omilla rahoillaan tekee.
Jopa menee homma perskipeäksi kun kaikki asiallinen kritiikki halutaan sensuroida.

Jurppiin kritiikki on nimenomaan ollut hyvin asiallista ja faktoihin pohjaavaa.

Voi mennä juttelemaan jonnekin kryptovaluutta-uskovaisten omille foorumeille jos ei sitä kritiikkiä ja järjen ääntä halua kuunnella.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Tuossa noiden Jurppiin ja muiden itkemisessä oo mitään keleen järkeä ku asia ei heitä selvästikkään koske niin en ymmärrä miksi siitä pitää tänne tulla vaahtoamaan et hommassa ei heidän mielestä oo ideaa. Antaisivat miedän muiden olla kun se ei heille millään tavalla kuulu mitä kukin omilla rahoillaan tekee.
Mä en tiedä, voisitko saada edes yrittämällä tän kuulostamaan vielä enemmän jonkun verkostokusetuksen puolustelulta?
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 274
Voi ziisus... Kylläpä osuin maaliin hyvin ku vastaus tuli niin nopeeta...

[edit] Ette siis ymmärtäny viestiäni. Niin surkeet oli puolustelut
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
141
Mitkä on teidän top 5 coinit? Itse suosit Platformeja joita muut ICOt ja coinit joutuu käyttää.

1. ETHEREUM
2. ICON
3. NEO
4. OmiseGO
5. Cardano

Itse veikkaan että kovimmat nousut noista viidestä tullaan näkemään ICON toimesta kun korealaiset pääsee ostamaan sitä.
 

root

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 316
EOS taitaa olla meikäläisen top-hankinta ja platformiksi yrittää.
 
Liittynyt
06.01.2018
Viestejä
76
Voi ziisus... Kylläpä osuin maaliin hyvin ku vastaus tuli niin nopeeta...

[edit] Ette siis ymmärtäny viestiäni. Niin surkeet oli puolustelut
Omasta mielestä myös ne kommentit menee aivan sivuraiteille siitä mitä tässä ketjussa pitäisi olla ja väittelyketju sopisi paremmin niille. Niin väsynyttä tää "ei tää toimi", "ei niillä oo mitään arvoa" ja "hurrdurr hinnanvaihtelu hurrdurr" huutelu kun täällä voisi olla keskustelua eri kryptoista, uutisista yms

Varsinkin Jurppii:n perustelut on aivan vastaavanlaisia kuin sähkö(polku)pyöräkeskusteluun tulisi joku huutelemaan että "nää ei oo mitään polkupyöriä. Mitäs sitku loppuu akku nii koitapa polkea sitä 20kg fillaria eteenpäin. Miks kukaan tällästä ikinä käyttäs?"
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Omasta mielestä myös ne kommentit menee aivan sivuraiteille siitä mitä tässä ketjussa pitäisi olla ja väittelyketju sopisi paremmin niille. Niin väsynyttä tää "ei tää toimi", "ei niillä oo mitään arvoa" ja "hurrdurr hinnanvaihtelu hurrdurr" huutelu kun täällä voisi olla keskustelua eri kryptoista, uutisista yms

Varsinkin Jurppii:n perustelut on aivan vastaavanlaisia kuin sähkö(polku)pyöräkeskusteluun tulisi joku huutelemaan että "nää ei oo mitään polkupyöriä. Mitäs sitku loppuu akku nii koitapa polkea sitä 20kg fillaria eteenpäin. Miks kukaan tällästä ikinä käyttäs?"
Ehkä sun kannattaisi ihan oikeasti etsiä vielä joku alalle omistautunut foorumi kun et tänne ole vielä ehtinyt kotiutua. Siitä ei tule vittujakaan jos tänne avataan kaikenmaailman aiheista uutisketju, väittelyketju, keskusteluketju jne. Sitä paitsi, mitä muuta se väittelykään on kuin keskustelua niistä eri kryptoista (ellet siis halua vain positiivista keskustelua aiheesta).

Mitä esimttämiini pointteihin tulee niin niihin saa ja kuuluukin tarttua jos ne kokee virheelliseksi. Epämääräinen huutelu puskista antaa vain vaikutelman jostain tuulenhuuhtomalla perseellä varustetusta tuulipuvusta, joka toivoo että kuplaankin vielä sitä tuulta vähän virtaisi.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Voi ziisus... Kylläpä osuin maaliin hyvin ku vastaus tuli niin nopeeta...

[edit] Ette siis ymmärtäny viestiäni. Niin surkeet oli puolustelut
Ymmärrettiin ihan hyvin viestisi sisältö. Ei saataisi esittää yleistä tai spesifistäkään kritiikkiä kryptorahasta tai sen toiminnasta kun ei ole omat rahat kiinni. Pitäis vaan antaa niiden nostattaa tunnelmaa, joilla on niin sanotusti oma lehmä ojassa.
 
Liittynyt
23.05.2017
Viestejä
143
...Kuka tekee mitään valuutalla, joka loppuu kesken ja jota ei voida painaa lisää ja jonka siirtäminen maksaa? :confused:
Mitenköhän esimerkiksi bitcoin voisi jotenkin loppua kesken? Tavallisenkin rahan siitäminen maksaa, maksat rahansiirron kulut huomaamattasi tuotteiden hinnoissa yms. Kukaan ei hyväntekeväisyyttään ylläpidä tämänhetkisiä maksujärjestelmiä.
 
Liittynyt
23.05.2017
Viestejä
143
Vitalikin tweetti on lähinnä pitkään toitotetun ja ilmiselvän asian varmuuden vuoksi esille tuominen, jos joku aloitteleva kryptosijoittaja ei vielä olisi sattunut ko asiaa sisäistämään.

Varmastikin ainakin 99% luoduista kryptovaluutoista ennen pitkää ei vain laske lähelle nollaa, vaan todellakin kuolee pois. Suuri osa on jo näin tehnytkin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
362
Voisko tästä ketjusta saada peelo (lue Mr. Pink, Jurppii ja kumppanit) vapaan vyöhykkeen ja luoda niille oma ketju tyyliin Linux vs Windows vs Mac OS jne. väittelyketju jossa saavat väitellä onko cryptocoineissa järkee vai ei?! Tai sitten nimetä tää ketju uusiksi ja luoda uus ketju.

Tuossa noiden Jurppiin ja muiden itkemisessä oo mitään keleen järkeä ku asia ei heitä selvästikkään koske niin en ymmärrä miksi siitä pitää tänne tulla vaahtoamaan et hommassa ei heidän mielestä oo ideaa. Antaisivat miedän muiden olla kun se ei heille millään tavalla kuulu mitä kukin omilla rahoillaan tekee.
Ymmärrän, uskosta on helpompi pitää kiinni jos ei joudu kuuntelemaan vastaväitteitä. Pääsin näemmä "peelolistan" kärkeen vaivaisella kahdeksalla viestillä. Hienoa, että viestini ovat löytäneet kohdeyleisönsä, vaikka ketjun kokonaisviestimäärä lähestyy jo paria tuhatta.

Esimerkiksi tässä, tässä ja tässä olen yrittänyt edes hieman laajentaa kolikkohurahtaneiden ajatusmaailmaa yksinkertaisilla kysymyksillä. Nöyrä tavoitteeni on ollut, että viestini herättävät eräänlaisen kiusallisen järjen äänen edes joidenkin uskovaisten takaraivossa.
 

Nom

homo debilis obēsus
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 817
Mitenköhän esimerkiksi bitcoin voisi jotenkin loppua kesken? Tavallisenkin rahan siitäminen maksaa, maksat rahansiirron kulut huomaamattasi tuotteiden hinnoissa yms. Kukaan ei hyväntekeväisyyttään ylläpidä tämänhetkisiä maksujärjestelmiä.
Pooli taitaa olla rajattu 21M BTC. Louhitaanko maksujärjestelmää tuolloin hyväntekeväisyyttä? :confused:
 

Nom

homo debilis obēsus
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 817
Siirtomaksut menee louhijoille -> Palautuu kiertoon eikä katoa mihinkään
Jotka (siirtomaksut) kasvavat (prosentuaalisesti) progressiivisesti lohkon jakautuessa. Seuraavaksi lisätään yhtälöön koko jutun ydin, eli oletettu deflaatio. Lopputuloksena saadaankin mielenkiintoinen kaava, jossa siirtäminen maksaa omaisuuksia? :confused:
 
Liittynyt
06.01.2018
Viestejä
76
Ymmärrän, uskosta on helpompi pitää kiinni jos ei joudu kuuntelemaan vastaväitteitä. Pääsin näemmä "peelolistan" kärkeen vaivaisella kahdeksalla viestillä. Hienoa, että viestini ovat löytäneet kohdeyleisönsä, vaikka ketjun kokonaisviestimäärä lähestyy jo paria tuhatta.

Esimerkiksi tässä, tässä ja tässä olen yrittänyt edes hieman laajentaa kolikkohurahtaneiden ajatusmaailmaa yksinkertaisilla kysymyksillä. Nöyrä tavoitteeni on ollut, että viestini herättävät eräänlaisen kiusallisen järjen äänen edes joidenkin uskovaisten takaraivossa.
En tiedä miksi sut on listattu mutta ainakin nuo kaikki viestit oli järkeviä joista saa jotain keskustelua aikaiseksi (ja noihin viitsisi vastatakin mikäli et saanut kunnon vastauksia aikaisemmin)

Jotka (siirtomaksut) kasvavat (prosentuaalisesti) progressiivisesti lohkon jakautuessa. Seuraavaksi lisätään yhtälöön koko jutun ydin, eli oletettu deflaatio. Lopputuloksena saadaankin mielenkiintoinen kaava, jossa siirtäminen maksaa omaisuuksia? :confused:
Ei se nyt ihan noin suoraan mene sillä siirtokulut määräytyy paljolti sen perusteella paljonko siirtoja on jonossa. Lightning networkin pitäisi auttaa kulujen kanssa kunhan se tulee valmiiksi. Bitcoinille siirtokulut tulee olemaan jatkossakin ongelma jonka takia se ei nykyisessä muodossaan toimisi laajemmassa käytössä, mutta on muita jotka toimii paremmin. Eli ei siis kannata katsoa kapeasti vain bitcoin siirtokuluja ja tuomita kaikki muut yhtä huonoiksi
 
Liittynyt
23.05.2017
Viestejä
143
Pooli taitaa olla rajattu 21M BTC. Louhitaanko maksujärjestelmää tuolloin hyväntekeväisyyttä? :confused:
Kokonaisten kolikoiden määrä on tosiaan 21M, mutta pilkun jälkeen desimaaleja riittää 8 kappaletta. Ja jos ne "loppuvat", niin senkun lisätään tarvittava määrä.

FIAT-valuutoissakin on välillä muunmuassa pilkkua siirrelty, vaikka ei samasta asiasta tuolloin puhutakaan.
 
Liittynyt
23.05.2017
Viestejä
143
Millä tavalla kryptomarkkinat on verrattavissa osakkeiden ostamiseen? Yhtiöistähän ostetaan osuuksia siksi, että se oikeuttaa osuuteen näiden yhtiöiden tekemistä voitoista.

Hmm, olisiko kryptomarkkinat kuitenkin lähempänä esimerkiksi uhkapeliä? Jos on, niin se ei valitettavasti houkuttele minua kryptomarkkinoille, eli siinä tapauksessa myyntipuheesi epäonnistui.



Kas, nimimerkki Neimar ehtikin tuoda esille tuon uhkapeliaspektin. Ei, en harrasta edes lottoa :D

Kestän kyllä osakesijoituksilta suuria kurssivaihteluja, sillä sijoitan yhtiöihin, en kursseihin. Toisaalta kun saa palkkaa ja maksaa laskuja, toivoo että valuutan arvo ei suuremmin heittele. Ei ehkä tosiaan sovi minulle nämä kryptovaluutat.
Esimerkiksi tässä, tässä ja tässä olen yrittänyt edes hieman laajentaa kolikkohurahtaneiden ajatusmaailmaa yksinkertaisilla kysymyksillä. Nöyrä tavoitteeni on ollut, että viestini herättävät eräänlaisen kiusallisen järjen äänen edes joidenkin uskovaisten takaraivossa.
Voit verrata kryptorahaan sijoittamista lähinnä riskisijoittajien startup-yhtiöiden rahoittamiseen. Näissä mutulta 90% tapauksessa menetät rahasi, mutta jos osut yhteenkin menestyvään startupiin, voit tienata pienellä sijoituksella valtavan voiton. Et voi sijoituspäätöstä perustaa tällöinkään mihinkään P/E lukuun tms, vaan sinun pitää punnita onko ideassa potentiaalia.

Kryptot saattavat olla tulevaisuuden valuutta, tai tapa sailyttää varallisuutta ja paljon muutakin, josta ei vielä edes osata kuvitella. Ei ole ihan mahdotonta, että esimerkiksi yhtiöiden osakkeet ovat joskus jonkinlaisia lohkoketjuun perustuvia kryptoja.

Uhkapeliähän se tietenkin on, samoin kuin muukin riskisijoittaminen.
 
Liittynyt
06.01.2018
Viestejä
76
Voit verrata kryptorahaan sijoittamista lähinnä riskisijoittajien startup-yhtiöiden rahoittamiseen. Näissä mutulta 90% tapauksessa menetät rahasi, mutta jos osut yhteenkin menestyvään startupiin, voit tienata pienellä sijoituksella valtavan voiton. Et voi sijoituspäätöstä perustaa tällöinkään mihinkään P/E lukuun tms, vaan sinun pitää punnita onko ideassa potentiaalia.

Kryptot saattavat olla tulevaisuuden valuutta, tai tapa sailyttää varallisuutta ja paljon muutakin, josta ei vielä edes osata kuvitella. Ei ole ihan mahdotonta, että esimerkiksi yhtiöiden osakkeet ovat joskus jonkinlaisia lohkoketjuun perustuvia kryptoja.

Uhkapeliähän se tietenkin on, samoin kuin muukin riskisijoittaminen.
Lisäyksenä tähän että ei niitä kaikille suositellakaan sijoitukseksi juurikin riskialttiuden takia. Kysymys onkin ollut että miksei kryptot muka toimisi valuuttana. Tällä hetkellä ongelma on se että suurin osa muiden kryptojen vaihdosta käydään bitcoinin kautta joka vaikuttaa aivan liikaa kaikkien altcoinien arvoon. Siitä aiheutuva kurssien vaihtelu taas hidastaa muiden kryptojen käyttöönottamista. Siinä vaiheessa kun jokin (yksi tai useampi) toimivampi krypto nousisi selvästi käytetymmäksi valuutaksi ja jonka kurssihinta ei olisi enää niin riippuvainen bitcoinista, niin hinnanvaihtelu pitäisi alkaa tasaantumaan
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 873
Siinä melessä hyvä ”sijoituskohde” että vaikka onkin todennäköistä että kaikki menee niin pienellä summalla on kuitenkin mahdollista tehdä paljon rahaa kun jotkut coinit nouse tuhansia prosentteja. Ja todennäköisesti palautusprosentti on parempi kuin lotossa tai jossain ässäarvassa. Siksi ainakin itse olen näihin rahaa laittanut. Ja lisäksi kun on pienillä summilla näitä niin on hauska seurata kursseja ja tehdä päiväkauppaa jota ei osakkeilla viitsi tehdä.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Kryptot saattavat olla tulevaisuuden valuutta, tai tapa sailyttää varallisuutta ja paljon muutakin, josta ei vielä edes osata kuvitella. Ei ole ihan mahdotonta, että esimerkiksi yhtiöiden osakkeet ovat joskus jonkinlaisia lohkoketjuun perustuvia kryptoja.
Eiköhän osakkeet tulla tulevaisuudessakin hallinnoimaan keskitetysti, jotta tiedetään, kuka mitäkin osuuksia yhtiöistä ylipäätään omistaa. Lisäksi siinä osakkeessa omistat edelleen osan yhtiöstä ja se ei siksi ole tämän kritiikin piirissä. Osakekirjat oli ennen paperilla ja jos joku nyt kehittäisi oman uuden paperirahan niin ei se siitä mitään uskottavuuspisteitä saisi että katsos kun osakekirjatkin.

Suurin kritiikin kohde käytettävyyden ohella on arvostus, joka ei perustu mihinkään todelliseen. Yleensä jokainen valuutta on käypää rahaa jossain ja sillä voi olettaa saavansa tietyn määrän tavaraa tai ainakin voivansa maksaa pois lainansa ja veronsa ja sitä kautta sen arvoa voi ainakin haarukoida ja vähän ennakoida. Jos olisikin jossain markkina-alue, jossa palkat maksettaisiin jonain kryptona, joka tuottaisi tarvittavat päivittäiset elintarvikkeet ja muut tarvittavat kryptoina hinnoitellen jne. Nyt on verrattaen pieni porukka päättänyt "painaa kaiken maailman rahan" ja yrittää arvottaa sitä sen mukaan, että tällä pitäisi koko maailman nyt sitten pärjätä.
 
Liittynyt
23.05.2017
Viestejä
143
Osakekirjat oli ennen paperilla ja jos joku nyt kehittäisi oman uuden paperirahan niin ei se siitä mitään uskottavuuspisteitä saisi että katsos kun osakekirjatkin.

Osuvampi vertaus on mielestäni, jos ajattelee paperia teknologiana, joka mahdollistaa monia sen keksimisen aikaan vielä kuvittelemattomissa olevia hyödyllisiä käyttötarkoituksia, muunmuassa paperirahan. Silloinkin varmasti löytyi keksintöä turhana pitäviä, ja perinteisiä savitauluja ainoana järkevänä tapana säilöä ja välittää tietoa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 274
Voi v*ttu... Ja sama homma vieläki jatkuu... Onko se liikaa pyydetty et siirrätte tuon väittelyn toiseen ketjuun ja jätätte tämän rauhaan? Tän ketjun nimiki on Kryptovaluuttakeskustelua EI Kryptovaluuttaväittelyä.

Ei pitäisi olla liikaa vaadittu.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Osuvampi vertaus on mielestäni, jos ajattelee paperia teknologiana, joka mahdollistaa monia sen keksimisen aikaan vielä kuvittelemattomissa olevia hyödyllisiä käyttötarkoituksia, muunmuasda paperirahan. Silloinkin varmasti löytyi keksintöä turhana pitäviä, ja perinteisiä savitauluja ainoana järkevänä tapana säilöä ja välittää tietoa.
No kyllä joo mutta onhan ne osakekirjat nykyisinkin jo sähköisessä muodossa. En näe mitään lisäarvoa sillä, että ne perustuisivat johonkin lohkoketjuun kun osakkeet ei toimi ylipäätään samalla tavalla. Osakkeiden omistuksista pitää olla joku keskitetty rekisteri ja tarvittaessa niitä pitää pystyä luomaan paljonkin nopeasti. Mikään louhiminen ei tuo mitään arvoa tuohon prosessiin, ainoastaan vaatii aikaa ja resursseja.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Voi v*ttu... Ja sama homma vieläki jatkuu... Onko se liikaa pyydetty et siirrätte tuon väittelyn toiseen ketjuun ja jätätte tämän rauhaan? Tän ketjun nimiki on Kryptovaluuttakeskustelua EI Kryptovaluuttaväittelyä.

Ei pitäisi olla liikaa vaadittu.
Keskusteluketjuissa ei saa väitellä? Pitää olla samanmielistä keskustelua? Mees ny jo :D
 

Rantakemisti

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 270
Voi v*ttu... Ja sama homma vieläki jatkuu... Onko se liikaa pyydetty et siirrätte tuon väittelyn toiseen ketjuun ja jätätte tämän rauhaan? Tän ketjun nimiki on Kryptovaluuttakeskustelua EI Kryptovaluuttaväittelyä.

Ei pitäisi olla liikaa vaadittu.
Erilaiset näkökannat ja mielipiteet ovat keskustelua siinä missä selkääntaputtelu ja kryptovaluuttojen ylistys.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 274
Erilaiset näkökannat ja mielipiteet ovat keskustelua siinä missä selkääntaputtelu ja kryptovaluuttojen ylistys.
Kerros ny vielä miksei niitä erilaisia kantoja ja mielipiteitä voi siirtää toiseen ketjuun tyyliin "Linux vs Windows vs Mac OS jne. väittelyketju"? Väännä ny oikeen rautalangasta mulle mikä siinä on ongelmana? Jos se on ongelma niin silloinhan esim. tuon "Linux vs Windows vs Mac OS jne. väittelyketju" voi poistaa ja jatkaa niistä väittelyä esim. Windown 10 -ketjussa.

[edit] Kukaan ei oo vielä kertaakaan sanonu miks ei sitä uutta ketjua voisi luoda. Kaikki vaan on halunnu vääntää vastaan jostain muusta.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 340
Viestejä
4 194 995
Jäsenet
70 897
Uusin jäsen
Miigu

Hinta.fi

Ylös Bottom