Kulttuurin rikastuminen

Tila
Keskustelu on suljettu.

JormaVeitikka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 453
Kuinka todennäköistä on että istuisi edes 10v? Ehkäpä joo jos tosiaan saa elinkautisen, muuten on ihan muutamissa vuosissa vankilassa istumisaika.
Ei välttämättä istu päivääkään, jos todetaan syyntakeettomaksi...

Terroristisessa tarkoituksessa tehdystä taposta sitten se min 8v.
Mikä ihme on "terroristisessa tarkoituksessa tehty tappo"?

Tyyliin, lähdenpä tästä heilumaan puukon kanssa kaupungille Allahin nimeen, ja sitten "puolivahingossa" tapan jonkun, ei ollut mitenkään tarkoitus?
 

Melbac

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 544
Ei välttämättä istu päivääkään, jos todetaan syyntakeettomaksi...


Mikä ihme on "terroristisessa tarkoituksessa tehty tappo"?

Tyyliin, lähdenpä tästä heilumaan puukon kanssa kaupungille Allahin nimeen, ja sitten "puolivahingossa" tapan jonkun, ei ollut mitenkään tarkoitus?
Itse ihmettelen että miksi niitä kahta muuta epäillään samasta asiasta vaikka ne ei ilmeisesti tehnyt mitään?.Sopineet että kaikki alkaa tappamaan porukkaa mutta noi kaksi muuta eivät sitten tehneetkään mitään ja toi äijä oli ainoa joka teki?.:D
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
943
Mikä ihme on "terroristisessa tarkoituksessa tehty tappo"?

Tyyliin, lähdenpä tästä heilumaan puukon kanssa kaupungille Allahin nimeen, ja sitten "puolivahingossa" tapan jonkun, ei ollut mitenkään tarkoitus?
Ei..Suomessa tuomitaan hyvin monesti tappo eikä murhaa. Se riippuu hyvin monesta tekijästä. Kansakielessä murha taitaa olla joku suunniteltu teko tms mutta oikeasti siihen liittyy paljon muutakin että tuomittaisiin murha. En tiedä onko terrorismi-mielessä tehty teko raskauttava vai keventävä asianhaara.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 224
Palautuskeskuksia ei tarvita. Annetaan kielteisen päätöksen saaneiden juoksennella entiseen malliin vapaana.

Poliisihallitus: Palautuskeskuksille ei ole tarvetta
Poliisihallitus: Palautuskeskuksille ei ole tarvetta

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari puolestaan arvioi keskiviikkona Ylen aamu-tv:lle, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet poistuisivat nykyistä nopeammin maasta palautuskeskusten avulla.(KUVA: Emmi Korhonen)

Julkaistu: 23.8. 16:52

Poliitikot ja suojelupoliisi suhtautuvat suopeammin.

Turvapaikanhakijoiden palautuskeskukset eivät poliisin näkökulmasta ole tarpeellisia, arvioi Poliisihallitus. Suojelupoliisi sen sijaan katsoo, että niistä todennäköisesti olisi hyötyä. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden kokoamista palautuskeskuksiin on väläytelty Turun puukotuksien jälkeen.

Asiaa pohdittiin myös viime vuonna. Silloin Poliisihallitus ei kannattanut keskusten perustamista, eikä sen kanta ole muuttunut.

– Nykyisen lainsäädännön voimassa ollessa palautuskeskus ei toisi mitään uutta poliisin operatiiviseen toimintaan, sanoi poliisitarkastaja Mia Poutanen keskiviikkona STT:lle.

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari puolestaan arvioi keskiviikkona Ylen aamu-tv:lle, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet poistuisivat nykyistä nopeammin maasta palautuskeskusten avulla.

Hallituspuolueista on annettu tukea ajatukselle, että palautuskeskuksia mietittäisiin uudelleen.

Viimeksi suunnitelmat kariutuivat

Palautuskeskusten perustaminen nousi keskusteluun vuonna 2015, kun turvapaikanhakijoiden määrä kasvoi voimakkaasti. Ylijohtaja Jorma Vuoriosisäministeriöstä kertoo, että kokonaisuuden pohtiminen annettiin tuolloin kriisijohtoryhmälle, johon kuului monia eri toimijoita.

Vuoden 2015 joulukuussa hallitus linjasi, että palautuskeskuksia perustetaan. Viime vuoden aikana keskusten perustamista suunniteltiin, mutta asia ei edennyt käytäntöön asti.

Vuorion mukaan kriisijohtoryhmä päätyi lopulta siihen, että palautuskeskuksista ei ole sellaista lisäarvoa, että niitä kannattaisi perustaa.

– Pakkopalautettavien kerääminen samaan paikkaan saattaisi muodostaa tietyllä tavalla turvallisuusongelmia, jotka pitäisi pystyä myös ratkaisemaan, Vuorio sanoi STT:lle keskiviikkona.

Tämän vuoden tammikuussa sisäministeriö kertoikin, että palautuskeskusten ei katsottu olevan paras vaihtoehto. Tviitissään ministeriö listasi syiksi turvallisuuden, toiminnallisuuden ja taloudellisuuden.

Jos muu ei auta, otetaan säilöön

Nykyisin kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet voidaan pitää vastaanottoyksikössä, josta he pääsevät liikkumaan, tai suljetussa säilöönottoyksikössä. Näiden välimuodolle ei poliisitarkastaja Poutasen mukaan ole tarvetta.

– Ainoa tehokkaaksi katsottu turvaamistoimi pakenemisen ja pakoilemisen estämiseksi on meidän toimintamme kannalta säilöönotto.

Poutanen korostaa, että valtaosa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautuksista tapahtuu ilman säilöönottoa. Säilöönottoon ryhdytään vain, jos muut turvaamistoimet eivät riitä.

Muina toimina kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut voidaan velvoittaa ilmoittautumaan säännöllisesti esimerkiksi poliisille tai asumaan tietyssä paikassa.
STT
 
Liittynyt
26.04.2017
Viestejä
989
Ja jotenkin epäilen että ei ole ainut tapaus. Eiköhän tälläkin hetkellä joku kolmekymppinen istu 7-luokan pulpetin edessä.
On tää maailma mennyt uskomattomaksi. Mietin itse omaa peruskoulu aikaani, niin kyllä siinä me pikku nassikat oltaisiin aika sekaisin oltu jos luokatoverina olisi jokin 30+ partalapsi.
 

dude86

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
14.06.2017
Viestejä
1 719
Kulttuurin rikastuminen kuulostaa ihan jonkun taidemuseoreissulta.
 

Melbac

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 544
Feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aro ei näe ristiriitaa paperittomien aseman parantamisen ja Turun puukotuksista virinneen keskustelun välillä. Keskustelun keskiössä on ollut se, kenelle ylipäätään myönnetään turvapaikka Suomesta.

”Turun tapaus osoitti sen, että maahanmuuttajat ja Suomen kansalaiset ovat samalla puolella. Mielestäni paperittomien tilannetta ja Turun tapahtumia tai rikollisuutta ei pitäisi rinnastaa”, Aro sanoo.

”Suurin osa kielteisen turvapäätöksen saaneista on irakilaisia, jotka elävät välitilassa: he eivät voi jäädä Suomeen mutteivät myöskään uskalla palata kotimaahansa.”

Aro iloitsee erityisesti mahdollisesta oikeudellisesta neuvontapalvelusta paperittomille.
”Se olisi uusi palvelu Helsingin valikoimassa. Kaupunki rahoittaisi, ja palvelut ostettaisiin kolmannelta sektorilta. Oikeudellisesta neuvonnasta on kasvava pula varsinkin, kun turvapaikkahakemuksissa tehtyjen virheiden määrä on nousussa. Oikeudellisella neuvonnalla pystytään tavoittamaan syrjäytymisvaarassa olevia ihmisiä.”

Tietenkin kyseinen palvelu ostetaan aron kaverin firmalta ja samassa firmassa on duunissa aron kavereita yms.:D
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
2 150
Kuten Sampsa tuossa yllä jo sanoiniin kyseessä oli smurffi, joka trollasi taas uudella accolla kun edellinen oli jäähyllä, juuri kuten epäilin tuossa aikaisemmin.


Osallisiahan he olivat, mutta hekin ovat vain seuraus. Itse syy löytyy mediasta, joka alkoi pyörittämään täyttä propagandaa pakolaisista alkaen siitä, kun somalipakolaiset tulivat vuonna miekka ja kivi. Tätä tehtiin varmaan aluksi hyvästä aikomuksesta, että ihmset eivät olisi rasisteja. Vaan taas vaihteeksi tuli päällystysmateriaalia tielle helvettiin, kun negatiivisten faktojen piilottaminen vaikuttikin asenteiden lisäksi politiikkaan.

Media on tosiaan se pahin syyllinen tähän tilanteeseen ja se on se joka pitäisi korjata, että tilanne voisi mennä paremmaksi. Se että hoidat vaikka nolaamalla yhden viherpiipertäjän pois vallasta ei muuta mitään, kun seuraava entistä hullumpi sikiää tilalle. Sen sijaan jos tuo perusteeton propaganda, josta niiden kannatus sikiää, saadaan loppumaan tippuvat ne oikeasti vallasta.

Tuon vuoksi henkilökohtaisesti pidän sekä Halla-ahon että Trumpin tavasta käydä näiden valta-"medioiden" päälle ja nolata ne. Siinä on edes jollain tavalla ymmärretty nykyinen poliittinen tilanne. Jos kykenee viemään valta-"median" alas mukanaan, niin oman itsensä tilalle kohoaa aina seuraava poliittinen pyrkyri karjumaan, sen sijaan media ei saa niitä punaisia pillereitä takaisin, jotka ihmiset ovat jo nielleet.
Yle sivistää ja tuo demarien totuutta kansalle, ja kaupallinen media elää pöyristymisten varassa, heittäen itsekin bensaa liekkeihin antamalla huomiota sosiaalisen median "kohuille". Kummatkin tahot valikoivat uutisia, ja monesti jopa värittävät niitä, oman agendansa vuoksi.

BRIGHTON

SUOMALAINEN tutkija Eva Johanna Holmberg sai elokuussa Britannian sisäministeriöltä kirjeen, joka järkytti ja suisti arjen raiteiltaan: Englannissa asuvan Holmbergin on lähdettävä Britanniasta kuukauden sisällä, tai hänet voidaan poistaa maasta.

Holmberg tutki kirjettä lamaantuneena.

”En ollut uskoa silmiäni”, hän kertoo kodissaan Brightonin rannikkokaupungissa.

Mitä tapahtui? Miksi Britannia on häätämässä veronsa maksavaa suomalaistohtoria, jolla on työpaikka ja kaiken kukkuraksi vielä brittiläinen aviomies?

Holmberg hymähtää kotisohvallaan. Tilanne on vakava – mutta myös täysin absurdi.

Kun pääministeri Theresa May käynnisti maaliskuun lopulla Britannian EU-eron, huolestui Holmberg tulevaisuudestaan Britanniassa. Hän halusi jonkinlaisen todistuksen – ”paperin” – siitä, että hänellä on oikeus asua maassa.

Kyseessä oli puhdas varautuminen. EU-kansalaisten asema Britanniassa brexitin jälkeen on yhä avoin ja neuvottelujen alla.

Britannian sisäministeriö tarjosi alle viisi vuotta Britanniassa asuville EU-kansalaisille mahdollisuutta todistaa oleskeluoikeutensa niin sanotun qualified person -hakemuksen avulla.

”Nettihakemus näytti helpolta ja simppeliltä. Ajattelin, että miksi en tekisi sitä saadakseni mielenrauhan.”

Se oli päätös, jota Holmberg on katunut katkerasti.

HAKEMUS tuli kesäkuussa hylättynä takaisin.

”Katsoin, että ei voi olla totta. Jos laillisesti maahan tullut tutkijatohtori ei saa oleilla täällä, niin kuka sitten saa?”

Holmberg ei kuitenkaan tehnyt mitään. Samaan aikaan tuli sisäministeriöltä sähköposti, jossa EU-kansalaisia kehotettiin ottamaan rauhallisesti: brexit ei ole vielä edes toteutunut, eikä mikään ole muuttunut.

Hylkäävä päätös ei myöskään patistanut lisätoimiin. Holmberg päätti antaa briteille lisää aikaa saada selkoa brexitiinsä. Sisäministeriö oli jo muutenkin hukkumassa huolestuneiden EU-kansalaisten hakemuksiin.

ELOKUINEN kirje lähtökäskyineen muutti kaiken. Holmberg tajusi, että nyt on tosi kyseessä.

Holmberg ja hänen optikkomiehensä James Chester ottivat heti yhteyttä juristeihin. Lakimiesten mukaan sisäministeriön päätös käskeä Holmberg ulos maasta on ilmeisen laiton. Päätöksen kumoaminen on kuitenkin vaikeaa.

”Suomalaiset ystäväni neuvoivat, että soita sisäministeriöön ja selitä tilanne. Mutta eivät asiat suju täällä niin helposti.”

Sisäministeriöön soittanutta Holmbergia palloteltiin virkailijalta toiselle. Neuvoja ei haluttu antaa eikä kantaa ottaa. Yksi kehotti ottamaan yhteyttä oman asuinalueen kansanedustajaan.

Sen aviomies Holmbergin puolesta jo tekikin. Brightonin alueen vihreän parlamentaarikon Caroline Lucasin toimisto on jo luvannut auttaa.

JURISTIEN kanssa on pohdittu, että mikä Holmbergin alkuperäisessä hakemuksessa meni vikaan. Senhän piti olla läpihuutojuttu.

Yksi mahdollisuus on se, että Holmbergin ei olisi pitänyt panna rastia ruutuun kohtaan, jossa hän ilmoittaa olevansa työssäkäyvä ihminen. Holmberg on vierailevana tutkijana Lontoon Queen Mary -yliopistossa Suomen Akatemian viisivuotisen akatemiatutkijarahoituksen turvin. Hänen työnantajansa on kuitenkin Helsingin yliopisto – mikä taas ei suoraan kelpaa Britannian sisäministeriölle.

Toisaalta juristit eivät ole osanneet kertoa yksiselitteisesti, mihin ruutuun ruksi olisi pitänyt panna.

”Akateeminen tutkija ei solahtanut hakemuksessa mihinkään slottiin”, Holmberg kertoo.

NYT Holmberg on palkannut juristin aloittamaan valitusprosessin. Aikaa valituksen tekoon on vain kaksi viikkoa kirjeen saamisesta. Juristikulut ovat ainakin 3 800 euroa. Prosessi voi kestää parikin vuotta, mutta ainakaan sen aikana ei tarvitse poistua Britanniasta.

Jos valitusta ei tehdä, voi Holmberg kohdata käytännön ongelmia. Lakimiesten mukaan Britannian rajalla saattaa tulla vaikeuksia. Päätös voi myös rasittaa Holmbergin tulevia oleskelulupahakemuksia.

”En halua, että joka kerran rajalla on huoli puserossa siitä, että pääsenkö takaisin kotiin miehen luo.”

Brittilehdissä on ollut kauhukertomuksia EU-kansalaisista, joiden oleskelulupahakemus on hylätty ja jotka ovat saaneet käskyn ryhtyä valmistelemaan lähtöä Britanniasta. Yksikin virhe hakemuksessa on voinut aiheuttaa kielteisen päätöksen.

Holmberg ei kuitenkaan ole kuullut kenestäkään – suomalaisesta tai muusta EU-kansalaisesta – joiden hylättyä qualified person -hakemusta olisi seurannut lähtökäsky.

HOLMBERGIN tilanteen synkkä ironia on siinä, että hänen ei olisi alun perinkään tarvinnut hakea todistusta oleskeluoikeudestaan. Britannia on vasta luomassa uutta EU-kansalaisten rekisterijärjestelmää brexitin jälkeiselle ajalle.

Kun britit äänestivät brexitin puolesta kesäkuussa 2016, asuivat Holmberg ja Chester vielä Suomessa. Ylen haastattelema Chester totesi silloin enteellisesti, että hän pelkää brexitin tuovan ongelmia myös omalle perheelleen.

”Toivon, että en olisi puhunut mitään”, Chester sanoo.
Perus-briteille suomi on vain itäblokin kehitysmaa, joten en ihmettele että suomalaisia ei sinne haluta.

Toi on tiedetty jo pitkään mutta noi ei ole tehnyt mitään sen eteen että estettäisiin noita tekemästä tota.Tuli muka kansanedustajille yllärinä.Jos joku olisi väittänyt tollaista jossain ennen tota puukotusta niin sitä oltaisiin haukuttu rasistiksi ja joku olisi tehnyt rikosilmoituksen asiasta.:rofl::kahvi:
Etniseen vähemmistöön kuuluvaa ei saa epäillä rikoksesta, ennenkuin todisteet ovat kiistattomat. Kaikkia näin tekeviä epäillään refleksinomaisesti piilorasismista, ja joku voi itse tähän "rikokseen" syyllistyessään alkaa epäilemään omia todellisia motiivejaan, "en kai ole vain ennakkoluuloinen?". Absurdia!

Feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aro ei näe ristiriitaa paperittomien aseman parantamisen ja Turun puukotuksista virinneen keskustelun välillä. Keskustelun keskiössä on ollut se, kenelle ylipäätään myönnetään turvapaikka Suomesta.

”Turun tapaus osoitti sen, että maahanmuuttajat ja Suomen kansalaiset ovat samalla puolella. Mielestäni paperittomien tilannetta ja Turun tapahtumia tai rikollisuutta ei pitäisi rinnastaa”, Aro sanoo.

”Suurin osa kielteisen turvapäätöksen saaneista on irakilaisia, jotka elävät välitilassa: he eivät voi jäädä Suomeen mutteivät myöskään uskalla palata kotimaahansa.”

Aro iloitsee erityisesti mahdollisesta oikeudellisesta neuvontapalvelusta paperittomille.
”Se olisi uusi palvelu Helsingin valikoimassa. Kaupunki rahoittaisi, ja palvelut ostettaisiin kolmannelta sektorilta. Oikeudellisesta neuvonnasta on kasvava pula varsinkin, kun turvapaikkahakemuksissa tehtyjen virheiden määrä on nousussa. Oikeudellisella neuvonnalla pystytään tavoittamaan syrjäytymisvaarassa olevia ihmisiä.”

Tietenkin kyseinen palvelu ostetaan aron kaverin firmalta ja samassa firmassa on duunissa aron kavereita yms.:D
Itse ajattelen että tuon jutun irakilaisten "hätä ja välitila" on täysin yhdentekevä suomalaisten kannalta, ja toisaalta erittäin merkittävä suomen turvallisuuden kannalta. Kaipa tässä sitten rasisteja ollaan. :shifty:

”Turun tapaus osoitti sen, että maahanmuuttajat ja Suomen kansalaiset ovat samalla puolella."

Varsinaisia puukkojunkkareita 1, sankarillisia mamu-auttajia enemmän. Jatketaan vain entiseen malliin, enimmäkseen hyviä ja rehellisiä tyyppejä sieltä tulee.
 
Viimeksi muokattu:

manaaja

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
31.07.2017
Viestejä
157
En jaksa uskoa. Istuu ehkä 3 vuotta, jonka jälkeen onkin valmis suomen kansalainen.
Luulo ei ole tiedon väärti.

"Suomen rikoslain perusteella voidaan määrätä elinkautinen vankeus seuraavista rikoksista
Tosin koska tämä terroristi on alle 21-vuotta niin
"Alle 21-vuotiaana tuomittujen tapaukset otetaan käsittelyyn 10 vuoden istumisen jälkeen"
Elinkautinen vankeus – Wikipedia
 

Melbac

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 544
Näkökulma: Mitä tapahtui Turun iskun pääepäillyn sormenjäljille?
Jos Abderrahman Mechkahin sormenjäljet rekisteröitiin Saksassa Eurodac-järjestelmään, tiedon olisi pitänyt olla suomalaisten saatavilla ja mies olisi voitu palauttaa Saksaan, kirjoittaa Iltalehden Mika Koskinen

Tai sitten se joka on käsitellyt ton hakemusta ei ole edes tarkistanut asiaa?.Tietenkin on päästänyt kaikki mahdolliset "pakolaiset" maahan milloin milläkin tekosyyllä?.:kahvi:
 

JormaVeitikka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 453
Tosin koska tämä terroristi on alle 21-vuotta niin
Se jää nähtäväksi, että onko vai ei... Ei se ainakaan 18-vuotias ilmeisesti ole.

Ja tuskin on ehdonalaiseen pääsemässä ihan heti kun teoreettinen mahdollisuus lain puolesta tulee.

Vaikka aina voi toki spekuloida silläkin, että kumpi on miehelle pahempi kohtalo, istua Suomen vankilassa vai joutua Marokkoon potentiaalisesti sen maan tuomioistuimen käsiin aiempiin rikoksiin liittyen. Että sikäli.
 

manaaja

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
31.07.2017
Viestejä
157
Se jää nähtäväksi, että onko vai ei... Ei se ainakaan 18-vuotias ilmeisesti ole.

Ja tuskin on ehdonalaiseen pääsemässä ihan heti kun teoreettinen mahdollisuus lain puolesta tulee.
Eipä varmaankaan, mutta jos on alle 21 v niin 10 vuoden kuluttua on mahdollisuus ensimmäisen kerran hakea vapautusta.
 
Liittynyt
10.03.2017
Viestejä
651
Yle sivistää ja tuo demarien totuutta kansalle, ja kaupallinen media elää pöyristymisten varassa, heittäen itsekin bensaa liekkeihin antamalla huomiota sosiaalisen median "kohuille". Kummatkin tahot valikoivat uutisia, ja monesti jopa värittävät niitä, oman agendansa vuoksi.
Kun riittäisikin, että vähän vain väritetään ja valikoidaan asiaa demareiden mieliseksi. Mutta kun ei riitä, siinä kohtaa kun A-Studiossa lavastetaan pakolaisperheitä ja palkataan näyttelijöitä esittämään kaduntallaajia, niin se ei ole mitään valikoitia ja värittämistä, se on täyttä propagandaa. Se on tosiaankin, kun katsoo noita uutisia, niin kaupallisen maikkarinkin uutiset ovat luotettavampia kuin "riippumattoman" YLE:n, niin miten se on edes mahdollista?

Sama pätee ulkomaanuutisiin, jos jenkeissä oikeasti nauretaan CNN:n valheuutisille ja kanavan katsojaluvut jäävät Alex Jonesillekkin nykyään, niin näitä "uutisia" sitten täysin kaiken mahdollisen lähdekritiikin vastaisesti suomennetaan meille sellaisenaan. Se paska johon edes Jenkkilän juntit eivät usko, muuttuu totuudeksi tullessaan suomeen ja vaihtaessaa kieltä?

Ei, kun iltauutiset ovat yhtä teatteria kuin kauniit ja rohkeat, sitä ei pidä mennä enää pehmentämään miksikään valikoinniksi ja värittämiseksi. Asiosta pitää puhua niiden omilla nimillään, tarkoituksella ja harkitusti tapahtuvan täyden propagandan levittäminen on juuri sitä mitä se on, ei mitää vahingossa tapahtuvaa valikoitumista.
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aro ei näe ristiriitaa paperittomien aseman parantamisen ja Turun puukotuksista virinneen keskustelun välillä. Keskustelun keskiössä on ollut se, kenelle ylipäätään myönnetään turvapaikka Suomesta.

”Turun tapaus osoitti sen, että maahanmuuttajat ja Suomen kansalaiset ovat samalla puolella. Mielestäni paperittomien tilannetta ja Turun tapahtumia tai rikollisuutta ei pitäisi rinnastaa”, Aro sanoo.

”Suurin osa kielteisen turvapäätöksen saaneista on irakilaisia, jotka elävät välitilassa: he eivät voi jäädä Suomeen mutteivät myöskään uskalla palata kotimaahansa.”

Aro iloitsee erityisesti mahdollisesta oikeudellisesta neuvontapalvelusta paperittomille.
”Se olisi uusi palvelu Helsingin valikoimassa. Kaupunki rahoittaisi, ja palvelut ostettaisiin kolmannelta sektorilta. Oikeudellisesta neuvonnasta on kasvava pula varsinkin, kun turvapaikkahakemuksissa tehtyjen virheiden määrä on nousussa. Oikeudellisella neuvonnalla pystytään tavoittamaan syrjäytymisvaarassa olevia ihmisiä.”

Tietenkin kyseinen palvelu ostetaan aron kaverin firmalta ja samassa firmassa on duunissa aron kavereita yms.:D
Ei oo keltään pois, kaupunki rahoittaa. :D

Miksi irakilaiset eivät uskalla palata kotimaahansa? Onko tehty tuhmuuksia ja pelätään oikeustoimenpiteitä?
 

kaarlos

Virallinen JimmZ-boikotoija
Premium-jäsen
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
1 565
A-studiossa oli keskustelua palautuskeskusteluista: Keskustelu: Palautuskeskukset pystyyn? | A-studio

Yllättäen Li Andersson haaveilee vielä oleskelulupien ketjuttamisesta kaikille ihmisille. Halla-aho pitää tiukkaa linjaansa ja hallituksen edustajat yrittävät puskea läpi tiedustelulakiansa. Itseäni kyllä vähän ihmetyttää tuo tiedustelulain tarpeellisuus kun tuon puukotuscasenkin herrasmies oli ihan tiedossa oleva kovan luokan rikollinen eikä mitään muuta.
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
"Iltalehden Taloustutkimus Oy:llä teettämän kyselytutkimuksen vastaajien enemmistö, 58 prosenttia, kaipaa pakolais- ja maahanmuuttopolitiikkaan kovia keinoja. Näin ajattelevien osuus on noussut selvästi viime huhtikuusta, jolloin Ylen teettämän tutkimuksen mukaan vain 40 prosenttia kannatti kovaa politiikkaa

Tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona tehdyssä gallupissa koviksi keinoiksi määriteltiin esimerkiksi viranomaisten toimivaltuuksien lisääminen ja kireämpi maahanmuuttopolitiikka.

Pehmeän politiikan kannattajien osuus on pudonnut selvästi. Viime keväänä pehmeitä keinoja suosi 50 prosenttia vastaajista. Nyt heidän osuutensa on pudonnut 33 prosenttiin. Pehmeäksi politiikaksi kyselyssä nimettiin esimerkiksi kotouttaminen ja kehitysapu.

Ylivoimaisesti suurin osa tutkimuksen vastaajista, noin 80 prosenttia suomalaisista, on sitä mieltä, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet on eristettävä muusta yhteiskunnasta ja heidät on poistettava nopeammin maasta."
Raju muutos asenteissa – IL: Enemmistö halua kovaa maahanmuuttopolitiikkaa

Eihän siihen tarvittu kuin kymmenen ihmistä uhrata väkivallan alttarille, niin mielipiteet järkevöityivät.
 
Liittynyt
09.03.2017
Viestejä
23
Edes valikoivasti naisiin kohdistuva terrori-isku ei saa näitä zombeja heräämään. Jos indokrinaatio on näin syvässä niin tuskin edes Katju Aroon itseensä kohdistuva isku muuttaisi hänen harhaista mieltään.
 

Backstage

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.08.2017
Viestejä
489
Edes valikoivasti naisiin kohdistuva terrori-isku ei saa näitä zombeja heräämään. Jos indokrinaatio on näin syvässä niin tuskin edes Katju Aroon itseensä kohdistuva isku muuttaisi hänen harhaista mieltään.
Olet aivan oikeassa päätelmässäsi.

Left-wing German politician who was raped by migrants admits she LIED to police about her attackers' nationality because she did not want to encourage racism
  • Selin Gören was attacked by three men in January in the city of Mannheim
  • She went to police but did not reveal the ethnic make-up of the suspects
  • Instead, the 24-year-old said she had been robbed by German speakers
  • Refugee activist had feared there would be a backlash against migrants
Raped German politician Selin Gören admits lie over her attackers' nationality | Daily Mail Online
 
Liittynyt
26.04.2017
Viestejä
989
Minä olen ennenkin todennut että vaikka ydinpommin räjäyttäisivät, niin suvakki ei käänny (tämäkin päivä tulee vielä vastaan tätämenoa).

Se on fanaattinen uskonto tuo islam. Varmaan ne suvakitkin pääsevät panemaan neitsyitä...
 
Liittynyt
10.03.2017
Viestejä
651
Tarkoitatko, että kaikki Atk-nörtit pääsee taivaaseen, vai onko se niille helvetti?
Tuosta meinasin linkata kuvan naurunappulasta, jossa taivaassa musulmaania odotti 1000 Johanna Tukiaista, vaan sensurointi on näkyjään iskenyt jo tuohonkin sivustaan, kun ei löydy sitten millään.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
1 287
Tämä puukkomieshän kävi peruskoulua, jonka jälkeen oli päiväkodissa töissä. Laske siitä 1+1. Aika pienellä päästiin tästäkin päättäjien mokasta.
Vaikuttaa siltä että sipilä luulee olevansa jeesus ja tämä puukkomatu oli yksi hänen opetuslapsistaan.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
1 287
Stubbin ministeriuran kolme kovinta pettymystä: ”Mieli on musta. Paha on olo”

Marraskuun 26. päivän aamuna Stubbin mieli taas musteni.

”Heräsin kuitenkin pimeään, tihkusateiseen marraskuuhun. Uni oli ollut katkonaista. Mediassa oli taas jotain huutoa. Johtajuuttani kyseenalaistettiin.

Sanoin Suzannelle, että nyt on painetta kattilassa. Olihan hän tietysti nähnyt ja aistinut sen. Hän kehotti ottamaan yhteyttä Kirsi Pihaan ja Kai Seikkuun.

Naputin tekstarin: ”Kirsi ja Kai. Mieli on musta. Paha on olo. En pääse irti tästä spiraalista. Tarttis jutella kolmestaan. En ole ollut koskaan näin siipi maassa. En tiedä, mitä tehdä”
, Stubb paljastaa kirjassaan

Stubb kuvailee kirjassaan pääministerin ja puheenjohtajan paineita. Töitä ja tilaisuuksia on koko ajan, omaa aikaa on vähän.

Kirsi Pihan ehdotuksesta Stubb kävi tapaamassa lääkäri Aki Hintsaa.

Seurauksena:
 
Liittynyt
24.07.2017
Viestejä
167
Pakolaissopimukset laadittiin 56-60-luvulla. Niitä ei taatusti tarkoitettu tällaisen sirkuksen ja elintasoturismin pyörittämiseen. Miksi sopimuksia ei päivitetä nykyaikaan? Ei silloin otettu huomioon esim. netin ja mobiililaitteiden mahdollistamia kansainvaelluksia, ihmissalakuljetusta ja sopimusten laajamittaista hyväksikäyttöä väärin perustein. Eikä siihen aikaan juuri kellään ollut mahdollisuutta väärentää tuhansittain henkilöllisyyksiä ja muita dokumentteja. Nykyään kuka tahansa pystyy hankkimaan laitteet ja taidot siihen. Tätäkään ei otettu huomioon 50v sitten kun sopimukset laadittiin.
Erittäin hyvä pointti!

Ihmettelen että miksi tämän sopimuksen järkevyydestä nykyaikana ei yksinkertaisesti haluta keskustella. Geneven sopimus tehtiin juutalaisten tuhoamisesta johtuneesta häpeästä, jota Euroopan johtajat tunsivat. Afrikkalaisten ja lähi-idän muslimien kansainvaelluksia ei yksikään osannut nähdä, saatikka niistä varoittaa. Geneven sopimuksesta on tullut irvikuvansa. Kaikki vanhentuneet sopimukset pitää uudistaa tai purkaa: kun maailma muuttui, YYA-sopimuskin meni yhdessä yössä roskakoriin.

Niinistö taitaa olla ainut valtiopäämies joka on ottanut kantaa tähän ja muistaakseni sai hirveät arvostelut osakseen vihervassareilta ja ihmisoikeus aktivisteilta kun uskalsi pohtia tätä

"
Muuttoliikkeen ongelma on syvä. Eurooppa, Suomi, länsimainen ajattelu ja arvomaailma – kaikki nämä ovat tulleet haastetuiksi.

Muutos on räikeä – vielä muutama vuosi sitten olimme viemässä arvojamme muualle, pidimme niitä aivan ylivertaisina, mutta nyt joudumme miettimään, kykenemmekö pitämään niistä itsekään kiinni.

Maahanmuuttovirta Eurooppaan, myös Suomen osalta, on paljolti kansainvaellusta, siis muuta kuin välitöntä hätää pakenevaa. Kaikkien arvioiden mukaan ihmisvirta on tänä vuonna kasvussa. Tämä haastaa koko läntisen demokratian kyvyn auttaa. Ja haastaa eurooppalaisuuden rakenteet.

Sekavassa tilanteessa tulijoidenkin tilanne saattaa vain paheta. Tiedossa on, että pakolaisia käytetään hyväksi. Olemme juuri kuulleet Euroopassa kadonneista 10 000 alaikäisestä. Pakolaisia riistävät ja rahastavat ihmissalakuljettajat, jotka harjoittavat valtaisaa laitonta liiketoimintaa, usein liikkeellä olevien hengen menettämisen uhallakin. On myös riski, että pakolaisia käytetään kyynisen valtapolitiikan välineinä.

Kuulemme paljon puheita siitä, miten rajat pitää sulkea, tai ainakin rajoittaa tulijoiden määrää ja etenkin palauttaa takaisin heti kaikki ne, jotka pahaa tekevät. Ja moni on ihan samaa mieltä ja ihmettelee, miksei näin jo ole tehty. Siihen on selitys.

Tulen nyt lähemmäs keskeistä kysymystä. On tehty kansainvälisiä sopimuksia, EU-direktiivejä ja kansallisia lakeja, ja on ajateltu kauniisti ja oikein – että kaikkia hädässä olevia autetaan.

Käytännössä se toteutuu niin, että jokainen, joka osaa sanoa sanan ”asylum”, turvapaikka, pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen, sana tuottaa tavallaan subjektiivisen oikeuden ylittää raja. Vailla mitään oikeaa perustettakin saa täyden, vuosiakin kestävän tutkinnan, ja pystyy sen jälkeen välttämään pakkotoimia, elleivät turvapaikan edellytykset täytykään, ja siis jäämään sinne, minne väärin perustein tuli.

Sitten itse dilemmaan, joka liittyy syvästi arvomaailmaamme.

Eurooppa ei pitkään enää kestä hallitsematonta kansainvaellusta. Sietorajan ylittyminen romahduttaa arvojärjestelmäämme. Käy niin, että pyrkimys hyvään tuottaa kaikille pahaa.

Useimpia, ellei lähes kaikkia, rajoitustoimia on epäilty kansainvälisen oikeuden ja sopimusten vastaiseksi. Siitä seuraa, ettei voida tehdä sitä, mitä välttämättä monien mielestä pitäisi tehdä.

On väläytelty myös kansainvälisten pakolaissopimusten muuttamista. Se tie on hidas ja tuskin tuottaa ratkaisua akuuttiin tilanteeseen.

Kansainväliset säännökset ovat syntyneet ja niiden tulkinta on kehittynyt aivan toisenlaisissa olosuhteissa. Olen varma, että jos kansainvälisiä ja niihin perustuvia kansallisia säädöksiä tehtäisiin vasta nyt, niiden sisältö olisi olennaisesti tiukempi, mutta ne silti pitäisivät kiinni ihmisoikeuksista ja auttaisivat hädässä olevia.

Ei siis ole hyviä vaihtoehtoja. Joudumme pohtimaan, suojellaanko eurooppalaisia arvoja ja ihmisiä ja todella hädässä olevia, vai suojataanko ahtaan tarkasti kansainvälisiä velvoitteita muista seuraamuksista välittämättä.

Meidän on nyt pakko hahmottaa, mihin pyrimme. Tavoitteena on tasapaino, joka olisi kaikilta näkökulmilta katsottuna vähintäänkin tyydyttävä, sitä parempaan emme mitenkään nyt yletä.

Ensinnäkin eurooppalainen arvoperusta ja järjestys on turvattava, tästä ei voi olla epäselvyyttä. Toiseksi meidän on autettava niitä, jotka ovat hädässä tai vainon kohteena. Me emme voi nyt auttaa niitä, jotka hakevat parempaa tai tuntevat olonsa tai tulevaisuutensa kotimaassa vaikeaksi.

Eurooppa hakee edelleen tasapainon ratkaisua. Nyt monet hallitukset tekevät sitä omin päin, ja vain kohdaltaan tai uhitellakseen ja pelotellakseen. Jossain vaiheessa jonkun on tunnustettava, että emme kykene, juuri tässä ja nyt, täyttämään kaikkia kansainvälisten sopimusten velvoitteita. Siitähän noissa kansallisissa ehdotuksissa on enimmäkseen kyse."
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
967
Ei helvetti, tuossa alkaa tosiaan olla kultin/uskonnon piirteitä. Eikai kukaan tervejärkinen noin toimi?
Nuo on päiväkodista asti aivopesty uskomaan että "ne on ihan samanlaisia kuin mekin" jne. MVssä ollut monta artikkelia miten aivopesua ja propagandaa on jo päiväkodissa ja koulukirjoissa jne.



Kun 1 sukupolvi on saatu aivopestyä he tekevät saman automaattisesti omille lapsillensa. Tämä selittää nykytilanteen?

 
Viimeksi muokattu:

JormaVeitikka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 453
MVssä ollut monta artikkelia miten aivopesua ja propagandaa on jo päiväkodissa ja koulukirjoissa jne.]
Aivopesu ja propaganda on tosiasia, mutta MV:n käyttäminen lähteenä tässä asiassa (ja muissa asioissa) on naurettavaa. Pata kattilaa soimaa...

MV nyt ihan ensimmäisenä kannattaa jättää täysin omaan arvoonsa eikä kiinnittää siihen mitään huomiota. Valtamediaan voi kiinnittää huomita, mutta kriittisellä silmällä.
 
Liittynyt
09.03.2017
Viestejä
23
Aivopesu ja propaganda on tosiasia, mutta MV:n käyttäminen lähteenä tässä asiassa (ja muissa asioissa) on naurettavaa. Pata kattilaa soimaa...

MV nyt ihan ensimmäisenä kannattaa jättää täysin omaan arvoonsa eikä kiinnittää siihen mitään huomiota. Valtamediaan voi kiinnittää huomita, mutta kriittisellä silmällä.
MV lehti käyttää käsittääkseni lähinnä muiden juttuja, joten sitä kautta pääsee alkuperäisempien lähteiden jäljille. Tuskin kukaan ottaa haudanvakavasti kaikkea mitä MV törkytyylillään kirjoittaa. Tärkeämpää on se, että joskus se on nostanut esille muiden kertomatta jättämiä asioita. Kaiken mikä ei ole YLE, HS, CNN jne leimaaminen valemediaksi on lapsen reaktio epämiellyttävien asioiden edessä.
 

JormaVeitikka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 453
Kaiken mikä ei ole YLE, HS, CNN jne leimaaminen valemediaksi on lapsen reaktio epämiellyttävien asioiden edessä.
En minä kaikkea leimaa valemediaksi. Ihan vaan MV:n nyt leimasin. Se on tässä asiassa kunnostautunut kiitettävästi, ja muutenkin on naurettavaa kiinnittää mitään huomiota Putinin sponsoroimaan yhden kiihkoilijamiehen webbisivustoon.

Jollain vitun RT:lläkin on enemmän uskottavuutta. Enkä senkään katsomista suosittele kenellekään. Paitsi älykkäille ihmisille huumorin lähteenä muutaman minuutin verran silloin tällöin.

Enkä mä niin sanonut, etteikö HS:llä ja YLE:llä olisi agenda. Sanoin, että valtamediaa voi seurata, mutta kriittisellä silmällä. Niitä on tärkeää seurata ihan siksikin, että tietää, mistä Suomi puhuu ja millä äänenpainoilla.
 
Liittynyt
09.03.2017
Viestejä
23
En minä kaikkea leimaa valemediaksi. Ihan vaan MV:n nyt leimasin. Se on tässä asiassa kunnostautunut kiitettävästi, ja muutenkin on naurettavaa kiinnittää mitään huomiota Putinin sponsoroimaan yhden kiihkoilijamiehen webbisivustoon.

Jollain vitun RT:lläkin on enemmän uskottavuutta. Enkä senkään katsomista suosittele kenellekään. Paitsi älykkäille ihmisille huumorin lähteenä muutaman minuutin verran silloin tällöin.
Ei MV:hen tarvitsekaan kiinnittää erityistä huomiota. Mieluummin niihin lähteisiin joista se ammentaa tai väittää ammentavansa. Asiat kiinnostaa, ei viestinviejä oli tämä millainen vaan. Olin 10 vuotta sitten yhtä kyyninen RT:tä kohtaan kuin sinä nyt ja onhan sillä oma parodiaulottuvuutensa. Silti ei pidä lopettaa kiinnostusta asioita kohtaan. Valheen takaa saattaa löytyä totuuden siemen.

Auktoriteettiasemaansa vetoava valtamedia on käyttäytynyt niin törkeästi valehdellen ja yksipuolisesti totuutta vääristellen viime vuosina, että niihin sokeasti luottaminen ilman alkuperäislähteiden tarkistusta tai useampaa näkökulmaa on yhtä älykästä kuin MV:hen luottaminen.
 

JormaVeitikka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 453
Ei MV:hen tarvitsekaan kiinnittää erityistä huomiota. Mieluummin niihin lähteisiin joista se ammentaa tai väittää ammentavansa. Asiat kiinnostaa, ei viestinviejä oli tämä millainen vaan. Olin 10 vuotta sitten yhtä kyyninen RT:tä kohtaan kuin sinä nyt ja onhan sillä oma parodiaulottuvuutensa. Silti ei pidä lopettaa kiinnostusta asioita kohtaan. Valheen takaa saattaa löytyä totuuden siemen.

Auktoriteettiasemaansa vetoava valtamedia on käyttäytynyt niin törkeästi valehdellen ja yksipuolisesti totuutta vääristellen viime vuosina, että niihin sokeasti luottaminen ilman alkuperäislähteiden tarkistusta tai useampaa näkökulmaa on yhtä älykästä kuin MV:hen luottaminen.
"Mediakriittisyys" on minun alleviivaama sana, jota sinun mitä ilmeisimmin semi-ihannoimassasi Putinstanissa ei varmaan edes tunneta.

MV:tä ja vastaavia Putinin paskajulkaisuja ei kannata mielestäni seurata ollenkaan, ellei halua ihan läpällä joskus katsoa millaisia propaganda-tekniikoita ne käyttää siellä. Jos sieltä joskus löytyy jotain totuudenmukaista kamaakin, niin sen saman kyllä voi löytää muualtakin, ei tarvitse isä-aurinkoisen tietotoimistoon turvautua.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 632
Liittynyt
09.03.2017
Viestejä
23
"Mediakriittisyys" on minun alleviivaama sana, jota sinun mitä ilmeisimmin semi-ihannoimassasi Putinstanissa ei varmaan edes tunneta.

MV:tä ja vastaavia Putinin paskajulkaisuja ei kannata mielestäni seurata ollenkaan, ellei halua ihan läpällä joskus katsoa millaisia propaganda-tekniikoita ne käyttää siellä. Jos sieltä joskus löytyy jotain totuudenmukaista kamaakin, niin sen saman kyllä voi löytää muualtakin, ei tarvitse isä-aurinkoisen tietotoimistoon turvautua.
En ihaile putinistania. Sitä ihailevat ne, jotka esimerkiksi ajavat vihapuhelakeja tai muuta roskaa ymmärtämättä olevansa itse niitä keskitysleirin tai gulagin vartijoita.
Julistat koko ajan vihaasi Putinia kohtaan. Fair enough. Minun pointtin oli, että vain asiat kiinnostaa, ei viestittäjät.
 

JormaVeitikka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 453
Minun pointtin oli, että vain asiat kiinnostaa, ei viestittäjät.
Ei Putinin mediaa voi seurata tuolta kannalta ottamatta mitenkään huomioon, millainen mies on kaiken takana ja millä agendalla. Plus se, että sinä autat kyseistä miestä ihan vaan lataamalla sen runkkarin sivustoja selaimeesi.

Vaihtoehtoista uutisantia löytää kyllä muualtakin kuin Isä-Aurinkoisen tietotoimistosta.
 
Liittynyt
09.03.2017
Viestejä
23
Ei Putinin mediaa voi seurata tuolta kannalta ottamatta mitenkään huomioon, millainen mies on kaiken takana ja millä agendalla. Plus se, että sinä autat kyseistä miestä ihan vaan lataamalla sen runkkarin sivustoja selaimeesi.

Vaihtoehtoista uutisantia löytää kyllä muualtakin kuin Isä-Aurinkoisen tietotoimistosta.
Kaikenlaista roskaa tulee autettua klikkaamalla. Esimerkiksi mediaoksennusta nimeltä NYT-liite. Isä aurinkoiseksi on ilmeisesti ryhtymässä myös Google ottamalla Southern Poverty Law Centerin kaltaisia äärijärjestöjä sensuurin suunnittelun neuvonantajiksi.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
1 287
Voiko tämä farssi enää typerämmäksi mennä? Matut haluaa täältä pois mutta ei pääse. Kuin pingistä pelaisi:

Turvapaikanhakijat ovat mitä ilmeisimmin jo Suomessa turvapaikkaprosessissa, joten heidät tullaan palauttamaan Suomeen Dublin-säännön mukaisesti. Prosessi tulee kuitenkin kestämään Ruotsin puolella jonkin aikaa.

Pätsin mukaan hieman samankaltainen tilanne oli vuonna 2015, kun Haaparannassa oli Ruotsin turvapaikkaprosessissa olevia turvapaikanhakijoita.

Jos he olisivat tulleet Suomen puolelle, olisi heidät pitänyt palauttaa Ruotsiin. Ohjeen mukaan tämä olisi tapahtunut Helsingin ja Tukholman kautta.
 

JormaVeitikka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 453
Kaikenlaista roskaa tulee autettua klikkaamalla. Esimerkiksi mediaoksennusta nimeltä NYT-liite. Isä aurinkoiseksi on ilmeisesti ryhtymässä myös Google ottamalla Southern Poverty Law Centerin kaltaisia äärijärjestöjä sensuurin suunnittelun neuvonantajiksi.
Joo joo joo, mutku ja whatabouthismi.

Eri tiedotusvälineistä löytyy monenlaista toimittajaa ja agendaa ja taustaa, mutta maailman pahin talous- ja väkivaltarikollinen Vladimir Putin medioineen painii kyllä ihan omassa sarjassa.
 

Backstage

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.08.2017
Viestejä
489
Joo joo joo, mutku ja whatabouthismi.

Eri tiedotusvälineistä löytyy monenlaista toimittajaa ja agendaa ja taustaa, mutta maailman pahin talous- ja väkivaltarikollinen Vladimir Putin medioineen painii kyllä ihan omassa sarjassa.
Tarkoitat medialla siis Pravdaa?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
144
Pätsin mukaan hieman samankaltainen tilanne oli vuonna 2015, kun Haaparannassa oli Ruotsin turvapaikkaprosessissa olevia turvapaikanhakijoita. Jos he olisivat tulleet Suomen puolelle, olisi heidät pitänyt palauttaa Ruotsiin.
M-mutta mitä surullisen kuuluisalle "SUAMEN MAINEELLE" olisi sitten tapahtunut? Olisi ollut EU:n kuuliaisimman lemmikin maine ihan tuuliajoilla sitten.
Täten oli aivan välttämätöntä vaan ottaa kaikki. Ainakin jos poliitikoilta asiaa kysyt. Todellisuudessa pari eurokraattia olis nitissy asiasta viikon ja unohtanut koko asian.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
258
Tila
Keskustelu on suljettu.
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
241 403
Viestejä
4 216 782
Jäsenet
71 043
Uusin jäsen
pig

Hinta.fi

Ylös Bottom