Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ja on kyllä semmoista "Biltema/Motonet"-tuningia ne napit, mitä nähnyt oleneIkös noita oo ollu, mm S3xy buttons taitaa olla se "tunnetuin"
Ainakin Tesla lämmittää akkua aivan automaattisestikin. Jos siis vaikka laittaa kotilatauksen päälle.Kai tuo akuston lämmitys syö sähköä jonkin verran ? Paljonko ? Eli jos kituuttaa viimeisillä höyryillä tai sähkiksen tapauksessa viimeisillä kilowattitunneilla, niin hupeneko loppukin range silmissä kun lämmitys menee päälle ?
Joka tapauksessa näin polttismiehenä vielä ajattelen että onpa hankalaa. Autolle pitää siis jotenkin kertoa että nyt olisin menossa lataamaan. Mentaalipuolen ongelma enemmänkin. Tämäkin.
Itse en ainakaan kaipaa yhtään lisänappuloita Mutta ihan ok, kun voi itse ne laittaa, jos sattuu johonkin tarvitsemaan.Ja on kyllä semmoista "Biltema/Motonet"-tuningia ne napit, mitä nähnyt olen
Mercedes heittää tiukan haasteen Teslalle – Saksalaisjätiltä suuria lupaileva avaus
30.1.202315:50
SÄHKÖAUTO
AUTO
DIGITALOUS
Kehitystä. Mercedes-Benz ja monet muut autovalmistajat panostavat itseohjaavien ajojärjestelmien kehittämiseen.
Itseohjaavien ajojärjestelmien kehittäminen on keskeisessä asemassa monien autovalmistajien strategiassa.
Lukuaika noin 2 min
Mercedes-Benz aikoo aloittaa itseohjaavien autojen myynnin Yhdysvalloissa tänä vuonna, uutisoi CNN.
Uusissa autoissa on yhtiön kehittämä Drive Pilot -järjestelmä, joka on tarkoitettu käytettäväksi moottoritiellä ruuhkaisina aikoina ajonopeuden ollessa alle 40 mailia tunnissa eli reilut 60 kilometriä per tunti.
Uusi järjestelmä on saatavana vuoden 2024 Mercedes EQS- ja S-luokan malleihin, jotka tulevat myyntiin Yhdysvalloissa myöhemmin tänä vuonna.
Järjestelmä toimii vain tietyillä kartoitetuilla moottoriteillä osavaltioissa, joissa se on katsottu lailliseksi. Toistaiseksi uusi järjestelmä noudattaa Nevadan osavaltion autonomisia ajoneuvoja koskevia liikennesääntöjä.
Mercedes toivoo saavansa sertifioinnin kehittämälleen järjestelmälle pian myös Kalifornian osavaltiossa.
Eritasoisia järjestelmiä
Mielenkiintoista on se, että Mercedes vaikuttaisi ottavan järjestelmälleen kiinnityksen paalupaikkaan kilpailussa, jossa kansainväliset autovalmistajat kehittävät itseohjaavia ajojärjestelmiä.
Mercedeksen järjestelmä edustaa liikkuvuuteen liittyviä standardeja ja normeja kehittävän kansainvälisen SAE International -järjestön määritelmän mukaisesti automaation tasoa 3.
Esimerkiksi sähköautovalmistaja Teslan Autopilot-, General Motorsin Super Cruise- ja Fordin BlueCruise-järjestelmä edustavat automaation tasoa 2.
Toisen tason automaatiota edustavat ajo-ohjausjärjestelmät mahdollistavat osittaisen itseohjaamisen jarrujen ja ohjauksen toimiessa itsestään tietyissä tilanteissa. Kuljettajan on silti kiinnitettävä jatkuvasti huomiota ajotiehen.
Mercedesin järjestelmän ollessa käytössä kuljettajan ei SAE:n mukaan tarvitse keskittyä aktiivisesti liikenteeseen, toisin kuin kakkosautomaatiotason järjestelmien kohdalla.
Kun Drive Pilot -järjestelmän kaikki automatisoidut ajo-ominaisuudet ovat käytössä, kuljettajan ei tarvitse huolehtia ajamisesta, vaikka hän istuisi kuljettajan paikalla.
Näin ollen autoilija voi esimerkiksi tarkistaa sähköpostinsa puhelimellaan tai katsoa videota matkaa tehdessään.
Lupauksia ja ongelmia
Mercedes hyödyntää teknologiassaan laserkeilausta- eli lidar-tekniikkaa. Se toimii tutkan tavoin, mutta käyttää ympäristöä havainnoidessaan laservaloa radioaaltojen sijaan.
Lidarin avulla on mahdollista saada ajoneuvon ympäristöstä huomattavasti yksityiskohtaisempaa tietoa verrattuna pelkästään kameroihin ja tutkaan.
Drive Pilot-järjestelmä hyödyntää lisäksi muun muassa mikrofonia hälytysajoneuvojen kuunteluun, säännöllisesti päivitettäviä, teräväpiirtoisia ja kolmiulotteisia tiekarttoja sekä ajoneuvon paikannusjärjestelmää, joka on Mercedeksen mukaan huomattavasti tavallista GPS-signaalia tarkempi.
Mikäli Mercedeksen järjestelmä toimii lupausten mukaisesti, se voisi tarjota ylimääräistä aikaa aamuruuhkassa istuskelevalle autoilijalle.
Itseohjaavat autot ovat nousseet usein otsikoihin myös negatiivisessa mielessä.
Esimerkiksi Teslan Autopilot-järjestelmän varassa operoivat autot ovat aiheuttaneet Yhdysvalloissa vakavia vaaratilanteita muun muassa törmätessään hälytysajoneuvoihin sekä tehdessään yllättäviä äkkijarrutuksia.
Ainakin Tesla lämmittää akkua aivan automaattisestikin. Jos siis vaikka laittaa kotilatauksen päälle.
Lämmittää se, jos laittaa myös lämmityksen päälle. Mutta tuolla lämmityksellä ei kyllä pikalaturilla tee mitään, ainakaan LFP:llä. Ainoa, missä tuon lämmityksen huomaa on regenissä.
En ymmärrä miten se vikaantumistiheys kasvaisi yhtään?Tuotteet suunnitellaan massoille. Jos jätetään pois ominaisuus, jota 99 % käyttäjistä ei kaipaa, niin ei se tarkoita sitä, että käyttäjiä pidettäisiin tyhmänä. Valmistajan näkökulmasta esim. akun lämmityksen manuaalikytkin nostaisi hieman riskiä auton vikaantumiselle, joten sitä ei marginaaliporukan vuoksi kannata bisnesmielessä autoon laittaa.
En ymmärrä miten se vikaantumistiheys kasvaisi yhtään?
No vain joka päivä.Et ilmeisesti ole työskennellyt koskaan tuotekehityksen parissa?
Ainakin Tesla lämmittää akkua aivan automaattisestikin.
Kyllä lähes jokainen sähköauto ainakin. Minusta Tesla tosin antaa akun jäähtyä, ainakin jos auto ei ole laturissa tai lataus on tullut jo valmiiksi. Mutta latauksenhan saa myös tarvittaessa ajastettua, että vaikka lataus tulee kokonaan valmiiksi juuri ennen lähtöä aamulla. Tällöin on vielä paras lämpö valmiina akussa ja tavallaan paras hetki lähteä ajelemaan.Mazda tekee samoin. MyMazda appista näkee mikä on akkulämmityksen tilanne ja jos se on ollut päällä yön aikana, autoa käynnistäessä tulee ilmoitus tyyliin "suurjänniteakun lämmitys aktiivinen, tämä voi vaikuttaa ajomatkaan" tai joku muu tuollainen. Oletuksena se on automaattisella ja sen saa kokonaan pois päältä jos haluaa. Mut pakkasilla se tosiaan sitä lämmittelee vähän väliä, jonka vuoksi Mazdan ohjekirja sanoo, et kandee varmuudeksi jos pitkään seisottaa, niin seisottaa sitten roikan päässä. Ihan näppärä ominaisuus, mutta veikkaan et Teslan ja Mazdan lisäksi tämän tekee... jokainen sähköauto?
sopiva peli sähköautoja pelkääville
tämän maksimihan on tyyliin 40kW lataus - "suurtehoa"
Nyt on kyllä pakko sanoa että en voisi suositella mazdaa sähköautoja pelkääville. En haluaisi että tietämätön ostaa tuota autoa, mutta niille se taitaa mennä. En nyt koita mollata tai mitään, se vaan on fakta jos ensikertalainen ostaa tuon niin kyllä se kiroaa sähköautot maailman tappiin. Rangekaan ei tainnut olla kovin kaksinen?
Jos lataustaso on alhaalla (esim. alle 10%), kuvittelisin ettei se oletusarvoisesti edes mene päälle, edes manuaalisesti. Ihan juuri sen takia ettei jo vähissä oleva akku tyhjene ennen latausasemalle pääsyä.Kai tuo akuston lämmitys syö sähköä jonkin verran ? Paljonko ? Eli jos kituuttaa viimeisillä höyryillä tai sähkiksen tapauksessa viimeisillä kilowattitunneilla, niin hupeneko loppukin range silmissä kun lämmitys menee päälle ?
Ei ole pakko jos ei halua. Sitten vaan lataus alkaa aluksi hitaammin jos akku on kylmä pikalaturille saapuessasi, ja suurempi osa latauksen aikana imutettavasta energiasta käytetään akun lämmittämiseen latauksen yhteydessä.Joka tapauksessa näin polttismiehenä vielä ajattelen että onpa hankalaa. Autolle pitää siis jotenkin kertoa että nyt olisin menossa lataamaan. Mentaalipuolen ongelma enemmänkin. Tämäkin.
Varmasti aivan riittävä range kaupunkiajeluun.Nyt on kyllä pakko sanoa että en voisi suositella mazdaa sähköautoja pelkääville. En haluaisi että tietämätön ostaa tuota autoa, mutta niille se taitaa mennä. En nyt koita mollata tai mitään, se vaan on fakta jos ensikertalainen ostaa tuon niin kyllä se kiroaa sähköautot maailman tappiin. Rangekaan ei tainnut olla kovin kaksinen?
Tämä onkin joissain ihan järkyttävän huono ominaisuus. Kiva kun pitää latailla akkua vain siksi, että esilämmitys toimii seuraavana aamuna. Tesla onneksi antaa esilämmittää vaikka kuinka tyhjällä akulla, mutta alle 20% taisi pyytää vahvistuksen ennen lämmityksen käynnistämistä.Samahan se on matkustamon esilämmityksen kanssa (ennen ajoon lähtöä), monessa sähköautossa se ei suostu menemään päälle jos akun lataustaso on esim. alle 40%. Auton logiikka päättelee että sitä alemmilla lataustasoilla on ehkä parempi kaiken varalta säästää esilämmitykseen kuluva energia itse ajoon, mikä loogiselta kuulostaakin.
Paitsi rotupuhtaista Ariyanlaisista.Lidl vielä ilmeisesti laittaa molemmat, joten Nissanisteista tulee Lidl kanta-asiakkaita elleivät ole jo.
Jälleen yksi Teslan-tappaja."Itseajavuudesta"
No vain joka päivä.
Jos akun BMS osaa rajoittaa latausvirtaa kun akku on liian kylmä, niin miksi se sama BMS ei osaisi rajoittaa lämmitystehoa jos akku on liian kuuma?
Olen myös suunnitellut elektroniikkaa ja koodannut sulautetuille + vaikka mille systeemeille.
Se että esilämmitys koodataan johonkin navigoinnin kylkeen on merkittävästi vaikeampi homma kuin se, että lisätään feature jolla kuski voi pyytää akkuu lämpöä / jäähdytystä jos turvarajat sen sallivat.
Kannatan sitä että auto antaa tehdä niin, mutta varoittaa asiasta.Tämä onkin joissain ihan järkyttävän huono ominaisuus. Kiva kun pitää latailla akkua vain siksi, että esilämmitys toimii seuraavana aamuna. Tesla onneksi antaa esilämmittää vaikka kuinka tyhjällä akulla, mutta alle 20% taisi pyytää vahvistuksen ennen lämmityksen käynnistämistä.
Mulla ei ole ollenkaan kotona latausmahdollisuutta, mutta töissä ilmainen ja tarvittaessa tuossa puolen kilometrin päässä Virta 11kW laturi, jota olen tarvittaessa käyttänyt. Mitä nyt itse olen huomannut, niin eipä noi pikalaturit oikein jaksa antaa virtaa kunnolla vaikka olisi esilämmitetty akku (tai lämpimässä ollut auto), riippuu todella paljon latausasemasta ja autosta, mutta nyt talvisin olen saanut semmosen maks 50kW takuulla pikalatureista, jotka antaa 75kW tai enemmän, yleensä jotkut 80kW maks laturit ei oikein jaksa antaa edes tuota 50kW. Pikalatureita en käyttäisi päivittäin, jos vaan voi välttää, omat pikalataukset on yleensä pitkien reissujen takia tai jonkin yllättävän tarpeen takia, muuten 3-vaihe AC-laturi on paras. Joillain autoilla 1-vaihe AC-laturi hukkaa kilowatteja huomattavasti, eli voi mennä 10-30% pahimmillaan jonnekin lämmöksi tms.
Itse pärjään ihan hyvin tuolla pieniakkuisella Mach E:llä (AWD) talvellakin vaikka ajelen päivittäin 110-250km, Talvella riippuu tosiaan myös ajotyylistä ja nopeudesta akun hupeneminen, pidän sisälämmöt +20 ja ratti ja penkki lämpiää tarvittaessa. Ajotyylistä riippuen pääsee joko 150km tai 250+km yhdellä latauksella, tässä otettava huomioon, että oma ajotyyli ei varsinaisesti ole mikään akun latausta säästävä.
Tämä syö Leafin arvoa melkoisesti, mikä puolestaan merkannee sitä, että halvimpaan sähköautona monelle Leaf tulee olemaan ensikosketus sähköautoihin...
Vähän riippuu ajotyylistä ja kiihdytysnopeuksista ja keskinopeudesta. myös ilmankosteus, tienpinnan märkyys ja lämpötilaerot vaikuttaa aika paljon. Tänään saatoin ajaa melko nopeasti kotiin töistä (melkein kesänopeutta), mutta kun tie oli suht kuiva, niin vaikka loppumatkassa tuli räntää päälle, niin kulutus oli 25kW/100km.Siis 200km pääsee latauksella? Noin vähän talvella?
Itellä ois tollanen 261km pisin yksittäisen säännöllinen matka ja kyllä sen olis mentävä aina kelissä kuin kelissä..
Kyllä nuo vanhat merkit jotain osaa tehdä, että ei Teslan kannata kovin ylpeäksi ryhtyä. Onhan tuo kova, jos toimittavat luokkaa ylemmän systeemin tieliikennekäyttöön ensimmäisenä.Jälleen yksi Teslan-tappaja.
Musk: Ota vuoronumero ja mene jonoon.
Juuri tästä syystä ihmettelen, että miksi rakennetaan aivan käsittämättömän monimutkaisia navigaattoriin liitettyjä ominaisuuksia jotka lähtökohtasesti eivät edes teoriassa voi toimia hyvin, eikä sitä yksinkertaista ja helposti ymmärrettävää ominaisuutta joka toimii nyt, vuoden päästä ja 20v päästä.No siinä tapauksessa sinun pitäisi tietää, että jos tuotteeseen lisätään ominaisuus/toiminnallisuus, niin tällä ominaisuudella on todennäköisyys vikaantua ja tämä todennäköisyys on suurempi kuin nolla. Näin ollen lisäämällä tämä ominaisuus tuotteen vikaantumistodennäköisyys kasvaa arvolla, joka on suurempi kuin nolla. Eli vikaantumistodennäköisyys kasvaa.
Ja niin kauan kun valmistaja kokee, että kyseinen ominaisuus ei tuo yhtään uutta asiakasta, niin bisnesnäkökulmasta homma on täysin selvä: ominaisuutta ei kannata lisätä.
Tuotekehitysihmisenä sinun pitäisi tietää, että mikään firma ei tee yhtään ominaisuutta tai tuotetta, jos ei siitä ole odotettavissa rahaa.
Teslallahan tuo akun lämmitys oli jo valmiina, mutta se toimi vain Teslan omille latureille ajettaessa. Ei siis ollut varmaan vaikea lisätä myös osa muistakin latureista.Juuri tästä syystä ihmettelen, että miksi rakennetaan aivan käsittämättömän monimutkaisia navigaattoriin liitettyjä ominaisuuksia jotka lähtökohtasesti eivät edes teoriassa voi toimia hyvin, eikä sitä yksinkertaista ja helposti ymmärrettävää ominaisuutta joka toimii nyt, vuoden päästä ja 20v päästä.
Nappi joka aloittaa akun lämmityksen jos akun lämpötila on välillä -273 C - +30 C ja alkaa jäähdyttää akkua jos akun lämpötila on yli +35C tjsp.
Vs. softa joka vaatii että yhden napin painamisen sijaan kuski jaksaa etsiä navigaattorilla kartalta sopivalla suunnalla olevan laturin jonka auton valmistaja / karttatoimittaja ylipäätään on saanut lisättyä karttaan, reitinhakualgoritmi löytää sinne tien, auton GPS toimii jne.
--
Onnea vaan sen 15v ikäisen sähköauton kanssa akun esilämmityksen kanssa kun infotainmentin karttaa ei ole saanut päivitettyä viiteen vuoteen, siitä puuttuu 50% latureista + kuski haluaisi muutenkin käyttää carplaytä tai android autoa jne.
En jaksa uskoa että kyse on Fordin vastauksesta Teslan hinnoittelulla vaan hintatason laskemisesta alle tuki rajan jenkeissä. Jatkossa kaikki Mach E versiot (pl. GT Extended Range) pääsevät 55000$ tukirajan alle.Autot | Ford laskee täyssähköisen katumaasturinsa hintoja Teslan perässä maltillinen on Fordin vastaus Teslan hinnoittelulle. Onhan tämäkin edes jotain.
Tuossa voi ottaa huomioon että Suomi on täynnä ihmisiä jotka eivät tarvitse esimerkiksi navigaattoria ikinä ja jos jenkkaa saa kuulumaan vaikka bluetoothin kautta. Ja lataa vain kotona.Juuri tästä syystä ihmettelen, että miksi rakennetaan aivan käsittämättömän monimutkaisia navigaattoriin liitettyjä ominaisuuksia jotka lähtökohtasesti eivät edes teoriassa voi toimia hyvin, eikä sitä yksinkertaista ja helposti ymmärrettävää ominaisuutta joka toimii nyt, vuoden päästä ja 20v päästä.
Nappi joka aloittaa akun lämmityksen jos akun lämpötila on välillä -273 C - +30 C ja alkaa jäähdyttää akkua jos akun lämpötila on yli +35C tjsp.
Vs. softa joka vaatii että yhden napin painamisen sijaan kuski jaksaa etsiä navigaattorilla kartalta sopivalla suunnalla olevan laturin jonka auton valmistaja / karttatoimittaja ylipäätään on saanut lisättyä karttaan, reitinhakualgoritmi löytää sinne tien, auton GPS toimii jne.
--
Onnea vaan sen 15v ikäisen sähköauton kanssa akun esilämmityksen kanssa kun infotainmentin karttaa ei ole saanut päivitettyä viiteen vuoteen, siitä puuttuu 50% latureista + kuski haluaisi muutenkin käyttää carplaytä tai android autoa jne.
En itse edes muista milloin olisin viimeksi navigoinut omalla autolla jonnekin. Se että lataamisen takia sitä joutuisin alkaa tekemään olisi kyllä typerä ja ärsyttävä lisävaiva. Onneksi tulevassa autossa on manuaalinenkin vaihtoehto, olisi niin iso ärsyke että jättäisin ostamatta koko auton tuon puutteen takia.Tuossa voi ottaa huomioon että Suomi on täynnä ihmisiä jotka eivät tarvitse esimerkiksi navigaattoria ikinä ja jos jenkkaa saa kuulumaan vaikka bluetoothin kautta. Ja lataa vain kotona.
Osta Tesla, luulisin että sen kaikilla malleilla pääsee talvellakin, ja Teslat tuntuvat olevan kokoluokassaan energiataloudellisimpien autojen joukossa (ehkä Hyundait ja Kiat hyvänä kakkosena tms.). Model 3 tai Y Long Range lienevät kingejä maksimaalista toimintamatkaa haluaville, luulisin. Jos jätetään kaikki 200.000€ maksavat konseptiautot ja ylikalliit 100kWh-akulliset sähkömersut laskuista pois.Siis 200km pääsee latauksella? Noin vähän talvella?
Itellä ois tollanen 261km pisin yksittäisen säännöllinen matka ja kyllä sen olis mentävä aina kelissä kuin kelissä..
Kyllä nuo vanhat merkit jotain osaa tehdä, että ei Teslan kannata kovin ylpeäksi ryhtyä. Onhan tuo kova, jos toimittavat luokkaa ylemmän systeemin tieliikennekäyttöön ensimmäisenä.
Mitä, jos tekisi niinkin monimutkaisen systeemin, että sitä yhtä nappia painelemalla saisikin ajastettua sen lämmityksen vaikka 5 minuutin tarkkuudella?Teslallahan tuo akun lämmitys oli jo valmiina, mutta se toimi vain Teslan omille latureille ajettaessa. Ei siis ollut varmaan vaikea lisätä myös osa muistakin latureista.
Tuossa navigaattoriin perustuvassa lämmityksessä olisi se plussa, että auto itse päättää, että kuinka kauan lämmitetään.
Jos siis lämmitys on vain napilla, niin ajan täytyy sitten itse jotenkin arvioida.
Eli, molempi parempi. Tai jos minun olisi ihan pakko valita noiden kahden välillä enkä voi saada molempia, minä haluaisin mieluummin manuaalisen vaihtoehdon.Teslallahan tuo akun lämmitys oli jo valmiina, mutta se toimi vain Teslan omille latureille ajettaessa. Ei siis ollut varmaan vaikea lisätä myös osa muistakin latureista.
Tuossa navigaattoriin perustuvassa lämmityksessä olisi se plussa, että auto itse päättää, että kuinka kauan lämmitetään.
Jos siis lämmitys on vain napilla, niin ajan täytyy sitten itse jotenkin arvioida.
Nimenomaan. Ja vaikka auton navia käyttäisikin, niin sinne laitetaan se lopullinen kohde, eikä jotain satunnaisesti puolivälistä etsittyä ABC:tä.En itse edes muista milloin olisin viimeksi navigoinut omalla autolla jonnekin. Se että lataamisen takia sitä joutuisin alkaa tekemään olisi kyllä typerä ja ärsyttävä lisävaiva. Onneksi tulevassa autossa on manuaalinenkin vaihtoehto, olisi niin iso ärsyke että jättäisin ostamatta koko auton tuon puutteen takia.
Tesla ei lämmitä nykyään normaalikäytössä ikinä, koska ei kukaan navigoi jollekin huoltikselle, ellei ole pakko.Teslallahan tuo akun lämmitys oli jo valmiina, mutta se toimi vain Teslan omille latureille ajettaessa. Ei siis ollut varmaan vaikea lisätä myös osa muistakin latureista.
Tuossa navigaattoriin perustuvassa lämmityksessä olisi se plussa, että auto itse päättää, että kuinka kauan lämmitetään.
Jos siis lämmitys on vain napilla, niin ajan täytyy sitten itse jotenkin arvioida.
Id4:lla vertailu latausnopeudesta kun on kylmä (-16) ja mennään pikalatauspisteelle. Lopputulema, kannattaa ajaa reikä päässä kiihdytellen ja hidastaen matka sinne pikalaturille niin pääsee 19 minuutissa samaan latauspisteeseen (tässä tapauksessa 60%) kun taas rauhallisesti ajavalla menee tunti siellä latauksessa.
Kannatetaan!Mitä, jos tekisi niinkin monimutkaisen systeemin, että sitä yhtä nappia painelemalla saisikin ajastettua sen lämmityksen vaikka 5 minuutin tarkkuudella?
Ajamaan lähtiessä arvioit, että laturille kestää ajaa 1 tunti ja 15 minuuttia joten näpyttelet ajastimeen 1:15 ja automatiikka aloittaa lämmityksen sitten, kun katsoo parhaaksi.
S3xy näppäimillähän sen akun lämmityksen saa päälle. Ja ei tarvitse olla Teslan supercharger että auto esilämmittää akun jos laturille navigoi, toki kaikki Suomen laturit ei vielä kartassa ole.
Myös muilla merkeillä samaa ongelmaa. Esim HEREn karttatietoja käyttävällä ioniq5 oli hankala löytää Kajaanista HPC-laturia jotta saisi esilämmitettyä kun tarkoitus oli joulunalla ladata läpikulkiessa. Sentään jonkun ihme operaattorin yksi laturi oli ja abc latauksesta kempowerin maksimia 103kw… millähän lie aikatauluilla alkavat noita päivittää 800V versioihin. Nyt sentään uudet ilmeisesti alkaneet tulla niillä mutta vähän epäilen että kaikki vanhat jäävät päivittämättä kunnes hajoavatS3xy näppäimillähän sen akun lämmityksen saa päälle. Ja ei tarvitse olla Teslan supercharger että auto esilämmittää akun jos laturille navigoi, toki kaikki Suomen laturit ei vielä kartassa ole.
Auto vain tykkää, kun ladataan hitaastiKyselin tuossa alustavasti mahdollisuutta sähkärin lataukseen meidän talossa (kaupungin vuokra-asunto) ja sieltä vastattiin seuraavaa: "Tällä hetkellä meillä on käytössä normaalit suko pistokkeella varustetut latauspisteet, eli lämmitystolpan tilalle vaihdetaan saman näköinen kotelo, jossa on jatkuvaa virtaa kestävä pistoke. "
Mites kun tuollainen Nissan Leaf 40kWh ollut kiikarissa mutta valmistaja ei suosittele tuolla EVSEllä lataamista päivittäin? Mitä haittaa siitä on auton näkökulmasta? Kuluuko akku nopeammin tai vastaavaa?
No niinhän sitä luulisi joo, mutta minkäköhän takia valmistaja ei sitten tuota EVSE:ä suosittele jatkuvaan käyttöön? Näin sanotaan Nissanin sivuilla:Auto vain tykkää, kun ladataan hitaasti
Onhan se hienoa jos valmistaja saa lisättyä fiksuja ominaisuuksia, mutta isolla osalla ei toistaiseksi ole mitään jolloin nappi / menussa oleva optio olisi huima parannus.Tavallinen sähköautoilija ei voi mistään tietää vaatiiko akun esilämmitys 30 minuuttia, 1 vai 2 tuntia huipputehoihin pääsemiseen. Lisäksi jos ollaan marginaalien alapäässä manuaalisella lämmitystoiminnolla voidaan pahimmillaan päätyä tien varteen ennen laturia ylimääräisen energiankulutuksen seurauksena.
Teslan tapauksessa navigoidessa laturille auto laskee kuinka pitkään ennen laturia pitää lämmittää (ottaa huomioon SOC%, lämpötila, matka, aika ja potentiaalisesti myös laturin tyyppi/teho) ja onko esilämmitys edes mahdollista laturille pääsemistä ajatellen.
Mielellään sen manuaalisen esilämmityksen sinne valikkoon ottaisi lähinnä spesiaalitapauksia varten, mutta muuten kyllä luotan mielelläni auton tekemiin laskelmiin.
Tulee mieleen vain tuo yleinen ohje. Eli esim syöttökaapeli ja suko pistoke täytyy olla riittävän kestäviä yhtämittaiselle lataukselle:No niinhän sitä luulisi joo, mutta minkäköhän takia valmistaja ei sitten tuota EVSE:ä suosittele jatkuvaan käyttöön? Näin sanotaan Nissanin sivuilla:
"Voit ladata Nissan LEAF -sähköautosi kotona tai missä tahansa julkisella latauspisteellä käyttämällä tyyppi 2 tai CHAdeMO -kaapelia. Kun kyseessä on Nissan LEAFin normaali lataus kotona, suosittelemme käyttämään tyyppi 2 kaapelia. Voit myös käyttää mukana tullutta kotilatauskaapelia (EVSE). Tätä ei suositella tehtävän päivittäin."
Usein kysytyt kysymykset | Nissan LEAF - täysin sähkötoiminen perheauton kokoluokan auto | Nissan
Katso vastaukset kysymyksiin uudesta Nissan LEAFista usein kysyttyjen kysymysten joukosta. Lue lisää innovatiivisesta, täysin sähkötoimisesta autostamme.www.nissan.fi
VW-pomo luottaa tuotteidensa vahvuuteen.
Lukuaika noin 1 min
Volkswagen-konserni ei aio alentaa sähköautojensa hintoja, vaikka Tesla teki niin. Pääjohtaja Oliver Blume sanoo Frankfurter Allgemeinelle, että VW ei käy hintasotaa amerikkalaisen kilpailijansa kanssa.
”Meillä on selkeä hinnoittelustrategia. Luotamme tuotteidemme ja brändiemme vahvuuteen”, sanoo Blume.
Kuinka hyvin tunnistat sähköautot? Testaa!
Blumen mukaan Volkswagen haluaa olla johtava sähköautojen valmistaja, mutta asema tulisi saavuttaa kannattavalla kasvulla.
Tesla alensi autojensa hintoja ensin Kiinassa, ja tämän vuoden puolella myös Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Myös Suomessa hinnat laskivat, enimmillään jopa noin 10 000 eurolla.
LUE MYÖS
Tesla nousi Toyotan kantaan merkkiuskollisuudessa – peräti kolme neljästä suomalaisesta Tesla-kuskista pysyy merkissään
Tesla aloitti hintasodan
Volkswagen-konserniin kuuluva Porsche saattaa toimia päinvastoin kuin Tesla. Automobilwoche kertoo kuulleensa jälleenmyyjiltä, että Porsche nostaisi listahintojaan jopa kuusi prosenttia.
Porsche ei vahvista tietoa, mutta kommentoi hintojen tarkistusten olevan vakiomenettely mallivuoden vaihtuessa. Tulevan mallivuoden hinnat julkaistaan maaliskuussa.
Renault-brändin operatiivinen johtaja Fabrice Cambolive puolestaan sanoo, että Teslan rajut alennukset vaikuttavat autojen jäännösarvoihin, ja vahingoittavat näin merkin vanhoja asiakkaita.
Automobilwochen mukaan Cambolive pitää hintavakautta tärkeänä asiana, mutta uskoo, että sähköautojen hintoja joudutaan tarkastelemaan. Cambolive on nimitetty Renault-brändin toimitusjohtajaksi helmikuun alusta lähtien.