Näin ajattelin minäkin televisioita ostaessani mutta niin vain joudun pari vuotta vanhoihin Procastereihin ja TCL:iin ostamaan GoogleTV:t( siksi näitä halpismerkkejä, että 24" ja 32" televisioissa ei tahdo olla laadukkaampia merkkejä tarjolla). Samoin 5 vuotta vanhoihin Samppoihin joutuu järjestään hankkimaan em. mollukan. Eniten ketutti kun 86" Sony ei suostunut edes tarjoamaan F1TV-sovellusta reilu vuosi sitten vaan siihenkin piti tikku perseeseen tykätä.
Minulla on lukuisia televisioita, joiden iät vaihtelevat nyt 10:stä vuodesta kahteen vuoteen ja televisioissa itsessään ei ole mitään vikaa mutta niin Kanava, F1TV, AppleTV, MAX, Disc+( no tätä nyt ei enää tarvita) ja Eurosport( eikä tätä) loistavat suurimmassa osassa televisioita joko kaikkien tai osan sovelluksien osalta poissaolollaan. Uusimpana F1TV lakkasi toimimasta TCL-televisiossa viikko sitten. Vanhemmassa 42" Philipsissä ei toimi enää edes Areena( hävisi puoli vuotta sitten).
Onneksi ei enää tarvitse mitään erikseen tallennella jos ei niin halua( minulla on yhä Topfield 2401 käytössä, johon tallennan kaiken haluamani sillä on se silti kätevämpi kuin nettipalvelut mutta rajoittuu yhä vain yhteen televisioon. Talon rakensin tosin niin, että voisin sen sisällön streamata kaikkiin televisioihin mutta turhaahan se on), eikä osa uusimmista televisioista( Samsungeja) edes suostu enää mitään tallentamaankaan kiintolevylle
Telkkarien älytoiminnoista, Chromecastista ja digibokseista...
Meillä on noin 11v vanhassa tv:ssä älytoiminnoista ehkä vain YouTube ja mediatoistinpalvelut toiminnassa (ja toimisi siinä kahdelta kanavalta tallennuksetkin mutta on aika kömpelö).
Ns. älyä lisätäkseni kytkin Chromecastin AV-vahvariin (siihen aikaan ei Google TV:tä vielä edes ollut) ja lisäksi laitoin sen verkkolaitteelle merkkivalollisen virtakatkaisimen, jotta voin pitää pois päältä silloin kun ei tarvita (Chromecast käy aika kuumana).
Mielestäni Chromecast ja suoratoistopalvelujen käyttö kännykällä on aika hyvä yhdistelmä!
Sitten ajastamiseen.
Meillä tallennetaan pääasiassa mainos-tv-kanavilta ohjelmia, niin voidaan ohittaa niistä mainokset (eli säästää aikaa, boksissa on pikahyppynapit 10s, 1min, 5min). Joskus aletaan katsoa ohjelmaa sen mentyä vähintään mainoksien oletetun kokonaisajan verran eteenpäin. Ruutu ja Katsomo eivät olisi kovin näppäriä mainoksien ohittamisessa... Myös saatetaan tallentaa ohjelmia, joissa on merkitystä kuvanlaadulla eli jos halutaan parempi kuva kuin esim. Yle Areenassa (plasma-tv:ssäni, kuten varmasti OLED:issakin, huomaa, jos suoratoistossa tummat sävyt näkyvät portaittain). Vain harvoin ehditään katsomaan ohjelmia suorana.
Ajastukset ovat yleensä ohjelman nimen perusteella, niin saman sarjan jatkuessa vaikka vuoden päästä ei tarvitse ajastaa uudestaan. Tallenteille voi olla omat kansionsakin (ylätaso esim. elokuvat, sarjat). Myös tallennetaan maksukanavilta ohjelmia, kun niitä ei yleensä ole missään suoratoistoissa. Maksulliset palvelut, kuten Elisa Viihde, eivät tietääkseni antaisi tallentaa maksukanavia ja niissä on myös tallennuksille joku maksimisäilytysaikakin...
Vuosia sitten vaihdoin Vu+Duo2:sta (meni muille käyttöön) uudempaan versioon, johon tuli isompi kovalevy ja 8 viritintä. Kopioin USB-kovalevytelakalla tallenteet vanhasta boksista uuden kovalevylle, joten siinä on tallenteita ajalta, jolloin ko. boksimallia ei ole edes ollut vielä myynnissäkään (kuten 2014).
Vu+-malleihin verrattuna vanha Topfieldini (oli kai joku 2400) oli hidasta ja meluavaa antiikkia. Esim. käynnistysajat Vu+ noin pari sekuntia vs. Topfield muistaakseni minuutti tai ainakin tosi pitkään. Miinuksena on se, että sai maksaa enemmän. Digoboksien aika yleiseltä vialta eli virtalähteen konkat, ei muuten se Vu+Duo2:aan välttynyt... piti vaihtaa 2 tai 3 konkkaa noin kahdeksan vuoden käytön jälkeen, mutta sitten on taas toiminut!
Yhteenvetona mielestäni hyvä erillinen tallennuslaite voittaa telkkarissa olevan oman 1 tai 2 kanavan tallennuksen lähes puhtaasti.