Demokraattien mielestä Trump ei ansaitse kunniaa hyvästä taloustilanteesta, sillä kehitys alkoi jo
Barack Obaman toisella kaudella maan alkaessa toipua finanssikriisiä seuranneesta lamasta. Taloustieteilijät taas ovat kiitelleet sekä Obamaa että Trumpia, jonka verouudistus alensi kauden alussa amerikkalaisten veroja tuntuvasti.
Kilpailevassa demokraattipuolueessa Trumpin ja republikaanien mittavat veroleikkaukset leimattiin pelkiksi tulonsiirroksi rikkaimmille amerikkalaisille.
Todellisuudessa yritysveron leikkaaminen näyttää todella piristäneen taloutta ja työmarkkinoita.
Toinen demokraattien kestoväite on liittynyt työpaikkojen laatuun ja tulotasoon. Työpaikkoja kyllä riittää, mutta palkkatason kehitys on laahannut koko finanssikriisiä seuranneen vuosikymmenen paikoillaan.
Hintojen kallistuessa suurella osalla yhdysvaltalaisista työntekijöistä ei ole ollut enää kunnolla varaa elämiseen. On alettu puhua ”työssä käyvistä köyhistä”.
Trumpin myötä myös tämä näyttää vihdoin muuttuneen: huhtikuussa yhdysvaltalainen tienasi keskimäärin 3,2 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kasvu on yltänyt yli kolmeen prosenttiin jo yhdeksän kuukautta.
Kaiken lisäksi palkkojen kasvu näyttää menevän juuri niille unohdetuille amerikkalaisille, joita Trump lupasi kampanjansa aikana auttaa. Trumpiin erittäin kriittisesti suhtautuva
New York Times kirjoittaa
analyysissaan palkannousun olleen suurinta vähiten tienaavan neljänneksen kohdalla.