Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Windows 10 on viime viikkoina jumittanut satunnaisesti käynnistyksissä. Välillä on täytynyt pakkosammuttaa, kun ei ole tuntunut etenevän mihinkään. Levydiagnostiikkaohjelmien ja komentokehoitteen käskyjen perusteella levyt ovat silti hyvässä kunnossa. Tänään meinasin silti siirtää Win10 boottiaseman vanhalta Samsung 840 Pro:lta uudelle XPG SX8200 Pro -asemalle. Vaan eipä Windows taaskaan käynnistynyt. Poistin sitten juuri kytkemäni aseman, vaan sitten alkoi todelliset ongelmat. Windows ei suostu enää korjautumaan ja käynnistymään vaan menee aina vikavalikkoon. Mikään toimeenpide ei onnistu korjaamaan Windowsia. Esim. Windowsin palauttaminen oletustilaan jysähtää ja joutuu peruuttamaan toimenpiteen, kun kone on hetken ruksuttanut palauttamista eteenpäin. Komentokehoitteen chkdsk /r ei kuitenkaan löydä levyltä vikaa. Sain vaimon läppärillä luotua microsd-kortille Win10-boottilevyn. Tuntuu nyt, että yritän huomenna asentaa siltä Windowsin suoraan uudelle käynnistyslevylle. Saa nähdä miten käy. USB-adapterilla kytken koneeseen.
Asensin Windowsin uusiksi ja tietenkin uusimman version (1909), niin nyt on ongelmana ettei Windowsi enää toimi missään pelissä Exclusive Fullscreenissa.
Käytännössä 240Hz ja tuntuu että hiiri liukuu kun Vsync olisi päällä myös peleissä. Kokeiltu joitain skripti .batteja myös ja rekisteritweakkeja mutta ei esim. CSGO:hon onnistu enää hiirituntuman korjaaminen, että pakko kai luovuttaa fps pelaaminen Windowsista käsin kokonaan...
Sain luotua USB boottilevyn. Windows ei kuitenkaan suostunut asentumaan mihinkään. Kun olin poistanut kaikki paitsi uuden M.2. aseman, suostui installeri antamaan tarkemman vikailmoituksen: "Windowsia ei voi asentaa tähän levyyn. valitulla levyllä on MBR-osiotaulukko. EFI-järjestelmissä Windows voidaan asentaa vain GPT-levyille."
Vaihdoin juuri tietämättä mitä teen biosista jotain asetuksia, jossa poistin jonkin EFI boottauksen käytöstä ja sen jälkeen pääsin yhdestä myöhemmästä lisätöyssyä huolimatta asentamaan lopulta puhtaan Windowsin. Seuraavaksi koitan liittää vanhat kovalevyt takaisin koneeseen. Lopuksi murehdin, kuinka monta lisenssiä on hävinnyt puhtaan Windowsin myötä.
Tämä sähköpostisovellus on aika outo, kun mitään ilmotuksia uusista viesteistä ei tule ennen kuin sen sovelluksen avaa ja siinä vaiheessa se sitten päivittää postilaatikot ja alkaa puskemaan ilmotuksia sarjatulella. En löytänyt muuta asetusta kuin tuolla sovelluksessa olevan synkronointiasetuksen jossa on kuitenkin jo valittuna, että "lataa uutta sisältöä kohteen saapuessa".
En ollut.Olethan sallinut sähköpostisovelluksen toiminnan taustalla? (Asetukset -> Tietosuoja -> Taustasovellukset)
1909 oli huomattavasti pienempi päivitys kuin aiemmat puolivuosittaispäivitykset, verrattavissa käytännössä kuukausittaisiin "pikkupäivityksiin", eiköhän seuraava suurempi päivitys taas noi rikoVaihdoin tällä viikolla taas Windows 10 puolelle ja päivitin 1903 version 1909. Onko kellään mitään tietoa siitä mitä eroa näissä on? Minulla on tässä Windows 7:stä tutut widjetit ja Windows Photo Viewer ladattuna. Päivityksen yhteydessä nämä eivät poistuneet eikä tämä valittanut mistään ohjelmista vaikka aiemmassa versiopäivityksessä se poisti kyseiset ohjelmat ja herjasi muista. Miksi päivitys sujui liiankin hyvin? Olisiko jollain jotain tietoa?
Olisit voinut alustaa levyn asennusvaiheessa GPT:ksi
--
Saakohan Win säädettyä niin ettei se herjaisi levyistä joita ei ymmärrä tai asettaisi niille asemakirjaimia?
Win 10 is going into sleep mode in a few minutes?Sleepistä ei mulla käynnisty enää normaalisti
Nyt on outo vika Windows 10 kanssa.
Käytössä on siis tuo tuorein 1909 ja se toimi päivityksen jälkeen aina tuonne tammikuun puoliväliin saakka oikein.
Mutta nyt on mennyt ilmeisesti tuo sleep mode jotenkin sekaisin.
Eli koneen kun käynnistää sammuksissa tilasta, toimii se vaikka seuraavat 24 tuntia ongelmitta. Sleep modeakin voi käyttää kerran ja siitä herättyään kone toimii normaalisti.
Mutta kun yritän laittaa koneen toistamiseen sleep modeen, jää se eräänlaiseen kuoleman limboon.
Kone katkaisee kuvasignaalin hdmi ulostulosta ja/tai läppärin omasta näytöstä, mutta koneen oman näppäimistön ja erillisen pelinäppäimistön valot jäävät päälle, myös koneen tuulettimet jatkavat pyörimistä.
Toisinsanoen kone jää käyntiin muttei ota mitäön komentoja vastaan ja ainoa vaihtoehto jatkaa on pakkosammuttaa kone virtapainikkeesta.
Onko olemassa mitään cmd komentoa tai muuta vastaavaa keinoa katsoa että mikä sovellus/ajuri/laite tuon jumituksen aiheuttaa.
Koneen käynnissä olon tai sleep moden kestolla ei ole mitään merkitystä, vaan riittää että kone on käynnissä vaikka 5 minuuttia ja sitten kytken sleep moden käyttöön. Sen jälkeen herätän koneen ja 5 minuutin päästä yritän asettaa koneen nukkumaan, niin lopputulos on kone joka näyttää pelkkää mustaa ruutua.
Koneen specsit on nuo mitä olen listannut tuonne profiiliin
Eikö reliability history tai event viewer kerro mitään ?
Tuleekohan ekan sleepin lopetuksessa virhe joka toivottavasti loggaantuis? Tämä virhe sit jumittais tuon seuraavan.reliability history osasi kertoa tälläisen tärkeän tiedon että
Edellinen järjestelmän sammutus (1:49:55 AM, 1/27/2020) oli odottamaton.
(insert surprised pikachu here)
tapahtumienvalvonta puolestaan sanoi että "Käyttäjätilaprosessi yritti vaihtaa järjestelmän tilaa kutsumalla SetSuspendState- tai SetSystemPowerState-ohjelmointirajapintoja."
sekä "Järjestelmä on siirtymässä lepotilaan.
Lepotilan syy: Application API"
noista tuskin on hirveästi apua.
Windows 10 keskustelu
Samasta asiasta on keskusteltu tässä ketjussa mm. lokakuussa. Hakua kannattaa käyttää.![]()
reliability history osasi kertoa tälläisen tärkeän tiedon että
Edellinen järjestelmän sammutus (1:49:55 AM, 1/27/2020) oli odottamaton.
(insert surprised pikachu here)
tapahtumienvalvonta puolestaan sanoi että "Käyttäjätilaprosessi yritti vaihtaa järjestelmän tilaa kutsumalla SetSuspendState- tai SetSystemPowerState-ohjelmointirajapintoja."
sekä "Järjestelmä on siirtymässä lepotilaan.
Lepotilan syy: Application API"
noista tuskin on hirveästi apua.
reliability history kertoi bootin jälkeen tällästä:Tuleekohan ekan sleepin lopetuksessa virhe joka toivottavasti loggaantuis? Tämä virhe sit jumittais tuon seuraavan.
valitettavasti ei ole mahdollista, tai se vaatisi uuden tilaamista pc specialisteilta. tuskin kovin monta 300w clevo läppärin virtalähdettä täällä suomalaisissa kaupoissa pyörii.Veikkaan, että virtalähde lahoamassa. Onko mahdollista kokeilla toisella virtalähteellä?
Juu pitää kokeilla töitten jälkeen VirtualBoxin poistoa, mutta en pikaisella googlettelulla löytänyt uudempia TouchPadin ajureita niin täytyy toivoa että tuo VirtualBoxin poisto riittää.tota VBoxNetLwf. ku googlaa niin et ole ainut ja SynTPEnh.exe kans vissiin aika herkkä kaatuilemaan, liittyykö asiaan niin paha mennä sanomaan mutta päivittäsin silti touchpadin ajurit jos vaan uudempi löytyy, tai poistasin kokonaan ja testaisin mitä sitten sanoo.
alustavat testit virtualboxin poiston ja touchpadin ajureiden poiston (laitehallinnan kautta) jälkeen, ainakin pari sleeppiä on mennyt normaalisti läpi.tota VBoxNetLwf. ku googlaa niin et ole ainut ja SynTPEnh.exe kans vissiin aika herkkä kaatuilemaan, liittyykö asiaan niin paha mennä sanomaan mutta päivittäsin silti touchpadin ajurit jos vaan uudempi löytyy, tai poistasin kokonaan ja testaisin mitä sitten sanoo.
Olisit voinut alustaa levyn asennusvaiheessa GPT:ksi
--
Saakohan Win säädettyä niin ettei se herjaisi levyistä joita ei ymmärrä tai asettaisi niille asemakirjaimia?
Kone on Win10 1809. Verkon tila ilmoittaa että yhteys reitittimeen on mutta Internet-yhteyttä ei vaikka netti toimii normaalisti.
Olen vianmäärityksen kautta palauttanut oletusverkkoasetukset muttei auta.
Reititin on Huawein 4G-laite, josta IP:t.
Siis missä vika?
Kone on Win10 1809. Verkon tila ilmoittaa että yhteys reitittimeen on mutta Internet-yhteyttä ei vaikka netti toimii normaalisti.
Olen vianmäärityksen kautta palauttanut oletusverkkoasetukset muttei auta.
Reititin on Huawein 4G-laite, josta IP:t.
Siis missä vika?
Malwarebytes on muutenkin täysin turha nykypäivänä. Sen juna tuli ja meni.Taisin löytää syyllisen tuohon sleep moden jäätyilyyn.
Ilmeisesti malwarebytes Anti-Malware pro teki jotain mielenkiintoista joko ensimmäiseen sleeppiin mennessä tai siitä herätessä.
Mutta sen poiston ja rebootin jälkeen ei ole parin sleepin aikana tai usean tunnin käytönkään jälkeen kuollut nyt kun laitoin sen koneen sleeppiin.
Pitää kattoo onko tuo kuinka yleinen vika Googlen mukaan, vaikka toisaalta kai sitä tulee toimeen ilmankin.
Malwarebytes on muutenkin täysin turha nykypäivänä. Sen juna tuli ja meni.
Duunin takia piti ottaa koneelle OneDrive ja nyt sitten paljon käyttämäni kombo hiiren oikea nappi + m tarkoittaa "Move To OneDrive" toimintoa.
Aktiivisuojauksena juu. Jos pitää putsata jonkun törtön koneelta kasa toolbareja ja PUPeja, niin silloin se on ihan tehokas. Virustorjunnat eivät yleensä puutu noihin mitenkään.
Muutama päivä sitten. Näyttiksen ajurit on viimeisimmät.ajureista
Muutama päivä sitten. Näyttiksen ajurit on viimeisimmät.
Edit. Taisi löytyä ohje,joka auttoi vikaan.
1. Click the Windows start button.
2. Type msconfig.exe in the "Search programs and files" box.
3. It will require the administrator password to run.
4. Click on the "Boot" tab at the top.
5. Click on the "Advanced Options" button.
6. Make sure that the "Number of processors" is checked. Most importantly make sure the number of processors matches what your CPU has! (Dual core = 2, Tri=3, Quad=4, etc. etc.)
7. Hit Ok, and then reboot.
Nakkasin OneDrivellä vesilintua ja nyt jälkeen päin muistin miksi olen käyttänyt vuosia ja käytän ainostaan Dropboxia jos jotain pitää saada pilveenMyös F2 toimii pikanäppäimenä uudelleen nimeämiselle.
Tässä jotain ohjeen tynkää, miten tuosta valikosta saa poistettua juttuja https://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/how-to-clean-up-your-messy-windows-context-menu/
Ja toki omalla vastuulla puukotukset.
Kyllä. Juu ei hajuakaan miten toimii.Tunnistaako prosessorin mallin kuitenkin oikein?
Mikä tavalla yrität muuttaa? Kuukausi on tietysti englanniksi sanana, mutta numeromuodon voi kustomoida ihan vapaasti haluamakseen.Tuli tuossa huomattua kun yrittää vaihtaa päivämäärän merkintää niin Windowsissa kuin Excelissä niin se antaa englantilaisen merkinnän. Jos haluaa suomalaisen niin täytyy muuttaa kieltä mikä on täysin järjetöntä. Windows 10 on muuten hyvä mutta tässä asiassa se ei ole lainkaan hyvä. Ilmeisesti mikkisofta pitää käyttäjiä toistaitoisina tai millä sanalla sitä täällä voi kuvata. Käyttäjällä pitää olla mahdollisuus itse valita merkintätapa kielestä riippumatta. Näissä Windows 7 on ehdottomasti parempi mutta ei tietoturvaa ajatellen ei.
Menet levyn ominaisuuteen ja sieltä täpät pois,niin siinä se on.ndeksointiasetuksista