- Liittynyt
- 05.11.2016
- Viestejä
- 2 141
On taas aika perinteiselle kinkunpaisto/jouluruoka/juoma säikeelle.
Tänne kinkkuvinkkejä sekä muita herrojen herkkuja.
Meille tullee jouluksi Atrian tuoresuolattu luuton juhlakinkku, "n. 5-6kg", riittänee hetkeksi kahdelle hengelle. Saa nähdä pitääkö välipäivinä hakea toinen..
Kaveriksi myös kilon kalkkunarulla sekä tietenkin sallaa ja laatikoita, juomat tälle vuodelle vielä vähän kysymysmerkki. Viskeihin kiinnostaisi kyllä tutustua mutta saattaa se perinteinen konjakki pullokin tarttua mukaan.
Mutta tuossa aiemmin otin uunista ensimmäisen harjoitus (mini)kinkun. Kotimaista luuton juhlakinkku, muistaakseni Kotikylän palvarilta.
Lähtöpaino 2.6kg, joku ½dl lorahti nesteitä pihalle sulatuksessa (en mitannut) ja paistonesteitä jäi talteen ~620g.
Kiertoilma uunin alaosassa, pussissa, ~175C/15min ja loput sitten ~90-100C. Lähtö ~13C ja ulos kun digimittari näytti 83C. Nyt jäähtymässä, "huomenna" maistella onko mistään kotoisin.
Pakkasessa odottaa HK:n 5.6kg harmaasuolattu viljapossun juhlakinkku potkalla, viikon päästä voisi alkaa miettimään tämän sulattelua
Tänne kinkkuvinkkejä sekä muita herrojen herkkuja.
Meille tullee jouluksi Atrian tuoresuolattu luuton juhlakinkku, "n. 5-6kg", riittänee hetkeksi kahdelle hengelle. Saa nähdä pitääkö välipäivinä hakea toinen..
Kaveriksi myös kilon kalkkunarulla sekä tietenkin sallaa ja laatikoita, juomat tälle vuodelle vielä vähän kysymysmerkki. Viskeihin kiinnostaisi kyllä tutustua mutta saattaa se perinteinen konjakki pullokin tarttua mukaan.
Mutta tuossa aiemmin otin uunista ensimmäisen harjoitus (mini)kinkun. Kotimaista luuton juhlakinkku, muistaakseni Kotikylän palvarilta.
Lähtöpaino 2.6kg, joku ½dl lorahti nesteitä pihalle sulatuksessa (en mitannut) ja paistonesteitä jäi talteen ~620g.
Kiertoilma uunin alaosassa, pussissa, ~175C/15min ja loput sitten ~90-100C. Lähtö ~13C ja ulos kun digimittari näytti 83C. Nyt jäähtymässä, "huomenna" maistella onko mistään kotoisin.
Pakkasessa odottaa HK:n 5.6kg harmaasuolattu viljapossun juhlakinkku potkalla, viikon päästä voisi alkaa miettimään tämän sulattelua