- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 15 115
On taas aika ensimmäiselle perinteiselle kinkunpaisto/jouluruoka/juoma säikeelle.
Tänne kinkkuvinkkejä sekä muita herrojen herkkuja.
Itse ajattelin ostaa HK harmaasuolatun pakastekinkun n.5-6kg. Kyllä siittä kahdelle riittää. Ruokajuomaksi luonnollisesti Perhekaljaa. Rosollit ja laatikot toki, mutta itselle ei kala maistu.
Muistaakseni olen joskus maininnut, mutta itselle paras kikku on se pari kolme tuntia vetäytynyt, mutta vielä hyvin lämmin kinkku. Kyspyysaste luonnollisesti murea, eli n80-90c. Kylmä kinkku ei ole mun juttu.
Lämmintä kinkkua ja rosollia pitkälle yöhön niin että maha ratkeaa. Ruoka snapsiksi sopii erinomaisesti Russkaya vodka. Nam.
Seuraavan päivänä sitten kinkkua limpun päälle kera sinapin ja rosollin.
Tänä juoluna ajattelin vielä ostaa Pyynikin Panimon sikspäkin maisteluoluita ja nautiskella sen erilaisilla juustoilla joita laitan Väinämöisen palttoonnappien päälle. Herkkua on sekin.
Mitenkäs muilla? Minkälaisesta kinkusta porukka tykkää ja mitä muita jouluruokatraditioita?
Tänne kinkkuvinkkejä sekä muita herrojen herkkuja.
Itse ajattelin ostaa HK harmaasuolatun pakastekinkun n.5-6kg. Kyllä siittä kahdelle riittää. Ruokajuomaksi luonnollisesti Perhekaljaa. Rosollit ja laatikot toki, mutta itselle ei kala maistu.
Muistaakseni olen joskus maininnut, mutta itselle paras kikku on se pari kolme tuntia vetäytynyt, mutta vielä hyvin lämmin kinkku. Kyspyysaste luonnollisesti murea, eli n80-90c. Kylmä kinkku ei ole mun juttu.
Lämmintä kinkkua ja rosollia pitkälle yöhön niin että maha ratkeaa. Ruoka snapsiksi sopii erinomaisesti Russkaya vodka. Nam.
Seuraavan päivänä sitten kinkkua limpun päälle kera sinapin ja rosollin.
Tänä juoluna ajattelin vielä ostaa Pyynikin Panimon sikspäkin maisteluoluita ja nautiskella sen erilaisilla juustoilla joita laitan Väinämöisen palttoonnappien päälle. Herkkua on sekin.
Mitenkäs muilla? Minkälaisesta kinkusta porukka tykkää ja mitä muita jouluruokatraditioita?