Kotona ollaan. Isä oli ottanut kinkun jääkaappiin viime viikon maanantaina. Eilen illalla laittoi uuniin, paistomittarin kiinni ja höskä uuniin, että saa napsauttaa päälle yöllä.
Heräsin yöllä yhden maissa ja käväsin katsomassa kinkkua. Lämmöt oli asetettu, mutta uunin lamppu oli vain päällä. Menin takaisin nukkumaan, aatellen jos isä muistaa.
Seuraavan kerran heräsin viiden maissa, kun vaivasi niin. Uunin valo oli vielä päällä. Päätinpä sitten omatoimisesti napsauttaa uunin päälle ja kettuilla aamulla.
Kinkku oli kuusi kiloinen ja paistu 75 asteeseen neljässä tunnissa, kun yhdeksän jälkeen otin poies. Mehukasta lihaa ja suussa sulavaa läskiä oli.
Ennenki käyny näin, että kinkku on saanu seisoa uunin valossa, ennenku ku on huomattu erhe. Toisaalta näin on tullu julmetun hyvät kinkut. Liekö hyvin sulanu ja lämmennyt ennen paistoa vai salainen tekniikka