living_death
★ Still alive ™
- Liittynyt
- 15.11.2016
- Viestejä
- 7 233
Jotkut laittavat jäisenä uuniin ja kypsentävät 90:ssä asteessa 2 tuntia per kilo, mutta itse haluan tietää lopputuloksen varmasti, eikä ole aikaa pitää kinkkua aattona yli 14:sta tuntia uunissa.
Itse sulatan kinkkua ensin jääkaapissa 4-6 päivää ja otan kinkun paistoa edellisenä iltana tiskialtaaseen sulamaan ja laitan uuniin siinä vaiheessa kun kinkun sisälämpötila on noin 8-12 astetta. Silloin kinkusta ei irtoa niin paljon nestettä ja jolloin kinkusta tulee mehevä eikä liian kuiva.
Paistan kinkkua 100-120 asteessa. Ensimmäisen ½ tuntia 200 asteessa.
Kinkku pois uunista kun mittari näyttää 75 astetta (sisälämpötila nousee vielä muutamia asteita uunista ottamisen jälkeen).
Tämän jälkeen irroitan kinkusta verkon ja odottelen vielä noin ½ tuntia, ennen sinappihunnun tekemistä.
Otan tietenkin myös heti ennen verkon irroittamista kinkkupussiin kertyneet nesteet talteen ja täytän jääpalapussit kinkkunesteellä myöhempää käyttöä esim. kastikkeita ja keittoja varten.
Jääpalapussit on täytettävä kuumalla kinkkunesteellä, ennen kuin neste ehtii hyytelöityä.
Itse sulatan kinkkua ensin jääkaapissa 4-6 päivää ja otan kinkun paistoa edellisenä iltana tiskialtaaseen sulamaan ja laitan uuniin siinä vaiheessa kun kinkun sisälämpötila on noin 8-12 astetta. Silloin kinkusta ei irtoa niin paljon nestettä ja jolloin kinkusta tulee mehevä eikä liian kuiva.
Paistan kinkkua 100-120 asteessa. Ensimmäisen ½ tuntia 200 asteessa.
Kinkku pois uunista kun mittari näyttää 75 astetta (sisälämpötila nousee vielä muutamia asteita uunista ottamisen jälkeen).
Tämän jälkeen irroitan kinkusta verkon ja odottelen vielä noin ½ tuntia, ennen sinappihunnun tekemistä.
Otan tietenkin myös heti ennen verkon irroittamista kinkkupussiin kertyneet nesteet talteen ja täytän jääpalapussit kinkkunesteellä myöhempää käyttöä esim. kastikkeita ja keittoja varten.
Jääpalapussit on täytettävä kuumalla kinkkunesteellä, ennen kuin neste ehtii hyytelöityä.
Viimeksi muokattu: