Mielestäni vain todistit mun pointin.
"järkevää talouspolitiikkaa" / "typerää talouspolitikkaa" <-- ihan puhtaasti tunne / arvopohjainen mielipide.
Väärin. Se oli
parin sanan tiivistelmä monimutkaisesta asiasta, koska viestini pointi oli kirjoittaa lyhyt tiivistelmä eikä 200 sivun essee. Sitä 200 sivun esseetä ei kukaan jaksaisi lukea ja sen kirjoittamiseen menisi monta päivää.
Ilmeisesti käsite "tiivistelmä" lienee sinulle mahdoton asia ymmärtää.
Ja jälleen syyllistyt juuri siihen samaan (vihreille tyypilliseen) virheeseen, että kun
itse ajattelet asioita tunteella, etkä järjellä, kuvittelet että muut tekevät samoin,
Käsittääkseni tutkimustulokset siitä mitä kannattaisi tehdä yksityisellä ja mitä julkisella puolella, ja vaikkapa kokoomuksen ja demarien eroista tulonsiirtoihin liittyen noin kokonaishyvinvoinnin kasvattamisen suhteen eivät ole mitenkään yksiselitteisiä.
Esim. Lafferin käyrän olemassaolo on hyvin yksiselitteistä. Silti käytännössä aika monen puolueen talouspolitiikka tuntuu sen käytännössä kiistävän.
Ja "kokonaishyvinvointia" on aika vaikea mitata. Kun mitattava asia ei ole yksikäsitteinen, niin toki saadaan ei-yksikäsitteisiä tuloksia.
Ja talouspolitiikassa on kyse muistakin asiaista kuin tulonsiirroista ja siitä, mitä tehdään julkisella ja mitä yksityisellä puolella.
Ja käytännössä missään maailmassa ei ole samanlaisia yleissitovia työehtosopimuksia kuin meillä Suomessa (muutamassa maassa on jonkinlaisia yleisitovia työehtosopimuksia, muttei samanlaisia).
Lisäksi esim. pitkän aikaskaalan ja lyhyen aikaskaalan aikutukset on ihan eri asia. On esim. aina kiva lisää ottaa velkaa ja saada kaikkea kivaa lyhyellä aikaskaalalla, mutta pitkän aikaskaalan haitalliset vaikutukset voi olla paljon pahemmat. Lisäksi kaikki sellainen politiikka, mikä poistaa ihmisen omaa vastuuta omasta toiminnastaan johtaa pitkän päälle moraalikatoon ja pitkän päälle haitallisiin vaikutuksiin. Ja sitä moraalikatoa ei korjata edes sukupolvessa, kun se pesiytyy kultuuriin. Suomessa on ollut perinteisesti kulttuuri, jossa rehellisyyttä ja työtä on molempia on arvostettu, mikä luo erinomaisen pohjan monelle asialle, mutta tällaisten asioiden arvostus katoaa paljon nopeammin kuin tulee takaisin.
IMHO Oikeiston ja vasemmiston oleellisin periaattellinen ero ei tule tulonsiirroissa eikä siinä, mitä tehdään julkisesti ja mitä yksityisesti, vaan siitä, kuinka paljon ihmisen pitää itse ottaa vastuuta omien tekojensa seurauksista. Oikeiston mielestä vastuu on pääosin yksilöllä itsellään, vasemmiston mielestä paljon enemmän "yhteiskunnalla" eli käytännössä muilla. Vapauden ja vastuun tulisi aina kulkea käsi kädessä jotta mikään toimii.
Tässä tosin hommaa monimutkaistaa myös se, että 1) maassa, jossa on juridisesti oikeistolainen systeemi liian kattavat vakuutukset voi kuitenkin (liikaa) poistaa sitä vastuuta perseilijältä itseltään ja johtaa moraalikatoiseen järjestelmään 2) henkilön oma vastuu ja henkilön vanhempien vastuu lapsistaan aina sekoittuu ja monimutkaistaa kuviota.
"suomalaisten rahan heittäminen etelä-euroopan mafiosoille ja keski-euroopan pankeille" <-- jos tämä ei ole tunnepohjaista niin en oikein tiedä mikä sitten on? Ketä nämä "etelä-euroopan mafiosot" on? Corleonen perhe?
Tämä on kaikki nimenomaan faktaa:
Ilman EUn tukipaketteja Kreikka ei olisi maksellut velkojaan Saksan ja Ranskan pankeille. Kreikan tukipaketeissa oli pääasiassa kyse nimenomaan Saksan ja Ranskan pankkien pelastamiselta luottotappioilta.
Ja Italian mafian oleellinen bisnesmalli on nykyään EU-tuki-huijaukset:
Criminal enterprises -- like their legitimate counterparts -- have suffered during the pandemic-induced economic crisis. But the Italian mafia has already laid the foundation for a massive payday.
www.bloomberg.com
Ja tosiaan, mitä enemmän "vastuuta jaetaan" sitä vähemmän kukakin joutuu ottamaan vastuuta omasta tekemisestään, ja sitä enemmän kaikki perseilevät, kun tietävät, että muut maksavat kuitenkin sen perseilyn kustannukset.
Tukipaketteja perusteltiin nimenomaan tunnesyillä "solidaarisuus", "auttaminen" jne. Ja täysin ignorattiin fakta siitä, että esim lisäksi että siihen haaskataan omia rahojamme, kokonaisuuden kannalta ne ovat
haitallisia eikä hyödyllisiä, koska moraalikato.
"koko maailman sosiaalitoimistona olemista" <-- hohhoihaa.
jne.
Hienosti sivuutat koko hyvin oleellisen argumentin yhdellä "hohhoijaa".sanalla. Humanitäärisen maahanmuuton kustannukset suomelle on miljardeja vuodessa.
Tilintarkastaja Pauli Vahtera julkisti laajat laskelmansa humanitäärisen maahanmuuton ja kehitysavun rasituksista Suomelle Iltalehden blogissaan tiistaina ja keskiviikkona.
www.iltalehti.fi
Ihmiset (paitsi vihreiden ja vasemmiston poliitikot ja äänestäjät) eivät ole tyhmiä Afrikassa ja arabimaissa on paljon ihmisiä, jotka eivät ole tyhmiä, mutta joiden koulutustaso, osaaminen ja ahkeruus ei silti riitä siihen, että he pystyisivät hyvin elättämään itsensä työllään täällä ja saisivat työviisumin. Kun Suomi päästää maahan ketä tahansa piittaamatta siitä, täyttävätkö he turvapaikan saamisen ehtoja vai ei, sitten niitä elintasopakolaisia/turvapaikkaturisteja tulee lisää. Ja Afrikka on täynnä ihmisiä joista olisi kiva tulla tänne nauttimaan suomalaisesta sosiaaliturvasta.
Jos tätä ei ymmärrä, niin omaa melkoista rajoittuneisuutta kognitiivisissa kyvyissään.
Kyllä minuakin ärsyttää hutiloiden perustellut argumentit, vaikkapa vihreiltä siitä kuinka edullista tuulisähkö on, kun käytetään nimellistehoja ja keskihintoja jotka muodostuvat siitä että tuotetaan paljon sähköä kun kukaan ei sitä tarvitse ja vähän silloin kun sitä tarvittaisiin paljon.Mutta sitten taas samaa asiaa kritisoivat heittelevät sitten ratkaisuksi vaikkapa pienydinvoimaloita, joita on olemassa vain powerpointeissa.
Minun ratkaisuni on n. yhden gigawatin kokoiset keskikokoiset voimalaitokset, joiden tekemiseen maailmalla on erinomainen osaaminen.
Talouspolitiikka on niin hiton monimutkainen kokonaisuus että varmaan turha alkaa tässä änkkäämään, mutta se nyt ei ainakaan tiivisty mitenkään järkevästi johonkin heittoihin "etelä-euroopan mafiosoista" tai "taikaseinästä".
Joo, talouspolitiikka on todella monimutkainen kokonaisuus ja sitten jotkut mokailee sen kanssa jopa
aivan yksinkertaisisissa asioissa.
Mutta onhan se tietenkin kivaa ajatella että se oma tunnepohja ja mielipide onkin oikeasti ainoa järkevästi perusteltava fakta, ja kaikki muut on vaan tyhmiä.
Minä perustan mielipiteeni faktoihin, toisin kuin vihreät ja vihreiden äänestäjät, jotka perustuvat mielipiteensä pääasiassa mielikuviin, tunteisiin ja rikkinäiseen logiikkaan, jossa ei ymmärretä korrelaation ja kausaliteetin eroa, ja mielivaltaisesti luokitellaan asioita "pahoiksi asioiksi" pelkän korrelaation perusteella, ilman kausaliteettia. Ja jossa kieltäydytään kokonaan käsittelemästä itselle epämiellyttäviä faktoja.