Videotykit/projektorit -yleisketju

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja Kautium, 19.10.2016.

 1. narkkipiispa

  narkkipiispa

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  23.03.2017
  Vastaan itselleni, mutta viime torstaina tilasin lampun eikä vieläkään ole päässyt postiin Kiinan päässä (Aliexpress). Pistin kokeiluksi eBay:n kautta toisen samanlaisen tulemaan.

  Yleisesti tavara on lähtenyt tulemaan noin kolmessa päivässä, sen mitä Aliexpressiä on tullut käytettyä.
   
 2. tombe0

  tombe0 Premium-jäsen

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kiinalaisilla on menossa oma uusi vuotensa, juhlivat sitä yleisesti aina kuun loppuun asti joten sieltä tavaran tilaaminen helmikuun aikana on aika rulettia että koska se lähtee tulemaan :)
   
 3. narkkipiispa

  narkkipiispa

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  23.03.2017
  Totta tosiaan, no odotellaan lisää. Ei vaan oikein lämmitä tuo vanha 32" telkku olohuoneessa. Tuli luettua noista laserlähiprojektoreista (mm. Epson LS100). Noissa kun hinnat tulevat järkevälle tasolle niin tuollainen on kyllä hakintalistalla joskus tulevaisuudessa.
   
 4. narkkipiispa

  narkkipiispa

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  23.03.2017
  Tänään tuli ensimmäinen kiinan ihme tykkiin. Ebaystä ostettu Starlight merkkinen lamppu, lompakkoystävälliseen hintaan 22€. Ei voi olla kun tyytyväinen hankintaan! Kuva on todella kirkas verrattuna vanhaan 3000 tuntia käytettyyn lamppuun.

  EDIT: Nyt kun on enemmän tullu käytettyä niin lamppu pitää ärsyttävää ääntä. Normaali tilassa selkeästi hiljaisissa kohdissa kuuluvaa "piippausta" ja eco tilassa hieman vaimeampaa ääntä.
   
  Viimeksi muokattu: 04.03.2018
  Habazon tykkää tästä.
 5. k0p3

  k0p3

  Viestejä:
  19
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hommasitkos kyseistä settiä? Tahtoisin kuulla käyttäjäkokemuksia. :)

  Oma katselutilani on 2.8m x 3.7m, jossa suhteellisen tummaksi maalatut seinät (täyshimmeä maali). Katto on kuitenkin valkoinen, joten tuo omat ongelmansa.

  Kankaan koko tulee olemaan ~100".

  Olen koittanut katsella myös käytettyjä vaihtoehtoja, mutta tuohon 1000e budjettiin ei ole toistaiseksi mahtunut kuin Sony HW40ES. Tämä muutaman vuoden vanhana ja loppuun ajetulla lampulla ei ehkä ole kuitenkaan 1000e väärti, jos saa halvemmalla uuden BenQ:n 3v takuulla ja vaihtolamputkin mahtaa olla myös halvempia.
   
 6. Karhuui

  Karhuui

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  09.03.2018
  Hei kaikille, osallistun keskusteluun, koska täällä vaikuttaa olevan skarppia jengiä, ja kaipaan projektoriterapiaa..

  Ostin juuri verkkokaupan outletistä benq w1700 uhd tykin hintaan 1159 euro. 10 tuntia saa käyttää, tai ei voi palauttaa. Tilanne 10 tunnin kohdalla:

  + resoluutio on hyvä, tarkkuus hyvä, mutta täydellisen skarpin saaminen haastavaa. Veikkaan että nurkista linssi ei ole niin tarkka kuin keskeltä. Halvan oloinen linssi. On semmoinen tunne, että asennus on tehtävävä kattoon tieteellisellä tarkkuudella.
  + itse asiassa olin aluksi pettynyt tarkkuuteen, ihmettelin että eiköse ole yhtään tarkempi? Sitten iskin kiinni vanhan fullhd:n ja totesin, että paluuta vanhaan ei taida olla (tykki on pc käytössä). Fullhd kuvasta löytyikin yhtäkkiä pelkkää sahalaita reunaa, pikelimössöä ja tekstikin oli yllättävän epäterävää. Mm. Xcom2 pelissä löytyikin ihan uusia juttuja kuvasta, kuten hyttysiä, savuverhoja, tarkkaa tekstuuria jne. Fullhdna sama onkin jotenkin sumea kokemus.
  - jos haluaa pyörittää pelejä, onkin edessä 1080ti.n osto n. 1000 egeä. Eli 4k pelaamisella on hintalappu.
  - äänekäs projektori, jos lähellä. Ilmeisesti benqn helmasynti. Toivottavasti kattoasennus auttaa, ehkä täytyy käyttää ecomodea?
  -värit ok. Helpompi kalibroida kuin 4k telkkari. Hdrn jätän suosiolla 4k telkkarin hoidettavaksi, kun vaatii win 10 os:n. Win 7 ei tue hdrää.
  -kontrasti ja muutenkin yleinen kuvanlaatu pelottaa. Linssi on halpa ( vanhassa fullhd tykissä kaksi kertaa isompi ja jämäkämpi, helpompi saada skarppi). Lääkkeenä kenties alr gray 0.8 skreeni??
  -veikkaan että kokemuksesta saadaan siedettävä mutta vaatii paljon jumppaa. Takuukin on heikko. Edellinen v. 2011 tykki toimii vieläkin ( vaihdoin 17 euron ebay lampun, no problems)..toimiiko benkku 5 vuoden päästä? Aika näyttää.
  +- tilanne on vaikea. Takaisin fullhdseen en mene. Toisaalta pitää investoida extra tonni näyttikseen. Asennus kuraa. Hdr on temppukikkailua. Laatu heikohkoa. Ääntä liikaa, ja se pirun 10 cm valovuoto kuvan reunoilla aiheuttaa kevyttä ärsytystä.input lagikin saisi olla pikkasen parempi,mutta menee.
  -+ kyseessä on tosi iso kompromissi jonka oikeuttaa vain 400 euron säästö ovhsta. Vieläkään en tiedä pidänkö vai palautanko..
  - ongelma on että parempaakaan ei ole tarjolla. Haluaisin maksaa 2500 euroa natiivi 4ksta, tai edes .66 dlp.stä, joka ei ole optoma, ja jossa olisi linssinsäätöjä jne, sekä ulkonäöllisesti hyväksyttäviä.. ( optoman ruumisarkkua en kotiin halua)
  - mitä mieltä tilanteesta? Go or nogo?
  -anteeksi vuodatus, in need of projector therapy
   
 7. NiFa

  NiFa

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Laitellaanpa taas hieman päivitystä omaan tilanteeseen isompaan asuntoon muuton jäljiltä, tällä hetkellä mennään vielä pari päivää vanhalla kankaalla ja tykillä (Epson UB-32) johon lopulta kuitenkin päädyin, kun löysin 300€ vähän käytetyn huutonetistä, mutta sunnuntaina pitäisi viimein saada rakenneltua uusi hieman isompi kangas tilalle.

  Kangas tulee olemaan 16:10 suhteella, kankaan mitat ovat 240x150cm eli kuva-alueesta tulee n.111", rungon teen jälleen 38x66 väliseinätolpasta, mutta kankaaksi tulee tällä kertaa yksi kerros mustaa ns. housulycraa alle joka on hieman paksumpaa ja päälle mattavalkoista lycraa, kankaat ostin tällä kertaa Flextexista.

  Yritän ottaa kuvia rakennusvaiheista ja valmiista kankaasta kun siihen heijastetaan kuva.
   
 8. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eipä tuohon ole oikeaa tai väärää ratkaisua. Tuo on halpa laite, ja se näkyy tietyissa asioissa, kuten ei-niin-laadukas linssi / optiikka, umpisurkea kontrasti jota et voi kompensoida mitenkään. ALR -screeni blokkaa valoa, ei sekään kontrastille mitään mahda. Hyvää tuossa on (imo) hinta ja kuvan terävyys kunhan sen saa täydellisesti vaateriin.

  Tosin et hyödy mitään kalliistakaan vehkeestä esim. kontrastin suhteen, jos katselutilan puitteet eivät ole oikeasti hyvässä kunnossa.. Tämä vaatii esim. tummat matta pinnat (seinät + katto). Katselutilastasi et kertonut mitään?
  Hyvän eshift 4k -tykin ja natiivi 4k -tykin välillä et edes huomaisi eroa (esim. JVC VS Sony).

  Jos oikeasti haluat siirtyä laadukkaaseen tykittelyyn, niin osta JVC X5900 / JVC X5500 ja pimennä katselutilasi tai hommaa kunnon black screeni (esim. Dark Energy Abyss) Nyt koitat mennä sieltä missä rima on matalin (eli hinta halvin) ja et selvästikään itsekään siitä ideasta pidä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.03.2018
 9. Karhuui

  Karhuui

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  09.03.2018
  Kiitos mielipiteestä.

  Katselutila on vaalea (seinät + katto), pimennetty, mutta hieman valovuotoa yläkerran portaikosta..ei haittaa, enkä ole maalaamassa mustaksi. Tarkoittaako tämä sitä, että ei edes kannata harkita kalliimpaa tykkiä?

  Screeniksi ajattelin juuri sitä dark energy hommaa. Tarjouspyyntö vetämässä. Toinen vaihtoehto maalata suoraan seinään jokin hieno maali?

  Ongelma tilanteessa on se, että kellään ei ole vielä tarjolla sitä keskitien ratkaisua. Jvct on liian kalliita. Epsonit taas vain ~ 2.5 k resolla. Olen niin lähellä(2.5m) 100" screeniä, että kaikki pikselit tarvitaan.

  Jos totta puhutaan, niin valoteholtaan tämä on puolet tehokkapi kuin entinen 8 v vanha, ja kontrastikin ainakin samalla tasolla( vaikka kyllä 3 lcdn väripresentaatio on jotenkin miellyttävämpi (tähän kyllä se parempi linssikin saattaa vaikuttaa)..eli eteenpäin mennään joka tapauksessa.

  Eniten tällä hetkellä harmittaa melutaso.

  Onneksi minulla on pieni takaportti. Minulla on vetämässä viewsonic pxp-727 4k tilaus, senkin sain napattua 1163 hintaan. Koska on postimyyntiostos voin palauttaa..vielä ei ole kattavasti arvosteluja...melutaso ja input lagit ihan auki? Jos ne ovat paremmat, vaihdan ko vermeeseen ( en tarvitse 3dtä, 4k telkussa on, jos on ihan pakko katsoa).

  Lisäksi metsästetty pny 1080 ti, hintaan 849, joten 4k resot liikkuu kohta jouhevasti.

  Katsotaan mihin tämä vie.. harmittaa vaan niin tämä 4k halpavehkeiden kallis hinta ja heikohko laatukombo, mutta jos tällä pari vuotta menisi ennen kuin texas instrumentsiltä tulee 4k chippi natiiviresolla, tai sonyt halpenee 3000 tuntumaan, tai epson keksii jotain uutta.
   
 10. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kannattaa harkita toki, jos olet oikeasti panostamassa screeniin (black screen) vaaleapintaisessa huoneessa valkoiselle kankaalle hommattu high end -tykki on todella typerää rahan tuhlausta.
  Hyvä. Maaliseos on tosiaan toinen vaihtoehto.

  Luulen että Epsonin EH TW9300 voisi olla riittävä, vaikkei natiivi olekaan. Ongelmana tuossa on se että se on toteutettu 10gbps hdmi -piirillä, eli sieltä ei saa esim UHD @ 60hz (full rgb) pihalle, joka voi olla joillekkin pelaajille showstopperi. Tuon latenssia en muista. JVC:tä ehdotin siksi että sen uudemmissa malleissa (x5500 ja sitä uudemmat) on pieni latenssi. + käytettynä noita liikkuu 3k€ hujakoilla, toki sekin on iso summa jos vrt Benq. Omaa ei natiivi jvc:tä katson 2,4m päästä ja screeni on 130" -tuumaa.
   
 11. hatih

  hatih

  Viestejä:
  288
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  On siinä kalliimmassa parempi kuva vaikka se ei olisikaan niin hyvä kuin voisi olla, ihan itsestä kiinni onko parannus hinnaneron arvoinen. Ja valoisaan tilaan suunnitellulla kankaalla siitä kalliista tykistä pitäisi saada loistava kuva vähemmän optimaalisissakin olosuhteissa.
   
 12. Zefram Cochrane

  Zefram Cochrane The Engineer

  Viestejä:
  1 149
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Minkälainen olisi optimaalinen valkokangas minun kotiteatteritilaani? Sopivan valkokankaan tarvitsen kun hankin UHD projektorin (en pidä kiirettä tämän kanssa).

  Kotikeatteritilani:

  - huoneen koko noin 42 m^2
  - valkokangas max 150" 16:9
  - kokonaan pimenettävissä
  - pinnat tummia (nyt vain ovi ja huoneen takaosassa olevat akustiikkalevyt ovat valkoisia, tulossa tumman siniset ja punaiset kankaat kattoon ja seinille)
   
 13. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuollaiseen tilaan menee aika hienosti melkein mikä vaan. Mitkä itselläsi ovat vaateet, about hintaluokka ? pitääkö olla akustinen ? tyypiltään rullakangas / kehyskangas / ? Mielestäni parhaan elämyksen saa sillä että ostaa / tekee akustisen kankaan ja sijoittaa kaiuttimet sinne taakse.

  Toinen toimiva vaihtoehto olisi korkean gainin kangas jolla saisi aika mehevän kuvan ajatellen UHD + HDR -komboa. Tässä mentäsiin puhtaasti kuvanlaatu edellä joka vaatii sitten asettaa tykillekin aika kova laatuvaateet.

  Akustisia kankaita ei ole korkealla gainilla (huonompi HDR) ja korkean gainin omaavia kankaita ei taasen ole akustisena.

  Mikäpä on istumaetäisyys kankaasta ?
   
 14. Zefram Cochrane

  Zefram Cochrane The Engineer

  Viestejä:
  1 149
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Aikaisemmin määrittelin kankaan näin:

  - uusi valkokangas tarvitaan (tee se itse), siinä/se
  ---- kiinteä
  ---- ei moirea
  ---- lievästi kaareva (44 jalkaa)
  ---- akustisesti läpinäkyvä (pitää saada keskikaiutin taakse)
  ---- 2,4:1 ja 16:9 maskaus kauko-ohjattuna

  Tuohon verrattuna ajatus on sen verran muuttunut, että kaikki etukaiuttimet pitää saada kankaan taakse.

  Huoneen pituus on noin 6 m. Katselupaikka voisi olla jossain 3 - 5 m välillä.

  Tässä puhuttaisiin siis akustisesta/matalan gainin kankaasta. Ilmeisesti näitäkin on erilaisia?
   
 15. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  2 kerrosta lycraa ... kombo musta valkoinen saat parhaan kontrastin, vähän menetät valotehoa vrt. valkoinen valkoinen -komboon. Tuo on ihan toimiva.
   
 16. Zefram Cochrane

  Zefram Cochrane The Engineer

  Viestejä:
  1 149
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  OK.

  Tuollaista itse asiassa olen tekemässä. Tosin BenQ W1070+ projektorille.
   
 17. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  796
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Pärjääkö esim. Epson tw5650 kuvanlaadussa hyvälle televisiolle?
  Mahtaako kuva olla liian kirkas 80" kankaalla?
   
 18. Karhuui

  Karhuui

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  09.03.2018
  Epson tw9300 oli toki harkinnassa, hifistudio tampereella oli/on ex demo 1600 uudella lampulla..mutta mutta... taitaa olla vahvasti eilisen tekniikkaa, täytyisi oikeastaan nähdä actionissa.... 4k uhd @ 60 hz 4/4/4 on kyllä nykypäivää.

  Joka tapauksessa benkku menee vaihtoon, projector centralin arvostelijalla oli sama havainto kuin minulla - kuvaa on mahdoton saada kauttaaltaan skarpiksi, aina joku nurkka jää pehmeäksi...en siis kuvitellut koko hommaa, käsittämätöntä että tuollaista kamaa kehdataan myydä.. En maksa euroakaan tuotteesta, jolla ei saa tarkkaa kuvaa. Toivottavasti viewsonicissa on eri linssi!!
   
 19. lojumi

  lojumi

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Optoman UHD40 Optoma UHD40 4K UHD DLP ‐kotiteatteriprojektori 1 448,90 € taitaa perustua samaan rakenteeseen kuin BenQ W1700 ja sen Viewsonic-sisarmalli. Onkohan tuossakin yhtä huono linssi? Jos linssi on Optoman oma, luulisi saavan ainakin yhden ongelmista ratkaistua. Toki kontrastiluvut tuolla projektorityypillä ovat olleet sen verran heikot, että kunnolla pimennettyyn tilaan tuo ei oikein riitä.

  Oma 4K-projektorin hankinta mennee ainakin seuraavalle kierrokselle kun valmistajat saavat uudet mallit ulos, jollei sitten vanhempia JVC:n malleja tartu käteen poistohintaan.
   
 20. Karhuui

  Karhuui

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  09.03.2018
  Uhd40 on saanut vieläkin huonommat arvostelut kuin benq. Viewsoniccia on taas kehuttu. Totuus on jossain siellä välissä...samalta tehtaalta tulee ainakin emolevyt, toivottavasti linssit joutuu parempaan laaduntarkkailuun amerikkalaisella firmalla.

  Yritän ymmärtää vaan tätä kontrastiasiaa enemmän. Eikö ole niin että huononkin kontrastin omaava tykki kuitenkin tekee parempaa jälkeä pimennetyssä tilassa? Eli aina kannattaa pimentää huone. Vai onko kyse jotenkn tästä: suuri valoteho (2200 lumen) ja huono natiivi kontrasti ei vain toimi pimeässä?...täytyy googlailla !

  Kuinka kirkkaaksi projektorin kuva pitää edes säätää pimeässä tilassa? Monitorit olen kalibroinut n. 120-140 nitsiin (cd/m2 vai miten se menikään)
   
 21. Makemich

  Makemich

  Viestejä:
  87
  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Koska videotykki ei osaa heittää "mustaa valoa" on kuvan musta juuri niin mustaa kuin huoneen valaistus antaa myöden. Eli videotykeillä pitää huone aina pimentää niin hyvin kuin mahdollista, muuten mustan taso on luokatonta. Toki, tietynlaisella materiaalilla(urheilu jne.) huono mustan taso ei (ehkä) niin häiritse joten jos tykissä on potkua riittävästi voi sitä toki katsella.

  Kirkkaus on vähän makuasia, yleinen suositus taitaa olla 12-20fL (42 nits ->), meikäläisen herkille silmille 10 on ihan passeli normikäyttöön. 3D ja HDR sitten vaatii enemmän...
   
 22. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ^ Näin juuri.

  Valotehoa tarvitsee tooooodella paljon jos mielii nauttia tykillä HDR:stä. Joku avsforumilla kehui ~5000lumenin tykin olevan ok jo HDR:llä. Tykin lumen -arvot tosiaan heittelee kalibroinnin myötä suuntaan tai toiseen.

  Alempana esim. kuva tykistä jossa on huikea kontrasti (JVC X7500) tummat pinnat vs vaaleat pinnat. Ei tarvi kauaa arvella kummassa on parempi kontrasti. Vaaleat pinnat syö siis mustan hailakkaaksi -> harmaaksi. Ja kyllä, huononkin kontrastin omaava tykki tekee parempaa jälkeä pimennetyssä tilassa.. siis oikeasti sellaisessa missä on pinnatkin tummat.

  Mielestäni tykkiä on aivan turha hommata tilaan missä on vaaleat pinnat JOS EI PANOSTA KANKAASEEN.

  Mustan taso / kontrasti on noissa tykeissä (JVC / Sony / Jotkut Epsonit) jo mielestäni hyvällä mallilla.. Ainut että HDR kun saataisiin vielä kunnolla toimimaan (eli markkinoille laitteita missä lumenit yli 5k) niin helvetin bueno homma.

  Tykillä katsoessa en koskaan ole saanut fiilistä: "olispa tätä kiva katsoa telkkarista" kun taas telkkarilla katsoessa (B7 Oled) olen monesti ajatellut että olisi pitänyt tämän katsoa tykillä.
  [​IMG]
   
 23. Silacca

  Silacca

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2017
  Moro! Juu kyllä hommasin. Pakko sanoa että olen todella tyytyväinen. Tykin kuva on tarkka ja kirkas.. Tulee katsottua valoisammassa urheilua ja ei mitään ongelmia. Darpee on hyvä lisä pelatessa kun tulee tarkkuutta ja jotenkin elävöittää. Leffoissa ja sarjoja katsoessa en tiedä onko ihan hankintahinnan arvoinen. Joka tapauksessa vanhaan verrattuna todella iso ero.
   
 24. veikkaaja

  veikkaaja

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  28.02.2018
  Toimiskohan vanha, valkoinen rullaverho valkokankaana?
  Ideana olis siis laittaa tuo vanha hitachin tykki, jossa kuva on vihreäpainoitteista, niin autotalliin.

  Voishan olla tietysti näyttökin kiinni tietokoneessa, mutta kun tallissa maalataan ym. niin pitäis aina joku huppu laittaa päälle. Eikä ole ylimääräistä näyttöäkään, ja tallissa seinät täynnä hyllyjä, niin verhon sais hyllyn eteen vedettyä.

  Ja tallissahan tuo käyttö on vaan räjäytyskuvien / youtube ohjevideoiden ym. kattomista ja musiikin soittelua youtubesta.
   
  Viimeksi muokattu: 13.03.2018
 25. Niksu

  Niksu

  Viestejä:
  69
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Tuossa käytössä varmasti ajaa asiansa.
   
 26. k0p3

  k0p3

  Viestejä:
  19
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Käsiin päätyi lopulta Sonyn hw55es. Seuraavaksi tiedossa screenin tekoa eli mikäs se on tämän päivän the materiaali kun puhutaan vaikka 2-300e budjetista?

  AT screenissä varmasti lycra, mutta olen kallistumassa ehkä enemmän ALR materiaaleihin. Huone on muuten tumma, mutta katto tosiaan valkoinen. Urheilua tulee varmasti myös katsottua vähä valoisammassa ympäristössä.

  Tällä hetkellä ALR vaihtoehtoina pyörinyt Carls sekä Cinegrey 3/5D. DE Pulsar olisi varmasti loistava valinta, mutta hinta taitaa kivuta lähemmäs 1000$.
   
 27. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ^ Cinegrey 3D / 5D
   
 28. Karhuui

  Karhuui

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  09.03.2018
  Jatko update....

  Benq w1700 palautui kauppaan, tilalle tuli viewsonic px 727 4k.

  Laite on hadrwareltaan lähes sama, väripyörä on erilainen, samoin viewsonicin valikot ovat hieman suppeammat, joka on mielestäni vain hyvä juttu.

  Joskus on vaan niin, että halvempi on parempi.

  Viewsonic plussaa:

  - äänettömämpi. Melko äänekäs, mutta ei samanlainen tukankuivain kuin benq w1700

  - värit paremmat. Totesin, että en edes viitsi kalibroida, todennäköisesti vaan menee huonommaksi! Koskaan ei ole yhdessäkään näyttölaitteessa ollut suoraan tehdasasetuksina näin hyvä värintoisto.

  - tarkempi. Linssi on sama, mutta laidasta laitaan saa skarpattua, benqlla huono laaduntarkkailu ilmeisesti...

  - pelikäytössä tosi jees, jotenkin pelimaailmojen värit kontrastit jne toimii hyvn tällä vehkeellä, lisäksi joka pelissä voi yleensä säätää gammaa ja brightnessia optimiksi.

  Miinuksia:

  - mustan taso ja brightness contrast kombo. Testikuvien avulla on mahdotonta saada sekä mustan taso ( brightness), että vaalea pää ( contrast) tasapainoiseksi. Jos haluaa mustan tosi mustaksi, se " liiskaa" alapään tosi tukkoon, jolloin kaikki on mustaa, ja mustan eri sävyjä ei voi erottaa, samalla taas vaalea pää jää vähän pliiksuksi, ellei sitten nosta contrastia, jolloin taas kuvasta tulee nopeasti tosi epäluonnollinen.

  Jos taas haluaa, että keski ja yläsävyt toistuvat paremmin, saa tyytyä "harmaaseen mustaan" , jota ei kyllä edellisellä 3lcd projektorilla joutunut kokemaan. Ensimmäistä kertaa siis ymmärrän nyt tuon harmaan mustan ongelman..sitä korjaamaan tilaan dark energy screenin, saapa nähdä onko iso muutos. Kerron noin kuukauden päästä mikä tilanne.

  Siispä lopetin tässäkin kohtaa säätämiset, ja totesin huvittuneena, että tehdasasetuksilla mennään. Lamppu on ollut eco tilassa, mutta laitoin sen nyt dynamic asetukselle tavoistani poiketen.

  Yhteenveto: ei ehkä leffafriikeille ja hifistelijöille, mutta jos 4k himoittaa niin tämä on lähes kelvollinen yleiskoje, kun ymmärtää sen heikkoudet (kontrasti , saattaa tarvita ~500 euron dark energy-kankaan) ja vahvuudet ( melko ok 4k, värit, early adopter fiilikset)

  Arvosana 7+ !

  Sitten kun aidot natiivi 4k:t tippuu 2500 euron hintaluokkaan on aika vaihtaa. Veikkaan, että vuosi on silloin 2020.
   
 29. Zefram Cochrane

  Zefram Cochrane The Engineer

  Viestejä:
  1 149
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Itseäni on alkanut kiinnostamaan HDR ja Dolby Vision. Onko millään projektori/kangas yhdistelmällä mahdollista päästä edes teoriassa (käytännössä nyt?) 4000 - 10000 nits alueelle vai onko se pelkästään TV:n heiniä?
   
 30. blastermaster

  blastermaster

  Viestejä:
  890
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikö tuolle katolle kannattaisi tehdä jotain? Itekkin alkuun ajattelin ettei se nyt niin paljoa voi häiritä mutta lopulta päädyin siihen että ensimmäinen 100 cm kankaan yläpuolelta mustaksi. Loppumatkalla ei enää kovin suurta vaikutusta.
   
 31. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikään kuluttajahintainen tuote ei taida päästä tuonne 10000nits, 4000nits pääsee telkkarit ja viisinumeroa kustantavat tykit ehkä jonnekkin ~2000nits.

  Itsellä on tosiaan "vaan" JVC (ja LG:n oled), mutta HDR -leffatkin katson kyllä tykillä.. Koskaan ei ole tullut sellaista fiilistä että: "perkele olis pitänyt katsoa tämä hdr leffa telsulla koska nits". Vaikka tykki ei pääse samoihin nitseihin niin on se immersio siinä vaan täysin omaa luokkaansa isossa tuumakoossa.

  Aika hyvän HDR:n saa korkean gainin kankaalla ja esim. uusilla JVC -sarjalaisilla, vähäisistä nitseistä huolimatta. HDR nyt on paljon muutakin kuin vaan nits.
   
  Viimeksi muokattu: 27.03.2018
 32. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  532
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Toimistolle pitäisi saada uusi tykki. Langattomuus olisi iso plussa. Olisi suositella jotain? Käyttö autocad-kuvien, exceleiden, selaimen ym. heijastamista about 2,5x2m kankalle parin metrin päästä. Kirkkautta saisi olla.
   
 33. johnspawn

  johnspawn

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Saksan Amazonissa oli reilu 3 viikkoa sitten tarjouksessa Optoma UHD550X 1299,99 € ja Optoma UHD300X 1099,99 €. Oliko noista kenellekään kokemusta? Melkein jo pohdin vähän käytetyn BenQ W2000:n päivitystä Optomaan, mutta en silloin ehtinyt perehtymään aiheeseen niin paljoa, että olisin sortunut päivittämään. Optomasta on parin tykin verran kokemusta vuosien takaa, ihan hyviä pelejä vaikka ensimmäinen olikin maanantai-kappale.

  Kankaana toimii Seemax Picturesque Tensioned moottorikangas, kangaspinta harmaa High Contrast Pure-mat, kuva-ala 3048 x 1715 mm.
   
 34. k0p3

  k0p3

  Viestejä:
  19
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Totta. Cinegreyn katselukulmatkin (ja varmaan monen muunki ALR screenin) näyttää olevan sen verran surkeat, että parempi peittää osan kattoa aluksi vaikka moltonilla. Jos ulkonäkö ei pidemmän päälle miellytä niin maalaa koko katon tummaksi. :tup:

  Lisäksi vielä Elite Screens Europe ei suostunut myymään pelkkää DIY materiaalia vaan koko taulun kehyksineen, joten taidan kokeilla sittenkin ensin tehdä Lycrasta (valkoinen + musta). :D
   
 35. Niksu

  Niksu

  Viestejä:
  69
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Itse huomasin omassa katselutilassa, että tuolla katon tummennuksella screenin yläpuolella (itsellä 1,2m matkalta) on iso merkitys kuvaan. Itse en vuokrakämpässä viitsinyt alkaa kattoa maalaamaan, mieluummin tein muutaman pienen 6mm reijän kattoon, ja käytin Thomann:ilta tilattuja kevyitä mustia akustiikkalevyjä

  Tuo kuvan valkoinen lista on nyt päällystetty mustalla sametti / velour dc-fixillä. En vain jaksanut napata siitä kuvaa erikseen.

  [​IMG]
   
  blastermaster tykkää tästä.
 36. Zefram Cochrane

  Zefram Cochrane The Engineer

  Viestejä:
  1 149
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Itsellä BenQ W1070+ ja se pitää kovaa meteliä. Onneksi on myös Behringer iNuke NU6000DSP, joka pitää myös kovaa ääntä.:D

  Behringerille aion vaihtaa suuremmat ja hiljaisemmat tuulettimet. Tykille voisi tietysti rakentaa jonkinlaisen kotelon, jolla sisäänmeno-/ulostuloäänet voisi ohjata kattoon. Onko muita ajatuksia (ei tykin vaihtoa)?
   
  TheMeII tykkää tästä.
 37. HikinenM

  HikinenM

  Viestejä:
  85
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Behringer pitää ihan älytöntä meteliä ja siinä lähti heti tuulettimet vaihtoon. Kaksi tälläistä, en muista laitoinko jotain jännitteen alennusta väliin: ARCTIC Arctic F8, 80 x 80 x 25, 2000RPM - 3,40€
   
 38. narkkipiispa

  narkkipiispa

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  23.03.2017
  Kaksi ensimmäistä kiina lamppua pitää todella ärsyttäväää piippausta (molemmat Starlight merkkisiä). Tilasin vielä yhden "high quality" lampun TW3600 tykkiin. Tässä odotellessa on kyllä ostokuume uutta tykkiä kohtaan päässyt nousemaan.

  Sateenkaari efektin pelossa silmään on pistäny Epson TW6700 jossa hyvä zoom, linssinsiirto ja valovoima. Tuntuu ettei lcd tykkejä vastaavassa hintaluokassa ole paljoa muita tarjolla. Uhd ei tunnu ajankohtaiselta, mutta jos rahaa olisi enemmän niin Xiaomi Mi laserlähiprojektori kiinnostaisi todella paljon.
   
 39. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Dark Energy Pulsarin hintoja kyselin valmistajalta ja tässäpä ne ...

  The 120” DE Pulsar 1.4 DIY Flex is only $799 with international shipping included. (eli pelkkä nidottava rätti)
  120” DE Pulsar 1.4 Standard Fixed Frame is only $1299 with international shipping included. (kehykset mukana)

  [​IMG]


  Nuo (Dark Energy -sarjalaiset) taitaa olla tällähetkellä kaikista parhaimmat mahdolliset kankaat vaaleaan tilaan tuossa hintaluokassa. Noista paremman jos haluaa niin sitten ruvetaan sijoittamaan liki 5000$  JVC:ltä pukkaa mielenkiintoista uutuustykkiä

  http://www.avsforum.com/jvc-lx-uh1-4kuhd-hdr-projector-unveiled/

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2018
 40. k0p3

  k0p3

  Viestejä:
  19
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hienoa, että nämäkin on nyt tarkistettu! Tollasia hintoja olin itsekin kuvitellut. Lopullinen hinta DIY kankaalla tulis täten olemaan yli 800€ sis. tullit ja alvit. :nb:

  Tuossa JVC:n tykissä mielenkiintoa herättää lähinnä, että millä he selittävät noin ison hintalapun versus muut ~1500€ 0.47in "4K" DLP chip tykit. :D Lens shiftillä? :confused:

  BTW, onko joku löytänyt edullisemmin lycraa kuin nämä:

  Kangastukku.com
  Kangastukku.com
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2018
 41. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  JEp.. kaupalliset muut vastaavat taitaa olla hinnat alkaen 4000e .. esim DNP Supernova.
  Mm. lensshift ja JVC:llä on ollut AINA laadukkaat lasilinssit (vs Sonyn UHD linssit jotka ovat muovia..). Tuossa taitaa olla myös uudempaa sukupolvea oleva DMD piiri.
  Omani olen ostanut flextexiltä.. On varmasti mitä pitääkin (eli mattaa)
   
 42. sirace

  sirace

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016


  Kovasti ihmettelen JVC:n hyppäämistä DLP kelkkaan, ovat saaneet markkinoita nimenoimaisesti D-ILA tekniikalla koska monellekkaan DLP ei ole sateenkaari-ilmiön takia vaihtoehto. Itse olen sateenkaari-ilmiölle niin allerginen ettei tule kysymykseen ikinä.
   
 43. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No siis, eihän tuo kuitenkaan JVC:n eka DLP laite ole .. aikaisempiakin löytyy kuten LX-FH50 & LX-WX50. Ehkä JVC vaan haluaa siivun tuolta halpis markkinoilta. (ikäänkuin Ferrarin & Porschen sedanit :rofl:). Tosin olisi saanut JVC edes käyttää sitä DMD 0,66 -kokoista chippiä eikä tuota pienempää, silloin olisi ollut asiat aika luotettavalla pohjalla. Nyt sieltä voi tulla ties minkälainen pökäle. Itse olin kanssa sateenkaarille allerginen mutta sillä hitaammalla väripyörällä, uusi ei haitannut katselua.
   
  Viimeksi muokattu: 13.04.2018
 44. Zilenzio

  Zilenzio

  Viestejä:
  18
  Rekisteröitynyt:
  13.04.2018
  Laitetaan tänne kanssa pitkä sepustus omasta tykin hankinnasta. Itse tein kattavan analyysin siitä minkä tykin hommaan seuraavaksi kun vanha Optoman HD230x sotaratsu alkoi oireilemaan. Maksimi hintaraja oli noin 3000€. Halusin huomattavia parannuksia mustan tasoon ja hiljaisemman tykin.

  Katseluetäisyys 4m ja maksimi koko kuvalle on 120” koska loppuu seinä kesken. Huoneen pituus on 6m, joten DLP tykki on yleensä aikalailla katseluetäisyydellä eli pään yläpuolella, mutta 3LCD tykki antaisi mahdollisuuden viedä tykin huoneen perälle. Huoneen saa pimeäksi ja seinän sivut tarvittaessa tummaksi, mutta kattoa en ala maalaamaan mustaksi, koska tilana toimii olohuoneena. Latexii laittoin tuon hyvän kuvan missä näkee tuon häviön, jos kaikki pinnat ei ole tummat. Toki jos onnistuisi virittämään jonkun kankaan kattoon, mutta vielä olen valmis elämään tämän kanssa. Tällä 4m etäisyydellä full hd on ollut riittävä ja sekin parani huomattavasti kun hommasin silmälasit :D

  Itse en ole herkkä sateenkaarelle niin aluksi katsoin DLP vaihtoehtoja. Aluksi olin positiivisesti yllättynyt että näitä feikki UHD DLP projektoreita saa täydellä HDR tuella juuri tuossa hintaluokassa. Nuo nykyiset 0,47” yksipiiriset eivät kuitenkaan vakuuttaneet tarkastellessani asiaa pitemään. Syynä oli esimerkiksi käsittämätön monen tuuman valovuoto, jota tuli kuvan reunoille ja suurimpaa osaa pidettiin äänekkäänä.

  Sitten seuraavaksi 3LCD tykit tarkasteluun. JVC tykit olisi hyviä, mutta en halunnut laittaa niin paljon rahaa kiinni tykkiin. Epson TW9300 kiinnitti huomion mutta vähän mieltä vaivasi se että piirin kaista riittää vain 10 Gbps asti. Hylkäsin sitten koko tykin vaihdon ja päätin mennä vielä vanhalla.

  Vanha tykki sitten päättikin lähtä melkoisella lampun räjähdyksellä, lasia jokapaikassa ja ilmeisesti otti väripyöräkin osumaa ja lisäksi tuuletin olisi pitänyt vaihtaa. Tulin tulokseen, että en ota sitä riskiä että hommaan lampun, avaan tykin ja siistin sen kuntoon, huomaten että myös väripyörä tai muu elektroniikka olisi kärsinyt. No seuraavana päivänä oli tämä TW9300 tässä 2000€ tarjouksessa, joten laitoin tilaukseen. Tätä ennen perehdyin HDR:ään perinpohjaisesti ja tulin tulokseen, että pystyn elämään asian kanssa vaikka täyttä tukea ei ole. Suurin kysymysmerkki on juurikin siinä, että mahtaisiko nykyisten tämän hintaluokan tykkin valoteho todella riittää täyteen HDR elämykseen.

  Eli mennään tällä TW9300 kunhan saan tykin vain kotiin ja katsotaan tilannetta uudestaan kun tekniikka taas kehittyy. Harmittavasti nykyinen Denon AVR-X2000 menisi muuten, mutta puuttuu HDCP 2.2 tuki...

  Edit: Ongelma vahvistimen kanssa korjaantui tilaamalla Denon AVR-X3400H ja myymällä vanha hyvään hintaan. Kunhan saa uuden laitteet asenneltua voi seuraavana suunnitella Atmos kaiuttimia kattoon.
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2018
 45. Shikanjyo

  Shikanjyo #low&slow

  Viestejä:
  474
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Tuli tuollainen Optoman projektori, en edes tiedä mikä malli tämä on, kun missään puolella koko keksintöä ei lue.

  Kun tuon laittaa päälle niin hetken päästä seinälle ilmestyy Optoman logo hetkeksi, tosin ylösalaisin, mutta se varmaan johtuu vain säädöistä.

  Muuten seinä pysyy tyhjänä, mitä nyt jotain ilmeisesti pölyjä tuosta linssistä heijastuu...

  Mikähän tuolla saattaisi olla hätänä?

  E: Löyty tuo malli kun laittoi Optoman sivuille sarjanumeron, eli tuo on joko HD50 tai HD161X. Vielä pitää tutkia että miten nuo eroaa toisistaan, ja kumpi noista tämä on.

  Mutta tosiaan, osaisiko joku antaa tälle arvion arvosta? Lamppu on tosiaan uusittu, sillä on tuota Optoman logoa nyt kateltu ehkä tunnin verran.
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2018
 46. Zilenzio

  Zilenzio

  Viestejä:
  18
  Rekisteröitynyt:
  13.04.2018
  Epson 9300TW saapui vihdoinkin. Vanhaan Optomaan ei voi edes tätä verrata. Eilen ehdit pikaisesti testata ja sain juuri haluamani parannuksia: kuvan laatu yleisesti, erityisesti mustan taso ja huomattavasti hiljaisempi tykki. Asennus on myös käsittämättömän helppo tuon linssinsiirron/zoomin ansiosta, tykki kattoon huoneen perälle (keskelle huonetta) ja eikun sohvalle istumaan ja laittamaan kuva kohdille. Seuraavana pitää kyllä tehdä joku viritys, että saa tuota kattoa tummaksi, vaikka väliaiksella kankaalla kun alkaa leffaa katsomaan. Perus TV:n katselussa ei minua haittaa vaikka mustan taso / kontrasti kärsii.

  Offtopiccia: tykkinä odotellessa tuli viriteltyä 120 mm tuulettimilla jäähdytetty tv-taso. Yhteensä viisi tuuletinta, pohjasta otetaan ilmaa sisälle ja viedään ilma läpi neljän kaapin ja sitten ilmat pihalle tv-tason sivusta. Tv-tasona Ikean Bestå (60cm * 5 kpl). Kaikki elektroniikka ja johdot piilotettu kaappeihin. Lämmöt tippui mukavasti, ja alustava testi näytti että voisi jopa pitää oven kiinni kun pelaa PS4:lla.
   
 47. Ormu

  Ormu Tukijäsen

  Viestejä:
  781
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Löytyisiköhän jotain suosituksia, kun pitäisi suhteellisen nopeasti hankkia tykki.

  Tärkeimmät/pakolliset kriteerit:
  -- suuri valoteho
  -- budjetti noin 1000e.
  -- käytettävissä myös pöydältä tms. vinosta kulmasta
  -- resoluutio 1920x1080 tai jotain sinnepäin (ei kriittinen), mutta myös 4:3 kuvan näyttämisen olisi hyvä onnistua

  Hyvä kuvanlaatu on aina plussaa, mutta 4k-resoluutio, HDR, 3D-ominaisuudet eivät ole tarpeen.

  Ledivalolla varustetut lienevät kaikki melko himmeitä, vai olenko väärässä? Sellainen kiinnostaisi koon ja vähäisen lämmöntuoton takia.

  Onko DLP vai LCD/SXRD tms. nykyisin parempi? DLP:llä kai parempi kontrasti, mutta myös sateenkaari-ilmiön mahdollisuus. Itse huomaan sen joskus, kaikki eivät.

  3-DLP -malleja ei taida muutamallakaan tuhannella saada?


  Mahtaako Benq MU706 olla mistään kotoisin?
   
 48. tohtori-no

  tohtori-no

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sen verran korjaan ottamatta muuten kantaa että dlp:llä juuri on huomattavasti heikompi kontrasti kuin lcos/sxrd/LCd tykeillä. Kuva taas on hitusen terävämpi koska ei ole useampaa paneelia jotka on aina LCD jne tykeissä kohdistettu keskenään ja koskaan ne eivät täydellisesti ole.

  Dlp:llä saat myös enemmän lumeneita halvemmalla mutta kuvanlaatu on aina heikompi kuin sxrd/lcos. Tähän myös vaikuttaa tila.
   
 49. Ormu

  Ormu Tukijäsen

  Viestejä:
  781
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jaa, näinkö päin se nykyään onkin. Joskus kauan sitten sanottiin, että ainakin DLP:n musta olisi mustempaa kuin LCD:n. Muista kontrastilukemista en muista sitäkään vertaa, paitsi sen, että valmistajien ilmoitukset ovat usein pötyä.

  Kohdistuksesta tuli mieleen, että onko yhden nestekidemoduulin projektoreita enää tuotannossa ollenkaan?


  Benq MU706 tuli joka tapauksessa tilattua.
   
 50. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Käsittääkseni tässä kannattaa erotella ANSI -kontrasti, eli shakkilauta josta katsotaan mustan ja valkoisen ero samasta kuvasta TAI on/off -kontrasti (contrast ratio) jossa katsotaan koko screenin valkoista kuvaa JA koko screenin mustaa kuvaa. On OFF kontrasti on loistava LCD / LCOS etc vehkeillä.. DLP loistaa taas jostain syystä ansi -kontrastin suhteen.

  Jossen aivan väärin muista niin benq w1070 (jonka musta on oikeasti harmaata) ansikontrasti oli ~1:500 kun huippu jvc:llä se oli ~1:350. Tuosta taitaa juontaa juurensa myös. DLP -laitteiden yhteydessä puhuttaa pop up -efekti

  Maksimaaliset dynaamiset etc. kontrastit on niitä joilla voi nakata vesilintua. + kontrastit pitäisi aina mitata vasta kun laite on oikeaoppisesti kalibroitu.
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2018