Videotykit/projektorit -yleisketju

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja Kautium, 19.10.2016.

 1. narkkipiispa

  narkkipiispa

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  23.03.2017
  Vastaan itselleni, mutta viime torstaina tilasin lampun eikä vieläkään ole päässyt postiin Kiinan päässä (Aliexpress). Pistin kokeiluksi eBay:n kautta toisen samanlaisen tulemaan.

  Yleisesti tavara on lähtenyt tulemaan noin kolmessa päivässä, sen mitä Aliexpressiä on tullut käytettyä.
   
 2. tombe0

  tombe0 Premium-jäsen

  Viestejä:
  166
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kiinalaisilla on menossa oma uusi vuotensa, juhlivat sitä yleisesti aina kuun loppuun asti joten sieltä tavaran tilaaminen helmikuun aikana on aika rulettia että koska se lähtee tulemaan :)
   
 3. narkkipiispa

  narkkipiispa

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  23.03.2017
  Totta tosiaan, no odotellaan lisää. Ei vaan oikein lämmitä tuo vanha 32" telkku olohuoneessa. Tuli luettua noista laserlähiprojektoreista (mm. Epson LS100). Noissa kun hinnat tulevat järkevälle tasolle niin tuollainen on kyllä hakintalistalla joskus tulevaisuudessa.
   
 4. narkkipiispa

  narkkipiispa

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  23.03.2017
  Tänään tuli ensimmäinen kiinan ihme tykkiin. Ebaystä ostettu Starlight merkkinen lamppu, lompakkoystävälliseen hintaan 22€. Ei voi olla kun tyytyväinen hankintaan! Kuva on todella kirkas verrattuna vanhaan 3000 tuntia käytettyyn lamppuun.

  EDIT: Nyt kun on enemmän tullu käytettyä niin lamppu pitää ärsyttävää ääntä. Normaali tilassa selkeästi hiljaisissa kohdissa kuuluvaa "piippausta" ja eco tilassa hieman vaimeampaa ääntä.
   
  Viimeksi muokattu: 04.03.2018
  Habazon tykkää tästä.
 5. k0p3

  k0p3

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hommasitkos kyseistä settiä? Tahtoisin kuulla käyttäjäkokemuksia. :)

  Oma katselutilani on 2.8m x 3.7m, jossa suhteellisen tummaksi maalatut seinät (täyshimmeä maali). Katto on kuitenkin valkoinen, joten tuo omat ongelmansa.

  Kankaan koko tulee olemaan ~100".

  Olen koittanut katsella myös käytettyjä vaihtoehtoja, mutta tuohon 1000e budjettiin ei ole toistaiseksi mahtunut kuin Sony HW40ES. Tämä muutaman vuoden vanhana ja loppuun ajetulla lampulla ei ehkä ole kuitenkaan 1000e väärti, jos saa halvemmalla uuden BenQ:n 3v takuulla ja vaihtolamputkin mahtaa olla myös halvempia.
   
 6. Karhuui

  Karhuui

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  09.03.2018
  Hei kaikille, osallistun keskusteluun, koska täällä vaikuttaa olevan skarppia jengiä, ja kaipaan projektoriterapiaa..

  Ostin juuri verkkokaupan outletistä benq w1700 uhd tykin hintaan 1159 euro. 10 tuntia saa käyttää, tai ei voi palauttaa. Tilanne 10 tunnin kohdalla:

  + resoluutio on hyvä, tarkkuus hyvä, mutta täydellisen skarpin saaminen haastavaa. Veikkaan että nurkista linssi ei ole niin tarkka kuin keskeltä. Halvan oloinen linssi. On semmoinen tunne, että asennus on tehtävävä kattoon tieteellisellä tarkkuudella.
  + itse asiassa olin aluksi pettynyt tarkkuuteen, ihmettelin että eiköse ole yhtään tarkempi? Sitten iskin kiinni vanhan fullhd:n ja totesin, että paluuta vanhaan ei taida olla (tykki on pc käytössä). Fullhd kuvasta löytyikin yhtäkkiä pelkkää sahalaita reunaa, pikelimössöä ja tekstikin oli yllättävän epäterävää. Mm. Xcom2 pelissä löytyikin ihan uusia juttuja kuvasta, kuten hyttysiä, savuverhoja, tarkkaa tekstuuria jne. Fullhdna sama onkin jotenkin sumea kokemus.
  - jos haluaa pyörittää pelejä, onkin edessä 1080ti.n osto n. 1000 egeä. Eli 4k pelaamisella on hintalappu.
  - äänekäs projektori, jos lähellä. Ilmeisesti benqn helmasynti. Toivottavasti kattoasennus auttaa, ehkä täytyy käyttää ecomodea?
  -värit ok. Helpompi kalibroida kuin 4k telkkari. Hdrn jätän suosiolla 4k telkkarin hoidettavaksi, kun vaatii win 10 os:n. Win 7 ei tue hdrää.
  -kontrasti ja muutenkin yleinen kuvanlaatu pelottaa. Linssi on halpa ( vanhassa fullhd tykissä kaksi kertaa isompi ja jämäkämpi, helpompi saada skarppi). Lääkkeenä kenties alr gray 0.8 skreeni??
  -veikkaan että kokemuksesta saadaan siedettävä mutta vaatii paljon jumppaa. Takuukin on heikko. Edellinen v. 2011 tykki toimii vieläkin ( vaihdoin 17 euron ebay lampun, no problems)..toimiiko benkku 5 vuoden päästä? Aika näyttää.
  +- tilanne on vaikea. Takaisin fullhdseen en mene. Toisaalta pitää investoida extra tonni näyttikseen. Asennus kuraa. Hdr on temppukikkailua. Laatu heikohkoa. Ääntä liikaa, ja se pirun 10 cm valovuoto kuvan reunoilla aiheuttaa kevyttä ärsytystä.input lagikin saisi olla pikkasen parempi,mutta menee.
  -+ kyseessä on tosi iso kompromissi jonka oikeuttaa vain 400 euron säästö ovhsta. Vieläkään en tiedä pidänkö vai palautanko..
  - ongelma on että parempaakaan ei ole tarjolla. Haluaisin maksaa 2500 euroa natiivi 4ksta, tai edes .66 dlp.stä, joka ei ole optoma, ja jossa olisi linssinsäätöjä jne, sekä ulkonäöllisesti hyväksyttäviä.. ( optoman ruumisarkkua en kotiin halua)
  - mitä mieltä tilanteesta? Go or nogo?
  -anteeksi vuodatus, in need of projector therapy
   
 7. NiFa

  NiFa

  Viestejä:
  28
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Laitellaanpa taas hieman päivitystä omaan tilanteeseen isompaan asuntoon muuton jäljiltä, tällä hetkellä mennään vielä pari päivää vanhalla kankaalla ja tykillä (Epson UB-32) johon lopulta kuitenkin päädyin, kun löysin 300€ vähän käytetyn huutonetistä, mutta sunnuntaina pitäisi viimein saada rakenneltua uusi hieman isompi kangas tilalle.

  Kangas tulee olemaan 16:10 suhteella, kankaan mitat ovat 240x150cm eli kuva-alueesta tulee n.111", rungon teen jälleen 38x66 väliseinätolpasta, mutta kankaaksi tulee tällä kertaa yksi kerros mustaa ns. housulycraa alle joka on hieman paksumpaa ja päälle mattavalkoista lycraa, kankaat ostin tällä kertaa Flextexista.

  Yritän ottaa kuvia rakennusvaiheista ja valmiista kankaasta kun siihen heijastetaan kuva.
   
 8. latexii

  latexii

  Viestejä:
  636
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eipä tuohon ole oikeaa tai väärää ratkaisua. Tuo on halpa laite, ja se näkyy tietyissa asioissa, kuten ei-niin-laadukas linssi / optiikka, umpisurkea kontrasti jota et voi kompensoida mitenkään. ALR -screeni blokkaa valoa, ei sekään kontrastille mitään mahda. Hyvää tuossa on (imo) hinta ja kuvan terävyys kunhan sen saa täydellisesti vaateriin.

  Tosin et hyödy mitään kalliistakaan vehkeestä esim. kontrastin suhteen, jos katselutilan puitteet eivät ole oikeasti hyvässä kunnossa.. Tämä vaatii esim. tummat matta pinnat (seinät + katto). Katselutilastasi et kertonut mitään?
  Hyvän eshift 4k -tykin ja natiivi 4k -tykin välillä et edes huomaisi eroa (esim. JVC VS Sony).

  Jos oikeasti haluat siirtyä laadukkaaseen tykittelyyn, niin osta JVC X5900 / JVC X5500 ja pimennä katselutilasi tai hommaa kunnon black screeni (esim. Dark Energy Abyss) Nyt koitat mennä sieltä missä rima on matalin (eli hinta halvin) ja et selvästikään itsekään siitä ideasta pidä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.03.2018
 9. Karhuui

  Karhuui

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  09.03.2018
  Kiitos mielipiteestä.

  Katselutila on vaalea (seinät + katto), pimennetty, mutta hieman valovuotoa yläkerran portaikosta..ei haittaa, enkä ole maalaamassa mustaksi. Tarkoittaako tämä sitä, että ei edes kannata harkita kalliimpaa tykkiä?

  Screeniksi ajattelin juuri sitä dark energy hommaa. Tarjouspyyntö vetämässä. Toinen vaihtoehto maalata suoraan seinään jokin hieno maali?

  Ongelma tilanteessa on se, että kellään ei ole vielä tarjolla sitä keskitien ratkaisua. Jvct on liian kalliita. Epsonit taas vain ~ 2.5 k resolla. Olen niin lähellä(2.5m) 100" screeniä, että kaikki pikselit tarvitaan.

  Jos totta puhutaan, niin valoteholtaan tämä on puolet tehokkapi kuin entinen 8 v vanha, ja kontrastikin ainakin samalla tasolla( vaikka kyllä 3 lcdn väripresentaatio on jotenkin miellyttävämpi (tähän kyllä se parempi linssikin saattaa vaikuttaa)..eli eteenpäin mennään joka tapauksessa.

  Eniten tällä hetkellä harmittaa melutaso.

  Onneksi minulla on pieni takaportti. Minulla on vetämässä viewsonic pxp-727 4k tilaus, senkin sain napattua 1163 hintaan. Koska on postimyyntiostos voin palauttaa..vielä ei ole kattavasti arvosteluja...melutaso ja input lagit ihan auki? Jos ne ovat paremmat, vaihdan ko vermeeseen ( en tarvitse 3dtä, 4k telkussa on, jos on ihan pakko katsoa).

  Lisäksi metsästetty pny 1080 ti, hintaan 849, joten 4k resot liikkuu kohta jouhevasti.

  Katsotaan mihin tämä vie.. harmittaa vaan niin tämä 4k halpavehkeiden kallis hinta ja heikohko laatukombo, mutta jos tällä pari vuotta menisi ennen kuin texas instrumentsiltä tulee 4k chippi natiiviresolla, tai sonyt halpenee 3000 tuntumaan, tai epson keksii jotain uutta.
   
 10. latexii

  latexii

  Viestejä:
  636
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kannattaa harkita toki, jos olet oikeasti panostamassa screeniin (black screen) vaaleapintaisessa huoneessa valkoiselle kankaalle hommattu high end -tykki on todella typerää rahan tuhlausta.
  Hyvä. Maaliseos on tosiaan toinen vaihtoehto.

  Luulen että Epsonin EH TW9300 voisi olla riittävä, vaikkei natiivi olekaan. Ongelmana tuossa on se että se on toteutettu 10gbps hdmi -piirillä, eli sieltä ei saa esim UHD @ 60hz (full rgb) pihalle, joka voi olla joillekkin pelaajille showstopperi. Tuon latenssia en muista. JVC:tä ehdotin siksi että sen uudemmissa malleissa (x5500 ja sitä uudemmat) on pieni latenssi. + käytettynä noita liikkuu 3k€ hujakoilla, toki sekin on iso summa jos vrt Benq. Omaa ei natiivi jvc:tä katson 2,4m päästä ja screeni on 130" -tuumaa.
   
 11. hatih

  hatih

  Viestejä:
  219
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  On siinä kalliimmassa parempi kuva vaikka se ei olisikaan niin hyvä kuin voisi olla, ihan itsestä kiinni onko parannus hinnaneron arvoinen. Ja valoisaan tilaan suunnitellulla kankaalla siitä kalliista tykistä pitäisi saada loistava kuva vähemmän optimaalisissakin olosuhteissa.
   
 12. Zefram Cochrane

  Zefram Cochrane The Engineer

  Viestejä:
  836
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Minkälainen olisi optimaalinen valkokangas minun kotiteatteritilaani? Sopivan valkokankaan tarvitsen kun hankin UHD projektorin (en pidä kiirettä tämän kanssa).

  Kotikeatteritilani:

  - huoneen koko noin 42 m^2
  - valkokangas max 150" 16:9
  - kokonaan pimenettävissä
  - pinnat tummia (nyt vain ovi ja huoneen takaosassa olevat akustiikkalevyt ovat valkoisia, tulossa tumman siniset ja punaiset kankaat kattoon ja seinille)
   
 13. latexii

  latexii

  Viestejä:
  636
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuollaiseen tilaan menee aika hienosti melkein mikä vaan. Mitkä itselläsi ovat vaateet, about hintaluokka ? pitääkö olla akustinen ? tyypiltään rullakangas / kehyskangas / ? Mielestäni parhaan elämyksen saa sillä että ostaa / tekee akustisen kankaan ja sijoittaa kaiuttimet sinne taakse.

  Toinen toimiva vaihtoehto olisi korkean gainin kangas jolla saisi aika mehevän kuvan ajatellen UHD + HDR -komboa. Tässä mentäsiin puhtaasti kuvanlaatu edellä joka vaatii sitten asettaa tykillekin aika kova laatuvaateet.

  Akustisia kankaita ei ole korkealla gainilla (huonompi HDR) ja korkean gainin omaavia kankaita ei taasen ole akustisena.

  Mikäpä on istumaetäisyys kankaasta ?
   
 14. Zefram Cochrane

  Zefram Cochrane The Engineer

  Viestejä:
  836
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Aikaisemmin määrittelin kankaan näin:

  - uusi valkokangas tarvitaan (tee se itse), siinä/se
  ---- kiinteä
  ---- ei moirea
  ---- lievästi kaareva (44 jalkaa)
  ---- akustisesti läpinäkyvä (pitää saada keskikaiutin taakse)
  ---- 2,4:1 ja 16:9 maskaus kauko-ohjattuna

  Tuohon verrattuna ajatus on sen verran muuttunut, että kaikki etukaiuttimet pitää saada kankaan taakse.

  Huoneen pituus on noin 6 m. Katselupaikka voisi olla jossain 3 - 5 m välillä.

  Tässä puhuttaisiin siis akustisesta/matalan gainin kankaasta. Ilmeisesti näitäkin on erilaisia?
   
 15. latexii

  latexii

  Viestejä:
  636
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  2 kerrosta lycraa ... kombo musta valkoinen saat parhaan kontrastin, vähän menetät valotehoa vrt. valkoinen valkoinen -komboon. Tuo on ihan toimiva.
   
 16. Zefram Cochrane

  Zefram Cochrane The Engineer

  Viestejä:
  836
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  OK.

  Tuollaista itse asiassa olen tekemässä. Tosin BenQ W1070+ projektorille.
   
 17. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  487
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Pärjääkö esim. Epson tw5650 kuvanlaadussa hyvälle televisiolle?
  Mahtaako kuva olla liian kirkas 80" kankaalla?
   
 18. Karhuui

  Karhuui

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  09.03.2018
  Epson tw9300 oli toki harkinnassa, hifistudio tampereella oli/on ex demo 1600 uudella lampulla..mutta mutta... taitaa olla vahvasti eilisen tekniikkaa, täytyisi oikeastaan nähdä actionissa.... 4k uhd @ 60 hz 4/4/4 on kyllä nykypäivää.

  Joka tapauksessa benkku menee vaihtoon, projector centralin arvostelijalla oli sama havainto kuin minulla - kuvaa on mahdoton saada kauttaaltaan skarpiksi, aina joku nurkka jää pehmeäksi...en siis kuvitellut koko hommaa, käsittämätöntä että tuollaista kamaa kehdataan myydä.. En maksa euroakaan tuotteesta, jolla ei saa tarkkaa kuvaa. Toivottavasti viewsonicissa on eri linssi!!
   
 19. lojumi

  lojumi

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Optoman UHD40 Optoma UHD40 4K UHD DLP ‐kotiteatteriprojektori 1 448,90 € taitaa perustua samaan rakenteeseen kuin BenQ W1700 ja sen Viewsonic-sisarmalli. Onkohan tuossakin yhtä huono linssi? Jos linssi on Optoman oma, luulisi saavan ainakin yhden ongelmista ratkaistua. Toki kontrastiluvut tuolla projektorityypillä ovat olleet sen verran heikot, että kunnolla pimennettyyn tilaan tuo ei oikein riitä.

  Oma 4K-projektorin hankinta mennee ainakin seuraavalle kierrokselle kun valmistajat saavat uudet mallit ulos, jollei sitten vanhempia JVC:n malleja tartu käteen poistohintaan.
   
 20. Karhuui

  Karhuui

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  09.03.2018
  Uhd40 on saanut vieläkin huonommat arvostelut kuin benq. Viewsoniccia on taas kehuttu. Totuus on jossain siellä välissä...samalta tehtaalta tulee ainakin emolevyt, toivottavasti linssit joutuu parempaan laaduntarkkailuun amerikkalaisella firmalla.

  Yritän ymmärtää vaan tätä kontrastiasiaa enemmän. Eikö ole niin että huononkin kontrastin omaava tykki kuitenkin tekee parempaa jälkeä pimennetyssä tilassa? Eli aina kannattaa pimentää huone. Vai onko kyse jotenkn tästä: suuri valoteho (2200 lumen) ja huono natiivi kontrasti ei vain toimi pimeässä?...täytyy googlailla !

  Kuinka kirkkaaksi projektorin kuva pitää edes säätää pimeässä tilassa? Monitorit olen kalibroinut n. 120-140 nitsiin (cd/m2 vai miten se menikään)
   
 21. Makemich

  Makemich

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Koska videotykki ei osaa heittää "mustaa valoa" on kuvan musta juuri niin mustaa kuin huoneen valaistus antaa myöden. Eli videotykeillä pitää huone aina pimentää niin hyvin kuin mahdollista, muuten mustan taso on luokatonta. Toki, tietynlaisella materiaalilla(urheilu jne.) huono mustan taso ei (ehkä) niin häiritse joten jos tykissä on potkua riittävästi voi sitä toki katsella.

  Kirkkaus on vähän makuasia, yleinen suositus taitaa olla 12-20fL (42 nits ->), meikäläisen herkille silmille 10 on ihan passeli normikäyttöön. 3D ja HDR sitten vaatii enemmän...
   
 22. latexii

  latexii

  Viestejä:
  636
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ^ Näin juuri.

  Valotehoa tarvitsee tooooodella paljon jos mielii nauttia tykillä HDR:stä. Joku avsforumilla kehui ~5000lumenin tykin olevan ok jo HDR:llä. Tykin lumen -arvot tosiaan heittelee kalibroinnin myötä suuntaan tai toiseen.

  Alempana esim. kuva tykistä jossa on huikea kontrasti (JVC X7500) tummat pinnat vs vaaleat pinnat. Ei tarvi kauaa arvella kummassa on parempi kontrasti. Vaaleat pinnat syö siis mustan hailakkaaksi -> harmaaksi. Ja kyllä, huononkin kontrastin omaava tykki tekee parempaa jälkeä pimennetyssä tilassa.. siis oikeasti sellaisessa missä on pinnatkin tummat.

  Mielestäni tykkiä on aivan turha hommata tilaan missä on vaaleat pinnat JOS EI PANOSTA KANKAASEEN.

  Mustan taso / kontrasti on noissa tykeissä (JVC / Sony / Jotkut Epsonit) jo mielestäni hyvällä mallilla.. Ainut että HDR kun saataisiin vielä kunnolla toimimaan (eli markkinoille laitteita missä lumenit yli 5k) niin helvetin bueno homma.

  Tykillä katsoessa en koskaan ole saanut fiilistä: "olispa tätä kiva katsoa telkkarista" kun taas telkkarilla katsoessa (B7 Oled) olen monesti ajatellut että olisi pitänyt tämän katsoa tykillä.
  [​IMG]
   
 23. Silacca

  Silacca

  Viestejä:
  28
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2017
  Moro! Juu kyllä hommasin. Pakko sanoa että olen todella tyytyväinen. Tykin kuva on tarkka ja kirkas.. Tulee katsottua valoisammassa urheilua ja ei mitään ongelmia. Darpee on hyvä lisä pelatessa kun tulee tarkkuutta ja jotenkin elävöittää. Leffoissa ja sarjoja katsoessa en tiedä onko ihan hankintahinnan arvoinen. Joka tapauksessa vanhaan verrattuna todella iso ero.
   
 24. veikkaaja

  veikkaaja

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  28.02.2018
  Toimiskohan vanha, valkoinen rullaverho valkokankaana?
  Ideana olis siis laittaa tuo vanha hitachin tykki, jossa kuva on vihreäpainoitteista, niin autotalliin.

  Voishan olla tietysti näyttökin kiinni tietokoneessa, mutta kun tallissa maalataan ym. niin pitäis aina joku huppu laittaa päälle. Eikä ole ylimääräistä näyttöäkään, ja tallissa seinät täynnä hyllyjä, niin verhon sais hyllyn eteen vedettyä.

  Ja tallissahan tuo käyttö on vaan räjäytyskuvien / youtube ohjevideoiden ym. kattomista ja musiikin soittelua youtubesta.
   
  Viimeksi muokattu: 13.03.2018
 25. Niksu

  Niksu

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Tuossa käytössä varmasti ajaa asiansa.