- Liittynyt
- 03.01.2018
- Viestejä
- 525
Antaa pojan haaveilla, kaikkihan tuon jo huomaa että ei tuosta tule mukavaa harrastusta kummempaa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Putkea pitkinhän se lämpö yleensä kaukolämmössä kulkee, on tuossa lähellä maatiloja, jotka ovat lähempänä kaukolämpökohdetta kuin se nykyinen voimalaitos. Tampereella kehittävät tuota hiekka-akkua.Saisi kaupunkilaiset peräkärryllä käydä hakemassa luomu lämpöä? Vai miten meinasit varastoidun lämmön myydä?
Tottakait kykenisin ROI:n laskemaan, mutta minä en sillä mitään tee. Sinä sen sijaan tekisit jos kerran esität tuollaisia väitteitä kannattavuudesta, ilman niitä laskelmia ne on turhaa tuuleen huutelua. Ne kennot tuottaa joitain yksittäisiä prosentteja kesän tehoista talvella, eikä sun tuulivoimala tuota välttämättä mitään siellä pellon laidalla silloin kun Vestakset rannikolla tuotaa. Silloin kun siellä pellon laidalla tuulee sen 5 m/s niin rannikolla todennäköisesti tuulee riittävästi, että sähkön hinta sukeltaa.Etköhän sinä itse sen ROIn kykene laskemaan 50 KW kennosto on puolet tuottavamapaa kuin tuulivoima tänään ja mun tuulivoimala tuottaa silloin kun Vestakset ei tuota....samoin kennot toimii keskitalvellakin toisin kuin muut. Sähkönsiirtomaksuja ei juuri ole.
Systeemin hinta on noin 150 K €.
On tietenkin jos ne ovat väärässä asennossa kun aurinko on alhaalla.Talvella marras-tammikuussa paneelien tuotto on n.3% kesän parhaasta tuotosta
Rannikollehan näitä nimenomaan saadaan mahtumaan tuhansia. Koetappa saada ulvovia Vestaksia Oulun alueelle.Tottakait kykenisin ROI:n laskemaan, mutta minä en sillä mitään tee. Sinä sen sijaan tekisit jos kerran esität tuollaisia väitteitä kannattavuudesta, ilman niitä laskelmia ne on turhaa tuuleen huutelua. Ne kennot tuottaa joitain yksittäisiä prosentteja kesän tehoista talvella, eikä sun tuulivoimala tuota välttämättä mitään siellä pellon laidalla silloin kun Vestakset rannikolla tuotaa. Silloin kun siellä pellon laidalla tuulee sen 5 m/s niin rannikolla todennäköisesti tuulee riittävästi, että sähkön hinta sukeltaa.
Siitä ei olekkaan kysymys vaan siitä missä ne alkaa tuottamaan verkkoon virtaa...ne syö sitä itse...aikoinaan ihmettelin Oulun VTT:n katolla ollutta HAWTia kun sen energiatase oli negatiivinen..se söi enemmän kuin tienasi.Vestaksien cut in speed on 3m/s.
Rahaa on alkanut tulla tähän. Eli kyllä tämä 8 vuoden uurastus on jo haaveita pidemmällä.Antaa pojan haaveilla, kaikkihan tuon jo huomaa että ei tuosta tule mukavaa harrastusta kummempaa.
Rahoittajia kiinnosta erityisesti se onko tämä huokeampia valmistaa ja ylläpittää suteessa tuotettuun euroon. Äänettömyys ja ja omnidirektionaalisuus on sitten muita lisäarvoja. Joku voi tykätä siitäkin, että tämän saa maastoväreihin 10 metriä puiden yläpuolelle.Näin on ja tähän hommasi tuleekin kaatumaan -tuulesta temmatut tuotto lukemat eivät kelpaa rahoittajille -pitää pystyä todistamaan.
No tietämyksesi ja mittaamisesi tasosta olenkin hyvin perillä kun tullut juttujasi seurattua pitemmän aikaa muuallakin kuin täällä -kannattaa muidenkin tutustua niin pääsee perille mistä tässäkin kyse
Nyt oli kyse siitä, voiko sinun 150 kW voimala konsepti olla kannattava sijoitus maatiloille.Rannikollehan näitä nimenomaan saadaan mahtumaan tuhansia. Koetappa saada ulvovia Vestaksia Oulun alueelle.
Niin ja näistä sinulla ei ole mitään muuta kuin arvauksia.Rahoittajia kiinnosta erityisesti se onko tämä huokeampia valmistaa ja ylläpittää suteessa tuotettuun euroon. Äänettömyys ja ja omnidirektionaalisuus on sitten muita lisäarvoja. Joku voi tykätä siitäkin, että tämän saa maastoväreihin 10 metriä puiden yläpuolelle.
Siitäkin oli kysymys...ja tuhannesta muusta vaikuttavasta asiasta.Nyt oli kyse siitä, voiko sinun 150 kW voimala konsepti olla kannattava sijoitus maatiloille.
Kyllä on aivan tietoa, joka on yleisesti muuten saatavilla jos paneudut.Niin ja näistä sinulla ei ole mitään muuta kuin arvauksia.
Tietoa on saatavilla, mutta mitään kunnollisia laskelmia minkä perusteella oikeasti voisit arvioida voimalasi hinnan, käyttökustannukset tai tuoton ei ole olemassa, on vain sinun arvauksia niistä. Etkä näin ollen voi oikeasti esittää mitään todellisia vertailuja sinun ja vaikkapa Vestaksen kannattavuuden välillä. Ilman oikeita laskelmia tuollaisten väittämien heittäminen ei anna oikein luotettavaa kuvaa toiminnasta, eikä ainakaan paranna uskottavuuttasi.Kyllä on aivan tietoa, joka on yleisesti muuten saatavilla jos paneudut.
Siitä nimenomaisesti oli kyse viestissä johon vastasit. Oli kyse siitä, että väitit voimaloidesi olevan kannattavia maatiloilla. Minä väitin että ei ole, koska tarvitaan kalliit sähköliittymät jotka mahdollistaa sähkön myynniin tuollaisilla tehoilla verkkoon. Lisäksi huomautin, että silloin kun siellä pellon laidalla tullee sen 5 m/s sekunnissa, sähkö on todella halpaa ja silloin kuin sähkon myynnistä saisi kannattavan hinnan, voimala ei tuota. Edelleen kehoitin tekemään edes karkean tason ROI-laskelman, mutta ilmeisesti mielummin keskityt vain heittelemään irrallisia väitteitä kannattavuudesta.Siitäkin oli kysymys...ja tuhannesta muusta vaikuttavasta asiasta.
Tässä on nyt kuitenkin kyseessä THE PIENVOIMALA. Tuottaa sähköä jo silloin kun VESTAS et al ei edes pyöri vielä sähköä verkkoon tuottaen.Se perusongelma noissa pienvoimaloissa on aina että ne tuottavat hyvin silloin kun sähkö on halpaa. Niin pitkään kun sähkön siirtohinnoittelu perustuu siirrettyyn kokonaisenergiaan tuon saa kyllä kannattavaksi kun siirtä itse tuotetusta ja kulutetusta sähköstä ei tarvitse siirtoa maksaa, mutta kun tuo yleistyy kokoajan, ja se energia on ja pysyy vääränä laskutusmallina siirtoyhtiöille, ne tulevat siirtymään varmasti jollain aikaperiodilla tehoreustaiseen laskutukseen, jolloin pienvoimalat eivät yksinkertaisesti ole mitenkään taloudellisesti perusteltavissa jos se ei kykene kattamaan koko sähköntarvetta.
Kyllä tässä nyt on jo myös sun rahoja menossa...halusit tai et !Tämä projekti on edelleen elossa. En olisi uskonut näin monen vuoden jälkeen.
Annetaan toisen puuhastella jos haluaa tuhlata rahojaan tämmöiseen. Me muut saamme hyvää viihdettä.
Pitää sitten melkoinen tolppa tuolle rakentaa..Tässä on nyt kuitenkin kyseessä THE PIENVOIMALA. Tuottaa sähköä jo silloin kun VESTAS et al ei edes pyöri vielä sähköä verkkoon tuottaen.
Sitten ne ovat väärässä asennossa, kun aurinko on ylhäällä.On tietenkin jos ne ovat väärässä asennossa kun aurinko on alhaalla.
Kasvihuoneet imee lämpöä...mutta olis isiihen hyvä idea...jossa ne lämpöeristettäisiin yö
Tiesitkö sinä, että Iranissa on edelleen VAWT myllyjä jotka jauhaa viljaa jauhoksi .....ja nyt on 2022 ?
Kumpi on tärkeämpää saada sähköä talvellakin vai vain kesällä ?Sitten ne ovat väärässä asennossa, kun aurinko on ylhäällä.
Kuinka paljon luulet saavasi tuottoa talvella?
Sepä se...siksi sitä ei kannata tehdä 5 KW laitteelle....joka myös pitäisi saada 30 metriin....eli puiden yläpuolelle.Pitää sitten melkoinen tolppa tuolle rakentaa..
Vai niin tämä on uutta tietoa...siksikö sitä ei haluta koska sinä tiedät asiat paremmin kuin muut ?Hmm ja kukaan muu ei ole keksinyt asentaa paneeleita eri asentoon. Onhan maailmalla jo moottoreilla aurinkoa seuraavia paneeleita mutta se kylmä fakta ettei suomen leveysakselilla talvella saa paneeleista oikeen mitään ulos ja valoisa aikakin on talvella lyhyt
Vai niin tämä on uutta tietoa...siksikö sitä ei haluta koska sinä tiedät asiat paremmin kuin muut ?
Toimiiko aurinkokennot valolla vai pimeydellä...jos valolla...niin miksei ne toimisi jos ne asennetaan valoa kohti ?
Kylmyys ainakin parantaa niiden hyötysuhdetta...joten talven kylmyys ei ainkaan ole syynä niiden heikkoon tehoon talvella.
Ottaa tuosta maaliskuun pois niin tippuu lähelle nollaa. Maaliskuussa alkaa jo aurinko paistaa. Marras - helmikuu on se 4kk täys 0 jakso.jos myyjäyritys (joka ei ainakaan alakanttiin ilmoita) sanoo sivuillaa marras-huhtikuun aikana saa 25% vuoden tuotosta ni kyllä pimeällä ne tuottaa huonommin.
Pienen tuoton parantaminen vähän on edelleen pieni tuotto.On tietenkin jos ne ovat väärässä asennossa kun aurinko on alhaalla.
Se pitäisi maalaistalon kuitenkin sähköissä.Pienen tuoton parantaminen vähän on edelleen pieni tuotto.
Paneelien kääntäminen kesän optimiasennosta talviasentoon parantaa tuottoa n. 15% eli 3% -> 3.5% kesän tuotosta marras-tammikuussa.
Toistat itseäsi...se ei tuota siinä mitään...vaan kuluttaa edelleen sähköä enemmän kuin tuottaa.Vestaksien cut in speed on 3m/s.
Järkeilysi on viallista.Maalaisjärjellä ajateltuna koska 99.9.prossaa maapallon lämmöstä tulee auringosta niin yksinkertaisesti talvella ei aurinko paneeli tuota juuri mitään samasta syystä kun talvella on kylmä tai perkeleen kylmä joten talvikausina auringosta ei energiaa saa Suomessa piste. Valoa kyllä hetkittäin mutta se energia puuttuu talvella johtuen samasta syystä miks talvella on kylmä. Oliko niin että talvella auringo on lähempänä mutta kulma on liian loiva joten ei energiaa. Kesällä taas kulma huomattavasti parempi ja energiaa tulee. Sitä faktaa ei yhdenkään propellipää keksijän innovaatiot ei vain paranna suomen leveys asteilla.jos parantaisi se oli 120% varmasti jo tehty eikä kärvisteltäisi nykyisessä tilanteessa. Se ikävä tosi asia fysiikan laissa on ettei niitä ihan helpolla muutate ikävä kyllä.
itse kyllä haluisin esim autoihin kitkattomat voimansiirron yms osat ja ainuat kitkat olisi tien ja rengaan välissä mutta vaikka kuinka mietin en ole edes minä sitä keksinyt eikä ketään muutakaan tällä pallolla. jossain muualla tilanne voi kyllä olla toinen jos siellä on vaikka keksitty suprajohtava laakerointi joka joka tilanteessa on häviätön =)
Jos maalaistalossa, siis jossain vanhassa päärakennuksessa josta vuosien saatossa parsittu, kuluu sähkö keskiverto omakotitaloa enemmän, niin ihan mutuna puhutaan kymmenistä kilowattitunneista vuorokausi, vaikka päälämmitysmuoto olisi jokin muu kuin sähkö.Se pitäisi maalaistalon kuitenkin sähköissä.
Ketjussa ei ehkä kannata tuolle linjalle , voi tulla vastapalloon.Järkeilysi on viallista.
Koska Suomen korkeudella ei kannata paneleilla toteuttaa vuorokautista ympärivuorokautista tuotantoa, kuin kohteissa joissa , esim kesämökki, jossa kulutus ajoittuu aurinkoiseen aikaan (kesä) ja talvella ei ole kulutusta lainkaa, tai jokin hyvin pieni, esim jokin pieni kulutuksinen valvonta, IoT ym.
Jos käytetään jotain jyväskylän korkeutta
Panelit ei ole mitään kaukoputkia, jonkin verran suuntaa, mutta perus ajatus että sitä auringon säteilyä pinta-alaan tulee mahdollisimman paljon. jos tavoittelet sitä säteilyä joka tulee silloin kun aurinko nousee/laskee, vaikka se aurinko näyttää silloin suurelta, niin on se paljon vähäisempää kuin päivällä, lisäksi jos nyt haet optimia suuntauksen suhteen, niin joka tapauksessa suuntaat sen panelin siihen suuntaan missä aurinko korkeimillaan, et auringon laskuun, napapiirin pohjoispuolella voi toki ajatella pysty olevan optimi, vai kannattaisiko ennemmin tavoitella kuuta.Toimiiko aurinkokennot valolla vai pimeydellä...jos valolla...niin miksei ne toimisi jos ne asennetaan valoa kohti ?
Järkeilysi on viallista.
Helvetin hyvin perusteltu argumentointi.Järkeilysi on viallista.
Löytyy käännettävät jalustat, eli paneelit pystyssä nytkin... mutta tuotto per päivä:mainitussa kesämökki käytössä, jos tosiaan jää jokin häly päälle, niin ahkerimmat kääntää talvikaudeksi pystyyn -> paneli pysyy paremmin puhtaana, ehkä juuri ja juuri tuottaa sen verran että latauselektroniikka pyörii.
Ketju ei ole vakuuttanut että aiheena oleva mylly olisi ratkaisu,Sinällään itseä kiinnostaisi tuollainen otsikon mukainen tuulimylly tuohon kaveriksi niin ettei tarviisi talvella sitä aggrea niin paljoa pyöritellä. Nyt on yksi kiinanmylly asennettuna todella huonossa paikassa eikä se yllätys yllätys tuota yhtään mitään ellei satu tuuli suoraan pohjoisesta tai suoraan etelästä juuri oikeasta kulmasta ja riittävän kovaa. Sopivalla tuulella sitten tuleekin myllyltä useampia satoja watteja. Harmi että noita sopivia tuulia ei osu kuin pari vuoteen.
No tämäpä se juuri on. Tuollaisen uudenlaisen myllyn hinta tulisi olemaan väkisin niin korkea ettei sitä yksinkertaisesti ostaisi kukaan.Ketju ei ole vakuuttanut että aiheena oleva mylly olisi ratkaisu,
kesämökeillä on kyllä tuulivoimaa ja niitä ratkaisuja saa ihan kaupallisesti.
Ketjua seuraillut pätkittäin, jäänyt kuva että on tuulimylly joka menee herkästi päreiksi, jolla on tuotettu energiaa jopa niin paljon että saatu hehkulamppu palaan, kahdeksanvuoden jälkeen tuoreimmassa versiossa hehkulampu päivitetty led valoon, joka ilmeisesti saatu myös säteileen valoa.Omalta osaltani siis näkisin että tuo AP:n tuulivoimala olisi ihan hyvä lisä mökkikäyttöön sellaisille jotka etsivät aurinkopaneelien kaveriksi jotain "ympärivuotista" energialähdettä.
Joo en minä tältä oikeasti mitään odota. Huvittavaa seurattavaa.Ketjua seuraillut pätkittäin, jäänyt kuva että on tuulimylly joka menee herkästi päreiksi, jolla on tuotettu energiaa jopa niin paljon että saatu hehkulamppu palaan, kahdeksanvuoden jälkeen tuoreimmassa versiossa hehkulampu päivitetty led valoon, joka ilmeisesti saatu myös säteileen valoa.
Nimenomaan tuo versio ei ole vaihtoehto, A-koska siitä ei ole tarjolla minkäänlaisia rakennusohjeita. Ilmaisen työläs ja ei ihan ilmainenkaan. Jos haluaa sen LED valon valaiseen portin pieleen niin turvauduttava muihin konsteihin.
Jos taasen tarkoitat että olisi kiva jos olisi voimala joka tuottaa uusiutuvaa tuulisähköä koko talven, edullisesti, jonka voisi asentaa maahan ja olisi matala, suht pieni (veisi maa pintalaa parineliötä, huoltovapaa, ja tyyliin teho viikkokeskiarvo satoja watteja.
Kivahan se olisi.
Oulussa laitettiin koulun katolle kennot...jonka katon lape vietti pohjoiseen.
1kWp paneelit tuolla korkeudella mökin katolla (puiden varjossa tosin). Maaliskuussa sitten seuraavat tuotot.
Sinällään itseä kiinnostaisi tuollainen otsikon mukainen tuulimylly tuohon kaveriksi niin ettei tarviisi talvella sitä aggrea niin paljoa pyöritellä. Nyt on yksi kiinanmylly asennettuna todella huonossa paikassa eikä se yllätys yllätys tuota yhtään mitään ellei satu tuuli suoraan pohjoisesta tai suoraan etelästä juuri oikeasta kulmasta ja riittävän kovaa. Sopivalla tuulella sitten tuleekin myllyltä useampia satoja watteja. Harmi että noita sopivia tuulia ei osu kuin pari vuoteen.
E: ja siis tuottoa olisi enemmänkin kuin tuo kuvaaja kertoo, mutta kulutusta ei. Akut täynnä -> tuotto nollissa vaikka aurinko porottaisi suoraan.
Vaihdoin kesällä juuri pikkumyllyn ledin halogeeniin osoittaakseni ettei se muuta asiaa...dynamon toiminta itsessään oli raskas.....Shimanon mukaan 12 wattia tuossa nopeudessa.Ketjua seuraillut pätkittäin, jäänyt kuva että on tuulimylly joka menee herkästi päreiksi, jolla on tuotettu energiaa jopa niin paljon että saatu hehkulamppu palaan, kahdeksanvuoden jälkeen tuoreimmassa versiossa hehkulampu päivitetty led valoon, joka ilmeisesti saatu myös säteileen valoa.
Nimenomaan tuo versio ei ole vaihtoehto, A-koska siitä ei ole tarjolla minkäänlaisia rakennusohjeita. Ilmaisen työläs ja ei ihan ilmainenkaan. Jos haluaa sen LED valon valaiseen portin pieleen niin turvauduttava muihin konsteihin.
Jos taasen tarkoitat että olisi kiva jos olisi voimala joka tuottaa uusiutuvaa tuulisähköä koko talven, edullisesti, jonka voisi asentaa maahan ja olisi matala, suht pieni (veisi maa pintalaa parineliötä, huoltovapaa, ja tyyliin teho viikkokeskiarvo satoja watteja.
Kivahan se olisi.