Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 232
Desert stormin alussa Patriot-ohjuksissa oli paha bugi, minkä takia ohjuksen ja tulenjohtotutkan kello oli eri ajassa ja ohjukset hakeutuivat sinne, missä ohjus oli joskus eri aikaan ollut tai missä se tulisi tulevaisuudessa olemaan, ei sinne, missä siihen voisi oikeasti osua.


Kun järjestelmä rebootattiin vähintään kerran vuorokaudessa että kellot saatiin synkrinisoitua, osumatarkkuus parani todella paljon.

Se, että perustaa käsityksensä nykytilanteesta 32 vuotta vanhojen muinaisten verisoiden softabugien vaikutuksiin ei ole kovin järkevää.

Ja tosiaan tämän jälkeen Patriotista on tulltu paljon uduempia ja kehittyneempiä versiota



Siinä, että kun tämä bugi korjattiin osumatarkkuus parani todella merkittävästi eiole mitään mysteeriä.



Patriot-ohjusjärjestelmän kantomatka on kymmeniä kilometrejä.



Käsityksesi ei perustu faktoihin vaan mutuun ja puutteelliseen tietoon, sekä siihen, että korjaat virheellisen tiedon pohjalta tehtyjä käsityksiäsi liian hitaasti vaikka sinulle selviää uusi korjattu tieto.



Ballistisella ohjuksella nopeudella ei ole mitään tekemistä ohjuksen moderniuden kanssa.

Ballistisella ohjuksella nopeus ja kantomarka riippuvat suoraan toisistaan ihan yksinkertaisen newtonilaisen fysiikan mukaan.



Näin mainostetaan, mutta käytännössä tilanne on melko muuta. Tämä kyky on melko rajoittunut.

Ensinnäkin, ilmakehän ulkopuolella lennon keskivaiheella olevat suunnanmuutokset vaativat rakettimoottorien käyttöä siihen ohjaamiseen. Ja näihin ohjausmoottoreihin on hyvin rajoitetusti polttoainetta. Käytännössä siellä voi jonkinlaiset ohjausmoottorit olla, mutta ne ovat työntövoimaltaan hyvin heikot ja niitä käytetään lähinnä siihen että 1) osutaan varmasti kohteeseen jos itse kiihdytysvaiheessa päämoottori tökkäsi ohjuksen hiukan väärälle radalle. 2) voidaan saada monikärkiohjuksen eri kärjet lentämään eri kohteisiin. Niillä ei todellakaan tehdä mitään jatkuvia suunnanmuutoksia torjuntaohjusten välttämiseen.

Ja sitten toki lennon loppuvaiheessa voidaan ilmakehässä ohjata ohjuksen taistelukärkeä aerodynaamisesti. Mitään suuria siipiä ei kuitenkaan ballististen ohjusten taistelukärjissä ole, eikä nillä kyetä mihinkään suuriin aerodynaamisiin ohjausliikkeisiin.

Ja ballistinen ohjus ei myöskään tiedä koska sitä kohti on ammuttu torjuntaohjus, että koska sen pitäisi muutta rataansa torjuntaohjusta väistääkseen.
Uskon kyllä että järjestelmät ovat kehittyneet, mutta kuinka paljon ja miten riittää nykyaikaisia ballistisia vastaan onkin sitten eri juttu. Ihan yhtälailla on mutuilua päätellä, että Patriot pystyy torjumaan esimerkiksi Kinzhalin. Oikeastaan kukaan ei tiedä sitä tällä hetkellä. Ehkä tulemme näkemään tämänkin vielä tosielämässä ja toivon, että olen turhaan pessimistinen ja Patriot kykenee torjumaan ohjuksen.

Russia's hypersonic missiles ― what you need to know – DW – 03/10/2023

En tiedä pitääkö tuon linkin kuva Kinzhalin lentoradasta paikkansa, mutta jos pitää, niin tuohan ei tavallaan ole edes ballistinen ohjus? Täytyy toki muistaa, että näissä itänaapurin vehkeissä tosielämän speksit eivät välttämättä ole lähelläkään valmistajan väitteitä.

Jahas, ohjusautistit valtaa taas ketjun.

Mikä siinä sotateknologiaketjun käytössä on niin vaikeaa?
No kyllä kai Ukrainan kyky torjua venäjän ballistisia ohjuksia liittyy ainakin epäsuorasti Ukrainan sotaan. Toki jos sille linjalle lähdetään, että kaikenlainen spekulointi on langassa kiellettyä, niin arviolta 90% ketjun viesteistä voidaan poistaa.

Onko muuten io-techin säännöissä sallittua haukkua muita autisteiksi ja jos on, niin onko esimerkiksi homottelu ja vammaiseksi haukkuminen myös sallittua?
 
Liittynyt
02.04.2019
Viestejä
381
Aseteknologia-ketju, kuten jo mainittu, on oikea paikka keskustella esim. erilaisten ohjusten suorituskyvystä.

Se että tämä ketju paskotaan monen sivun mittaisella juupas-eipäs väittelyllä (kuten monta kertaa aiemminkin on tehty) erilaisine speksien luettelointineen jne. nippelitietoineen on ihan silkkaa autismia. Anti ketjun aiheelle ~0.

edit: olkaatten hyvät,


Tuolla voi keskustella vapaasti esim. siitä millaisella prosentilla jokin it-ohjus saa jonkin ballistisen ohjuksen pudotettua. Vaikka sata sivua.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 232
Aseteknologia-ketju, kuten jo mainittu, on oikea paikka keskustella esim. erilaisten ohjusten suorituskyvystä.

Se että tämä ketju paskotaan monen sivun mittaisella juupas-eipäs väittelyllä (kuten monta kertaa aiemminkin on tehty) erilaisine speksien luettelointineen jne. nippelitietoineen on ihan silkkaa autismia. Anti ketjun aiheelle ~0.

edit: olkaatten hyvät,


Tuolla voi keskustella vapaasti esim. siitä millaisella prosentilla jokin it-ohjus saa jonkin ballistisen ohjuksen pudotettua. Vaikka sata sivua.
No mun puolestani nuo ohjusspekuloinnit voi siirtää tai poistaa, mutta tämänkaltaisessa ketjussa on aika vaikea välttää "offtopicia" ja valtaosa ketjun viesteistä oikeastaan on sitä. Mihin vedetään raja? Tuossa juuri oli lähes parin sivun verran teoreettista spekulointia putte-sedän niittaamisesta ynnä muusta, mikä on yhtälailla offtopicia. Aika hiljaista voi olla ketjussa, jos jatkossa saa postata vain absoluuttisia faktoja.

Ja ymmärrän kyllä pointtisi. Se on vaan välillä vähän vaikea vetää niitä rajoja, kun keskustelijoita on useita ja homma lähtee pikkuhiljaa ajautumaan sivuraiteille.
 
Liittynyt
02.04.2019
Viestejä
381
Tottakai, enkä sanokaan ettei ohimennen voi sivuta jotakin jos Ukrainaan liittyy. On vaan sen verran monesti mennyt tietyillä käyttäjillä siihen että täällä on kolme sivua pa*kaa jostakin ihan irrelevantista, kuten nyt esimerkin omaisesti vaikkapa yltääkö IT-ohjus X 14 vai 14,5 kilometriin jos vaakaetäisyys on Y.

Lopetan offtopicin tähän, kiitos ja anteeksi. Jatketaan Ukrainan tapahtumilla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 599
Turkki on ilmeisesti lopettanut sanktioiden alaisten tavaroiden kauttakulun venäjälle hiljattain, tai ainakin Turkin tullijärjestelmä ei enää sellaista salli. Artikkelissa sanotaan, että käytäntö olisi muuttunut tällä viikolla 8-9 päivä maaliskuuta, eikä ole tietoa koskeeko tämä vain EU:n kymmenennen pakotepaketin alaisia tuotteita vai kaikkea vientiä venäjälle. Artikkelissa yksi kuljetusyritys kertoo, että tällä hetkellä kauttakuljetuskielto koskee maa- ja ilmateitse kaikkia tavararyhmiä. Mitään virallista ilmoitusta asiasta ei ole tullut, varmaankin sen takia että Turkki ei edelleenkään virallisesti halua ottaa asiaan kantaa.

"The Turkish customs system is blocking the clearance of transit to Russia of goods with goods subject to sanctions, participants in the Russian logistics market told Kommersant FM radio station.
Representatives of the logistics business note that problems have arisen with the transit of sanctioned goods that are delivered to Russia under the parallel import scheme.

“Even yesterday, we started receiving notifications from agents that previously agreed flight bookings were being canceled. They said that the reason is that transit cargo for Turkey is no longer sent to Russia,” said Georgy Vlastopulo, CEO of Optimalog.

Valeria Savenkova, commercial director of Transasia Logistics, noted that market participants do not expect official orders or resolutions from the Turkish authorities on this issue, since in this way the Turkish side would admit that it is related to the supply of sanctioned products to Russia.

In a commentary to "Agency" Savenkova said that the technical possibility to arrange transit in the Russian Federation was closed on March 8 and 9. According to her, as of Thursday, the ban affected about 10,000 items of goods that fell under EU sanctions imposed over the past year.

"We are waiting for clarifications whether the situation concerns only sanctioned goods that are included in 10 packages of EU sanctions, or whether we are talking about all groups of goods that go to Russia," she added.""
Tähän tuli eilen Turkin suunnalta vahvistus. Turkki pysäytti maaliskuun 1. päivä länsimaiden asettamien santioiden alaisten tuotteiden kuljetuksen venäjälle. Turkin hallinto antoi yrityksille listan ulkomaisista tavaroista joiden kuljetus venäjälle kiellettiin 1.3. Turkkilaisen metallialan vientiyhdistyksen edustaja kertoo että saivat listan tuotteista, joiden vienti venäjälle kiellettiin, riippumatta alkuperämaasta. EU:n viranomainen kertoi Reutersille että Turkki oli antanut EU komissiolle suullisen vakuutuksen että sankioiden alaisten tavaroiden kuljetus venäjälle loppuu 1. maaliskuuta.
Turkki kääntänyt kelkkaa, taas kerran kaikessa hiljaisuudessa. :)

Viimeviikolla kuului uutisia, joiden mukaan venäjältä on alkanut tulla äskettäin valtavasti kyselyjä Kazakstaniin, joissa tiedustellaan mahdolllisuuksia tuoda maasta venäjälle kuluttajatuotteita, lentokoneiden osia, erikoismetalleja yms., eli kiertää sanktioita.

"Turkey halted the transit of Western-sanctioned goods to Russia this month after a year of war in Ukraine and mounting U.S. and European pressure on Ankara for action, a top export official and a diplomat said.

The Turkish government handed companies a list of banned foreign goods and instructed them not to transship those to Russia beginning on March 1, said Cetin Tecdelioglu, head of the Istanbul Ferrous and Nonferrous Metals Exporters Association.

"Any goods on that list are blocked from Russia no matter which country they come from,"

A European Union official told Reuters that Ankara had given the European Commission verbal assurance that from March 1 goods would not transit onward to Russia if they are covered by EU, U.S. or UK sanctions and export controls. "

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.04.2019
Viestejä
381
Olen kyllä ymmärtänyt ettei sanktioilla ole mitään vaikutusta mihinkään?

Lienee siis jotain teatteria tuollaiset jutut. Venäjähän on mahtava maa jolta onnistuu ihan kaikki ominkin voimin. Putellekin oli tehty ihan mainion näköinen auto, johon tosin oli hämäysmielessä liimattu Toyotan (?) merkki rattiin ettei länsimaat masennu ihan kokonaan...
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 818
Olen kyllä ymmärtänyt ettei sanktioilla ole mitään vaikutusta mihinkään?

Lienee siis jotain teatteria tuollaiset jutut. Venäjähän on mahtava maa jolta onnistuu ihan kaikki ominkin voimin. Putellekin oli tehty ihan mainion näköinen auto, johon tosin oli hämäysmielessä liimattu Toyotan (?) merkki rattiin ettei länsimaat masennu ihan kokonaan...
Olet ymmärtänyt väärin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 599

Mielenkiintoista jos pitää paikkansa. Kuulin itse myös lähteiltä Kiinasta että ainakin Philipsin lamppu puoli (Signify) ja muutama muu länsifirma on nyt kuluneella viikolla tiedottanut sisäisesti että kaikki tavaroiden toimitus Venäjälle Kiinan tehtailta keskeytetään välittömästi.
Sattuuko sinulla olemaan mitään hajua mistä tällainen päätös tuli? Osuisi ajallisesti hyvin yhteeen tuohon^^ Turkin liittymiseen sanktioiden noudattajien joukkoon maaliskuun 1. päivä. Jos kyseessä olisi Kiinan tekemä päätös, Moskovassa neuvotellaan tällä hetkellä tuskin mistään muusta kuin siitä miten venäjä saadaan lopettamaan sota Ukrainassa ja miten Kiina hyötyy siitä ja heikentyvästä venäjästä maksimaalisesti.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Sattuuko sinulla olemaan mitään hajua mistä tällainen päätös tuli? Osuisi ajallisesti hyvin yhteeen tuohon^^ Turkin liittymiseen sanktioiden noudattajien joukkoon maaliskuun 1. päivä. Jos kyseessä olisi Kiinan tekemä päätös, Moskovassa neuvotellaan tällä hetkellä tuskin mistään muusta kuin siitä miten venäjä saadaan lopettamaan sota Ukrainassa ja miten Kiina hyötyy siitä ja heikentyvästä venäjästä maksimaalisesti.
Ei valitettavasti ole lisää tietoa aiheesta eikä työntekijöillekään kerrottu. Jostain ylhäältä tuli vain käsky että mitään ei toimiteta Venäjälle toistaiseksi.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 149
Aika kusinen temppu. Monet nuoret ovat nimenomaan opiskelulla koittaneet välttää mobilisaation kohteeksi joutumisen.
Ja niin ovat välttäneetkin, tähän asti?

Mutta ei voida mistään järjen jättiläisistä kyllä puhua, jos ovat luulleet, että Venäjältä löytyy minkäänlaisia turvasatamia nuorille miehille tänä päivänä. Fiksuimmat poistuivatkin maasta jo aikoja sitten.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 169
En kiistä ettei sodan syy olisi myös Putinin suur-Venäjää koskevat haaveet.
...
Siitä siinä on kyse.

Putin hakee teoilleen oikeutusta milloin natseista, milloin Natosta, milloin mistäkin.

Jos ei olisi Ukrainassa saanut pataan, niin voisi meidän rajoja ylitellä koska ei ole hänelle riittävän myötämielinen hallinto.

Ei, me ollaan eritapaus, varmaan moni ajattelee, mutta sitä pohjatyötä putin tehnyt jo pidempään ja alkoi piirteleen meillekkin punaisiaviivoja.

Toki totta että Valkovenäjää vastaa ei aloittanut sotaa, kiitos myötämielisen hallinnon...

Venäjän joukot jo on maassa ja Valkovenäjä osallistuu jo putinin suurvenäjä hankkeisiin, tosin näyttää siltä että putin ei ole ihan tyyväinen VV armejan myötämilisyyteen.
Kansakin vähän epäilevä, no älyllistä epärehellisyyttä kansalta jos ei myönnä olevansa sotaisi (jos epäilevät).

Mielestäni älyllisesti on rehellistä myöntää, että tässä sodassa on Venäjän näkökulmasta kyse juurikin siitä miten Ukrainan Venäjä-myönteinen hallinto vaihtui länsimieliseen hallintoon, joka valitsi länsikaveri venäläiskaverien sijaan.
Juurikin, älyllisesti rehellistä, jne.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 149
Siitä siinä on kyse.

Putin hakee teoilleen oikeutusta milloin natseista, milloin Natosta, milloin mistäkin.

Jos ei olisi Ukrainassa saanut pataan, niin voisi meidän rajoja ylitellä koska ei ole hänelle riittävän myötämielinen hallinto.

Ei, me ollaan eritapaus, varmaan moni ajattelee, mutta sitä pohjatyötä putin tehnyt jo pidempään ja alkoi piirteleen meillekkin punaisiaviivoja.

Toki totta että Valkovenäjää vastaa ei aloittanut sotaa, kiitos myötämielisen hallinnon...

Juurikin, älyllisesti rehellistä, jne.
Valko-Venäjän osalta myötämielinen hallinto vakauttaa maiden suhteita vain tilapäisesti, ja tosiasiassa Putinin tavoitteena on Valko-Venäjän sulauttaminen Venäjään, mikä ei ole mikään hirveän suuri salaisuus. Joko se tapahtuisi hyvällä tai sitten pahalla kuten Ukrainassa.

Vähän sama pätee Kiinan ja Taiwanin suhteisiin... Vaikka Taiwanissa olisikin Peking-mielisempi hallinto, niin siitä huolimatta sellainen "vakaus" olisi vain välietappi matkalla kohti lopullista päämäärää eli Taiwanin aneksointia. Hyvällä tai pahalla.

Ja ainahan se on helpompi aneksoida maa, joka on laiminlyönyt puolustuksen...
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 625
Kannattaa ottaa se konteksti siihen mukaan. Alkuperäisessä viestissä väitettiin, että jenkit ja EU sanelee, mistä Ukraina saa ja ei saa neuvotella. Puhdasta venäläistä propagandaa ja salaliittoteoriaa.
Suurvallat toki toimii omien intressien mukaan, kuten myös pienemmät maat. Se kuitenkaan ei ole ok, että (entinen) suurvalta menee ryöstämään alueita naapureiltaan, oli sen intressit sitten miten tahansa perusteltuja. Kyllä Venäjä toimii kuten Venäjälle on parasta, mutta tämä sota ei kyllä sitä ole. Ei sitten millään mittarilla. Joten se on nyt se tyhmä pahis.

Ja kyllä, Trump myös on tyhmä, tästä onkin keskusteltu paljon Trump keskustelussa.

edit: sellaisen 5kk vanhan viestin poimit.
Ei toimi. Venäjä toimii kuten sen johtoregiimi kuvittelee olevan itselleen parasta. Ei suinkaan parasta Venäjällä, ko. köörillä ei siihen näytä olevan kompetenssia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 232
Olen kyllä ymmärtänyt ettei sanktioilla ole mitään vaikutusta mihinkään?

Lienee siis jotain teatteria tuollaiset jutut. Venäjähän on mahtava maa jolta onnistuu ihan kaikki ominkin voimin. Putellekin oli tehty ihan mainion näköinen auto, johon tosin oli hämäysmielessä liimattu Toyotan (?) merkki rattiin ettei länsimaat masennu ihan kokonaan...
Jokseenkin hieman absurdia, että valitit juuri offtopicista ohjuskeskustelun suhteen ja sitten heti perään lähetit tällaisen nollapostauksen. Vai missasinko jonkun oleellisen pointin tästä?
 

Quatro

Make ATK Great Again
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
675
Näyttäisi Ukrainan reppuun tippuvan kaikenlaista tuliaista,Ukraine Receives EUR 1.5 Billion In Macro-Financial Assistance From EU , Canada Arms Ukraine With BREM BERGEPANZER 3 ARVs That Will Aid Kyiv To Recover Damaged, Lost Tanks , Jenkit yrittävät nopeuttaa tankkilähetystä ottamalla varastossa olevia vientimalleja : US to speed up Abrams tank delivery to Ukraine , ovat kuitenkin vanhempaa versiota : US to fast-track Abrams for Ukraine by going with older version . EU pistää kaupantekijäisinä ammuksia mukaan : EU Agrees 2-Billion-Euro Ammunition Pllan for Ukraine .

Sittenpä britit pistävät omia ammuksia Challenger 2:sten kyytiin : UK to Send Armour Piercing Rounds with Depleted Uranium to Ukraine , ( artikkelin mukaan tankkeja tulisi se luvattu tuplamäärä ? ) Ja näistä näkyi örkit vetävän herneen syvälle sieraimeen :D vakava ydinaseselkkaus . Ensin putleri : Putin: Venäjän on pakko vastata asetoimituksiin Ukrainalle ydinkomponentilla . " Hänen mukaansa Venäjän on pakko reagoida, jos kollektiivinen länsi toimittaa Kiovalle ydinkomponentin sisältäviä aseita." Sitten Shoigu : Shoigu varoitti ydintörmäyksen uhasta uraanin ammuksia koskevien sanojen jälkeen , " Ministeri totesi myös, että Nato oli jo käyttänyt tällaisia ammuksia, "kun tapahtui Kosovossa, Serbiassa, kun ne massiivisesti, ilman mitään pakotteita, ilman lupaa pommittivat rauhallisia kaupunkeja, tuhosivat siltoja". ( Miten kummasti kuulostaa jonkin valtion nykytoiminnalta ? ) Tietenkin virallinen tiedottajakin innostuu : Zakharova varoitti Britanniaa vaarasta siirtää uraania sisältäviä ammuksia Kiovaan. No sitten virallinen koomikko Lavrov murjaisee : Lavrov: Britannian toimet tuhoavat maailman vakauden , " Sotilaanalyytikko, eläkkeellä oleva eversti Viktor Litovkin varoitti, että köyhdytetty uraani on haitallista ihmisille , koska se aiheuttaa syöpää ja muita sairauksia. Myös tämä aine vaikuttaa maaperään, minkä vuoksi kasvatetuista kasveista tulee vaarallisia." Eli syvää huolta ympäristöstä "uusilla alueilla" pukkaa, on tainnut unohtua mm. että Ranskassa on isoja alueita WW2:n jäljiltä joissa viljely on kielletty nykyäänkin ja nimenomaan normaaliammusten takia. Ja kukahan on kylvänyt tykistöammuksia metrin välein puolen Ukrainan maille ilman samaa huolta ? Ukraine: How the war is making soil and water toxic " Kranaatit, miinat ja muut räjähtävät laukaukset ovat tuhonneet rakennuksia, mikä on vapauttanut asbestia ympäristöön. Ne ovat myös osuneet jalostamoihin, jolloin öljy ja muut kemikaalit ovat päässeet maaperään ja vesistöihin. Puhumattakaan itse ammuksista, jotka sisältävät myrkyllisiä elementtejä. Nämä syövyttävät kemikaalit ovat tulleet jäädäkseen. "

Ukraina näyttää touhunneen jotain Xi:n käynnin kunniaksi : Ukraine Drone Strikes Major Oil Pipeline Inside Russian Territory , ja jokusen ohjuksen päreiksi ilmeisesti kiinalaisella dronella : Russian missiles destroyed in Crimea blast, Ukraine says , olivat ilmeisesti menossa Sevastopoliin laivaston käyttöön.

Ja putlerilla on laatuaikaa Xi:n kanssa : China sells over US$12 million worth of drones to Russia in a year , "hiljainen" mobilisointi toimii hyvin : Russia Mobilizing Additional 20,000 People Every Month . Bloonbergin ilmoitus Intian liittymisestä sanktioihin näyttäisi olevan ankka : Se, että Intia asetti Venäjän vastaisiin pakotteisiin, ei ole muuta kuin huhuja , samaa asiaa pohditaan lännessäkin : Why is democratic India helping Russia avoid Western sanctions? Turkkilaiseten touhut näkyvät ahdistavan : Ottomaanit haluavat ansaita enemmän rahaa toimittamalla pakotteita Venäjälle , nukeja sinnekin. Saksalaiset povaa kovaa kevättä : "Sitten Venäjän rintama Krimillä romahtaa"

Sitten pientä pohdiskelua Xi:n touhuista : China Is The ‘Fuel’ Behind Putin’s War In Ukraine , Nothing comes for free: What China hopes to gain in return for helping Russia

Loppukevennyksenä voisi kerrata niitä venäläisiä hokemia, "ikuisesti Hersonissa" , "ikuisesti Krimillä" ja ennen kaikkea moskovan torin "ikuinen liekki" ja todetaan filosofisesti ettei mikään välttämättä ole ikuista...
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 765
Joo aika paljon taas offtopicia tässä ketjussa
Todellakin. Pari sivua sitten spekuloitiin putinin tappamista pari sivua.

Sain vihdoin "luettua" ketjun loppuun. Parhaimmillaan 200-300 sivua olin jäljessä. Aika paljon joutu skippaa ydinasepelkoja yms. Turhaa.

@Quatro päivitykset ollu viimeaikoina hyvää luettavaa.

Naurettavaa ulinaa noista uraaniammuksista.
 
Liittynyt
05.12.2016
Viestejä
180
Kyllähän köyhdytetty uraani on sellaista ympäristöä pilaavaa kuonaa, että ei niitä ammuksia noin yleisesti toivoisi käytettävän.
 

kibe

Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 885
Jos jättää sen päätösen Ukrainalaisille kun se kuitenkin jää pääasiassa heidän mailleen.
Toki länsi maksaa siivouksen js jälleenrakentamisen joskus, mutta se ei liene tässä kynnyskysymys. Varsinkin, kun venäläisiä tuskin kiinnostaa tässä kohtaa ympäristön ja asukkaiden suojelu. Eiköhän siellä ole samat murkulat käytössä, jos vaan taitoa ja kapasiteettia valmistaa on ollut
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 108
Kyllähän köyhdytetty uraani on sellaista ympäristöä pilaavaa kuonaa, että ei niitä ammuksia noin yleisesti toivoisi käytettävän.
Aiheesta tehdyt oikeat tutkimukset eivät tue tätä mutua.

YK teki kattavan tutkimuksen Kosovossa käytettyjen köyhdytettyä uraania sisältävien ammusten ympäristövaikutuksista ja totesi ne hyvin pieniksi ja paikallisiksi. Vaarallista oli käytännössä ainoastaan hengeilla niiden tuhottujen panssarivaunujen sisällä.
 
Viimeksi muokattu:

tombe0

Premium-jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
592
Juu, ei kyllä tarvitse DU ammuksien haitoista huolehtia kun puolet (noin karkeasti) Ukrainan viljelyskelpoisesta maasta on täynnä räjähteistä ja ajoneuvoista syntyneitä myrkkyjä, jotka muuten on myös huomattavasti hankalampia saada pois sieltä maasta.
 
Liittynyt
05.12.2016
Viestejä
180
Aiheesta tehdyt oikeat tutkimukset eivät tue tätä mutua.

YK teki kattavan tutkimuksen Kosovossa käyetttyjen köyhdytettyä uraania sisältävien ammusten ympäristövaikutuksista ja totesi ne hyvin pieniksi ja paikallisiksi. Vaarallista oli käytännössä ainoastaan hengeilla niiden tuhottujen panssarivaunujen sisällä.
Persianlahden oireyhtymänkin osaltakin tutkimustuloksetkin näyttävät vähän ristiriitaisilta. Ota nyt tuosta selvää. Ilmeisesti tuo aine on tosiaan myrkyllistä ennemminkin kemiallisesti kuin radioaktiivisesti pitkän puoliintumisaikansa vuoksi, eli ehkäpä se ei sinänsä eroa muustakaan paskasta, mitä sota jättää jälkeensä.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 176
Venäjä on itsekin mainostanut alkavansa käyttää noita uraaniammuksia joissakin tankeissaan. Samoin Wikipedian sivulla lukee, että joissakin ammuksissa on aina väitetysti uraania. Tiedä sitten mitä ne nyt käyttää Ukrainassa.

Loppukevennyksenä voisi kerrata niitä venäläisiä hokemia, "ikuisesti Hersonissa" , "ikuisesti Krimillä" ja ennen kaikkea moskovan torin "ikuinen liekki" ja todetaan filosofisesti ettei mikään välttämättä ole ikuista...
Tuo ei ollut Moskovan torilta, vaan onko se sitten Moskovan oblasti, mutta jostain Moskovan alueelta, niin kuin tuossa Twiitissäkin lukee. Siellä pitäisi olla kuulemma aina sotilaita vartiossa, ellei niille keksitty parempaa käyttöä.
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 401
Juu, ei kyllä tarvitse DU ammuksien haitoista huolehtia kun puolet (noin karkeasti) Ukrainan viljelyskelpoisesta maasta on täynnä räjähteistä ja ajoneuvoista syntyneitä myrkkyjä, jotka muuten on myös huomattavasti hankalampia saada pois sieltä maasta.
Ja lisäksi maastossa on ehkä miljoonia räjähtämättömiä miinoja, kranaatteja, ansoja ja ties mitä, jotka tulevat sodan jälkeen tappamaan lukuisia ukrainalaisia. Paljon useampia, kuin köyhdytetty uraani.
Näinhän kävi Suomen lapissakin viime sotien jälkeen.
(Venäläisethän noihin eivät kuole, kun tulevat sodan jälkeen pysymään tiukasti sen vanhan (pre-2014) rajan taakse.)
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
1 290
Koska twiitissä lukee "TÄMÄ ON TOTTA" niin siitä tulee totta? Siis en ihmettelisi vaikka olisikin mutta lähteet ois kiva.
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
962
Jos joku vielä kehtaa väittää aiempia twiittejä T-54/T-55 spottauksesta feikeiksi niin saa hypätä avantoon.

Paljos niillä sitten on noita kaikkia varastoissa? Oli puhetta, että ei niitä enää saa käyttöön kaikkien vuosien ulkona varastoinnin jälkeen, mutta näyttäsi kuitenkin onnistuvan?
 

tombe0

Premium-jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
592
Paljos niillä sitten on noita kaikkia varastoissa? Oli puhetta, että ei niitä enää saa käyttöön kaikkien vuosien ulkona varastoinnin jälkeen, mutta näyttäsi kuitenkin onnistuvan?
T-54/T-55 :ia on valmistettu kaikkiaan joku viitisen tuhatta kappaletta, joten oletettavaa on ettei niitä ihan hirveästi löydy :) Venäjällä on tapana pitää ns. priority varastoa (hallit) joissa tankit on ainakin teoriassa suojassa. Ja sitten on se "varasto kenttä" jossa olevat tankit on ilman suojaa. Nämä lienee juuri näitä priority varastosta kaivettuja.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
246
T-54/T-55 :ia on valmistettu kaikkiaan joku viitisen tuhatta kappaletta, joten oletettavaa on ettei niitä ihan hirveästi löydy :) Venäjällä on tapana pitää ns. priority varastoa (hallit) joissa tankit on ainakin teoriassa suojassa. Ja sitten on se "varasto kenttä" jossa olevat tankit on ilman suojaa. Nämä lienee juuri näitä priority varastosta kaivettuja.
"The T-54/55 series is the most-produced tank in history. Estimated production numbers for the series range from 96,500 to 100,000."
"35,000 T-54 and 27,500 T-55 (by Soviet Union)"

 
  • Tykkää
Reactions: MkH
Liittynyt
15.04.2020
Viestejä
1 140
On tosiaan hieman erikoista että Venäjä käyttää T-62 ja T-55 vaunuja vaikka heillä pitäisi olla vielä suuria määriä esim T-80 vaunuja operatiivisessa käytössä ja varastossa.

Tähän on varmaan useampiakin syitä:
- T-80 vaunut on pääsääntöisesti osoitettu arktisen alueen joukoille (joiden mukana sitä on Ukrainassakin ollut)
- T-62 ja T-55 ovat yksinkertaisempia ja vaativat vähemmän osaamista miehistöltä
- T-80 turbiinimoottori kuluttaa polttoainetta reilusti
- A-tarvikkeiden saatavuus vanhoihin 100mm (T-55) ja 115mm (T-62) tykkeihin saattaa olla parempi, vaikka monimutkaistaa logistiikkaa
- Modernisointitaso saattaa vanhemmissa vaunuissa ole parempi kuin uudemmissa esimerkiksi pimeänäön ja viestinnän osalta
- Varastosta käyttöönotto saattaa kestää pitkään (tai ikuisesti) varastointitavasta riippuen

Vaikka onkin kiva naureskella Venäläisten virityksille niin ei kannata vetää johtopäätelmää että siellä on kalusto loppumassa mutta käyttävät vaan sitä kalustoa mikä on helpoiten saatavilla ja sopii parhaiten tarpeeseen.

Samalla tavalla ne miinaan pysähtyvät kuitenkin.
 

tuoppi´

Kapitalisti
Köyhä
NOSTO
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
3 712
Vaikka onkin kiva naureskella Venäläisten virityksille niin ei kannata vetää johtopäätelmää että siellä on kalusto loppumassa mutta käyttävät vaan sitä kalustoa mikä on helpoiten saatavilla ja sopii parhaiten tarpeeseen.
Lisäksi vihollisen aliarviointi sodassa on näin keskimäärin ollut huono juttu.
 

ravallo

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 351
On tosiaan hieman erikoista että Venäjä käyttää T-62 ja T-55 vaunuja vaikka heillä pitäisi olla vielä suuria määriä esim T-80 vaunuja operatiivisessa käytössä ja varastossa.
Aktiivisia T-80:iä ei juuri enää ole, ennen sotaa aktiiviyksiköille kiinnitetyistä vaunuista yli 70% on jo Oryxin listalla. Tässä on siis vain kentälle tai sotasaaliiksi jääneet, vuoden rymistelyn jälkeen niitä on varmasti pajalla paskana niin monta että tappiot ylittävät jo 100%, eli varastosta kaivettujakin on jo tuhottu / hajonnut. Tosin niitä pitäisi olla vielä jokunen tuhat varastoissa, mutta joku syyhän sille on että sieltä on kaivettu pääasiassa T72 ja vanhempaa kalustoa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 599
HUOM! Tämä ei ole vitsi, vaan täyttä totta.

Tämä oli kai sitten venäjän vastaus DU-ammusten toimittamiseen Ukrainalle. Vakavasti ottaen, venäjä aikoo juhlia voitonpäivää tänä vuonna Punaisella torilla yli 10000 henkilön ja yli 125 ajoneuvon/kalustoyksikön voimin. Marssiharjoitukset Moskovan suunnalla alkavat yleensä maaliskuun toisella puoliskolla, joten olisikohan nämä menossa paraatikäyttöön? Siinä kalustossa saataisi olla vajausta, koska muistaakseni Ukrainassa nähtiin jo tositoimissa joitakin paraativäreihin maalattuja venäjän tankkeja aiemmin.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 176
Vaikka onkin kiva naureskella Venäläisten virityksille niin ei kannata vetää johtopäätelmää että siellä on kalusto loppumassa mutta käyttävät vaan sitä kalustoa mikä on helpoiten saatavilla ja sopii parhaiten tarpeeseen.
Ja jos oletetaan, että venäläiset hyökkää ilmakivääreillä, lapioilla ja enintään puhkiruostuneilla AK:lla ja ikivanhoilla tankeilla ja APC:lla, niin antaa huonon kuvan ukrainalaisten puolustuksesta, jos ilman varusteita päästään etenemään hyökkäyksessä, vaikkakin erittäin hitaasti.

Oikeastihan venäläiset on varmaan ihan kohtuullisesti varusteltuja, taitaa riippua ihan joukoista, onko wagnereita, laskuvarjojääkäreitä vai juuri värvättyjä johonkin itsemurhatehtävään.

Mutta kyllä vanhojen tankkien käyttöönotto varmasti kertoo siitä, että on pulaa uudemmista. Periaatteessa voisi tarkoittaa sitä, että ne laittaa kaiken peliin, kaikki vanhatkin uusien rinnalle, mutta luulen, että kertoo ennemmin pulasta.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
239 669
Viestejä
4 188 322
Jäsenet
70 778
Uusin jäsen
Heiniks

Hinta.fi

Ylös Bottom