Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 281
Mää en voi kyllä uskoa silmiäni, että jotkut ajattelevat kaasuputkien räjäytttelyn olevan länsimaiden taikka USA:n käsialaa. Näyttää Putinin strategia hämmentämisestä menneen täysin nappiin, kun joillakin on pakat heti sekaisin ja aletaan syyttää omia.
Minä taas en ylläty yhtään siitä, että arvaukset syyllisestä vaihtelevat koko skaalalla ja sen yli vaikka mihin kuunatseihin.

Eiköhän tämä ole venäläisten uhkailu- ja viestittelymielessä tehty isku. Ei se kuitenkaan ole niin kaukaa haettua, etteikö se voisi olla joku muu. Moni lännessä ainakin olisi toivonut että Nord Stream -putket tuhotaan. Itse olen toivonut aina ettei niitä edes olisi rakennettu.

Nyt Saksan mulkvistipoliitikoilla on paljon vähemmän kannustinta maanpetokselliselle vehkeilylle Venäjän lukuun.
 

kibe

Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 906
Tuskin kukaan meistä tietää tekijää, ennenkuin joku sen myöntää. Ihan yhtälailla se voi olla venäjä, joku venäläinen taho joka ei tahdo hillitä sotaa, USA, kuin mikä vaan muu maa jolla on vedenalaisia laitteita. Kiina voisi haluta kaiken kaasun Venäjältä vaikka valta vaihtuisikin.
 
Liittynyt
11.10.2017
Viestejä
1 038
Itse en ole jenkkejä tästä epäillyt, mutta ihmekös tuo, että ties mitä vaihtoehtoja epäillään, kun ryssät käytännössä rikkoo omia kalliita lelujaan ja kusee omiin muroihinsa (jos tämä nyt oli heidän tekosiaan). Menettävät tässä paljon ja hyötyvät vähän. Tuskin tuo mitään isoa haastetta tuo laivaliikenteelle ja kasvihuonepäästöistä tulee ulinaa, mutta voi voi. Varmaan tulee uutta hintapiikkiä tuontikaasulle, mutta se nyt oli tavallaan väistämätöntä anyways.

Kerrataan nyt vielä:
  • Ryssä näkee valtavan vaivan ja rakentaa isolla rahalla kaasuputkia saadakseen Euroopan riippuvaiseksi ja saa tästä massiivista tuloa
  • Ryssä hyökkää Ukrainaan ja Eurooppa suuttuu asettaen pakotteita
  • Ryssä suivaantuu ja rajoittaa kaasutoimituksia tekosyiden pohjalta
  • Eurooppa vaikeroi, mutta ei taivu
  • Ryssä pistää koko kaasuputket säppiin ja uhkailee, että palellutte pakkaseen, mikäli pakotteet eivät poistu
  • Jotkut Euroopan maat alkavat halvan energian himoissaan taipumaan ryssän houkutuksiin. Euroopassa tulee eripuraa asiasta, eli juuri sitä mitä ryssä haluaa.
  • Ryssä (?) pamauttaa omat kaasuputkensa ja tuhoaa näin ainoan toimivan valttikorttinsa, joka oli jo orastavasti alkanut tepsimään
  • = profit???
Todellista 4D shakkia totta tosiaan. Jos nyt jotain logiikan häiventä tästä yrittää löytää, niin kai se sitten on putte-sedän henkilökohtainen kosto ja varmistus siihen, että hänen mahdollinen länsimielinen syrjäyttäjänsä ei pysty ottamaan energiatoimituksia käyttöön. Olisiko kulisseissa vääntöä vallasta energiaoligarkkien kanssa tjsp. ja haluttiin tuhota heidän mahdollisuutensa. On se vekkuli kaveri (jos nyt tosiaan tämän takana).
Tässä on todella hyvin tiivistetty Rys...venäläisten ajatusmaailma.
Jos vaan olisivat tehneet asiat järkevästi, niin voisivat jopa olla tosissaan otettava suurvalta. Nyt ovat vain halvan vodkan voimalla toimiva kehitysmaa vaikka öljyä/kaasua olisi myyntiin asti.
Mutta kun, ei pysty koska länsi? Tervetuloa länteen andrei ja silleen, prkl...
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 705
Tuskin kukaan meistä tietää tekijää, ennenkuin joku sen myöntää. Ihan yhtälailla se voi olla venäjä, joku venäläinen taho joka ei tahdo hillitä sotaa, USA, kuin mikä vaan muu maa jolla on vedenalaisia laitteita. Kiina voisi haluta kaiken kaasun Venäjältä vaikka valta vaihtuisikin.
venäläinen sukellusvene käynyt vähän jekkua tekemässä. Tai sitten sota-alus ohimennessään. Olisin yllättynyt jos joku muu taho löytyy.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 236
Sori että hivenen OT. INSIDE RUSSIAN Konstantin on ilmeisesti jättänyt Venäjän. Streamia tarjolla 23:00. Saas nähdä minne meni ja kertoileeko asioista nyt vapaammin.
Joo hyvä että pääsi pois. Saa nähdä miten Niki Proshinille käy. Saattaa miestä harmittaa, ettei ole karannut hyvän sään aikana, vaikka on näitä asioita jollain tasolla selvästi pohtinut jo kauan sitten.

Tuli kyllä vähän absurdit fiilikset kun toi Niki teki jonkun Moskovan matkailuvideon tässä ihan viikko-pari sitten. Lentokoneella lensi huvin vuoksi Moskovaan hengailemaan ja yöpyi jossain pilvenpiirtäjähotellissa. Tuntuu, ettei mies ole ihan ymmärtänyt, miten vakava tämä tilanne on. Ja kuka hullu lentää venäläisillä lentoyhtiöillä huvin vuoksi näinä aikoina, jos junallakin pääsee Pietarista Moskovaan helposti!?
 

Adasme

Tukijäsen
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
656

Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA varoitti Saksaa jo kesällä, että Itämeren kaasuputkiin voidaan hyökätä, uutisoi saksalaislehti Spiegel.
Lehden mukaan Saksan hallitus sai CIA:lta jo viikkoja sitten tiedon, että Nord Stream 1 ja 2 -putkiin voidaan kohdistaa hyökkäys.

Lehti huomauttaa, että heti kun maanantaina ilmeni kaasuputkissa olevan ongelmia, Saksan hallitus oletti kyseessä olevan suunniteltu isku.
Saksan hallitus ei ole kommentoinut tietoja Spiegelille.

Onkohan varoitukset mennyt Saksassa kuuroille korville,ei nimittäin yllättäisi..
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 236
Onkohan varoitukset mennyt Saksassa kuuroille korville,ei nimittäin yllättäisi..
Mutta mitä sitten vaikkei olisi menneetkään kuuroille korville? Ei tuollaisia iskuja kai mitenkään voi estääkään. Ja toisaalta kaasun varastoinnin ja kulutuksen suhteen Saksa ON varautunut pahimpaan jo pitkän aikaa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 281
venäläinen sukellusvene käynyt vähän jekkua tekemässä. Tai sitten sota-alus ohimennessään. Olisin yllättynyt jos joku muu taho löytyy.
Pidän toki ylivoimaisesti todennäköisimpänä tekijänä Venäjää tai muuten vaan venäläistä tahoa.

Mutta ei kai sen tarvitse olla sukellusvene tai sota-alus. Jos olen oikein käsittänyt, millainen paikka se on, ja oikein järkeillyt millainen turvajärjestely siellä käytännössä voi parhaimmillaan olla, niin isku olisi ollut toteutettavissa aika vaatimattomalla kalustolla. Siis muutaman(tai jopa 1-2) yksityishenkilön voimin, ehkä jopa nelinumeroisella budjetilla ja etenkin ilman kovin eksoottisia erikoistaitoja. Sukeltaa pitäisi osata, vähän insinööritaitoa ja/tai panostajan kokemusta panosten valmistukseen olla, ja kenties vaikeimpana pitää turpansa kiinni ja olla jättämättä jälkiä.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
1 027
Voisko tää vaan olla Putinin false flag omalle kansalle, että länsi hyökkää heidän energian (ja elinkeinon) kimppuun?
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 705
Voisko tää vaan olla Putinin false flag omalle kansalle, että länsi hyökkää heidän energian (ja elinkeinon) kimppuun?
Tottakai rakentavat koko ajan tyhjästä lisää painetta. Kun ei niillä muuta keinoa enää ole uhata länttä.
Edit:
Tämä operaatio luultavasti liittyy putinin tulevaan pe puheeseen (jossa luultavasti uhkaa länttä vakavilla seurauksilla).
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 641
Kyllähän tuo Mika Aaltolan on oltava jonkun tahon palkkalistoilla, sen verran tuuheaa settiä puskenut mediassa koko Ukrainan sodan ajan.

Venäjähän ei noista NS1 & 2 tuhoamisesta hyödy mitään, koska sen ei tarvitse puhkoa putkia estääkseen Saksaa saamasta kaasua. Siellä kun on venttiili putken alkulähteillä. Saksakaan ei tästä hyödy, koska nyt siltä vietiin loputkin mahdollisuudet ostaa kaasua jos energiakriisi pahenee ja pakotettiin luopumaan Venäjän kaasusta Saksalta kysymättä.

Ketkä ovat eniten vaatineet Saksaa lopettamaan kaiken energian ostamisen Venäjältä? No ensimmäisinä Ukraina, Puola ja USA.
"Joo siis, ei meidän Venäjä koskaan tekisi mitään tyhmää"
Syytelläänpä sen sijaan vaikkapa uhria, tai suurimpia tukijamaita. Sattumalta... Voi räkänauru tätä :poop: tason kommenttia aiheeseen.

Syön hatullisen :poop: jos joku noista mainituista on tämän takana. Kas kun ei Suomi..

Onhan tää ihan absurdia, että Venäjä juuri julistelee olevansa sodassa länttä vastaan ja sitten täällä lännessä räjähtelee putki, jonka kautta lännelle tulee Venäjän energiakiristystavara, tai tulisi jos ei venäjä ois sitä sälötyttänyt ilmaan kuukausikaupalla.
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 504
Siksi koska sw putki romahtaa ennen pitkää jos siinä ei ole painetta sisällä
No ei todellakaan romahda 40+ millisellä seinämänvahvuudella oleva teräsputki noissa itämeren syvyyksissä, jos siellä vettä on sisällä. :D

Ja noilla putkilla ei tosiaan tule enää olemaan missään teoreettisessakaan skenaariossa minkäänlaista kaupallista käyttöä Putinin ja tuskin sen seuraajankaan elinaikana, joten aivan sama, vaikka romahtaisikin.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 641
Tuskin hyötyivätkö kaiken huomioon ottaen, mutta ovat ottaneet jo melkoisen osan Ukrainasta haltuun, etenkin eteläinen osa melkoinen menetys Ukrainalle. Donbassin myös tod.näk. lopulta valtaavat, ikävä kyllä.
Eihän tässä sodassa ole hyötyjiä eikä voittajia. Aika sitten näyttää mikä taho eniten ottaa turpaan ja itse pelkään että pahin häviäjä tässä on se aina niin munaton EU ja sen kansalaiset.
Ukraina tässä on pahin häviäjä, koska ihmisarvo. Seuraavaksi Venäjä, sitten Eurostoliitto.
Putinia ei Venäjän häviöt kiinnosta, jos oma valta ei vähene.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 641
Joo, se on ulkopoliittisen instituutin palkkalistoilla. Mitä tuuheeta se on puskenut?


Venäjä hyötyy siitä ihan kivasti, kun koittaa saada kiilaa länsimaiden väliin. Sopivasti botit on lähtenyt liikkeelle twitterissä. Parhaita paloja voi käydä katsomassa, kun heittää vain US NS1 hakuun, niin alkaa löytyy.
Jenkeillä eikä millään muullakaan länsimaalla kun ei ole mitään tarvetta noita tuhota. Meille tämä ei ole rahasta kiinni. Venäjä taas ei tuolta enää tuloja saanut, kun meni pelaamaan sen kaasukorttinsa, eikä toiminut, niin nyt sitten vaan uutta vaihdetta silmään.
Muutenkaan Venäjällä ei tässä ole enää mitään hävittävää, sen kun koittaa pelata kaikki mahdolliset kortit, jolla saisi lännen edes vähän taipumaan. Ydinaseet ei oo toiminut, eikä jäädytys, niin koitetaan sitten lavastaa sabotaasia. Vähän kuin Ukrainalaisessa ydinvoimalassa.

Muutamat kivat twiitit alla.


Kyllä nyt on niin kovat psykoosit tulilla, että huh huh.. Näillä pyritään vaan hajottamaan Natoa, USA on sen selkäranka. Ja EU:ta...
Ketäs tämä nyt sitten palveleekaan.. :sclap: Ja siis tämä vain osoittaa vahvemmin sen että takana on juuri se ketä kaikki arvelevatkin olevan. Eipä tätä kannata edes jauhaa "kuka takana" :)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 493
Hauskasti uutisoidaan jostain kaasuputkivuodosta, kun venäläinen kävi räjäyttämässä vähän euroinfraa.
Tapahtui vihamielisen rikollisvaltion sotatoimi, jossa hyökkäyksellä räjäytettiin Euroopalle elintärkeää ja kallista infraa. Kaasuputkiräjäytys.
 
Liittynyt
07.04.2020
Viestejä
87
Todellista 4D shakkia totta tosiaan. Jos nyt jotain logiikan häiventä tästä yrittää löytää, niin kai se sitten on putte-sedän henkilökohtainen kosto ja varmistus siihen, että hänen mahdollinen länsimielinen syrjäyttäjänsä ei pysty ottamaan energiatoimituksia käyttöön. Olisiko kulisseissa vääntöä vallasta energiaoligarkkien kanssa tjsp. ja haluttiin tuhota heidän mahdollisuutensa. On se vekkuli kaveri (jos nyt tosiaan tämän takana).
Vaan ei se nyt mihinkään korjauskelvottomaan kuntoon ole kai mennyt, kerta varaputkenpätkiäkin löytyy suoraan varastosta. Toki siihen varmaan muutama kuukausi menee vaihdella niitä meren pohjassa.
 

cman

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 761
Mitä meinasit että Saksa olisi asialle voinut tehdä. Pistää valvonnan 1000km alueelle meren alle?
Toiseksi, nuo tais olla Tanskan ja Ruotsin aluevesillä. Ei kai sinne Saksalla mitään asiaa olisikaan.
 
Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
2 402
Ei ole mitään psykoosia vaan palkallisten trollien kirjoituksia.
Ihan oikeasti on olemassa jengiä joka uskoo mitä älyttömimpiin salaliittoteorioihin. Kukaan muu ei tietenkään ole yltänyt heidän ymmärryksensä tasolle ja ovat aivopestyjä lampaita.

Tiedän kun olen kahden tämmöisen kanssa laittanut välit poikki. Jutut oli oikeasti tota tasoa. Eli kyllä noita psykooseja on aika monella eikä tartte olla trolli.
 
Liittynyt
15.08.2017
Viestejä
115
Esittelevät ja pullistelevat Moskovassa, kai tällä vihjataan, että näin voi käydä muillekin putkille, jotka sijaitsevat meren pohjassa. Onkohan tämä merkki tanssin seuraavasti askelmerkeistä? Eli iskuja Euroopan pehmeisiin kohteisiin ja niiden toivotaan aiheuttavan sisäistä härdelliä, samalla tarkkaillaan niiden vaikutusta ja yritetään ottaa aloite omiin käsiin. Tähän mennessä ovat joutuneet vahvasti reagoimaan muiden tekemisiin. Kysymysmerkki on kuinka Euroopassa suhdaututaan "tuntemattoman" tahon tekemiin iskuihin kriittiseen siviili-infraan. Venäjän sisälle tuskin on kykyä vaikuttaa vastaavalla tavalla, joten ainoaksi vastaukseksi jää UA:n tukeminen, ehkä pieniä vihreitä miehiä raskaan kaluston kanssa Ukrainaan ja todetaan ettei ne ole meidän miehiä.
 
Liittynyt
15.08.2017
Viestejä
115
Ihan oikeasti on olemassa jengiä joka uskoo mitä älyttömimpiin salaliittoteorioihin. Kukaan muu ei tietenkään ole yltänyt heidän ymmärryksensä tasolle ja ovat aivopestyjä lampaita.

Tiedän kun olen kahden tämmöisen kanssa laittanut välit poikki. Jutut oli oikeasti tota tasoa. Eli kyllä noita psykooseja on aika monella eikä tartte olla trolli.
Pitää paikkansa. Valitettavasti on omasta takaa meillä näitä jotka ihan oma aloitteisesti kuulostavat Kremlin trolleilta. Ei uskoisi ja en uskonut ennenkuin törmäsin itse tämmöiseen. Tosin minun tapauksessa ei ollut psykoosit tulilla (maallikon arvio mielenterveydestä) vaan tämä henkilö oikeasti uskoo asiaansa.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 641
Itse en ole jenkkejä tästä epäillyt, mutta ihmekös tuo, että ties mitä vaihtoehtoja epäillään, kun ryssät käytännössä rikkoo omia kalliita lelujaan ja kusee omiin muroihinsa (jos tämä nyt oli heidän tekosiaan). Menettävät tässä paljon ja hyötyvät vähän. Tuskin tuo mitään isoa haastetta tuo laivaliikenteelle ja kasvihuonepäästöistä tulee ulinaa, mutta voi voi. Varmaan tulee uutta hintapiikkiä tuontikaasulle, mutta se nyt oli tavallaan väistämätöntä anyways.

Kerrataan nyt vielä:
  • Ryssä näkee valtavan vaivan ja rakentaa isolla rahalla kaasuputkia saadakseen Euroopan riippuvaiseksi ja saa tästä massiivista tuloa
  • Ryssä hyökkää Ukrainaan ja Eurooppa suuttuu asettaen pakotteita
  • Ryssä suivaantuu ja rajoittaa kaasutoimituksia tekosyiden pohjalta
  • Eurooppa vaikeroi, mutta ei taivu
  • Ryssä pistää koko kaasuputket säppiin ja uhkailee, että palellutte pakkaseen, mikäli pakotteet eivät poistu
  • Jotkut Euroopan maat alkavat halvan energian himoissaan taipumaan ryssän houkutuksiin. Euroopassa tulee eripuraa asiasta, eli juuri sitä mitä ryssä haluaa.
  • Ryssä (?) pamauttaa omat kaasuputkensa ja tuhoaa näin ainoan toimivan valttikorttinsa, joka oli jo orastavasti alkanut tepsimään
  • = profit???
Todellista 4D shakkia totta tosiaan. Jos nyt jotain logiikan häiventä tästä yrittää löytää, niin kai se sitten on putte-sedän henkilökohtainen kosto ja varmistus siihen, että hänen mahdollinen länsimielinen syrjäyttäjänsä ei pysty ottamaan energiatoimituksia käyttöön. Olisiko kulisseissa vääntöä vallasta energiaoligarkkien kanssa tjsp. ja haluttiin tuhota heidän mahdollisuutensa. On se vekkuli kaveri (jos nyt tosiaan tämän takana).
Eurooppa ei kyllä ole suuttunut asettamaan pakotteita. Vaan lähinnä järkyttynyt tuosta kuinka sairas valtio Venäjä on ja alkanut sitten tukemaan Ukrainaa materiaalilla, jotta voi pistää kampoihin.
Siinä sivussa sitten Ryssä suuttuu, kun ei saakaan kiusata naapurivaltiota kuten ennen. Putinin haukat kyyneltää ja vaatii olemaan tukematta.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 641
Sori että hivenen OT. INSIDE RUSSIAN Konstantin on ilmeisesti jättänyt Venäjän. Streamia tarjolla 23:00. Saas nähdä minne meni ja kertoileeko asioista nyt vapaammin.
Kertoi tämän jo aiemmin tuolla community-välilehdellä
"

INSIDE RUSSIA

INSIDE RUSSIA 7 hours ago

My friends, thank you for the prayers. I am at my destination, Tashkent, Uzbekistan, safe and warm. Extremely tired after crossing two borders on foot in one day and very shaken after this whole experience (I was close to not being let go at the border control) but not broken. NOT BROKEN. Please tune in to the daily stream today at the usual time and I will tell you how you saved my life. I love you, K
"
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 724

Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA varoitti Saksaa jo kesällä, että Itämeren kaasuputkiin voidaan hyökätä, uutisoi saksalaislehti Spiegel.
Lehden mukaan Saksan hallitus sai CIA:lta jo viikkoja sitten tiedon, että Nord Stream 1 ja 2 -putkiin voidaan kohdistaa hyökkäys.

Lehti huomauttaa, että heti kun maanantaina ilmeni kaasuputkissa olevan ongelmia, Saksan hallitus oletti kyseessä olevan suunniteltu isku.
Saksan hallitus ei ole kommentoinut tietoja Spiegelille.

Onkohan varoitukset mennyt Saksassa kuuroille korville,ei nimittäin yllättäisi..
Mitäpä tuolle olisi paljon ollut tehtävissä, vaikka kuinka olisi tiedossa, että iskuja tulee? Varautumistahan Saksa on kesästä lähtien tehnyt, mutta ydinvoimaloiden kanssa hannaavat edelleen. Samaa typerää ideologiaa toteuttavat ikävä kyllä monet muutkin maat, vaikka pitäisi toimia juuri päinvastoin.

Norjassa on nähty viime aikoina outoja droneja eri öljyjalostamoilla ja nyt myös helikoptereita. Saa nähdä tapahtuuko sielläkin kohta jotain. Suomessahan voi olla jo vaikka millaista sabotaasiviritystä valmiiksi asennettuna vedenpuhdistamoiden, muuntamoiden ja linkkimastojen läheisyyteen, kun venäläiset ovat saaneet rellestää täällä vuosikausia hyvinkin vapaasti ja lisää väkeä valuu koko ajan, eikä kukaan tiedä mitä sakkia ja millä tarkoitusperillä.


Ei toimi twitterittömälle.
Piti ihan itsekin testata ja kokeilla selaimen yksityisessä tilassa ja hienosti toimii. Twitter on sekava, mutta ei se nyt noin vaikea ole kuitenkaan. Klikkaat tuota twiittiä ja selaat keskustelua sen verran alaspäin, että tulee se video vastaan.

Toki Rapilysin olisi voinut linkittää suoraan siihen viden sisältävään postaukseen, eli tähän.
 
Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
2 402
Pitää paikkansa. Valitettavasti on omasta takaa meillä näitä jotka ihan oma aloitteisesti kuulostavat Kremlin trolleilta. Ei uskoisi ja en uskonut ennenkuin törmäsin itse tämmöiseen. Tosin minun tapauksessa ei ollut psykoosit tulilla (maallikon arvio mielenterveydestä) vaan tämä henkilö oikeasti uskoo asiaansa.
Joo siis nämä kaksi ihan normaaleja tyyppejä. Kummatkin hyväpalkkaisissa töissä ja menestyneitä elämässään. Ensin tuli rokotevastaisuus ja valtamedian kritisointi. Tästä siirryttiin sujuvasti toistamaan Kremlin sanomisia ja ihmettelemään kuinka pahoja jenkit on kun NATO levittäytyy itään ja Venäjän oli pakko tehdä jotain.

Jutuissa toistuu sanat "narratiivi" ja "CNN" hämmentävän usein. Toki he ovat kaiken päätelleet itse eivätkä lukeneet esim. joltain random Twitter tileiltä.

Vähän offtopiccia mutta ajattelin kirjoittaa kun kaikki ei ehkä näihin ole henkilökohtaisesti törmänneet. Tämähän on siis ihan kansanliike jossa kaikki käytännössä toistaa noita samoja juttuja mitä kaikki harhaiset Twitter/Youtube/vaccinetruth.biz lähteet toistaa. Kukaan ei kuitenkaan ole omasta mielestään mitenkään millekään vaikutuksille altis ja ovat vähän niinkun vahingossa vaan ottaneet pääteeseikseen tasan samat jutut mitä kaikki muutkin toistaa.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 414
Itse en ole jenkkejä tästä epäillyt, mutta ihmekös tuo, että ties mitä vaihtoehtoja epäillään, kun ryssät käytännössä rikkoo omia kalliita lelujaan ja kusee omiin muroihinsa (jos tämä nyt oli heidän tekosiaan). Menettävät tässä paljon ja hyötyvät vähän. Tuskin tuo mitään isoa haastetta tuo laivaliikenteelle ja kasvihuonepäästöistä tulee ulinaa, mutta voi voi. Varmaan tulee uutta hintapiikkiä tuontikaasulle, mutta se nyt oli tavallaan väistämätöntä anyways.
Putin mokailee huolellisesti,eli aivan ilmeisesti kaikki ei mene aina niin kuin ajateltu.
Mutta hybrivaikuttamisen osaa, fyysisiä tekoja ja massiivista netti vaikuttamista , että muissa kanavissa.
Jopa tähän ketjuun on valunut kaikenlaista. Eli kyllä se tehoaa.

Putimille ei ole mikään oneglma heittää venäläisiä tukinruaaksi, ei mikään ongelma uhrata maan taloutta, joku pieni putkirikko on pieni kustannus siihen verrattuna mitä muuta tehnyt.

Tähän ketjuun on postattu linkkejä jossa ilman trolli vaikuttamista mietitty tapauksen merkitystä.

Kannattaa muistaa että tälläpuolella rajaa tuskin on kiinnostusta palata venäjän kaasun suurkuluttajiksi, se oli vielä viimevuonna vain siirtymäajan välivaihe, sen jälkeen siirtymää vauhditettu ja kaiki länsiasiakkaat pyrkii minimoimaan venäjänkaasu sidonnaisuuden. Joten ei kannata yliarvoida tuon yksittäisen putkilinjan merkitystä.

Nyt hallitykset pitää hätäkokouksia, panikoivat energia infran kanssa ja osa kansasta sekoilee tilanteen seurauksen muuten vain. Saksaan se suoraan iski eniten. Ilmaisesti haluaa päästä kaikista kavereistaan eroon.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 493
Alkaa kyllä näyttämään huonolta Euroopan kannalta, Venäjä osoitti nyt konkreettisesti halunsa iskeä Euroopan energiaan keinoja kaihtamatta ja näkyvin sotatoimin.

Iskuja voi todella olla tulossa lisää ja meilläkin saattaa sähköt pimentyä keskellä talvea sabotaasin seurauksena.
Hallituksen olisi korkea aika selkeästi ilmoittaa valmiuden nostosta ja viranomaiset tehotarkastamaan kriittisintä infraa.
 
Liittynyt
28.12.2019
Viestejä
2 839
Alkaa kyllä näyttämään huonolta Euroopan kannalta, Venäjä osoitti nyt konkreettisesti halunsa iskeä Euroopan energiaan keinoja kaihtamatta ja näkyvin sotatoimin.

Iskuja voi todella olla tulossa lisää ja meilläkin saattaa sähköt pimentyä keskellä talvea sabotaasin seurauksena.
Hallituksen olisi korkea aika selkeästi ilmoittaa valmiuden nostosta ja viranomaiset tehotarkastamaan kriittisintä infraa.
Niin että venäläiset rikkoisivat oman putkensa, jonka toimintaa hallinnoivat jo muutenkin? Mikä logiikka tässä mielestäsi on?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 205
Niin että venäläiset rikkoisivat oman putkensa, jonka toimintaa hallinnoivat jo muutenkin? Mikä logiikka tässä mielestäsi on?
Aiheuttaa sekaannusta ja erimielisyyttä kuten tässä juuri todistat? Toisekseen voidaan hyvin aivopestä omaa kansaa lisää kun sanotaan että länismaat iski. Kolmanneksi Venäjän toimissa aika harvoin on logiikkaa ellet ole huomannut.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 454
Suomessahan voi olla jo vaikka millaista sabotaasiviritystä valmiiksi asennettuna vedenpuhdistamoiden, muuntamoiden ja linkkimastojen läheisyyteen, kun venäläiset ovat saaneet rellestää täällä vuosikausia hyvinkin vapaasti ja lisää väkeä valuu koko ajan, eikä kukaan tiedä mitä sakkia ja millä tarkoitusperillä.
Jos niitä olisi paljon, niin osa jäisi (olisi jo jäänyt) kiinni. Loogisempaa olisi, että joku erikoisryhmä hoitaisi asian 'kunnolla', eikä se silloin mistään turistien aikaisemmasta määrästä kiinni. Tai ehkä minulla on erilainen käsitys rellestämisestä.

...ja olisi voinut kuvitella, että tuollaisesta olisi ollut hyötyä Ukrsinassa, kun ne sinne peräti hyökkäsi...
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 212
Yllätysyllätys, räjähteillä.
Suomessakin Puolustusvoimat löytävät säännöllisesti erinäköisiä "esineitä" laivaväyliltä ja kaapeleiden kyljistä mutta ei niistä tietysti mitään julkisesti kerrota.
Onko tälle jälkimmäiselle väitteelle jotain muuta lähdettä kuin ajatus, että näin voisi olla?

En siis ole sitä mieltä, etteikö näin voisi olla, mutta asia kiinnostaa.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 298
Niin että venäläiset rikkoisivat oman putkensa, jonka toimintaa hallinnoivat jo muutenkin? Mikä logiikka tässä mielestäsi on?
No onhan tuo nyt sokeallekkin selvä uhkaus tai pelottelu että pystytään tähän, mitä seuraavaksi. Kuka ne putket sitten räjäyttäisi ja miksi. Silti alkaa olla epätoivoista ja eiköhän tämäkin strategia kuse omiin muroihin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 234
Aiheuttaa sekaannusta ja erimielisyyttä kuten tässä juuri todistat? Toisekseen voidaan hyvin aivopestä omaa kansaa lisää kun sanotaan että länismaat iski. Kolmanneksi Venäjän toimissa aika harvoin on logiikkaa ellet ole huomannut.
Käytännössä aiheuttanut sekaannusta ja erimielisyyttä ainoastaan siitä, että voivatko edes venäläiset olla niin tyhmiä, että poksauttavat oman kaasuputkensa. Kyllä putte nyt onnistui, kun sai io-techiläiset kinastelemaan siitä.

No onhan tuo nyt sokeallekkin selvä uhkaus tai pelottelu että pystytään tähän, mitä seuraavaksi. Kuka ne putket sitten räjäyttäisi ja miksi. Silti alkaa olla epätoivoista ja eiköhän tämäkin strategia kuse omiin muroihin.
Wow. Oikein onnistuivat poksauttamaan oman kaasuputkensa. On ne hurjia!
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 212
Niin että venäläiset rikkoisivat oman putkensa, jonka toimintaa hallinnoivat jo muutenkin? Mikä logiikka tässä mielestäsi on?
En sulkisi pois sitä, että jotain tapahtuu samaan aikaan kun länsi ihmettelee tätä?

Nyt on ainakin meneillään:
- Mobilisaatio
- Joukkopako
- Kasvava, joskin hajanainen vastarinta
- Rappio invaasiomenestyksessä
- Ystävällismielisiä valtioita ei enää ole
- ?

Ihan kätevää, että keskustellaan siitä kuka on paukauttanut turhan putken paskaksi, millä ei edes ollut tarkoitus mitään enää tehdä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 493
Kylmä venäläinen logiikka. Ja Venäjä on ainoa joka ylipäätään tällaista tekee.
Hajoita ja hallitse. Putin haluaa aiheuttaa sekasortoa, tuhoa, hämmennystä, pelkoa ja haittaa toimillaan. Nyt sinetöitiin kaasuputkien kohtalo, osoitettiin samalla omaa valtaa ja mahtia. Kaasua ei Putinilta tule, Eurooppa jäätyköön ja varautukoon seuraavaan iskuun. Sisäpoliikka yms. Tätä luetteloa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle.

Onko tälle jälkimmäiselle väitteelle jotain muuta lähdettä kuin ajatus, että näin voisi olla?
En siis ole sitä mieltä, etteikö näin voisi olla, mutta asia kiinnostaa.
Ihan vaan ammattilaisten kanssa juteltuja asioita turvallisuusympäristön arkisesta todellisuudesta. Ei näistä mitään virallista ikinä kuulu ja miksi kuuluisikaan, kuka tahansa voi merenpohjaan unohtaa mitä tahansa. Ja ei kannata tietenkään julkistaa mitä tietää ja mitä ei.
 
Liittynyt
11.04.2018
Viestejä
920
Kiinnostavaa tässä kaasuputkicasessa on se, että korjataanko niitä koskaan? Vai oliko tämä nyt viimeinen naula venäläisen kaasun arkkuun ja muutos on lopullinen?
 

sushukka

Premium-jäsen
Liittynyt
16.04.2017
Viestejä
1 359
Tästä taidettiinkin spekuloida täällä joku muutama sata sivua taaksepäin että mites suu pannaan jos Venäjä keksii alkaa pätkimään poikki noita merenalaisia tietoliikennekaapeleita? Nopeasti saisi erittäin pahasti hallaa tehtyä ja vieläpä niin ettei kukaan voisi suoraan todistaa yhtään mitään. Kiina ja Intia eivät varmaan tästä tykkäsi mutta voipi olla Putelle pian heidänkin mielipide yksi lysti nyt kun eivät enää olekaan niin kavereita.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 205
Käytännössä aiheuttanut sekaannusta ja erimielisyyttä ainoastaan siitä, että voivatko edes venäläiset olla niin tyhmiä, että poksauttavat oman kaasuputkensa. Kyllä putte nyt onnistui, kun sai io-techiläiset kinastelemaan siitä.
Saadaan länsimedia seuraavaksi 2 viikoksi uutisoimaan siitä kuka voisi olla iskun takana. Eli tavoite saavutettu.
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 212
Kiinnostavaa tässä kaasuputkicasessa on se, että korjataanko niitä koskaan? Vai oliko tämä nyt viimeinen naula venäläisen kaasun arkkuun ja muutos on lopullinen?
Eiköhän ne sieltä korjata, kunhan vuosia menee tarpeeksi. On sitten politikoista kiinni onko 2 vai 20 vuotta riittävä aikaväli. Viimeistään sitten, kun Putin kuolee ja seuraaja julistaa maan demokratiaksi ja leikitään taas kiltisti vähän aikaa.
Tästä taidettiinkin spekuloida täällä joku muutama sata sivua taaksepäin että mites suu pannaan jos Venäjä keksii alkaa pätkimään poikki noita merenalaisia tietoliikennekaapeleita?
En tunne kovin hyvin verkkoteknologiaa, mutta toimisiko meillä edes maan sisällä verkko tuossa tilanteessa? Ajatellen esim. tunnistautumista, korttimaksua, kantapalveluita yms jne.

Hauska ajatusleikki, mitkä kaikki toiminnot on nettiyhteyden varassa ja miten ilman niitä selvittäisin tai miten nopeasti löytyisi korvaava tapa toimia.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 902
Kiinnostavaa tässä kaasuputkicasessa on se, että korjataanko niitä koskaan? Vai oliko tämä nyt viimeinen naula venäläisen kaasun arkkuun ja muutos on lopullinen?
Ihan täysin ymmärtämättä, miten tuollainen korjataan ja oletuksella, että siellä on oikeasti pistetty tonniluokkaa TNT vastaava määrä räjähdettä kuvittelisi tuon vahingon jälkeen vain tehtävän tulppaus. Ei varmaan mikään estä tekemästä korjauksia vaikka 5 tai 10 vuoden päästä, mutta tuossa vaiheessa lienee Saksakin adaptoitunut käyttämään muita energian lähteitä tai tuo kaasua muualta riittävän määrän.

Nojatuolianalyysinä varma ehkä ja isolla epäilyksellä, että se jää korjaamatta mikäli tilannetta ei ratkaista alle 5 vuodessa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 493
Venäjä myös varmaan testaa tällä iskulla maiden reagointia ja omia toimintamahdollisuuksiaan.
Seuraavaksi voidaan sitten tosiaan katkoa ne muut yhteydet vaikka Saksaan, kun on ensin todettu, että kukaan ei halunnut myöntää ensimmäisen iskun takana olevan Venäjän.
Putin näkee, että Ruotsin poliisi teki rikosilmoituksen ja media ihmetteli viikon verran tapahtunutta mysteeriä. Huihai, sitten vaan vaikka talven kaasuvarastot seuraavaksi savuna ilmaan. Ja kaikki levittelevät taas käsiään.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 739
Viestejä
4 202 199
Jäsenet
70 987
Uusin jäsen
AkameRimuru

Hinta.fi

Ylös Bottom