Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
2 017
Onko desantti Bäckman sulkenut fb sivunsa ?
Voi olla että on blokannut minut‍♂
Ainakin Twitterin laittanut yksityiseksi. Veikkaan että vittuilun määrä hänen ennustamistaan Venäjän murskavoitoista ja Kiovan voitonparaateista meni ihon alle.
 
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
139
Itse en öydä fb official ja toisella accolla ei ole kommentointi mahdollisuuttas eli jatain on tekeillä ja hyvä niin
 
Liittynyt
28.11.2017
Viestejä
4 283
Juu, varmasti vihaa... sen vuoksihan ne ovat tuolla saaneet mellastaa kuin kukot tunkiolla. Taitaa olla niitä "vain kansalle" puheita joihin olet erehtynyt tarttumaan. Ei ne sanat, vaan ne teot, toveri hyvä :)
Tässä on sivuttu kyseistä aihetta

Lassilan mukaan Putin pyrki viestimään Venäjän monin eri tavoin vaurastuneelle ja korruptoituneelle eliitille, että he ovat samassa veneessä hänen kanssaan.


– Viesti oli tavallaan se, että vaihtoehtoja ei ole. Rivien välistä on luettavissa, että mitään arvoa eikä armoa anneta sellaisille, jotka haikailevat poispääsyä tästä tilanteesta, hän tulkitsee.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 192
Eikö ketään hämmästytä se, että venäläisiä ”pakenee” maasta eikä putlerilla ollut valmiit sävelet rajojen sulkemiseksi? Olisi olettanut LKP:n suunnitelmaan kuuluneen rajojen sulku.
Ehkäpä tämä menisi sinne normaalin venäläisen sekoilun piikkiin. Alkuperäinen suunnitelma aikatauluineen syystä tai toisesta sekaisin ja lisäksi jatkuvasti suunnitelmat vuotavat ulos ennen aikojaan. Eikös sen putinin viimeviikkoisen puheenkin pitänyt tulla aiemmin? Ehkäpä rajojen sulkemisen kohdalla hämmästyttää ja kysymyksiä herättää nyt se, että Georgian rajalle ainakin yhden ylityspisteen läheisyyteen on venäjä lähettänyt BTR- vaunuja ja sotilaita ilmeisesti perustamaan armeijan oman ylimääräisen tarkastuspisteen ennnen rajaa. Miksi vastaavaa ei ole tehty Suomen rajalla/rajan läheisyydessä? Ikäänkuin venäjällä olisi jonkinlainen ajatus siitä, että johonkin maahan jopa halutaan vielä päästää venäjän kansalaisia?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 595
Meinaatko, että Ukraina on ”kuin pohjois korea ikään” sillä maasta ei palveluskelpoiset miehet tällä hetkellä pääse lähtemään yhtään mihinkään. Tämä on aika tavallinen menettely LKP:n yhteydessä ja tapahtuisi myös Suomessa välittömästi käskynjaon jälkeen.
En. Kai nyt eroa sillä, että puolustaako maataan vai yrittääkö pitää kulisseja yllä epäonnistuneen hyökkäyssotansa kanssa 'osittaisella' liikekannallepanolla.
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
3 227
Putleri vihaa eliittiä, ja on julkisesti sanonut nitistävänsä nämä kuin torakat tai itikat. Siinä mielessä vähän outoa jos katsoi paremmaksi antaa niiden paeta maasta.
Höpö höpö. Se mafiapomo periaatteessa hallitsee kuka saa rikastua nykyään. Ja etenkin kuka pysyy hengissä. Ne kaikki ovat sen alaisia, tai sitten sitä vastaan. On putte possulle vähemmän vaivaloista päästää nämä eliitit pois maasta kuin pitää heitä väkisin siellä. Ei puttea kiinnosta. Se mikä kiinnostaa on että kansa ei saa tietoonsa että eliitti laittaa kaikki rahansa siellä omaan taskuun. Ja että lait koskevat vain tavan kansalaisia, tai sellaisia joista putte ei tykkää. Muutenkin tämä eliitti on osa sitä valtakoneistoa siellä, olisi vain haitallista aloittaa avoimet toimet omaa korruptioverkkoa vastaan. Siellä tapetaan pimeästi jos tapetaan.
 
Liittynyt
20.07.2019
Viestejä
1 820
Eikö ketään hämmästytä se, että venäläisiä ”pakenee” maasta eikä putlerilla ollut valmiit sävelet rajojen sulkemiseksi? Olisi olettanut LKP:n suunnitelmaan kuuluneen rajojen sulku.
Kaippa Putin kuvittelee, että ainoastaan pahimman luokan maanpetturit pakenevat Venäjältä. Sehän on positiivista päästä eroon maanpettureista.

Loput 99,5% uskovat Äiti-Venäjään (tm) ja ovat valmiita puolustamaan sitä henkensä uhalla...
 

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
17 173
Maanpuolustuskorkeakoulu ja Suomen Sotatieteellinen Seura ry järjestävät 11. Sotatieteiden päivät 27.–28.9.2022, eli tämän viikon ti-ke. Molempien päivien esitykset striimataan MPKK:n Youtube-kanavalla. Siellä on varmasti tarjolla hyvää analyysiä monelta kantilta viimeisimpien tietojen perusteella.

Suora linkki, päivä 1.
Suora linkki, päivä 2.

Ohjelma
Tiistai 27.9.

09.00–09.15 Tapahtuman avaus

Maanpuolustuskorkeakoulun rehtori, prikaatikenraali Mika Kalliomaa, tutkimusjohtaja, professori Hannu H. Kari ja Suomen Sotatieteellisen Seuran puheenjohtaja, prikaatikenraali (evp) Juha Pyykönen

09.15–10.15 Plenaariesitelmä: “NATO and the future character of warfare”
Director Jānis Sārts (NATO Strategic Communications Centre of Excellence)

10.15–10.45 TAUKO

10.45–12.00 Paneelikeskustelu: ”Kokonaisturvallisuus ja kokonaismaanpuolustus nyt”

Moderaattorit: Sotilasprofessori, everstiluutnantti Aki-Mauri Huhtinen ja sotilasprofessori, everstiluutnantti Marko Palokangas (Maanpuolustuskorkeakoulu)

Panelistit: Professori Harri Jalonen (Vaasan yliopisto), johtaja Tommi Laurinen (Etelä-Suomen aluehallintovirasto), kommodori Johan Tillander (Pääesikunta), tutkimusjohtaja Petri Uusikylä (Vaasan yliopisto), varautumispäällikkö Antti Sillanpää (Huoltovarmuuskeskus)

12.00–13.00 LOUNAS

13.00–13.45 ”Venäjä ja Euroopan turvallisuus”
Erikoistutkija, ST, evl (evp) Pentti Forsström (Maanpuolustuskorkeakoulu)

13.45–14.30 ”Ukrainan sodan vaikutukset operaatiotaitoon ja taktiikkaan”
Sotilasprofessori, everstiluutnantti Janne Mäkitalo (Maanpuolustuskorkeakoulu)

14.30-15.00 TAUKO

15.00-15.45 ”Talouspakotteiden vaikutus Venäjään”
Professori emeritus Vesa Kanniainen (Helsingin yliopisto) ja professori Juha-Matti Lehtonen (Maanpuolustuskorkeakoulu)

15.45-16.05 ”Venäjän hypersooniset asejärjestelmät”
Dosentti Juha Honkonen (Maanpuolustuskorkeakoulu)

16.05-16.30 ”Autonomiset järjestelmät Ukrainan sodassa”
Everstiluutnantti Petteri Hemminki ja insinöörimajuri, FT Mika Nieminen (Maanpuolustuskorkeakoulu)
Keskiviikko 28.9.

09.00–09.45 Paneelikeskustelu: ”Kolme näkökulmaa informaatiovaikuttamisen tutkimukseen: kokemuksia Ukrainasta”

Moderaattori: Sotilasprofessori, everstiluutnantti Aki-Mauri Huhtinen (Maanpuolustuskorkeakoulu)

Panelistit: Tutkija Milla Alaraatikka (Maanpuolustuskorkeakoulu), tutkija Miina Kaarkoski (Maanpuolustuskorkeakoulu), tutkija Hanna Reinikainen (Jyväskylän yliopisto), väitöskirjatutkija Miika Sartonen (Maanpuolustuskorkeakoulu), dosentti Teija Sederholm (Maanpuolustuskorkeakoulu)

09.45–10.00 ”Suomen sotilaskoulutusjärjestelmän ratkaisujen pohdintaa Ukrainan sodan ja Suomen NATO-jäsenyyden kannalta”
Apulaissotilasprofessori, everstiluutnantti Antti-Tuomas Pulkka (Maanpuolustuskorkeakoulu)

10.00–10.15 ”Upseerien koulutusjärjestelmien kansainvälistä vertailua”
Everstiluutnantti, KTT Pekka Halonen (Maanpuolustuskorkeakoulu)

10.15–10.30 ”Eettisen toimintakyvyn merkityksestä nykypäivän konflikteille”
Kenttärovasti Janne Aalto (Puolustusvoimien tutkimuslaitos)

10.30-11.00 TAUKO

11.00–11.45 ”NATO ja Euroopan turvallisuuden tulevaisuus”
Professori Tommi Koivula (Maanpuolustuskorkeakoulu)

11.45–12.30 ”Taiwaninsalmen sotilaalliset jännitteet ja globaali turvallisuus”
Erikoistutkija Matti Puranen (Maanpuolustuskorkeakoulu)

12.30-13.30 LOUNAS

13.30-15.00 Paneelikeskustelu: ”Seuraava Ukrainan sota: Miten sotatieteissä otetaan opiksi käydyistä sodista?”

Panelistit: Professori Kimmo Halunen (Maanpuolustuskorkeakoulu), professori Teemu Tallberg (Maanpuolustuskorkeakoulu) ja apulaissotilasprofessori, majuri Antti Paronen (Maanpuolustuskorkeakoulu)

15.00 SOTATIETEIDEN PÄIVÄT PÄÄTTYY
 
Liittynyt
03.05.2018
Viestejä
2 649
Ei puttea kiinnosta. Se mikä kiinnostaa on että kansa ei saa tietoonsa että eliitti laittaa kaikki rahansa siellä omaan taskuun. Ja että lait koskevat vain tavan kansalaisia, tai sellaisia joista putte ei tykkää.
Se mikä putleria kiinnostaa, on että kansa ei uskalla pullikoida tästä jatkuvasta rahan varastamisesta. Saati että lähtis kaduille asti. Että koskemattomien ryhmä voi imeä muut kuiviin, kuten tapana heillä on.
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
3 227
Se mikä putleria kiinnostaa, on että kansa ei uskalla pullikoida tästä jatkuvasta rahan varastamisesta. Saati että lähtis kaduille asti. Että koskemattomien ryhmä voi imeä muut kuiviin, kuten tapana heillä on.
Näinhän se. Mutta joku säällittävä tarve siellä on silti esittää että olevinaan asiat menisivät lain mukaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 192
Armeija tarjoaa venäläisille mobilisoiduille varsin kattavan varustuksen. Varmaankin ajatuksena se, että kun selviävät korkeintaan viikon-kaksi hengissä, turha mitään ylimääräistä antaa mukaan. Toinen syy tietenkin se, että tyhjästä on paha antaa yhtään mitään.

"Newly mobilized Russians are told what they need to take to the war."

 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
4 308
Armeija tarjoaa venäläisille mobilisoiduille varsin kattavan varustuksen. Varmaankin ajatuksena se, että kun selviävät korkeintaan viikon-kaksi hengissä, turha mitään ylimääräistä antaa mukaan. Toinen syy tietenkin se, että tyhjästä on paha antaa yhtään mitään.

"Newly mobilized Russians are told what they need to take to the war."

Aika karua alkaa meininki tosiaan olla tuolla. Ei uskoisi, että NL voi noin alas vajota näin nopeasti.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
8 377
Ehkäpä rajojen sulkemisen kohdalla hämmästyttää ja kysymyksiä herättää nyt se, että Georgian rajalle ainakin yhden ylityspisteen läheisyyteen on venäjä lähettänyt BTR- vaunuja ja sotilaita ilmeisesti perustamaan armeijan oman ylimääräisen tarkastuspisteen ennnen rajaa. Miksi vastaavaa ei ole tehty Suomen rajalla/rajan läheisyydessä? Ikäänkuin venäjällä olisi jonkinlainen ajatus siitä, että johonkin maahan jopa halutaan vielä päästää venäjän kansalaisia?
Voi olla tai olla olematta. Voi myös olla, että vastaavaa tuplavalvontaa harrastetaan Suomen rajojen lähistöllä, mutta menettelytapa on Karjalassa tai Pietarin alueella hieman diskreetimpi eikä siihen kuulu panssariautot. :hmm:
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
3 570
Aika karua alkaa meininki tosiaan olla tuolla. Ei uskoisi, että NL voi noin alas vajota näin nopeasti.
En minä oikein tiedä, onko se Neuvosto-Venäjä koskaan tuota korkeammalla tasolla oikeasti ollut.
Joskus sodan alussa on ehkä ollut enemmän paremmin varusteluja eliittijoukkoja (spetsnazeja ym.), mutta lienevätko jo kaikki Ukrainan mullissa?
Kaikki muut valiojoukot lienevät valvomassa / pamputtamassa omia kansalaisia tai turvaamassa putlerin yöunia.

Saapas muuten nähdä, milloin Väyrynen kutsutaan Moskovaan pitämään Putlerille esitelmää aiheesta 'Voiko vitutukseen kuolla?'...
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 046
Tästä voi repiä vähän huumoria joukosta. Whatabout...


"
Suomalaisille järjestetään lomamatkoja Venäjälle kesken hyökkäyssodan: "Jollain minunkin pitää elää"
Turkulainen matkatoimisto järjestää edelleen lomamatkoja Venäjälle.


Suomalaisturistien matkustus Venäjälle on kuihtunut Ukrainan sodan myötä. Moni kokee Venäjälle matkustamisen epäeettisenä, koska turismin tuomat verotulot menevät valtion kassaan ja rahoittavat Vladimir Putinin hyökkäyssotaa Ukrainassa.


Turkulainen matkatoimisto Neva Tours Oy on aloittanut elokuussa jälleen matkojen järjestämisen Venäjälle. Venäjä poisti maahantuloa koskevat koronarajoitukset 15. heinäkuuta.

Matkatoimiston toimitusjohtaja Raimo Kaisanlahti kertoo, että kyse on hyvin pienimuotoisesta toiminnasta.

– Olen kaksi matkaa suunnitellut tälle syksylle. Ensimmäisellä matkalla oli vain kahdeksan ihmistä. Ehkä saman verran tulee toiselle, Kaisanlahti kertoo.

Toiminta kuihtunut

Kaisanlahden yritys on järjestänyt matkoja Venäjälle 31 vuoden ajan. Ennen koronaa ja Ukrainan sotaa matkatoimisto vei 3 000–5 000 suomalaisturistia vuosittain rajan yli, mutta nyt toiminta on kuihtunut.

– Kahteen ja puoleen vuoteen meillä ei ole ollut yhtään matkaa. Totta kai sitä tulee kyseenalaistettua matkojen järjestämistä. Mutta jollain minunkin pitää elää, Kaisanlahti kertoo.

Kaisanlahti kuvailee firmaansa pieneksi tekijäksi virolaisten matkajärjestöjen rinnalla.

– Esimerkiksi virolainen Lux Express ja Ecolines järjestävät paljon matkoja Venäjälle. Väittäisin, että bussiyritykset myyvät päivittäin liki 500 bussilippua. Minulla on kysymys yhdestä tai kahdesta matkasta.


Lux Expressillä ja Ecolinesilla on tälläkin hetkellä myynnissä bussikuljetuksia Venäjälle.

Kaisanlahden mukaan Venäjälle voi matkustaa, eikä sota näy siellä.

– Ei sota näy Pietarissa millään lailla. Elämä jatkuu normaalisti. Suurin osa länsimaisista liikkeistä, kuten McDonalds tai Ikea, ovat muuttaneet nimensä. Siellä on ranskalaisten ja italialaisten huippumuodin liikkeet normaalisti auki, Kaisanlahti väittää.

– En ymmärrä mikä tässä mättää. Amerikka on tuhonnut monta maata, mutta kyllä he saavat matkustaa Suomeen.

Kaisanlahti on yrittänyt järjestää matkoja Viroon, mutta toistaiseksi sinne ei ole saatu mukaan matkailijoita.

– Toivoisin, että jotenkin saataisiin rauha aikaan."
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 192
Voi olla tai olla olematta. Voi myös olla, että vastaavaa tuplavalvontaa harrastetaan Suomen rajojen lähistöllä, mutta menettelytapa on Karjalassa tai Pietarin alueella hieman diskreetimpi eikä siihen kuulu panssariautot. :hmm:
Olettaisin että jos tuossa Suomen rajan läheisyydessä olisi vastaavaa toimintaa, missä tarkastetaan erikseen papereita, tieto siitä tulisi rajan ylittävien mukana varsin nopeasti Suomeen. Ainakaan itse en ole mitään sellaista kuullut tai lukenut.
 
Liittynyt
02.02.2017
Viestejä
363
Normi sekoilu jatkuu.

Toisin kuin moni muu, itse nautin näiden lukemisesta. Aina silloin tällöin mukava oivaltaa "ainiin, olihan se Janus ja Johankin olemassa!" ja sitten vilkaista minkälaista settiä sieltä rinnakkaistodellisuudesta tulee. Aina yhtä sakeaa ja hauskaa asioiden vääristelyähän se on. Harmi että Bäckman laittoi tilin piiloon. Putkosella on vähän paksumpi nahka.
 
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
730
Putleri vihaa eliittiä, ja on julkisesti sanonut nitistävänsä nämä kuin torakat tai itikat. Siinä mielessä vähän outoa jos katsoi paremmaksi antaa niiden paeta maasta.
Ei, vaan nimenomaan puheessa sanoo, että "...mikä vaan kansa, erityisesti Venäjän kansa, pystyy koska tahansa erottamaan aidot patriootit paskiaisista ja pettureista ja yksinkertaisesti sylkäisee ne ulos, kuin sattumalta suuhun lentänyt kärpänen..."

Tässä on sivuttu kyseistä aihetta
Niinno siinähän se puhekin on, enemmän tuo nimenomaan kaikkine äänenpainoineen ja eleineen viittaa juurikin siihen, että eri näkemykset omaavat saa lähteä, ei siinä, eikä kyse ole mistään nitistämisistä.

venäjä lähettänyt BTR- vaunuja ja sotilaita ilmeisesti perustamaan armeijan oman ylimääräisen tarkastuspisteen ennnen rajaa. Miksi vastaavaa ei ole tehty Suomen rajalla/rajan läheisyydessä? Ikäänkuin venäjällä olisi jonkinlainen ajatus siitä, että johonkin maahan jopa halutaan vielä päästää venäjän kansalaisia?
Voi olla tai olla olematta. Voi myös olla, että vastaavaa tuplavalvontaa harrastetaan Suomen rajojen lähistöllä, mutta menettelytapa on Karjalassa tai Pietarin alueella hieman diskreetimpi eikä siihen kuulu panssariautot. :hmm:
En tiedä ylimääräisistä, mutta kyllä ennen rajaa on tarkastuspiste ollut "aina" jo Viipurista poistuttaessa ja jatkaessa Suomea kohti (ja sittemmin ohikulkutiellä kun se tuli), ilmeisesti liittyy rajavyöhykkeeseen. Tosin se on ollut siellä jo 90- luvulla ennen rajavyöhykkeen leventämistä 100 kilometriin tai paljonko se onkaan nykyisin. Osaltaan ainakin johtunut juurikin siitä Suomen ja Venäjän sopimuksesta, jossa Venäjä ei päästä rajan lähellekkään ilman asianmukaisia papereita. Joskus aikoinaan varmasti ollu myös olemassa, NL kun ei päästänyt maasta noin vaan.
Ei siellä tosin mikään BTR ole keskellä tietä, ihan normaali tarkastuspiste.

Kiinteät tarkastuspisteet pitkin teitä ja kaupunkien sisään- ja ulostuloväylillä ja suurimmilla väylillä yms, niitähän kyllä maassa on riittäny. Parempina aikoina, eli 00- luvun toisella puoliskolla 10- luvun alussa nää varmaan pääs unohtumaan monilta, mutta en ihmettelis vaikka noi palais käyttöön. Vähintään nyt siksi, että pitäähän liikennepoliisinkin elää, rahastuspiste.


Olettaisin että jos tuossa Suomen rajan läheisyydessä olisi vastaavaa toimintaa, missä tarkastetaan erikseen papereita, tieto siitä tulisi rajan ylittävien mukana varsin nopeasti Suomeen. Ainakaan itse en ole mitään sellaista kuullut tai lukenut.
Koska se on ollut siinä "aina". Tosin papereiden tarkastus on niin pintapuolinen kuin olla ja voi, parhaimmillaan on riittänyt se, että on ylipäätään ulkopassi olemassa, ihan kirjaimellisesti väläytät jotain kuorta, "pahimmillaan" on jopa katsottu, että kuva vastaa heiluttajaa ja pikapläräyksen jälkeen kysytty, että on varmaan Suomen kansalaisuus kun ei viisumia näy.
EDIT: Ja lisätään heti, että kun tuo tosiaan on hyvin pintapuolinen niin voi hyvinkin olla, että Suomen kilvissä olevaa autoa tuollaisella ei pysäytetä, mikäli siitä nyt tulee sitten vääntöä. Mutta Venäjän kilvissä oleva bussi pysäytetään varmasti. (itseasiassa kun rupesin tarkemmin muistelemaan niin ei kyllä aivan 100% tapauksista ole pysäytetty, mutta 85-90%, Suomen kilvissä olevalla autolla en ole ikinä ajanu Venäjällä)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 192
Pari tuntia sitten VKontakten (venäjän vastine facebookille) kaikki sovellukset (alla oleva uutinen puhuu vain itse viestisovelluksesta, mutta kaikki sovellukset poistettu kehittäjän toimesta) katosivat Applen sovelluskaupasta. Viestinvälineet hiljaiseksi ennen kuin alkaa 'tapahtua'?
edit: Meduza.io uutissivuston mukaan Apple on poiston takana, mutta syytä ei ole vielä tiedossa.

"The "VKontakte" application has been removed from the AppStore. It is also not possible to update the program: a message about its deletion by the developer appears.


Koska se on ollut siinä "aina". Tosin papereiden tarkastus on niin pintapuolinen kuin olla ja voi, parhaimmillaan on riittänyt se, että on ylipäätään ulkopassi olemassa, ihan kirjaimellisesti väläytät jotain kuorta, "pahimmillaan" on jopa katsottu, että kuva vastaa heiluttajaa ja pikapläräyksen jälkeen kysytty, että on varmaan Suomen kansalaisuus kun ei viisumia näy.
Tämä on tiedossa. Siksi pidän erikoisena että näissä mahdollisesti tapahtuvasta tarkemmasta syynistä ei ole vielä tietoja, tai sitten sitä ei yksinkertaisesti tapahdu koska halutaan päästää/siirtää ihmisiä Suomeen syystä xyz.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 483
Pari tuntia sitten VKontakten (venäjän vastine facebookille) kaikki sovellukset (alla oleva uutinen puhuu vain itse viestisovelluksesta, mutta kaikki sovellukset poistettu kehittäjän toimesta) katosivat Applen sovelluskaupasta. Viestinvälineet hiljaiseksi ennen kuin alkaa 'tapahtua'?
edit: Meduza.io uutissivuston mukaan Apple on poiston takana, mutta syytä ei ole vielä tiedossa.

"The "VKontakte" application has been removed from the AppStore. It is also not possible to update the program: a message about its deletion by the developer appears.Tämä on tiedossa. Siksi pidän erikoisena että näissä mahdollisesti tapahtuvasta tarkemmasta syynistä ei ole vielä tietoja, tai sitten sitä ei yksinkertaisesti tapahdu koska halutaan päästää/siirtää ihmisiä Suomeen syystä xyz.
Kiusa se on pienikin kiusa, mutta voineehan tuota käyttää selaimen kautta normaalisti edelleen.

Oikeastaan aika ihme, että näitä Putlerin media-appeja poistetaan vasta nyt. Olisi kyllä voitu poistaa jo kauan sitten.

Play Storesta löytyy edelleen, mikä on anteeksiantamatonta. Androidiin voi toki ladata appeja muualtakin, mutta silti.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 046
On tässä sellainenkin mahdollisuus olemassa, että Zapo ja Herson "äänestää" liittymiselle "äänestyksissä" ei ja Luhanski ja Donetski "joo" ja sitten esitellään kuinka joukkoja lähdetään vetämään ja de-eskaloidaan jos nuo sopii Ukrainalle. Varmaan näille Eurostoliiton venäjämielisille harhaanjohtaville "liennyttäjille (lue: r perseennuolijoille) tuo sopisi..05271740-8FBA-452A-AF47-C59D3C65FC33.jpeg
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
1 453
On tässä sellainenkin mahdollisuus olemassa, että Zapo ja Herson "äänestää" liittymiselle "äänestyksissä" ei ja Luhanski ja Donetski "joo" ja sitten esitellään kuinka joukkoja lähdetään vetämään ja de-eskaloidaan jos nuo sopii Ukrainalle. Varmaan näille Eurostoliiton venäjämielisille harhaanjohtaville "liennyttäjille (lue: r perseennuolijoille) tuo sopisi..
Tässä on vaan sellainen juttu, että voi olla, ettei tämä kelpaa Ukrainalle pitkässä juoksussa. Krim ja loputkin varastetut alueet on saatava takaisin, muuten tuo terroristivaltio tekee tätä samaa uudestaan.

Samaa teki Suomen kanssa WW2 ja sai varastettua alueita itselleen. Miksei jatkaisi tätä maailmanrauhan paskomista tulevaisuudessakin. Venäjä on tietyllä tapaa samanlainen syöpä kuin jenkit, eli luulevat olevansa jotain maailmanpoliiseja. Onneksi Venäjällä ei ole kapasiteettia viedä tuota kansanmurhaustyyliään kauas omilta mailtaan, vaikkei se meitä rajanaapureita paljon lohduta.

Kansa tuossa naapurissa tuntuu olevan täysin munatonta, eikä tee mitä kuuluisi tämän lopettamiseksi, eli samaa roskaa ovat johtajiensa kanssa. Suurin osa ulkovenäläisistäkin on tuon terrorin kannalla, kun eivät ole näkyvästi sitä vastaan.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
9 832
Tässä on vaan sellainen juttu, että voi olla, ettei tämä kelpaa Ukrainalle pitkässä juoksussa. Krim ja loputkin varastetut alueet on saatava takaisin, muuten tuo terroristivaltio tekee tätä samaa uudestaan.

Samaa teki Suomen kanssa WW2 ja sai varastettua alueita itselleen. Miksei jatkaisi tätä maailmanrauhan paskomista tulevaisuudessakin.
TÄhän asti asiaa...

Venäjä on tietyllä tapaa samanlainen syöpä kuin jenkit, eli luulevat olevansa jotain maailmanpoliiseja.
... mutta tässä alkaa joku ihän älytön antiamerikkalainen/vasemmistolainen propagandahuuhaa.

Jenkit ovat pelastaneet demokratian ja ihmisoikeudet lukemattomia kertoja maailmassa, ihan luvan kanssa ja ihan omaa hyvyyttään eikä vain omaa etua tavoitellen.

Ilman jenkkejä Manner-Euroopassa valtaa pitäisi vieläkin joko natsi-saksa tai neuvostoliitto.

Ilman jenkkejä Japani olisi jatkanut Kiinassa kansanmurhaansa 1940-luvulla ja vallannut lopulta koko Kiinan.

Ilman jenkkejä Pohjois-Korea olisi vallannut Etelä-Korean kommunistisen hirmuhallintonsa alle.

Ilman jenkkejä Kiinan kansantasavallan hirmuhallinto olisi kokonaan voittanut kiinan sisällissodan ja vallannut Taiwanin saarenkin

Ilman jenkkien apua arabinationalistit ja islamistit olisivat todennäköisesti aika pitkälti tappaneet juutalaiset Palestiinasta.


Se, että jenkit ovat myös pari kertaa mokanneet ei tee jenkeistä mitään "samanlaista" kuin Venäjä. Amerikan vaikutus maailman ihmisoikeus- ja demokratiatilanteeseen on todella reippaasti positiivinen.

Kun Venäjällä kaikki toiminta on ihan oman imperialismin ajamista eikä mitään ole tehty sen eteen että piitattaisiin ihmisoikeuksista tms. arvoista. Venähän vaikutus maailman ihmisoikeukstilanteeseen on aika reippaasti negatiivinen.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 483
Tässä on vaan sellainen juttu, että voi olla, ettei tämä kelpaa Ukrainalle pitkässä juoksussa. Krim ja loputkin varastetut alueet on saatava takaisin, muuten tuo terroristivaltio tekee tätä samaa uudestaan.

Samaa teki Suomen kanssa WW2 ja sai varastettua alueita itselleen. Miksei jatkaisi tätä maailmanrauhan paskomista tulevaisuudessakin. Venäjä on tietyllä tapaa samanlainen syöpä kuin jenkit, eli luulevat olevansa jotain maailmanpoliiseja. Onneksi Venäjällä ei ole kapasiteettia viedä tuota kansanmurhaustyyliään kauas omilta mailtaan, vaikkei se meitä rajanaapureita paljon lohduta.

Kansa tuossa naapurissa tuntuu olevan täysin munatonta, eikä tee mitä kuuluisi tämän lopettamiseksi, eli samaa roskaa ovat johtajiensa kanssa. Suurin osa ulkovenäläisistäkin on tuon terrorin kannalla, kun eivät ole näkyvästi sitä vastaan.
Ei tietenkään sovi Ukrainalle. Ukraina taipuu alueluovuksiin vain jos on ihan pakko, ja voi olla, ettei taivu sittenkään.

Whatabout USA-horinasi voi jättää omaan arvoonsa.
 

B12

Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
1 360
En tiedä ylimääräisistä, mutta kyllä ennen rajaa on tarkastuspiste ollut "aina" jo Viipurista poistuttaessa ja jatkaessa Suomea kohti (ja sittemmin ohikulkutiellä kun se tuli), ilmeisesti liittyy rajavyöhykkeeseen. Tosin se on ollut siellä jo 90- luvulla ennen rajavyöhykkeen leventämistä 100 kilometriin tai paljonko se onkaan nykyisin. Osaltaan ainakin johtunut juurikin siitä Suomen ja Venäjän sopimuksesta, jossa Venäjä ei päästä rajan lähellekkään ilman asianmukaisia papereita. Joskus aikoinaan varmasti ollu myös olemassa, NL kun ei päästänyt maasta noin vaan.
Ei siellä tosin mikään BTR ole keskellä tietä, ihan normaali tarkastuspiste.

Kiinteät tarkastuspisteet pitkin teitä ja kaupunkien sisään- ja ulostuloväylillä ja suurimmilla väylillä yms, niitähän kyllä maassa on riittäny. Parempina aikoina, eli 00- luvun toisella puoliskolla 10- luvun alussa nää varmaan pääs unohtumaan monilta, mutta en ihmettelis vaikka noi palais käyttöön. Vähintään nyt siksi, että pitäähän liikennepoliisinkin elää, rahastuspiste.
Joskus muinaisina aikoina "vodkaturismin" aikoihin luin jonkun matkakertomuksen noista Neuvostoliiton tarkastuspisteistä, joita oli säännöllisin välimatkoin. Suomalainen retkikunta oli henkilöautolla liikkeellä ja tarkastuspisteellä ei pysäytetty, mutta laskivat ohiajavan auton matkustajat ja soittivat seuraavalle tarkastuspisteelle, että auto x tulossa ja kyydissä neljä henkilöä. Kujeilivat sitten ja yksi meni matalaksi ja veti viltin päälle, kun joivat kopin ohi. Tarkastuspisteellä tuli vipinää ja ukko juoksi puhelimeen. Seuraavalla pisteellä oli puomi alhaalla ja kalashnikovit ojossa. Suomiukot seisoivat tien reunassa asennossa ja tarkastuspisteen sotilaat laskivat useampaan kertaan matkustajat ja polottivat puhelimessa.
 
Liittynyt
06.11.2018
Viestejä
1 627
Kiusa se on pienikin kiusa, mutta voineehan tuota käyttää selaimen kautta normaalisti edelleen.

Oikeastaan aika ihme, että näitä Putlerin media-appeja poistetaan vasta nyt. Olisi kyllä voitu poistaa jo kauan sitten.

Play Storesta löytyy edelleen, mikä on anteeksiantamatonta. Androidiin voi toki ladata appeja muualtakin, mutta silti.
Jos IOS softasta löytyisi haavoittuvuus joka sallisi sotilaiden seuraamisen olisi ainakin ovelaa estää sen päivitys… Toki tuo ei poistoa appstoresta vaatisi.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 172
TÄhän asti asiaa...... mutta tässä alkaa joku ihän älytön antiamerikkalainen/vasemmistolainen propagandahuuhaa.

Jenkit ovat pelastaneet demokratian ja ihmisoikeudet lukemattomia kertoja maailmassa, ihan luvan kanssa ja ihan omaa hyvyyttään eikä vain omaa etua tavoitellen.

Ilman jenkkejä Manner-Euroopassa valtaa pitäisi vieläkin joko natsi-saksa tai neuvostoliitto.

Ilman jenkkejä Japani olisi jatkanut Kiinassa kansanmurhaansa 1940-luvulla ja vallannut lopulta koko Kiinan.

Ilman jenkkejä Pohjois-Korea olisi vallannut Etelä-Korean kommunistisen hirmuhallintonsa alle.

Ilman jenkkejä Kiinan kansantasavallan hirmuhallinto olisi kokonaan voittanut kiinan sisällissodan ja vallannut Taiwanin saarenkin

Ilman jenkkien apua arabinationalistit ja islamistit olisivat todennäköisesti aika pitkälti tappaneet juutalaiset Palestiinasta.


Se, että jenkit ovat myös pari kertaa mokanneet ei tee jenkeistä mitään "samanlaista" kuin Venäjä. Amerikan vaikutus maailman ihmisoikeus- ja demokratiatilanteeseen on todella reippaasti positiivinen.

Kun Venäjällä kaikki toiminta on ihan oman imperialismin ajamista eikä mitään ole tehty sen eteen että piitattaisiin ihmisoikeuksista tms. arvoista. Venähän vaikutus maailman ihmisoikeukstilanteeseen on aika reippaasti negatiivinen.
Amerikalla on ollut viime aikoina vaikeuksia oman maansa denokratian kanssa. Eikä tuo ole pelkästään mikään oma mielipide. Onhan tuosta kirjoitettu kotimaisessakin mediassa. Eli ei se vaikutus demokratiaan aina ole siis ollut postiivinen. Ei se tosiaan mikään Venäjä ole, mitta aika sakeat lasit joillain tuntuu olevan maata kohtaan silmillään.
 
Liittynyt
28.11.2017
Viestejä
4 283
Amerikalla on ollut viime aikoina vaikeuksia oman maansa denokratian kanssa. Eikä tuo ole pelkästään mikään oma mielipide. Onhan tuosta kirjoitettu kotimaisessakin mediassa. Eli ei se vaikutus demokratiaan aina ole siis ollut postiivinen. Ei se tosiaan mikään Venäjä ole, mitta aika sakeat lasit joillain tuntuu olevan maata kohtaan silmillään.
Joillakin Eurooppalaisilla mailla on myös haasteita demokratian kanssa, esim. Unkari. Ei näitä silti pistetä samaan koriin kehitysmaa venäjän kanssa. Yhdysvalloissa toteutuu se yksi tärkein demokratian mittari eli vapaus. Ei siellä ketään kerätä kadulta selliin omien mielipiteiden ääneen sanomisesta tai mielen osoittamisesta.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
573
Jos tviittiin uskominen myös Nord Stream 1 putkessa ongelmia


"sattuipa sopivasti että kummassakin putkessa alkoi ongelmat kun kaasun saanti loppui.."
 
Liittynyt
25.11.2016
Viestejä
1 790
Mitäköhän Venäjä voittaisi sillä, että sabotoisi putkeaan, jolla yrittää pitää Saksaa lieassaan? Jos jokin tuota on sabotoinut, se on taho, joka ei halua antaa Saksalle edes sitä vaihtoehtoakaan, että voisivat ostaa kaasua Venäjältä.
Validi pointti. Toinen vaihtoehto teoriassa voisi olla että Venäjä ei myisi nyt sitä kaasua muutenkaan vaikka putket eivät vuotaisi. Ero lienee siinä että sopimus toimittamisesta on sopimus mutta jos putki vuotaa niin ei pysty.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
573
Mitäköhän Venäjä voittaisi sillä, että sabotoisi putkeaan, jolla yrittää pitää Saksaa lieassaan? Jos jokin tuota on sabotoinut, se on taho, joka ei halua antaa Saksalle edes sitä vaihtoehtoakaan, että voisivat ostaa kaasua Venäjältä.
Varmaankin ainakin sen ettei talvella tule tippaakaan kaasua Eurooppaan eli kettuilua kun molemmat putket yllättäen "vikaantuneet ja vuotaapi" ja tämän vuoksi kaasua myydään Kiinaan yms halvemmalla..
 

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
17 173
"sattuipa sopivasti että kummassakin putkessa alkoi ongelmat kun kaasun saanti loppui.."
Outo tilanne kyllä, mutta en keksi mitä kukaan hyötyisi sen sabotoinnista. Olisiko mahdollista, että siellä oli vaan niin paljon painetta Venäjän sekoilun seurauksena, että putki ei yksinkertaisesti kestänyt? Ei tunnu oikein loogiselta sekään. Siellä se nyt kuitenkin pulppuaa Itämeen ja metaania nousee pintaan niin, että kasvihuoneilmiö saa turbovaihteen päälle.
 
Liittynyt
25.04.2017
Viestejä
2 289
Varmaankin ainakin sen ettei talvella tule tippaakaan kaasua Eurooppaan eli kettuilua kun molemmat putket yllättäen "vikaantuneet ja vuotaapi" ja tämän vuoksi kaasua myydään Kiinaan yms halvemmalla..
Eihän tuossa ole mitään järkeä, kun kaasuhanat on Venäjällä. Miksi sabotoida omaa putkeaan, kun voi vain laittaa hanat kiinni omassa päässään?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 155
Armeija tarjoaa venäläisille mobilisoiduille varsin kattavan varustuksen. Varmaankin ajatuksena se, että kun selviävät korkeintaan viikon-kaksi hengissä, turha mitään ylimääräistä antaa mukaan. Toinen syy tietenkin se, että tyhjästä on paha antaa yhtään mitään.

"Newly mobilized Russians are told what they need to take to the war."

Auttaako tamppoonin laitto ampumahaavaan tai luodin reikään oikeasti, vai pahentaako se tilannetta, maallikkona tätä kyselen?
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
573
Tämä linkki oli jo täällä mutta tämä kohta pisti silmääni:

"Nord Stream 1 -kaasuputki vuotaa kahdesti kohtaa, Ruotsin merenkulkulaitos ilmoittaa tanskalaislehti Ekstrabladetin mukaan.
Myös Tanskan ilmasto-, energia- ja ympäristöministeriö on vahvistanut asian.

Vuodoista toinen on Tanskan ja toinen Ruotsin alueella, ja ne molemmat sijaitsevat Tanskan Bornholmin saaren koillispuolella.
Vain päivä aiemmin Nord Stream 2 -kaasuputkessa havaittiin vuoto Bornholmin kaakkoispuolella."

Jännästi kummankin putken vuotokohdat ovat samalla alueella.. Miten voikaan olla noin samoilla kohdilla,sattumaako? Tuskinpa, eiköhän siellä ole Venäjän toimesta sabotoitu joko sukeltamalla tai sukellusveneen avulla putket.

Itse en jokseenkaan usko että paine aiheuttaisi putkissa vuodot itsekseen.

Sabotointi tehty varmaan senkin takia että varmistetaan ettei tarvi koskaan noita putkia avata/korjata enää, ja sen nojalla voidaan kaasua surutta myydä Kiinaan yms jotka sitä ostavat.
 
Liittynyt
27.11.2019
Viestejä
221
Auttaako tamppoonin laitto ampumahaavaan tai luodin reikään oikeasti, vai pahentaako se tilannetta, maallikkona tätä kyselen?
Kyllähän se, jos ampumahaava ei ole liian iso, hätäapupaikkana menee. Kiristyssiteen kanssa käytettynä varmaan kenttäensiapuna parempi kuin ilman. Meillä täällä länsimaissa sentään on olemassa jauhetta, jota voi esim. Luodinreikään laittaa tyrehdyttämään vuoto. Terv. ammatti-ihminen
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
3 205
Kyllähän se, jos ampumahaava ei ole liian iso, hätäapupaikkana menee. Kiristyssiteen kanssa käytettynä varmaan kenttäensiapuna parempi kuin ilman. Meillä täällä länsimaissa sentään on olemassa jauhetta, jota voi esim. Luodinreikään laittaa tyrehdyttämään vuoto. Terv. ammatti-ihminen
En katsonut kovin tarkkaan videota, mutta sain kuvan, ettei kiristyssiteitä saanut enää mistään, joten suositeltiin pelkkiä tampooneja korvikkeiksi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 309
Tampoonilla ei kyllä käytännössä tee yhtään mitään, tamppooni imee ehkä muutaman teelusikallisen verta. Joku ampumahaava voi pulputtaa litran verta muutamassa minuutissa plus se luoti tekee sisälle ison onkalon ja vaikka mitä muuta vahinkoa. Tampoonilla voit juu tukkia sen sisäänmeno reiän näön vuoksi ja leikkiä, että kaikki on hyvin. Lähinnä lohduttaa henkisesti samalla, kun kuolet.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 840
Venäjän logiikkaa ei ymmärrä kukaan joten ihan hyvin voisi olla heidän tekemä sabotaasikin. Siitä sitten voi (Venäjä) syyttää taas muita ja perustella jotain typeryyttä jne. yms. tms.
Vihreät miehet asialla, tietävät Venäjällä kuinka vakavasti länsi ottaa ympäristökatastrofit ja Venäjän hallintoa kiinnosta kun on all in. Nyt kun tuota kansaa valuu sieltä Eurooppaan ja täällä on sinisilmäisinä myyty venäläisille kiinteistöjä ja maata läheltä kriittistä infraa, niin en yhtään ihmettelisi jos kohta tapahtuisi jotain jakelukohdissa, muuntamoissa tai muussa vastaavassa.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 483
Mitäköhän Venäjä voittaisi sillä, että sabotoisi putkeaan, jolla yrittää pitää Saksaa lieassaan? Jos jokin tuota on sabotoinut, se on taho, joka ei halua antaa Saksalle edes sitä vaihtoehtoakaan, että voisivat ostaa kaasua Venäjältä.
Kolmannen osapuolen kiusanteko olisi ollut hieman uskottavampi vaihtoehto joskus aiemmin tänä vuonna, mutta nyt kun kaasu ei muutenkaan virtaa niin hyöty on aika teoreettinen...

Venäjän osalta motiivina voi olla se, että estetään kaasukauppa Eurooppaan vaikka valta Venäjällä vaihtuisikin.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
193 493
Viestejä
3 495 601
Jäsenet
62 376
Uusin jäsen
Sirkka-Liisa

Hinta.fi

Ylös Bottom