Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 300
Riippuneeko myös siitä milloin tuo niiden kalusto on valmistettu, että onko vielä kiinalaiset "ensiasennusrenkaat" vm.1960 alla. Ja oliko Neukkulassa siihen aikaan mitään Nokioita ymv edes valmistamassa renkaita, eli ostettiin sieltä mistä niitä halvimmalla (tai ylipäätään) saatiin.
Sodan alkupäivinähän oli joku jostain hajonneen renkaan lähikuvasta katsonutkin että kyseinen rengas oli valmistettu joskus 80-luvulla ja ilmeisesti vastaavan ikäisiä noissa on ollut melko paljonkin käytössä. Varmaan osassa on vanhempiakin orkkisrenkaita ja nuo 80-luvun yksilöt on jo kertaalleen vaihdettuja. :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 566
Italiasta ehdotetaan taas rauhansuunnitelmaa, eli lyhykäisyydessään: palataan vanhaan ja toivotaan erilaista lopputulosta. :facepalm:
edit: allaoleva on ilmeisesti Italian virallinen ehdotus, jonka antoivat YK:n Antonio Guterresille.
"1. tulitauko ja neuvotellaan
2. Ukrainasta neutraali (liittoutumaton), muut maat tukevat ja toimivat takaajina
3. Donbassista ja Krimistä neuvotellaan sen jälkeen Ukrainan ja venäjän välillä
4. Italia suunnittelee että Eurooppaan luodaan uusi monenvälinen rauhansopimus ja diibadaaba"

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 561
Jos olisin huono sotimisessa, riittäisi varmaan sekin kun katselisi näiltä foorumeilta ohjeet mitä tehdään väärin alituiseen. Ideat korjaamiseen löytyy varmaan itseltäkin, mutta erinomaisesti ainakin tuodaan kautta linjan näin varmaan ympäri maailman ilmi nuo ihan videoineen, mikä menee mönkään operaatiossa. Olisi suoranainen ihme, jos ei Venäjä niistä osaisi ottaa koppia.

Ymmärrän myös sotapropagandan, mutta olisi ihan kiva jos nämä jutut koettaisi pitää realistisina. Tuota itänaapurin sotavoimaa on kyllä kovin helppo parjata ja kertoa kuinka se ylijuostaan ihan justiin, ainakin tätä on kuulunut viimeiset pari kuukautta, mutta silti kun karttaa katselee, ei se ihan nyt noin näytä menevän.

Ehkä rasittavinta juuri foorumijuttujen lukemisessa on se, kuinka omia mielipiteitä tukevia juttuja tai uutisia sorrutaan "hypettämään" ja luodaan sillä mielikuvaa, vaikka olisi kiva jos tilanteesta saisi realistisen kuvan, myös täällä lännessä.

Eilisen(?) huumoriannos oli kohdalleni nähdä kuinka Venäjä on ilmoittanut olevansa valmis myymään sähköä Ukrainalle Zaporizzhan voimalasta, jonka varasti. Anna mun kaikki kestää... :hmm:
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 321
Ukrainan asevoimat on loikanneet isosti eteenpäin 2014-2015 katastrofin jälkeen myös tuolla saralla. Rakenne ei tänä päivänä ole mikään neuvostotyylinen "tapahtuu vasta kun isojeppe sanoo mitä ja mihin suuntaan", vaan siellä toimitaan paikallistasolla hyvinkin liinillä meiningillä.
Tuo siellä ilmeisesti toimiikin, ja siksi tuo venäjän hyökkäystoiminta onnistutaan aina tietyn etenemisen jälkeen halvaannuttamaan. Mutta sitten kun pitäisi pystyä luomaan isoilla joukoilla painopistettä ja koordinoimaan monimutkaista hyökkäystä yksiköiden kesken, homma ei välttämättä luistakaan.

Tavallaan haen sitä että organisaatiomielessä venäläisillä homma on liian keskusjohtoista ja yksiköt eivät osaa toimia itsenäisesti, joten huolto- ja viestiyhteyksien kaatuessa (tai johtajien ollessa liian votkuleissa) mitään ei tapahdu. Voi olla että Ukrainalaisilla on käänteinen ongelma, joukot osaavat toimia itsenäisesti mutteivät yhdessä. Vielä yksi askel eteenpäin olisi länkkäriarmeijoiden suhteellisen itsenäisten yksiköiden toisiaan tukeva yhteistoiminta, mutta voi olla että siihen ei ihan '14 jälkeen olla vielä päästy.

No, Venäjä on kyllä ollut hommissa ihan omassa luokassaan, arvelin aiemminkin että niiden meininki olisi keskusjohtoista ja jäykkää, mutta luulin että ne sentään osaavat siirtää isoja joukkoja paikasta A paikkaan B ilman että homma menee päin helvettiä, mutta väärässäpä olin...
 
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
382
Toivottavasti ei tule liian myöhään tämä. Näyttää huolestuttavalta tuo venäjän eteneminen ukrainassa, vaikka muuta toivoisi tällä hetkellä :itku:
Venäjän eteneminenhän on ihan surkeaa, välillä jotain saavat mutta ukraina tekee jo aika usein vastahyökkäyksiä. Ukraina myös vahvistuu koko ajan.
 
Liittynyt
06.02.2020
Viestejä
149
Venäjän eteneminenhän on ihan surkeaa, välillä jotain saavat mutta ukraina tekee jo aika usein vastahyökkäyksiä. Ukraina myös vahvistuu koko ajan.
Itseänikin alkaa huolestuttamaan venäläiset, he eivät tungeksi somessa räjäytysvideoillaan vaan tulevat kuolleen jälkeen kuokka pystyssä uudestaan. Toivottavasti ukrainalaisten laatu korvaa määrän!
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 965
Jos olisin huono sotimisessa, riittäisi varmaan sekin kun katselisi näiltä foorumeilta ohjeet mitä tehdään väärin alituiseen. Ideat korjaamiseen löytyy varmaan itseltäkin, mutta erinomaisesti ainakin tuodaan kautta linjan näin varmaan ympäri maailman ilmi nuo ihan videoineen, mikä menee mönkään operaatiossa. Olisi suoranainen ihme, jos ei Venäjä niistä osaisi ottaa koppia.
Kyllähän siellä on yksilöitä jotka osaavat ajatella ja tiedusteluyksiköitä jotka kykenisivät tällaiseen tiedonkeruuseen. Tosin sillä kapasiteetilla(yli keskivertoälyllä) voisi ilman tätä materiaaliakin lähes sodasta mitään tietämättä kirjoittaa opaskirjan, jolla kaikkein typerimmät virheet vältetään. Ongelmana on tämän tiedon mukaisten tapojen toimeenpano itseään arvostavien isoherrojen tai möykkäävän örkkilauman keskuudessa. Osaakohan keskiverto nurmipora edes varsinaisesti lukea.

Ei taida olla satojen vuosien kulttuurievoluution jälkeen tapahtumassa ihan äkkiä. Huutavat uraata jatkossakin ja prässäävät räkäpellistä mosseja 60-luvun varusteilla. "Toivottavasti" vessapaperikoneisiin on varaosia, tai muuten palataan vielä ankeampaan tuhrimiseen. Viemäreitähän siellä ei koskaan saatu toimimaan, joten paska haisee ja muutenkin on jo valmiiksi itämainen tunnelma, vaikka lambia riittäisikin. Itsehän en toki tuhri edes vessapaperilla, mutta Venäjällä käydessäni en törmännyt sen väriseen vesijohtoveteen, että missään hädässä päästäisin sitä edes persereikääni. Vedän mieluummin kalsarit ripulin päälle.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 027
Jos olisin huono sotimisessa, riittäisi varmaan sekin kun katselisi näiltä foorumeilta ohjeet mitä tehdään väärin alituiseen. ...
Venäjällä ilmeisesti seurataan "vihollispuolen" nettijuttuja.

Rivimiehillä seuraamista rajoittaa toki se että sillä ei samoja mahdollisuuksia. Ja muistettava että vääräntiedon levittämisestä voi tulla sanomista.
 
Liittynyt
16.08.2018
Viestejä
1 448
Itseänikin alkaa huolestuttamaan venäläiset, he eivät tungeksi somessa räjäytysvideoillaan vaan tulevat kuolleen jälkeen kuokka pystyssä uudestaan. Toivottavasti ukrainalaisten laatu korvaa määrän!
Venäläiset pystyvät vielä pitkään korvaamaan tappiot tankeissa ja tykistössä. Vasta lentokoneet, helikopterit ja täsmäaseet ovat vähentyneet siinä määrin, että niitä käytetään vähemmän taisteluissa. Yli kahden sadan lentokoneen menetys on siis johtanut siihen, että venäjän ilmavoimat operoivat lähinnä miehitetyillä alueilla ja niiden rajoilla. Jossain vaiheessa menetykset alkavat näkyä muissakin aselajeissa mutta ei ihan vielä.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
10 987
Venäläiset pystyvät vielä pitkään korvaamaan tappiot tankeissa ja tykistössä.
Määrällisesti , muttei laadullisesti.

Ne reservissä olleet panssarivaunut joita nyt kaivellaan jossain siperiassa olleista varastoista on pääosin jotain modernisoimattomia T-72ia tai jotain vielä vanhempia, T-62ia, tai T-55ia.

Ja lisäksi nyt on huomattu, että suuri osa niistä reservissä olevista tankeista ei toimikaan, kun kriittisiä osia on joko varastoinnin aikana hajonnut tai varastettu. Venäjällä on suuri homma siinä että saa kunnostettua noita kuntoon, esim. periaatteella että yhdistetään kahdesta rikkinäisestä tankista toimivat osat että saadaan yksi toimiva tankki.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 003
Venäjällä käydessäni en törmännyt sen väriseen vesijohtoveteen, että missään hädässä päästäisin sitä edes persereikääni. Vedän mieluummin kalsarit ripulin päälle.
Menee OT:ksi, mutta porukat kävivät Pietarissa 1992 ryhmämatkalla. Yksi henkilö oli ottanut pulloon vettä hotellin hanasta ja lähettänyt sen silloiseen elintarvikevirastoon tutkittavaksi. Tulos? Täysin uimakelvotonta.
 
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
923
Yli kahden sadan lentokoneen menetys on siis johtanut siihen, että venäjän ilmavoimat operoivat lähinnä miehitetyillä alueilla ja niiden rajoilla. Jossain vaiheessa menetykset alkavat näkyä muissakin aselajeissa mutta ei ihan vielä.
No tuohon 200 lentokoneeseen ei usko kukaan, dokumentaatio on alle 30:stä. Samoin listaavat vielä lentokoneet erilleen muista lentolaitteista, että ei. Toki jos siihen soveltaa jotain "sain tutkalukituksen, painoin nappia, se katosi"- tilastokikkailua..

Jos vielä vaunuissa on uskottavaa, että jokaista ei kaikki samantien lähde kuvaamaan ja laittamaan nettiin niin toi 200 lentokonetta on ollu nyt iät ja ajat ne olis varmasti kuvattu.
Ja putoamisvaiheessakin. Eikä se määrä vaikuttaisi missä operoisi vaan se, että Ukrainalla selvästi on toimiva (pitkän matkan) ilmapuolustus, jota ei tuhottu alkuvaiheessa.

Uskottavampaa on, että lentäjiä ei ole tarpeeks, jopa teoriat lakoista yms. Samoin melko mahdollista ja todennäköistä, että niissä ei operointiprosentti ole lähelläkään mitä mainostetaan, perinteisissä tutkissa ja radiohäirintälaitteissa on käyttöikä hädin tuskin sataa tuntia ja nyt niitä oikeasti tarvittais, niin voi olla, ettei toimi. Jossain Syyriassa lentäessä niillä ei ollu mitään merkitystä.

Dokumentaation määrä 200:sta koneesta yksinkertaisesti puuttuu, eikä sitä vahvista yksikään länsitarkkailija, solidarisuuttaan nyt ei viitsi naureskella.
Jotkut väitteistä on ajan myötä osoittautunu paikkansa pitäväksi tai hyvin lähelle, mutta toi ei.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 566
Jonkinlaista lentokeltoa saattaa alkaa kehittymään Ukrainaan vihdoinkin. Washington Post kertoi Yhdysvaltojen 40 miljardin tukipaketin sisällöstä, että odotetaan sisältävän kehittyneitä asejärjestelmiä, kuten Patriot ohjuksia ja pitkän kantaman tykistöä. Kuitenkin aikaa tuollaisten käyttöönottoon menisi käsittääkseni nopeimmillaankin useita kuukausia.

" The bill, passed on an 86-to-11 vote Thursday, provides a combined $20 billion in military aid that is expected to finance the transfer of advanced weapons systems, such as Patriot antiaircraft missiles and long-range artillery."


Liettua katkaiseen venäläisen öljyn ja kaasun lisäksi sunnuntaina myös sähkön tuonnin. Seuraavaksi voikin odotella ilmoitusta kun katkaisevat kaasun välityksen Kaliningradiin, joka tuottaa sähkönsä kaasulla. Venäjällä on tosin kaasuterminaalilaiva valmiina siellä, joten sähköttä tuskin jäävät. Vähän kalliimpaa siitä tosin tulee sielläkin. :coffee:

"No more Russian oil, gas and electricity imports in Lithuania from Sunday"

 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
10 987
No tuohon 200 lentokoneeseen ei usko kukaan, dokumentaatio on alle 30:stä.
Kyllä siihen uskoo muut kuin venäläiset. Mikään ei tähän asti ole viitannut siihen, että Ukraina olisi valehdellut noissa virallisissa ilmoittamissaan luvuissa.

Ja "dokumentaatio" ja "internetissä julkisesti esillä olevat valokuvat" tarkoittavat suomeksi aivan eri asioita.

Jos vielä vaunuissa on uskottavaa, että jokaista ei kaikki samantien lähde kuvaamaan ja laittamaan nettiin niin toi 200 lentokonetta on ollu nyt iät ja ajat ne olis varmasti kuvattu.
Ja putoamisvaiheessakin. Eikä se määrä vaikuttaisi missä operoisi vaan se, että Ukrainalla selvästi on toimiva (pitkän matkan) ilmapuolustus, jota ei tuhottu alkuvaiheessa.
Kun ohjuksella ammutaan alas kone esim. 5-20 km päästä ja se putoaa jonnekin metsään niin siitä ei tosiaan ole tulossa heti valokuvia nettiin. Hyvin harvoin kukaan alkaa rämpimään sinne metsään ja käyttämään tunteja sen koneenraadon etsimiseen vain, jotta pääsee postaamaan siitä nettiin kuvia jotta internet-nojatuolikenraalit pääsevät laskemaan omia "dokumentoituja" tappolukujaan. Ja välillä se kone hajoaa pudotessaan niin pieniksi paloiksi ja palaa niin perusteellisesti ettei edes ole paljoa kuvattavaa/kuvista tunnistettavaa.

Tilanne on hyvin eri kuin että jossain maataistelussa tuhotaan tankki 500 metrin päästää alueella, jonka hallinnasta taistellaan. Ja sitten taistelun jälkeen edetään paikkaan missä viholliset olivat.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
923
Kyllä siihen uskoo muut kuin venäläiset. Mikään ei tähän asti ole viitannut siihen, että Ukraina olisi valehdellut noissa virallisissa ilmoittamissaan luvuissa.

Ja "dokumentaatio" ja "internetissä julkisesti esillä olevat valokuvat" tarkoittavat suomeksi aivan eri asioita.


Kun ohjuksella ammutaan alas kone 15 km päästä ja se putoaa jonnekin metsään niin siitä ei tosiaan ole tulossa heti valokuvia nettiin. Hyvin harvoin kukaan alkaa rämpimään sinne koneenraadon luokse vain, jotta pääsee postaamaan siitä nettiin kuvia jotta internet-nojatuolikenraalit pääsevät laskemaan omia "dokumentoituja" tappolukujaan. Ja välillä se kone hajoaa pudotessaan niin pieniksi paloiksi ja palaa niin perusteellisesti ettei edes ole paljoa kuvattavaa/kuvista tunnistettavaa.

Tilanne on hyvin eri kuin että jossain maataistelussa tuhotaan tankki 500 metrin päästää alueella, jonka hallinnasta taistellaan. Ja sitten taistelun jälkeen edetään paikkaan missä viholliset olivat.
En mä usko, että he tahallaan olis valehdellu ja vetäny lukuja hatusta, mutta ilmatorjunnan tehtävähän on estää vastapuolen koneita toimimasta, länsimaiden harjoituksissa tutkalukitus = pudotus ja varsinkin jos se kone katoaa tutkasta joko käännyttyään ja ehdittyään tarpeeksi kauas tai syöksymällä katvealueeseen se varmaan merkataan pudotetuksi. Win-win-win joka vaiheessa merkkaajalle. Jos katellaan ihan AMRAAMinkin varsinaisia tapposuhteita niin pyörii siellä 65% tietämillä (tarkennetaan, että Balkanin ajalta, toki se nousee kun mukaan otetaan kopterit ja se oliko yksi friendly fire tapaus kun nyt tarkistat. Joka tapauksessa ei ole sekään mikään maaginen 100% ja kyse on aktiivisesta amerikkalaisesta ilmasta-ilmaan ohjuksesta vanhoja neuvostovientivehkeitä vastaan), saatika joku S-200 tai S-300 pitkälti matkalta, aikaa reagoida eri tavalla yms.

Että onhan se 200 konetta varmasti torjuttu, mutta tuskin pudotettu.

Ja joo, totta, että nettiin tuskin kaikkea dokumentaatiota annetaan - se vaan, että kovin propaganda-arvohan on juuri kalliilla ja vaikeasti korvattavissa olevilla järjestelmillä, jota vastapuoli kehuu, siis lentokoneilla. Miksi jättää ne siis näyttämättä, mutta näyttää satoja vaunujen romuja ja kuorma-autoja?

Kuten sanoin, en oletakaan, että sen luokse heti rämpisi kukaan, mutta toi ~200 on ollu nyt melkoisen pitkään, on ollu aikaa rämpiä.
Ei sinne kukaan meidän iloksi rämmi vaan lentokoneista halutaan erityisesti IFF, radiot, kartat, yms varmasti ihan Ukrainan asevoimat ja länsitiedustelukin, puhumattakaan lentäjästä. Aivan varmasti jokaikisellä koneella käydään, kuten kaikissa konflikteissa tähänkin asti eikä sillä ole tekemistä nyt minkään nojatuolikenraaleille todistelun kanssa.

Se on totta, että joku tommonen isompi ohjus kuten noi pitkän matkan järjestelmät kunnolla osuessaan ei paljoa jätä jäljelle, mutta aika kova luotto on vuosikymmeniä vanhoihin NL:n ohjuksiin, jotka on melko karkeita hakeutumiseltaan.

Samaten se Oryxissa oleva tankkimäärä on ilmoituksista vielä kaukana. Niistä on toki paha pysyä kartalla kun samankaltaiseen rautaromuun ihmiset tottuu, niissä ei ole mitään ihmeellistä tutkittavaa eikä ne ole suuria propagandavoittajakaan. Mutta lentokoneen luona aivan varmasti on haluja käydä tiedustelulla, toisin kuin tankin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
923
Joo, on huhtikuulta, mutta pointti pysyy. Uskoo varmasti muut kuin venäläiset joo, aivan kuten siihen pesukonevaraosajuttuunkin ja molemmissa yhtä paljon totuutta.
Airforcemag ja amerikkalaiset ei ainakaan usko.




"Aircraft losses number about 45, according to various international defense-watcher organizations, including eight Su-25 attack fighters, three Su-30s, four Su-34s, and an Su-35, the latter of which is counted as Russia’s top operational fighter. The list also includes an An-26 transport, 16 transport and attack helicopters, and a handful of unmanned drones. "


"The Air & Space Forces Association (AFA) is an independent, 501(c)(3) non-profit, professional military association for the United States Air Force and United States Space Force that educates the American public on air and space power, advocates for the Air and Space Forces, and provides support for Airmen, Guardians, and their families.[2] It is headquartered in Arlington, Virginia.

AFA publishes Air Force Magazine[5] and the Daily Report.[6]

Että kyllä mä nyt uskon tosiaan tuota porukkaa mieluummin kuin sitten puhtaasti uskovaisia "koska Ukraina sano niin ja koska Venäjä valehtelee aina". Noh, eihän se logiikka eroa pätkääkään siitä perusvenäläisestä telkkarizombista sitten, "TV sano, joten on totta".
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
10 987
Joo, on huhtikuulta, mutta pointti pysyy. Uskoo varmasti muut kuin venäläiset joo, aivan kuten siihen pesukonevaraosajuttuunkin ja molemmissa yhtä paljon totuutta.
Airforcemag ja amerikkalaiset ei ainakaan usko.




"Aircraft losses number about 45, according to various international defense-watcher organizations, including eight Su-25 attack fighters, three Su-30s, four Su-34s, and an Su-35, the latter of which is counted as Russia’s top operational fighter. The list also includes an An-26 transport, 16 transport and attack helicopters, and a handful of unmanned drones. "
Luitko nyt YHTÄÄN tuota postaamaasi artikkelia?

Tuossa ei sanota mitään sen suuntaista, että haasteltu kenraali ei uskoisi Ukrainan ilmoittamia lukuja, päin vastoin:

" Moreover, “the fact that they’ve struggled, conventionally, may put the risk of nuclear/chemical/bio use at a higher level. So in some cases, it makes it a bit more unpredictable, and it puts the threat in a different context that we need to be concerned about,” he said. Senior Pentagon officials have speculated that continued humiliation of Russia’s army by the lesser-equipped Ukrainian forces, and Russia’s disorganized and overall clumsier operations, may provoke harsher measures from the Russians, such as chemical or nuclear weapons use."
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
10 987
(vastaus tuli kahdessa osassa koska alkup lainaamaani viestiä oli timekillerx editoinut välissä)

"Aircraft losses number about 45, according to various international defense-watcher organizations, including eight Su-25 attack fighters, three Su-30s, four Su-34s, and an Su-35, the latter of which is counted as Russia’s top operational fighter. The list also includes an An-26 transport, 16 transport and attack helicopters, and a handful of unmanned drones. "
Oleelliset sanat boldattu.

Eli nämä on nimenomaan niitä sinun nettiin valokuvattuja pudotuksiasi.. joita siis todellisuudessa taisikin olla jo viime kuussa 45 kpl eikä väittämäsi 30kpl.

Haastateltu kenraali ei puhunut mitään 45 koneesta vaan tämä luku otettiin artikkeliin ihan muualta.
 
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
923
Luitko nyt YHTÄÄN tuota postaamaasi artikkelia?

Tuossa ei sanota mitään sen suuntaista, että haasteltu kenraali ei uskoisi Ukrainan ilmoittamia lukuja, päin vastoin:

" Moreover, “the fact that they’ve struggled, conventionally, may put the risk of nuclear/chemical/bio use at a higher level. So in some cases, it makes it a bit more unpredictable, and it puts the threat in a different context that we need to be concerned about,” he said. Senior Pentagon officials have speculated that continued humiliation of Russia’s army by the lesser-equipped Ukrainian forces, and Russia’s disorganized and overall clumsier operations, may provoke harsher measures from the Russians, such as chemical or nuclear weapons use."
Miten ihmeessä tulkitset tuon niin, että kyseinen henkilö sanoo uskovansa 163 lentokoneen pudotukseen?

Siinähän sanotaan, että hankaluuksien takia on vaikeaa ennustaa ja uhka NBC aseiden käytöstä kasvaa. Ei sanaakaan lentokoneista.

(vastaus tuli kahdessa osassa koska alkup lainaamaani viestiä oli timekillerx editoinut välissä)

Oleelliset sanat boldattu.

Eli nämä on nimenomaan niitä sinun nettiin valokuvattuja pudotuksiasi.. joita siis todellisuudessa taisikin olla jo viime kuussa 45 kpl eikä väittämäsi 30kpl.

Haastateltu kenraali ei puhunut mitään 45 koneesta vaan tämä luku otettiin artikkeliin ihan muualta.
Sekoitat lentokoneet ja lentolaitteet mitä 45 ja 30 tulee, kysehän oli alunperin lentokoneista.
" The list also includes an An-26 transport, 16 transport and attack helicopters, and a handful of unmanned drones. "
Niin Ukrainan luvuissa kuin vaikkapa Oryxissa hekot ja dronet on erillään, silloin se Ukrainan ilmoittama luku on jo useissa sadoissa. Pienten dronejen luvut voikin olla ihan mitä tahansa, niihin en kiinnitäkkään huomiota.

Mainitsin jo olennaisimmat miksi se jokainen kone olis käyty läpi, mutta jostain syystä sitten ei ole, koska...?

Mistä muuten revit ylipäätään sen, että väitin, että haastateltu kenraali uskoisi tai ei uskoisi johonkin? "Airforcemag ja amerikkalaiset ei ainakaan usko. " = haastateltu kenraali? Joka ei kyllä myöskään vahvistanut mitään 163 lentokonetta tai useaa sataa lentolaitetta.

Se lähtökohta edelleen, kaikista herkullisin tuhottu laite tiedustelulle ja propagandalle jätetään esittelemättä, mutta esitellään jotain vaunuja ja kuorma-autoja?
Samaten sen tutkimisesta ei ole kiinnostunut kukaan muukaan eikä kalliista romusta? Eihän siinä ole mitään logiikkaa.

Joo, se on toki uskottavaa, että jos kone on pudonnu linjojen taakse niin sinne ei pääse, mutta ihan oikeasti nyt, tasan yhden osapuolen liukuhihnailmoitukset lähteenä ja takeena se, että toinen osapuoli valehtelee aina? Eli siis kaikki Bellingcat ja CNN tekee aivan turhaa työtä, mitä sitä tutkimaan, nehän vois kans vaan latoa ilmoituksia ja huutaa, että totta on?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 942
Komppaan kyllä TimeKillerX:n kommentteja. Ei ainakaan yksikään lännessä vaikuttava analyytikko jota itse olen seuraillut ole valmis sanomaan, että uskoisi noi Ukrainan luvut alas ammutuille lentoaluksille tällä hetkellä. Totta kai todelliset menetykset on varmasti suurempia kuin ne julkisiin videoihin ja valokuviin päätyvät ja toki näistä voi olla vaikeampi ottaa niitä kuvia kuin vaikka panssarivaunuista, mutta toi ero ilmoitetuissa luvuissa ja kuvamateriaalissa on vaan niin suuri.

Sekin on kyllä totta, että Ukrainan lukuihin on alettu sodan edetessä uskoa paremmin koska ne on alkanut todisteiden valossa vaikuttaa monilta osin kuitenkin kohtuullisen realistisilta.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Aikaisemmin oli huhua että Putin ei olisi ollut julkisuudessa kohta pariin viikkoon ja että esitetyt videopätkät olisivat ennalta nauhoitettuja ja nyt sitten tällaista uutisoidaan:

Maksimaalisen suolan kanssa, mutta olisi mahtava jos tästä runkkarista päästään eroon. Ei se välttämättä sotaa lopeta, mutta todennäköisemmin tilanne menee parempaan kuin huonompaan suuntaan Venäjällä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 793
Aikaisemmin oli huhua että Putin ei olisi ollut julkisuudessa kohta pariin viikkoon ja että esitetyt videopätkät olisivat ennalta nauhoitettuja ja nyt sitten tällaista uutisoidaan:

Maksimaalisen suolan kanssa, mutta olisi mahtava jos tästä runkkarista päästään eroon. Ei se välttämättä sotaa lopeta, mutta todennäköisemmin tilanne menee parempaan kuin huonompaan suuntaan Venäjällä.
Vaikka tuo olisikin totta ja putin päästäisi viimeisen ruskean nuotin niin juuri mikään tuskin muuttuisi. Siellä on rivissä putinin kavereita samanlaisella taustalla ja maailmakatsomuksella (duginin opetuslapsia) odottamassa puikkoihin hyppäämistä.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Vaikka tuo olisikin totta ja putin päästäisi viimeisen ruskean nuotin niin juuri mikään tuskin muuttuisi. Siellä on rivissä putinin kavereita samanlaisella taustalla ja maailmakatsomuksella (duginin opetuslapsia) odottamassa puikkoihin hyppäämistä.
Tuossakin tilanteessa veikkaisin että n. 95-98% mahdollisuudella että nämä tyypit kuitenkin imperialistisista haaveistaan huolimatta käyttäisivät Putinin kuoleman hyväkseen exit-mahdollisuutena. On kaikille osapuolille aivan selvää että Venäjä on matkalla kohti täystuhoa ja kaikki sen suunnitelmat ovat menneet vituiksi. Jos olisi aikakone niin varmasti jokainen Venäjällä menisi estämään tämän sodan aloituksen.

Jos Putin kippaa niin vastuuta voi kaataa hänelle aika reilulla kädellä. Ei se Venäjää kokonaan pelasta, mutta se saattaa rauhoittaa tilanteen ja saada jonkinlaisen vakauden edes joksikin aikaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
923
Voisiko tässä nyt olla joku tie pois sodasta? Kun alkaa vahvasti näyttää siltä, että sitä virhettä ei vain voi myöntää ja annetaan lihamyllyn vain laulaa.
Siis Putin kuolee, kansan suru, on keskityttävä suuren johtajan hautajaisiin, sota vain häiritsee tätä ja siitä on irtauduttava?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 942
Aikaisemmin oli huhua että Putin ei olisi ollut julkisuudessa kohta pariin viikkoon ja että esitetyt videopätkät olisivat ennalta nauhoitettuja ja nyt sitten tällaista uutisoidaan:

Maksimaalisen suolan kanssa, mutta olisi mahtava jos tästä runkkarista päästään eroon. Ei se välttämättä sotaa lopeta, mutta todennäköisemmin tilanne menee parempaan kuin huonompaan suuntaan Venäjällä.
Ehkä se todennäköisintä on, että ei ainakaan huonompaan suuntaan menisi kun tila on jo niin huono. Toisaalta huonompaan menemisen mahdollisuuskin on varmasti ihan merkittävä, onhan siitä kuulunut huhuja että armeijan puolelta on nuristu lähinnä siitä kun ei ole täyttä liikekannallepanoa tehty jne. Tulee mieleen se kuinka USA ei olisi halunnut NL:n kaatuvan koska se nähtiin suurena epävarmuustekijänä.

Venäjän hallinnon länsisuhteiden kannalta tuo olisi kyllä varmaan onnenpotku koska sota on niin vahvasti kytketty Putiniin henkilönä. Ainakin jos tapahtuisi vasta sodan loppuvaiheissa.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Voisiko tässä nyt olla joku tie pois sodasta? Kun näyttää vahvasti siltä, että sitä virhettä ei vain voi myöntää ja annetaan lihamyllyn vain laulaa.
Siis Putin kuolee, kansan suru, on keskityttävä suuren johtajan hautajaisiin, sota vain häiritsee tätä ja siitä on irtauduttava?
Jos Putinin ja Putinin Venäjän kunnia ei olisi pelissä niin varmasti joukot olisi vedetty takaisin jo Maaliskuussa. Putinin kuolema tekee hänestä helpon syntipukin. Sekopää diktaattori joka piti muita vankinaan.

Toisaalta on myös mahdollista että vallan ottaa oppositio tai jokin muu entiteetti. Medvdeville, Kremlin tiedottajalle, Shoigulle yms. Putinin lähipiirille pikainen oikeudenkäynti, napakka niskalaukaus maanpetoksesta ja takaisin kansainvälisten suhteiden korjaamiseen.
 

Poppamies

Que pasa, ese?
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 680
Voisiko tässä nyt olla joku tie pois sodasta? Kun alkaa vahvasti näyttää siltä, että sitä virhettä ei vain voi myöntää ja annetaan lihamyllyn vain laulaa.
Siis Putin kuolee, kansan suru, on keskityttävä suuren johtajan hautajaisiin, sota vain häiritsee tätä ja siitä on irtauduttava?
Länsi on kyllä nälkäinen palaamaan entiseen koska viimeistään talvella alkaa lama kolkutella. Ruoka, energia, raaka-aineet, tuki eri muodoissa.

Mutta meillä ei ole oikeutta sanella mihin Ukrainan pitää tyytyä. Tuskin Venäjä palauttaa vanhoja rajoja ja ihmisiä jne. Voisi kuvitella että viha ja epäluottamus on 100 vuotta melko tapissa. Kaupunkeja tuhottu jne.
 
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
923
Tuossakin tilanteessa veikkaisin että n. 95-98% mahdollisuudella että nämä tyypit kuitenkin imperialistisista haaveistaan huolimatta käyttäisivät Putinin kuoleman hyväkseen exit-mahdollisuutena. On kaikille osapuolille aivan selvää että Venäjä on matkalla kohti täystuhoa ja kaikki sen suunnitelmat ovat menneet vituiksi. Jos olisi aikakone niin varmasti jokainen Venäjällä menisi estämään tämän sodan aloituksen.

Jos Putin kippaa niin vastuuta voi kipata hänelle aika reilulla kädellä. Ei se Venäjää kokonaan pelasta, mutta se saattaa rauhoittaa tilanteen ja saada jonkinlaisen vakauden edes joksikin aikaa.
Eli uusinta 20-40 vuoden päästä? Kyllähän noi äärinationalistit ja ihan oikeat natsit, joita riittää politiikan syöttäjissä, kuten propagandan keulakuvat pitäis saattaa oikeuteen.

Mä näkisin (pelkkää haaveilua), että järkevä muutos menis niin, että ne vaikutusvaltaa ja voimaa edustavat, joilla on progressiivisa näkemyksiä ottaa väliaikaisen vallan (voi kuulostaa huvittavalta Venäjän historiassa), asettaa vaalit tiettyyn ajankohtaan ja purkaa vallan vertikaalin horisontaaliseks kuten se lännessä on (lain toimeenpaneva elin, oikeus ja valvontakoneisto) sekä vapaa lehdistö, FSB keskittyy siihen oikeaan tehtäväänsä, korruption kitkeminen olis jotain, turhia virkamiehiä vähennetään rankalla kädellä, vaikka sitten antamalla rahaa jonkun kioskin perustamiseks tai mitä vaan, lopuilla olis sellaneinen palkka, että virkasuhteen ainoa motivaatio ei ole korruptio ja keskitason & alemman tason toimijoiden tekemisiä käsiteltäis myös, mikä jäi tekemättä NL:n aikana.

Ja ne korkean tason tekijät olis ihan oikeasti vastuussa, eikä niin kuten NL:n jälkeen, että vasta illansuussa nämä totes, että ei me ollakaan enää puoluessa, sano olevansa demokraatteja ja meno jatku. Puhumattakaan sitten epäpätevistä korruptiokuninkaista, jotka on näkyvillä paikoilla.

Mieluiten niin, että nää ylhäällä olevat aloittaen Putinista ilmoittais itse luopuvansa vallasta ja ymmärtäis tilanteen, tosin se vaatis koskemattomuutta ja varmasti haluaisivat pitää ainakin osan saaliistaan. Joka on kyl väärä signaali, koska seuraava järjestelmä olis sama.

Samaten lehdistönvapauden yhteydessä pitäis kumota noi viime vuosien sananvapauslait ja ottaa reksitereistä pois niistä tuomitut yms. NL:n jälkimainingeissa tässäkin oli epäselvyyttä, esim. kuuluisa §88 valuutanvaihdosta oli voimassa vielä NL:n jälkeenkin. Eihän sitä varmaan sinällään kukaan noudata, mutta entä kun kohdalle osuu se rahaa haluava miliisi yms.

Se on sitten asia erikseen, miten sellainen porukka edes löytää toisensa, etteikö se itse pyrkis korruptioon, onko sitä edes olemassa maassa enää jne jne. Ja aika vähän voi olla haluja muutokseen jos on itse tekijöillä pelkoa joutuuko itsekin oikeuteen.

Mitä sitten taas seurannu tuota oppositiota niin ei ainakaan mitään Navalnymeinikiä kiitos. Eli vaihdetaan kiihkoilevat sedät kiihkoileviin teineihin ja nautitaan hedelmistä taas 40 vuoden päästä? On siellä oppositiossa järkeviäkin ihmisiä, mutta nehän ei edes Navalnyn kannattajille kelpaa milloin milläkin verkkuulle, kun ei metelöi ja kiukuttele tarpeeks, kun on henkilökohtaisia ihmissuhderiitoja yms, Kremlin agentteja selvästi. Ja ainoa ohjelma on Putinin haukkuminen. Joo, on siellä epäpätevää ja hupaisaa porukkaa nyt johdossa, mut ihan pelkällä negatiivisella energialla sitten rakentamaan maata? Aivan kuten nyt 2010 luvulla?

Kyl mä näkisin, että joku progressiivinen sisäpiiri ton muutoksen hoitais mieluummin. Jooh, varmasti suurvaltahaaveiluneen, mutta sellainen, joka ymmärtäis, että asema saavutetaan taloudella, teollisuudella, tieteellä, elintasolla jne ja ymmärtäis mitkä virheet on tehty edes 40 vuoden aikana ja mihin ne on johtanu. Ja sitten se, että oikea uhka on Kiina, eikä länsi.

Siihen mä en usko, että Krimiä antais edes seuraava järjestelmä takas, Navalny muuten sanonu, että ei antais, toki ennen sotaa, aiheuttais taas jonkun kytevän "saatte vielä Sevastopolin tähden"- meiningin, mutta jonkinlainen yhteishallinto/autonominen asema tms, jotta molempi valtio säilyttää kasvonsa kansalaistensa edessä eikä kummallakaan olis haluja aloittaa uutta koston kierrettä. Olkoot vaikka sitten paska maku molemmilla suussa kunhan molemmilla yhtä paljon.

Mitä alueisiin tulee ja siellä pitäis tarkistella kaikenlaisten Tuvien ja Tsetsenioiden olemista osana federaatiota kun ei niistä ole muutakun haittaa. Liiat alueet vaan haittaa ja sekin pitäis kyetä myöntämään. Sitä kautta sitten sitä Kriminkin asemaa voi tarkastella uudelleen. Se vaan, että Moskova näkee sillon kaiken sortuvan ku korttipakka ja sikshän aiheesta puhuminenkin on nykyisin kielletty. (vaikka Putin antoi sen saaren Kiinalle -19, ilmeisesti lait ei koske jne)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
1 690
Vaikka tuo olisikin totta ja putin päästäisi viimeisen ruskean nuotin niin juuri mikään tuskin muuttuisi. Siellä on rivissä putinin kavereita samanlaisella taustalla ja maailmakatsomuksella (duginin opetuslapsia) odottamassa puikkoihin hyppäämistä.
Kyllä poliittinen muutos tapahtui Neuvostoliiton hajotessakin, sama takinkääntyminen on täysin mahdollista.
Toki toivon, että Venäjä jatkaa samaa itsetuhoista polkuaan ja tuhoaa itse itsensä, sisällissota Venäjällä rauhoittaisi Euroopan. Raiskatkoon ja tappaisivat keskenään kun sitä haluvat tehdä.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 879
Aikaisemmin oli huhua että Putin ei olisi ollut julkisuudessa kohta pariin viikkoon ja että esitetyt videopätkät olisivat ennalta nauhoitettuja ja nyt sitten tällaista uutisoidaan:

Maksimaalisen suolan kanssa, mutta olisi mahtava jos tästä runkkarista päästään eroon. Ei se välttämättä sotaa lopeta, mutta todennäköisemmin tilanne menee parempaan kuin huonompaan suuntaan Venäjällä.
On ollut jo pitkään huhua liikkeellä, että Putinilla olisi syöpään liittyvä leikkaus toukokuussa, joten sikäli ei olisi kovin uutta ja yllättävää mikäli hän on nyt poissa julkisuudesta.

Siitä ei ole mitään tietoa, että onko tämä Putinin sairaus kuolemaksi vai ei.

Mikäs pahan tappaisi.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Länsi on kyllä nälkäinen palaamaan entiseen koska viimeistään talvella alkaa lama kolkutella. Ruoka, energia, raaka-aineet, tuki eri muodoissa.

Mutta meillä ei ole oikeutta sanella mihin Ukrainan pitää tyytyä. Tuskin Venäjä palauttaa vanhoja rajoja ja ihmisiä jne. Voisi kuvitella että viha ja epäluottamus on 100 vuotta melko tapissa. Kaupunkeja tuhottu jne.
Ei entiseen ole enää paluuta millään realistisella tavalla, mutta jonkinlainen "lopetetaan sota ja siedetään toisia sen verran että saadaan energiariippuvuus katkaistua ja armeijaa vahvistettua"-välimalli ratkaisu saattaisi syntyä.
 
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
923
Kyllä poliittinen muutos tapahtui Neuvostoliiton hajotessakin, sama takinkääntyminen on täysin mahdollista.
Toki toivon, että Venäjä jatkaa samaa itsetuhoista polkuaan ja tuhoaa itse itsensä, sisällissota Venäjällä rauhoittaisi Euroopan. Raiskatkoon ja tappaisivat keskenään kun sitä haluvat tehdä.
Kyllä sinne jäi kaikki samat vanhat heput, kuten yllä mainitsin, eikä ne näköjään muuksi muuttunut, vaikka aluksi näyttikin siltä ja nyt nautitaan hedelmistä.
Se vaan, että ei tiedetä ketkä sisällissodassa voittaisi, 100 vuotta sitten ei hyvin käynyt. Toki tsaarin Venäjä oli myös sotaisa, mutta ei NL:llä ollu yhtään sen pienempiä tavotteita, ettei isompia vaan.
Ja jos mietitään, että vastakkain on vähemmistö ajattelevia ihmisiä ja massa väkivaltaisia ihmisiä niin valitettavasti ollaan numeropelin äärellä, joka ei suinkaan tarkoita, että kehitys voittaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 793
Toki toivon, että Venäjä jatkaa samaa itsetuhoista polkuaan ja tuhoaa itse itsensä, sisällissota Venäjällä rauhoittaisi Euroopan. Raiskatkoon ja tappaisivat keskenään kun sitä haluvat tehdä.
Minä näen venäjän sisällissodan pian vaarallisempana asiana kuin ukrainan sodan. Jos nyt ajattelee että venäjä pirstoutuisi muutamaksi suuremmaksi alueeksi ja erilaisiksi separatistialueiksi jotka nahistelisivat keskenään. Tuosta porukasta löytyisi varmasti hautaan saakka sitä väkeä joiden mielestä koko tilanne on lännen syytä. Ja sitten pääsemme ihmettelemään terrorismia euroopassa.
 
Liittynyt
25.02.2019
Viestejä
1 048

Mahdollista Venäjän hybridivaikuttamista.
Virus joka leviää ainoastaan lähikontaktista näkyy useassa venäjän vastaisissa maissa yhtä aikaa. Uutisten mukaan leviää homojen piireissä, mikä olisi Venäjän Pr linjan mukaista lännen denegraatiota. Saa nähdä miten dna sekvensointi näyttää eroja luonnollisiin viruksiin ja onko sitä ilmiselvästi muunnettu.
SEI_105123106-1.jpg image.jpg
 

kibe

Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 835
Zelenskyn mukaan Ukrainaa puolustamassa olisi nyt sen 700k sotilasta. Eli vielä olisi ilmeisesti sen 300k+ sotilasta lisää tulossa...

Tosin ei tuo twiitti kerro sitä moniko noista on kiväärillä varustettuja kodinturvajoukkoja. Siitä on vielä pitkä matka sotilaaksi joka pystyy toteuttamaan onnistuneita vastahyökkäyksiä ym. Toki kivääriukon tai akankin voi nakata juoksuhautaan.
 
Liittynyt
23.11.2016
Viestejä
741
Uskottavampaa on, että lentäjiä ei ole tarpeeks, jopa teoriat lakoista yms. Samoin melko mahdollista ja todennäköistä, että niissä ei operointiprosentti ole lähelläkään mitä mainostetaan, perinteisissä tutkissa ja radiohäirintälaitteissa on käyttöikä hädin tuskin sataa tuntia ja nyt niitä oikeasti tarvittais, niin voi olla, ettei toimi. Jossain Syyriassa lentäessä niillä ei ollu mitään merkitystä.

Dokumentaation määrä 200:sta koneesta yksinkertaisesti puuttuu, eikä sitä vahvista yksikään länsitarkkailija, solidarisuuttaan nyt ei viitsi naureskella.
Jotkut väitteistä on ajan myötä osoittautunu paikkansa pitäväksi tai hyvin lähelle, mutta toi ei.
Lentäjät LAKKOILLUT? Veikkaan että sen jälkeen ei tarvi kuin kasvattaa horsmaa hautausmaalla jos tuon tekisi :lol:
 
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
923
Lentäjät LAKKOILLUT? Veikkaan että sen jälkeen ei tarvi kuin kasvattaa horsmaa hautausmaalla jos tuon tekisi :lol:
Se on se mun oma salaliittoteorina, sanotaan vaikka sellaiseksi, mistä aiemmin mainitsin kun oli pohdintaa miksei 9.5 koneet lentäny. Ja/tai ei ainakaan luottoa lentäjiin ole. Mistäs se yleensä johtuu, vaikka toki siellä on nyt täysin vainoharhaisuusuudet päällä.

Ei ainakaan rivimiehet kasva horsmaa, jotka ovat kieltäytyneet. Osa on saanut potkut kun eivät suostuneet lähtemään "erikoisoperaatioon" ja ovat sitten vieläpä laittaneet oikeuteen paperit sisään laittomista potkuista, että joko työpaikka tai erorahat tänne.
Pikkupoikia voi toki uhkailla vankilatuomioilla, mutta ei nyt mitään pidemmän koulutuksen saaneita spesialisteja.

Siellä mun aiemmissa pohdinnoissa on syitä tuolle kyl, lentäjät kun eniten joutuu kärsimään nykyisestä tilanteesta ja varmasti vähiten haluavat tehdä tuota ja myös tietävät tasan tarkkaan mikä on tilanne.
Ei siellä nyt kaikesta huolimatta (vielä) ihan NL:n tai Kolmannen valtakunnan meininki ole, rajat ja informaatio ei ole tukittu yhtä pahoin. Jos valtio tapattais muutaman lentäjän niin se menettäis äkkiä kaikki. Kukas sitten lentäis ensimmäistäkään konetta? (noh, kai niitä muutama löytyisi, mutta mittakaavassa)
Noi vehkeet ei oo enää mitään 2MS aikaisia "hyppää sisään ja sitten opit"- vehkeitä.

Ai niin, eikä pelkästään palkkasotilaat ole kieltäytyneet menemästä vaan myös nämä 11 "Putinpoliisia" / Gestapomiestä. Ja tosiaan laittoivat vielä potkuista kanteen perään.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
747
Iso ongelmahan tuolla ovat olleet nuo laivat, jotka ovat päässeet vapaasti ohjuksia ampumaan, mutta ehkäpä kohta ne lähetetään vedenalaiselle erikoisoperaatiolle.

 

kibe

Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 835
Iso ongelmahan tuolla ovat olleet nuo laivat, jotka ovat päässeet vapaasti ohjuksia ampumaan, mutta ehkäpä kohta ne lähetetään vedenalaiselle erikoisoperaatiolle.

Ukrainalla on omia ohjuksiaan, ja nuo botskit on tällä hetkellä niiden ulottumattomissa. Harpoonit ei ainakaan kantomatkaa lisää. Ellei niitä sitten pudottele hävittäjästä.
 
Liittynyt
16.08.2018
Viestejä
1 448
Venäläiset ovat keksineet nerokkaan ratkaisun logistiikkaongelmiinsa. Olen varma, että tällä menetelmällä sota saadaan loppumaan nopeasti.

 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 942
Venäläiset ovat keksineet nerokkaan ratkaisun logistiikkaongelmiinsa. Olen varma, että tällä menetelmällä sota saadaan loppumaan nopeasti.

Toi tweetti on toki varmaan vaan huumoria, mutta tota tiliä ei sitten kannata siinä uskossa seurata että tuo olisi joku oikea Kanadalaisvapaaehtoinen, väittää olevansa mutta todellisuudessa tweettailee vaan vanhaa materiaalia, omassa kellarissa otettuja larppikuvia ja satuja.
 
Liittynyt
16.08.2018
Viestejä
1 448
Leopard 1:siä Ukrainalle.


Olisikin mielenkiintoista nähdä miten Leopard pärjää T-sarjan tankeille. Kurskin koitoksessa satakunta kilometriä itään nykyisistä mittelöistä saksalaiset tuhosivat 400 venäläistankkia yhdessä päivässä. Saksalaisetkin menettivät melkein pari tusinaa takkejaan, lähinnä konerikkoihin ja muihin teknisiin ongelmiin. Yksi Tiger tuhosi 24 tankkia ja olisi tuhonnut enemmänkin mutta ammukset loppuivat logistisiin ongelmiin ja piti palata tukikohtaan. Nuo Leopardit eivät ole uusimpia malleja, mutta olisi kiva nähdä onko suhde tuhottujen takkien osalta edelleen sama niiden ottaessa mittaa toisistaan. Pidän sitä mahdollisena.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
236 425
Viestejä
4 148 240
Jäsenet
70 255
Uusin jäsen
ugeurhea

Hinta.fi

Ylös Bottom