• Live: io-techin Tekniikkapodcast poikkeuksellisesti tänään perjantaina noin klo 15:00 alkaen. Keskustellaan viikon mielenkiintoisimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähetys YouTubessa. Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
17 176
Mitään järkeä ei ole antaa Venäjän kuljettaa öljyä romutankkereilla Itämeren kautta. Eikö Itämerelle ole varsin rajoitettu pääsy kapeiden salmien kautta, joten miksi on täysin poissuljettu vaihtoehto estää romutankkerien pääsy Itämerelle kokonaisuudessaan?
Järkeä ei ole joo, mutta se ei taida olla ihan niin simppeliä kuitenkaan. Samaan aikaan pitää muistaa, että Itämeren "öljyvahinko" voi ihan hyvin olla mukana Venäjän hybridivaikuttamisen keinovalikoimassa samaan tapaan kuin kaikki muukin sabotointi.
 
Liittynyt
21.06.2019
Viestejä
1 528
Millä tavalla hoitaisit tuon estämisen ilman, että seuraavaksi sitä öljytankkeria saattaa muutama venäläinen sotalaiva?
Jos tuo on argumentti vastaan, niin ei kai sitten mitään muutakaan voi tehdä. On niitä sotalaivoja muillakin kuin Venäjällä. Jos selvää romurautaa yritetään käyttää öljyn kuljettamiseen, niin mielestäni on suorastaan velvollisuus estää sellaisten käyttö Itämerellä.
 
Liittynyt
30.07.2020
Viestejä
29
YLE:n jutussa on vähän raflaavasti kirjoitettu, että 20v vanha tankkeri olisi jotain romurautaa. Vaikka alalla 15v vanhoja aluksia aletaan syrjimään niin kyllä ne useimmiten toiminnassa pysyy lähemmäs 25v ikään asti. Vanhojen tankkerien pääsyn estäminen Itämerelle tuskin on kansainvälisten lakien mukaan kovin helppoa, kun ne ovat jonkin muun kuin Venäjän lipun alla ja omistava yrityskin sijaitsee jossain muussa maassa. Tärkeämpää olisi varmistaa, että vakuutukset on kunnossa ja kaikki turvallisuuteen liittyvät laitteet myös kunnossa, tai oikeammin että kauppaa käyvillä osapuolilla on motivaatiota turvallisuudesta huolehtia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 124
Jos tuo on argumentti vastaan, niin ei kai sitten mitään muutakaan voi tehdä. On niitä sotalaivoja muillakin kuin Venäjällä. Jos selvää romurautaa yritetään käyttää öljyn kuljettamiseen, niin mielestäni on suorastaan velvollisuus estää sellaisten käyttö Itämerellä.
Mun pointti oli ehkä se, että Venäjää on vaikea pakottaa yhtään mihinkään ilman riskiä sotilaallisesta väliintulosta tai sodanjulistuksesta. Siis sellaisissa asioissa, joihin sillä on yhä oikeus, kuten kansainvälisten vesireittien käyttö. Tai vaikka avaruusaluksen laukaisu kiertoradalle. Mutta en kyllä tiedä, millaisia kansainvälisiä sopimuksia on tankkerien kunnon suhteen. Eli onko niiden nojalla joku toimenpide oikeutettu jos yrittää läpiruostuneella purkilla kuljettaa ympäristömyrkkyjä kansainvälisillä vesillä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 193
Hintakatto sinänsä ei ole kiistakysymys, vaan hintakaton taso.

Jossei sopimukseen hintakatosta päästä, niin siinä tapauksessa öljyn tuonti kielletään ilmeisesti melkein kokonaan (poikkeuksia lukuunottamatta) ja tästä on jo keväällä päätetty...
Kyllä, sopimus hintakatosta on tuota hintakaton tasoa lukuunottamatta valmis. Kumpi vaikuttaa enemmän venäjän öljytuloihin, EU:n ostoboikotti vai muille ostajille annettava neuvotteluvaltti (ja EU:n ostoboikotti samalla)?

Eiköhän tuo hintakatto tarkoituksella säädetä hieman ylemmäs mikä se hinta on. Päästään sanomaan, että tehtiin tällästä, vaikka sillä ei käytännössä ole mitään vaikutusta.
Valitettavasti saatat olla oikeassa ja jotenkin tulee mieleen vastaava tilanne erään EU:n pikkuvaltion kohdalla laina-asiassa takuineen/takuutuksineen/vakuutuksineen/vakuuksineen vai mikä se Urpilaisen käyttämä sananmuoto sitten loppujen lopuksi oli.

Voisko tän tankkeri-ot:n lopettaa ja keskittyä aiheeseen.
Sotaa käydään monella tavalla, monessa eri suunnassa. Valitettavasti siihen kuuluu nykyaikanakin myös energia ja sen siirtotavat niin Ukrainassa kuin muissakin maissa.
 
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
360
Ei päästy EU:ssa sopuun, hyvin on venäläinen raha öljynnyt rattaat useammassa EU- maassa. Positiivista on se, että nyt jo kolme EU- maata vaatii 30$ kattoa, G7- maiden ehdottaman 65-70$ sijaan. Viikon päästä maanantaina pitäisi olla sopu syntynyt kun kattohinta tulee voimaan.
Pohjaten asiantuntijan näkemykseen Russian Oil Disaster - No Ships to Transport Oil to China & India as European Ban & Price Cap Loom tuo 30$ on tuottajahinta venäjälle ja siksi Zelensky sitä on ehdottanutkin. Pitää muistaa että venäläiset ovat alentaneet sodan alkamisen jälkeen hintaansa markkinahintaan nähden tuon verran mutta sitä on kavennettu viime aikoina. Näköjään Italia ja Alankomaat ovat merkittävästi lisänneet ostojaan sen takia, loppunee pakotteiden voimaantulon jälkeen. Katon ideanahan on niistää myynnin voittoja pelottelemalla toissijaisilla pakotteilla Intiaa ja Kiinaa. Näillehän se passaa kun voivat niihin vedoten määritellä ostohintaa kattoa alemmaksikin, ostajan markkinat.

Toinen ongelma venäläisille on tuo tankkeripula josta nyt suomen tiedotusvälineetkin ovat heränneet ihmettelemään, ja varsinkin kun talven tullen tarvitaan jääkelpoisia aluksia. Vladivostokin satama on lähin jäävapaa satama mutta kapasiteetti ei riitä pitämään myyntiä tasolla jota sotakassan ylläpito vaatii. Jääkelpoisen tankkerilaivaston vuokraus syö edelleen katetta ja ongelmaksi tulee vakuutukset joita ilman ei ole asiaa tiettyihin satamiin tai merialueisiin. Näillä näkymin yksikään länsimainen vakuuttaja ei tule noita lasteja vakuuttamaan. Länsimaitahan sitoo kansainvälisiä merireittejä /kuljetuksia koskevat sopimukset joista venäläisillä on omanlaisensa käsitys, mutta voi olla että tankkerin matkanteko tyssää venäläiseen alivakuutettuun paperiin vaikkapa Suezin kanavassa. Matka Itämeren kautta Intiaan tai Kiinaan varmasti rappaa myös katetta. Veikkaan katon asettuvan 60$ kieppeille.

Varmasti öljytuetteiden hinnat tulevat nousemaan boikotin voimaantulon jälkeen ( Alankomaa iso jalostaja ) ja kitinä niistä kasvaa mutta se on hinta joka länsimaille lankeaa energiapannasta erkaantumiselle. Teboililla ja venäjällä tankkailivat sentinvenyttäjät saavat vettä myllyynsä mutta jos periaatteita pitää myydä muutamalla sentillä kannattaa katsoa Putlerin "esittelyvideo" venäjän kulttuurista,musiikista ja kauniista naisista ( jostain syystä pulaa nuorista miehistä ) sekä halvasta energiasta ja muuttaa sinne. Ovat tässä kuussa myöntäneet jo 774000 uutta venäjän kansalaisuutta, muitakin kitisijöitä mennyt sinne turvaan ;) Tietenkin kannattaa säästyneillä rahoilla ostaa lähtiessä ne suojaliivit, kypärät ja yönäkölasit koska hinnat pilvissä venäjällä, kun se uusi laki asevelvollisuutta koskee kaksoiskansalaisiakin.

Liikemiehet ymmärtää myös sen, kuinka paha asia sota on liiketoiminnalle. Jopa valtionyhtiöiden oligarkit. Ja ymmärsi liiankin hyvin, niitähän alkoi kuolemaan mitä ihmeellisimmissä olosuhteissa heti sodan alkupäivinä. Sitten jos ajatellaan talouden kehittämistä niin sukan varressahan Venäjällä oli 650 miljardia, joilla olis kannattanu ja voinu ostaa vaikkapa niitä mikropiiritehtaita. Kiina ja Venäjä vuonna 2000, Kiina ja Venäjä 2020- luvulla. Siitä sitten vertaamaan, on suoranaisesti pitäny yrittää laittaa kapuloita kehityksen rattaisiin ja rahaa on satanut taivaalta kirjaimellisesti, ihan sama vaikka sinne ei olis kukaan investoinu kun noilla öljytuloilla olis rakentanu itse kaikki mikropiiritehtaat.

Että kyllä ne bisnessyyt on aika heikoilla vai miten Venäjän bisneksellä oikein sujuu?

Tässä on vaan se, että vaikka NL:n pysähdyneisyyden ja sittemmin romahduksen alun sai aikaseks Putinin järjestelmän kaltainen järjestelmä (Breznev) niin varsinaisen sinetti ja maan avaaminen tapahtui sisältä päin johdon tekemänä ja kenties jopa virhearviona, ei kansan tekemänä.
Kysymyshän ei ole miltä bisnekset NYT sujuu, vaan siitä miltä valtapiirin silmissä tilanne näytti helmikuussa. Maailman toiseksi suurin biljoonilla uudistettu armeija hoitaa vallanvaihdon Krimillä muutamassa päivässä ja uusi " natsivapaa hallitus" on toiminnassa ennenkuin lännen peukalonimijät ehtivät päättää ensimmäisestäkään paheksuvasta julkilausumastaan. Muistettakoon että lännen pikku mutina Krimin jälkeen oli selvä merkki heikkoudesta ja usko energiapantaan luja. Ehkä muutama pikku pakote jotka jotka hoituu "pumppuongelmilla" ja bisnes jatkuu kuten ennenkin. Klikin ensimmäinen virhearvio oli armeijan kyvyttömyys lähinnä korruption seurauksena, ainoat näkyvät uudistukset kun olivat uudet ohjukset ,sukellusveneet ja muutama uusi malli hävittäjiä ja tankkeja. Toimintatapoja ei oltu päivitetty nykytasolle. Toinen virhearvio sodan pitkittyessä oli lännen päättäväisyys/pakotteiden laajuus joka on johtanut "bisnesten" nykytilaan.

Tosiasiassa neuvostoliiton hajoamisen aikaan se oli nimenomaan kansa joka asettui Jeltsinin ja vanhoillisten kommunistien johtaman armeijan väliin ( Elokuun kaappaus ). Venäjän historiassa isoja muutoksia on tapahtunut kaksi kertaa, tsaarinvallan kaatumisen ja neuvostoliiton hajoamisen aikaan ja molemmissa tapauksissa armeija on asettunut kansan puolelle eikä vastaan kuten valtaapitävät ovat olettaneet. Ja huomattavinta molemmissa tapauksissa on se että kansan kapina on alkanut siitä että kaupan hyllyt on tyhjiä. Venäjän karhu ei ole asevoimat vaan kansa ja sen heräämistä vallanpitäjät pelkäävät. Vaikka Putler on noudattanut aika täsmälleen Hitlerin käsikirjoitusta valtaannoususta ( jopa perustanut Putler jugendin :p ) hänkään tuskin on tietämätön maansa historiasta ja on hyvin pitänyt huolen että markettien hyllyt notkuu tavaraa ja tavan kansa haastatteluissa kertoo ettei pakotteille ole heille kummoista vaikutusta, takamatkalta saavuttaa ajan kanssa kasvava inflaatio joka aikanaan johtaa samaan tilanteeseen kuin kahdessa aiemmassa käännekohdassa, kansalla ei ole varaa ostaa sitä ruokaa. Samana päivänä kun kansan tuki loppuu niin Putler saa uudet kalsarit, ja hänkin sen tietää. Vaikka on suuri kassavaranto niin maan talouden pyörittäminen ja inflaatiosta johtuva lisärahan kiertoon laitto syö äkkiä kassaa johon täydennystä on aina vaikeampi saada, sotakassan kasvattamisesta puhumattakaan. Kyllä ne pakotteet aikanaan saapuvat maaliviivalle. Oma arvioni on että kansan tuki kääntyy kun Krim menetetään Ukrainalle.

Krimin valtaus voi saada pian lisäpotkua USA harkitsee tällaista täsmäasetta Ukrainalle mahdollistaisi iskut pitkälle Venäjän selustaan näistä kunhan peukalonimijät saavat kasvatettua hiukan karvoja rintaansa ja tuota aikataulua lyhennettyä. Hintahan on naurettavan halpa ( 1kpl ATACMS n.1milj, 6 kpl himars rakettia saman verran ) eli samaa luokkaa kuin Iranin lentävä ruohonleikkuri. ATACMS on kuulemma pidetty pannassa sen takia että on helpommin ilmatorjunnan havaittavissa ja vaatisi Ukrainaa tuhoamaan ilmatorjunnan tutkat ymv. mikä on vaikeaa Ukrainan nykyisellä ilma aseella. Hinta katsottiin liian kovaksi missauksille. Himarsit kuulemma näkyvät ilmatorjunnalle tykistöammuksina, siksi kustannustehokkaampi.
 
Liittynyt
04.02.2017
Viestejä
314
Krimin valtaus voi saada pian lisäpotkua USA harkitsee tällaista täsmäasetta Ukrainalle mahdollistaisi iskut pitkälle Venäjän selustaan näistä kunhan peukalonimijät saavat kasvatettua hiukan karvoja rintaansa ja tuota aikataulua lyhennettyä. Hintahan on naurettavan halpa ( 1kpl ATACMS n.1milj, 6 kpl himars rakettia saman verran ) eli samaa luokkaa kuin Iranin lentävä ruohonleikkuri. ATACMS on kuulemma pidetty pannassa sen takia että on helpommin ilmatorjunnan havaittavissa ja vaatisi Ukrainaa tuhoamaan ilmatorjunnan tutkat ymv. mikä on vaikeaa Ukrainan nykyisellä ilma aseella. Hinta katsottiin liian kovaksi missauksille. Himarsit kuulemma näkyvät ilmatorjunnalle tykistöammuksina, siksi kustannustehokkaampi.
On lukenut useampiakin arviota, joissa Krimin valtausta pidetään jopa toivottoman hankalana. Jos voidaan olettaa, että Ukraina saa Melitopolin ja Mariupolin ohella Asovanmeren rannikon haltuunsa, niin pelkästään karttaa katsomalla on Venäjällä toivoton urakka yrittää huoltaa Krimiä. Siellä on yli 2 miljoonaa asukasta ja vedenkin Ukraina voi katkaista. Kerchin silta voidaan laittaa poikki tai häiritä liikennettä.

Ukraina voi odottaa tai varmaan sopivasti häiritsemällä ottaa niemen haltuunsa sitten kun Venäjä saa tarpeekseen ja poistuu. Krim on tärkeä kaasuesiintymien takia ja se voi viedä Putinin kansansuosion.
 
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
360
On lukenut useampiakin arviota, joissa Krimin valtausta pidetään jopa toivottoman hankalana. Jos voidaan olettaa, että Ukraina saa Melitopolin ja Mariupolin ohella Asovanmeren rannikon haltuunsa, niin pelkästään karttaa katsomalla on Venäjällä toivoton urakka yrittää huoltaa Krimiä. Siellä on yli 2 miljoonaa asukasta ja vedenkin Ukraina voi katkaista. Kerchin silta voidaan laittaa poikki tai häiritä liikennettä.

Ukraina voi odottaa tai varmaan sopivasti häiritsemällä ottaa niemen haltuunsa sitten kun Venäjä saa tarpeekseen ja poistuu. Krim on tärkeä kaasuesiintymien takia ja se voi viedä Putinin kansansuosion.
Ukrainahan on fiksusti keskittynyt noiden huoltoreittien tuhoamiseen ja ollut ilmeisen menestyksellinen taktiikka (Hersonista luopuminen) . Vastahyökkäys lähtee varmaankin liikkeelle kun maa alkaa kantaa. Bloggareiden mielestä huollon maaleina on Trotske ja Svatove joissa kulkee rautatiet ja Melipotol (huoltoreittien risteys ). Fiksua touhua rampauttamalla huolto säästyy omien sotilaiden henkiä. Mordor kuulemma odottaa talvelta 100000 kylmää sotilasta, eikä ihme kun katselee noita poterovideoita...ei ilmeisesti hetkauta.

Krimillä väestö kuulemma elää matkalaukut pakattuna ja luultavasti sieltä tulee tuo piikki passihakemuksissa.
 

ExchangeMan

Tukijäsen
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
223
Millä tavalla hoitaisit tuon estämisen ilman, että seuraavaksi sitä öljytankkeria saattaa muutama venäläinen sotalaiva?
Turkki pisti Bosporin salmen kiinni ilmoittamalla, että tästä ei sitten yhtään ryssien sotalaivaa mene Mustanmeren suuntaan. Sen seurauksena putte-possu nöyrtyi eikä edes uskaltanut haastaa Turkin päätöstä. Kun vastapuoli on vaan vahva päätöksissä, niin kasakka perääntyy.
 
Viimeksi muokattu:

ExchangeMan

Tukijäsen
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
223
Ukrainahan on fiksusti keskittynyt noiden huoltoreittien tuhoamiseen ja ollut ilmeisen menestyksellinen taktiikka (Hersonista luopuminen) . Vastahyökkäys lähtee varmaankin liikkeelle kun maa alkaa kantaa. Bloggareiden mielestä huollon maaleina on Trotske ja Svatove joissa kulkee rautatiet ja Melipotol (huoltoreittien risteys ). Fiksua touhua rampauttamalla huolto säästyy omien sotilaiden henkiä. Mordor kuulemma odottaa talvelta 100000 kylmää sotilasta, eikä ihme kun katselee noita poterovideoita...ei ilmeisesti hetkauta.

Krimillä väestö kuulemma elää matkalaukut pakattuna ja luultavasti sieltä tulee tuo piikki passihakemuksissa.
Juuri näin!

Luultavasti jokainen Krimin ryZZä on opportunisti, edut kelpaa kun taas sodan uhka pistää paskomaan housuihin. Luultavasti pakenevat paljon ennen kuin mitään konkreettista tapahtuu.

Edit: Nova Kah'ovkasta Dneprin vasemmalta rannalta ryZZien perseen nuolijat jo pakenee. Paniikki kiihtyy ihan kivasti, varsinkin kun ei ole ollenkaan varmaa, että venäjä haluaa päästää nämä petturit rajan yli. Oman kansakuntansa pettäjät ovat roskasakkia, jotka dumpataan välittömästi kun käyvät hyödyttömiksi.

Edit 2: Eikä se jännä kakka etene pelkästään petturien puntissa :rofl:

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
24.12.2016
Viestejä
217
Turkki pisti Bosporin salmen kiinni ilmoittamalla, että tästä ei sitten yhtään ryssien sotalaivaa mene Mustanmeren suuntaan. Sen seurauksena putte-possu nöyrtyi eikä edes uskaltanut haastaa Turkin päätöstä. Kun vastapuoli on vaan vahva päätöksissä, niin kasakka perääntyy.
Pitäisi vaan muidenkin uskaltaa pistää kova kovaa vastaan. Tuo itku jostain eskalaatiosta pelaa vain venäläisten pussiin. Käytettävä niin kovia keinoja kuin on tarpeen ja ne ydiaseetkin paljastuvat kyllä pluffiksi. Kun Turkkilaiset pudottavat venäläsen hävittäjän, ei seurannut sotilaallisia kostotoimia, koska voimaa ne tottelevat. Ja tietävät kyllä että lännessä plutonium on "kuivaa", mutta tuskin ovat varmoja omien aseidensa kunnosta.
 
Liittynyt
07.03.2017
Viestejä
1 684
Pitäisi vaan muidenkin uskaltaa pistää kova kovaa vastaan. Tuo itku jostain eskalaatiosta pelaa vain venäläisten pussiin. Käytettävä niin kovia keinoja kuin on tarpeen ja ne ydiaseetkin paljastuvat kyllä pluffiksi. Kun Turkkilaiset pudottavat venäläsen hävittäjän, ei seurannut sotilaallisia kostotoimia, koska voimaa ne tottelevat. Ja tietävät kyllä että lännessä plutonium on "kuivaa", mutta tuskin ovat varmoja omien aseidensa kunnosta.
Tämä on erittäin totta. Sylettää tämä nykyinen peli että NATO on hissukseen. Olisi Ukrainalaisten ja Venäjän kansalaisten etu, että NATO jyräisi nuo sotivat Venäläiset ja Putinin kannattajat...Mutta ei. Pelätään eskalaatiota ja annetaan ihmisten kuolla.

Onhan sekin totta että maapallolla on liikaa väkeä, mutta ei tuolla vähene päivässä niin paljoa porukkaa, kuin Intiassa ja Kiinassa syntyy. Ja kun on tuo tilanne päällä, niin ei oikein voida keskittyä kunnolla ympäristöasioihin ja lämpötilan kasvamiseen, joka on suurempi uhka ihmiskunnalle. Eli ihmiskunta ampuu itseään jalkaan, kun örkkejä ei pistetä nopeasti kuriin.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 484
Pitäisi vaan muidenkin uskaltaa pistää kova kovaa vastaan. Tuo itku jostain eskalaatiosta pelaa vain venäläisten pussiin. Käytettävä niin kovia keinoja kuin on tarpeen ja ne ydiaseetkin paljastuvat kyllä pluffiksi. Kun Turkkilaiset pudottavat venäläsen hävittäjän, ei seurannut sotilaallisia kostotoimia, koska voimaa ne tottelevat. Ja tietävät kyllä että lännessä plutonium on "kuivaa", mutta tuskin ovat varmoja omien aseidensa kunnosta.
Tuo kielto taitaa kyllä perustua ihan sopimuksiin. Turkin ei tarvitse (tai ei saa) päästää sotaa käyvien maiden aluksia läpi...
 
Liittynyt
28.12.2019
Viestejä
1 354
Tämä on erittäin totta. Sylettää tämä nykyinen peli että NATO on hissukseen. Olisi Ukrainalaisten ja Venäjän kansalaisten etu, että NATO jyräisi nuo sotivat Venäläiset ja Putinin kannattajat...Mutta ei. Pelätään eskalaatiota ja annetaan ihmisten kuolla.

Onhan sekin totta että maapallolla on liikaa väkeä, mutta ei tuolla vähene päivässä niin paljoa porukkaa, kuin Intiassa ja Kiinassa syntyy. Ja kun on tuo tilanne päällä, niin ei oikein voida keskittyä kunnolla ympäristöasioihin ja lämpötilan kasvamiseen, joka on suurempi uhka ihmiskunnalle. Eli ihmiskunta ampuu itseään jalkaan, kun örkkejä ei pistetä nopeasti kuriin.
Asia on hankala, koska NATO ei ole sodan osapuoli, eikä Ukraina kuulu myöskään Euroopan Unioniin, joka voisi antaa enemmän siimaa lännen suoraan puuttumiseen.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
8 380
Onhan sekin totta että maapallolla on liikaa väkeä, mutta ei tuolla vähene päivässä niin paljoa porukkaa, kuin Intiassa ja Kiinassa syntyy.
Ainakin harvennus on aloitettu oikeasta päästä, kun Novgorodin tahdottomia zombeja poistetaan muonavahvuudesta. Toki surullista on, että samalla kärsii ja kuolee urheita eurooppalaisia vapaussotureita.
 
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
360
Asia on hankala, koska NATO ei ole sodan osapuoli, eikä Ukraina kuulu myöskään Euroopan Unioniin, joka voisi antaa enemmän siimaa lännen suoraan puuttumiseen.
Tosiaankin hankala, NATO on puolustusliitto ja edes rauhanturvaoperaatioon pitäisi saada YK:lta jonkinlainen mandaatti ja sitähän ei tule koska venäjä istuu turvaneuvostossa. EU on lähinnä kauppaliitto jolla ei ole omaa "sotilaallista voimaa".

Tämä on erittäin totta. Sylettää tämä nykyinen peli että NATO on hissukseen. Olisi Ukrainalaisten ja Venäjän kansalaisten etu, että NATO jyräisi nuo sotivat Venäläiset ja Putinin kannattajat...Mutta ei. Pelätään eskalaatiota ja annetaan ihmisten kuolla.
NATO joutuu väkisinkin olemaan "hissukseen" koska halutaan toimia oikeusvaltioiden periaatteiden mukaisesti, venäjän mallilla jossa haistatetaan pitkät kaikille sopimuksille, ihmisoikeuksista puhumattakaan veisi siltäkin uskottavuuden.

Mikäli haluaa tilannetta katsella hivenen isommalla perspektiivillä ja pitemmälle niin ensimmäisenä tulee mieleen Putlerin/valtaklikin todellinen pelialue. Ydinasekysymys taisi olla taputeltu kun Xi kertoi siinä kulkevan punaisen viivan, sen jälkeen uho loppui. Käytännössä sillä ei taistelualueellakaan mitään järkevää saisi aikaan, ainakaan mitään joka sodan suuntaa muuttaisi. Tietävät että sen jälkeen koko homma olisi ryssitty ja ainoa joka taputtelisi käsiään olisi pohjois korean kaljupää. Seuraukset venäjälle valtiona olisivat liian raskaat ja se on moneen kertaan tehty selväksi.

Putlerin valta perustuu kansan tukeen ja sitä on muovattu huolella propagandakoneistolla jonka munaskuista Putlerilla on ollut kruunuote parikymmentä vuotta. Ikävästi tämän tuotoksena on mm. nuoriso jonka mielestä Putleri on "äijien äijä". Hitlerin oppien mukaan syötetty niin iso valhe ettei sitä kukaan valheeksi usko on uponnut ainakin vanhempaan väkeen, eli siellä on itsestään selvää että satanismia harjoittavia natseja tässä kukistetaan, maksoi mitä maksoi. Pikkuhiljaa sekaan on heitetty kaikenlaisia väittämiä ja katseltu mikä uppoaa. Venäläisen mentaliteetin mukaan jos jokin menee vikaan siitä vaietaan ja katsotaan josko itsestään korjautuu ja jollei ja tulee ilmi niin osoitellaan syyttävällä sormella jonnekin muualle. Armeijan munimisen seurauksena kansa tietää nyt aivan varmasti että NATOa vastaan urheat sotilaat käyvät sotaa Ukrainasssa. Jos Putler pystyisi propagandakoneistolla näyttämään että siellä NATOn joukkoja oikeasi on niin heikentäisikö vai vahvistaisi se kansan tukea? Veikkaisin että vaikka turpaan tulisi niin että tukka lähtee niin tuki vain kasvaisi. Lopputuloksena Putleri jäisi valtaan kun ei mahtanut mitään mahtavalle NATOlle. Ei kannata aliarvioida parin vuosikymmenen propagandan voimaa, pahimmillaan päädytään samaan kuin pohjois koreassa jossa nälkäiset kulit aivan varmasti tietää että amerikkalaiset tulee samantien ryöstämään mutaiset riisipellot jos suuren johtajan silmä välttää. Lännenkin riippumattomana pitämän tilastoijan mukaan kansasta 74% kannattaa sotaa ja 44% ehdottomasti, 15% on sitä vastaan. Kansan suurin osa jättää päätöksenteon ihmisille "jotka osaa sen" eli päättäjille ja yrittävät vain pysytellä keskellä vaatteita ottamatta näkyvästi kantaa mihinkään ettei tule vaikeuksia, mutta propaganda tuottaa toiseen suuntaan ääripään joita voi katsella vaikkapa marssimassa Moskovan kadulla vaatimassa Putleria nukettamaan Washingtonin koska siellä on kuulemma satanistien pesä Demonstrators in Moscow demand for Russia to strike Washington . Eli niin pitkään kun valtaeliitti pystyy Putler keihäänkärkenä taiteilemaan kansan kannatuksen aallokossa selityksiä jaellen homma on hanskassa. Niin kauan kun vene kelluu se antaa Putlerille vallan käyttää kaikkia saatavilla olevia resursseja sodankäyntiin eli homma varmasti vain pahenee. Uusi rekryaalto varmasti rappaa suosiota mutta tuskin riittävästi veneen upottamiseen.

Ukrainan näkökulmasta he ovat tehneet aika selväksi tavoitteensa, ottaa kaikki vallatut alueet takaisin ja olla perseilemättä venäjän tapaan eli Moskovaa ei ole tarkoitus pommitella eikä mennä vanhojen rajojen yli uutta elintilaa hakemaan. Siksi voisi NATO maat hyvinkin antaa pyydettyä aseistusta jolla venäjän ohjukset oikeasti saadaan kuriin ja tavoitteet saavutettaisiin mahdollisimman nopeasti ilman enempiä (ukrainalaisia) ihmisuhreja. Siellä näkyy riittävän tahtoa taistella ja moraalikin on kohdallaan, se on resepti joka tavalla tai toisella johtaa noiden tavoitteiden saavuttamiseen. Varsinainen ongelma alkaakin sitten sen jälkeen. Zelensky kun on kertoillut ettei Putlerin kanssa neuvotella .Eli veneen on pitänyt upota tai Putlerin siirtyä syrjään "vapaaehtoisesti" joko kansan tahdosta tai valtaeliitin pakottamana. Jos vene vielä kelluu niin aivan varmaa on että Putler alkaa varustaa armeijaa valtaus 2.0 varten ja ainoa joka sen voi vesittää on jatkuvat pakotteet jotka voi purra kansaankin ajan kanssa. Hankalin mahdollinen ratkaisu Ukrainan kannalta. Mikäli vene on uponnut ja perämelaa pitelee uusi mies voi rauhanneuvottelutkin edetä mutta millaiset "turvatakuut" venäjä voi Ukrainalle antaa että ne olisivat oikeasti uskottavat? Edellisilläkin takuilla pyyhittiin persettä. Nähdäkseni ainoa toimiva takuu on NATO jäsenyys.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 193
Pohjaten asiantuntijan näkemykseen Russian Oil Disaster - No Ships to Transport Oil to China & India as European Ban & Price Cap Loom tuo 30$ on tuottajahinta venäjälle ja siksi Zelensky sitä on ehdottanutkin. Pitää muistaa että venäläiset ovat alentaneet sodan alkamisen jälkeen hintaansa markkinahintaan nähden tuon verran mutta sitä on kavennettu viime aikoina. Näköjään Italia ja Alankomaat ovat merkittävästi lisänneet ostojaan sen takia, loppunee pakotteiden voimaantulon jälkeen.
Katon ideanahan on niistää myynnin voittoja pelottelemalla toissijaisilla pakotteilla Intiaa ja Kiinaa. Näillehän se passaa kun voivat niihin vedoten määritellä ostohintaa kattoa alemmaksikin, ostajan markkinat.
Tämä on neuotteluvaltin antaminen on juurikin yksi perustelu, josta aiemmin kirjoitinkin. Toisaalta ainakin Intiassa on jo nähtävissä epävarmuutta koskea venäläiseen öljyyn.

Toinen ongelma venäläisille on tuo tankkeripula josta nyt suomen tiedotusvälineetkin ovat heränneet ihmettelemään, ja varsinkin kun talven tullen tarvitaan jääkelpoisia aluksia. Vladivostokin satama on lähin jäävapaa satama mutta kapasiteetti ei riitä pitämään myyntiä tasolla jota sotakassan ylläpito vaatii. Jääkelpoisen tankkerilaivaston vuokraus syö edelleen katetta ja ongelmaksi tulee vakuutukset joita ilman ei ole asiaa tiettyihin satamiin tai merialueisiin. Näillä näkymin yksikään länsimainen vakuuttaja ei tule noita lasteja vakuuttamaan. Länsimaitahan sitoo kansainvälisiä merireittejä /kuljetuksia koskevat sopimukset joista venäläisillä on omanlaisensa käsitys, mutta voi olla että tankkerin matkanteko tyssää venäläiseen alivakuutettuun paperiin vaikkapa Suezin kanavassa. Matka Itämeren kautta Intiaan tai Kiinaan varmasti rappaa myös katetta. Veikkaan katon asettuvan 60$ kieppeille.
Keväällä venäläiset varustamot laittoivat tankkereita myyntiin enemmänkin kun arvioivat että öljykyljetuksille ei ole tarvetta enää. Mm. eräs suurehko öljynkuljetukseen keskittynyt varustamo taisi kaupata kolmasosaa laivoistaan, ja oli siellä muistaakseni jo paljousalennuksetkin käytössä. Ns. romutankkereita taisi päätyä jo silloin sinne ja tänne jopa tuuliajollekkin. Nyt tarve on nimenomaan vakuutuksen omaaville tankkereille kun ensiviikolla alkaa jonkinlaiset rajoitustoimet EU:n ja Britannian puolelta. Turkki taitaa päivää aiemmin kieltää vakuuttamattomien alusten liikennöinnin salmissaan mikä on paha takaisku venäjälle jos/kun siellä on ajateltu jotakin backup- plania öljynkuljetusten jonkinlaiseen jatkamiseen edes Novorossijskin satamasta.

Varmasti öljytuetteiden hinnat tulevat nousemaan boikotin voimaantulon jälkeen ( Alankomaa iso jalostaja ) ja kitinä niistä kasvaa mutta se on hinta joka länsimaille lankeaa energiapannasta erkaantumiselle. Teboililla ja venäjällä tankkailivat sentinvenyttäjät saavat vettä myllyynsä mutta jos periaatteita pitää myydä muutamalla sentillä kannattaa katsoa Putlerin "esittelyvideo" venäjän kulttuurista,musiikista ja kauniista naisista ( jostain syystä pulaa nuorista miehistä ) sekä halvasta energiasta ja muuttaa sinne. Ovat tässä kuussa myöntäneet jo 774000 uutta venäjän kansalaisuutta, muitakin kitisijöitä mennyt sinne turvaan ;) Tietenkin kannattaa säästyneillä rahoilla ostaa lähtiessä ne suojaliivit, kypärät ja yönäkölasit koska hinnat pilvissä venäjällä, kun se uusi laki asevelvollisuutta koskee kaksoiskansalaisiakin.
Tämä hintakehitys on mielenkiintoinen seurattava kun samaan aikaan puskee päälle lamaa sekä mahdollisesti suuren öljyntuottajamaan kattohintarajoitukset ja osittainen kuljetus/ostoboikotti. Lähi-idässäkään tuskin toimettomana katsotaan kehitystä joten hankalaa kaiken tämän seurauksena tulee ennustaminen olemaan. En nyt muista tarkkaa arviota milloin suomessa mittarista valutetaan viimeinen venäläisperäinen polttoainelitra mutta ainakin syyskuussa suomikin on sieltä vielä polttoaineita tuonut. Voisi tietysti myös pohtia, saako venäjä enemmän rahaa tai voittoa myymästään raakaöljystä vai venäjällä tankkaamassa käymisestä? Molemmat huonoja vaihtoehtoja mutta liian monelle Suomessa tulee vielä kukkaronpohja vastaan ja hinta ohjaa halvimman vaihtoehdon pariin.
 
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
360
Tämä on neuotteluvaltin antaminen on juurikin yksi perustelu, josta aiemmin kirjoitinkin. Toisaalta ainakin Intiassa on jo nähtävissä epävarmuutta koskea venäläiseen öljyyn

Molemmat huonoja vaihtoehtoja mutta liian monelle Suomessa tulee vielä kukkaronpohja vastaan ja hinta ohjaa halvimman vaihtoehdon pariin.
Minulle jäi mielikuva että Intiaa ahdisti kaupan tekeminen ruplakauppana ( norm. dollareissa ) ilmeisesti pitemmissä sopimuksissa valuuttariski. Kuitenkin Intia on nostanut ostonsa marraskuusta syyskuuhun kolminkertaiseksi.

Varmasti taantuma yhdessä nousevan inflaation ja hintojen nousun kanssa käy ihmisten kukkarolle, enemmän ärsyttää sentivenyttäjien kehuminen säästöistä mm. venäjän tankkauksilla. Periaatteitahan myydään valtionkin toimesta , vaikkapa vanhusten- ja terveydenhuoltoa "uudistellessa" euro edellä pala hyvinvointivaltion periaatetta kerrallaan.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 484
Minulle jäi mielikuva että Intiaa ahdisti kaupan tekeminen ruplakauppana ( norm. dollareissa ) ilmeisesti pitemmissä sopimuksissa valuuttariski. Kuitenkin Intia on nostanut ostonsa marraskuusta syyskuuhun kolminkertaiseksi.

Varmasti taantuma yhdessä nousevan inflaation ja hintojen nousun kanssa käy ihmisten kukkarolle, enemmän ärsyttää sentivenyttäjien kehuminen säästöistä mm. venäjän tankkauksilla. Periaatteitahan myydään valtionkin toimesta , vaikkapa vanhusten- ja terveydenhuoltoa "uudistellessa" euro edellä pala hyvinvointivaltion periaatetta kerrallaan.
Tässä kannattaisi nyt kaikkien katsoa omaa välitöntä nenänvartta pidemmälle, sillä jos ja kun Venäjä saadaan poliittisesti romahtamaan, niin siitä hyötynee kaikki osapuolet pitkässä juoksussa...
 
Liittynyt
28.08.2018
Viestejä
441
tänään oli jännittävä detail tieto tippunut yhdeltä EU korkeimmalta päättäjältä. Väittäisin että näiden puheet on kirjoitettu ja tarkistettu moneen kertaan.
päivän aikana poistettu kyseinen kohta videosta missä kerrotaan 100 k kaatuneesta. Mikähän myrsky tuostakin on kulisesseissa noussut?
Ursula von der Leyen twitter tilillä löytyy jo editoitu sen jopa itsekkin bongasin miten editoitu. Jännä.

 
Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
2 017
tänään oli jännittävä detail tieto tippunut yhdeltä EU korkeimmalta päättäjältä. Väittäisin että näiden puheet on kirjoitettu ja tarkistettu moneen kertaan.
päivän aikana poistettu kyseinen kohta videosta missä kerrotaan 100 k kaatuneesta. Mikähän myrsky tuostakin on kulisesseissa noussut?
Ursula von der Leyen twitter tilillä löytyy jo editoitu sen jopa itsekkin bongasin miten editoitu. Jännä.

Ei kuulosta mitenkään mahdottomalta. Venäjän tykistöylivoima ollut joissain kohti aika isoa ja varsinkin alussa ei ole varmasti ollut Ukrainalla kaikki paketissa. Melkoinen ihme että saivat edes torjuttua Venäjän etenemisen saati sitten tehtyä vastahyökkäyksiä.
 

Drinkkeri

Team R&T
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
961
Ei kuulosta mitenkään mahdottomalta. Venäjän tykistöylivoima ollut joissain kohti aika isoa ja varsinkin alussa ei ole varmasti ollut Ukrainalla kaikki paketissa. Melkoinen ihme että saivat edes torjuttua Venäjän etenemisen saati sitten tehtyä vastahyökkäyksiä.
Eikai se kenellekään voi yllätyksenä tulla, etta Ukrainan tappiot on olleet kovia? Nuo ei mitenkään tehokkaasti alkusodassa toimineet ja kunnon aseetkin saatiin vasta kun Venäjän hyökkäys oli saatu isoilta osin pysähtymään
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 484
Eikai se kenellekään voi yllätyksenä tulla, etta Ukrainan tappiot on olleet kovia? Nuo ei mitenkään tehokkaasti alkusodassa toimineet ja kunnon aseetkin saatiin vasta kun Venäjän hyökkäys oli saatu isoilta osin pysähtymään
Voisi olettaa, että isot tappiot ovat syntyneet etenkin alkukesästä kun Venäjän tykistö sai jyllätä kaikessa rauhassa ennen kuin Ukrainan HIMARS:t alkoi laulaa...

Nyt kuitenkin tilanne on varmaan tasaantunut huomattavasti ja Venäjän tappioiden luulisi olevan selvästi suuremmat kuin Ukrainan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 151
tänään oli jännittävä detail tieto tippunut yhdeltä EU korkeimmalta päättäjältä. Väittäisin että näiden puheet on kirjoitettu ja tarkistettu moneen kertaan.
päivän aikana poistettu kyseinen kohta videosta missä kerrotaan 100 k kaatuneesta. Mikähän myrsky tuostakin on kulisesseissa noussut?
Ursula von der Leyen twitter tilillä löytyy jo editoitu sen jopa itsekkin bongasin miten editoitu. Jännä.

No ainakin tossa nyt kuulostaa melko oudolta se, että sanoo tossa klipissä yli 100 000 ukrainalaista *upseeria*. Niin kovia tappiot tuskin sentään on olleet että pelkkiä upseereita ois noin paljon.
 
Liittynyt
21.06.2019
Viestejä
1 528
Itse ainakin vahvasti epäilen, ettei tuo 100k upseeria pidä paikkaansa. Tuossa on vähintäänkin 0 liikaa ja todennäköisesti silloinkin puhutaan kaatuneista sotilaista eikä upseereista. Toki menetykset ovat todennäköisesti olleet raskaita, mutta todennäköisesti ne ovat vielä merkittävästi suuremmat toisella puolella.
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
3 572
Itse ainakin vahvasti epäilen, ettei tuo 100k upseeria pidä paikkaansa. Tuossa on vähintäänkin 0 liikaa ja todennäköisesti silloinkin puhutaan kaatuneista sotilaista eikä upseereista. Toki menetykset ovat todennäköisesti olleet raskaita, mutta todennäköisesti ne ovat vielä merkittävästi suuremmat toisella puolella.
Väittäisin että deepfake on kyseessä. En usko, että Ukraina on EU:llekaan kaikkea vuotanut, kun sielläkin on noita Putinin kyräilijöitä joukossa.
 

ExchangeMan

Tukijäsen
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
223
Turkki on itsessäänkin vahva sotilasmahti, ja jossei Venäjä Ukrainallekaan pärjää niin good luck Turkin kanssa...
Juurikin näin. Nokinenien ns "laivastolla" ei olisi mitään jakoa, kun niitä jo nyt kyykyttää Ukraina ilman laivastoa.

Minusta hyvä kysymys on, jos Tanskan Salmi ryssiltä suljetaan, lähtisivätkö kokeilemaan? Vaikka niillä sotalaivasaattueilla.
 
Liittynyt
28.08.2018
Viestejä
441
Väittäisin että deepfake on kyseessä. En usko, että Ukraina on EU:llekaan kaikkea vuotanut, kun sielläkin on noita Putinin kyräilijöitä joukossa.
hienoa että mielipiteitä on ja jaat sen Et kuitenkaan vaivautunut tarkistamaan asiaa millään tavalla deepfakeen?
En lähde mielipidettäsi kumoamaan. Deepfake väittämä jos video on itse ursulan tililtä? Ursula tai hänen tahonsako näitä deepfake videoita tekeekö?

Voit Ursulan twitterista katsoa kommentit videolle siellä onkin jälkipuinnit jo menossa.
minusta tässä on kyse paljon isommasta asiasta kun itse luku. Asia on siis jännittävä.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 106
tänään oli jännittävä detail tieto tippunut yhdeltä EU korkeimmalta päättäjältä. Väittäisin että näiden puheet on kirjoitettu ja tarkistettu moneen kertaan.
päivän aikana poistettu kyseinen kohta videosta missä kerrotaan 100 k kaatuneesta. Mikähän myrsky tuostakin on kulisesseissa noussut?
Ursula von der Leyen twitter tilillä löytyy jo editoitu sen jopa itsekkin bongasin miten editoitu. Jännä.

Netissä oli juttua että oli mennyt, mikäs sana siihen nyt kävisi, "toimintakyvyn menettäneet" ja kuolleet ja tästä upseerit sekaisin. Eli, että oikeasti kuolleita + loukkaantuneita sotilaita olisi se 100k Ukrainan puolelta. Tuskin tiedetään totuutta ennen sodan loppumista.
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
3 227
Netissä oli juttua että oli mennyt, mikäs sana siihen nyt kävisi, "toimintakyvyn menettäneet" ja kuolleet ja tästä upseerit sekaisin. Eli, että oikeasti kuolleita + loukkaantuneita sotilaita olisi se 100k Ukrainan puolelta.
Pitää varmasti paikkaansa jos ottaa sotilaita sanan pois. Ja ehkä kohta ilman sitäkin. Tottakai niitä loukkaantuneita on Ukrainankin puolella paljon.
 
Liittynyt
24.12.2016
Viestejä
217
Tuo kielto taitaa kyllä perustua ihan sopimuksiin. Turkin ei tarvitse (tai ei saa) päästää sotaa käyvien maiden aluksia läpi...
Vaikka Turkki on pers*** niin on niillä munaa olla pers*** myös venäjälle. Pidetään kiinni siitä ettei niitä venläisiä sotalaivoja päädy lisää upotettavaksi ja jos venäjän hävittäjä loukkkaa ilmatilaa niin ammutaan se alas, eikä mitään anteeksipyyntöäkään tästä esitetty eikä venäjä uskaltanut vastata sotilaallisesti. Jos muut maat alkaisivat laittaa kovan kovaa vastaan näin, ja käyttää voimaa kun se on tarpeen, niin miten venäjä sen kestäisi?
En siis kannata Turkissa muuta kuin tuota että uskaltavat käyttää voimaa venäjää vastaan.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
8 380
Netissä oli juttua että oli mennyt, mikäs sana siihen nyt kävisi, "toimintakyvyn menettäneet" ja kuolleet
Esimerkiksi "tappiot" joka käsittää nämä kaikki yleensä eritellyt kategoriat eli kaatuneet, haavoittuneet, kadonneet. Lisäksi tauteihin ja mm. hypotermiaan kuolee(vaikeissa oloissa huomattavakin määrä) sotilaita, jotka voidaan laskea tai olla laskematta varsinaisesti kaatuneiksi mutta miehistötappio yhtä kaikki.

Tämän konfliktin aikana on pahoinvointiin saakka keskusteltu tappioluvuista hyvin puuroisesti käsitteiden mennessä sekaisin. Etenkin Venäjän tappioista on aina monta versiota joissa sotketaan kokonaistappiot ja kuolleet. Tosin venäläisten tapauksessa nämä luvut ovat hieman lähempänä toisiaan kuin kenelläkään muulla. :smoke:
 

ExchangeMan

Tukijäsen
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
223
tänään oli jännittävä detail tieto tippunut yhdeltä EU korkeimmalta päättäjältä. Väittäisin että näiden puheet on kirjoitettu ja tarkistettu moneen kertaan.
päivän aikana poistettu kyseinen kohta videosta missä kerrotaan 100 k kaatuneesta. Mikähän myrsky tuostakin on kulisesseissa noussut?
Ursula von der Leyen twitter tilillä löytyy jo editoitu sen jopa itsekkin bongasin miten editoitu. Jännä.

Military officers?
Toihan tarkoittaisi varmaan yli miljoona kaatunutta!
Von der Leyen on varmasti oikealla asialla, mutta ei olisi pahitteeksi faktan tarkastus. Twitteriä tiiviisti seuranneena sanoisin, että Ukrainan miehistötappioita ei juurikaan julkaista. Muutoin kuin neljän kaatuneen osalta/päivä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 739
"the U.S. wounded-to-killed ratio today ranges anywhere from 10:1 to 17:1."

Tällä logiikalla jenkkien vastaavat kaatuneet olisi 6000 -10 000 välissä 100 000 kohden, koska Ukraina ei ole ihan yhtä edistynyt armeija oma veikkaukseni olisi jossain 5:1 eli kaatuneita olisi ~20 000 luokkaa. Suhdeluku voi olla vähän huonompi, mutta toivon ettei se olisi tuota paljoa huonompi.

Venäjän luku on varmaan 1:1 - 1.5:1 tienoilla, koska ne ei paljoa haavoittuneistaan näytä välittävän.
Jos Ukrainalaisten arvioden mukaan venäjä olisi menettänyt 100 000 miestä kaatuneina, niin siellä on reilut toiset 100 000 - 150 000 haavoittuneena.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 193
Minulle jäi mielikuva että Intiaa ahdisti kaupan tekeminen ruplakauppana ( norm. dollareissa ) ilmeisesti pitemmissä sopimuksissa valuuttariski. Kuitenkin Intia on nostanut ostonsa marraskuusta syyskuuhun kolminkertaiseksi.

Varmasti taantuma yhdessä nousevan inflaation ja hintojen nousun kanssa käy ihmisten kukkarolle, enemmän ärsyttää sentivenyttäjien kehuminen säästöistä mm. venäjän tankkauksilla. Periaatteitahan myydään valtionkin toimesta , vaikkapa vanhusten- ja terveydenhuoltoa "uudistellessa" euro edellä pala hyvinvointivaltion periaatetta kerrallaan.
Kyllä rupliin siirtyminenkin on Intialle ongelma. Intia on ilmeisesti jopa kiihdyttänyt ostojaan ennen ensiviikolla alkavaa EU/Britannia/G7 hintakattoa. Houkutuksena Intialle on ilmeisesti venäjän tarjoama ~40% alennus öljystä hintakaton käyttöönoton jälkeen jonka kanssa epäröivät myös. Tuo oma viesti Intian haluttomuudesta ostaa venäläistä öljyä on ihan lähiviikoilta öljykaupan alalla toimivilta kuultuja ajatuksia ja liittynee Intian yhä kasvavaan pelkoon venälle asetettujen nykyisten ja lähitulevaisuudessa asetettavien uusien sanktioiden rikkomista ja Intian joutumisesta itsekkin sanktioiden kohteeksi.

Tänään alkaa muuten OSCE:n kaksipäiväinen kokous Puolassa ja venäjän edustajaa siellä ei nähdä Puolan kieltäydyttyä myöntämästä viisumeita. Tänään tai huomenna voisi tulla mahdollinen perinteinen venäläinen vastaus ohjusten muodossa Ukrainaan.
 
Liittynyt
21.06.2017
Viestejä
6 253
Ilmeisesti kirjepommeja löydetty lisää espaniassa. Voi olla että jokin muu taho noide ntakana kuin venäjä, käytetään vaan tätä kaaosta hyväksi. Mutta voihan se toki venäjäkin olla noiden takana. Hiukan kyllä epätoivoiselta keinolta vaikuttaa venäjän tekemäksi.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 484
Ilmeisesti kirjepommeja löydetty lisää espaniassa. Voi olla että jokin muu taho noide ntakana kuin venäjä, käytetään vaan tätä kaaosta hyväksi. Mutta voihan se toki venäjäkin olla noiden takana. Hiukan kyllä epätoivoiselta keinolta vaikuttaa venäjän tekemäksi.
No yksittäinen venäläinen ekspatti on aika ilmeinen vaihtoehto... Ei sillä välttämättä ole mitään suoraa yhteyttä Venäjän hallintoon paitsi että on niiden aivopesemä.
 
Liittynyt
25.02.2019
Viestejä
908


Haastattelu vapaaehtoi-sotilaasta. Kertoo miten ukrainaan integroituminen meni, jonkun nepotismi pomon aikana meni rekkoja täynnä aseita hukkaan. Sattumalta tuli hs artikkeli asiasta tänään Venäjän hyökkäys | Ukrainalaislehden selvitys: Ukrainalaisten upseerien väitetään varastaneen aseita
Monilla vapaaehtoisilla heikko idea mitä sota oikeasti on, amerikkalaiset sotilaat eivät pärjää ilman ilmaherruutta, useilta puuttuu perus selviytysmis-taidot. Kertoo mitä tapahtuu jos loukkaantuu tai saa Borrelioosin rintamalla.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
10 171
Epäilen enemmän, kuin vähän, että jos joku käy ukrainassa kääntämään aseita ja jää siitä kiinni, niin siitä tuskin selviää ihan pelkällä sanomisella.. Voi myöskin lahjomisyritys kosahtaa helposti.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 155
Sis mitä ihmettä, aloittaako terroristimaa Venäjä nyt sodan myös Toyotaa vastaan, vai mistä tässä on kyse?

Za Rulom: Venäjän erikoisjoukot ovat saartaneet Toyotan tehtaan Pietarissa

Za Rulom: Venäjän erikoisjoukot ovat saartaneet Toyotan tehtaan Pietarissa
Viranomaisten sotilaallisluonteinen voimannäyttö liittyy todennäköisesti Toyotan Venäjällä sijaitsevan omaisuuden takavarikointiin.

JAA
KOMMENTOI
Toyotan Pietarin autotehdas avattiin vuonna 2007. Kuvassa projektijohtaja Ichiro Chiba. Arkistokuva.

Toyotan Pietarin autotehdas avattiin vuonna 2007. Kuvassa projektijohtaja Ichiro Chiba. Arkistokuva. KUVA: SERGEI GRATEV
Tommi Lempinen

12:04
TOYOTAN Pietarin autotehtaalla suoritetaan parhaillaan yllätystarkastusta, minkä vuoksi Venäjän kansalliskaarti ja Omon-erikoisjoukot ovat saartaneet tehtaan, kertoo Venäjän suurin autolehti Za Rulom.

Myös Toyotan lehdistöpalvelu vahvistaa tiedon.

Lue lisää: Tass: Nissanin Pietarin-tehdas siirretään Venäjän valtion alaisuuteen

Za Rulomin mukaan tarkastuksessa ovat mukana Venäjän syyttäjänvirasto, tekninen valvontavirasto Rostekhnadzor, Venäjän valtiollinen autoteollisuusinstituutti NAMI sekä vero- ja työtarkastusvirastojen edustajat.

Tarkastuksen syy ei ole tiedossa, mutta se liittynee Toyotan omaisuuden mahdolliseen kansallistamiseen tai takavarikointiin Venäjällä.

Lue lisää: Za Rulem: Venäjällä on tällä hetkellä vain kaksi toimivaa autotehdasta

Ennen Ukrainan sotaa Toyota Motor Manufacturingin Pietarin tehtaalla valmistettiin vuosittain noin 80 000 Venäjän markkinoille tarkoitettua RAV4- ja Camry-mallista autoa.

Tehdas sulkeutui viime maaliskuussa ja sen noin 1 500 työntekijää lomautettiin.

Suomen rajalta reilun parinsadan kilometrin päässä sijaitseva autotehdas valmistui alkujaan tuotantokuntoon vuonna 2007.
 
Liittynyt
21.06.2019
Viestejä
1 528
Kaipa Toyotan tehtailta voi hyvinkin saada myös sellaista tavaraa, mitä nyt halutaan hyödyntää Venäjän aseteollisuudessa,kun vaikka eri mikropiireistä väistämättä pulaa.
 
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
360
Tänään alkaa muuten OSCE:n kaksipäiväinen kokous Puolassa ja venäjän edustajaa siellä ei nähdä Puolan kieltäydyttyä myöntämästä viisumeita. Tänään tai huomenna voisi tulla mahdollinen perinteinen venäläinen vastaus ohjusten muodossa Ukrainaan.
Hyvä juttu että foorumilta löytyy asian tiimoilta "sisäpiiritietoa" :thumbsup: Toivottavasti jaksat informoida tänne asioiden kulusta.
Tuosta Puolan asenteesta sodan alettua ainakin oma näkemys on ollut positiivisesti yllättynyt. Aiemmin pitänyt heitä Unkarin ja Romanian tapaan rakennusalan/teollisuuden halpatyövoimatarpeen korvaajina Baltian työvoiman hinnan noustessa. Kun katsoo millaisia määriä Ukrainan pakolaisia Puola on sijoittanut ei voi muuta kuin nostaa heille hattua empatian ja auttamishalun määrästä.

Epäilen enemmän, kuin vähän, että jos joku käy ukrainassa kääntämään aseita ja jää siitä kiinni, niin siitä tuskin selviää ihan pelkällä sanomisella.. Voi myöskin lahjomisyritys kosahtaa helposti.
Korruptio ongelma Ukrainassa oli varmaan suurin este EU jäsenyydenkin etenemiselle. Jostain syystä tyypillistä kaikissa entisissä SEW maissakin ( mistähän vaikutus tulee? ) ja varmasti tulee iso koetinkivi Ukrainan hallinnolle tulevaisuudessakin. Sota-aikana kiinnijäämisen seurakset voivat olla aika pahat, toki varmasti hallinto naulaa sellaiset julkisesti seinälle osoituksena omille ja varsinkin lännelle.

Sis mitä ihmettä, aloittaako terroristimaa Venäjä nyt sodan myös Toyotaa vastaan, vai mistä tässä on kyse?
Venäjä "lunasti" Mazdan tehtaat eurolla, jospa Toyota on vaatinut hinnaksi kahta ja persaukiset hermostuneet. :p

Pisti silmään tuollainen uutisointi Russian Oil Tanks Ignite Near Belarusian, Ukrainian Borders liekö tarkoitus hakea innspiraatiota likasangon väelle sotaan liittymiselle. " The fire may have been caused by an unidentified munition dropped from a drone, the pro-Kremlin Izvestia newspaper reported, citing unnamed emergency sources." Ainakaan tupakoinnista ei uutisoida. :rolleyes:

Over a Third of Russians Admit Trying to Reduce Food Bill
Toinen uutisointi samasta lähteestä kertoilee 35% :lla kansasta olevan jo vaikeuksia ruokakaupoissa inflaation syystä kohonneiden hintojen takia. Kuten sanottua, kun kansan nälkä voittaa Kremlin pelon alkaa tapahtua.
 

ravallo

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 040
Korruptio ongelma Ukrainassa oli varmaan suurin este EU jäsenyydenkin etenemiselle. Jostain syystä tyypillistä kaikissa entisissä SEW maissakin ( mistähän vaikutus tulee? ) ja varmasti tulee iso koetinkivi Ukrainan hallinnolle tulevaisuudessakin. Sota-aikana kiinnijäämisen seurakset voivat olla aika pahat, toki varmasti hallinto naulaa sellaiset julkisesti seinälle osoituksena omille ja varsinkin lännelle.
Noiden kadonneiden aselastien kanssa pitäisin melkeinpä todennäköisimpänä tuollaista kaikissa sotatilanteissa esiintyvää "pöydän alta" tapahtuvaa "huoltoa", eli noin karkeasti sanottuna sitä että varastetaan toisen yksikön kamat omalle yksikölle.

Kiinnijäämisen seurauksethan voivat perinteisesti olla pahat :)

1669896270872.png
 
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
730
Pitkä viesti kun vastasin useampaan kerralla viestiin ja oikeastaan aiheeseen kerralla kun en halua spammata montaa viestiä peräkkäin, vaikka sitäkin jotkut toivoivat, joten spoilereissa suurin osa (joka periaatteessa offtopicia).

Ovat tässä kuussa myöntäneet jo 774000 uutta venäjän kansalaisuutta, muitakin kitisijöitä mennyt sinne turvaan ;) Tietenkin kannattaa säästyneillä rahoilla ostaa lähtiessä ne suojaliivit, kypärät ja yönäkölasit koska hinnat pilvissä venäjällä, kun se uusi laki asevelvollisuutta koskee kaksoiskansalaisiakin.
Mikäs juttu tää on? Saahan sitä omaksi huvikseen painaa passeja omasta mielestään liitetyille Ukrainan alueen asukkaille, eri asia, onko tuolla mitään merkitystä. Ainoa tarkoitus kaunistella tilastoja, ettei demografinen kriisi hyppää aivan liikaa rahvaan silmille, voi sentään kehua tuota lukua uutisissa mainitsematta lähtijöitä? Kuten tähänkin mennessä.

Sodan taloudellisesta kannattavuudesta yms
Kysymyshän ei ole miltä bisnekset NYT sujuu, vaan siitä miltä valtapiirin silmissä tilanne näytti helmikuussa. Maailman toiseksi suurin biljoonilla uudistettu armeija hoitaa vallanvaihdon Krimillä muutamassa päivässä ja uusi " natsivapaa hallitus" on toiminnassa ennenkuin lännen peukalonimijät ehtivät päättää ensimmäisestäkään paheksuvasta julkilausumastaan. Muistettakoon että lännen pikku mutina Krimin jälkeen oli selvä merkki heikkoudesta ja usko energiapantaan luja. Ehkä muutama pikku pakote jotka jotka hoituu "pumppuongelmilla" ja bisnes jatkuu kuten ennenkin. Klikin ensimmäinen virhearvio oli armeijan kyvyttömyys lähinnä korruption seurauksena, ainoat näkyvät uudistukset kun olivat uudet ohjukset ,sukellusveneet ja muutama uusi malli hävittäjiä ja tankkeja. Toimintatapoja ei oltu päivitetty nykytasolle. Toinen virhearvio sodan pitkittyessä oli lännen päättäväisyys/pakotteiden laajuus joka on johtanut "bisnesten" nykytilaan.

Tosiasiassa neuvostoliiton hajoamisen aikaan se oli nimenomaan kansa joka asettui Jeltsinin ja vanhoillisten kommunistien johtaman armeijan väliin ( Elokuun kaappaus ). Venäjän historiassa isoja muutoksia on tapahtunut kaksi kertaa, tsaarinvallan kaatumisen ja neuvostoliiton hajoamisen aikaan ja molemmissa tapauksissa armeija on asettunut kansan puolelle eikä vastaan kuten valtaapitävät ovat olettaneet. Ja huomattavinta molemmissa tapauksissa on se että kansan kapina on alkanut siitä että kaupan hyllyt on tyhjiä. Venäjän karhu ei ole asevoimat vaan kansa ja sen heräämistä vallanpitäjät pelkäävät. Vaikka Putler on noudattanut aika täsmälleen Hitlerin käsikirjoitusta valtaannoususta ( jopa perustanut Putler jugendin :p ) hänkään tuskin on tietämätön maansa historiasta ja on hyvin pitänyt huolen että markettien hyllyt notkuu tavaraa ja tavan kansa haastatteluissa kertoo ettei pakotteille ole heille kummoista vaikutusta, takamatkalta saavuttaa ajan kanssa kasvava inflaatio joka aikanaan johtaa samaan tilanteeseen kuin kahdessa aiemmassa käännekohdassa, kansalla ei ole varaa ostaa sitä ruokaa. Samana päivänä kun kansan tuki loppuu niin Putler saa uudet kalsarit, ja hänkin sen tietää. Vaikka on suuri kassavaranto niin maan talouden pyörittäminen ja inflaatiosta johtuva lisärahan kiertoon laitto syö äkkiä kassaa johon täydennystä on aina vaikeampi saada, sotakassan kasvattamisesta puhumattakaan. Kyllä ne pakotteet aikanaan saapuvat maaliviivalle. Oma arvioni on että kansan tuki kääntyy kun Krim menetetään Ukrainalle.

Krimin valtaus voi saada pian lisäpotkua USA harkitsee tällaista täsmäasetta Ukrainalle mahdollistaisi iskut pitkälle Venäjän selustaan näistä kunhan peukalonimijät saavat kasvatettua hiukan karvoja rintaansa ja tuota aikataulua lyhennettyä. Hintahan on naurettavan halpa ( 1kpl ATACMS n.1milj, 6 kpl himars rakettia saman verran ) eli samaa luokkaa kuin Iranin lentävä ruohonleikkuri. ATACMS on kuulemma pidetty pannassa sen takia että on helpommin ilmatorjunnan havaittavissa ja vaatisi Ukrainaa tuhoamaan ilmatorjunnan tutkat ymv. mikä on vaikeaa Ukrainan nykyisellä ilma aseella. Hinta katsottiin liian kovaksi missauksille. Himarsit kuulemma näkyvät ilmatorjunnalle tykistöammuksina, siksi kustannustehokkaampi.
Siltikin helmikuussakin valtapiiri katsoi vain ja ainoastaan max. 10v eteenpäin, ei mitään Venäjän tulevaisuutta, että ne heidän mainostamat shakinpeluujutut voi ainakin unohtaa. Kyllähän se fossiilisten vaihto muihin olis ollu tuloillaan vaikka Venäjä olis vallanu Kiovan tai vaikka olis ollu aloittamatta täysimittaista sotaa.
Helppoa sanoa, että 20 vuotta sitten olis pitäny tehdä sitä ja tätä, eihän sähköautoihin ja aurinkopaneeleihin laajasti uskottu 5-10v sitten täälläkään, mutta lähiaikoina kyllä. Ja oli jotain viritelmiä esim. sähköbusseista Venäjälläkin (vähemmän yllättäen eurooppalaisella tekniikalla ja kiinalaisilla akuilla), joka tapauksessa noi samat alat ja markinaraon ottaminen olis ollu mahdollisia. Tärkeämpi oli kuitenkin joku Harkovan panssarivaunutehdas tai Antonov, joiden tuotto on viime aikoina ollu jopa alempaa kuin keskivertovenäläisen tekniikan. Toi Motor-Sichin myynti torppaantui nyt Kiinaan, mutta sekin USAn vaatimuksesta. Ei nyt mikään talousteollisen strategian riemuvoitto valloittaa vanhentunutta paikallaan polkevaa neuvostoperintöä, sikäli kuin siitä on jotain jäljellä vs. myydä eurooppalaisella tekniikalla tehtyä uutta tekniikkaa Eurooppaan ja nakertaa Kiinaan markkinaosuutta.

Mä en edelleenkään näe mitään taloudellista loogista syytä hyökkäykselle Ukrainaan, vaan pidän sitä huomion siirtona sisäisistä haasteista ulospäin, sen lisäks se, että natsistista ideologiaa kannattavat ovat saaneet ideologiansa lopultakin läpi silovikkipiireihin.
Jos taloutta ajattelee niin 2020 sodan jälkeen kun 2021 oli kireä tunnelma olin aika varma, että Azerbaidzdan on Venäjän kohde jos sitä taloudellisesti ja loogisesti ajattelee.
Ensinnäkin öljy ja putkistot, samanlainen halu siirtyä Venäjästä jos ei länteen niin pois, proxysota ja Turkin puoli, käytännössä koko maailma Azerbaidzdania vastaan (pl. Turkki, Ukraina, Hamas yms) ja samalla kannalla Venäjän kanssa (ml. USA, EU jne) joten tuon sodan maailma olis todennäköisesti jopa hyväksynyt, päälle esittelyt liittolaisten puolustamisista sun muuta ja Venäjä olis saanu kahmittua lisää EUhun virtaavaa öljyä, jos fossiiliset polttoaineet on se juttu. Mutta ei. Kaikista julkilausumista huolimatta todellisuus on se, Venäjä myi sinne aseita viime aikoina 5 miljardilla, Armenialle 800 miljoonalla ja ilmeisesti osa lahjoituksena.
-

1991 elokuun vallankumouksesta pääasiassa
Kaunis mielikuva tuosta vallankumouksesta, mutta todellisuudessa kansa oli pikemminkin taustalla. Ensinnäkään kaikkia pidätyksiä ei viety lähellekkään läpi, komitea käski, esim. pidättää Jeltsin KGB:n toimesta, mutta KGB ei sitten syystä tai toisesta ottanu kiinni. Ryhmänjohtajan mukaan ei totellu käskyä, jotkut arviot, että Janajev ei uskaltanu antaa käskyä ja jahkaili, tiedä sitten. Joka tapauksessa mitään Jeltsiniä tankin päällä ja "kansaa välissä" sekä romanttisia kuvia tästä ei olisi ikinä ollutkaan mikäli KGB olis noudattanu noudattanu käskyjä ja suunnitelmaa.

Datshalle Jeltsin oli koonnu myös melkoisen voimapiirin, Sobchak, Luzhkov (Pietarin ja Moskovan pormestarit, Venäjän SFNT:n pääministeriä, kenraaleja yms), lähtivät Moskovan keskustaan, jossa Jeltsin tuomitsi vallankaappauksen perustuslain vastaisena, kehotti paikallisviranomaisia ja kansalaisia kuuntelemaan Venäjän SFNT:n presidenttiä, eikä mitään vallankaappauskomiteoita, asevoimia olemaan ottamatta osaa vallankaappaukseen, julisti kaikkien NL:n asevoimien ja turvallisuusjoukkojen Venäjän SFNT:n alueella olevan komentonsa alla ja kehotti yleislakkoon jos Gorbatsovia ei päästetä julkisesti esiintymään ja komitea lopeta vallankaappaustaan yms.

Sitten noita selvityksiä paikallisviranomaisista oli kun komitea lähetti avunpyyntöjä paikalliskommareilla, 70% halus olla neutraaleja tai tuki vallankaappausta.
Listaa voi sieltä Wikistä katella, mutta avainasiana se, että mm. Moskova ja Pietari oli vastaan. Ja tuolloin nää kaupungit oli vielä korkeammassa erityisasemassa kuin nyt.

Asevoimat otti hallintaansa kaupunkien taloja ja viranomaisrakennuksia eri puolilla maata. Eli käytännössä menivät Jeltsinin ja hänen porukkansa, sekä komitean väliin.

Joo, kyllähän kansa meni väliin ensimmäisenä yönä kun Janajevin komentamana asevoimat ajoi Moskovaan ja laittoi hanttiin, mutta käytännön merkitys tuolla on kyseenalainen, koska asevoimat kuitenkin otti haltuunsa niitä keskeisiä paikkoja. Varmasti oli merkitystä sillä, että kansa näytti tahtonsa, mutta sellaisena mä sen näenkin, pikemminkin huutoäänestyksenä, että antakaa valta näille, eikä noille, muttei se mikään vallankaappaus ollu mallia "me olemme valta".
Tätä tapausta en henkilökohtaisesti kauhean hyvin muista kun olin liian nuori, mutta -93 muistuukin kun oli toinen selkkaus eikä ollu näköjään ongelmaa muuttaa demokratiaa autotaariseen suuntaan ja sillä kertaa asevoimat avas tulen Valkoista Taloa kohti.

Leningradissa kansa meni asevoimien väliin, tosin paikallispoliisin tukemana. Ja muistetaan, että toisin kuin Suomessa (itseasiassa täysin ääriesimerkki), useimmissa maissa poliisivoimissa on melkoisesti väkeä ja raskaampaa aseistustakin.

Venäjän SFNT:n sotilaat alkoi vaihtamaan puolta ja kieltäytyi siviilien ampumisista. Jeltsin pyysi, ettei ihmiset kiusais sotilaita ja, että nämä saavat armahduksen, niinpä sitten Janajevin paikalle käskemä Tamanin divisionaakin vaihtoi Jeltsinin puolelle. Ja sitten vasta tää tankin päälle kiipeäminen ja kuvat jne.

Ja sitten ihan koko alkuasetelma, ei tuo tapahtumaketju lähteny mistään kansannoususta liikkeelle, valta oli Gorbatsov, vallankaappaja oli tuo komitea.
Eli vähän sama kuin nyt joku Naryshkin, Patrushev sun muut kaappais vallan Putinilta ja kansa asettuis Putinin puolelle tai käytännössä hänen seuraajan, olkoot vaikka Mishustin verrokki Jeltsinille.

Avainkohtana se, että kansasta ei lähteny mikään liikkeelle. Ei ollut mitään kansan kapinaa. Oli sisältä päin lähteny muutos, jota vanhat änkyrät vastusti ja yritti vastustaa äärikeinoin, uudistusmieliset ja vanhoillismieliset väänsi aikansa ja asevoimat päätyi uudistusmielisten kannalle kun eivät halunneet ampua siviilejä. Ilman vanhojen änkyröiden vallankaappausta tuota hajoamista sellaisena kuin se tapahtui ei välttämättä olis edes tapahtunu.

Ai ensimmäiselläkö kerralla armeija asettui kansan puolelle? Nojaa, sisällissotaa kesti jopa vuosikausia 100 vuotta sitten jos katsotaan kaikkia alueita. Armeija oli pikemminkin kahtijakautunut. Hyllyjen tyhjyys johtui viime kerralla suunnitelmataloudesta, jota nyt ei ole. Ja sen jälkeen tuli se aika, kun hyllyt olivat täysiä ja myös pysyivät sellaisina, koska kellään ei ollu varaa ostaa mitään, eli lopputulema on sama. Tällä 90- luvun kuvalla Putin on sitten pystyny pelottelemaan koko kansaa, suurimmalla osalle se oli erittäin huonoa aikaa ja muistoja on helppo vahvistaa ja vääristää, nuoremmilla tuntuis olevan suorastaan painajaismainen kuva siitä, paljon pahempi, kuin mitä se todellisuudessa oli. Joillain alueilla kenties olikin näin.
Ensimmäisellä kerralla myös kävi niin, että sitten ne hyllyt vasta tyhjenikin ja sille tasolle, että miljoonia, miljoonia ja vielä kerran miljoonia kuoli nälkään kollektivisaation takia.

Olen samaa mieltä siitä, että jonkinlainen shokki vaaditaan, kuten Krimin palautuminen Ukrainalle, jotta ne kansan syvät rivit herää, tosin siinä on sellainen takaiskuvaara, että mahtavatko nähdä tilanteen niin, että propaganda olikin oikeassa ja Venäjälle on hyökätty. Vaikuttais onneks siltä, että ei, vaan alkavat tiedostaa, että piruako sitä tuolla niemenpalalla tekee, josta ollu vaan harmia. Ikuinen jääkaapin ja lipun välinen taistelu.
-

Varsinaiseen aiheeseen ja liittyen tuohon shokkiin, mun mielestä noiden lisäks pitäis ehdottomasti olla myös kykyä iskeä risteilyohjusten laukaisualustoihin, eli käytännössä laivoihin ja sukellusveneisiin. Ensinnäkin se estäis melkoisesti iskuja Ukrainaan, toisekseen noi alustat on todella kalliita ja vaikeasti sekä hitaasti korvattavissa hyvinäkin aikoina, kolmanneks niiden menetystä on hankala piilottaa ja niillä saattaa olla myös shokkireaktotiota synnyttävää vaikutusta, toki Moskvan upotuksen reaktiot huomioonottaen kyseenalaista, mutta silti.
Nythän Venäjän Mustan meren laivasto on hyvin pitkälti saanu toimia vapaasti ja rankaisematta. On joo pienempiä huoltoaluksia vahingoitettu ja kenties upotettu, oli juu Moskvan tapaus, mutta isommassa mittakaavassa se siitä. Muutoin ovat vapaasti voineet ajaa merelle painamaan nappia riskittä. Ja niissä purtiloissa ei ole ensimmäistäkään viatonta, vielä joku pakotettu mobilisoitu keski-ikäinen duunari poteron pohjalla voi sitä ollakin, mutta ohjusveneessä oleva ja sen toiminnan mahdollistava sotilas ei sitä ole.

Itse Krimin kohdalla hankalaa on sen maantiede, sen huolto on toki hankalaa ja iskujen myötä Venäjä saattaa hylätä sen, siihen kai toivo perustuukin, mutta entä jos eivät luovuta? Sinne hyökkäys maavoimilla ja haltuunotto on yhtä lailla hankalaa tai todennäköisesti vieläkin hankalampaa. Ensin ainakin tarvis saada ne ohjusveneet ja laivat pois pelistä ja sekottaa pakkaa lisää.

Luultavasti jokainen Krimin ryZZä on opportunisti, edut kelpaa kun taas sodan uhka pistää paskomaan housuihin. Luultavasti pakenevat paljon ennen kuin mitään konkreettista tapahtuu.
Kaikki nuo Luhanskin, Donetskin ja Krimin jäljellä olevat asukkaat ovat opportunisteja ja heille oli aivan sama mikä lippu liehuu salossa, kunhan elämä sujuu, eivät odottaneet Venäjän tuovat sitä mitä toi, mutta sitä olivat alun alkaenkin. Ovatko nyt sitten ryZZiä vai ukrainalaisia nyt kuitenkin? Jos jotakin niin opportunismia ei puutu kyllä Ukrainastakaan ja sen takiahan toi tilanne oli ylipäätään mahdollinen, lupaus nousseesta elintasosta ja eläkkeiden vetäminen vähintään kahdesta maasta.
Se tosin lienee heidän sisäinen asiansa ja ihan ukrainalaisina Ukraina heidät näkee, pl. 2014 jälkeen Venäjältä sinne muuttaneet. Se on sitten ihan oma lukunsa jos heitä tarkoitat ja nythän on ollu juttuja siitä, että Ukraina saattaa heittää heidät Krimiltä pois haltuunoton jälkeen, se on tosin oma soppansa.


Kun Turkkilaiset pudottavat venäläsen hävittäjän, ei seurannut sotilaallisia kostotoimia, koska voimaa ne tottelevat.
Vaikka Turkki on pers*** niin on niillä munaa olla pers*** myös venäjälle. Pidetään kiinni siitä ettei niitä venläisiä sotalaivoja päädy lisää upotettavaksi ja jos venäjän hävittäjä loukkkaa ilmatilaa niin ammutaan se alas, eikä mitään anteeksipyyntöäkään tästä esitetty eikä venäjä uskaltanut vastata sotilaallisesti. Jos muut maat alkaisivat laittaa kovan kovaa vastaan näin, ja käyttää voimaa kun se on tarpeen, niin miten venäjä sen kestäisi?
En siis kannata Turkissa muuta kuin tuota että uskaltavat käyttää voimaa venäjää vastaan.
No kyllähän esitettiin ja lakki kourassa puolen vuoden jälkeen kun alkoi raha tuntumaan. Sen lisäkseen vielä nuoltiin Venäjää ostamalla miljardeilla käyttökelvotonta kalustoa välirikkoa länteen, sekä yhteistyötä Venäjän kanssa Syyriassa. Erdoganin toimet oli ihan naurettavia, uhoa riitti ja käänsi takkinsa pahemmin kuin mitkään Orbanit ja muut.

Lisää aiheesta
Aika vääristynyt ja virheellinen kuva jäänyt tuosta sulla, kannattaa katsoa kuplan ulkopuolelta miten oikeasti kävi.

Joo, ei sotilaallisia ja miksi olisikaan kun tuskin oli tarkoitus.
Venäjä asetti liudan pakotteita Turkille, esti pakettimatkat Turkkiin, ydinvoimaprojektit jäihin, kaasuputki, tekstiili, ruoka yms yms. Mm. BBC julkaissut laskelmia, että Turkin talous menettää 10 miljardia Venäjän toimien seurauksena vuodessa.

Pintapuolisesti toki jotkut kuvittelevat, että "haha, Turkki ampui alas, Venäjä nöyrtyi", mutta muistetaan, että Venäjällä tuo mielipide ei kiinnosta pätkääkään.
Realiteetti tuon 10 miljardin menetyksen lisäksi oli se, että Turkki osti tuon jälkeen 2 miljardilla Venäjältä S-400 IT- ohjuksia, jotka ei ilmeisesti toimi vieläkään, saivat sen takia potkut F-35 ohjelmasta ja oli jopa paljon spekulaatiota, että ostavat venäläisiä hävittäjiä (ml. Erdoganin heitto, että tämäkö on se meidän seuraava hävittäjä kun sille esiteltiin messuilla venäläistä koentta).

Eli Venäjä testasi taloudellista asetta, laittoi Turkin ja lännen suhteet huonolle tolalle, esti F-35:n tulon kilpailijalleen, myi omaa rautaansa miljardeilla..
Tuo jos mikä oli Venäjältä onnistunut temppu itseään ajatellen. Miksi niiden olisi pitänyt ryhtyä leikkimään sotaa Turkin kanssa kun saivat tämän jälkeen Turkin pussiinsa Syyrian kysymyksen kanssa, valtavan kasan rahaa raudastaan ja lännelle kapuloita rattaisiin.

Ottaen huomioon miten kone lensi, kuinka arvoton (suhteellisesti) se oli, heitän salaliittoteorian, että Venäjä oikein halusi, että se ammutaan alas. 10 miljoonan kone vaihtui nyt aivan minimissään 2 miljardiksi S-400:n myynnin myötä ja sitten muut.
Sen lisäkseen Erdoganin uhoaminen, miten ei pyydä anteeksi vaihtui puolessa vuodessa siihen, että tuli pyysi anteeksi.

Linkkejä:

Itse ainakin vahvasti epäilen, ettei tuo 100k upseeria pidä paikkaansa. Tuossa on vähintäänkin 0 liikaa ja todennäköisesti silloinkin puhutaan kaatuneista sotilaista eikä upseereista. Toki menetykset ovat todennäköisesti olleet raskaita, mutta todennäköisesti ne ovat vielä merkittävästi suuremmat toisella puolella.
Sana upseeri on varmasti lipsahdus, mutta 10k sotilasta on aivan liian vähän. Ukrainahan on itsekin lipsautellut kesällä lukemia, 100-300 päivässä. Eli kyllä se lukema pyörii 30k-90k heidänkin puolelta. Sen lisäkseen Ukraina on laskenut Venäjän menetyksiin luhanskilaiset ja donetskilaiset, joita käytettiin ihan kirjaimellisesti tykinruokana, eteenpäin kunnes vastapuoli paljastaa sijaintinsa. Kuolleiden määrää voi vaan arvella, mitä se heidän ilmoituksesta mitä Venäjä on menettänyt on, 30-50%? Ongelmahan tuossa on se, että idea korkeilla menetyksillä on tietysti miten Venäjän kansa reagoi, muttakun ne luhanskilaiset ja donetskilaiset eivät ole kenenkään sukulaisia ja tuttavia jne, joten venäläisellehän on aivan sama paljonko niitä kaatuu.

Puolustusvoimien pääesikunnan entisen tiedustelupäällikön, kenraalimajuri evp Pekka Toverin mukaan Ukrainan ilmoittamissa venäläisten tappioissa on ehkä 30-50 prosenttia ylimääräistä
Linkki:
Oma veikkaukseni on se, että ovat aikalailla tasoissa mitä tulee kuolleisiin sotilaisiin. (kun mukana ei ole luhanskilaisia ja donetskilaisia ja kirjoitushetkellä)
 
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
730
Lännenkin riippumattomana pitämän tilastoijan mukaan kansasta 74% kannattaa sotaa ja 44% ehdottomasti, 15% on sitä vastaan.
Vanhentunutta tietoa:
55 prosenttia venäläisistä kannattaa rauhanneuvotteluita Ukrainan kanssa, kun taas 25 prosenttia tukee sodan jatkamista. Asiasta uutisoi venäläinen oppositiomedia Meduza.

Meduzan mukaan rauhanneuvotteluiden kannattajien määrä on tuplaantunut viimeisen puolen vuoden aikana. Luvut ovat peräisin Kremlin tilaamasta suljetusta kyselystä.

Luvut ovat suurelta osin yhdenmukaisia riippumattoman Levada-keskuksen lokakuussa toteuttaman kyselyn tulosten kanssa. Levada raportoi 57 prosentin vastaajista kannattavan rauhanneuvotteluita ja 27 prosentin tukevan sodan jatkamista.

Venäjän viranomaiset huomasivat sodan julkisen tukemisen vähentyneen Venäjän sotatappioiden ja epäonnistuneen osittaisen liikekannallepanon myötä.

Linkki on päivittyvä, joten joutunee selaamaan myöhemmin.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
193 612
Viestejä
3 498 067
Jäsenet
62 381
Uusin jäsen
Tuke.

Hinta.fi

Ylös Bottom