Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
453

Aika pysäyttäviä haastatteluja. Pistää miettimään, että ei siellä kyllä nähdä tapahtumia samojen lasien läpi kuin täällä.
Mitäköhän tässä on edessä?
 
Liittynyt
09.12.2021
Viestejä
718
Vaikka ns. "lännellä" onkin yhteinen vihollinen, se ei muuta sitä tosiasiaa, että joka maalla on myös voimakkaat omat intressit, eivätkä nämä intressit aina suoraan kohtaa sen yhteisen rintaman kanssa.
Täällä ei tunnu monikaan tietävän Yhdysvaltojen touhuista mitään, eihän tästäkään kauaa ole kun nolosti kärähtivät liittolaistensa vakoilusta:
Ovat myös aina vastustaneet noita putkia, siksi tuntuukin todella omituiselta, että Putin antaisi tuommoisen lahjan heille eikä kiristäisi niillä viimeiseen asti.


Ei jumalauta mitä menoa jos tekstit ovat oikeat :think:
 

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 763
Ei syytä ei. Mutta ei myöskään tee sitä palstan yksisilmäistä johtopäätöstä, että ainoa mahdollinen toimija on Venäjä. Kun ei se ole. Täällä on hirveän vaikea ymmärtää, miten puusilmäisesti moni katsoo maailmanpolitiikkaa. Vaikka ns. "lännellä" onkin yhteinen vihollinen, se ei muuta sitä tosiasiaa, että joka maalla on myös voimakkaat omat intressit, eivätkä nämä intressit aina suoraan kohtaa sen yhteisen rintaman kanssa.

Ja toisaalta ei ole ollenkaan harvinaista, että vaikka jotkin osapuolet päin naamaa olisivatkin yhteisrintamassa, voi kulissien takana tapahtua paljonkin. Onhan tämä itse asiassa maailmanhistoriassa hyvinkin yleistä.

Realiteettien unohtaminen ja non-stop-trollihuutelu on jo tässä laajuudessa vähintään noloa. Meneekö täällä joillakin mieli rikki siitä, jos väki pohtii mahdollisia skenaarioita?
Pohdinta on ok, mutta ikävän usein se pohdinta liittyy perusteettomiin salaliittoteorioihin, jotka juontavat juurensa Venäjän informaatiovaikuttamisesta ja niissä vellominen ja niiden jakaminen edelleen sataa suoraan Putinin laariin. Jäitä siis hattuun ja maalaisjärki mukaan.

Pekka Toverin viimeisimmät kommentit aiheesta:

Pääesikunnan entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri evp. Pekka Toveri pitää Venäjää syyllisenä Nord Stream -kaasuputkien räjähdyksiin.

Hän huomauttaa Twitterissä, että Venäjä on tiedustellut, valmistellut ja harjoitellut vedenalaisen infrastruktuurin, kuten kaasuputkien ja tietoliikennekaapelien, rikkomista jo vuosia.

”Nyt on annettu selkeä varoitus lännelle”, Toveri tviittaa.

Syy yritetään todennäköisesti vierittää jonkun muun tahon niskaan pelikentän sekoittamiseksi, hän arvioi.

”Venäjä pyrkii levittämään pelkoa ja epävarmuutta, eikä kaihda mitään keinoja sen tekemiseksi. Vedenalainen infra on hyvä kohde, koska sitä on vaikea suojata. Uudet iskut aiheuttaisivat epävarmuutta jo muutenkin herkillä energiamarkkinoilla.”

”Jäljelle jää Venäjä”

Toveri on jakanut saksalaisen energiamarkkinatutkijan ja Hertien yliopiston professorin Lion Hirthin analyysin tilanteesta.

Hirth arvioi Twitterissä, että vuodot näyttävät sabotaasilta. Hän huomauttaa, ettei alueella ole tapahtunut maanjäristystä tai muuta vastaavaa. Hirthin mukaan on lähes mahdotonta, että kolme vuotoa syntyy sattumalta 24 tunnin sisällä.

Kahden kaasuputken vahingoittaminen meren pohjassa on iso juttu, joten Hirthin mukaan on todennäköistä, että tekijä on valtio. Hänen on vaikea kuvitella, että kyseessä olisi Nato-maa tai Ukraina, joka riskeeraisi Euroopan mailta saamansa tuen.

”Jäljelle jää Venäjä”, Hirth tviittaa.
Lisäksi vielä muutamia poimintoja ulkopoliittisen instituutin johtavan tutkijan Matti Pesun kommenteista (linkin artikkelissa on laajemmin muidenkin asiantuntijoiden näkemyksiä):

Jos Nord Streamin kaasuvuotojen syyksi osoittautuu Venäjän sabotaasi, kyseessä olisi ”mahdollisesti ensimmäinen selvä alueellinen heijastevaikutus hyökkäyssodasta Ukrainassa”.

Näin arvioi Twitterissä Suomen ulkopoliittisen instituutin johtava tutkija Matti Pesu. Pesun erikoisalaa ovat Suomen ulko- ja puolustuspolitiikka ja Pohjois-Euroopan turvallisuus.

”Kaikki on toki vielä spekulatiivista, mutta Venäjällä voidaan nähdä olevan halu ja kyky toteuttaa räjähdykset, vaikka kyseessä on oma infra. Se on kehittänyt kykyjä muun muassa merenalaisten datakaapelien vaurioittamiseen”, Pesu kirjoittaa.

On lähes mahdotonta, että kyseessä olisi sattuma tai onnettomuus. On myös syytä uskoa, että näin merkittävä sabotaasi syvällä merialueella vaatii suuria resursseja, joita yleensä on vain valtiollisilla toimijoilla.

Pesu kirjoittaa Twitter-ketjussaan, että Venäjällä voisi olla motiivi putkien särkemiseen, jotta se voisi antaa varoituksen Ukrainaa sodassa tukevalle Euroopalle.

Nord Stream 1 on jo ennestään Venäjän sulkema ja Nord Stream 2 jätettiin avaamatta juuri Venäjän hyökkäyksen alla osana Euroopan Venäjälle asettamia pakotteita. Putkien rikkoutuminen ei siis vähennä kaasun tuloa Eurooppaan tässä ja nyt, vaikka se vaikeuttaakin putkien palauttamista käyttöön.

Siksi Pesu pohtii, että mahdollisen sabotaasin motiivi voisi olla hieman monimutkaisempi.

”Räjähdykset eivät suoraan heikennä Euroopan energiaturvallisuutta. NS1 on suljettu ja NS2 tunnetusti laitettiin jäihin. Niillä voi kuitenkin olla psykologinen vaikutus. Vastaava teko nimittäin voidaan toteuttaa muualla –  esimerkiksi Norjasta Eurooppaan kulkevissa putkistoissa.”

Norjan merkitys Euroopan energiaturvallisuuden takaajana on kasvanut. Venäjällä voisi Pesun mukaan olla halua viestiä Euroopalle, että tällainen meren pohjassa kulkevien putkien vahingoittaminen kuuluu sen keinovalikoimaan.

Venäjän presidentti Vladimir Putin totesi keskiviikkona osittaisen liikekannallepanon julistaessaan entistä selvemmin sanoin, että Venäjä käy sotaa Ukrainan lisäksi myös koko länttä vastaan.

Putin sanoi puheessaan venäläisille television katselijoille, että lännen tavoite on ”tuhota maamme lopullisesti”.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.09.2022
Viestejä
3
Itämeren laivastosta kuullut? Niillä on ihan sukellusveneitä pyörimässä siellä. Ties vaikka olisi B-586 Kronstadtin ensimmäinen oikea komennus. Ei siellä oikein pinta-aluksilla järjestetä huomaamatta mitään useiden räjähdysten sarjaa, joka tehdään useiden tuntien väleillä. Sukellusveneellä taasen onnistuu helposti.

Olen kuullut, ei tarvitse vettuilla.

No nythän tuota tutkitaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
990
Minusta nyt käyttämättömien kaasuputkien käytön pysyvä estäminen on vain hyvä asia Euroopalle. Kuka ne sitten räjäyttikään, niin hieno homma! Putinin työkalupakista poistui mahdollisuus vedättää lisäkaasun saamisella, eurooppalaiset venäjämieliset eivät voi lupailla energiaongelmien ratkeavan kunhan Putinille annetaan periksi ja Euroopan tulevat energiaratkiasut on pakko rakentaa ilman tukeutumista Venäjän kaasuputkiin. Nyt kaikki voivat olla yhtä mieltä, ettei Venäjältä voi saada lisää kaasua. Jopa juuri avattu Norja-Puola kaasuputki on paremmin turvassa venäläisten sabotaasilta, sillä sen tuhoaminen olisi nyt vain tuhoamista eikä siinä ole enää toista etua Venäjälle, jossa Venäjän neuvotteluvoimaa kaasun toimituksissa kasvaisi sillä toimituksiin ei ole edes kykyä. Saksa olisi voinut vaikka tehdä näiden putkien käytöstäpoiston julkisesti ja sanoa, että jos kaasu ei virtaa nyt, niin se ei virtaa koskaan, sillä käyttämättömät putket kerätään pois merenpohjasta Saksan aluevesillä.

Voi toki olla että tuossa on takana joku Venäjän suurempi suunnitelma, esim. oikeuttaa sillä kostoisku, mutta nyt tämä näyttää minusta vain saavutukselta Euroopalle ja Ukrainaa tukeville tahoille. Jos Venäläiset tuhosivat omaisuuttaan kansainvälisillä vesillä, niin minun puolestani sitä vaan. Räjäytelköön lisää, vaikka muutama oma sotalaiva tai jotain.
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
3 038
Periaatteessa tuo pikku iloinen sabotointi tarkoittaa että kohta pitää olla 24/7 vartiointi tietoliikennekaapeleille kun yksi pärser*.. karhu on suuttunut.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
4 048
Ei syytä ei. Mutta ei myöskään tee sitä palstan yksisilmäistä johtopäätöstä, että ainoa mahdollinen toimija on Venäjä. Kun ei se ole. Täällä on hirveän vaikea ymmärtää, miten puusilmäisesti moni katsoo maailmanpolitiikkaa. Vaikka ns. "lännellä" onkin yhteinen vihollinen, se ei muuta sitä tosiasiaa, että joka maalla on myös voimakkaat omat intressit, eivätkä nämä intressit aina suoraan kohtaa sen yhteisen rintaman kanssa.

Ja toisaalta ei ole ollenkaan harvinaista, että vaikka jotkin osapuolet päin naamaa olisivatkin yhteisrintamassa, voi kulissien takana tapahtua paljonkin. Onhan tämä itse asiassa maailmanhistoriassa hyvinkin yleistä.

Realiteettien unohtaminen ja non-stop-trollihuutelu on jo tässä laajuudessa vähintään noloa. Meneekö täällä joillakin mieli rikki siitä, jos väki pohtii mahdollisia skenaarioita?
Pointti olikin lähinnä tuohon "it's US, it hast to be"-väitteeseen. Hankala nähdä, että jenkeillä olisi mitään järkevää syytä tuohon. Harva muukaan eurooppalainen toimija tuosta hyötyy mitenkään. Venäjällä taas ei ole mitään menetettävää.

Jenkkeillä on ehkä enemmän menetettävää tuollaisessa, kuin kellään muulla. Jos ne olisi tuon tehnyt, ja jäisi siitä kiinni, se vaikuttaisi niiden poliittiseen liikkumatilaan huomattavasti. Saattaisi vaarantaa koko yhtenäisyyden, minkä se on saanut juuri kerättyä tämän vuoden puolella. Tuossa on selkeä insentiivi Venäläisille. Venäjän toimia nyt ei muutenkaan kannata enää tarkastella logiikan kautta. Se mikä meistä on järkevää, on siellä aivan toissijaista. Johdossa on henkilö, joka käy sotaa monella rintamalla länttä vastaan. Ei toki kuumaa ja asellista. Se miksi se tekee niin, ei ehkä ihan lähi vuosina aukea.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
4 048
Ei jenkkien perseilyt ole kyllä ennenkään kovin paljoa vaikuttaneet. Maailmanpoliisi tekee mitä tekee
Kyllä ne on aina saanut kuraa niskaan ja muut toimii niiden kanssa hetken aikaa huomattavasti varautuneemmin. Jopa heidän tiedustelutietoja ei aina uskota, kuten viime vuoden lopulla huomattiin, kun Irakin sotaan lähdettiin valheilla.
 
Liittynyt
15.08.2017
Viestejä
111
Veikkaan että tässä kaasuputkessa on kyse yhdysvaltojen sabotaasista. Miksi venäjän pitäisi räjäyttää se putki kun olivat jo muutenkin laittaneet hanan kiinni johonkin tekosyyhyn vedoten?
Muista erottaa Venäjä ja Kreml toisistaan. Se mikä on Venäjän etu ei välttämättä ole Kremlin etu ja sama toisinpäin. Helpottaa näiden pohtimista. ;)
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
9 812
Ei jenkkien perseilyt ole kyllä ennenkään kovin paljoa vaikuttaneet. Maailmanpoliisi tekee mitä tekee
Nytpä on täysin selvää, että vaikuttaisi erittäin negatiivisesti jenkkien kannalta, joten sabotaasilla ei saavutettaisi mitään.

Se on täysin selvää, jotta Venäjä tuon teki, ei siinä ole mitään epäselvää. Ja ihan onnistuneesti siirsi keskustelua pois perseilystään Ukrainassa. Toivottavasti seuraavat Venäjän toimia Ukrainassa nyt oikein tiheällä kammalla.

Lisäksi voisivat ilmoittaa Venäjälle, jotta jos vedenalaisia sabotointeja esiintyy muualla, kuin Venäjän omissa putkissa, niin Venäjällä on kohta uusi pohjalaivasto ja satamat remontissa..
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
557

Gazprom has just released a statement that basically says it will stop sending gas to Europe through Ukraine. It’s naturally connected to the Nord Stream explosions and it’s an attempt to either drive prices up much more ahead of winter or an indication that deliveries will stop

Eipä tämäkään yllättänyt suoraa jatkumoa NS1 ja NS2 mystisiin räjähdyksiin.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
4 048

Gazprom has just released a statement that basically says it will stop sending gas to Europe through Ukraine. It’s naturally connected to the Nord Stream explosions and it’s an attempt to either drive prices up much more ahead of winter or an indication that deliveries will stop

Eipä tämäkään yllättänyt suoraa jatkumoa NS1 ja NS2 mystisiin räjähdyksiin.
Eli noilla NS1&2 putkilla ei ole mitään tekemistä Venäjän tulojen kanssa. Koittavat taloudellisesti ajaa Eurooppaa kyykkyyn.
 
Liittynyt
16.08.2018
Viestejä
1 328

Gazprom has just released a statement that basically says it will stop sending gas to Europe through Ukraine. It’s naturally connected to the Nord Stream explosions and it’s an attempt to either drive prices up much more ahead of winter or an indication that deliveries will stop

Eipä tämäkään yllättänyt suoraa jatkumoa NS1 ja NS2 mystisiin räjähdyksiin.
Tämän Ukrainan läpi kulkevan putken sulkemisen jälkeen jäljellä on enää Turkkiin tulevat putket. Joka tapauksessa Saksaan saakka ei mene sitten enää mitään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
990

Gazprom has just released a statement that basically says it will stop sending gas to Europe through Ukraine. It’s naturally connected to the Nord Stream explosions and it’s an attempt to either drive prices up much more ahead of winter or an indication that deliveries will stop

Eipä tämäkään yllättänyt suoraa jatkumoa NS1 ja NS2 mystisiin räjähdyksiin.
Eikä Unkarin kaasut kulkenut tuota kautta? Ehkä nyt Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden vahvistaminen on Unkarillakin itresseissä.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
557
Eikä Unkarin kaasut kulkenut tuota kautta? Ehkä nyt Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden vahvistaminen on Unkarillakin itresseissä.
Hyvä pointti. Ja tuolla Nato keskustelussa olikin jo linkkiä että syys-lokakuussa Unkarilla olisi työpöydällä Suomen ja Ruotsin natojäsenyys.
 
Liittynyt
25.12.2016
Viestejä
26
Nytpä on täysin selvää, että vaikuttaisi erittäin negatiivisesti jenkkien kannalta, joten sabotaasilla ei saavutettaisi mitään.

Se on täysin selvää, jotta Venäjä tuon teki, ei siinä ole mitään epäselvää. Ja ihan onnistuneesti siirsi keskustelua pois perseilystään Ukrainassa. Toivottavasti seuraavat Venäjän toimia Ukrainassa nyt oikein tiheällä kammalla.

Lisäksi voisivat ilmoittaa Venäjälle, jotta jos vedenalaisia sabotointeja esiintyy muualla, kuin Venäjän omissa putkissa, niin Venäjällä on kohta uusi pohjalaivasto ja satamat remontissa..
Miksi NATO ei ole vastannut mitään venäjälle? Melkoinen puolustusliitto jos Venäjä saa pommittaa kriittistä infraa ilman mitään vastausta. Se oli suureksi osaksi saksalaisten omistama.

Miettikää nyt ja yrittäkää vastata. Miksi venäjä sai tuhota miljardien edestä Saksan omaisuutta? Jos se puolan putki räjähtäisi, niin tanskan salmet menisi kiinni samalla hetkellä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
9 812
Nyt, kun Venäjä yrittää siirtää huomion pois omalta alueltaan / Ukrainasta, niin kannattaa seurata, mitä siellä nyt yritetään puuhata salaa. Toivottavasti ainankaan USA:n tiedustelu ei anna näin tökerön harhautuksen purra millään tavalla.

Yritetäänkö siellä esim siirtää salaa ydinaseita käyttövalmiuteen vai kukistaa kapinointia sotatoimia vastaan..?
 
Liittynyt
19.07.2017
Viestejä
446
Yleisenä pohdintana: mitäs jos putken räjäyttäjänä oli Itämeren laivaston yksikkö/yksiköitä, jotka halusivat kusta Putinin muroihin ja kostaa paskaa ja välinpitämätöntä asevoimien johtamista, joista on kärsinyt laivastokin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 183
Ruotsin poliisi varmistaa, että syyllinen jää ikuiseksi arvoitukseksi.

Voisiko nuo kaasuvuodot muuten sytyttää tuleen, jotta ilmeistä räjähdysvaaraa ei olisi? Samalla näkisi selkeästi vuotavan kaasun ehtymisen liekin hiipuessa. Ja kumpi olisi päästönä pahempi, vuotava kaasu vai hallitsemattomasti poltettu kaasu?

Olisi ainakin kauppamerenkulun helppo väistää kohteita, kun olisi kolme komeaa soihtua eteläisellä Itämerellä.
Ainakin kasvihuonekaasuna metaani on paljon pahempi kuin hiilidioksidi, joten siinä mielessä polttaminen olisi parempi vaihtoehto. Yhden metaaniputken vuoto ei kuitenkaan taida kovin kummoisia ilmastovaikutuksia aiheuttaa.

Muista vaikutuksista en tiedä, enkä osaa myöskään sanoa, kuinka hyvin tuollainen vedessä levinnyt vuoto saataisiin palamaan. Ehkä helpostikin.

Itärajan takana on vissiin poltettu jotain soihtua ihan vaan ärsyttämistarkoituksessa viime aikoina.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 138
Tuo Gazpromin tieote on siis uhkaus tai varoitus lopettaa kaasun toimitus Ukrainan kautta. Ainakin toistaiseksi kaasua tulee Ukrainan kautta tälläkin hetkellä.

Itärajan takana on vissiin poltettu jotain soihtua ihan vaan ärsyttämistarkoituksessa viime aikoina.
Soihdutus loppui samantien kun putket merenpohjassa alkoivat vuotaa.
 
Liittynyt
15.08.2017
Viestejä
111
Täällä ei tunnu monikaan tietävän Yhdysvaltojen touhuista mitään, eihän tästäkään kauaa ole kun nolosti kärähtivät liittolaistensa vakoilusta:
Ovat myös aina vastustaneet noita putkia, siksi tuntuukin todella omituiselta, että Putin antaisi tuommoisen lahjan heille eikä kiristäisi niillä viimeiseen asti.


Ei jumalauta mitä menoa jos tekstit ovat oikeat :think:
Ei ole huumori käännös, paikkansa pitää.
 

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
11 508
Nordstream 1 ja 2 -kaasuputkien vuodoista ja sabotaasista voi keskustella omassa ketjussaan, jotta tämä ketju keskittyisi enemmän Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan, vaikka asiat nyt hyvin vahvasti liittyvätkin toisiinsa. Toivottavasti auttaa selkeyttämään molemmista asioista keskustelua:

 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
84

Aika pysäyttäviä haastatteluja. Pistää miettimään, että ei siellä kyllä nähdä tapahtumia samojen lasien läpi kuin täällä.
Mitäköhän tässä on edessä?
En ole vakuuttunut että tavalliset venäläiset suhtautuisivat tähän sotaan ollenkaan samalla tavalla kuin esimerkiksi länsimaalaiset yleensä. Kulttuuri on eri, vuosikymmenten ellei vuosisatojen propaganda ja ylemmyydentunto vaikuttaa. Tsaarin uhrilampaana oleminen voi sopia siellä ihmeenkin monelle, ainakin alkuun. Vahva bias on itsellänikin niiden haastattelujen ja pätkien puolella, missä näytetään miten liikekannallepano ei suju ja väkijoukot vastustavat jne. Sitä niin kovasti haluaisi että niin olisi, ja ehkä niin onkin. Vielä ei vaan voi olla varma. Porukkaa siinä maassa on niin paljon että jonkin tason sotimista ja tapattamista voivat jatkaa vuosikausia, jos kansalla motivaatio riittää eikä putinia haasteta.
 
Liittynyt
11.04.2018
Viestejä
633
Eiköhän se liikkuisi sen kaasuvirtauman mukana.
Niin mutta ei noissa putkissa ole liikkunut kaasu moneen viikkoon. Paineet pidettiin toki päällä, mutta kaasu ei virrannut saksaan.

E. hups, en huomannu sampsan viestiä, poistakaa vaan tämä offtopiccina :)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 138
Nordstream 1 ja 2 -kaasuputkien vuodoista ja sabotaasista voi keskustella omassa ketjussaan, jotta tämä ketju keskittyisi enemmän Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan, vaikka asiat nyt hyvin vahvasti liittyvätkin toisiinsa. Toivottavasti auttaa selkeyttämään molemmista asioista keskustelua:

Arvoisa Sysop.

Voisiko harkita omaa ketjua Ukrainan sodan rintamatilanteen ja peinteisen sodankäynnin päivittäistapahtumien tutkailulle, sotavideoille, yms. eli ns. Korkkariketju kun sellaiselle on ilmeisesti tarvetta? Siten tässä ketjussa voitaisiin jatkaa keskustelua nykyaikaisen käynnissä olevan sodan _kaikista_ tapahtumista, kaikista keinoista, kaikista ilmiöistä, juuri niin laaja-alaisesti kuin tarvetta on? Tässä sodassa tulee jatkuvasti uusia tapahtumia uusilla osa-aluella, jotka laajentavat keskustelua. Jokaisen tällaisen uuden asian pirstominen uuteen ketjuun alkaa näyttää (minusta tuntunut jo alusta saakka) työläältä.
 

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 763
Arvoisa Sysop.

Voisiko harkita omaa ketjua Ukrainan sodan rintamatilanteen ja peinteisen sodankäynnin päivittäistapahtumien tutkailulle, sotavideoille, yms. eli ns. Korkkariketju kun sellaiselle on ilmeisesti tarvetta? Siten tässä ketjussa voitaisiin jatkaa keskustelua nykyaikaisen käynnissä olevan sodan _kaikista_ tapahtumista, kaikista keinoista, kaikista ilmiöistä, juuri niin laaja-alaisesti kuin tarvetta on? Tässä sodassa tulee jatkuvasti uusia tapahtumia uusilla osa-aluella, jotka laajentavat keskustelua. Jokaisen tällaisen uuden asian pirstominen uuteen ketjuun alkaa näyttää (minusta tuntunut jo alusta saakka) työläältä.
Hieman saman tyylistä kritiikkiä tästä pirstoutumisesta kirjoitin juuri tänne, jossa tuota pohdintaa on parempi jatkaa:

 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 138
Suomen vastaisella rajalla venäjällä poimitaan venäläiset mobilisaatiolistatut henkilöt talteen tullin toimesta (ja rajan ylitys ei ilmeisesti onnistu enää). Tarkoittanee sitä, että venäläisen 18-65v ikäisen miehen kannattaa yrittää Suomeen epävirallisten rajanylityspaikkojen kautta.

"Russians with their names on mobilization lists are taken away by the Russian customs (that's FSB) at the Finnish border. "


Muutenkin, venäjä on lopettanut passien myöntämisen lkp:n alaisille henkilöille, kertoi YLE hetki sitten. Kai tässä käy nyt niin, että venäjä sen rajan lopulta kiinni saa ennen suomea.

 
Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
952
Vaara! Vihreitä miehiä Ahvenanmaalla! – Näin se voisi tapahtua
Suomen Kuvalehden elokuussa 2015 julkaisema artikkeli kuvittellisista skenaarioista sisältää hämmentävän paljon samankaltaisuutta nykyisen tilanteen kanssa. Ja PV:n sotaelokuva Taistelukenttä 2020 alkaa myös hyvin samankaltaisilla skenaarioilla.
Suomen Sotilaan toissanumerossa oli aika hyvin selitetty todennäköinen Ahvenanmaan miehitys.
Pähkinänkuoressa
-Diplomaatit, vakoilijat ja sotilaat nousevat maihin ja selvittää infrastruktuurin.
-H-hetkellä sotilaat ottavat diplomaatipostina tai muuten saamansa aseet ja valtaavat lentokentän ja infrastruktuurin avainpisteet. Lentokoneet tuo lisää sotilaita.
-Ro-Ro alukset tuo maihin sotilasvaunut ja lisää sotilaita, ottavat koko saaren valtaansa ja asettaa IT- ja MTo -patterit.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
557
Tänään muuten kansalaisaloite viisumeiden myöntämisestä sai kerättyä sen vaaditun 50.000 ääntä,mutta näyttää siltä että Venäjä taitaa saada rajat tukkoon + mahd vkonloppuna suomi epää viisumien myöntämisen venäläisille. Ainakin näin Kaikkonen klo 14 tiedotustilaisuudessa antoi ymmärtää.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 210
Suomen Sotilaan toissanumerossa oli aika hyvin selitetty todennäköinen Ahvenanmaan miehitys.
Pähkinänkuoressa
-Diplomaatit, vakoilijat ja sotilaat nousevat maihin ja selvittää infrastruktuurin.
-H-hetkellä sotilaat ottavat diplomaatipostina tai muuten saamansa aseet ja valtaavat lentokentän ja infrastruktuurin avainpisteet. Lentokoneet tuo lisää sotilaita.
-Ro-Ro alukset tuo maihin sotilasvaunut ja lisää sotilaita, ottavat koko saaren valtaansa ja asettaa IT- ja MTo -patterit.
Toisaalta kaikki tälläiset skenaariot on rakennettu sen varaan, että Venäjä olisi taktiselta ja toiminnalliselta kyvyltä verrattavissa länsimaihin. Pelkästään Yhdysvalloille saarien valloitus jossain toisessa maailmansodassa oli työn ja tuskan takana. Nykypäivänä Suomella on käytännössä paremmat aseet kuin venäläisillä+millä vaan mittarilla loistava armeija, ilmatorjunta, tiedustelu.
 
Liittynyt
28.11.2017
Viestejä
3 880
Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
952
Toisaalta kaikki tälläiset skenaariot on rakennettu sen varaan, että Venäjä olisi taktiselta ja toiminnalliselta kyvyltä verrattavissa länsimaihin. Pelkästään Yhdysvalloille saarien valloitus jossain toisessa maailmansodassa oli työn ja tuskan takana. Nykypäivänä Suomella on käytännössä paremmat aseet kuin venäläisillä+millä vaan mittarilla loistava armeija, ilmatorjunta, tiedustelu.
Olet aivan oikeassa, toki Puolustusvoimilla on hyvä vainu. Mutta niinpä niin, kuinka helposti PV lähtisi Ahvenanmaalle etukäteen ettei vain Thörnroos suuttuisi.
 

ravallo

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 007
Suomen Sotilaan toissanumerossa oli aika hyvin selitetty todennäköinen Ahvenanmaan miehitys.
Pähkinänkuoressa
-Diplomaatit, vakoilijat ja sotilaat nousevat maihin ja selvittää infrastruktuurin.
-H-hetkellä sotilaat ottavat diplomaatipostina tai muuten saamansa aseet ja valtaavat lentokentän ja infrastruktuurin avainpisteet. Lentokoneet tuo lisää sotilaita.
-Ro-Ro alukset tuo maihin sotilasvaunut ja lisää sotilaita, ottavat koko saaren valtaansa ja asettaa IT- ja MTo -patterit.
Vastattu Ahvenanmaa -ketjuun.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 747
Huomautus - älä jatka tarkoituksellista offtopicia ja sotke siten keskustelua
Toisaalta kaikki tälläiset skenaariot on rakennettu sen varaan, että Venäjä olisi taktiselta ja toiminnalliselta kyvyltä verrattavissa länsimaihin. Pelkästään Yhdysvalloille saarien valloitus jossain toisessa maailmansodassa oli työn ja tuskan takana. Nykypäivänä Suomella on käytännössä paremmat aseet kuin venäläisillä+millä vaan mittarilla loistava armeija, ilmatorjunta, tiedustelu.
Oletushan tuossa skenaariossa on, että Venäjällä on Ahvenanmaan jo hallussa eli Suomi on siinä hyökkäävässä asemassa. Demilitarisoituna alueena Venäjä olisi kuljettanut aseet etukäteen ja saanut saaren strategiset kohteet haltuun paikalla olevalla miehityksellä. Kuinka toimiva tai todennäköinen skenaario se on, niin ehkä hieman kaukaa haettua, että se toimisi käytännössä hyvin. Toisaalta takaisin valtaus voi hankalaa mikäli Venäjä pyrkii saartamaan saaren ja Suomella on pienet merivoimat vaikka olisikin teknologisesti ylivoimaisempi, niin logistisesti haastava tilanne saada kuljetettua sotilaat ajoissa rantaan.

/sori offtopic
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 282
Ongelma on nimenomaan tämä rajaton rakkaus venäläisiä kohtaan, joka on nyt ilmeisesti suorastaan kansalaisvelvollisuus. Eli venäläissotilaita saa vapaasti virrata maahamme vaikka miljoona ja se on vain hieno asia. Samalla tavalla ne voi virrata Ahvenanmaalle ennen kuin Puolustusvoimat saa valtuudet toimia.
 
Liittynyt
15.02.2018
Viestejä
315
Suomen vastaisella rajalla venäjällä poimitaan venäläiset mobilisaatiolistatut henkilöt talteen tullin toimesta (ja rajan ylitys ei ilmeisesti onnistu enää). Tarkoittanee sitä, että venäläisen 18-65v ikäisen miehen kannattaa yrittää Suomeen epävirallisten rajanylityspaikkojen kautta.

"Russians with their names on mobilization lists are taken away by the Russian customs (that's FSB) at the Finnish border. "


Muutenkin, venäjä on lopettanut passien myöntämisen lkp:n alaisille henkilöille, kertoi YLE hetki sitten. Kai tässä käy nyt niin, että venäjä sen rajan lopulta kiinni saa ennen suomea.

Tämä taisi lähteä viime yönä. Viisi ennen sitä olevaa tyyppiä käännytettiin rajalla.
 
Liittynyt
19.07.2017
Viestejä
446
Ongelma on nimenomaan tämä rajaton rakkaus venäläisiä kohtaan, joka on nyt ilmeisesti suorastaan kansalaisvelvollisuus. Eli venäläissotilaita saa vapaasti virrata maahamme vaikka miljoona ja se on vain hieno asia. Samalla tavalla ne voi virrata Ahvenanmaalle ennen kuin Puolustusvoimat saa valtuudet toimia.
Ne on venäläisiä asevelvollisia, eli 18-65v ikäisiä miehiä, reserviläisiä. Sotilaita ne ei ole. Vai onko Suomessakin kaikki miehet sotilaita?

Noin muuten itse käsittelisin asiaa enemmänkin niinpäin, että se raja pitäisi sulkea ylipäätään kaikilta ja kokonaan, vedoten siihen että Venäjällä on käytännössä sotilaallinen poikkeustila voimassa ja ihan oikea liikekannallepano. Ei pitäisi olla enää mitään asiaa kenelläkään kulkea minnekään, myöskään suomalaisilla. Ja rajan toisella puolella jo olevat suomalaiset sama juttu - joku varoitusaika käyntiin ja jos ei sen aikana ehdi takaisin, tulkoot muuta kautta. Oma ongelma. Näin ei myöskään syrjitä ketään, vaan tasavertaisesti estetään kaikkien tulo ja meno.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
186 551
Viestejä
3 393 931
Jäsenet
60 803
Uusin jäsen
rovaty

Hinta.fi

Ylös Bottom