- Liittynyt
- 16.10.2016
- Viestejä
- 18 079
Voi sen noinkin vääntää.
Timo 2 ajatus ei johtanut rahantarpeeseen, vaan hänen ehdotuksessa rahoitus oli tarjolla.
Sitä voi sitten miettiä että jos opiskelu on ilmaista ja siitä maksetaan, vs opiskelu maksaa, niin kumpi kannustaa ripeyteen.
Kyllä se johtaa rahantarpeeseen kun pitää maksaa niistä opinnoista. Joo, voi sitä lainaa ottaa mutta ne pitää maksaa kuitenkin takaisin. Eli tulee tarvitsemaan enemmän rahaa kuin jos opiskelu on ilmaista. Tai siis, "ilmaista".
Nythän opiskelun ripeyttä kannustetaan juurikin tuolla ilmaisuudella ja rahalla. Saat opintotukea mutta sen edellytyksenä on että ne opinnot edistyy. Eli pyritään siihen että opiskelijat pystyvät keskittymään siihen opiskeluun ja saavat ne opinnot pakettiin mahdollisimman nopeasti.
Erikoinen kääntö.
Hukaan heittoa on se että koulutattuuu johonkin , vs se että sen sijaan kouluttautuu esim sairaanhoitajaksi jossa uskoo olevan kysyntää ja itseluottamusta että siinä pärjää, on se oma juttu.
Kaupankassoille voi olla myös kysyntää, kassojen maisterikoulutus voi olla kivaa, mutta onko se nyt kuitenkaan niin se juttu ?
Joidenkin arvioiden mukaan seuraavaksi "automaatio" iskee akateemisiin aloihin, ja jos mietit työvoimapulaa niin onko se painottunut humanisteihin(*, vai olisko siellä keskiasteen osaajissakin pulaa ?
Siis kyse ei ollut siitä että kouluttautuisi joksikin miksi ei halua vaan että ei kouluttaudu siksi miksi haluaisi koska näkee että ei pysty tekemään sitä taloudellisesti.
Eli tilanne missä ei halua/kykene huonontamaan sitä rahallista tilannetta sillä että menee opiskelemaan sitä haluttua alaa vaan päätyy niihin hanttihommiin sen välittömän rahantarpeen takia.