Nyt on paljastunut suhmurointia:
"TURUN Sanomat
kertoo, että vasemmistoliiton puheenjohtajan
Li Anderssonin vuoden 2019 eduskuntavaalikampanja sai 6 000 euron lahjoituksen porvoolaiselta Kerkkoon kansantalousyhdistykseltä. 6 000 euroa on suurin lain sallima yksittäinen lahjoitussumma.
Vaalien jälkeen kyseisen yhdistyksen puheenjohtajan tytär,
Saila Ruuth, nimitettiin sosiaali- ja terveysministerin
Aino-Kaisa Pekosen (vas.) valtiosihteeriksi.
Kerkkoon kansantalousyhdistys oli lahjoituksellaan suurin yksittäinen lahjoittaja Anderssonin kampanjalle, TS kertoo. Turun Sanomien
aiemmin haastattelema vaalirahatutkija
Tomi Venho oli ihmetellyt, miksi porvoolainen yhdistys tukee varsinaissuomalaista ehdokasta. Hänen mielestään lahjoitus vaikutti epäilyttävältä."
TS: Yhdistys antoi Li Anderssonille 6 000 euroa vaalirahaa – puheenjohtajan tytär sai yllätyspestin vasemmistoliiton ministerin valtiosihteeriksi
Olikohan tämä taas sellainen "maan tapa".
Lisää tietoa tästä yhdistyksestä tänään IL:ssä:
Li Anderssonille 6000 euroa antanut yhdistys vaikenee täysin – Vainaja hallituksessa, toiminnasta ei merkkejä
Li Anderssonille 6000 euron vaalituen antaneen yhdistyksen toiminnasta on mahdotonta saada tietoa. Yhdistyksen hallituksen jäsenenä on 20 vuotta sitten kuollut nainen.
- Vasemmistoliiton poliitikkoja tukeneen porvoolaisyhdistyksen toiminnasta ei löydy julkista tietoa.
- Yhdistyksen puheenjohtaja ei suostu kertomaan yhdistyksen toiminnasta tai tulojen lähteistä.
- Yhdistyksen säännöt ovat vuodelta 1954 ja hallituskokoonpano vuodelta 2000.
.
Yhdistyksen puheenjohtaja
Paula Ojala-Ruuth kieltäytyi pyynnöstä antaa yhdistyksen tilinpäätöksiä ja toimintakertomuksia Iltalehden nähtäväksi.
– Yhdistyksen tilinpäätökset ja toimintakertomukset eivät ole julkisia eivätkä saatavilla toimitukselliseen käyttöön. Totean myös, että Kerkkoon Kansantaloyhdistys ei ole puoluejärjestö, Ojala-Ruuth vastasi tekstiviestitse.
.
Yhdistys on antanut vaalitukea vuoden 2015 eduskuntavaaleissa istuvalle opetusministeri
Jussi Saramolle ja kansanedustaja
Kari Uotilalle 3000 euroa kummallekin.
Vuoden 2019 vaaleissa yhdistys tuki vaalirahalainsäädännön mukaisella 6000 euron enimmäissummalla Li Anderssonia. Muuta tietoa yhdistyksen toiminnasta ei julkisista lähteistä ole löytynyt, eikä yhdistys sitä itse halua antaa. Miksi näin on?
– Miksi haluaisimme enemmän julkisuutta kuin mitä vaalirahoituslaki edellyttää? En keksi yhtään syytä, Ojala-Ruuth viestittää takaisin.
.
Paula Ojala-Ruuth on aiemmin kertonut, että yhdistyksen varat ovat peräisin kansandemokraattien talkootöistä ja ennen muuta Porvoon Kerkkoon kansantalon myynnistä 2000-luvun alussa. Mihinkään tarkentaviin kysymyksiin hän ei suostu vastaamaan.
– Minun osaltani keskustelu Kerkkoon Kansantaloyhdistyksestä päättyy tähän, Ojala-Ruuth vastaa tekstiviestillä kysymyksiin yhdistyksen muista mahdollisista tulonlähteistä.
Yhdistyksen yhdistysrekisteristä löytyvät säännöt ovat vuodelta 1954. Niiden mukaan yhdistyksen tarkoituksena on
”toimia yhdyssiteenä Kerkkoon ja sen ympäristökylien alueella toimivien aatteellisten, taloudellisten, sivistys-, urheilu- ym. rekisteröityjen yhdistysten välillä, jotka toimivat ruumiillista taikka henkistä työtä tekevien palkkatyöläisten elinehtojen parantamiseksi ja luokkatietoisuuden kohentamiseksi”.
Tätä tarkoitustaan yhdistys edistää
”järjestämällä opiskelutilaisuuksia, kursseja, luentoja ja esitelmiä, yleisiä kokous-, juhla- ja valistustilaisuuksia sekä tukee muitakin edellä mainittujen tarkoitusten mukaisia jäsenyhdistystensä ja mainittujen palkkatyöläisten pyrkimyksiä”.
Sääntöjä lukemalla ei selviä, miksi Itä-Uudellamaalla sijaitsevan kylän palkkatyöläisten elinehtoja ja luokkatietoisuutta kohennetaan lähettämällä rahaa turkulaisen kansanedustajaehdokkaan kampanjaan.
.
Hallituksella on myös viisi jäsentä, jotka ovat pysyneet samoina ainakin vuodesta 2000 saakka.
Jäsenistä nuorin täyttää maaliskuun alussa 67 vuotta. Jäsenet ovat syntyneet vuosina 1933–1954.
Vanhin voimassaolevan hallituksen jäsenistä tosin on kuollut kesällä 2001 eli pian 20 vuotta sitten. Elossa olevista jäsenistä kaksi on yli 80-vuotiaita.
Hallituksen ikärakenne ja vaihtumattomuus viittaa siihen, että yhdistyksellä ei ole todellista toimintaa.
.
Kerkkoon kansantaloyhdistys nousi esiin julkisuudessa, kun tutkija
Tomi Venho käytti sitä esimerkkinä mahdollisesta bulvaaniyhdistyksestä Turun Sanomien
laajassa jutussa, joka kertoi joka toisen kansanedustajan saaneen viime vaaleissa yli 1500 euron lahjoituksia, joiden alkuperää ei voida selvittää.
Jutussa Venho kertoi, miten puolueet kierrättävät tukia esimerkiksi puolueiden paikallisyhdistysten tai erilaisten puolueen oheisorganisaatioiden kautta. Niiden tilinpäätökset eivät ole julkisia eikä valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) tarkastusoikeus ulotu niiden tileihin. Rahojen todellista alkuperää ei siis voida selvittää.
‒ Kerkkoon kansantalo taitaa olla Porvoossa. No, miksi ihmeessä porvoolainen yhdistys tukee Li Anderssonin vaalikampanjaa Turussa? Siksi, koska yhdistys on vain heitetty sinne Vasemmistoliiton kaikkien muiden vaalirahabulvaanien joukkoon. Todennäköisin syy on piilottaa se, mistä raha on lähtöisin. Vuoden 2015 vaaleissa Kerkkoon kansantaloyhdistys tuki Jussi Saramoa ja Kari Uotilaa, tutkija Venho arveli Turun Sanomissa.
Li Anderssonille 6000 euroa antanut yhdistys vaikenee täysin – Vainaja hallituksessa, toiminnasta ei merkkejä
Kuulostaa aivan rehelliseltä toiminnalta. Näin toimii vasemmistoliitto.