Uunin/hellan hankinta ketju

Valintakytkimelle ei tule sähköä, eli siihen tuleva jännite kannattaa tarkistaa.
Jos sähköä löytyy niin valintakytkin todennäköisesti on vaihtokunnossa.

3D-kiertoilmatoiminnon valitseminen valintakytkimestä käynnistää uunin päällä olevan jäähdytyspuhaltimen (oikein toimiessaan pitäisi alkaa lämmittää vastuksia ja käynnistää uunin sisällä takaseinällä oleva kiertoilmapuhallin.) :hmm:

Jotenkin tuntuisi loogiselta, että uuni ei anna käyttää vastuksia ja/tai kiertoilmapuhallinta, koska se kuvittelee, että lämmöt ovat jo tapissa. Mikä viittaisi vialliseen lämpösuojaan/-rajoittimeen. Mutta miksi lamppukaan ei syty?

Uunin sielunelämää ja toimintaperiaatteita arvuuttelen...
 
Uusi valintakytkinrulla on aika tyyris. Lisäksi niitä ei ole ainakaan suoraan Boschilta saatavilla.

Screenshot_20240922_200057_Samsung Internet.jpg


ETA:
Virosta näemmä 60€ + pk.
 
Joo, googlausta, omani on myös punavoittoinen, ja "Gottak Barcelona Spain" Ja omaan uuuniini löytyi uuttakin valmistajaa, valkoista ja mustaa -mutta niissä valkoisisa eri kytkentä joten huuli menisi putkelle vaihtaessa...
Eli Virosta, tai sitten luet mitä kyljessä lukee ja lisägooglailua?

spämmään omiani:
-minulla alkoi noita säätimiä mennä kun uunin kello alkoi sekoilla, ja tuli yhteen piuhaan liikaa virtaa ja se lämmitti valintakytkimen yhtä napaa, joka nousi muovista ylös ja uutta valitsijaa tilaamaan. Joten tuli sitten tilattua!
Jahka kellon sai kuntoon on menty monta vuotta hienosti. Tosin asiayhteys oli mysteeri, kunnes kello tuli kuntoon.

Vasemmalla punainen Gottak:
_1270181.JPG
ja tuossa yritän näyttää miten napa noussut...ja kun se nousee, sen vastike ja jousi irtoaa eikä akseli tietenkään "valitse"
_1270182.JPG
 
Hieno kokoelma!

Oli hellalle tarvetta, niin piti ruuvata uuni/hella takaisin kasaan ja sulloa paikalleen.

Pitääpi purkaa uudelleen myöhemmin ja syynätä tuo valintakytkin vielä tarkemmin läpi.
 
Hieno kokoelma!

Oli hellalle tarvetta, niin piti ruuvata uuni/hella takaisin kasaan ja sulloa paikalleen.

Pitääpi purkaa uudelleen myöhemmin ja syynätä tuo valintakytkin vielä tarkemmin läpi.
Nuo lämpösuojat voit mitata nopeasti yleismittarilla. Oletettavasti on avautuvaa mallia, eli kun lämpötila ylittää suojaan merkatun niin suoja avautuu ja piiri katkeaa. Kylmänä pitäisi siis johtaa.
 
Nuo lämpösuojat voit mitata nopeasti yleismittarilla. Oletettavasti on avautuvaa mallia, eli kun lämpötila ylittää suojaan merkatun niin suoja avautuu ja piiri katkeaa. Kylmänä pitäisi siis johtaa.

Fluken joku malli, olisiko T90, makaa jossain komeron perukoilla pölyttymässä.

Testailen, jahka puran uunin seuraavan kerran.
 
Päivitystä.

Repäisin uunin ulos kolostaan etätyöskentelyn lomassa lounastauolla. Kukapa sitä yli 10 minuuttia tarvisi syömiseen, kun ei tarvi samalla jorista joutavia työ- / tiimikaverien kanssa ?

Purin koteloinnit ja irrotin valintakytkimen. Se vaikutti silmämääräisesti ja mekaanisilta ominaisuuksiltaan olevan hyvässä kunnossa.

Tein valintakytkimelle jatkuvuustestin alavastuksen navoille. Off-asennossa ei piippausta. Alavastus- ja ylä-&alavastusasennoissa piippaus kuului. Eli lienee kunnossa.

110c lämpösuoja meni myös läpi jatkuvuustestissä.

Mutta 63c lämpösuoja ei. No beep. Se siis lienee syyllinen.

Tilasin Boschilta uuden:
Screenshot_20240923_154351_Samsung Internet.jpg


Vaihdellaan paikalleen, kun saapuu. Lienee tuolla tokenevan.
 
Itse säikeen varsinaiseen aiheeseen liittyen, uteliaisuuttani vilkuilin uusia Boschin uuneja/liesiä.

Nykyinen uuni on valmistettu Saksassa. Ilmeisesti, jos uuden Saksassa (onko oikeasti tae laadusta tai mistään muustakaan nykyaikana?) valmistetun uunin haluaisi, olisi valittava Series 8 ja kopeekkaa ladottava pöytään minimissään 1500€ edestä.

Ja mitä helvettiä? Myynnissä on vain mustia ja valkoisia uuneja. Missä ovat teräksiset? Toinen Boschin nykyuuneissa silmiin pistävä seikka on se, että mekaanisia kytkimiä ei ole missään vaan kaikissa jotain helevetin hipaisukytkimiä.

Nykyinen uuni ja liesi ovat ohjauspaneelin ja sähköistyksen osalta kombo, joten, jos uuniin uusisi, täytyisi käytännössä uusia myös liesi. Induktiovehkeitä näemmä saa kohtuullisen oloisia Boschilta n. 500€+ hintaan. Hipihipihipaisuilla niissäkin kaikki toiminnot. Yeesh.

Eli parin tontun pieti minimissään.
 
Viimeksi muokattu:
Saksassa valmistetut 8-sarjan laitteet ovat heti melkein tuplasti kalliimpia ja niissä saattaa silti olla huonomman ominaisuudet kuin jossain 6-sarjan laitteessa. Me löydettiin erinomaisilla ominaisuuksilla varustettu 6-sarjan (HBG4795B1S) uuni 590 eurolla. Valmistusmaa on kyllä jotain muuta kuin Saksa, mutta ovh muistaakseni silti reilusti yli tonnin.
 
Harmi kun tällä hetkellä ei mitään 50cm induktiota tunnu olevan tarjouksessa, kun sopiva aika ois ollu hankkia muuten..

Hintaopas / hinta.fi näyttää joitain ihme sivuja kyllä mistä sais halvemmalla, muttei kovin kehuttavia yrityksiä tunnu olevan.. bigbox, hobbyhall yms.

Budjetti max. 700€, kannattaisiko vaan odotella? Vai onko tuohon hintaan parempaa kuin tämä:
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjut
253 991
Viestejä
4 417 967
Jäsenet
73 259
Uusin jäsen
Duane

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom