Uunin/hellan hankinta ketju

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja Pollos, 22.11.2017.

  1. Pollos

    Pollos

    Viestejä:
    41
    Rekisteröitynyt:
    22.11.2017
    Olisi aika päivittää lähes 20vuotta vanha hella tälle vuosituhannelle. Nykyisestä löytyy vain ne perus jutut joten nyt tarvitaan vinkkejä mitä nykyään kannattaa katsoa kun lähtee hellaa ostamaan. Induktio nyt ainankin, mutta mitäs muuta? Nykyään kun on niin montaa eri käyttöliittymää ym. hienoa tekniikkaa niin olisi mukava kuulla mikä niistä olisi se toimivin ja mitä ei kannata ostaa. Tulee kokkailtua kuitenkin niin paljon vuosien aikana ettei viitsi ostaa ihan sikaa säkissä.

    Laittakaahan vinkkiä tulemaan ja mitä itseltä löytyy kyökin nurkasta.
     
  2. TaMPerer

    TaMPerer

    Viestejä:
    84
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Niinkuin sanoit; indukto. ja vielä niin, että levyille on nupit, ei hipaisunäppäimet. Ne nupit nyt vaan on _NIIN_ paljon helpommat.
    Oma hella on Gorenje. Nopeasti tsekattuna enää ei saa nupeilla.. :-(
     
    Rensu tykkää tästä.
  3. Rozor

    Rozor

    Viestejä:
    1 227
    Rekisteröitynyt:
    29.01.2017
    Kannattaa käydä ihan kiertelemässä kaupoissa, nykyään noissa uuneissa ja keittotasoissa on niin paljon ominaisuuksia, että kannattaa tosiaan maksaa vain niistä mitä tulee käytettyä.

    Tehtiin pari vuotta sitten keittiöremontti ja koko keittiö ikeasta.
    Uuniksi halvin ok näköinen ja keittotasoksi keraaminen liesi.
    Uuni on ihan ok, ajastimella ja nopein lämpeämään mitä tiedän.
    REALISTISK Kiertoilmauuni - IKEA
    Selkeästi isoin miinus tuossa uunissa on, että se ei sammu ajastimella eikä siinä ole lämpötilanmittausta.
    Se olisi kätevä, kun uuni sammuisi silloin kun liha on valmista.
    Noista kalleimmista löytyy lisäksi kaikenlaisia häyrystys ja pizzatoimintoja jne.
    Kannattaa lisäksi käydä paikanpäällä kokeilemassa namikoiden käytettävyyttä. Tuossa meidän alle 300€ uunissa oli huomattavasti laadukkaan tuntuiset kytkimet kuin noissa yli 500€ helloissa.

    Keraaminen keittotaso hieman harmittaa. Otettiin se sen takia kun oli muutama kattila mikä ei olisi induktiolla toiminut. Induktio olisi ollut vain satasen kalliimpi.
    Keraamiseen palaa ikävästi ruoka kiinni. Nappulathan on ihan mielipidekysymys. Itse pidän ulkonäön puolesta hipaisukytkimistä. Ihan hyvin ne on pelittänyt.
     
  4. Sienimies

    Sienimies Varakuningas Make ATK Great Again

    Viestejä:
    67
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Kannattanee katsoa ja hyödyntää BlackFriday -tarjoukset. Tässä haetaan vissiin sellaista lattialiettä, jossa molemmat samassa paketissa? Tällä viikolla kannettiin oma Strömbergin vanha hella pois AEG:n kalusteuunin ja erillisliesitason tieltä pois. Ostaa tarjouksesta jonku vähän paremman, niin luulisi, että on ok.
     
  5. krauta

    krauta

    Viestejä:
    27
    Rekisteröitynyt:
    21.11.2016
    Jos väli on yli 60 cm, itse vaihtaisin lattialieden tilalle integroidut, vaikka menis pöytälevy uusiksi.

    Ajastin liedelle ja uunille on kyllä hyvä, tulee liedelläkin käytettyä jatkuvasti kokkailussa, ja kätevä pesun jälkeen pistää minuutiksi kuivumaan.

    Vapaasti sijoiteltava alue induktiolla on hyvä, jos erilaisia ja kokoisia kattiloita ym.

    Uunissa hyvä olla paistomittari ja tarkka termostaatti, ja höyrytoiminto on kätevä kasvisten ja leivottujen juttujen kanssa....ja myös kalan...joo, ja kanan:)

    Ikean uunit ja liedet on hintaan nähden erittäin hyviä, sekä 5v takuulla. Ikean höyryuuni myös lämpenee 300 asteeseen

    Uunissa mielestäni pyrolyysia mainostetaan paljon, vaikka se on pelkästään siivousjuttu, eikä edes mitenkään hyvä kaiketi.
     
  6. Esa1000

    Esa1000

    Viestejä:
    147
    Rekisteröitynyt:
    08.10.2017
    Itse pidän kyllä tuosta pyrolyysi toiminnosta. Silloinkuin uuni on sen näköinen että tarvitsee puhdistusta, ei tarvitse muuta kuin ottaa kaikki tavarat pois uunista ja laittaa toiminto päälle. Polttaa kaiken lian tuhkaksi joka on sitten uunin viilennettyä helppo rätillä pyyhkiä pois. Suosittelen.
     
  7. hsalonen

    hsalonen

    Viestejä:
    5 639
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Minulla on Ikean integroitu uuni. Otin semmoisen, jossa ei ole mitää näyttöjä, mutta kuitenkin kiertoilma. Sai vielä kauniin mustana. Olen tyytyväinen.

    Induktiotaso on kanssa Ikeasta. Se inisee välillä ja hipaisunäppäimet on saatanasta. En suosittele.
     
  8. Rozor

    Rozor

    Viestejä:
    1 227
    Rekisteröitynyt:
    29.01.2017
    Eikös kaikki induktiot inise? Tai ei ne ainakaan äänettömiä ole, varsinkaan suurimmilla tehoilla.
     
  9. hsalonen

    hsalonen

    Viestejä:
    5 639
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Joo, ei se ininä ole ärsyttävin piirre. Lähinnä se, että hipaisunäppäimet toimii, silloin kun niitä huvittaa - ja vieressä on kuuma pannu.

    Lisäksi joutuu oikeasti näkemään vaivaa, että tämä pysyy puhtaana. Alussa oli tosi kiva tehdä teetä nopeasti induktiolla, mutta sitten aina piti pyyhkiä vesihöyryt siitä tasosta ja jos ruoka roiskuu, se roiskuu tietenkin niille hipaisunäppäimille.. Ja on se taso kuuma, kun siitä nostaa pannun, mutta ei niin kuuma kuin keraaminen taso (semmoinen litteä, lasinen). Minulla oli halpa keraaminen uuni+hella , jossa oli tuollainen yhteneväinen taso ja siihen paloi kerran jotain kiinni, niin se oli siinä aina...
     
  10. TaMPerer

    TaMPerer

    Viestejä:
    84
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    inisee, surisee.. kyllä. Sitten myös siellä on tuuletin induktiota varten ja välillä hieman ärsyttää. Onneksi ei ole kovin kovaääninen. Uuni myös "tuulettaa" kauan sen jälkeen kun se on sammutettu.
     
  11. Pollos

    Pollos

    Viestejä:
    41
    Rekisteröitynyt:
    22.11.2017
    Olen myös huomannut tuon puhdistus toiminnon kun nyt on tullut netistä noita selattua. Onko ollut todellakin toimiva vai tuleeko vain niin sanotusti sinnepäin puhdasta?

    Onko tietoa kuka Ikean uunit on valmistanut vai ovatko ne ihan Ikean omaa tuotantoa? Niitä en ole edes huomannut katsoa.
     
  12. vemkki

    vemkki

    Viestejä:
    1 938
    Rekisteröitynyt:
    05.02.2017
    Joskus Ikean kodinkoneet olivat kuulemma Electroluxia, en tiedä miten nykyään.
     
  13. Rozor

    Rozor

    Viestejä:
    1 227
    Rekisteröitynyt:
    29.01.2017
    Saman olen kuullut. Ei ne itse niitä ainakaan tee, joku ne ikealle tekee.
    5 vuoden takuu, joten eikait noi huonoja voi olla. Kannattaa käydä paikanpäällä näppäilemässä.
     
  14. Esa1000

    Esa1000

    Viestejä:
    147
    Rekisteröitynyt:
    08.10.2017
    Meillä käytössä Siemens merkkinen uuni ja siinä on kyllä toimiva pyrolyysipuhdistus. Ainoa mitä se ei pysty puhdistamaan on luukun lasien välissä olevat liat. On ymmärtääkseni olemassa muitakin puhdistusmenetelmiä, mutta niistä ei ole kokemusta.
     
  15. Pollos

    Pollos

    Viestejä:
    41
    Rekisteröitynyt:
    22.11.2017
    Kiitos hyvistä kommenteista. Huomenna taitaa Powerilta lähteä uuni tilaukseen kun siellä näyttäisi olevan se -20% kaikkista kodinkoneista.

    Eli nämä olisi hyvä olla:
    - Induktio. kannattaako olla liukusäätimillä vai +/- näppäimillä? Onko kokemusta kummat toimii paremmin? Liukusäätimet näyttää tuovan noin 100e lisää hintaa.
    - Paistomittari
    - Pyrolyysi
    - Mahdollisimman vähän suriseva ja inisevä.
    - Höyry toiminto. Näyttää olevan aika harvoissa uuneissa, mutta vaikuttaa hyvältä toiminnolta.
     
  16. krauta

    krauta

    Viestejä:
    27
    Rekisteröitynyt:
    21.11.2016
    Ikean kodinkoneet tekee pääosin kaiketi Electrolux, ei varmaan ihan kaikkia...halvimpiin malleihin ei tule 5v. takuuta.

    Itsellä toimii Ikean induktioliedessä hipaisunäppäimet melko hyvin, asteikolla varustettu. Pientä surinaa pitää, mutta niin pitää kaikki induktioliedet, ääni on niin pieni ettei se häiritse yhtään. OTROLIG Induktiokeittotaso + joust keittoal - IKEA

    Kiskokannattimet tuntuu myös käytössä ihan käteviltä uunissa. Ja lämpee 300 asteeseen. KULINARISK Kiertoilmauuni höyrytoiminnolla - IKEA

    Kuluttaja-lehti: Kolmen tunnin käry - Uunien ihmeominaisuudet eivät aina toimi

    Kyllä uunin saa ilmankin puhtaaksi, voi katsoa vaikkapa marttojen sivuilta ohjeet....Pyrolyysin jälkeen keittiössä on kuulemma melko kuuma, jo siksi tuo jää käyttämättä.
     
  17. Maxwell

    Maxwell

    Viestejä:
    104
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Meillä on uunin reunat tuota pyrolyysia tms, mutta ei se nyt niin näppärä ole. Käsittääkseni se kuumennus siis toimii vain noihin seiniin, eli luukun lasi ja pohja pitäisi putsata ensin ihan normaalisti, jonka jälkeen voi polttaa reunoista liat irti. Jos pistää uunin kuumaksi pesemättä, niin pohjassa ja lasissa oleva lika kärähtää vain pahemmin kiinni?
     
  18. Esa1000

    Esa1000

    Viestejä:
    147
    Rekisteröitynyt:
    08.10.2017
    Keittiö on kyllä kuuma pyrolyysi puhdistukseen jälkeen, mutta ainakin meidän uunista palaa kaikilta sisäpinnoilta liat tuhkaksi.
     
  19. SampoTexaa

    SampoTexaa

    Viestejä:
    297
    Rekisteröitynyt:
    14.05.2017
    Itsellä ei pyrolyysin jälkeen keittiössä ole yhtään kuuma vaan sama lämpö kuin normaalisti. Liekö kertoo jotain uunin laadusta.

    Liesi ja uuni on yksi niitä kohteita joissa ei kannata sniiduilla. Laadukkaita vehkeitä on mukava käyttää ja ne kestää helposti seuraavat on 10-15 vuotta.

    Vinkki Powerille. Kannattaa mennä myymälään ja ostaa sieltä. Itse sain Tammistosta keväällä tupla alet -20% sekä -15%. Eka tuli yleisestä alesta ja toinen jostain Jyväskylän messutarjouksesta.
     
    Viimeksi muokattu: 25.11.2017
  20. Pollos

    Pollos

    Viestejä:
    41
    Rekisteröitynyt:
    22.11.2017
    Uuni tilattu Powerin alesta (sain vielä lisä alen kun vähän viitsi tingata). Nyt pitäisi olla kaikilla herkuilla AEG:n uuni. Merkistä sen enempi tietämättä, otin vain sen missä vaatimukset kohtasi ja ulkonäkö miellytti. Höyry toiminto tuli vielä otettua ihan vain varalle kun hinta ei juurikaan noussut. Myyjä ei kyllä paljoa uuneista tietänyt vaan lähinnä katsoi kaikki vain koneelta jostain tietokannasta. Minusta myyjän työ on tietää tuotteista joita hän myy.
     
    Sienimies tykkää tästä.
  21. Kojashi

    Kojashi

    Viestejä:
    167
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Sienimies tykkää tästä.
  22. Pavosen Heska

    Pavosen Heska

    Viestejä:
    222
    Rekisteröitynyt:
    13.01.2017
    Gaggenau

    Joku vastaava "luxus"uuni oli taannoin raksamessuilla ja sitä demottiin paistamalla siinä pizzoja paistokivi toiminnolla. Uunin hinta oli melkoinen mutta maksaahan se erillinen leivin/pizzauunikin:). Jos omassa raksabudjetissa pitäisi valita kylpypaljun ja tuollaisen uunin väliltä niin melkein ottaisin sen uunin.

    Mikähän olisi edullisin uuni johon tuollaisen paistokivi ominaisuuden saa?
     
  23. Rozor

    Rozor

    Viestejä:
    1 227
    Rekisteröitynyt:
    29.01.2017
    Mitäs erikoista siinä toiminnossa oli?
    En ole itse testannut, mutta näyttää toi kivi lämpeävän normaalissakin uunissa.

    Pitsakivi paistaa pohjan rapeaksi
     
  24. Pavosen Heska

    Pavosen Heska

    Viestejä:
    222
    Rekisteröitynyt:
    13.01.2017
    Siinä kivessä on lisäksi oma vastuksensa joka kuumentaa kiven.
     
  25. Zigh

    Zigh

    Viestejä:
    677
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Edelliseen kämppään laitettiin Ikean integroitu mikro ja se oli Whirlpoolin tekemä.

    Tästä Gaggenaun kivestä oon jostain muualtakin lukenut ja aina ihmetellyt mikä idea tuossa on. Tuppaa nimittäin tavallisenkin kiven kanssa olemaan ongelmana se, että pohja kypsyy paljon nopeammin kuin täytteet pizzan pinnalla (eikä niitä täytteitä ole mitään kasaa, vaan usein ihan pelkkä tomaattikastike + mozzarella). Eihän perinteinenkään pizzauuni toimi niin, että se pohja on ihan helvetin paljon kuumempi kuin ilma vaan kauttaaltaan siellä uunissa on se 300-400 astetta lämpöä.
     
  26. Pavosen Heska

    Pavosen Heska

    Viestejä:
    222
    Rekisteröitynyt:
    13.01.2017
    Messuilla ollut uuni oli pyrolyysi-toiminnolla ja kuumeni muistaakseni 350 asteeseen, saman verran kun kivessäkin oli lämpöä niin minuutissa sieltä tuli ulos herkullisia ja ohuita pizzoja.
     
  27. Dechaque

    Dechaque

    Viestejä:
    227
    Rekisteröitynyt:
    23.10.2016
    Eikö kukaan muka himoitse kaasutasoa? Sitähän ne Australian Master Chefissäkin käyttää :D kerrostaloonkin saa sellasen asentaa. Esim aitoon wokkaamiseen kaasuliesi on must have.

    Induktiotasoja en ole nähnyt enää missään myynnissä mekaanisilla säätönupeilla, mikä on surullista.
     
    Viimeksi muokattu: 04.12.2017
    bunville tykkää tästä.
  28. tomih

    tomih

    Viestejä:
    340
    Rekisteröitynyt:
    29.10.2016
    Kolme aivan ehdotonta toimintoa, joita ilman en suosittelisi:
    -Kiertoilma (tasainen paisto ja usea pelti kerralla)
    -induktiolevyt (NOPEA!) ja mieluiten power optiolla, eli asteilkko tyyliiin puolikkaan tarkkuudella 0,5 - 9 ja sen päälle vielä power niin, kun P.
    -Catalyysipuhdistus (helpottaa putsausta, kun ei tarvi muuta kun pohja ja lasiluukku siivota)

    Ajastimet, paistomittarit, yms sitten oman tarpeen mukaan. Omassa integroidussa vermeessä noita on niin paljon, että puoliakaan ei osaa edes käyttää vaikka ohjekirjan lukenut useamman kerran. Osa kilkkeistä vielä tehdasmuoveissakin.
     
  29. bunville

    bunville

    Viestejä:
    40
    Rekisteröitynyt:
    31.10.2016
    Kaasutaso +1
     
  30. Dechaque

    Dechaque

    Viestejä:
    227
    Rekisteröitynyt:
    23.10.2016
    Viimeksi muokattu: 06.12.2017
  31. masaf2

    masaf2

    Viestejä:
    245
    Rekisteröitynyt:
    02.05.2017
    Kyllä nupillisia välillä näkee vielä. Meille ainaskin tulee seuraavaksi nupeilla. Ihan saatanasta Electroluxissa ne plus ja miinus -nappulat. 2010 hommattu induktiokhella, 5 vuoden takuu. 5 v ja 2 kk niin rupes piippaileen itekseen miten sattuu, sai buuttailla joskus / yöksi sulakkeet veks ettei tarvinu yöllä käydä hiljentämäs. Sit hajos pienimmän levyn plusnappula eli tarvii kiertää toista kautta... Ei kantsi korjata, maksaa enempi ku uusi :D

    Välillä ihan v***n tarkka jos on pienikin sormenjälki kytkimien päällä niin piippaa.

    Kaikki tais lähtee siitä kun vaimo nosti uunista kuuman vuoan patalapun päälle siihen tason kytkimien päälle, sillon ekat tiltit kun kytkimet sai liikaa lämpöö ts. kylmäjuotokset kärsi tms. Youtube on täynnä noita diy-valoisuusanturien juotoskorjausohjeita. Mut pitäis tehdä rauhassa autotallissa ts. lapsiperheessä vähän paha olla muutama päivä ilman hellaa.

    Mut se on fakta, että kun kattoo niitä kaapelointeja, niin on ne vähän hemmetin ohuita tehoihin nähden. Ei tuu ikinä Electroluxin hellaa enää, vaan ostan kyllä seuraavaks järeemmän kunhan toi nyt hajoais lopullisesti. Lisäksi vituttaa kun uunin lasirakenne on jotenkin sellanen, että se lasi liastuu sieltä sisältä, sit palaa kii ja saat suunnilleen laikkakoneella myllyttää puhtaaksi. 599 € maksoi silloin 2010 jossain Gigantin tarjouksessa.
     
  32. muumio

    muumio

    Viestejä:
    146
    Rekisteröitynyt:
    06.04.2017
    Induktiossa kannattaa huomioida pulssimainen lämmitys pienemmillä tehoilla (en tiedä onko kaikissa). Tuota kun ei tiennyt etukäteen niin vaimo on kironnut kyseistä ominaisuutta aika monesti kun välillä tarttee tasasen lämmityksen eikä on/off meininkiä.
     
  33. masaf2

    masaf2

    Viestejä:
    245
    Rekisteröitynyt:
    02.05.2017
    Jos tarkkoja ollaan niin pulssiahan se on isommillakin tehoilla, ja kaikilla muillakin sähköliesillä jos vaihtovirtaa käytetään :D Kaasu olis ei-pulssimainen. Jos nyt ykkösteholla (asteikko 0-9 ja P) halutaan jotain ylläpitää lämpimänä, niin mitä se pulssitus haittaa? Äänikysymys vai? Ruoka ei varmaan välitä siitä, kuhan pysy lämpimänä.
     
  34. muumio

    muumio

    Viestejä:
    146
    Rekisteröitynyt:
    06.04.2017
    Ainakin tuossa meidän liedessä (UPO) kaikki muut paitsi 9/P asento on tyyliin sekuntti päällä/sekuntti pois. Vaimo tekee aika paljon muutakin kuin perus päiväpöperöt niin sillä on aika paljon merkitystä. Toisille sopii, toisille ei. Tarkotus oli lähinnä tuoda esille, että jos tuollaisesta toiminnasta ei ole tietoinen niin osaa sen huomioida.
     
    Viimeksi muokattu: 07.12.2017
  35. masaf2

    masaf2

    Viestejä:
    245
    Rekisteröitynyt:
    02.05.2017
    Electroluxissa pumppaa vaan asennoissa 1-3, 4-9 ja P jatkuvasti päällä.

    Tänään muuten just Power lehessä Gram 60cm induktio push/pull-säätönamiskoilla 599 €. Uunin höyrypuhdistus yms. Malli KI6216-60N. Eli ei oo kaikki menny kosketusnappuloiksi sentäs.

    Ylempänä samlla sivulla Upo 50cm kiertokytkimillä, 599€.
     
  36. xera

    xera

    Viestejä:
    18
    Rekisteröitynyt:
    06.11.2016
    Itelleni haaveilen 2levyä kaasulla 2levyä induktiolla settiä.
    Tällä hetkellä on samsungin induktio siinä ainaki hipasu kytkimet vimosen päälle. Ainoastaa jos on vettä näppäinten päällä niin ei ota kosketusta, mutta muuten ei oo ollu tiltissä, ottaa kosteilla sormilla ja saa liuttaa tai painaa suoraan halutun lämmön. 3v käyttöö tolla hellalla, ja kertaakaan en voi ton kanssa samaistua täällä esitettyihin ongelmiin.
    Kaverilla oli joskus vuokrakämpässä sellanen halpis taso, ja meinas käämi palaa jo sen ainoon kerran kun kokeilin näppäimiä.
     
  37. bunville

    bunville

    Viestejä:
    40
    Rekisteröitynyt:
    31.10.2016
    Jos haaveista puhutaan...

    Ilot-Grd-Chatelet-135_inox_hd-1024x701.jpg

    French range top kotona... eipa tarvisi koskaan muuttaa :)
     
  38. SampoTexaa

    SampoTexaa

    Viestejä:
    297
    Rekisteröitynyt:
    14.05.2017
    Hyvin standardi kamaa. Suurin ero on ns ei näkyvien osien ”pullistumat” etc
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 25.06.2018