Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Siis erillis induktio taso, vai tarkoitatko jotain paketti juttua.onneksi erillisiä liesi+uuniyhdistelmiä löytyy kohtuuhintaan noilla säädettävillä nupikoillakin, ei tarvitse mitään 5k€ turhaketta ostaa.
Jatkoa suunnittelun kukkaset ketjusta.
Siis erillis induktio taso, vai tarkoitatko jotain paketti juttua.
Erään norjalais brittiläisen ketjun valikoimassa paljon erillistasoa, mutta vain Smeg merkillä nupeilla, hinnat alkaa ykkösellä, eli reilusti alle 5k€.
Muistelen että marketeissa oli joku halppis siirettävä töpselivehje, tiedä sitten ominaisuuksista.
Induktiotasoissa on sitten niitä malleja joissa teho on joko täysillä tai nollalla, ja pienemmillä tehoilla pidetään valitun mukaan eri pituisia aikoja pois päältä. -> varsinkin ohuemmilla kattiloilla sun muilla aika hurjaa kokkaamista.
Liittyy suunnittelun kukkaset ketjuun tuon tehonsäädön osalta ja tuo kaupan nettisivujen osalta, mutta jatkan kuitenkin tänne hella ketjuun.
On ole ihan varma halusiko lainaamani kirjoitta tuollaista yhdistelmä laitetta vai erillis iduktiotasoa. Tuolla suunnittelun kukkaset keskustelussa taisi joku kirjoittaa että Elctroluxilla olisi erillisenä.En ole asiaa sen kummemmin tutkinut mutta katselin että ainakin Verkkokauppa.comista löytyy ihan kohtuuhintaisia induktioliesiä nupeilla:
Noilla se ei ole samanlainen ongelma, niissä kestää "levyn" lämpeäminen ja jäähtyminen tolkuttoman pitkään.Eikös tehonsäätö toimi myös keraamisissa ja valurautaliesissäkin hyvin pitkälti muutenkin tuohon tapaan, että se teho on joko täysillä tai nollalla pieniä hetkiä kerrallaan?
Poika ainakin kehunut paljon tätä nupillista induktio/kiertoilma liettä (btw rosenlew on electroluxin omistama mutta rosenlenlew alayhtiönä vielä suomalainen).En ole asiaa sen kummemmin tutkinut mutta katselin että ainakin Verkkokauppa.comista löytyy ihan kohtuuhintaisia induktioliesiä nupeilla:
Electrolux LKI561400W induktioliesi, valkoinen 749,99
Induktioliesi kiertoilmalla sekä lisähöyrytoiminnolla. Mitat K x L x S (mm): 858-923 x 500 x 600www.verkkokauppa.com
Eikös tehonsäätö toimi myös keraamisissa ja valurautaliesissäkin hyvin pitkälti muutenkin tuohon tapaan, että se teho on joko täysillä tai nollalla pieniä hetkiä kerrallaan?
On ole ihan varma halusiko lainaamani kirjoitta tuollaista yhdistelmä laitetta vai erillis iduktiotasoa. Tuolla suunnittelun kukkaset keskustelussa taisi joku kirjoittaa että Elctroluxilla olisi erillisenä.
Linkkisi tuotteella oli saatavuuttakin, mikä näinä aikoina plussaa.
Noilla se ei ole samanlainen ongelma, niissä kestää "levyn" lämpeäminen ja jäähtyminen tolkuttoman pitkään.
Iduktiossa se on ongelma jos jotain herkempää ylittää pitää sopivassa lämmössä. Tarkoitain siis iduktio tasoja joissa se pätkintä väli on monia sekuntteja.
Rosenlew on Electoroluxin tavaramerkki, ostanut aikanaan Rosenleiwin kodinkoneet.(btw rosenlew on electroluxin omistama mutta rosenlenlew alayhtiönä vielä suomalainen).
Siis ohuilla kattiloilla, pannuilla ongelma , ihan tavis jutuilla. Siis jos se vetää täydellä teholla 5 sekunttia ja perään kymmenen sekunttia nolla teholla.Mitä oikein tarkoitat herkällä, jotain suklaan temperointia? Onhan siinä se kattila tai pannu silti välissä, johon lämpöenergia lopulta kuitenkin johtuu itse ruoasta takaisin.
Rosenlew on Electoroluxin tavaramerkki, ostanut aikanaan Rosenleiwin kodinkoneet.
Suomessa on jotain + Rosenlew + jotain nimisiä firmoja, joilla ei mitään tekemistä Electroluxin kanssa.
Electrolux hallitsee laajasti eri tavaramerkkejä, joita osaa käyttää itse osaa on lisenssoinut muille, osittain tai laajemmin.
Myynti, kanava ja hinnoittelusyistä sitten liimailaan Electroluxin tuotteisiin eri nimiä.
Siis ohuilla kattiloilla, pannuilla ongelma , ihan tavis jutuilla. Siis jos se vetää täydellä teholla 5 sekunttia ja perään kymmenen sekunttia nolla teholla.
Siis jos rytmi on liianverkkainen, osa toki hanskaa homman ihan käytettävästi, osalle litra pari vettä voi olla haaste.
Juttu lähti tuolta suunnittelun kukkaset ketjustaPystytkö ihan antamaan jotain konkreettista esimerkkiä, missä tuo voisi vaikuttaa siihen että ruoanlaitto ei onnistu? En nimittäin ole koskaan kuullutkaan moisesta.
Yksivaiheinen alle 4600w liesi. Eli 230Vac, teho max 4600w ja kytketään vaiheen ja nollan väliin. Veikkaan että noi yksivaiheiset liedet on teholtaan selvästi tuon alle. Taitaa uusissa ihan normiliesissä olla mahdollisuus kytkeä tuolleen, kannattaa konsultoida sähkömiestä jos ei ole tuttua puuhaa.Millanenkohan hella tähän sopii?
En juuri noista malleista osaa sanoa, hyviä pohdintoja sinulla ja Electroluxilla on ollut liesiä joissa induktion tehonsäätö on / off tyyppinen.Kaikki palaute on muutenkin sangen tervetullutta.
En juuri noista malleista osaa sanoa, hyviä pohdintoja sinulla ja Electroluxilla on ollut liesiä joissa induktion tehonsäätö on / off tyyppinen.
Myyjää kannattaa haastatella ja kysyä ja varmistaa ne itselle tärkeät asiat.
Voi hemmetti kun löytyisi äänentaso tms. lieteen tai siihen yhdistettyyn uuniin. Olen kuunnellut sekä uuneja, että liesejä ja ainakaan halvimmasta päästä olevat eivät ole hiljaisia. Enemmänkin uunit ovat hiljaisempia, entä liedet. Liikkeessä ei voi kokeilla, vaan pitää luottaa myyjän sanaan...
50 cm Gram induktioliesi tuli nyt syksyllä ostettua ja valinnan määräsi halpa hinta. Induktioliesi kiertoilmalla piti saada, vain 50 cm mahtuu ja tuo vekotin oli halvin mitä niillä spekseillä oli. Muista induktioliesistä ei ole kokemusta niin en pysty vertailemaan onko tuo käytössä jotenkin paljonkin huonompi kuin kalliimmat mallit. Mutta ei halpis-Gramista mitään pahaa sanottavaa tähän mennessä ole. On toiminut siinä käytössä mihin sitä on tarvinnut käyttää. Tekee saman mitä ennen teki keraaminen liesi mutta nopeammin. Plussana alalokerossa on kunnolla tilaa niin sinne saa peltien lisäksi mahtumaan muutakin.Suosituksia 50cm induktioliedestä? Vanha keraaminen liesi on tuskaisen hidas. Gigantissa tyrkyttivät Gorenjen mallia. Arvosteluita kun katsoo eri malleista, niin harvaan ollaan varauksettoman tyytyväisiä.
Mitä ostaa? Saako 500€ jo hyvän laitteen vai täytyykö maksaa 800€?
Kiitos vinkistä, juuri tätä mallia Electroluxin mallia olen itsekin kytännyt ja nyt löytyi Verkkokauppa.comista vielä yksi kappale. Toivottavasti täyttää odotukset!Olen nyt jonkin aikaa harkinnut 50cm induktiolieden ostoa, ja olen aikalailla rajannut vaihtoehdot seuraaviin malleihin:
Electrolux liesi LKI561400W
Kaikkien tavallisten uunitoimintojen lisäksi tämän lieden PlusSteam-toiminto luo höyryn avulla täyteläisemmän ja kirkkaamman värin, rapeamman kuoren ja herkullisen pehmeän sisuksen leivonnaisiisiwww.gigantti.fiAEG 5000-sarjan CIB54002BW induktioliesi - Power.fi
www.power.fi
Näistä tuo Electrolux on nyt ollut alennuksessa sekä Verkkokaupassa (loppunut) että Gigantissa ilmaisella toimituksella, mutta jostain syystä tuo Gigantin alennettu hinta pomppasi juuri ylös viidellä kympillä. Jos ehtisin alennuksesta vielä ostaa (tai jos tulee uudestaan alennukseen myöhemmin), niin kallistuisin siis tuon Electroluxin puoleen. Tulipa tässä huomattua myös, että tuolla AEG:n mallilla on kovin paljon yhtäläisyyksiä erään Electroluxin astetta halvemmalla mallin kanssa, mikä saa sen vaikuttamaan ehkä hieman ylihintaiselta.
Kysymys kuuluu kuitenkin, että uskaltaako tällaisen lieden varmasti ostaa asuntoon, jossa nykyinen liesi on vain yhden 25A sulakkeen takana? Tässä ketjussa on aikaisemmin ollut asiasta puhetta, mutta haluaisin ennen ostoa olla täysin varma että asennus onnistuu. Molempien mallien ohjekirjoissa mainitaan vain, että laite vaatisi 3x16A sulakkeet. Sattuisiko kenelläkään olemaan siis kokemusta kyseisten valmistajien liesien asentamisesta/asennuttamisesta yksivaiheisesti?
Laitat kiertoilmauunissa sapuskan ritilälle niin aika lailla vastaa air fryeriä. Joihinkin uuneihin saa lisäosana erilaisen ritilän (kuten Lisävarusteet AIRFRY | Smeg.fi ).Onko kenelläkään uunia jossa on air fry toiminto?
Onko se yhtä hyvä kuin varsinaiset airfryerit ja tuleeko selkeä ero pelkkään kiertoilmaan?
Tuleeko rapea pinta jos laittaa esim broilerin fileen tai lohipalan suoraan uunin? Nyt tulee pannun kautta otettua ensin paistopinta.
Kiitos vinkistä, juuri tätä mallia Electroluxin mallia olen itsekin kytännyt ja nyt löytyi Verkkokauppa.comista vielä yksi kappale. Toivottavasti täyttää odotukset!
Ei ole valittamista. Nopea liesi ja tasaisesti paistava uuni. Ensimmäinen induktioliesi meillä, joten ei ole oikein vertailukohtaa.Hei, millainen liesi on ollut käytössä? Mahdollisesti hankinnassa sama malli, tai ilmeisesti täysin vastaava AEG CIB54603BW.
Kiinnostaisi tietää lisäksi rupeaako liesi "piipittämään" jos keittotasojen päälle laskee uunipellin tms?
Edit: AEG ei ihan täysin vastaava. Ei uunin höyryominaisuutta.
Meillä nykyään sama Electrolux, hurina käytettäessä ei häiritse yhtään kun yleensä aina myös liesituuletin päällä. Entinen UPO kun hurisi sammuttamisen jälkeenkin jopa 3 varttia, se otti pattiin ja lujasti Tämä ei metelöi sammuttamisen jälkeen kuin ehkä max 15 sekuntia.Ei ole valittamista. Nopea liesi ja tasaisesti paistava uuni. Ensimmäinen induktioliesi meillä, joten ei ole oikein vertailukohtaa.
Ei kuulu piipitystä. Liekö syynä se, että löytyy vain fyysiset säätimet edestä eikä mitään lieden päällä?
Hurinaa kuuluu kyllä lieden ollessa päällä, mutta tämä on kaiketi ominaisuus?
Kyllähän Smeg merkkinä haiskahtaa siltä että designista ja brändistä siinä ensimmäisenä maksetaan. Ite ottaisin ennemmin AEG/Electroluxin halvemmalla.Onko kenelläkään kokemusta Smeg:n liesistä, tai edes yleisesti merkistä, onko tuotteet laadukkaita ja kestäviä? Jossain vaiheessa tulevan keittiörempan yhteydessä siirryn 70-luvun erillisuunista ja keittotasosta lieteen. Haluaisin että liedessä on mekaaniset vääntimet, sillä en halua kosketusnäppäimiä mihinkään, jos se on vaan mahdollista. Tämä vaatimus rajaa reippaasti 60cm leveissä induktioliesissä merkkejä pois. Lähinnä tullut vastaan Electrolux sen eri merkeiltä (Electrolux, AEG, Rosenlew) ja sitten Smeg. Electroluxin merkkien hinnat on jotain 900e paikkeilla, kun taas Smeggiä on saanut välillä 1200-1300e pintaan, niin mietin että mikäli Smeg on laadukkaampi/kestävämpi niin hintaero on perusteltavissa vielä. Omalla persetuntumalla en pidä Electroluxia enää nykyään ns. hyvänä merkkinä vaikka mahtaako mikään valmistaja tehdä enää kestäviä koneita (vanhempien Mielen jääkaapit ja liedet ei ainakaan kestävyydellään vakuutta juuri alle 10V kestivät).
Tätä Smeg:ä olen siis katsellut: Smeg | Induktioliesi 60x60 cm Valkoinen | SSK60IMB8
Onko kenelläkään kokemusta Smeg:n liesistä, tai edes yleisesti merkistä, onko tuotteet laadukkaita ja kestäviä? Jossain vaiheessa tulevan keittiörempan yhteydessä siirryn 70-luvun erillisuunista ja keittotasosta lieteen. Haluaisin että liedessä on mekaaniset vääntimet, sillä en halua kosketusnäppäimiä mihinkään, jos se on vaan mahdollista. Tämä vaatimus rajaa reippaasti 60cm leveissä induktioliesissä merkkejä pois. Lähinnä tullut vastaan Electrolux sen eri merkeiltä (Electrolux, AEG, Rosenlew) ja sitten Smeg. Electroluxin merkkien hinnat on jotain 900e paikkeilla, kun taas Smeggiä on saanut välillä 1200-1300e pintaan, niin mietin että mikäli Smeg on laadukkaampi/kestävämpi niin hintaero on perusteltavissa vielä. Omalla persetuntumalla en pidä Electroluxia enää nykyään ns. hyvänä merkkinä vaikka mahtaako mikään valmistaja tehdä enää kestäviä koneita (vanhempien Mielen jääkaapit ja liedet ei ainakaan kestävyydellään vakuutta juuri alle 10V kestivät).
Tätä Smeg:ä olen siis katsellut: Smeg | Induktioliesi 60x60 cm Valkoinen | SSK60IMB8
Kyllähän Smeg merkkinä haiskahtaa siltä että designista ja brändistä siinä ensimmäisenä maksetaan. Ite ottaisin ennemmin AEG/Electroluxin halvemmalla.
Tätä mietin kyllä kans, mutta kuitenki yhtiö on pysynyt saman perheen omistuksessa, joka on aika harvinaista kodinkonepuolella, sekä valmistus on Italiassa kuten alunperinkin, että siinämäärin jotain tehty oikein. Ja luulisin että jos kyseessä olisi täysin laaduttomia vehkeitä, ei tämä olisi onnistunut.Kyllähän Smeg merkkinä haiskahtaa siltä että designista ja brändistä siinä ensimmäisenä maksetaan. Ite ottaisin ennemmin AEG/Electroluxin halvemmalla.
Voi olla tietysti että laatukin on hyvää, mutta toinen puoli voi olla että tehdään samaa kuin muutkin mutta saadaan markkinaosuus ja katteet tekemällä tehdään kivan näköistä retroa. En tosiaan osaa sanoa onko hinnalle myös laatupuolella yhtään katetta, mutta en kyllä lähtisi siihen luottamaan että pitkäikäisemmän laitteen saa Smegin ostamalla vs. joku perusmerkki. En mitenkään onnistu löytämään sellaista näkemystä että noissa olisi jotenkin erityisen hyvä laatu/kestävyys, vaikka kuinka etsin.Tätä mietin kyllä kans, mutta kuitenki yhtiö on pysynyt saman perheen omistuksessa, joka on aika harvinaista kodinkonepuolella, sekä valmistus on Italiassa kuten alunperinkin, että siinämäärin jotain tehty oikein. Ja luulisin että jos kyseessä olisi täysin laaduttomia vehkeitä, ei tämä olisi onnistunut.
InduktiovälilevyMikä on induktioliedelle tarkoitettu "hot plate" suomeksi? Viittaan siis keittolevyn päälle asetettavaan lämpöä johtavaan "metallilevyyn", jonka avulla voi käyttää ei-yhteensopivia pannuja sekä kattiloita.
Älä osta whirlpoolia. Uunista hajosi ensin ajastin ja takuuvaihdon jälkeen lamppu ei toiminut. Lamppu siis ehjä, mutta katkaisin rikki. Se korjattiin paikan päällä. Lopulta uunista paloi vastukset yksi kerrallaan, jolloin lämmitysteho kusi.Onko kokemuksia tekeekö noilla Whirlpoolin kodinkoneilla tai uuneilla mitään? Missähän maassa mahtavat olla valmistettu? Eilen hajosi reilu 20v vanha Siemensin uuni niin tarvisi nopeasti uuden tilalle ja induktiotaso menee kanssa hankintaan.
Whirlpool AKZ9 6220 WH erillisuuni, valkoinen 599,99
Tyylikäs, valkoisesta lasista tehty pinta sekä luukussa että ohjauspaneelissa tekee tästä uunista suosikin Suomalaiseen keittiöön. Mitat K x L x S (mm): 595 x 595 x 564www.verkkokauppa.com
Meillä meni erillisuunista kaksi kertaa alavastus takuuaikana, ja kaksi kertaa kalusteista ilmaa ulos kierrättävä tuuletin. No, takuun jälkeen alavastus paloi vielä kertaalleen mutta en korjannut sitä, ja lopulta hajosi 7 vuoden iässä kiertoilmavastus. Induktiotaso on toiminut ihan hyvin 11 vuotta, mutta minusta käämit pitäisi tehdä jotenkin toisin että sillä voisi paistaa kunnolla muutakin kuin 20cm pannulla. En käytä teflonia jonka kanssa lienee ihan sama miten kuumentaa pannun, kunhan jotenkin kuumenee.Älä osta whirlpoolia. Uunista hajosi ensin ajastin ja takuuvaihdon jälkeen lamppu ei toiminut. Lamppu siis ehjä, mutta katkaisin rikki. Se korjattiin paikan päällä. Lopulta uunista paloi vastukset yksi kerrallaan, jolloin lämmitysteho kusi.
Älä osta whirlpoolia. Uunista hajosi ensin ajastin ja takuuvaihdon jälkeen lamppu ei toiminut. Lamppu siis ehjä, mutta katkaisin rikki. Se korjattiin paikan päällä. Lopulta uunista paloi vastukset yksi kerrallaan, jolloin lämmitysteho kusi.
Edit. Linkki näyttääkin, että enää on Outlet tavaraa jäljellä 1799 €. Mulla siis oli 1999 € ja tehdaspaketissa avaamattomana.